-
Διαβάστε το manual απλά!
-
Κάπου είχα διαβάσει πως εξαρτάται από τον τύπο του αυτόμ. κιβωτίου, π.χ. στα διπλοσύμπλεκτα σε στάση δεν χρειάζεται στο Ν, ενώ για τα υπόλοιπα αυτόματα καλό είναι σε παρατεταμένη στάση (> 10sec), βάζεις Ν.
Υ.Γ. Aν κι εγώ σε όσα είχα διαβάσει ως τώρα για τα αυτόματα,ήξερα ότι Ν μπαίνει μόνο για ρυμούλκηση, εδώ είδα αυτό που γράφω στην αρχή: https://www.bmwforum.gr/forum/showthread.php?t=19733&page=2
Κάποιος γνώστης,αν θέλει ας μας το διευκρινήσει.
Όπως και να'χει, το ορθότερο είναι αυτό που λέει ο Δίας. Κοιτάς manual του Τucson.
-
Κάπου είχα διαβάσει πως εξαρτάται από τον τύπο του αυτόμ. κιβωτίου, π.χ. στα διπλοσύμπλεκτα σε στάση δεν χρειάζεται στο Ν, ενώ για τα υπόλοιπα αυτόματα καλό είναι σε παρατεταμένη στάση (> 10sec), βάζεις Ν.
Υ.Γ. Aν κι εγώ σε όσα είχα διαβάσει ως τώρα για τα αυτόματα,ήξερα ότι Ν μπαίνει μόνο για ρυμούλκηση, εδώ είδα αυτό που γράφω στην αρχή: https://www.bmwforum.gr/forum/showthread.php?t=19733&page=2
Κάποιος γνώστης,αν θέλει ας μας το διευκρινήσει.
Όπως και να'χει, το ορθότερο είναι αυτό που λέει ο Δίας. Κοιτάς manual του Τucson.
οσο και να εψαξα το manual δεν βρηκα κατι δυστυχως . Ευχαριστω πολυ
-
Καλησπερα σας. Στο νεο tucson μπορουμε να εχουμε το D στα φαναρια ή μας θα δημιουργησει προβλημα και πρεπει να εχουμε το N ?
Καλησπέρα,
Έχω το αυτόματο, κι επειδή απομονώνω πάντα το start & stop, βάζω Ν όταν είμαι σε κίνηση ή φανάρι διαρκείας.
Πράγματι το manual δεν αναφέρει τίποτα σχετικό.
Παρατήρησα όμως ότι στο D σταματημένος, η μετάδοση κάνει παραπάνω (ελάχιστο ούτως ή άλλως) μηχανικό θόρυβο από ο, τι στο Ν. Φυσικά, προσοχή στο Ν διότι θέλει και φρενο καλού - κακού
Ευχαριστώ
-
Τι κιβωτιο έχετε; αυτοματο ή dct;
-
Καλημερα .αυτοματο .
-
Lap wrote:
Καλημερα .αυτοματο .
Καλημέρα. DCT έχετε.
-
Chris2021 wrote:
Lap wrote:
Καλημερα .αυτοματο .
Καλημέρα. DCT έχετε.
ναι dct εχω
-
Chris2021 wrote:
Καλησπερα σας. Στο νεο tucson μπορουμε να εχουμε το D στα φαναρια ή μας θα δημιουργησει προβλημα και πρεπει να εχουμε το N ?
Τι πρόβλημα να έχεις? Εννοείται το αφήνεις στη θέση D, όπως όλα τα αυτόματα. Αν μάλιστα έχει και autohold το αυτοκίνητο (δεν το γνωρίζω), ούτε φρένο δεν θα πατάς.
Καλημέρα,
ναι έχει και autohold (μιλαω πάντα για το 1.6T 48V 180ps 4WD 7DCT)
-
Κολλητή μου φίλη σήμερα παράγγειλε το Tuscon. Ήταν ανάμεσα σε 3 αυτοκίνητα τελικά: Tuscon (Hybrid), Audi W3 & Volvo XC40. Τα οδήγησε από 2 φορές και τα 3 και μου είπε τα εξής (σήμερα οδηγεί ένα Cpatur του 2014, ντηζελ):
-
Το Q3 δεν της άρεσε καθόλου. Πολύ σκληρό, κοπάναγε και πολύ κακά φρένα σε αίσθηση και φρενάρισμα. Το απέρριψε αμέσως.
