-
Λυπαμαι παρα πολυ για τα πολυμορφικα, τα οποια τα 'καταπιαν' τα suv. Σε γενικες γραμμες ειχαν ολα τα πλεονεκτηματα των suv με χαμηλοτερη καταναλωση και μεγαλυτερους χωρους αποσκευων. Αυτα που ειδα εγω τουλαχιστον οταν εψαχνα αμαξι, ηταν πιο ψηλα απο τα sedan και ετσι προσφερουν την ανετη εισοδο στο οχημα αλλα και δεν φοβασαι τοσο πολυ τον (πολυ ελαφρα) ανωμαλο δρομο.
Το κακο ειναι οτι στην ευρωπη ειδικα, υπαρχουν ελαχιστα διαθεσιμα μοντελα πολυμορφικων και ακομα πιο λιγα προσφερονται με βενζινοκινηρες (που εψαχνα εγω). Το αλλο που φοβομουν ηταν οτι οταν ερθει η ωρα να το πουλησω, θα εβρισκα αγοραστη;
Κριμα ομως, πραγματικα κριμα...
-
Καλημέρα!
Θα πω κάτι τελευταίο ελπίζοντας να κλείσει το θέμα που άνοιξε σχετικά με το τι είναι καλύτερο!
Το καλύτερο (όταν μιλάμε για διαφορετικά είδη αυτοκινήτου) είναι υποκειμενικό ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός. Δεν είναι θέμα γνώσεων ή κάτι άλλο.
Πριν 15 χρόνια που είχα κωλοφτιαγμένο Coupe το καλύτερο αυτοκίνητο ήταν αυτό που έτρεχε περισσότερο και έστριβε πιο γρήγορα. Όσο πιο ερπετό τόσο πιο καλό. Είχα αλλάξει αναρτήσεις ένιωθα που πατούσα τσίχλα και γουστάρα.
Κάποια χρόνια μετά που την είδα off road πήρα Grand Vitara με μόνιμη τετρακίνηση και αργό. Ουαου! Αποκάλυψη! Ανέβαινα στο πουθενά και γουστάρα.
Περνάνε τα χρόνια και πλέον ούτε τρέχω στον δρόμο, ούτε πάω χωρίς λόγο και αιτία να ανεβαίνω με το αμάξι εκεί που δεν υπάρχει δρόμος και προορισμός. Άντε κανένα χωματόδρομο που δεν είναι καλά στρωμένος. Οπότε πάει και το Vitara που έκαιγε την μάνα του και τον πατέρα του.
Πάω σε Fiesta και είναι πάλι ουαου για την χρήση που κάνω. Δεν τρέχω, δεν πάω εκτός δρόμου, παρκάρω εύκολα και δεν καίω πολύ.
Τώρα ήρθαν παιδιά λοιπόν. Άλλες ανάγκες πάλι. Τώρα θέλω πορτπαγκάζ να παίρνει μέσα 2 καρότσια και βαλίτσες. Θέλω να βγάζω τα παιδιά από τα καρεκλάκια χωρίς να σκύβω. Να μπορούμε να πάμε σε κάτι ωραίες παραλίες στην Κέρκυρα που το Fiesta λόγο χωματόδρομου με γράνες το έσπαγα για να φτάσω. Και πολλά ακόμα επιχειρήματα.
Είμαι ο ίδιος άνθρωπος και το 'καλύτερο' αυτοκίνητο για μένα άλλαξε 4 φορές νόημα. Μην είστε κολλημένοι με ότι μόνο εσείς ξέρετε τι είναι καλό και τι όχι.
Ο καθένας παίρνει ότι θέλει στην τελική.Απλά μην δικαιολογούμε την επιλογή αυτή με εκφράσεις του τύπου έχουν αέρα υπεροχής ή ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για χρήση εκτός δρόμου ή ότι έχουν καλύτερη αισθητική . Αυτό που δε βγάζει νόημα πάντως είναι το δίλημμα ανάμεσα σε τουσκον και 3008. Δεν υπάρχει ούτε ένα σημείο στο οποίο να υπερέχει το γαλλικό έναντι του κορεάτικου. Με κλειστά μάτια το τουσκον αφού θέλεις υπερυψωμένο.
