-
Μόνο και μόνο που σε 'παρέσυρε' η γυναίκα σου στην επιλογή της κουδουνίστρας (κρίμα ο TCE 160PS πραγματικά...) οφείλεις να κάνεις την σωστή την ΑΝΤΡΊΚΙΑ επιλογή και να πάρεις ή Civic 1,5T sport+ ή αν θες (δικαίως) να αποφύγεις Σαρακάκη και το ρίσκο να πληρώσεις άλλη μια φορά κακή ποιότητα συναρμογής απλά πας στην Ford και παίρνεις Focus St-line X 1,5T 182ps 8AT σε metallic Chrome blue (
πραγματικα κρίμα ο κινητήρας ..εξαιρετικός και ο μόνος λόγος που με κάνει να ξανασκέφτομαι καμία φορά να αργήσω να κάνω την αλλαγή. Το Α3 πιο πολύ μπήκε σαν επιλογή λόγω ποσού αναταλλαγης. Όταν τα έβαλα κάτω βέβαια ξεφεύγει αρκετά στο budget μου. Το φοκους είναι στα 29 και το α3 πάει 32.5 και με πολύ λιγότερο εξοπλισμό .ουσιαστικά ανάμεσα σε φοκους και bmw είμαι για την ώρα ..το σιβικ όσο και να μου αρέσει δεν βγάζω άκρη με την εισαγωγική .από συναρμογή πάντως για το φοκους δεν έχω ακούσει κάτι.πιο πολύ κάτι θέματα με ηλεκτρονικά άκουσα
-
To αυτόματο του φόκους είναι με μετατροπέα ροπής αντίστοιχο με αυτά που βάζει η bmw στα πιο ακριβά αυτοκίνητα. Είναι αξιόπιστο. Μην προτιμήσεις το στρεσαρισμένο χιλιάρι δε είναι ιδανικό για το αμάξωμα του φόκους
Η σειρά 1 επειδή την οδήγησα είναι πολύ οδηγοκεντρική και κάθεσαι αρκετά χαμηλά σχεδόν μου έδωσε την αίσθηση σπόρ αυτοκινήτου στα συν η εξαιρετική συναρμογή και το εκπληκτικό τιμόνι Μ. Απλά θα πρέπει να συμβιβαστείς με το λιγότερο εξοπλισμό αφού τα έξτρα στοιχίζουν ακριβά και με τα τέλη ταξινόμησης η τιμή μπορεί να εκτοξευθεί πάνω από τα 30000€. Κατα προτίμηση να πας στο Σπανό μου έκαναν καλύτερη τιμή από Σφακιανάκη.
Τέλος ως χρήστης bmw τα τελευταία 15χρονια και ως οδηγός τα τελευταία 8 θα πρέπει να σε προειδοποιήσω ότι τα αυτοκίνητα αυτά έχουν σαφώς υψηλότερο διαχειριστικό κόστος από φορντ ή το νισσαν που είχες και αυτό είναι κάτι που πρέπει να υπολογίσεις στην τελική σου απόφαση.(Για εμένα ήταν ο κύριος λόγος μαζί με το αδύναμο σχετικά τρικύλινδρο μοτέρ που απέρριψα το συγκεκριμμένο αυτοκίνητο)
βρισκομαι Θεσσαλονίκη. Εδώ υπάρχει η βελμαρ και ο Αδαμιδης ..η προσφορά είναι το sport line advance στα 27.5 χιλ και αν βαλω και το live cockpit plus για συνδεσιμότητα και πλοήγηση πάει +2χιλ ..περίπου δηλαδή 29.700με τα τέλη ..για τον 3κυλινδρο άκουσα καλά λόγια και στα συν είναι ότι είναι 1.5 όποτε δεν θα ζορίζεται όσο ο 1000ρης που έχει το φοκους με τα 155 άλογα .όσο για τα διαχειριστικά στο πακέτο έχει και το σέρβις για 4 χρόνια ..μετα βέβαια ο θεός βοηθός ..σκέψου ότι φέτος στη νισαν πλήρωσε 200 ευρώ για σέρβις λαδιών ,φίλτρων και τα συναφή.
επειδη έχεις σημαντική έμπειρα από bmw από αξιοπιστία πως είναι ; -
Για τη σειρά 1 η προσφορά, που είχα πάρει με έξτρα την ηλεκτρική αναδίπλωση καθρεπτων και το πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων συν δεκάρα οθόνη για το σύστημα πολυμέσων, ήταν 31000€. Το θέμα είναι ότι το idrive7 το δίνει η bmw μόνο με τη δεκάρα οθόνη και είναι το μόνο λειτουργικό σύστημα που υποστηρίζει συνδεσιμότητα με κινητά.Άποψη μου, το αναβαθμίζεις με τη δεκάρα το σύστημα πολυμέσων και απλά απολαμβάνεις το καλύτερο σύστημα της αγοράς.
