-
Για να καταλάβεις την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιεί η bmw στα πιο ακριβά μοντέλα το x3 μετά από 13 χρόνια το σαλόνι και το ταμπλο δεν έχουν τη παραμικρή φθορά μόνο σε κάποια σημεία στις κολόνες και στις πόρτες έχει ξεφτισει η δερμάτινη επένδυση.
Τη δερματινη δε τη χρησιμοποιουν για οικολογικούς αλλά για οικονομικούς λογους. Είναι αρκετά φθηνό υλικό και μοιάζει πολύ εμφανισιακά στο πραγματικό δέρμα δίνοντας μια έξτρα πολυτέλεια στο αυτοκίνητο. Πάντως στην Ελλάδα με τις υψηλές θερμοκρασίες που έχουμε έχω έντονη αμφιβολία εάν θα αντέξουν αυτές οι επενδύσεις σε βάθος χρόνου. Προσωπικά προτιμώ να υπάρχει παντού ύφασμα.
Τέλος μια ερώτηση το φοκους στην έκδοση stline x τι επενδύσεις έχει μέσα; Είναι όλα ύφασμα ή έχει και δερματίνη;
σίγουρα το δέρμα δεν συγκρίνεται ..φίλος έχεις Mini Cooper 15 ετών και είναι σούπερ ακόμη μέσα το δερμάτινο σαλόνι του.το οικονομικούς λόγους το κάνουν πλέον εύκολα οικολογικούς ..βολεύει ..και το qashqai έχει σε κάποια σημεία δερματινη..το focus st line x έχει ύφασμα στα καθίσματα και με επιπλέον 500 ευρώ βάζεις δερμα στα πλαϊνά μόνο των καθισμάτων
-
H αλήθεια είναι ότι η δερματίνη έχει φτάσει εμφανισιακά πολύ κοντά στο πραγματικό δέρμα και πολλές φορές είναι δύσκολο να το καταλάβεις.
Έγραψες παραπάνω ότι σου δίνουν 4 χρόνια εγγύηση για τη σειρά 1. Αυτό στο είπαν ως επιπλέον δώρο προς εσενα ή τη δίνει στάνταρ ανεξαρτητως μοντέλου; Το ρωτάω γιατί εδώ Αθήνα τη χρέωνουν 500€ επιπλέον την επέκταση εγγύησης.
-
Κάτοχος και εγώ πρόσφατα μιας sportline 118 έχω να πω ότι από ποιότητα είναι ότι καλυτερο υπαρχει.το μοτέρ για τα άλογα του το βρίσκω εξαιρετικό όπως επίσης και το κιβώτιο.δεν νομίζω ότι αν δεν ξέρεις ότι είναι 3cl να μπορείς να το καταλάβεις.το θέμα της διασύνδεσης όντως υπαρχει αλλά αν βάλεις το απλο και όχι το πλήρως ψηφιακό πάει στα 30000.εγώ πάντως ψάχνω για να βάλω το Apple car play.μέχρι τώρα δεν έχω βρει πάντως
Δώρο εμένα δεν μου έδωσαν τίποτα και τα 4 χρόνια εγγύηση τα πλήρωσα
-
Από focus αρχαίο (να μην μιλήσουμε καλύτερα για αξιοπιστία παρόλο που ήταν πολύ παιχνιδιάρικο στο δρόμο) πήγα σε 118 sportline.
Κοίταξα (με μικρά test drives) και το νέο focus 1.5 τότε και το golf 8 και το προηγούμενο α3.
Η τιμή σε αυτά που ήθελα ήταν περίπου ίδια.
Με μεγάλη διαφορά η 118 είναι πιο ποιοτική και οδηγικά καλύτερη από όλα τα παραπάνω.
Συμφωνώ για την μεγάλη έλλειψη ΑΑ. Αν μπορείς να το παραβλέψεις , νομίζω είναι η πιο ισορροπημένη επιλογή.
Μοναδική εξαίρεση το νέο Α3 , που όμως νομίζω πάει πιο πάνω σε τιμή.
εγώ την Παρασκευή θα οδηγήσω την118i sportline σε test drive .έχει τόση διαφορά με το focus ;από κατανάλωση πως είναι ως τώρα ;
-
H αλήθεια είναι ότι η δερματίνη έχει φτάσει εμφανισιακά πολύ κοντά στο πραγματικό δέρμα και πολλές φορές είναι δύσκολο να το καταλάβεις.