-
-
Καμία σχέση οι εκδόσεις εκεί με εδώ... Εκεί δεν είχε ούτε αεραγωγούς πίσω σκέψου...
-
Καλημέρα!
Θα πω κάτι τελευταίο ελπίζοντας να κλείσει το θέμα που άνοιξε σχετικά με το τι είναι καλύτερο!
Το καλύτερο (όταν μιλάμε για διαφορετικά είδη αυτοκινήτου) είναι υποκειμενικό ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός. Δεν είναι θέμα γνώσεων ή κάτι άλλο.
Πριν 15 χρόνια που είχα κωλοφτιαγμένο Coupe το καλύτερο αυτοκίνητο ήταν αυτό που έτρεχε περισσότερο και έστριβε πιο γρήγορα. Όσο πιο ερπετό τόσο πιο καλό. Είχα αλλάξει αναρτήσεις ένιωθα που πατούσα τσίχλα και γουστάρα.
Κάποια χρόνια μετά που την είδα off road πήρα Grand Vitara με μόνιμη τετρακίνηση και αργό. Ουαου! Αποκάλυψη! Ανέβαινα στο πουθενά και γουστάρα.
Περνάνε τα χρόνια και πλέον ούτε τρέχω στον δρόμο, ούτε πάω χωρίς λόγο και αιτία να ανεβαίνω με το αμάξι εκεί που δεν υπάρχει δρόμος και προορισμός. Άντε κανένα χωματόδρομο που δεν είναι καλά στρωμένος. Οπότε πάει και το Vitara που έκαιγε την μάνα του και τον πατέρα του.
Πάω σε Fiesta και είναι πάλι ουαου για την χρήση που κάνω. Δεν τρέχω, δεν πάω εκτός δρόμου, παρκάρω εύκολα και δεν καίω πολύ.
Τώρα ήρθαν παιδιά λοιπόν. Άλλες ανάγκες πάλι. Τώρα θέλω πορτπαγκάζ να παίρνει μέσα 2 καρότσια και βαλίτσες. Θέλω να βγάζω τα παιδιά από τα καρεκλάκια χωρίς να σκύβω. Να μπορούμε να πάμε σε κάτι ωραίες παραλίες στην Κέρκυρα που το Fiesta λόγο χωματόδρομου με γράνες το έσπαγα για να φτάσω. Και πολλά ακόμα επιχειρήματα.
Είμαι ο ίδιος άνθρωπος και το 'καλύτερο' αυτοκίνητο για μένα άλλαξε 4 φορές νόημα. Μην είστε κολλημένοι με ότι μόνο εσείς ξέρετε τι είναι καλό και τι όχι.
Εδώ τα λες ωραία. Αυτονόητα βέβαια και χιλιοειπωμένα. Και δε θα βρεθεί και κανείς να έχει αντίθετη άποψη με αυτό το ποστ.
Αλλά στην αρχή δεν τα είπες έτσι (όπως σωστά επεσήμανε ο ALEX19) οπότε και για αυτό κάποιοι σου απαντήσαμε.
Πάμε παρακάτω...
Για εμένα το Tucson είναι αμαξάρα! Προς το παρόν, είναι πρώτο στη λίστα για αλλαγή του αμαξιού της γυναίκας που θα γίνει σε 2 χρόνια. Φυσικά και τα Peugeot είναι και αυτά υπέροχα αλλά είναι πιο ακριβά (νομίζω βέβαια ότι τα κάνουν τα παραπάνω λεφτά) και δε φτάνω εκεί πάνω για να πάρω ένα 3008 ας πούμε όπως θα το ήθελα. Αλλά είναι υπέροχο στην οδήγηση (από τα SUV που έχω οδηγήσει τελευταία, μόνο η X1 είναι καλύτερη σε αυτόν τον τομέα για τα γούστα μου) και γουστάρω και πολύ να βρίσκομαι μέσα του!
Το Tucson όμως είναι ακαταμάχητο πακέτο (τιμή-εξοπλισμός-κινητήρας). Αν είναι και απλά αξιοπρεπές στο δρόμο, δε βρίσκω πως ΔΕ θα το αγοράσω. Η σύζυγος το έχει ερωτευτεί!
