-
pope4kos wrote:
Αυτό που απασχολεί περισσότερο είναι σε τι τιμή να δώσω το Qashqai...η αλήθεια είναι πως η κατάσταση είναι τέτοια που σε ιδιώτη με δω car δύσκολα θα φύγει. Το έχω ήδη ένα 1μιση μήνα και τίποτα ..ζητάω περίπου 20.500.είναι 2ετιας με 19500χλμ και έκδοση Ν connecta,,σήμερα κάνει 27500 ευρώ όσο και το πήρα ..η αudi μου δινει 18 χιλ στο χέρι και 2 χιλ έκπτωση στην τιμή του Α3.Η φορντ ούτε 17 χιλ ενώ και η bmw το πολύ 18.χιλ.Δεν θέλω και να το σκοτώσω το αμάξι. Μήπως να περιμένω κι άλλο ;Αλλά φοβάμαι μήπως αλλάξει η τιμολογιακή πολιτική και χάσω τις προσφορές που τρέχουν ..
Στο είπα ότι φέτος και ειδικά από τον Ιούνιο και μετά το είχαν σε τιμές τσάμπα. Με αυτά τα λεφτά το παίρνει καινούργιο ο άλλος με μία εξοπλιστική κατηγορία κάτω (21.500 το είχαν περίπου, ανάλογα τον κινητήρα) τουλάχιστον το καλοκαίρι. Πάρε ένα τηλέφωνο αντιπροσωπεία και ρώτα πόσο το δίνουν ετοιμοπαραδοτο και θα μάθεις την κανονική τιμή (όχι καταλόγου).
Καλύτερα να το κρατήσεις 2 χρόνια να βγάλει τα λεφτά του, αλλιώς θα έχεις χάσει 9.000 σε 2 χρόνια, ενώ σε άλλα 2 χρόνια, δεν θα πέσει πολύ περισσότερο (πιστεύω άντε να χάσει κάνα χιλιάρικο ακόμη), ενώ και η έκδοσή σου στο νέο QQ θα πλησιάζει τα 30.000 και θα φαίνεται η διαφορά.
Αλλιώς bite the bullet και κάνε ότι λένε από πάνω και θα φύγει στα 19.500. Προσπάθησε και Spot A Wheel. Μπορεί να πάρεις το 20αρικο από εκεί. Παίρνουν μικρή προμήθεια (να το δώσουν 20.500 κ να κρατήσουν 500€), και έχουν σταθερούς και καλούς πελάτες που τους εμπιστεύονται.
μιλησα με spotawheel αλλά όπως γράφω παραπάνω δεν γίνεται κάτι τώρα λόγο αναστολής του μηχανικού τους. Όλα τα υπόλοιπα που γράφεις τα σκέφτομαι και με προβληματίζουν απόλυτα.
-
Νομίζω το qashqai δεν θα δυσκολευτεί να φύγει στη σωστή τιμή
η ανταλλαγή στα 18Κ Θεωρω πως ειναι το minimum
Απο κει και περα εγω εκανα το αναποδο απο σενα
απο bmw x3 2litro του 2009 πηγα σε qashqai 1.3 140 hp
χωρις να θελω να σ επηρεασω τα προβλήματα που μου εβγαλε το χ3 ηταν τοσα πολλα που εχω ανακουφιστει με το qq εδω και περιπου 1,5 χρονο
ακομα και η ποιοτητα κατασκευης που φαινομενικα στην χ3 ηταν αισθητα καλυτερη, το ότι εβαζε νερο σε καθε δυνατη βροχη, ενω τωρα εχω το κεφαλι μου ησυχο,λεει κατι
αλλα και παλι ισως να ειμαι η εξαιρεση
παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι μια bmw πρεπει να μπορεις να τη συντηρησεις
σιγουρα το κόστος συντηρήσης ειναι κάτι που θα λάβω σοβαρά στην τελική μου απόφαση. Από την αρχή είχες θέματα με την bmw;εμένα πιο πολύ στο qashqai με ενοχλεί η σκληρότητα στην ανάρτηση ...το κοπανημα που έχω. Επεται μετά η ποιότητα πλαστικών και οι τριγμοί. Οδήγησα πρόσφατα το 3008 με 18αρα ζάντα και ήταν άλλο πράγμα σε σχέση με το qashqai στην άνεση κύλισης ..