Το μοτέρ μου φάνηκε αδύναμο σε σχέση με το χ3 των 2500κ με 220hp που οδηγώ. Για εσένα που έρχεσαι από διαφορετικό αυτοκίνητο μπορεί να σε ικανοποιήσει το μοτέρ. Απλά επειδή το χ3 είναι το τρίτο bmw στη σειρά μετά τις 2 520 που είχαμε, θεωρώ ότι όταν αγοράζεις bmw πας από 2000κεκ και πάνω στο μοτέρ. Απλά λόγω τιμής είναι δύσκολο να αγοράσεις τέτοιο αυτοκίνητο πλέον, ούτε και εγώ μπορώ βέβαια να ανέβω σε τέτοια ποσά.
Στο θέμα αξιοπιστίας που ρώτησες παίζει μεγάλο ρόλο η σειρά που αγοράζεις άλλη αξιοπιστία η σειρά 1 άλλη η σειρά 5 για παράδειγμα. Στο χ3 μοτέρ και κιβώτιο κανένα ζήτημα μετά από 13χρονια και 170000χλμ, το μόνο θέμα που έχω είναι η υψηλή κατανάλωση λαδιού και ότι έχουν αρχίσει να χαλάνε διαφορά περιφερειακά εξαρτήματα την τελευταία 3ετια λόγω φθοράς. Απλά το κόστος αντικατάστασης αυτών είναι συνήθως διπλάσιο από άλλες μάρκες και δε το πάω και σε αντιπροσωπεία πλέον για να καταλάβεις.
Για τη σειρά 1 αυτό που έμαθα είναι ότι μαζί με χ1 και σειρά 4 βγάζουν ζητήματα και είναι συχνοί θαμώνες στο συνεργείο τουλάχιστον τα παλαιότερα μοντέλα. Το τωρινό επειδή είναι του 2019 δεν υπάρχει εικόνα ακόμα ξεκάθαρη. Το θέμα είναι πόσο θες να το κρατήσεις εάν μιλάμε για 8 χρόνια δε θα το συνιστούσα εάν μιλάμε για 4-5 τότε λογικά δε θα έχεις πρόβλημα. Γενικά επειδή η bmw θέλει να μειώσει το βάρος και το κόστος κατασκευής της μηχανής έχει εισάγει πολύ αλουμίνιο στα μοτέρ της με αποτέλεσμα αυτό να έχει επίπτωση στη μακροζωία τους.Αν προσθέσεις και τα δεκάδες ηλεκτρονικά συστήματα που έχει πλέον αντιλαμβάνεσαι τι μπορεί να συμβεί στη πορεία του χρόνου.
Εν κατακλείδι, εάν δεν είχες ποτέ bmw, εγώ θα σου πρότεινα να το πάρεις μόνο και μόνο για να ζήσεις την εμπειρία, ιδιαίτερα μετά το Nissan είναι τεράστια αναβάθμιση . Απλά έχε στην άκρη του μυαλού σου ότι πιθανότατα θα χρειαστεί να το αποχωριστείς μετά τη λήξη της εγγύησης για να γλιτώσεις τις βλάβες και το κόστος αυτών.
-
Το idrive 7 το θες μόνο για android auto.
με το idrive 6 έχεις κανονικά Apple car play.
άρα δεν θες τον πλήρως ψηφιακό πινακα οργάνων οπωσδήποτε.
ο 1500 (Β38) δεν έχει βγάλει σοβαρά μηχανικά θέματα και είναι μια χαρά κινητήρας. Ειδικά στο μικρότερο βάρος της σειράς 1 είναι εντυπωσιακός και όπως έγραψα βελτιώνεται εύκολα. -
πραγματικα κρίμα ο κινητήρας ..εξαιρετικός και ο μόνος λόγος που με κάνει να ξανασκέφτομαι καμία φορά να αργήσω να κάνω την αλλαγή. Το Α3 πιο πολύ μπήκε σαν επιλογή λόγω ποσού αναταλλαγης. Όταν τα έβαλα κάτω βέβαια ξεφεύγει αρκετά στο budget μου.