-
Ggeorg10 wrote:
Καλημέρα!
Εδώ τα λες ωραία. Αυτονόητα βέβαια και χιλιοειπωμένα. Και δε θα βρεθεί και κανείς να έχει αντίθετη άποψη με αυτό το ποστ.
Αλλά στην αρχή δεν τα είπες έτσι (όπως σωστά επεσήμανε ο ALEX19) οπότε και για αυτό κάποιοι σου απαντήσαμε.
Πάμε παρακάτω...
Για εμένα το Tucson είναι αμαξάρα! Προς το παρόν, είναι πρώτο στη λίστα για αλλαγή του αμαξιού της γυναίκας που θα γίνει σε 2 χρόνια. Φυσικά και τα Peugeot είναι και αυτά υπέροχα αλλά είναι πιο ακριβά (νομίζω βέβαια ότι τα κάνουν τα παραπάνω λεφτά) και δε φτάνω εκεί πάνω για να πάρω ένα 3008 ας πούμε όπως θα το ήθελα. Αλλά είναι υπέροχο στην οδήγηση (από τα SUV που έχω οδηγήσει τελευταία, μόνο η X1 είναι καλύτερη σε αυτόν τον τομέα για τα γούστα μου) και γουστάρω και πολύ να βρίσκομαι μέσα του!
Το Tucson όμως είναι ακαταμάχητο πακέτο (τιμή-εξοπλισμός-κινητήρας). Αν είναι και απλά αξιοπρεπές στο δρόμο, δε βρίσκω πως ΔΕ θα το αγοράσω. Η σύζυγος το έχει ερωτευτεί!
To εντυπωσιακό με το τουσκον είναι η επιλογή της τετρακίνησης με κόστος κάτω από 35000€ και με δεδομένο ότι το κασκαι δεν έχει βγάλει καινούργιο μοντέλο παίζει μόνο του στη κατηγορία αυτή.
-
Και η δική μου γυναίκα το ίδιο... Μόλις πήγαμε και είδαμε το Tucson το ερωτεύτηκε. Θα το οδηγάει και αυτή οπότε έχει και ένα λόγο στην επιλογή. Εκεί βλέπω να καταλήγω αλλά θέλω και ένα Test Drive τα 2 αυτοκίνητα. Άντε να ανοίξει η επιχείρηση (με έχει σκίσει ο Covid) να πάω να κλείσω αμάξι να τελειώνω.
*Δεν είπα ποτέ κάτι για αίσθηση υπεροχής. Ίσως παρερμηνεύτηκε κάποια έκφραση μου. Δεν με νοιάζει να βλέπω τον άλλο από ψηλά για να νοιώθω ανώτερος που είπε κάποιος φίλος χθές. Πρέπει να έχει τρελά κόμπλεξ κάποιος για να θέλει να νοιώσει ανώτερος με το αυτοκίνητο του. Στην δουλειά μου μάλιστα οδηγώ κανονικό μεγάλο φορτηγό Atego όλα τα ΙΧ ακόμα και τα SUV μου φαίνονται χαμηλά και μικρά σε διαστάσεις... Χαχαχαχα!
-
anasfaltos wrote:
Καμία σχέση οι εκδόσεις εκεί με εδώ... Εκεί δεν είχε ούτε αεραγωγούς πίσω σκέψου...
Έχεις απόλυτο δίκαιο! το είδα εν τω μεταξύ για τους αεραγωγούς και φρίκαρα! Ο τύπος μου φάνηκε αρκετά συμπαθής!
-
Παιδιά το ειδα απο κοντά στη δεύτερη έκδοση στην Ελλάδα και δεν έχει πίσω αεραγωγούς. Μόνο στην τριτη έκδοση με τον τριζωνικό κλιματισμό. Η λίστα με τον εξοπλισμό ή είναι λάθος ή εννοούν κρυφούς αεραγωγούς κάτω από τα καθίσματα
-
Η τριτη εκδοση αρχιζει και μοιαζει μονοδρομος
-
Παιδιά το ειδα απο κοντά στη δεύτερη έκδοση στην Ελλάδα και δεν έχει πίσω αεραγωγούς. Μόνο στην τριτη έκδοση με τον τριζωνικό κλιματισμό. Η λίστα με τον εξοπλισμό ή είναι λάθος ή εννοούν κρυφούς αεραγωγούς κάτω από τα καθίσματα
Παίζει και το ενδεχόμενο να είναι διαφορετικά εξοπλισμένα τα μοντέλα που ήρθαν στις αντιπροσωπείες σε πρώτο χρόνο σε σχέση με αυτά που θα πουλάνε. Κάτι τέτοιο το είχα συναντήσει και στο 2008.