-
spyrosK wrote:
Νομίζω το qashqai δεν θα δυσκολευτεί να φύγει στη σωστή τιμή
η ανταλλαγή στα 18Κ Θεωρω πως ειναι το minimum
Απο κει και περα εγω εκανα το αναποδο απο σενα
απο bmw x3 2litro του 2009 πηγα σε qashqai 1.3 140 hp
χωρις να θελω να σ επηρεασω τα προβλήματα που μου εβγαλε το χ3 ηταν τοσα πολλα που εχω ανακουφιστει με το qq εδω και περιπου 1,5 χρονο
ακομα και η ποιοτητα κατασκευης που φαινομενικα στην χ3 ηταν αισθητα καλυτερη, το ότι εβαζε νερο σε καθε δυνατη βροχη, ενω τωρα εχω το κεφαλι μου ησυχο,λεει κατι
αλλα και παλι ισως να ειμαι η εξαιρεση
σιγουρα το κόστος συντηρήσης ειναι κάτι που θα λάβω σοβαρά στην τελική μου απόφαση. Από την αρχή είχες θέματα με την bmw;εμένα πιο πολύ στο qashqai με ενοχλεί η σκληρότητα στην ανάρτηση ...το κοπανημα που έχω. Επεται μετά η ποιότητα πλαστικών και οι τριγμοί. Οδήγησα πρόσφατα το 3008 με 18αρα ζάντα και ήταν άλλο πράγμα σε σχέση με το qashqai στην άνεση κύλισης ..
Ηταν και αρκετά άτυχος μαλλον ο Σπύρος με τόσα προβλήματα στη Χ3 του (και αντίστοιχα τυχερός στο QQ του καθώς διαβάζω για καλη συναρμογή που θα έκπληξει ακόμα και τους πιο φανατικούς του μοντέλου) αλλά γενικά δεν αγοράζεις bmw ή γερμανικά γενικά για την αξιοπιστία τους (πολλά γερμανικά των τελών της προηγούμενης δεκαετίας έχουν αφήσει ιστορία με πολλά προβλήματα).
Τα νεωτέρα μοντέλα δεν έχουν ιδιαιτερα θέματα ενώ και το κόστος συντήρησης είτε καλύπτεται τα πρώτα χρονια με πακέτα είτε το κανεις σε σε εξειδικευμένα.
Άλλωστε οι χρόνοι μεταξύ των συντηρήσεων είναι μεγαλύτεροι από τα περισσότερα αμάξια οποτε το κόστος επιμεριζόμενο στο χρόνο δεν έχει ιδιαίτερη διαφορα.
Άλλωστε τη διαφορα στην απτή ποιότητα τη βλέπεις ξεκάθαρα απλά μπαίνοντας μέσα. -
iceman7 wrote:
Βαλε το 19990 και στα 19500 θα το δώσεις αμεσα!
Από όσα σου δίνουν οι εμπορίες καλύτερα έιναι!
Βαλε την αγγελία και σε QQ groups στο FB ή αν δεν έχεις δωσω λινκ να το βάλω εγώ στο Qashqai Greek Forum που είχα φτιάξει όταν είχα QQ
είμαι σε δυο φόρουμ. Θα το βαλω και εκεί ..τα 19.500 μου φαίνονται λίγα. Στα 20 οκ..τώρα θα μου πεις σιγά την διαφορά. Αλλά μάλλον ψυχολογικό περισσότερο είναι. Εσυ το qashqai γιατί το έδωσες αν επιτρέπετε ;
ψυχολογικά είναι τα νούμερα.
Στις αγγελίες ομως πρέπει να σκέφτεσαι και το μάρκετινγκ(ή το ψάρεμα με πετονιά) γι' αυτό σου λέω θα το βαλεις 19990 και αν τα βρεις με ενδιαφερόμενο και σε πιέσει για καλύτερη τιμή το ρίχνεις 19500 να κλείσει.
Εφόσον το αυτοκίνητο είναι περιποιημένο, στο επίπεδο εξοπλισμού του θα τα πιάσει (για λίγο ακόμα τα λεφτά αυτά - ειδικά αν πληρώσεις και τέλη 2021).
