-
pope4kos wrote:
kyr80 wrote:
pope4kos wrote:
Κάτοχος εδώ και δυο χρόνια qashqai 1.3 n connectα με 160 hp και έχοντας ξενερώσει από την κακή ποιότητα του και την οδηγική του αίσθηση -δεν μου ταιριάζει -σκέφτομαι να το δώσω για ένα να πάρω hatchback
Πριν το πάρεις το είχες οδηγήσει ή σε παρέσυρε το ρέμα.. Συγνώμη η μόδα;; Γιατί ξέρω πολλά παραδείγματα στον περίγυρο που φορτώθηκαν ψευτοsuv για την μόδα.
Μπράβο σου που μπαίνεις στην λογική της αλλαγής.
το οδήγησα αλλά όχι την έκδοση που πήρα ..ήταν σε diesel με άλλη ζάντα. Βέβαια και τότε είχε ένα θόρυβο η ανάρτηση αλλά θεώρησα ότι επειδή είχε και καμία 25.000χλμ το αμάξι ήταν και του test drive ότι ίσως είναι φυσιολογικό..με επηρέασε σε καποιο βαθμό η γυναίκα μου αλλά ήταν και δίκη μου βλακεία ή άγνοια αν θες. Δεν το είχα ψάξει τόσο πολύ τότε ..
Δεν πειράζει. Τα λάθη είναι για να μαθαίνουμε.... Η γυναίκα δεν δικαιούτε να έχει άποψη για το αυτοκίνητο. Βασικά ας έχει άποψη, αλλά να την κρατάει για τον εαυτό της... Όπως εγώ δεν ανακατεύομαι για το ψυγείο ή το φούρνο ή τις κουρτίνες.....
bonus ανεκδοτο....
Ρωτάει ο άντρας τη γυναίκα «Aν κέρδιζα το Τζόκερ τι θα έκανες;» «Θα σου έπαιρνα τα μισά λεφτά όπως δικαιούμαι απ’ τον νόμο και θα σε χώριζα!» του απαντάει αυτή. Τότε βγάζει αυτός από την τσέπη το κερδισμένο δελτίο Τζόκερ και το πορτοφόλι του και της λέει: «Κέρδισα 12€, πάρε τα 6 σου και τράβα στη μάνα σου...!!!»
Επίσης μην μπλέκεις με Σαρακάκη. Εδώ περίμενα σχεδόν 4 μήνες για μια πόρτα, και ήμουν χωρίς αυτοκίνητο......
υπάρχει και 2ο ανέκδοτο με το τζόκερ.
Μπαίνει ο άντρας σπίτι φωνάζωντας '' 'ΓΥΝΑΊΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΤΟΊΜΑΣΕ ΒΑΛΙΤΣΕΣ, ΚΈΡΔΙΣΑ ΣΤΟ ΤΖΌΚΕΡ..
Γυναικα:Μπράβο άντρα μου. Που θα πάμε?
Αντρας:Εγώ πουθενά... Εσύ φευγεις
-
και όμως για χοντα αυτό μου είπαν. Δεν το είχαν καν στην έκθεση το 1.5 civic 5doors ..άφησα στοιχεία για τεστ drive και περιμένω ..το xceed θα το δω..έχω διαβάσει πολύ καλά σχόλια. Όταν το οδηγήσω θα σας πω εντυπώσεις. Σκέφτηκα να μείνω ακόμη με το qashqai αλλά μιας και το 21 θα έρθει νέο μοντέλο φοβάμαι ότι θα απαξιωθεί περισσότερο το υφιστάμενο και θα χάσει μεταπωλητική αξία .
Για Peugeot είχα δει το 3008 όταν πήρα το qashqai αλλά ήταν πιο ακριβό ..είχα η αλήθεια και μια προκατάληψη για τα γαλλικά χωρίς προσωπική πείρα αλλά μόνο από γνώμες άλλων. Πλέον ακούω μόνο καλά λόγια
Επειδή έχω PSA από 1999 μέχρι τώρα, έχουν κάνει πραγματικά άλμα μπροστά, ειδικά από το 3008, και τα τωρινά 208/2008 είναι πραγματικά ένα επίπεδο πάνω από τα ενδιάμεσα, και τολμώ να πω και 2 από τα τέλη 90'ς. Καμία σχέση, επίσης και τα παλιά εμένα προσωπικά δεν μου έβγαλαν κανένα θέμα και ακόμη τα έχουμε στην οικογένεια.