-
Αύριο καλώς εχόντων των πραγμάτων και αν δεν τα κλείσουν όλα και μας κλειδώσουν εκτάκτως και πάλι οι γελοίοι πολιτικάντηδες έχω κλείσει TD νωρίς το απογευματάκι...
-
Αύριο καλώς εχόντων των πραγμάτων και αν δεν τα κλείσουν όλα και μας κλειδώσουν εκτάκτως και πάλι οι γελοίοι πολιτικάντηδες έχω κλείσει TD νωρίς το απογευματάκι...
Δύσκολα τα πράγματα αδελφέ... Για ολικό κλείσιμο μας βλέπω!
-
Δύσκολα τα πράγματα αδελφέ... Για ολικό κλείσιμο μας βλέπω!
Καλά έτσι όπως μας βλέπω που θα μας αφήσουν όξω μετά από 4-5 χρόνια τελικά θα καταλήξουμε στο Facelift Tucson η σε ηλεκτρικό αν έχουν βάλει και καμία πρίζα τουλάχιστον στο μεσοδιάστημα (λέμε τώρα)...
-
Καλησπέρα σας
το έκανα ενα τεστ εχτές μου φάνηκε λίγο ποιο καλο απο το 3008 (το πήρα και αυτό ενα τεστ πριν μια εβδομάδα)
υπόψη οτι είμαι με ένα honda Jazz 16 χρόνια τώρα όπου το πήρε ο μικρός και έμεινα με το πόδι έλεγα αν βγούμε από το κλουβί μας σε καμιά 5 χρόνια να πάρω κάτι ποιο μεγάλο από το σπιρτόκουτο που έχω
μόνωση τσεκ το 3008 μούγκριζε κρατήματα τσεκ μου φάνηκε στη στροφή λίγο καλύτερο το 3008 ίσως γιατί δεν το τερμάτισα το tuson ήταν και ο πωλητής μεσα απο ροπές τσεκ αρκετά ζωηρό όταν το χρειάστηκα
έχω 30 Κ λέω για το 1.6T (150 PS) 2WD 7DCT 48V HGS Distinctive χωρίς έχτρα τι λέτε να δω και το Χ1 μεταχειρισμένο η να κάνω υπομονή για κανένα ηλεκτρικό του χρόνου μπας και πέσουν λίγο ….
Γιατί και να το πάρω από το μπαλκόνι θα το βλέπω .....μέχρι το καλοκαίρι
-
με 30 παιρνεις ελαχιστα ηλεκτρικα και σιγουρα οχι του μεγεθους του τουσον. Αν δεν χρειαζεσαι τους χωρους και δεν σε ενδιαφερουν τα ταξιδια, τοτε ενα ηλεκτρικου (π.χ. 208 ή corsa) ειναι καλη λυση
-
Περίμενε να τελειώσει η καραντίνα και χτύπα μπαλαντεζάτο. Εγώ αυτό θα έκανα στη θέση σου. Αλλά και σήμερα, μια χαρά μοντέλα μπορείς να βρεις εκεί κάτω από τα 30. Το ID.3 είναι πάρα πολύ ωραίο στην οδήγηση, αλλά το C4 είναι μεγαλύτερο και πιο κοντά σε χώρους στο Kia. Και βέβαια, αν δώσεις κάτι πάνω από τα 30 (λίγες χαμηλές δόσεις), μπορείς να δεις και τα αντίστοιχα μοντέλα των Hyundai - Kia. Αν και βέβαια, αν είναι να φτάσεις εκεί ψηλά, αξίζει την υπέρβαση στα 40 χιλιάρικα για το διαστημόπλοιο που ακούει στο όνομα Tesla.
