-
https://www.caroto.gr/2021/06/13/honda-civic-hatchback-πρεμιέρα-στις-23-ιουνίου/
'Έτσι, στην βάση θα δούμε τα μοτέρ των 1,0 και 1,5 λίτρων, τόσο με αυτόματο κιβώτιο τύπου CVT όσο και με μηχανικό έξι σχέσεων'...Άρα το θέμα του χειρ/του κιβωτίου το λύσαμε. Τώρα για τη τιμή δε νομίζω να βρούμε άκρη μέχρι να ανακοινωθεί...Αν κ νομίζω ότι τιμές 26000€ όπως το προηγούμενο δε θα δούμε, εκτός αν ο Σ φέρει καμιά απλή έκδοση με τάσια κ a/c.....
-
Στα υβριδικά η μετάδοση είναι πιο κοντά σε ev λόγω αποκλειστικής κίνησης από τον ηλεκτροκινητήρα παρά σε cvt.
Τα cvt έχουν καλύτερες επιταχύνσεις από στάση και εν κινήσει, υπάρχουν YouTube videos με συγκριτικά honda, audi κλπ
Αν δεν κάνεις autocross, drift η κάτι που απαραίτητα θες συμπλέκτη δεν υπάρχει λόγος να μην προτιμήσεις μια αυτόματη μετάδοση.
Τα honda cvt έχουν προσομοίωση διακριτών σχέσεων όποτε υπάρχει η αίσθηση αύξησης των στροφών.
Τέλος σχεδόν σε όλες τις αγορές προσφέρονται στην ίδια τιμή με τα μανουαλ.
Σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι τα πλεονεκτήματα είναι πολλαπλάσια των μειονεκτημάτων.
-
Στα υβριδικά η μετάδοση είναι πιο κοντά σε ev λόγω αποκλειστικής κίνησης από τον ηλεκτροκινητήρα παρά σε cvt.
Τα cvt έχουν καλύτερες επιταχύνσεις από στάση και εν κινήσει, υπάρχουν YouTube videos με συγκριτικά honda, audi κλπ
Αν δεν κάνεις autocross, drift η κάτι που απαραίτητα θες συμπλέκτη δεν υπάρχει λόγος να μην προτιμήσεις μια αυτόματη μετάδοση.
Τα honda cvt έχουν προσομοίωση διακριτών σχέσεων όποτε υπάρχει η αίσθηση αύξησης των στροφών.
Τέλος σχεδόν σε όλες τις αγορές προσφέρονται στην ίδια τιμή με τα μανουαλ.
Σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι τα πλεονεκτήματα είναι πολλαπλάσια των μειονεκτημάτων.
Έχω δει αρκετά σαν το ανωτέρω vd όπου είναι προφανές ότι έχει πλεονέκτημα στις επιταχύνσεις τουλάχιστον μέχρι τα 170χαω το CVT. Φυσικά και δεν συμπεριλαμβάνεται στο 95% (99% πλέον;) του οδηγικού μου προφίλ κίνηση με μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτή. Τουλάχιστον όχι αν δεν θέλω να μην βρεθώ άμεσα διαζευγμένος.
Δεν κάνω ούτε autocross, ούτε drift, ούτε κατάβαση Ριτσώνας για να έχω πρακτική 'ανάγκη' ένα μηχανικό κιβώτιο. Εκτιμώ για άλλον ένα λόγο την Honda που αφαιρεί από την εξίσωση του CVT το σύνηθες drag με την χρήση εικονικών αλλαγών. Δεν ξέρω για αλλού αλλά στην Ελλάδα το CVT το χρεώνει γύρω στα +2500€ η Honda.
Ένα επιπλέον ζήτημα είναι γιατί να βάλω ένα έξτρα ποσό στην τιμή αγοράς, ένα έξτρα πόσο στην συντήρηση του CVT (όταν χρειαστούν αλλαγή τα λάδια του από ότι καταλαβαίνω είναι αρκετό το κόστος, 300-500€ στην Toyota μου είχαν πει) και μια επιπλέον μηχανική πολυπλοκότητα στην εξίσωση ενός οχήματος μηχανολογικά άρτιου, πολύ αξιόπιστου το οποίο μάλιστα έχει το καλύτερο μηχανικό 6αρι του segment;
Κάπου εδώ τελείωσα με τους countable factors. Πάμε στα uncountable τώρα.