Έχω πουλήσει 3 αυτοκίνητα μέσα σε 6 χρονια και παρότι ψυχοφθόρα διαδικασία του έχω πάρει τον αέρα.Άλλο βασικό είναι να δεις τι τιμές παίζουν στην αγορά μτχ και να αφουγκραστείς τα πρώτα τηλέφωνα που θα γίνουν. Αν είσαι εκτος αγορας δεν θα ενδιαφέρει κανεις ή θα σε καλούν μόνο με πολύ χαμηλότερες προσφορες.
Αν πλησιάζεις στη σωστή τιμή θα το καταλαβεις.
Αν γίνεται χαμός μαλλον το δίνεις φθηνά οποτε ή δεν κανεις ούτε ευρώ έκπτωση είτε το κατεβάζεις και το ξανά βαζεις μετά από εβδομάδα ψηλότερα.
Το έχω κάνει και αυτό όπως και έχω αρνηθεί και την παραμικρή έκπτωση σε άλλο γιατί ήξερα ότι είχα πετύχει τη σωστή τιμή και αν δεν το έπαιρνε ο ένας θα το έδινα εύκολα αλλου.
Με τα κασκαι βέβαια υπάρχει ανταγωνισμός γιατί πωλούνται πολλά ενώ θα ενδιαφερθούν και πιο ηλικιωμένοι άνθρωποι που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα και θα σε πρήξουν. Αν έχεις προσφορά απόφυγε τα παπουα.Το QQ εγώ το έδωσα λόγω της φθηνιαρικης κατασκευής του και διαφόρων θεμάτων στη συναρμογή. Τα σχόλια μου σχετικά έχουν αφήσει το σημάδι τους στο σχετικό νημα. Και πολυ το κράτησα δυο χρονια και χαμένες οι προσπάθειες να το συμπαθήσω (με το φορουμ, περιποιήσεις, κεραμικές κλπ).
Όμορφο και οικονομικό αμάξι αλλά όχι για εμένα. -
Αν είναι τόσο χάλια το QQ γιατί πουλάει τόσο πολύ??? Κάθε χρόνο φιγουράρει στην πρώτη δεκάδα πανελλαδικών πωλήσεων.
Τι ακριβώς συμβαίνει;Δεν το λες και φθηνό.
-
Πουλάει παντού το QQ όχι μόνο στην Ελλάδα. Είναι ιαπωνική εταιρία και παραδοσιακά έχουν υψηλές πωλήσεις όπως και τα Toyota. Τα συσχετίζουν με την αξιοπιστία..
-
Αν είναι τόσο χάλια το QQ γιατί πουλάει τόσο πολύ??? Κάθε χρόνο φιγουράρει στην πρώτη δεκάδα πανελλαδικών πωλήσεων.
γιατι είναι όμορφο, μοδάτο, έχει οικονομικούς και αξιόπιστους κινητηρες (ειδικά ο 1,5 πετρέλαιο) και γιατί τη φθηνή κατασκευή θα την προσέξεις μόνο αν έρχεσαι από μεγαλύτερο και ακριβότερο αμάξι.
για την πλειοψηφία των αγοραστών που κατάφεραν να αλλάξουν το 15ετιας οχημα τους με 'τζιπάκι', 'γιαπωνέζικο', με τεχνολογικά κόλπα, μοδάτο και όμορφο αμάξι, το QQ είναι ποίημα και έχει φανατικούς κατόχους και φίλους.
και εμένα μου αρέσει αλλά μετά από αμάξι της τάξης των 36000 ευρώ, που είχα, αυτό των 24000 μου φαινόταν χειρότερο ποιοτικα και από το υβριδικο γιαρις που έχουμε δεύτερο. Και δυστυχώς ότι πληρώσεις παιρνεις! -
Πουλάει παντού το QQ όχι μόνο στην Ελλάδα. Είναι ιαπωνική εταιρία και παραδοσιακά έχουν υψηλές πωλήσεις όπως και τα Toyota. Τα συσχετίζουν με την αξιοπιστία..
Απλα το QQ είναι γαλλικό και όχι γιαπωνέζικο.
Μόνο η μάρκα είναι ιαπωνική. -
Mastoras78 wrote:
Απλα το QQ είναι γαλλικό και όχι γιαπωνέζικο.
Μόνο η μάρκα είναι ιαπωνική.Ε ναί γνωστό αυτό, απλά ο περισσότερος κόσμος δε το ξέρει.
