-
@Iceman: Στέφανε καταλαβάινω τι θές να γράψεις, όμως όποιο δίκιο το χάνεις με τον τρόπο που τα γράφεις. Επίσης, να εξηγήσω λίγο. Οι αναφορές στο παρελθόν γίνονται γιατί όταν επί 20+ χρόνια έχεις προβλήματα αξιοπιστίας (γιατί δεν σε ενδιφέρουν), είναι λίγο περίεργο να τα διόρθωσες ξαφνικά τα τελευταία 3-4 χρόνια. Και η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν διορθωθεί (θα γελάσουμε σε λίγα χρόνια με τη νέα βλακεία το DCT) αυτό μαθαίνω από εξουσιοδοτημένα και μη.
-
Βλέπετε πως μένουν οι 'αμαρτίες' του παρελθόντος ως ρετσινιά για τα μελλοντικά μοντέλα μιας φίρμας; Κι άντε μετά να αποδείξεις πως έχουν αλλάξει τα πράγματα.
Kαι για τα ιταλικά τα ίδια λέγανε -και ακόμη λένε- (ηλεκτρικά,σκουριές) πριν 30-40 χρόνια και παρ'όλο που την τελευταία 10ετία,στα νεότερα μοντέλα (είχαμε οικογενειακώς στην κατοχή μας 4 μοντέλα) δεν παρουσίαζαν προβλήματα όπως παλιά,όλοι λένε μακριά από ιταλικά και θα είσαι όλο συνεργείο κ.τ.λ.
Κι αυτά τα λέγανε κυρίως οι γερμανολάτρεις της αυτοκίνησης για τους ιταλόφιλους.Kι έφτασε το gruppo να δίνει 5 έτη εγγύηση κι άλλοι μείνανε στα 2. Τελικά, η ζωή ρόδα είναι και γυρίζει...
-
@Iceman: Στέφανε καταλαβάινω τι θές να γράψεις, όμως όποιο δίκιο το χάνεις με τον τρόπο που τα γράφεις. Επίσης, να εξηγήσω λίγο. Οι αναφορές στο παρελθόν γίνονται γιατί όταν επί 20+ χρόνια έχεις προβλήματα αξιοπιστίας (γιατί δεν σε ενδιφέρουν), είναι λίγο περίεργο να τα διόρθωσες ξαφνικά τα τελευταία 3-4 χρόνια. Και η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν διορθωθεί (θα γελάσουμε σε λίγα χρόνια με τη νέα βλακεία το DCT) αυτό μαθαίνω από εξουσιοδοτημένα και μη.
Βρε συ Φανη, και πολυ κρατηθηκα υπό την έννοια οτι και εδώ όπως και σε πολλά άλλα νηματα, βγαινουν καποιοι και επαναλαμβάνουν αυτιστικά διάφορα υποκειμενικά θεσφατα, στερεοτυπα, παλιά βιώματα κλπ ενώ δεν διστάζουν να βάζουν ταμπελες και ετικέττες, χαρακτηριζοντας αρνητικά τους κατόχους ή μη της α η της β μάρκας.
Καπου και η υπομονή έχει τα όρια της και ειδικά όταν αυτό όχι μόνο επαναλαμβάνεται καθε 2ο ποστ, αλλά γίνεται και από ανθρώπους που δεν έχουν συγχρονη γνωση και εν τέλει πιθανώς παραπληροφορουν ή στην καλυτερη αποπροσανατολίζουν αναμασώντας εμπειρίες του παρελθόντος, προσωπικά απωθημένα και ασχημα βιώματα (γι αυτό και έγραψα για ψυχοθεραπείες).
Το εχω κανει και εγώ (με τα γαλλικά κλπ), δεν είναι ντροπή, αρκει να μην καταντά εμμονικό και κουραστικό!
Αλλά πέραν όλων αυτών, οι συμπεριφορές τους απέναντι σε αλλους είναι και ασχημες! Ειδες αντιδραση στο ποστ του Αγη; Ή την ειρωνεία στο δικό μου;
Οσον αφορά την ουσία θα δειξει ο χρόνος για τι μιλάμε! Και οι τεχνικές εχουν αλλαξει και πιο απλές λύσεις χρησιμοποιούνται από όλους με στοχο τα λιγότερα προβλήματα και επι χρόνια κυκλοφορουν παγκοσμίως οι κινητηρες Β38/Β48 (από το 2013) και προσωπικά μιλωντας με εκατοντάδες κατόχους δεν αποκομίζω αυτή την εικόνα, ενω τα όσα προβληματα αναφέρονται από συνεργεία θα πρέπει να υπολογίζονται βάσει του όγκου πωλήσεων. Ειδικά τα μικρά 1500αρια έχουν πουλήσει χιλιάδες κομμάτια στη χώρα, οποτε και στατιστικά όσα προβληματα και να αναφέρονται υπολείπονται αναλογικά του μέσου όρου της μάρκας παγκοσμίως...