Το QQ δυστυχώς από το καλοκαίρι και μετά τα έδιναν σε πάρα πολύ χαμηλές τιμές (ήδη 2-4.000 λιγότερο), αυτή τη στιγμή δεν ξέρω τι παίζει, αλλά σίγουρα θα έχει μεγάλη διαφορά από την τιμή που αγόρασες, νομίζω δεν το πρόλαβες, και θα έρθει πολύ σύντομα στο 21 το καινούργιο, δηλαδή θα πρέπει να πουλήσεις, ξέρω εγώ, στον επόμενο μήνα ίσως.
Κοίτα και τι τιμές δίνει καινούργια η Nissan το δικό σου, ίσως αξίζει να περιμένεις κάνα 2 χρόνια πλέον, μάλλον δεν θα αλλάξει τόσο σημαντικά η τιμή, και θα κερδίσεις και χρόνο να κοιτάξεις την καλύτερη επιλογή, και να το κινήσεις λίγο το αυτοκίνητο, να βγάλει τα λεφτά του που λέμε.
Το Xceed εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ, και αφού πας σε hatch, μπορεί να σε βολέψει αυτή η κατηγορία με λίγο περισσότερο ύψος και ότι πλεονέκτημα φέρνει αυτό για Ελλάδα, επίσης από χώρους/αποσκευές είναι καλύτερο σε σχέση με Focus, αν σε ενδιαφέρει αυτό, εμένα μου φάνηκε μικρός ο χώρος αποσκευών του Focus για το μήκος του (και γενικά C κατηγορία), επίσης μέσα μου αρέσει αυτή η Κορεάτικη 'αυστηρότητα' του Xceed, και το βρίσκω περισσότερο μοντέρνο και ιδιαίτερο από το Focus που λίγο μου φαίνεται ξεπερασμένο μέσα (προσωπική άποψη φυσικά). Με κινητήρες και τέτοια δεν ξέρω γιατί κοίταγα για πετρέλαιο, οπότε δεν τα ξέρω καθόλου, αφού από KIA τότε είχα φτάσει κοντά σε Sportage σαν περισσότερο SUV από Crossover.
Είναι και λίγο ξεχωριστό όσο να' ναι, δεν το βλέπεις συχνά στους δρόμους, και αν το δεις, πραγματικά φαίνεται κάτι διαφορετικό και όμορφο.
Αν κάνεις κανένα test drive ενημέρωσέ μας, με ενδιαφέρει πολύ η γνώμη σου σαν κάτοχος QQ σε σχέση με τα υπόλοιπα που συζητάμε εδώ.
Αφού λίγο απογοητεύτικες με το QQ σε τόσο σύντομο χρονικά διάστημα, ότι έγινε έγινε, καλύτερα πάρε το χρόνο σου, περίμενε να βγουν και τα καινούργια μοντέλα (και Astra έρχεται καινούργιο, μετά το 308 και ήδη έχει ανοίξει νήμα για το καινούργιο Civic να ξέρεις) και κάνε μία περισσότερη εμπεριστατωμένη έρευνα.
Για Ελλάδα νομίζω είναι καλό να επιλέγουμε σε βάθος 7ετίας περίπου αυτοκίνητα, τότε νομίζω τα έχουν βγάλει τα λεφτά τους.
-
Κατά τη ταπεινή μου άποψη το α3 δεν αξίζει με τίποτα τα παραπάνω χρήματα σε σχέση με γκολφ. Η σειρά 1 της bmw αξίζει οδηγικα αρκεί να μην έχεις θέμα με την απουσία συνδεσιμοτητας με τα κινητά. Το φοκους μόνο στο 1,5 με τα 182 αξίζει το χιλιαρι δεν είναι μοτέρ για τέτοιο αμάξωμα. Δύσκολη επιλογή πάντως γιατί και εγώ ψάχνω στη κατηγορία και κανένα αυτοκίνητο δε με ενθουσιαζει
-
εχει νομιζω μια προσφορα η εντερπράιζ στα 130 ευρω το μηνα ενα κλιο μεχρι το καλοκαιρι για νοικιασμα. οποτε σιβικ και οποτε ερθει.