Έχοντας πάρει 2 td Civic X (hatchback, sedan 1.5T) χωρίς να θέλω να γίνω γραφικός το μηχανικό του κιβώτιο απλά το ερωτεύτηκα. Και δεν νομίζω να οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι το αμάξι είχε άρτια θέση οδήγησης για mainstream όχημα. Μάλιστα το hatchback που ήταν λίγο πιο σφιχτό το ζόρισα σε κάποια φάση (με κοίταξε στραβά ο πωλητής αλλά ποιός τον γ@@@@ι και αυτόν) αλλά το κιβώτιο συνέχιζε να κουμπώνει σαν ζεστό μαχαίρι στο βούτυρο. Για να μην κουράζω άλλο λοιπόν αυτό που αμφιβάλω ότι μπορεί να μου δώσει οποιοδήποτε CVT/DCT/AT είναι το επίπεδο ελέγχου του οχήματος. Μπορεί να μην driftαρω αλλά αυτή την αίσθηση ότι η καρδιά και το μυαλό σου μιλάνε με το σκάφος μέσω της ζεύξης ενός τέτοιου μηχανικού κιβωτίου την θέλω ως τμήμα στις μικρές χαρές της ζωής μου!
Σε ένα άλλο όχημα με αναντίστοιχα καλό μηχανικό κιβώτιο αλλά και μέτρια οδηγικά χαρακτηριστικά όπως το 308 που πηρα στην γυναίκα μου ναι σαφώς και θα επέλεγα με κλειστά τα μάτια το AT της AISIN. Στο Civic δεν έχει νόημα απλά...
-
Άρα ολοι μπορούν να πάνε σε αυτόματα αλλά απαγορεύεται στη Honda γιατί είναι απλά κρίμα!
Τα άτιμα έχουν όντως πάντα εξωφρενικά καλά και αξιόπιστα χειροκίνητα.
ΥΓ βλέπω ακόμα να κυκλοφορούν αυτά τα παλιά civic στο δρόμο με το hondamatic σηματακι και λέω κοίτα να δεις αντοχές, κανείς άλλος μόνο η Honda.
-
https://www.autoblog.gr/2021/06/16/dierreuse-to-pisw-meros-tou-neou-honda-civic-hatchback/
Ο πωπος είναι ωραίος..
-
Πέρα από το ότι είναι κουκλάκι και του πάει πολύ αυτό το γαλάζιο χρώμα δείτε το ποσό φαρδύ είναι το πίσω τζάμι, σχεδόν από άκρη σε άκρη των μπράτσων του liftback. Σημασία στην λεπτομέρεια. Να δούμε και το c-pillar του αλλά νομίζω δεν θα έχει το κλασικό τεράστιο blind spot των hatch αλλά και την μέτρια οπίσθια ορατότητα.
-
Είδα άλλο ένα pov αλλά δίνω link από αυτό καθώς στο άλλο spamάρει ο reviewer. Τα πρώτα παράπονα αφορούν την μέτρια ηχομόνωση. Από τα vds γίνεται προφανές ότι περνάει αρκετός θόρυβος στην καμπίνα από κινητήρα, τροχούς αλλά και οδόστρωμα. Οι ταχύτητες κινήσεις δεν είναι αρκετές για να έχουμε σαφές δείγμα και από τους αεροδυναμικούς θορύβους. Στα του θορύβου κινητήρα να δώσουμε βέβαια μια ευκαιρία καθώς τα povs αφορούν κιβώτια CVT.
-
Full review + pov σε διάφορες συνθήκες. Ειλικρινά τα μόνα που εύχομαι να αλλάξουν κατά την μετάβαση από US σε EU spec είναι 17' αντί 18' και το CVT...
-
-
Προφανώς δεν πετάς μία λάμπα led και όλα καλά όπως λένε μερικοί, είναι πολύ μελετημένο θέμα ο σχεδιασμός και οι εσωτερικοί ανακλαστήρες σε ένα μοντέρνο φανάρι, κάποιοι άνθρωποι έχουνε περάσει κάποιο χρόνο και έχουν κάνει κάποια τεστ για να έχουμε το καλύτερο και ασφαλέστερο αποτέλεσμα για το αυτοκίνητό μας.