Οπότε ναι βρε συ Φάνη το τι γινόταν πριν 20-25 χρόνια είναι εν πολλοις αδιάφορο ή εστω δεν προεξοφλεί (οπως εκαναν τα μέλη στα οποια αναφέρθηκα) τα σημερινά γιατι την τελευταία 7ετια έχουμε αλλα δεδομένα...
Οσον αφορά τα DCT θα δειξει και για αυτά ο χρόνος. Αλλωστε δεν ειναι ο μόνος κατασκευαστής που τα χρησιμοποιεί. Το οτι στη συλλογική μνημη το καθε dct θυμίζει το DSG και κρίνεται αναλόγως, παίζει και αυτο το ρόλο του!
-
Βλέπετε πως μένουν οι 'αμαρτίες' του παρελθόντος ως ρετσινιά για τα μελλοντικά μοντέλα μιας φίρμας; Κι άντε μετά να αποδείξεις πως έχουν αλλάξει τα πράγματα.
Kαι για τα ιταλικά τα ίδια λέγανε -και ακόμη λένε- (ηλεκτρικά,σκουριές) πριν 30-40 χρόνια και παρ'όλο που την τελευταία 10ετία,στα νεότερα μοντέλα (είχαμε οικογενειακώς στην κατοχή μας 4 μοντέλα) δεν παρουσίαζαν προβλήματα όπως παλιά,όλοι λένε μακριά από ιταλικά και θα είσαι όλο συνεργείο κ.τ.λ.
Κι αυτά τα λέγανε κυρίως οι γερμανολάτρεις της αυτοκίνησης για τους ιταλόφιλους.Kι έφτασε το gruppo να δίνει 5 έτη εγγύηση κι άλλοι μείνανε στα 2. Τελικά, η ζωή ρόδα είναι και γυρίζει...
Οπως θελετε τα βαζετε ολα χυμα ρε παιδιά και δεν σας πιάνει κανείς! Κλασσικά εικονογραφημένα των social media!
Τα ιταλικά όπως και τα γαλλικά είχαν αντικειμενικά θέματα με λαμαρίνες και ηλεκτικά την εποχή που οι γερμανοί εβγαζαν τανκσ και οι ιαπωνες 'δεν σπάει δεν χαλάει' .. αλλά την τελευταία 15ετια με τόσες αλλαγες στην αυτοκίνηση ολα εχουν γιενι αχταρμας.. η τογιοτα εβγαλε κινητήρα λαδιέρα, οι γερμανοί ξεφτιλίστηκαν με dsg, λαδιέρες, γρυλους παραθυρων και οι ιταλοί σταματησαν να βγαζουν νεα μοντέλα και πουλανε ακλόμα και σημερα αμαξια 10ετίας με διορθώσεις και βελτιωσεις....
Οπότε φρέσκα κουλουρια κανει ο κουλουρας! Μην τα μπλεκουμε όλα μαζι!!
-
Ρε συ iceman, όλα αυτά για να υποστηρίξεις το αμάξι σου;
-
Απο αυτα που λετε ισως η πιο λογικη επιλογή να ειναι μια αλφα ρομεο gullieta. 10 ετη τελειοποίησης..... Χμμμμμμ βρε λες;
Κατσε να δω ποσο έχουν.
Edit
Ωχ! Το καλοκαίρι την αγοραζες diesel με 19.000 ευρω.... Wow!
17 σχεδον είχε ενα swift.....
Γκαμωτι
-
kostis20 wrote:
Δε καταλαβαίνω το ύφος της απάντησης σου...Δεν επιτρέπεται να γράψουμε την άποψη μας εδω μέσα?
Με την ιδια λογική εσύ γιατι μου τα γραφεις αυτα?Σου είπα εγω να απαντήσεις?
Τι άκυρα είναι αυτα που γραφεις?Σου ζήτησα εγω ευθύνες ?Απλά διαφωνω με αυτα που γράφεις.Τα οποία είναι επιεικώς παράλογα!Δε ξέρω αν εσυ στο αμάξι αλλάζεις τακάκια μόνος σου ή έστω μια αντλία βενζίνης ?Μπορείς?
Αν δεν σας αρέσει η αντίθετη άποψη μην μπαίνετε στο Forum.
Εγώ ότι γράφω είναι τεκμηριωμένο και έχω ασχοληθεί τουλάχιστον 15 χρόνια με τα συγκεκριμένα μοντέλα και BMW & MINI & AUDI.