-
Γιατο οχι το Φοκους 1,0 υβριδικο με 155 αλογα;....
Η επιλογη ειναι δικη σου σαφως αλλα καλυτερα μην μπλεξεις με Σαρακακη....Καλα αγισ τα Σιβικ αλλα μ αυτον τον αντιπροσωπο....οχι....
Συμφωνω παντως και για το xceed.Εχουμε ενα κοκκινο εδω στη Συρο και πραγματικα ειναι εξαιρετικο και εχει και εφτα χρονια εγγυηση.....
Τα Α3 και ο Ασσος νομιζω οτι δεν προσφερουν αυτα που πληρωνεις....Πολλα λεφτα για το τιποτα.Ασε που σου πιανουν τον κ@@ο εαν προσθεσεις εξτρα....
-
Εγώ προσπέρασα τα περισσότερα σχόλια για να σου ευχηθώ καλορίζικο το καινούριο σου Φόκους (παρόλο που της έχω ένα μικρό άχτι της εισαγωγικής). Τώρα, αν σε τουμπάρουν για το Σιβίκ, κάνε τη καρδιά σου πέτρα και πάρτο. Αλλά 'χρυσή τομή' θα ήταν το Focus Active, για να μη χάσεις και τα ωφελήματα που σου έδινε το ύψος του QQ.
-
Αφου σε χαλάει (οπως και πολλους αλλους) το QQ με τα απαράδεκτα θέματα συναρμογής του (που είναι features και δεν δίνουν και ιδιαίτερη σημασία στις αντιπροσωπείες παρά την εγγύηση) δωσε το όποτε θες!
Καινουργιο είναι ακόμα και πουλιέται καλα!
Για επόμενο δες και το νέο Ασσο!
Πολυ καλό και σουπερ ποιοτικό χωρις να φευγει τόσο σε τιμή!
Αλλιως φόκους!
-
Αφου σε χαλάει (οπως και πολλους αλλους) το QQ με τα απαράδεκτα θέματα συναρμογής του (που είναι features και δεν δίνουν και ιδιαίτερη σημασία στις αντιπροσωπείες παρά την εγγύηση) δωσε το όποτε θες!
Καινουργιο είναι ακόμα και πουλιέται καλα!
Για επόμενο δες και το νέο Ασσο!
Πολυ καλό και σουπερ ποιοτικό χωρις να φευγει τόσο σε τιμή!
Αλλιως φόκους!
έχω πάει τρεις φορές στην αντιπροσωπεία για τριγμούς και μετά ξανα τα ίδια αρχίζουν αφού υποτίθεται ότι το φτιάχνουν. Άλλες δυο πηγα για τριγμούς στο κάθισμα του οδηγού ..το έχω δει τοbmw σειρά 1 και μου άρεσε πολύ. Περιμένω να το οδηγήσω .μέσα φυσάει από ποιότητα .ανώτερο από Audi A3 και φοκους ..βγαίνει 27.500 και έχει τα πάντα εκτός από συνδεσιμότητα κινητού και navi.
-
Κατά τη ταπεινή μου άποψη το α3 δεν αξίζει με τίποτα τα παραπάνω χρήματα σε σχέση με γκολφ. Η σειρά 1 της bmw αξίζει οδηγικα αρκεί να μην έχεις θέμα με την απουσία συνδεσιμοτητας με τα κινητά. Το φοκους μόνο στο 1,5 με τα 182 αξίζει το χιλιαρι δεν είναι μοτέρ για τέτοιο αμάξωμα. Δύσκολη επιλογή πάντως γιατί και εγώ ψάχνω στη κατηγορία και κανένα αυτοκίνητο δε με ενθουσιαζει
οδηγικα το φοκους με τα 155 άλογα μου άρεσε πολύ. εξαιρετικό στο δρόμο και παρότι με ημιάκαμπτο σε δρόμο με λακούβες πατουσε άψογα ..για το φοκους με τα 182 ενδιαφέρομαι περισσοτερο αλλά με φοβίζει η κακή προϊστορία της Ford με τα αυτόματα κιβώτια αφού μόνο σε τέτοιο βγαίνει.Η bmw έχει αυτό σαν μόνο μειονέκτημα ότι δεν έχει συνδεσιμότητα και θέλει αλλά 1500 ευρώ ..που συνεπάγεται και τρεις μήνες παραγγελία ..