-
Το XC40 της άρεσε πολύ, κυρίως η άνεση που είχε. Το εσωτερικό το βρήκε ΟΚ.
-
Tuscon Hybrid (230 άλογα είναι αυτά!!), το ερωτεύτηκε! Μέσα και έξω της άρεσε πάρα πολύ, ειδικά μέσα το βρήκες φανταστικό. Υπάρχει ένα ετοιμοπαράδοτο Premium σε λευκό, δηλαδή ακριβώς όπως το ήθελε και το έκλεισε. Εντυπώσεις όταν το παραλάβει και το οδηγήσω.
-
-
Καλημέρα. Στα πλαίσια βοήθειας που παρέχω σε φίλο για αγορά C_SUV διάβασα όλο το νήμα από εκεί που το είχα αφήσει πριν λίγο καιρό. Θα ήθελα όμως εν καιρώ τις απόψεις των ιδιοκτητών (κυρίως) επί των σημείων όπου προκύπτει ότι υστερεί το όχημα στα περισσότερα reviews. Ήτοι την σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες, το ιδιαίτερα ελαφρύ σύστημα διεύθυνσης (με αναφορές σε reviews ότι αντί να προσθέτει αφαιρεί βάρος στις υψηλές ταχύτητες) αλλά και τα αδύναμα LED φώτα.
Στα δύο τελευταία θέματα ήθελα να εστιάσω στις σκέψεις μου επ'αυτων με την σημείωση ότι δεν έχω οδηγήσει ούτε έχω δει από κοντά το όχημα μέχρι στιγμής. Ως προς το ελαφρύ σύστημα διεύθυνσης μήπως η χρήση του sport mode στις υψηλές ταχύτητες ανατρέπει λίγο τα δεδομένα και απλά οι reviewers για να κρατήσουν χαμηλά τις καταναλώσεις που θα παρουσιάσουν αφήνουν σχεδόν πάντα το όχημα στο eco mode (εκτός από τις διαδικασίες μετρήσεων 0-100, ρεπριζ κλπ) με αποτέλεσμα ποτέ να μην πάρουν το βάρος του sport mode στο τιμόνι όπως θα έπρεπε να χρησιμοποιείται; Όποιος αμφιβάλει ότι μπορεί ένας σοβαρός reviewer να κάνει κάτι τέτοιο να του θυμίσω ότι ο ψείρας ο Marek στην δοκιμή του Civic X του φάνηκε αδύναμο στο τράβηγμα και αργό (ήμαρτον θεέ μου) ενώ από το video ήταν προφανές ότι είχε το όχημα σε eco mode (πράσινο σηματάκι σαν κάνναβη στο ταμπλό)!
Επιπλέον για το θέμα των LED ενώ το όχημα έχει αισθητήρα φώτων αλλά και AHB δεν έχει δυστυχώς αυτόματη ρύθμιση ύψους φώτων. Αναρωτιέμαι λοιπών μήπως είναι λίγο κακομαθημένοι οι reviewers και απλά το όχημα θέλει ένα ανέβασμα της δέσμης χωρίς να δίνουν σημασία με αποτέλεσμα τα φώτα να χτυπάνε χαμηλά;
Άλλωστε οι περισσότεροι εξ αυτών φαίνεται ότι συνήθως αντιμετωπίζουν ουδέτερα τον νοτιοκορεατικό όμιλο ενώ σε πολλούς από αυτούς φαίνεται ότι για δικούς τους λόγους αδικούν σε σημεία τα οχήματά του για να βγάλουν το συνολικό αποτέλεσμα που θέλουν να παρουσιάσουν. Ίσως το μόνο όχημα του ομίλου που έχω δει να το χαρακτηρίζουν όλοι από 'decent' και επάνω είναι το Xceed.
Όλο αυτό το ψάχνω καθώς έπεισα τον φίλο να δώσει μια παράταση στην αγορά του. Είχε απορρίψει πολύ γρήγορα το Tuscon (μετά από 1 td και 2/3 reviews που του έστειλα να δει). Δεν θέλει να πάει σε PSA/VAG και με στόχευση να του βγει η αγορά κοντά στα 30κ σκεφτόταν έντονα το MY2121 Compass καθώς έχει λίγο λόξα με το 'semi-premium'.