Προφανώς σε κάποιους δεν αρέσει γιατί νομίζουν οτι έχουν μετοχές στην εταιρεία,αλλά εγώ αυτή τι στιγμη που μιλάμε εχω 3 BMW & 2 Audi στην οικογένεια και ξέρω πολύ καλά τη προβλήματα βγάζει το καθένα.
Ποια αποψη και τρίχες μας λες χρονιάρες μερες και εσύ και ένας ακόμα, που ξεκίνησε να ρωτάει ο ανθρωπος για τρέχων μοντέλο με νέες - πλην δοκιμασμένες - σειρές κινητήρων και αρχίσατε με τα παλαιολιθικά παραδείγματα των Ν και Μ σειρών κινητήρων σε αμάξια 10+ ετών.
Τι φταίει ο κάθε υποψήφιος αγοραστής αλλά και οι υπόλοιποι να διαβάζουμε σε συνεχή επαναληψη ιστορίες από τα βάθη της ιστορίας για παλιά μοντέλα και ταυτόχρονα να κολλάτε και ετικέτες σε κατόχους και αγοραστές;
Τις εγραψες και εσύ και ο άλλος τις περιπέτειες σου από το βαθυ και μακρινό παρελθόν, έλεος πια! Ξεκολλήστε!
Απόψεις γραφουμε εδώ όχι απωθημένα, ουτε ψυχοθεραπείες κανουμε!
Ενα νέο αυτοκίνητο για 6-7 χρόνια είπε να παρει ο ανθρωπος να αλλαξει την κουδουνίστρα - γιατί θεωρεί ότι στα 40 αξίζει και κάτι πιο ποιοτικό στη ζωή του και να καταλαβει επιτέλους απτή ποιότητα - και πέσατε να τον φάτε σε βαθμό να γράφει οτι με αυτά που διαβάζει απο τους φωστηρες εδώ μέσα καλυτερα είναι να κρατησει το QQ (και να βάζει μουσική να μην ακούει τη συναρμογή θα του πρότεινα εγώ).
Οσο δε αφορά επί της ουσίας:
Δες και ford λόγω της 8ετους εγγύησης προφανώς αν φοβάσαι τόσο φίλε μου (η Nissan πάντως 3 χρόνια έχει και δεν ειναι και ιαπωνικό το αμάξι αλλά γαλλικό) αλλά και τα ford δεν είναι γιαπωνέζικα στην αξιοπιστία (τουλάχιστον παλιότερα που εχω αποψη μιας και έχουμε πολλά ford στην οικογένεια) αλλά δεν θα επιμείνω και για τους νέους κινητήρες, οι οποίοι για να δίνει και τόσα χρόνια εγγύηση (5+3 βασικά είναι) θα τους έχει εμπιστοσύνη η εταιρία!
Οπως και να εχει ομως αν δεν σε καλύπτει αυτό που ζεις καθημερινά μεσα στο αυτοκίνητο μην δεχθείς υποκατάστατο!
Χιλιες φορές να μην αγοράσεις κάτι και να φορτωθείς την απαξιωση του QQ και να οπλιστείς με υπομονή για τα σπαστικά θέματα που βγάζει παρά να δώσεις πάλι λεφτά σε ημίμετρα!
Τα εχω ζήσει και εγώ! Οσο και ησσονος σημασίας να είναι τα τριξιματα και η συναρμογή δεν σε αφήνει να ησυχάσεις η σκέψη για το τι μπορεί να γινει μετά από Χ χρόνια και τυχόν σοβαρότερα πράγματα! Έχω βρεθεί στην ίδια θέση με εσένα και σε καταλαβαίνω!
Έπιασες ακριβώς τον σκεπτικό μου ...τα έγραψες στο κομμάτι που με αφορά ακριβώς όπως τα έχω στο κεφάλι μου. To the point...για να γίνω και πιο κατάνοητος σήμερα ακύρωσα και την πώληση τουqashqai καθώς βρέθηκε αγοραστής που μου έδινε τα 20χιλ αλλά έκανα πίσω. ...φοβήθηκα να το δώσω με όλα όσα ακούω ...ειλικρινά ...η bmw ήταν το αυτοκίνητο που από την εικόνα που αντίκρισα στο εσωτερικό της ,σε μια βόλτα που έκανα στην βελμαρ για να περάσω την ώρα μου , με έκανε να αντιληφθώ τι θα πει διαφορά ποιότητας και κατασκευης με ένα mainstream αυτοκίνητο σαν το δικό μου .Συνεπως πιο πολύ για εκεί ήμουν και κατά δεύτερο λόγο στο σιβικ ..το φοκους το σκέφτηκα και γιατί οδηγικα μου άρεσε ,και για την εγγύηση του αλλα και για το χαμηλό επιτόκιο στην χρηματοδότηση που δίνει ..
-
Ακριβώς αυτό που λες iceman.