-
και εγώ στο φοκους το 1.5 με τα 182 πρότιμω αλλά βγαίνει πιο ακριβό από την bmw σχεδόν 29x δηλαδή. Ασε που έχει αυτόματο και η φορντ έχει κακή προϊστορία
-
pope4kos wrote:
και όμως για χοντα αυτό μου είπαν. Δεν το είχαν καν στην έκθεση το 1.5 civic 5doors ..άφησα στοιχεία για τεστ drive και περιμένω ..το xceed θα το δω..έχω διαβάσει πολύ καλά σχόλια. Όταν το οδηγήσω θα σας πω εντυπώσεις. Σκέφτηκα να μείνω ακόμη με το qashqai αλλά μιας και το 21 θα έρθει νέο μοντέλο φοβάμαι ότι θα απαξιωθεί περισσότερο το υφιστάμενο και θα χάσει μεταπωλητική αξία .
Για Peugeot είχα δει το 3008 όταν πήρα το qashqai αλλά ήταν πιο ακριβό ..είχα η αλήθεια και μια προκατάληψη για τα γαλλικά χωρίς προσωπική πείρα αλλά μόνο από γνώμες άλλων. Πλέον ακούω μόνο καλά λόγια
Επειδή έχω PSA από 1999 μέχρι τώρα, έχουν κάνει πραγματικά άλμα μπροστά, ειδικά από το 3008, και τα τωρινά 208/2008 είναι πραγματικά ένα επίπεδο πάνω από τα ενδιάμεσα, και τολμώ να πω και 2 από τα τέλη 90'ς. Καμία σχέση, επίσης και τα παλιά εμένα προσωπικά δεν μου έβγαλαν κανένα θέμα και ακόμη τα έχουμε στην οικογένεια.
Το QQ δυστυχώς από το καλοκαίρι και μετά τα έδιναν σε πάρα πολύ χαμηλές τιμές (ήδη 2-4.000 λιγότερο), αυτή τη στιγμή δεν ξέρω τι παίζει, αλλά σίγουρα θα έχει μεγάλη διαφορά από την τιμή που αγόρασες, νομίζω δεν το πρόλαβες, και θα έρθει πολύ σύντομα στο 21 το καινούργιο, δηλαδή θα πρέπει να πουλήσεις, ξέρω εγώ, στον επόμενο μήνα ίσως.
Κοίτα και τι τιμές δίνει καινούργια η Nissan το δικό σου, ίσως αξίζει να περιμένεις κάνα 2 χρόνια πλέον, μάλλον δεν θα αλλάξει τόσο σημαντικά η τιμή, και θα κερδίσεις και χρόνο να κοιτάξεις την καλύτερη επιλογή, και να το κινήσεις λίγο το αυτοκίνητο, να βγάλει τα λεφτά του που λέμε.
Το Xceed εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ, και αφού πας σε hatch, μπορεί να σε βολέψει αυτή η κατηγορία με λίγο περισσότερο ύψος και ότι πλεονέκτημα φέρνει αυτό για Ελλάδα, επίσης από χώρους/αποσκευές είναι καλύτερο σε σχέση με Focus, αν σε ενδιαφέρει αυτό, εμένα μου φάνηκε μικρός ο χώρος αποσκευών του Focus για το μήκος του (και γενικά C κατηγορία), επίσης μέσα μου αρέσει αυτή η Κορεάτικη 'αυστηρότητα' του Xceed, και το βρίσκω περισσότερο μοντέρνο και ιδιαίτερο από το Focus που λίγο μου φαίνεται ξεπερασμένο μέσα (προσωπική άποψη φυσικά). Με κινητήρες και τέτοια δεν ξέρω γιατί κοίταγα για πετρέλαιο, οπότε δεν τα ξέρω καθόλου, αφού από KIA τότε είχα φτάσει κοντά σε Sportage σαν περισσότερο SUV από Crossover.