Εν κατακλείδι τον έπεισα να δώσει άλλη μια ευκαιρία στο Tuscon και να περιμένει το νέο Sportage καθώς το Compass που του γυαλισε αξίζει βασικά ως Diesel (όπως καταλαβαίνω) κάτι που θέλει να αποφύγει όπως και το (μέτριο) DCT του βενζίνης 150ps.
Όταν πήγαμε να πάρει td το Kuga συνέβη το προφανές. Του άρεσε πολύ οδηγικά αλλά τον χάλασε ο έξτρα όγκος του οχήματος, η τιμολόγηση του St-line X ενώ ήταν σκεπτικός ως προς την δύναμη αρα και την συνεπαγόμενη μέση κατανάλωση του 1,5T ecoboost.
Στο Tuscon η έκδοση που θα τον ενδιέφερε είναι βενζίνη 180ps FWD M/T Distinctive (με λίγα extras ύστερα απο παρόρμησή μου) και είναι πατέρας δύο μικρών παιδιών (ένα νεογέννητο και ένα 3,5 ετών) με προοπτική για 3ο.
ΥΓ: Έχω μπερδευτεί από τα vds. Στην Distinctive όπως έρχεται στην Ελλάδα ο εσωτερικός φωτισμός (πλην των δύο φώτων πίσω από τα σκιαστρα οδηγού/συνοδηγού που σίγουρα είναι αλογόνου) εμπρός και πίσω είναι LED ναι η όχι; Στα ελληνικά reviews βλέπω distinctive (από το Infoteinment) με λάμπες αλογόνου μπρος-πίσω...
-
Γενικά το λευκό είναι το αγαπημένο μου χρώμα,για πολλούς και διάφορους λόγους. Όμως στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο νομίζω ότι υποβαθμίζει το τελικό αποτέλεσμα. Τεσπα με το καλό να παραλάβει.
-
Καλησπέρα σε όλους
-
η κατανάλωση στην πόλη , ακόμα και με φορτωμένο το αυτοκίνητο , κρατιέται στα 8,5-8,6/100 (πρόγραμμα οδήγησης eco και μαλακό πόδι) .Συμπέρασμα, το mild hybrid 48V κάνει δουλειά! Το S60 άνετα ξεπερνούσε τα 9,5-10/100, σε παρόμοιες συνθήκες και οδήγηση, ενδεχομένως κι ακόμα παραπάνω...
-
θα ήθελα τα τζάμια της έκδοσης Premium περισσότερο φιμέ αλλά όταν ρώτησα σχετικά πριν το παραγγείλω, μου είπαν ότι αφενός κοστίζουν εξτρα, αφετέρου θα αργούσε η παράδοση του αυτοκινήτου, οπότε δεν έκανα κάτι.Επίσης δεν υπάρχει ο πιο σκούρος τόνος φιμε των πίσω παραθύρων (δεν έχω παιδιά/σκυλιά , αλλά θεωρώ ότι θα βοηθούσαν τη θερμομόνωση του αυτοκινήτου στις καλοκαιρινές θερμοκρασίες)
-
όταν πατάω το αριστερό paddle για σειριακή αλλαγή ταχύτητας προς τα κάτω, υπάρχει μια υστέρηση στην ανταπόκριση περίπου 0.5 '' όπου το αυτοκίνητο δείχνει πρώτα να '΄τσουλάει΄' για ελάχιστα σα να έχω νεκρό και μετά να φρενάρει .Είχα μάθει με των V40 / S60 όπου δεν υπήρχε τέτοιο ''lag''. Θα μου πείτε . τι είναι 0,5'' υστέρηση ...και όμως είναι, αν πηγαίνεις με μεγάλη ταχύητητα ή αν εχει κίνηση και τα αυτοκίνητα πηγαινουν το ένα κοντα στο άλλο με ταχύτητες >100 χλμ/ώρα
-
οι πλαστικές επενδύσεις των θυρών (πάντα μιλάω για την έκδοση Premium) είναι από σκληρό πλαστικό που εμφανισιακά μεν δείχνει όμορφο αλλά δεν είναι μαλακό δε στην υφή ! Ακόμα χειρότερα, η εσωτερική λαβή για το κλεισιμο της πόρτας περιβάλλεται από ακόμα πιο σκληρό, λείο πλαστικό ακριβώς ίδιο με των Mondeo 20ετίας , if you know what I mean ! Φαίνεται επιρρεπές στα γδαρσίματα με την πολλή χρήση , αλλα δε θα βιαστώ να εκφέρω γνώμη.