Tι πιο σίγουρο να φτιάχνεις επι σειρά ετών πανομοιότυπα'τανκς', χωρίς να παλεύεις και να ρισκάρεις με καινοτομίες στις αναρτήσεις,στο κιβώτιο ταχυτήτων,στους κινητήρες,στα φρένα και στα ηλεκτρονικά. Όταν κι οι υπόλοιποι πειραματίστηκαν με αυτά (βλ. μικρά turbo,αυτομ. κιβώτια,περισσότερα ηλεκτρικά κι ηλεκτρονικά στο αυτοκίνητο κ.τ.λ.) βγήκαν -όπως ήταν λογικό κι αναμενόμενο- αστοχίες.
Οι καινοτομίες κι εξέλιξη πάντα έχουν ρίσκο στη βιομηχανία.
-
Απο αυτα που λετε ισως η πιο λογικη επιλογή να ειναι μια αλφα ρομεο gullieta. 10 ετη τελειοποίησης..... Χμμμμμμ βρε λες;
Κατσε να δω ποσο έχουν.
Edit
Ωχ! Το καλοκαίρι την αγοραζες diesel με 19.000 ευρω.... Wow!
17 σχεδον είχε ενα swift.....
Γκαμωτι
Με αυτά που διαβάζουμε; Προφανώς αυτή είναι η καλύτερη λύση. Δοκιμασμένη τεχνολογια και καμία παιδική αρρώστια.
-
Ρε συ iceman, όλα αυτά για να υποστηρίξεις το αμάξι σου;
Καμια σχέση πραγματικά. Έχω αποδείξει ότι δεν κολλωνω να κράζω χοντρά. Και στη Bmw τα άσχημα τα λέω (πχ μικρή εγγύηση, περιορισμένο δίκτυο, ακριβά ανταλλακτικά).
Αλλα εδώ έχουμε τουλάχιστον εμμονές και παραπληροφόρηση γιατί δεκτό να επισημάνεις μια κακή εμπειρία αλλά συνέχεια και με αναγωγή σε κανόνα, ε οκ βαριόμαστε το λιγότερο.
Αν δε αυτό συνδυαστεί και με διαφορες ταμπέλες που μπαίνουν πανεύκολα, ε οκ λες τα παρατάω και πάω να διαβάζω γκρουπς στο Facebook, όχι αυτοκινητικα φορα με ιστορία ετών. -
iceman7 wrote:
kostis20 wrote:
Δε καταλαβαίνω το ύφος της απάντησης σου...Δεν επιτρέπεται να γράψουμε την άποψη μας εδω μέσα?
Με την ιδια λογική εσύ γιατι μου τα γραφεις αυτα?Σου είπα εγω να απαντήσεις?
Τι άκυρα είναι αυτα που γραφεις?Σου ζήτησα εγω ευθύνες ?Απλά διαφωνω με αυτα που γράφεις.Τα οποία είναι επιεικώς παράλογα!Δε ξέρω αν εσυ στο αμάξι αλλάζεις τακάκια μόνος σου ή έστω μια αντλία βενζίνης ?Μπορείς?
Αν δεν σας αρέσει η αντίθετη άποψη μην μπαίνετε στο Forum.
Εγώ ότι γράφω είναι τεκμηριωμένο και έχω ασχοληθεί τουλάχιστον 15 χρόνια με τα συγκεκριμένα μοντέλα και BMW & MINI & AUDI.
Προφανώς σε κάποιους δεν αρέσει γιατί νομίζουν οτι έχουν μετοχές στην εταιρεία,αλλά εγώ αυτή τι στιγμη που μιλάμε εχω 3 BMW & 2 Audi στην οικογένεια και ξέρω πολύ καλά τη προβλήματα βγάζει το καθένα.
Ποια αποψη και τρίχες μας λες χρονιάρες μερες και εσύ και ένας ακόμα, που ξεκίνησε να ρωτάει ο ανθρωπος για τρέχων μοντέλο με νέες - πλην δοκιμασμένες - σειρές κινητήρων και αρχίσατε με τα παλαιολιθικά παραδείγματα των Ν και Μ σειρών κινητήρων σε αμάξια 10+ ετών.
Τι φταίει ο κάθε υποψήφιος αγοραστής αλλά και οι υπόλοιποι να διαβάζουμε σε συνεχή επαναληψη ιστορίες από τα βάθη της ιστορίας για παλιά μοντέλα και ταυτόχρονα να κολλάτε και ετικέτες σε κατόχους και αγοραστές;
Τις εγραψες και εσύ και ο άλλος τις περιπέτειες σου από το βαθυ και μακρινό παρελθόν, έλεος πια! Ξεκολλήστε!
Απόψεις γραφουμε εδώ όχι απωθημένα, ουτε ψυχοθεραπείες κανουμε!