Είναι και λίγο ξεχωριστό όσο να' ναι, δεν το βλέπεις συχνά στους δρόμους, και αν το δεις, πραγματικά φαίνεται κάτι διαφορετικό και όμορφο.
Αν κάνεις κανένα test drive ενημέρωσέ μας, με ενδιαφέρει πολύ η γνώμη σου σαν κάτοχος QQ σε σχέση με τα υπόλοιπα που συζητάμε εδώ.
Αφού λίγο απογοητεύτικες με το QQ σε τόσο σύντομο χρονικά διάστημα, ότι έγινε έγινε, καλύτερα πάρε το χρόνο σου, περίμενε να βγουν και τα καινούργια μοντέλα (και Astra έρχεται καινούργιο, μετά το 308 και ήδη έχει ανοίξει νήμα για το καινούργιο Civic να ξέρεις) και κάνε μία περισσότερη εμπεριστατωμένη έρευνα.
Για Ελλάδα νομίζω είναι καλό να επιλέγουμε σε βάθος 7ετίας περίπου αυτοκίνητα, τότε νομίζω τα έχουν βγάλει τα λεφτά τους.
εγώ πάλι νομιζω ότι οι αλλαγές ίσως πρέπει να γίνονται νωρίς για να μην χάνετε μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία ειδικά τώρα που θα βγει νέο qashqai και ήδη η Νισσαν άρχισε τις προσφορές .για το xceed θα το βαλω στην λίστα και θα το δω. Όταν κάνω test drive θα ενημερώσω
-
Στο τελευταίο έχεις δίκιο. Τώρα είναι η καταλληλότερη εποχή να πουλήσεις εφόσον βγαίνει και νέο μοντέλο.
-
Το καινούριο αυτόματο του Φοκους είναι κλασικό ΑΤ κιβώτιο κι όχι διπλού συμπλέκτη και λογικά θα είναι αξιόπιστο, αν δεν κάνω λάθος είναι παρόμοιο με επιτυχημένο κιβώτιο της GM μείον 1 σχέση. Είναι πιο πολύ λόγος για να προτιμήσεις το αυτοκίνητο παρά για να το αποφύγεις.
-
Το καινούριο αυτόματο του Φοκους είναι κλασικό ΑΤ κιβώτιο κι όχι διπλού συμπλέκτη και λογικά θα είναι αξιόπιστο, αν δεν κάνω λάθος είναι παρόμοιο με επιτυχημένο κιβώτιο της GM μείον 1 σχέση. Είναι πιο πολύ λόγος για να προτιμήσεις το αυτοκίνητο παρά για να το αποφύγεις.
η αλήθεια είναι ότι άλλου διάβασα αυτό που λες ότι είναι κλασικό αυτόματο και άλλου για διπλού συμπλέκτη θα πάρω τηλ αύριο τον πωλητή να το διευκρινήσω
-
Στο τελευταίο έχεις δίκιο. Τώρα είναι η καταλληλότερη εποχή να πουλήσεις εφόσον βγαίνει και νέο μοντέλο.
ετσι πιστεύω και εγώ ...
-
piliourits wrote:
η αλήθεια είναι ότι άλλου διάβασα αυτό που λες ότι είναι κλασικό αυτόματο και άλλου για διπλού συμπλέκτη θα πάρω τηλ αύριο τον πωλητή να το διευκρινήσω
Πλανητικό με μετατροπέα ροπής είναι το αυτόματο του Focus Mk4.