Αλλά ξαναλέω, δεν υπάρχει λόγος να βιαστείς, ο χρόνος δρα υπέρ των ηλεκτρικών. Επίσης, να είσαι σίγουρος πως όποιο μοντέλο βενζίνης/πετρελαίου κι αν επιλέξεις σε αυτή την κατηγορία τιμής-διαστάσεων, σε 10 χρόνια θα είναι τελείως απαξιωμένο.
-
Πιστεύω ότι για ηλεκτρικά είναι νωρίς ακόμα..και λόγω κόστους και λόιγω μικρής αυτονομίας και ελλειπούς υποδομής. Από εκεί και πέρα θα πάρεις αυτό που σου άρεσε περισσότερο. Για το Χ1 στη θέση σου θα κοιτούσα μόνο αν αντέχει η τσέπη το αυξημένο κόστος συντήρησης. Απλό το πράμα.....
-
Το έκανα βόλτα προ ολίγου το 180 στην πλούσια έκδοση χειροκίνητο.
Αρχικά είχα μια παραλίγο δυσάρεστη εμπειρία.
Το αμάξι ήταν παρκαρισμένο με την μούρη σε κατηφορικό δρόμο και μπροστά είχε κολλητά άλλο παρκαρισμένο.
Πάω να του βάλω την όπισθεν και χωρίς να έχω συνηθίσει τα παταλια το αμάξι μου τσουλαει μπροστά. Το φρενάρω. Το ξανακάνω πάλι τα ίδια φτάνω να φιλήσω τον μπροστά!
Κατεβαινω λέω στο πωλητή που μου είχε πει αρχικά αν θέλω να το ξεπαρκαρει αυτός βγάλτο γιατί θα το βρω.
Μπαίνει και αυτός του τσουλαει και αυτού μπροστά βάζει περισσότερο γκάζι και το σώζει!
Θέλει συνήθεια στην εκκίνηση λόγω του ΙΜΤ έχει κενό ο συμπλέκτης από ότι κατάλαβα δεν μπορείς εύκολα να κομπλαρεις τα πετάλια.
Πολύ αθόρυβη εκκίνηση σαν φουλ ηλεκτρικό.
Αρκετά σβέλτο 150αριζε χωρίς να το καταλάβω και αρκετά αθόρυβη καμπίνα εκτός από έναν περιεργι θόρυβο που άκουγα διαρκώς ανεξάρτητα ταχύτητα έναν μικρό σιριστικο θόρυβο πίσω αριστερά σαν να έσερνα ένα ψιλό συρματάκι όλη την ώρα δεν ξέρω τι ήταν δεν ήταν όμως αεροδυναμικός και ήταν ανεξάρτητα ταχύτητας.
Τιμόνι ωραίες λαβές έχει λίγο μεγάλο με μέτρια αίσθηση όμως.
Κατανάλωση στον κλασικό δρόμο Μουδανιών ως καρδια και πίσω 9.4 βέβαια στο πήγαινε και στην ανηφόρα δεν έπεσα κάτω από 130 και ως 150 στην επιστροφή και στην κατηφόρα ως 120 και συνεχως στο σπορ.
Φοβερά λειτουργικό σύστημα η διατήρηση στο κέντρο της λωρίδας στην επιστροφή ερχόμουν διαρκώς χωρίς χέρια μόνο αφού γινόταν κόκκινη η ένδειξη στο ταμπλό για να πιάσω το τιμόνι δλδ μετά από 40-50 δευτερόλεπτα ακουμπούσα λίγο και ξανά. Το αμάξι έστριβε μόνο του άψογα. Το καλύτερο σύστημα που έχω οδηγήσει ως τώρα καμιά ανασφάλεια.
Αναρτήσεις αρκετά ισοπεδωτικες μου άρεσαν.
Φρένα πολύ δυνατά αλλά όχι απότομα.
Λεβιές αρκετά βουτυρατος.
Μεταξύ το προφίλ οδήγησης υπήρχε διαφορά αισθητή ειδικά μεταξύ σπορ και εκο.
-
Οδηγικά πως ήταν; Σε αίσθηση; Βάρκα γυαλό; Το τιμόνι πως το ένιωθες; Σε σχέση με το 3008; Συμμερίζεσαι την άποψη του φίλου παραπάνω;
Hyundai Tucson NX4 (2020)