-
Τέλος , μέχρι τα 120 χλμ/ώρα που έχω οδηγήσει (καινουριο γαρ), το τιμόνι έχει αίσθηση αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο και αξιοσημείωτο. Αντίθετα, αξιοσημείωτη είναι η άνεση και η απορρόφηση μεγάλου ποσοστού κακοτεχνιών των δρόμων, σε συνεργασία με τα Continental 6
-
-
Καλημέρα. Στα πλαίσια βοήθειας που παρέχω σε φίλο για αγορά C_SUV διάβασα όλο το νήμα από εκεί που το είχα αφήσει πριν λίγο καιρό. Θα ήθελα όμως εν καιρώ τις απόψεις των ιδιοκτητών (κυρίως) επί των σημείων όπου προκύπτει ότι υστερεί το όχημα στα περισσότερα reviews. Ήτοι την σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες, το ιδιαίτερα ελαφρύ σύστημα διεύθυνσης (με αναφορές σε reviews ότι αντί να προσθέτει αφαιρεί βάρος στις υψηλές ταχύτητες) αλλά και τα αδύναμα LED φώτα.
Στα δύο τελευταία θέματα ήθελα να εστιάσω στις σκέψεις μου επ'αυτων με την σημείωση ότι δεν έχω οδηγήσει ούτε έχω δει από κοντά το όχημα μέχρι στιγμής. Ως προς το ελαφρύ σύστημα διεύθυνσης μήπως η χρήση του sport mode στις υψηλές ταχύτητες ανατρέπει λίγο τα δεδομένα και απλά οι reviewers για να κρατήσουν χαμηλά τις καταναλώσεις που θα παρουσιάσουν αφήνουν σχεδόν πάντα το όχημα στο eco mode (εκτός από τις διαδικασίες μετρήσεων 0-100, ρεπριζ κλπ) με αποτέλεσμα ποτέ να μην πάρουν το βάρος του sport mode στο τιμόνι όπως θα έπρεπε να χρησιμοποιείται; Όποιος αμφιβάλει ότι μπορεί ένας σοβαρός reviewer να κάνει κάτι τέτοιο να του θυμίσω ότι ο ψείρας ο Marek στην δοκιμή του Civic X του φάνηκε αδύναμο στο τράβηγμα και αργό (ήμαρτον θεέ μου) ενώ από το video ήταν προφανές ότι είχε το όχημα σε eco mode (πράσινο σηματάκι σαν κάνναβη στο ταμπλό)!
Επιπλέον για το θέμα των LED ενώ το όχημα έχει αισθητήρα φώτων αλλά και AHB δεν έχει δυστυχώς αυτόματη ρύθμιση ύψους φώτων. Αναρωτιέμαι λοιπών μήπως είναι λίγο κακομαθημένοι οι reviewers και απλά το όχημα θέλει ένα ανέβασμα της δέσμης χωρίς να δίνουν σημασία με αποτέλεσμα τα φώτα να χτυπάνε χαμηλά;
Άλλωστε οι περισσότεροι εξ αυτών φαίνεται ότι συνήθως αντιμετωπίζουν ουδέτερα τον νοτιοκορεατικό όμιλο ενώ σε πολλούς από αυτούς φαίνεται ότι για δικούς τους λόγους αδικούν σε σημεία τα οχήματά του για να βγάλουν το συνολικό αποτέλεσμα που θέλουν να παρουσιάσουν. Ίσως το μόνο όχημα του ομίλου που έχω δει να το χαρακτηρίζουν όλοι από 'decent' και επάνω είναι το Xceed.