Ενα νέο αυτοκίνητο για 6-7 χρόνια είπε να παρει ο ανθρωπος να αλλαξει την κουδουνίστρα - γιατί θεωρεί ότι στα 40 αξίζει και κάτι πιο ποιοτικό στη ζωή του και να καταλαβει επιτέλους απτή ποιότητα - και πέσατε να τον φάτε σε βαθμό να γράφει οτι με αυτά που διαβάζει απο τους φωστηρες εδώ μέσα καλυτερα είναι να κρατησει το QQ (και να βάζει μουσική να μην ακούει τη συναρμογή θα του πρότεινα εγώ).
Οσο δε αφορά επί της ουσίας:
Δες και ford λόγω της 8ετους εγγύησης προφανώς αν φοβάσαι τόσο φίλε μου (η Nissan πάντως 3 χρόνια έχει και δεν ειναι και ιαπωνικό το αμάξι αλλά γαλλικό) αλλά και τα ford δεν είναι γιαπωνέζικα στην αξιοπιστία (τουλάχιστον παλιότερα που εχω αποψη μιας και έχουμε πολλά ford στην οικογένεια) αλλά δεν θα επιμείνω και για τους νέους κινητήρες, οι οποίοι για να δίνει και τόσα χρόνια εγγύηση (5+3 βασικά είναι) θα τους έχει εμπιστοσύνη η εταιρία!
Οπως και να εχει ομως αν δεν σε καλύπτει αυτό που ζεις καθημερινά μεσα στο αυτοκίνητο μην δεχθείς υποκατάστατο!
Χιλιες φορές να μην αγοράσεις κάτι και να φορτωθείς την απαξιωση του QQ και να οπλιστείς με υπομονή για τα σπαστικά θέματα που βγάζει παρά να δώσεις πάλι λεφτά σε ημίμετρα!
Τα εχω ζήσει και εγώ! Οσο και ησσονος σημασίας να είναι τα τριξιματα και η συναρμογή δεν σε αφήνει να ησυχάσεις η σκέψη για το τι μπορεί να γινει μετά από Χ χρόνια και τυχόν σοβαρότερα πράγματα! Έχω βρεθεί στην ίδια θέση με εσένα και σε καταλαβαίνω!
Έπιασες ακριβώς τον σκεπτικό μου ...τα έγραψες στο κομμάτι που με αφορά ακριβώς όπως τα έχω στο κεφάλι μου. To the point...για να γίνω και πιο κατάνοητος σήμερα ακύρωσα και την πώληση τουqashqai καθώς βρέθηκε αγοραστής που μου έδινε τα 20χιλ αλλά έκανα πίσω. ...φοβήθηκα να το δώσω με όλα όσα ακούω ...ειλικρινά ...η bmw ήταν το αυτοκίνητο που από την εικόνα που αντίκρισα στο εσωτερικό της ,σε μια βόλτα που έκανα στην βελμαρ για να περάσω την ώρα μου , με έκανε να αντιληφθώ τι θα πει διαφορά ποιότητας και κατασκευης με ένα mainstream αυτοκίνητο σαν το δικό μου .Συνεπως πιο πολύ για εκεί ήμουν και κατά δεύτερο λόγο στο σιβικ ..το φοκους το σκέφτηκα και γιατί οδηγικα μου άρεσε ,και για την εγγύηση του αλλα και για το χαμηλό επιτόκιο στην χρηματοδότηση που δίνει ..
Εμ να γιατί φωνάζω!
Ακουγωντας τους μύστες που ταλαιπωρήθηκαν πριν 10-15 χρονια έχασες σήμερα σίγουρα λεφτά.
Και εξ όσων έχω καταλάβει ταλαιπωρήθηκαν με αμάξια που δεν είχαν κυκλοφορησει πολύ στην χώρα ή είχαν 160 χιλιάδες χλμ και κάτι ακομα ιστορίες με δράκους και με φίδια. Και οκ συμπάσχουμε με ότι τράβηξαν κλπ. Η βεβαιότητα ότι δεν έχει αλλάξει κάτι μέσα σε αυτά τα χρονια από που τη συνάγουν;
Οταν μάλιστα δεν επιβεβαιώνεται ούτε από κατόχους ούτε από στατιστικά μη λαμβανομένων κιολας υποψη των υψηλών πωλήσεων αυτών των συνόλων και την αναλογία πωληθέντων προς προβληματικών ;
Αν μεθαύριο δεν πετύχεις την ίδια τιμή ελπίζω οι μύστες να σου πληρώσουν τη διαφορά.
put your money where your mouth is που λένε και στο χωριό μου.