Είναι το θέμα της ανταλλαγής αλλιώς εφόσον και εσύ είσαι λάτρης του Tce 160 θα σου έλεγα να ρίξεις μια ματιά στα A/GLA200 τα οποία είναι διαμάντια, τουλάχιστον σύμφωνα με το δικό μου κριτήριο. Ειδικά το δεύτερο λογικά θα ξεφεύγει πολύ.
Επιπλέον πάλι ορμώμενος από τον Tce 160 καταλαβαίνω ότι δεν οδηγάς με αυγό κάτω από το πόδι. Το αμάξι σου το ευχαριστιέσαι, οδηγάς ψυχομένα και δεν είναι ο προσωπικός σου ανθρωπομεταφορέας!
Νομίζω πρέπει να ξεπεράσεις τις αναστολές σου και να προχωρήσεις στην επιλογή του Focus 182ps. Καμία σχέση το παλιό 'powershit' της Ford. Όπως σου είπαν οι προηγούμενοι το παρόν είναι αξιόπιστο απλά όχι τόσο γρήγορο. Μια ελαφριά καθυστέρηση στο να δεχθεί την όπισθεν έχω δει να του καταλογίζουν στο YtB μόνο:
https://youtu.be/jWL2gSojsYA (03':46')
Κατά τα άλλα σου δίνω ένα link να καταλάβεις τι θα έχεις πρακτικά στα χέρια σου με μια τέτοια επιλογή (με μηχανικό κιβώτιο αλλά βάλε δυνατά τον ήχο):
Και άλλο ένα για να πάρεις μια ιδέα το πώς αποδίδει το 8ΑΤ με τον 'απλό' 150ps:
Το συγκεκριμένο Focus κακά τα ψέματα μόνο ένα αντίστοιχο Civic μπορεί να το κοιτάξει στα μάτια ή να το 'ξεπεράσει' αναλόγως των προτεραιοτήτων του καθενός (υποκειμενικό, δεν μπαίνω στην διαδικασία).
Τέλος να σου πω ότι αυτά τα λέω χωρίς να είμαι petrolhead ή λάτρης της Ford. Όμως όταν θα έρθει η ώρα μου να αγοράσω αμάξι δύο μόνο παράγοντες θα με στρέψουν σε άλλες επιλογές. 1ον ποσό εύπεπτο και ποιοτικό εσωτερικά θα είναι το επόμενο Civic (αν έχει έρθει Ευρώπη μέχρι τότε) και 2ον τις τότε οικογενειακές μου ανάγκες σε χώρους (δεν έχουμε παιδιά ακόμα) οι οποίες θα με στρέψουν αναπόφευκτα σε ένα SW (δύσκολα Focus πιθανότατα το επόμενο 308) καθώς απεχθάνομαι οδηγικά τα suv. Αν αγόραζα όμως σήμερα χωρίς να έχω περιθώριο χρόνου θα έπαιρνα μόνο αυτό το Focus. Σορυ για το σεντόνι.
-
To idrive7 θα δώσει και τη δυνατότητα σύντομα και για over the air updates που σημαίνει ότι θα μπορείς να αναβαθμίσεις τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου μετά την αγορά του. Δεν αξίζει να κάνει stage 1 αναβάθμιση και να ρισκάρει το μοτέρ για να πηγαίνει 1 δεύτερο ποιο γρήγορα το αυτοκίνητο. Εφόσον θέλεις το καλύτερο εσωτερικό και το πιο προηγμένο σύστημα πολυμέσων επιλέγεις τη σειρά 1 , εάν θέλεις μικρότερα κόστη περισσότερο εξοπλισμό και καλύτερο μοτέρ επιλέγεις το φορντ. Εαν θέλεις παραπάνω πληροφορίες με ρωτάς
-
Για τη σειρά 1 η προσφορά, που είχα πάρει με έξτρα την ηλεκτρική αναδίπλωση καθρεπτων και το πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων συν δεκάρα οθόνη για το σύστημα πολυμέσων, ήταν 31000€. Το θέμα είναι ότι το idrive7 το δίνει η bmw μόνο με τη δεκάρα οθόνη και είναι το μόνο λειτουργικό σύστημα που υποστηρίζει συνδεσιμότητα με κινητά.Άποψη μου, το αναβαθμίζεις με τη δεκάρα το σύστημα πολυμέσων και απλά απολαμβάνεις το καλύτερο σύστημα της αγοράς.