Όλο αυτό το ψάχνω καθώς έπεισα τον φίλο να δώσει μια παράταση στην αγορά του. Είχε απορρίψει πολύ γρήγορα το Tuscon (μετά από 1 td και 2/3 reviews που του έστειλα να δει). Δεν θέλει να πάει σε PSA/VAG και με στόχευση να του βγει η αγορά κοντά στα 30κ σκεφτόταν έντονα το MY2121 Compass καθώς έχει λίγο λόξα με το 'semi-premium'.
Εν κατακλείδι τον έπεισα να δώσει άλλη μια ευκαιρία στο Tuscon και να περιμένει το νέο Sportage καθώς το Compass που του γυαλισε αξίζει βασικά ως Diesel (όπως καταλαβαίνω) κάτι που θέλει να αποφύγει όπως και το (μέτριο) DCT του βενζίνης 150ps.
Όταν πήγαμε να πάρει td το Kuga συνέβη το προφανές. Του άρεσε πολύ οδηγικά αλλά τον χάλασε ο έξτρα όγκος του οχήματος, η τιμολόγηση του St-line X ενώ ήταν σκεπτικός ως προς την δύναμη αρα και την συνεπαγόμενη μέση κατανάλωση του 1,5T ecoboost.
Στο Tuscon η έκδοση που θα τον ενδιέφερε είναι βενζίνη 180ps FWD M/T Distinctive (με λίγα extras ύστερα απο παρόρμησή μου) και είναι πατέρας δύο μικρών παιδιών (ένα νεογέννητο και ένα 3,5 ετών) με προοπτική για 3ο.
ΥΓ: Έχω μπερδευτεί από τα vds. Στην Distinctive όπως έρχεται στην Ελλάδα ο εσωτερικός φωτισμός (πλην των δύο φώτων πίσω από τα σκιαστρα οδηγού/συνοδηγού που σίγουρα είναι αλογόνου) εμπρός και πίσω είναι LED ναι η όχι; Στα ελληνικά reviews βλέπω distinctive (από το Infoteinment) με λάμπες αλογόνου μπρος-πίσω...
καλησπέρα,
-
τα επίπεδα εξοπλισμού της ελληνικής εισαγωγής ανά επίπεδο εξοπλισμού αναφέρονται πολύ αναλυτικά στο hyundai.gr - αν δεν τα έχουν ακόμα αναρτημένα, στειλτε μου email να σας τα στείλω (τα έχω κρατήσει σε pdf)
-
στην τιμή του 180ps FWD M/T Distinctive που ενδιαφέρεστε, ΔΕΝ θα βρείτε αλλο ανταγωνιστικό σε τιμή και εξοπλισμό ΣΥΝ 5 χρόνια εγγύηση ανεξαρτήτως χιλιομέτρων!
-
Compass= Fiat / δεν το κρίνω, απλώς όποιος εμπιστεύεται (ή δεν εμπιστεύεται) τον Ομιλο FCA, δρα ανάλογα.
-
Χρόνοι παράδοσης στα μείον του Tucson πλέον, εκτός αν υπάρχουν αυτοκίνητα ήδη στην Ελλάδα, ετοιμοπαράδοτα
-
Ετοιμαστείτε γενικότερα για σοβαρές καθυστερήσεις παραδοσης σε VAG , Ford , Hyundai ,Renault κλπ λόγω έλλειψης σε τσιπάκια
-
Ανεξάρτητα από το αυτοκίνητο που πήρα (Tucson 1,6 4Χ4 180 ΗP 7DCT Premium), θεωρώ πολύ έντιμα και ποιοτικά τα Scoda και εν καταλαβαίνω γιατί να πάει κάποιος σε Compass , μιλάω καθαρά για λόγους ποιότητας και αξιοπιστίας
- Tέλος , κλείστε ένα ραντεβού για test drive του Tucson για ιδία άποψη, ανεξάρτητα από το τι λεει και το που αποσκοπεί ο καθένας ...