Το τσουβάλιασμα, οι αφορισμοί και οι ετικέτες κύριοι δεν βοηθούν δυστυχώς όταν εδώ μπαίνουν κάποιοι για να ενημερωθούν σωστά και αντικειμενικά, εξαρτωντας αποφάσεις χιλιάδων ευρώ από τις εύκολες απόψεις που γράφονται πίσω από ένα πληκτρολόγιο. -
Ακριβώς αυτό που λες iceman.
Tι πιο σίγουρο να φτιάχνεις επι σειρά ετών πανομοιότυπα'τανκς', χωρίς να παλεύεις και να ρισκάρεις με καινοτομίες στις αναρτήσεις,στο κιβώτιο ταχυτήτων,στους κινητήρες,στα φρένα και στα ηλεκτρονικά. Όταν κι οι υπόλοιποι πειραματίστηκαν με αυτά (βλ. μικρά turbo,αυτομ. κιβώτια,περισσότερα ηλεκτρικά κι ηλεκτρονικά στο αυτοκίνητο κ.τ.λ.) βγήκαν -όπως ήταν λογικό κι αναμενόμενο- αστοχίες.
Οι καινοτομίες κι εξέλιξη πάντα έχουν ρίσκο στη βιομηχανία.
την έλλειψη ρίσκου και τις δοκιμασμένες λύσεις την είχαν κάνει κανόνα οι Γιαπωνέζοι γι αυτό και δεν έσπαγαν και δεν χάλαγαν.
Οι ευρωπαίοι πάντα καινοτόμοι ήταν, οι Γερμανοί απλά δεν τολμούσαν σχεδιαστικά, και γι αυτό έφαγαν τη λεζα από τα πολλά ρίσκα την προηγούμενη δεκαετία που τους στοιχειώνουν ακόμα.
λαδιερες, dsg, πολλαπλασιαστές, vanos και δεν συμμαζεύεται ήταν καινοτομίες μαζί με πολλά νέα ηλεκτρονικά και σύστηματα ασφαλείας που μπηκαν γρήγορα στα μοντέλα παραγωγης και γύρισαν μπούμερανγκ. Το λάθος των ευρωπαίων δεν ήταν η εισαγωγή νέων τεχνολογιών αλλά το άθλιο after sales, στη χώρα μας δε και απότοκο των τοπικών αντιπροσώπων που αδυνατούν παντοτε να προσφέρουν σωστή υποστήριξη γιατί δεν τους έχουν οι ξένοι εμπιστοσύνη (ενίοτε δικαιολογημένα). -
Αυτο που ολοι εχετε αγγλοφωνα χωρια, και ολη μερα μιλουν με παροιμιες μου προκαλει μεγαλη εντύπωση. Βλεπουν και κρίκετ στην τηλεοραση του καφενείου;
Χεχεχε
Ελα Χαλαρώστε,απλα την αποψη μας λεμε. Και ο αγοραστης καλο ειναι να μην φοβάται να ακουσει ολες τις αποψεις ηρεμα και χωρις άγχος.
Χεβ ε μπλαστ, που λενε στις κτηνοτροφικες μοναδες στα βουνα της Πινδου.
-
Αυτο που ολοι εχετε αγγλοφωνα χωρια, και ολη μερα μιλουν με παροιμιες μου προκαλει μεγαλη εντύπωση. Βλεπουν και κρίκετ στην τηλεοραση του καφενείου;
Χεχεχε
Ελα Χαλαρώστε,απλα την αποψη μας λεμε. Και ο αγοραστης καλο ειναι να μην φοβάται να ακουσει ολες τις αποψεις ηρεμα και χωρις άγχος.
Χεβ ε μπλαστ, που λενε στις κτηνοτροφικες μοναδες στα βουνα της Πινδου.
Ή είσαι ή δεν είσαι ιντερνατιοναλ μανα μ !!
-
Μιλάμε για παραλήρημα .Get a life που λέμε και στο χωριό μου...
Δε θα σχολιάσω όλες τις ασυναρτησίες που γράφτηκαν ,οτι δε ξέρουμε απο αμάξια ,δεν ασχολούμαστε με τα σύγχρονα,μονο με αντίκες κτλ...
Αλλα αυτο εδω το κομμάτι :
'Αλλά πέραν όλων αυτών, οι συμπεριφορές τους απέναντι σε αλλους είναι και ασχημες! Ειδες αντιδραση στο ποστ του Αγη; Ή την ειρωνεία στο δικό μου; '
ειλικρινά με κάνει να απορώ πόσο θράσος μπορεί να έχουν κάποιοι ...
-
Οι περισσότεροι κάτοχοι bmw αρνούνται να δουν την πραγματικότητα. Το βλέπω και από τον πατέρα μου, είναι ικανός να δώσει 6000€ και να ανακατασκευάσει το μοτέρ παρά να το διώξει γιατί νομίζει ότι είναι πρίμιουμ αυτοκίνητο. Εντωμεταξύ το μόνο που έχει μείνει στο αυτοκίνητο είναι το δερμάτινο σαλόνι όλα τα άλλα έχουν χαλάσει.