Το μοτέρ μου φάνηκε αδύναμο σε σχέση με το χ3 των 2500κ με 220hp που οδηγώ. Για εσένα που έρχεσαι από διαφορετικό αυτοκίνητο μπορεί να σε ικανοποιήσει το μοτέρ. Απλά επειδή το χ3 είναι το τρίτο bmw στη σειρά μετά τις 2 520 που είχαμε, θεωρώ ότι όταν αγοράζεις bmw πας από 2000κεκ και πάνω στο μοτέρ. Απλά λόγω τιμής είναι δύσκολο να αγοράσεις τέτοιο αυτοκίνητο πλέον, ούτε και εγώ μπορώ βέβαια να ανέβω σε τέτοια ποσά.
Στο θέμα αξιοπιστίας που ρώτησες παίζει μεγάλο ρόλο η σειρά που αγοράζεις άλλη αξιοπιστία η σειρά 1 άλλη η σειρά 5 για παράδειγμα. Στο χ3 μοτέρ και κιβώτιο κανένα ζήτημα μετά από 13χρονια και 170000χλμ, το μόνο θέμα που έχω είναι η υψηλή κατανάλωση λαδιού και ότι έχουν αρχίσει να χαλάνε διαφορά περιφερειακά εξαρτήματα την τελευταία 3ετια λόγω φθοράς. Απλά το κόστος αντικατάστασης αυτών είναι συνήθως διπλάσιο από άλλες μάρκες και δε το πάω και σε αντιπροσωπεία πλέον για να καταλάβεις.
Για τη σειρά 1 αυτό που έμαθα είναι ότι μαζί με χ1 και σειρά 4 βγάζουν ζητήματα και είναι συχνοί θαμώνες στο συνεργείο τουλάχιστον τα παλαιότερα μοντέλα. Το τωρινό επειδή είναι του 2019 δεν υπάρχει εικόνα ακόμα ξεκάθαρη. Το θέμα είναι πόσο θες να το κρατήσεις εάν μιλάμε για 8 χρόνια δε θα το συνιστούσα εάν μιλάμε για 4-5 τότε λογικά δε θα έχεις πρόβλημα. Γενικά επειδή η bmw θέλει να μειώσει το βάρος και το κόστος κατασκευής της μηχανής έχει εισάγει πολύ αλουμίνιο στα μοτέρ της με αποτέλεσμα αυτό να έχει επίπτωση στη μακροζωία τους.Αν προσθέσεις και τα δεκάδες ηλεκτρονικά συστήματα που έχει πλέον αντιλαμβάνεσαι τι μπορεί να συμβεί στη πορεία του χρόνου.
Εν κατακλείδι, εάν δεν είχες ποτέ bmw, εγώ θα σου πρότεινα να το πάρεις μόνο και μόνο για να ζήσεις την εμπειρία, ιδιαίτερα μετά το Nissan είναι τεράστια αναβάθμιση . Απλά έχε στην άκρη του μυαλού σου ότι πιθανότατα θα χρειαστεί να το αποχωριστείς μετά τη λήξη της εγγύησης για να γλιτώσεις τις βλάβες και το κόστος αυτών.
ευχαριστώ καταρχήν για την λεπτομερή ανάλυση. Νομιζω ότι το λειτουργικό 7 υπάρχει και στην οθόνη 8,8 με βάση το πακέτο live cockpit plus (αντιγράφω από site BMW Hellas:
Το BMW Live Cockpit Plus με λειτουργία πλοήγησης, ψηφιακό πίνακα οργάνων 5,1' και Κεντρική Οθόνη Ελέγχου υψηλής ανάλυσης 8,8' με λειτουργία αφής σάς παρέχει όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με την οδήγηση και τις προβάλλει απευθείας μέσα στο οπτικό σας πεδίο. Για τον διαισθητικό χειρισμό του Λειτουργικού Συστήματος BMW 7, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στη φυσική αλληλεπίδραση με το BMW Intelligent Personal Assistant, το πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch, τα χειριστήρια στο τιμόνι ή την επιφάνεια αφής στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου. Διάφορες λειτουργίες του ενσωματωμένου συστήματος πλοήγησης και πολυμέσων μπορούν να ελεγχθούν με τη βοήθεια του φωνητικού ελέγχου. Το σύστημα πολυμέσων προσθέτει στη θύρα USB C στο μπροστινό κεντρικό υποβραχιόνιο τη δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων (π.χ. media player), καθώς και θύρα Bluetooth.