Έγραψες παραπάνω ότι σου δίνουν 4 χρόνια εγγύηση για τη σειρά 1. Αυτό στο είπαν ως επιπλέον δώρο προς εσενα ή τη δίνει στάνταρ ανεξαρτητως μοντέλου; Το ρωτάω γιατί εδώ Αθήνα τη χρέωνουν 500€ επιπλέον την επέκταση εγγύησης.
την επέκταση εγγύησης την χρεώνουν 400 ευρώ.δεν είναι δώρο
-
εγώ την Παρασκευή θα οδηγήσω την118i sportline σε test drive .έχει τόση διαφορά με το focus ;από κατανάλωση πως είναι ως τώρα ;
Μέσα στην πόλη 7,5 . Επαρχία βέβαια,
Εθνική με νόμιμες ταχύτητες άνετα 6,5
-
Κάτοχος και εγώ πρόσφατα μιας sportline 118 έχω να πω ότι από ποιότητα είναι ότι καλυτερο υπαρχει.το μοτέρ για τα άλογα του το βρίσκω εξαιρετικό όπως επίσης και το κιβώτιο.δεν νομίζω ότι αν δεν ξέρεις ότι είναι 3cl να μπορείς να το καταλάβεις.το θέμα της διασύνδεσης όντως υπαρχει αλλά αν βάλεις το απλο και όχι το πλήρως ψηφιακό πάει στα 30000.εγώ πάντως ψάχνω για να βάλω το Apple car play.μέχρι τώρα δεν έχω βρει πάντως
και σε εμένα την εγγύηση θα την πληρώσω αν το πάρω..400 ευρώ ..αν θέλεις διασύνδεση αναγκαστικά μόνο το πακέτο. Το σκέφτομαι να το βαλω γιατί στο aftermarket μπορεί να σου βγάλει κανένα θέμα. ...μιας και το έχεις το αυτοκίνητο στο δρόμο ο κινητήρας πως είναι ;τραβάει καλά ;από ανάρτηση τι λέει;
-
pope4kos wrote:
Μέσα στην πόλη 7,5 . Επαρχία βέβαια,
Εθνική με νόμιμες ταχύτητες άνετα 6,5
μια χαρά. Και εγώ πιο πολύ εθνική οδό κινούμαι ..τόση κατανάλωση έχει και το qashqai βέβαια ..στην πόλη βέβαια πάει πάνω από 8..λογικοί..στα ίδια δηλαδή και η bmw. Καλό αυτό.
-
petros61 wrote:
και σε εμένα την εγγύηση θα την πληρώσω αν το πάρω..400 ευρώ ..αν θέλεις διασύνδεση αναγκαστικά μόνο το πακέτο. Το σκέφτομαι να το βαλω γιατί στο aftermarket μπορεί να σου βγάλει κανένα θέμα. ...μιας και το έχεις το αυτοκίνητο στο δρόμο ο κινητήρας πως είναι ;τραβάει καλά ;από ανάρτηση τι λέει;
after market για car play σίγουρα θα βγει κάτι.
Η ανάρτηση είναι εξαιρετική στο δρόμο αλλά και στη πόλη.δεν καταλαβαίνεις τίποτα από λακούβες.γενικά ανάρτηση και τιμόνι για μένα είναι ότι καλυτερο.ο κινητήρας είναι επίσης πολύ καλός και εύκολα από ότι έχω δει πάει 180 hp για πλάκα.αλλά και όπως είναι τώρα τραβάει πολύ καλά.
-
Μην ανοίξεις καινούργιο αυτοκίνητο είναι το θέμα όχι ότι θα βγάλει κάποιο πρόβλημα. Τόσοι και τόσοι έχουν βάλει οθόνες και κιτ για car play και A/A σε Χ1 και Χ2 και δεν έχουνε θέμα.
-
Γενικά επειδή η bmw θέλει να μειώσει το βάρος και το κόστος κατασκευής της μηχανής έχει εισάγει πολύ αλουμίνιο στα μοτέρ της με αποτέλεσμα αυτό να έχει επίπτωση στη μακροζωία τους.
Το αλουμίνιο είναι ακριβότερο από τον χυτοσίδηρο που χρησιμοποιούσαν παλιότερα στα μπλοκ των κινητήρων. Είναι όμως ελαφρύτερο και για αυτό το προτιμούν όλοι οι κατασκευαστές εδώ και δεκαετίες. Θέμα με την μακροζωία δεν τίθεται από την χρήση αυτού του υλικού.