Κάποτε στο παρελθόν, οι μάρκες που θεωρούμε σήμερα πρίμιουμ, τα 'Γερμανικής Τεχνολογίας', απέκτησαν αυτή τη φήμη επειδή ήταν τα καλύτερα σε όλους τους τομείς αυτοκίνητα, με πρωταρχικό την αξιοπιστία.
Αγόραζαν τις Μερσεντες με τα τετράγωνα φανάρια (δεν τα ξέρω τα μοντέλα) από ταξιτζήδες στην Αθήνα για να κολυμπάνε στη κυκλοφοριακή συμφόρηση επί δεκαετίες (εκτός συγκεκριμένου ταξιτζή που ευχόταν να είχε Ντάτσουν), μέχρι Βαλκάνιοι για να κυκλοφορούν σε χιονισμένους χωματόδρομους και Άραβες για να κάνουν 800 χλμ τη φορά σε 50 βαθμούς θερμοκρασία...
Οχήματα που ζούσαν δεύτερη και τρίτη ζωή λύνοντας τα χέρια φτωχότερων, όταν τα πουλούσαν οι αρχικοί ιδιοκτήτες τους. Βασικό που έλεγαν όλοι 'βρίσκεις ανταλλακτικά και στο περίπτερο'... τις εποχές εκείνες (εγώ αγέννητος ή παιδάκι ακόμα) οι γιαπωνέζοι έφτιαχναν κάτι ωραία τενεκέδια με σούστες και άκαμπτους άξονες, με εμφανή μέταλλα σε όλη τη καμπίνα, όταν οι 'μάρκες πολυτελείας' είχαν πίσω κινήσεις, διαφορικά και αναρτήσεις που σήμερα θεωρούνται 'εξωτικές' για αυτοκίνητα κάτω των +60,000€ και εκείνα τα 'κόκκαλα' φαρδιά ταμπλό που φαίνονται 'σαν διετίας' ακόμη και σήμερα που είναι πλέον αντίκες... θυμάμαι και τις BMW της αντίστοιχης εποχής, να έχουν αυτή την αίσθηση, μέχρι και τα σαφώς 'φτωχότερα' τότε Audi.
Τα παραπάνω ισχύουν σήμερα; Οι περισσότεροι λέμε όχι. Οι 'πρίμιουμ' εταιρείες δεν χαρακτηρίζονται πλέον τέτοιες επειδή πουλάνε 'το καλύτερο' αλλά επειδή πουλάνε το πιο εξεζητημένο ύφος και στυλ. Κι αυτό είναι το πρώτο κριτήριο όσων τις επιλέγουν. Και καλά την εποχή του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ (ήρεμα, ως ενδεικτικό χρονολογίας και οικονομικών/καταναλωτικών συνηθειών το αναφέρω) που αντί για άσπαστα ΤΟΥΟΤΑ και ΧΟΝΤΑ ή υπεράνετα Γαλλικά, επέλεγαν κάποιοι με τα ίδια λεφτά να αγοράσουν ψοφίμια 316 και Α4 με τιμόνι και ρόδες, υπήρχαν ακόμη σοβαρές 'δικαιολογίες' όπως η πίσω κίνηση, τα quattro και λοιπές τέτοιες καινοτομίες που άξιζαν ακόμη τον κόπο και τα έξοδα... αλλά πλέον στη σημερινή εποχή, προσθιοκίνητα BMW και τα υπόλοιπα αντίστοιχα 'γερμανικά' που φτάνονται σε τιμή κι από κοινούς θνητούς, τί άλλο πουλάνε εκτός από το σήμα που έκτισαν σε άλλες εποχές, και την αίσθηση πως δεν έχει το ίδιο όλη η πολυκατοικία;
Και πολύ δυστυχώς, υπάρχει πάντα ένα ποσοστό οικονομικά πιο αδύναμων αγοραστών που παρασσύρονται απ' την όποια λάμψη κι επιθυμία τους για ελάχιστο γκλάμουρ στις ζωές τους κι αγοράζουν κάτι που δεν μπορούν να υποστηρίξουν. Το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο με το να βλέπεις δεκάδες ακριβά iphone με ραγισμένες οθόνες (πολλές απ' αυτές, ακόμη LCD κι όχι oled τεχνολογίας), ανθρώπων που πιστεύουν στη δύναμη του σήματος και πως αν στραγγίσουν τις πιστωτικές τους θα έχουν 'το καλύτερο', αλλά μετά δεν μπορούν να υποστηρίξουν την αγορά τους...