εφόσον καταλήξω στο bmw θα είναι σίγουρα τεράστια αναβάθμιση. Εφόσον αλλάξω αμάξι τώρα ,στην 2ετια δηλαδή,το επόμενο θα ηθελα να το κρατήσω καμία 7ετια..για τον κινητήρα άκουσα καλά λόγια .αν και τρικύλινδρος
-
Δεν είμαι βέβαιος ότι η 8.8 οθόνη έχει όντως το idrive7 πρέπει να το ρωτήσεις για να είσαι σίγουρος γιατί σε εμένα όταν ρώτησα δεν ήταν σίγουροι εάν το έχει ή οχι, πάντως από αισθητικής άποψης η δεκάρα είναι άλλο επίπεδο έχει και καλύτερη ανάλυση αλλά και απόκριση. Για το μοτέρ δεν είπα ότι είναι κακό απλά είναι λίγο πιο αργό από τον ανταγωνισμό. Όπως είπα εάν δεν έχεις ξανά οδηγήσει bmw αξίζει να τη πάρεις, απλά έχε κατά νου το διαχειριστικό κόστος λόγω της μικρής εγγύησης που δίνει.
-
pope4kos wrote:
πραγματικα κρίμα ο κινητήρας ..εξαιρετικός και ο μόνος λόγος που με κάνει να ξανασκέφτομαι καμία φορά να αργήσω να κάνω την αλλαγή. Το Α3 πιο πολύ μπήκε σαν επιλογή λόγω ποσού αναταλλαγης. Όταν τα έβαλα κάτω βέβαια ξεφεύγει αρκετά στο budget μου.
Είναι το θέμα της ανταλλαγής αλλιώς εφόσον και εσύ είσαι λάτρης του Tce 160 θα σου έλεγα να ρίξεις μια ματιά στα A/GLA200 τα οποία είναι διαμάντια, τουλάχιστον σύμφωνα με το δικό μου κριτήριο. Ειδικά το δεύτερο λογικά θα ξεφεύγει πολύ.
Επιπλέον πάλι ορμώμενος από τον Tce 160 καταλαβαίνω ότι δεν οδηγάς με αυγό κάτω από το πόδι. Το αμάξι σου το ευχαριστιέσαι, οδηγάς ψυχομένα και δεν είναι ο προσωπικός σου ανθρωπομεταφορέας!
Νομίζω πρέπει να ξεπεράσεις τις αναστολές σου και να προχωρήσεις στην επιλογή του Focus 182ps. Καμία σχέση το παλιό 'powershit' της Ford. Όπως σου είπαν οι προηγούμενοι το παρόν είναι αξιόπιστο απλά όχι τόσο γρήγορο. Μια ελαφριά καθυστέρηση στο να δεχθεί την όπισθεν έχω δει να του καταλογίζουν στο YtB μόνο:
https://youtu.be/jWL2gSojsYA (03':46')
Κατά τα άλλα σου δίνω ένα link να καταλάβεις τι θα έχεις πρακτικά στα χέρια σου με μια τέτοια επιλογή (με μηχανικό κιβώτιο αλλά βάλε δυνατά τον ήχο):
Και άλλο ένα για να πάρεις μια ιδέα το πώς αποδίδει το 8ΑΤ με τον 'απλό' 150ps:
Το συγκεκριμένο Focus κακά τα ψέματα μόνο ένα αντίστοιχο Civic μπορεί να το κοιτάξει στα μάτια ή να το 'ξεπεράσει' αναλόγως των προτεραιοτήτων του καθενός (υποκειμενικό, δεν μπαίνω στην διαδικασία).
Τέλος να σου πω ότι αυτά τα λέω χωρίς να είμαι petrolhead ή λάτρης της Ford. Όμως όταν θα έρθει η ώρα μου να αγοράσω αμάξι δύο μόνο παράγοντες θα με στρέψουν σε άλλες επιλογές. 1ον ποσό εύπεπτο και ποιοτικό εσωτερικά θα είναι το επόμενο Civic (αν έχει έρθει Ευρώπη μέχρι τότε) και 2ον τις τότε οικογενειακές μου ανάγκες σε χώρους (δεν έχουμε παιδιά ακόμα) οι οποίες θα με στρέψουν αναπόφευκτα σε ένα SW (δύσκολα Focus πιθανότατα το επόμενο 308) καθώς απεχθάνομαι οδηγικά τα suv. Αν αγόραζα όμως σήμερα χωρίς να έχω περιθώριο χρόνου θα έπαιρνα μόνο αυτό το Focus. Σορυ για το σεντόνι.