Φώτα: Πίσω πολύ ωραία και απλή γραμμή, μπροστά υπερβολικά απλή διάταξη και μάλλον όχι αξιοσημείωτη, δεν ξεχωρίζει ιδιαίτερα.
Πολύ μαυρίλα μέσα, τα έχουμε πει μερικοί, δεν βοηθάει καθόλου το μαύρο εσωτερικό.
-
Έχει πολλές διαβαθμισεις το σωστό της άποψης σου dublin. Ισχύει αυτό που λες κυρίως διότι οι λάμπες Led της αγοράς φωτιζαν προς μια κατεύθυνση και σε αυτήν που φωτιζαν δεν ήταν σχεδιασμένα καταλληλα τα κάτοπτρα που σχεδιάστηκαν για λάμπες αλογόνου που φωτιζουν σε 360 μοιρες.
Οταν όμως εχεις προτζέκτορα στο φανάρι τότε αλλάζει αρκετά το θέμα. Μάλιστα με τις νέες λάμπες Led 360 μοιρών το πιθανότερο είναι να προσφέρουν πολύ κοντινή απόδοση με τα εργοστάσιακα.
-
This post is deleted! -
Αν είναι με το e hev τότε δεν έχει καν κιβωτιο. Μια σχέση έχει σαν τα ηλεκτρικά και ένα πολύ δίσκο ως συμπλεκτη όταν επεμβαίνει ο κινητηρας πάνω από τα 80 χλμ και έως τα 120 χλμ
-
Μπα, η Honda έχει πει για Ευρώπη το 2022 όλα υβριδικά, οπότε περίμενε υβριδική έκδοση civic hatchback (sedan δε βλέπω να έρχεται)
Κανένα πρόβλημα και καμία βιασύνη δεν έχω. Αν με ξενερώσει το οτιδήποτε στο Civic XI θα υπάρχει έως τότε το F/L του Focus, με την ελπίδα βέβαια να έχει 'επιβιώσει' έως τότε έκδοση 1,5Τ με πολλαπλούς γιατί με την FMH ποτέ δεν ξέρεις...
-
Όσοι κράζετε τα σκούρα εσωτερικά να ξέρετε πως μπορεί στο μάτι να μη σας εντυπωσιάζουν όμως βοηθάει να συγκεντρωθεί ο οδηγός στον δρόμο και δημιουργεί λιγότερες αντανακλάσεις και αντιθέσεις.
Εγώ σε σπορ αυτοκίνητο πάντα θα προτιμούσα σκουρόχρωμο ταμπλό και ουρανό.
-
Δημήτρη έχοντας 316ti Ε46 με γκρι εσωτερικό, καθίσματα, ταμπλώ, ουρανό και φιλέτα αλουμινίου, έχοντας οδηγήσει και full-black-εσωτερικό αυτοκίνητα μπορώ με σιγουριά να πω ότι δεν μου κάνει καμία διαφορά.
-
Δεκτό. Γούστα είναι αυτά.
-
-
This post is deleted! -
Όμορφο και αρκετά 'μαζεμένο' το hatchback. Κουκλί σε αυτό το χρώμα. Με ανησυχεί λίγο το κατέβασμα της οροφής πίσω μέχρι τα φώτα ως προς τον διαθέσιμο χώρο για τα κεφάλια των πίσω αλλά και τον χώρο αποσκευών. Και φυσικά τι κιβώτια/κινητήρες θα μας έρθουν στην Ευρώπη.
Πάντως, αντίθετα με το sedan που μοιάζει σαν να έκανε το Accord gastric sleeve και έχασε απότομα τα 3/4 του περιττού σωματικού του βάρους, το hatchback στην πρώτη ματιά μου βγάζει μια κομψότητα που στον ευρωπαϊκό χώρο θα μετρήσει θεωρώ πολύ. Έχει χάσει φυσικά την διαφορετικότητα αλλά και τον ωμά επιθετικό σχεδιαστικό χαρακτήρα του MK X. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό...
Honda Civic