-
Η επέκταση εγγύησης που την χρεώνουν 400euro προσφέρει κάτι περισσότερο σε σύγκριση με τις επεκτάσεις των υπολοίπων εισαγωγέων ή κοστολογείται τόσο λόγο λογότυπου;
κλασικη επέκταση εγγύησης για δυο χρόνια .τίποτα διαφορετικό
-
Εδώ η Fiat την εχει 600...
-
Στην BMW τα 2 επιπλεον χρονια ειναι φθηνα αλλα αν θελει να βαλει και 5 χρονο εκει ανεβαινει πολυ η τιμη. Προφανως γιατι ειναι φτιαγμενα τα πρωτα 4 χρονια να μην βγαζουν θεματα.
Εγω στενοχωρηθηκα που δεν πηρα την επεκταση εγγυησης αλλα τελικα δεν θα την χρειαζομουν γιατι δεν εβγαλε θεμα στα πρωτα 5 χρονια. 118 3 κυλινδρο.
-
H Fiat όμως δίνει 5ετή εγγύηση πλέον κι όχι 2ετή.
-
kostis20 wrote:
H Fiat όμως δίνει 5ετή εγγύηση πλέον κι όχι 2ετή.
Οχι απαραίτητα.Εμεις πριν 1,5 χρόνο μας είπαν οτι αν πάμε σε άτοκο χρηματοδοτικό η εγγύηση είναι διετής.
-
Η επέκταση εγγύησης που την χρεώνουν 400euro προσφέρει κάτι περισσότερο σε σύγκριση με τις επεκτάσεις των υπολοίπων εισαγωγέων ή κοστολογείται τόσο λόγω λογότυπου;
-
Το Xceed είναι υπερκοστολογημένο. Πέραν τούτου έχει υψηλά ΤΚ λόγω ρύπων χωρίς το DCT και κυρίως δεν έχει πάρει προς το παρόν των 1,5Τ βενζίνης mh με τα 160ps. Ο 1,4Τ που έχει τώρα καίει, είναι θορυβώδης, τίποτα ιδιαίτερο σε απόδοση (140ps) και όπως είπα βγάζει πολλούς ρύπους. Οδηγικά είναι πολύ ευχάριστο όχημα και εμφανισιακά πολύ όμορφο. Ποιοτικά δεν υστερεί απέναντι στο Focus πουθενά. Αλλά για να το πάρεις 1,4Τ 140ps high spec με 7DCT για να κρατήσεις τους ρύπους χαμηλά και τα ΤΚ στα 150€ περίπου θες περί τα 26κ. Ουσιαστικά για ένα crossover Ceed. Όχι όχι όχι....
πηγα το είδα το Χcreed.ωραίο μέσα ,ίδιας ποιότητας με το φοκους μου φάνηκε. .για το 1.4Τ 140ps platinum χειροκίνητο μου έδωσαν τιμή 25433.είναι η μόνη εταιρεία από όσες πηγα που δεν κάνουν τεστ ντραιβ ! Αν σε σταματήσει η αστυνομία λέει πως θα δικαιολογηθείς για το που πας. Χωρις σχόλιο
-
Η επέκταση εγγύησης που την χρεώνουν 400euro προσφέρει κάτι περισσότερο σε σύγκριση με τις επεκτάσεις των υπολοίπων εισαγωγέων ή κοστολογείται τόσο λόγω λογότυπου;
το ίδιο σε όλους είναι. Αν σκεφτείς ότι η Nissan για δυο επιπλέον χρόνια με χρέωσε 486 ευρώ το 2018 τα 400 ακούγονται καλύτερα
-
Μην ανοίξεις καινούργιο αυτοκίνητο είναι το θέμα όχι ότι θα βγάλει κάποιο πρόβλημα. Τόσοι και τόσοι έχουν βάλει οθόνες και κιτ για car play και A/A σε Χ1 και Χ2 και δεν έχουνε θέμα.
σωστα.πρέπει να βρεις καλό μάστορα βασικά. Βέβαια έχουν καινούργιο λογισμικό στη σειρά 1 και δεν ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο στο τι μπορείς να βρεις σε αφτερμαρκετ.ίσως είναι λίγο νωρίς δηλαδή
Αλλαγή από qashqai σε hatchback