-
Μόνο και μόνο που σε 'παρέσυρε' η γυναίκα σου στην επιλογή της κουδουνίστρας (κρίμα ο TCE 160PS πραγματικά...) οφείλεις να κάνεις την σωστή την ΑΝΤΡΊΚΙΑ επιλογή και να πάρεις ή Civic 1,5T sport+ ή αν θες (δικαίως) να αποφύγεις Σαρακάκη και το ρίσκο να πληρώσεις άλλη μια φορά κακή ποιότητα συναρμογής απλά πας στην Ford και παίρνεις Focus St-line X 1,5T 182ps 8AT σε metallic Chrome blue (
-
To αυτόματο του φόκους είναι με μετατροπέα ροπής αντίστοιχο με αυτά που βάζει η bmw στα πιο ακριβά αυτοκίνητα. Είναι αξιόπιστο. Μην προτιμήσεις το στρεσαρισμένο χιλιάρι δε είναι ιδανικό για το αμάξωμα του φόκους
Η σειρά 1 επειδή την οδήγησα είναι πολύ οδηγοκεντρική και κάθεσαι αρκετά χαμηλά σχεδόν μου έδωσε την αίσθηση σπόρ αυτοκινήτου στα συν η εξαιρετική συναρμογή και το εκπληκτικό τιμόνι Μ. Απλά θα πρέπει να συμβιβαστείς με το λιγότερο εξοπλισμό αφού τα έξτρα στοιχίζουν ακριβά και με τα τέλη ταξινόμησης η τιμή μπορεί να εκτοξευθεί πάνω από τα 30000€. Κατα προτίμηση να πας στο Σπανό μου έκαναν καλύτερη τιμή από Σφακιανάκη.
Τέλος ως χρήστης bmw τα τελευταία 15χρονια και ως οδηγός τα τελευταία 8 θα πρέπει να σε προειδοποιήσω ότι τα αυτοκίνητα αυτά έχουν σαφώς υψηλότερο διαχειριστικό κόστος από φορντ ή το νισσαν που είχες και αυτό είναι κάτι που πρέπει να υπολογίσεις στην τελική σου απόφαση.(Για εμένα ήταν ο κύριος λόγος μαζί με το αδύναμο σχετικά τρικύλινδρο μοτέρ που απέρριψα το συγκεκριμμένο αυτοκίνητο)
-
Εχουν αλλάξει τα δεδομένα με το τέλος ταξινόμησης και σε παίρνει να βαλεις 2-3 πράγματα ακόμα χωρίς να φας τρελό φόρο στο κεφάλι.
Σπανος ή Σφακ είναι μια η άλλη.
Οι παλιοί της μαρκας πάνε τυφλα Σπανο, οι πιο καινούργιοι τους παίζουν και τους δυο και όπου κάτσει.
Το μοτέρ είναι μια χαρά για τη σειρά 1 και ανεβαίνει άνετα και με ασφάλεια στα 190 άλογα με ένα απλο stage 1.
Το κόστος σε αναλώσιμα είναι ακριβό στα εξουσιοδοτημένα αλλά αγόραζεις και τρίτα.
Το διάστημα μεταξύ των σερβις μεγαλύτερο οποτε το κόστος ανα ετος δεν βγαίνει μεγάλο. -
Εχουν αλλάξει τα δεδομένα με το τέλος ταξινόμησης και σε παίρνει να βαλεις 2-3 πράγματα ακόμα χωρίς να φας τρελό φόρο στο κεφάλι.
Σπανος ή Σφακ είναι μια η άλλη.
Οι παλιοί της μαρκας πάνε τυφλα Σπανο, οι πιο καινούργιοι τους παίζουν και τους δυο και όπου κάτσει.
Το μοτέρ είναι μια χαρά για τη σειρά 1 και ανεβαίνει άνετα και με ασφάλεια στα 190 άλογα με ένα απλο stage 1.
Το κόστος σε αναλώσιμα είναι ακριβό στα εξουσιοδοτημένα αλλά αγόραζεις και τρίτα.
Το διάστημα μεταξύ των σερβις μεγαλύτερο οποτε το κόστος ανα ετος δεν βγαίνει μεγάλο.σερβις κάθε δυο χρόνια και αλλαγή λάδιων κάθε χρόνο ή 15χιλ χλμ.έτσι μου είπαν από βελμαρ και αδαμιδη εδώ στη Θεσσαλονίκη.
Αλλαγή από qashqai σε hatchback