Ευτυχώς πάντως, που υπήρξαν και κατασκευαστές αυτοκινήτων, που το πέτυχαν με την πρώτη!
-
Το θέμα είναι ποιος ο λόγος να αγοράσει κάποιος τη σειρά 1 αυτή τη στιγμή. Μοτέρ το πιο αδύναμο στη κατηγορία, κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που είναι θνησιγενές από κατασκευής, 2 χρόνια εγγύηση, διπλάσιο και τριπλάσιο κόστος ανταλλακτικών και σέρβις και με μοναδικό πλεονέκτημα τα καλύτερα πλαστικά στις πόρτες. Η μόνη λογική να πάρει κάποιος το συγκεκριμένο όχημα είναι το σήμα. Ιδιαίτερα όταν υπάρχουν καλύτερες προτάσεις στη κατηγορία.
-
Δε θα σχολιάσω όλες τις ασυναρτησίες που γράφτηκαν ,οτι δε ξέρουμε απο αμάξια ,δεν ασχολούμαστε με τα σύγχρονα,μονο με αντίκες κτλ...
'Αλλά πέραν όλων αυτών, οι συμπεριφορές τους απέναντι σε αλλους είναι και ασχημες! Ειδες αντιδραση στο ποστ του Αγη; Ή την ειρωνεία στο δικό μου; '
Ασε ρε συ τα σάπια!
ειρωνεια, επίθεση και ξερολισμος στο φουλ και μας το παίζεις και θιγμένος ;
που μας έχεις φλομώσει με προιστορικες ιστορίες για το χρεπι σε νημα για νέο αυτοκίνητο.
Τα έχουμε μάθει και τα δικά σου και το πως για τα ίδια σε έχουν σουτάρει από αλλα φορα! -
kostis20 wrote:
Ασε ρε συ τα σάπια!
ειρωνεια, επίθεση και ξερολισμος στο φουλ και μας το παίζεις και θιγμένος ;
που μας έχεις φλομώσει με προιστορικες ιστορίες για το χρεπι σε νημα για νέο αυτοκίνητο.
Τα έχουμε μάθει και τα δικά σου και το πως για τα ίδια σε έχουν σουτάρει από αλλα φορα!Εκτός απο ανάγωγος υβριστής είσαι και ψέυτης .
Απο ποια φόρα με έχουν σουτάρει ρε ψεύτη?Εισαι με τα καλά σου?
Τι έχεις μάθει ?Για πες να δουμε.
Mod: παρακαλούμε να πέσουν οι τόνοι (κυρίως μεταξύ Iceman7 & Kostis20), αλλιώς θα πέσει σκούπα.
-
Το θέμα είναι ποιος ο λόγος να αγοράσει κάποιος τη σειρά 1 αυτή τη στιγμή. Μοτέρ το πιο αδύναμο στη κατηγορία, κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που είναι θνησιγενές από κατασκευής, 2 χρόνια εγγύηση, διπλάσιο και τριπλάσιο κόστος ανταλλακτικών και σέρβις και με μοναδικό πλεονέκτημα τα καλύτερα πλαστικά στις πόρτες. Η μόνη λογική να πάρει κάποιος το συγκεκριμένο όχημα είναι το σήμα. Ιδιαίτερα όταν υπάρχουν καλύτερες προτάσεις στη κατηγορία.
Ένα ακόμα ποστ ατελείωτων κλισε και παραπληροφόρησης!
Τα άκουσε ο άλλος μόνο αλλά και εσυ δεν πας πίσω.Έχει γεμίσει αξιώματα και εμμονές ολόκληρο φορουμ.
ειδικα αυτό για τα κιβώτια διπλού συμπλέκτη που φτάσαμε να τα χαρακτηρίζουμε θνησιγενή a priori είναι μεγάλο κατόρθωμα.
Όπως και οι τιμές των σερβις όταν έχεις συνηθως 5ετια δωρεάν πακέτου ή λόγω μικρής εγγύησης κανεις ένα σερβις στους ακριβούς και μετά πας αλλου με κανονικές τιμές. Ή απλά αγοράζεις επέκταση με 600 ευρώ.
ή για τα ανταλλακτικά που βρίσκεις τα πάντα σε μισές και παρακάτω τιμές.
Πάλι καλά που δίνεις ένα πόντο για τα καλύτερα πλαστικά και αυτό μισό γιατί παραγνωρίζεις και την καλύτερη συναρμογή και τα πολυτελή στοιχεία στα ταμπλω κλπ λες και αναφέρεσαι απλά σε βελτιωμένη έκδοση της lada.Πλάκα έχετε βρε σεις!
κριτικη και επισήμανση αρνητικών ναι, αλλά τέτοιο θάψιμο ;
Αλλαγή από qashqai σε hatchback