-
+1
Και να θες να μπεις σε μια τέτοια διαδικασία συμπληρώνω. Το ότι μπορώ να την συντηρήσω δεν σημαίνει ότι θέλω κιόλας. Έχω καλύτερα πράγματα να κάνω τα λεφτά μου...
-
Όπως είπα και οι συμφορουμίτες πουλάει για ένα συνδυασμό λόγων:
- Είναι πανέμορφο (ακόμα και σήμερα μετά από 6 χρόνια είναι από τα ομορφότερα της κατηγορίας)
- Έχει καλό όνομα, αφού το 1ης γενιάς QQ ορισε ουσιαστικά την κατηγορία αλλά και ως Nissan
- Είναι οικονομικό (ειδικά οι diesel καίνε λίγο και είναι φουλ αξιόπιστοι)
- Δεν ξεζωρίζει πουθενά (εκτός σχεδίασης) αλλά τα κάνει όλα αρκετά έως πολύ καλά. Άρα ιδανικό για ένα οικογενειάρχη που δεν ασχολείται και πολύ με τα αυτοκίνητα.
- Εξαιρετικό marketing
- Καλές τιμές και έχει και εισαγωγικές εκδόσεις που κάποτε ήταν κάτω από τις €20.000 (ψυχολογικό όριο)
- Μην κοιτάς εδώ ή στα διάφορα φόρουμ τι λέμε. Είμαστε το 5% των αγοραστών, η πλειοψηφία του κόσμου ούτε ασχολείται όπως εμείς, ούτε γνωρίζει αυτά που γράφουμε και ούτε και ενδιαφέρεται.
-
Όντως το qashqai τα κάνει όλα σε καλό βαθμό και εμφανισιακά εξακολουθεί να στέκεται πολύ καλά στην αγορά.
Σίγουρα υπάρχουν κι άλλες καλύτερες επιλογές (πχ το νέο Kuga ή το 3008) αλλά και πιο ακριβές
Ναι οι κινητήρες του είναι γαλλικοί αλλά αυτό δεν ειναι απαραίτητα κακό, εξάλλου και η Mercedes αυτούς φορά τουλάχιστον στα μοντέλα αντίστοιχα της σειράς 1 της BMW.
Επίσης η ποιότητα του εσωτερικού της BMW φαινομενικά είναι καλύτερη κι έχεις premium αίσθηση αλλά μέχρι εκεί. Μπορώ να σας αραδιάσω ένα σορό θέματα ποιότητας που αντιμετώπισα στο προηγούμενο αμάξι διπλάσιας τιμης του qashqai.
Βέβαια ο χρόνος θα δείξει και την αξιοπιστία του qashqai
Όμως για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα το νήματος, από το να πάω σε πχ. σειρά 1 καλά εξοπλισμένη μάλλον θα προτιμούσα το i30 N με 275 άλογα, εγγύηση και αξιοπιστία και πολύ hot hatch να γουστάρω!
-
Όμως για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα το νήματος, από το να πάω σε πχ. σειρά 1 καλά εξοπλισμένη μάλλον θα προτιμούσα το i30 N με 275 άλογα, εγγύηση και αξιοπιστία και πολύ hot hatch να γουστάρω!
+1
Το μόνο που μπορεί να σε φρενάρει είναι τα 2.000κ.εκ.
Επίσης ο νηματοθέτης θέλει και κάτι πιο άνετο σε αναρτήσεις και κύλιση σε σύγκριση με το QQ. To i30N δεν ανήκει σ'αυτή την κατηγορία
-
Σήμερα οδήγησα κατά σειρά Honda Civic 1.5 182 ps,Kia xceed 1.0,και την bmw 118i sport line.για την Honda τεστ drive ήταν από το πουθενά καθώς είχα δώσει στοιχεία εδώ και πολύ καιρό και δεν περίμενα να βρεθεί κατά τα λεγόμενα τους αυτοκίνητο ..και μάλιστα έκανα καλό test drive μιας ώρας σχεδόν. Το αμάξι είναι εξαιρετικό ,πανέμορφο (μπλε χρωμα )με εξοπλισμό Φουλ.Εξαιρετικό κιβώτιο ,τιμόνι και φρένα. Στο δρόμο πολύ ήσυχο και ο κινητήρας δεν καταλαβαίνεις ότι κρύβει μέσα του 182 άλογα. Πολιτισμένος θα έλεγα καμία σχέση με την αγριάδα και το σπίρτοζικο ταμπεραμέντο του φοκους. Μου άρεσε περισσότερο αυτό.προσωπικά ..η ποιότητας σε κάποια σημεία του θα έλεγα μέτρια όπως πλαστικά στις πόρτες και τα κουμπιά στο τιμόνι. Κόστος 28.300 χωρίς πινακίδες και τέλη με παράδοση άγνωστο ποτέ αλλά μάλλον κοντά στο 6Μ.