σε ευχαριστώ για την βοήθεια και την ανάλυση. Το Α 200 που εχει ίδιο κινητήρα με το qashqai μου αν βαλω ένα στοιχειώδη επίπεδο εξοπλισμού ανάλογο της bmw ας πουμε φτάνει τις 35χιλ στον διαμορφωτή τουλάχιστον. Έχει και ημιακαμπτο πίσω. Μου αρέσει να μπορώ να δίνω τα γκάζια μου όταν το θέλω αλλά κυρίως να μπορώ να ταξιδεύω άνετα και να προσπερνάω με ασφάλεια ...δεν έχω γενικά κάποιο κώλυμα με εταιρείες αλλά το focus έχει οδηγικά βρει το κουμπί μου ..σαν εσωτερικό και ποιότητα η bmw με έχει κέρδισει
-
Δεν είμαι βέβαιος ότι η 8.8 οθόνη έχει όντως το idrive7 πρέπει να το ρωτήσεις για να είσαι σίγουρος γιατί σε εμένα όταν ρώτησα δεν ήταν σίγουροι εάν το έχει ή οχι, πάντως από αισθητικής άποψης η δεκάρα είναι άλλο επίπεδο έχει και καλύτερη ανάλυση αλλά και απόκριση. Για το μοτέρ δεν είπα ότι είναι κακό απλά είναι λίγο πιο αργό από τον ανταγωνισμό. Όπως είπα εάν δεν έχεις ξανά οδηγήσει bmw αξίζει να τη πάρεις, απλά έχε κατά νου το διαχειριστικό κόστος λόγω της μικρής εγγύησης που δίνει.
θα το ρωτήσω οπωσδήποτε γιατί με ενδιαφέρει πολύ αυτό.σίγουρα είναι πιο αργό ακόμη και από αυτό που έχω υστερεί ..η εγγύηση είναι στα 4 έτη όποτε μετά κάνουμε την προσευχή μας ..απλά όταν μπαίνεις μέσα είναι άλλη κατάσταση ..πρωτόγνωρη για εμένα
-
To idrive7 θα δώσει και τη δυνατότητα σύντομα και για over the air updates που σημαίνει ότι θα μπορείς να αναβαθμίσεις τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου μετά την αγορά του. Δεν αξίζει να κάνει stage 1 αναβάθμιση και να ρισκάρει το μοτέρ για να πηγαίνει 1 δεύτερο ποιο γρήγορα το αυτοκίνητο. Εφόσον θέλεις το καλύτερο εσωτερικό και το πιο προηγμένο σύστημα πολυμέσων επιλέγεις τη σειρά 1 , εάν θέλεις μικρότερα κόστη περισσότερο εξοπλισμό και καλύτερο μοτέρ επιλέγεις το φορντ. Εαν θέλεις παραπάνω πληροφορίες με ρωτάς
το δίλλημα που θέτεις είναι πολύ σωστό. Όταν επέλεξα το qashqai βάρυνε πολυ στα υπέρ του ο πλήρης εξοπλισμός και η καλη ιπποδύναμη και ροπή που έχει. Και την πάτησα με την ποιότητα του στην συναρμογή και στα υλικά. Δε ξέρω αν το φοκους έχει τα ίδια θέματα βέβαια. Σίγουρα τό εσωτερικό της bmw και η γενικότερη αίσθηση ποιότητας που έχει όταν το είδα είναι για μένα πρωτόγνωρη ...δεν ξέρω πραγματικά. Όχι ότι το φοκους είναι τόσο χάλια μέσα αλλά η bmw είναι άλλο επίπεδο .ακόμη και σε σχέση με το Audi A3 υπερέχει ξεκάθαρα.
-
εγώ θα σου αναφέρω την δική μου εμπειρία- άποψη .Όταν αποφάσισα πριν ένα χρόνο περίπου να μπω σε διαδικασία επιλογής νέου αυτοκινήτου ξεκίνησα γιατί είχα φάει κόλλημα με το qq .Εκδοση tekna .Όταν έκανα test drive κ ψαχτηκα λίγο το πρώτο που με χάλασε ήταν οι τριγμοί από το φιλέτο στο ταμπλό κ η σκληρότητα του στους ελληνικούς δρόμους (δυστυχώς γι'αυτό δεν φτάνει το αμάξι) .Έχοντας στην κατοχή μου τον καιρό εκείνο ενα golf 7,5 gtd το οποίο το έχω ακόμα και ενα vw Scirocco με 13000 χιλιόμετρα το οποίο πουλήθηκε για suv .Το qq το απέρριψα γι'αυτους τους λόγους ακριβώς.Η θα πήγαινα στο μεγαλύτερο xtrail λόγω japan k ποιότητας η όχι qq .Τώρα στα τωρινά που κοίτας αφου θες hatc εγώ θα πήγαινα είτε στο focus είτε στο xceed που το έχω κάνει test Drive .Από το group vw είμαι απογοητευμενος σε θέμα ποιότητας (μιας και το ανέφερες) ειδικά όταν μιλάμε για αυτοκίνητα των 40000και 32000 .