-
-
Δεν νομίζω ότι υστερεί σε ποιότητα κατασκευής αυτή την στιγμή ένα Compass απέναντι σε ένα Tuscon. Για τις πλατφόρμες του πρώην FCA (συγκεκριμένα της Jeep) αλλά κυρίως για την τεράστια εμπειρία τους στα συστήματα τετρακίνησης κάπου είχα διαβάσει ότι ήταν ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους το PSA ήθελε να συγχωνευτεί με το FCA. Μέσω αυτού θα ήθελε μελλοντικά να εισέλθει στην τεράστια αμερικανική αγορά. Δεν είναι Opel να της φορέσουν ξαφνικά πάτωμα και κινητήρες από PSA. Μιλάμε για Jeep. Διορθώστε με αν έχω καταλάβει κάτι λάθος...
-
Δεν νομίζω ότι υστερεί σε ποιότητα κατασκευής αυτή την στιγμή ένα Compass απέναντι σε ένα Tuscon. Για τις πλατφόρμες του πρώην FCA (συγκεκριμένα της Jeep) αλλά κυρίως για την τεράστια εμπειρία τους στα συστήματα τετρακίνησης κάπου είχα διαβάσει ότι ήταν ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους το PSA ήθελε να συγχωνευτεί με το FCA. Μέσω αυτού θα ήθελε μελλοντικά να εισέλθει στην τεράστια αμερικανική αγορά. Δεν είναι Opel να της φορέσουν ξαφνικά πάτωμα και κινητήρες από PSA. Μιλάμε για Jeep. Διορθώστε με αν έχω καταλάβει κάτι λάθος...
Για κάποιο λόγο μεταφέρθηκα χθες σε κάποιο άλλο topic και δεν είδα την απάντησή μου αναρτημένη εδώ... Έγραψα λοιπόν ότι καμία συνεργασία δε γίνεται χωρίς την προστιθέμενη αξία, μεταφορά τεχνογνωσίας και οικονομιών κλίμακας που επιτυγχανονται με συμμαχίες, παρά με κοστοβορους ανταγωνισμούς...
Προφανώς κανείς δεν μπορεί να πει ότι κάνετε λάθος, το μέλλον θα δείξει ποια brands της stelantis θα επιβιώσουν και θα φέρουν χρήμα στη συμμαχία...
-
Για κάποιο λόγο μεταφέρθηκα χθες σε κάποιο άλλο topic
Μεταφέρθηκαν τα ποστ που ήταν άσχετα με το θέμα του νήματος.
-
d_m wrote:
Για κάποιο λόγο μεταφέρθηκα χθες σε κάποιο άλλο topic
Μεταφέρθηκαν τα ποστ που ήταν άσχετα με το θέμα του νήματος.
Ο. Κ. ευχαριστώ, δεν το ήξερα ότι γίνεται κάτι τέτοιο και, αν μη τι άλλο, προσωπικά είμαι πάντα και σαφώς εντός topic...
-
gebou wrote:
Chris2021 wrote:
Τι πρόβλημα να έχεις? Εννοείται το αφήνεις στη θέση D, όπως όλα τα αυτόματα. Αν μάλιστα έχει και autohold το αυτοκίνητο (δεν το γνωρίζω), ούτε φρένο δεν θα πατάς.
Καλημέρα,
ναι έχει και autohold (μιλαω πάντα για το 1.6T 48V 180ps 4WD 7DCT)
Καλημέρα σας. Ακόμα και στο συνεργείο της Λαμδα στη Συγγρού μου είπαν τελικά ότι σε κάθε στάση του αυτοκινήτου η ταχύτητα θα πρέπει να είναι στο Ν διαφορετικά δημιουργεί πρόβλημα στα δισκάκια το οποίο το κόστος αντικατάστασης τους είναι στα 1000 €
-
Καλημέρα σας. Ακόμα και στο συνεργείο της Λαμδα στη Συγγρού μου είπαν τελικά ότι σε κάθε στάση του αυτοκινήτου η ταχύτητα θα πρέπει να είναι στο Ν διαφορετικά δημιουργεί πρόβλημα στα δισκάκια το οποίο το κόστος αντικατάστασης τους είναι στα 1000 €
καλημέρα
ευχαριστούμε για την ενημέρωση - θα προσπαθήσω να κάνω την ίδια ερώτηση σε συνεργείο άλλης αντιπροσωπείας , να δούμε αν θα υπάρξει παρόμοια απάντηση...
Hyundai Tucson NX4 (2020)