το xceed έχει πολύ ωραίο πάτημα ,άνετο αυτοκίνητο με πολύ ωραία αίσθηση παρά το ύψος από το έδαφος ..είναι μόλις 3 εκ πιο χαμηλό από το qashqai ποιοτικό εσωτερικό απλά λίγο μουντό ..τις εντυπώσεις χάλασε ο κινητήρας που ήταν 1000αρης και ψόφιος σχετικά με το βάρος που έπρεπε να διαχειριστεί .
Η ΒΜW ήταν αρχοντική ,με εξαιρετικό πάτημα στο δρόμο και τιμόνι υπέροχο..η ποιότητα κύλισης ήταν καλύτερη από το civic ..ο κινητήρας τόσος ήσυχος που δεν καταλάβαινες με την καμία ότι είναι 3κιλυνδρος μόνο στο ξεκίνημα είχε έναν κραδασμό ήταν η πρώτη φορά που οδήγησα αυτόματο και έπαθα πλάκα..φοβερή άνεση και ωραία επιτάχυνση ..το civic μου φάνηκε πάντως να έχει καλύτερη ηχομόνωση καθώς άκουγα ποιο πολύ τον δρόμο στην bmw..
αυτές οι εντυπώσεις μου είμαι 40% bmw,40% civic και 20% focus ..εξαιρετικά αυτοκίνητα..
σημερα πηγα το qashqai για αλλαγή πλαστικού στο σήμα και του αριστερού καλύμματος στο φανάρι λογω αστοχίας υλικού .σε ελέγχο που ζήτησα για τον θόρυβο στην ανάρτηση μεταβ.άλλαξα top mount και διαπίστωσα ότι μαζεύει υγρασία εσωτερικά το δεξί φανάρι όταν είναι ο καιρός υγρός ..φυσιολογικό μου είπαν στην αντιπροσωπεία είναι. ποιότητα όχι αστεία
-
Μήπως είχε runflat ο Άσσος ; Ίσως γι αυτό.
-
Μα πιο ήσυχο το Civic από τον άσσο; Εκπλήσσομαι! Καλά αμαξαρα το Civic τι να λέμε. Μια ποιότητα συναρμογής και τον 'Σ' έχεις να σκεφτείς μόνο. Αξίζει κάθε cent.
-
Μήπως είχε runflat ο Άσσος ; Ίσως γι αυτό.
μπορεί. Δεν το ρώτησα να σου πω αυτό
-
Μα πιο ήσυχο το Civic από τον άσσο; Εκπλήσσομαι! Καλά αμαξαρα το Civic τι να λέμε. Μια ποιότητα συναρμογής και τον 'Σ' έχεις να σκεφτείς μόνο. Αξίζει κάθε cent.
εξαιρετικο είναι. Η ποιότητα συναρμογής δεν ξέρω πως είναι. Δεν μου φάνηκε άσχημη είναι αλήθεια. Δε ξέρω. Δεν άκουσα κάπου για τριγμούς στο civic.Κάποια υλικά ήταν μέτρια όπως έγραψα πριν τώρα ο Σ είναι θέμα όντως ...στην απόφαση μου θα μετρήσει κ ο χρόνος παράδοσης. Αναμένω ενημέρωση από τον πωλητή της Honda.
-
Από bmw έχεις πάρει προσφορά?
-
Το φοκους με τα 155 άλογα οδήγησες; Πως σου φάνηκε σε σχέση με τη σειρά 1 οδηγικα ποιο σου έδωσε πιο σπορτιφ αίσθηση; Το civic δεν έχει καμία λογική να είναι ανάμεσα στις επιλογές σου. 28300 για χειροκίνητο αυτοκίνητο 6μηνες αναμονή λες και είναι λαμποργκινι και after sales από σαρακακη. Τα γκολφ και λεον τα κοίταξες καθόλου;
Αλλαγή από qashqai σε hatchback