-
Που να μπεις και σε κανονική bmw με επενδύσεις από δέρμα και ξύλο στο ταμπλό και στη καμπίνα. Πάντως η Φορντ βγάζει καλά αυτοκίνητα σε ποιότητα στο εσωτερικό απλά το φοκους είναι λίγο χειρότερο από γκολφ και σειρα 1 στην έκδοση stline x. Αν το έφερναν στην έκδοση vignale θα ήταν σχεδόν στο ίδιο επίπεδο. Προς ενημέρωση, οι επενδύσεις που έχει η σειρά 1 είναι δερματίνες και όχι κανονικό δέρμα απλά η bmw έχει πιο στιβαρή συναρμογή από φοκους στα πλαστικά που χρησιμοποιεί και όχι τόσο στη ποιότητα αυτών.
-
εγώ θα σου αναφέρω την δική μου εμπειρία- άποψη .Όταν αποφάσισα πριν ένα χρόνο περίπου να μπω σε διαδικασία επιλογής νέου αυτοκινήτου ξεκίνησα γιατί είχα φάει κόλλημα με το qq .Εκδοση tekna .Όταν έκανα test drive κ ψαχτηκα λίγο το πρώτο που με χάλασε ήταν οι τριγμοί από το φιλέτο στο ταμπλό κ η σκληρότητα του στους ελληνικούς δρόμους (δυστυχώς γι'αυτό δεν φτάνει το αμάξι) .Έχοντας στην κατοχή μου τον καιρό εκείνο ενα golf 7,5 gtd το οποίο το έχω ακόμα και ενα vw Scirocco με 13000 χιλιόμετρα το οποίο πουλήθηκε για suv .Το qq το απέρριψα γι'αυτους τους λόγους ακριβώς.Η θα πήγαινα στο μεγαλύτερο xtrail λόγω japan k ποιότητας η όχι qq .Τώρα στα τωρινά που κοίτας αφου θες hatc εγώ θα πήγαινα είτε στο focus είτε στο xceed που το έχω κάνει test Drive .Από το group vw είμαι απογοητευμενος σε θέμα ποιότητας (μιας και το ανέφερες) ειδικά όταν μιλάμε για αυτοκίνητα των 40000και 32000 .
το qashqai στο τεστ drive δεν είχε τριγμούς.μόνο η σκληρότητα και το κοπάνημα υπήρχε που το θεώρησα λογικό λόγω της χρήσης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου .δυστυχώς δεν ψάχτηκα τότε σε φόρουμ και αλλου..το xceed ήταν τόσο καλό όσο λέγεται μιας και το οδήγησες ;Από το φοκους έμεινα πολύ ικανοποιημένος ..για αυτό ρωτάω ..για το vw group υπάρχουν οι πολλοί που λένε μακρυά αλλά και κάποιοι που είναι ορκισμένοι υποστηρικτές του
-
Το Xceed είναι υπερκοστολογημένο. Πέραν τούτου έχει υψηλά ΤΚ λόγω ρύπων χωρίς το DCT και κυρίως δεν έχει πάρει προς το παρόν των 1,5Τ βενζίνης mh με τα 160ps. Ο 1,4Τ που έχει τώρα καίει, είναι θορυβώδης, τίποτα ιδιαίτερο σε απόδοση (140ps) και όπως είπα βγάζει πολλούς ρύπους. Οδηγικά είναι πολύ ευχάριστο όχημα και εμφανισιακά πολύ όμορφο. Ποιοτικά δεν υστερεί απέναντι στο Focus πουθενά. Αλλά για να το πάρεις 1,4Τ 140ps high spec με 7DCT για να κρατήσεις τους ρύπους χαμηλά και τα ΤΚ στα 150€ περίπου θες περί τα 26κ. Ουσιαστικά για ένα crossover Ceed. Όχι όχι όχι....
-
Που να μπεις και σε κανονική bmw με επενδύσεις από δέρμα και ξύλο στο ταμπλό και στη καμπίνα. Πάντως η Φορντ βγάζει καλά αυτοκίνητα σε ποιότητα στο εσωτερικό απλά το φοκους είναι λίγο χειρότερο από γκολφ και σειρα 1 στην έκδοση stline x. Αν το έφερναν στην έκδοση vignale θα ήταν σχεδόν στο ίδιο επίπεδο. Προς ενημέρωση, οι επενδύσεις που έχει η σειρά 1 είναι δερματίνες και όχι κανονικό δέρμα απλά η bmw έχει πιο στιβαρή συναρμογή από φοκους στα πλαστικά που χρησιμοποιεί και όχι τόσο στη ποιότητα αυτών.
το πρώτο μου αυτοκίνητο ήταν φορντ φοκους του 2005 και 13 χρόνια με 155χιλ χλμ δεν άκουσα τριγμο.και το είχα πάει παντού ..επίσης η ποιότητα στο φοκους st line x που οδήγησα ήταν καλύτερη από το qashqai που έχω .είναι μια αναβάθμιση και αυτό.
αυτό για τι; δερμάτινες το είδα και εγώ .είναι το ίδιο που κάνει και η Mercedes στην Α class .θυμάμαι που μου είπε τότε ο πωλητής της ότι είναι για οικολογικούς λόγους..έχεις δίκιο για την συναρμογή της bmw..δεν κουνιέται τίποτα ..φοβερά δεμένο αμάξι .στο φοκους η κεντρική κονσόλα δεν μου φάνηκε τόσο στιβαρή.
-
το πρώτο μου αυτοκίνητο ήταν φορντ φοκους του 2005 και 13 χρόνια με 155χιλ χλμ δεν άκουσα τριγμο.και το είχα πάει παντού ..επίσης η ποιότητα στο φοκους st line x που οδήγησα ήταν καλύτερη από το qashqai που έχω .είναι μια αναβάθμιση και αυτό.
αυτό για τι; δερμάτινες το είδα και εγώ .είναι το ίδιο που κάνει και η Mercedes στην Α class .θυμάμαι που μου είπε τότε ο πωλητής της ότι είναι για οικολογικούς λόγους..έχεις δίκιο για την συναρμογή της bmw..δεν κουνιέται τίποτα ..φοβερά δεμένο αμάξι .στο φοκους η κεντρική κονσόλα δεν μου φάνηκε τόσο στιβαρή.
-
Καλά και χρυσά τα bmw - σε συναρμογή και ποιότητα γιατί από αξιοπιστία δεν- αλλά το Φόκους ευρισκόμενο απλά μισό κλικ πίσω ποιοτικά και οδηγικά εξαιρετικά ενδιαφέρον φαντάζει καλύτερη συνολικά αγορά. Άσε που την ώρα του σέρβις ή σε κάποια έκτακτη ανάγκη δεν θα κλάψεις με μαύρο δάκρυ.
-
Για να καταλάβεις την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιεί η bmw στα πιο ακριβά μοντέλα το x3 μετά από 13 χρόνια το σαλόνι και το ταμπλο δεν έχουν τη παραμικρή φθορά μόνο σε κάποια σημεία στις κολόνες και στις πόρτες έχει ξεφτισει η δερμάτινη επένδυση.
Τη δερματινη δε τη χρησιμοποιουν για οικολογικούς αλλά για οικονομικούς λογους. Είναι αρκετά φθηνό υλικό και μοιάζει πολύ εμφανισιακά στο πραγματικό δέρμα δίνοντας μια έξτρα πολυτέλεια στο αυτοκίνητο. Πάντως στην Ελλάδα με τις υψηλές θερμοκρασίες που έχουμε έχω έντονη αμφιβολία εάν θα αντέξουν αυτές οι επενδύσεις σε βάθος χρόνου. Προσωπικά προτιμώ να υπάρχει παντού ύφασμα.
Τέλος μια ερώτηση το φοκους στην έκδοση stline x τι επενδύσεις έχει μέσα; Είναι όλα ύφασμα ή έχει και δερματίνη;
-
Από focus αρχαίο (να μην μιλήσουμε καλύτερα για αξιοπιστία παρόλο που ήταν πολύ παιχνιδιάρικο στο δρόμο) πήγα σε 118 sportline.
Κοίταξα (με μικρά test drives) και το νέο focus 1.5 τότε και το golf 8 και το προηγούμενο α3.
Η τιμή σε αυτά που ήθελα ήταν περίπου ίδια.
Με μεγάλη διαφορά η 118 είναι πιο ποιοτική και οδηγικά καλύτερη από όλα τα παραπάνω.
Συμφωνώ για την μεγάλη έλλειψη ΑΑ. Αν μπορείς να το παραβλέψεις , νομίζω είναι η πιο ισορροπημένη επιλογή.
Μοναδική εξαίρεση το νέο Α3 , που όμως νομίζω πάει πιο πάνω σε τιμή.
Αλλαγή από qashqai σε hatchback