-
Εγώ το 5.7 το είχα με το απλό. Μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση. Επίδοση ελαφρού ντίζελ. Το τουσον που είναι και βαρύτερο και με μεγαλύτερη μετωπική επιφάνεια και σαφώς 180 άλογα μου έβγαλε λογικά 9αρι.
Εδώ μια σύγκριση επιδόσεων του 180 48v με το 1.5 tsi combi σαφώς υπερέχει το χιουνται.
-
Στα δικα μου τεστ που είχα κάνει το 180 (νομίζω) χειροκίνητο μου είχε βγάλει κατανάλωση 9.4 ανάλογη μου είχε δώσει και το Κούγκα 1.5 βενζίνη 150 στην ίδια διαδρομή με παρόμοια οδήγηση.
Το οκταβια αντίστοιχα με τον 1.5 το απλό στην ίδια διαδρομή και πάνω κάτω ίδια οδήγηση είχα 5.7! Φυσικά το Σκόντα είναι +100 κιλά ελαφρύτερο και με καλύτερο αεροδυναμικό συντελεστή.
Το Kuga με τοTucson ειναι η μερα με τη νυχτα σε θεματα καταναλωσεων. Με τον ecoboost εχω δει νουμερα θηβα-χαλκιδα 5.5l/100 με acc και σε ΕΟ Αθηνων-Λαμιας 6.5 με κλιματισμο και acc 130χλμ σε normal προγραμμα. 9.5l/100km μου γραφει αμα πηγαινω καρφωτος με 160-170 χλμ με sport προγραμμα.
-
Όχι δεν πήγαινα καρφωτος με 160-170 πήγαινα σχετικά ατσαλα κυρίως στο σπορ με ταχύτητα που δεν ξεπέρασε ποτέ τα 140 στιγμιαία, όσο ατσαλα πήγαινα και το τουσον.
-
Προφανώς δεν ειχες ενεργοποιημένο το acc. Εαν σου δοθεί η ευκαιρία οδήγησε το Kuga με acc σε επαρχιακό δρόμο ή ΕΟ και θα δεις αδιανόητα χαμηλές κατανάλωσεις. Δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας.
-
Υποψήφιος αγοραστής και καινούριος forumιτης, χαιρετιζω το thread!
Οδήγησα το 180 iMT MHEV Premium και η εμπειρία ήταν απόλυτα ικανοποιητικη.
Η διαφορά τιμής είναι μεγάλη για το full hybrid FWD από την έκδοση που οδήγησα αλλά σκέφτομαι πως το full hybrid μπαίνει στον πράσινο δακτύλιο και κερδίζεις και σε κατανάλωση, παρότι φαίνεται δύσκολο να αποσβεθει η διαφορά τιμής. Βέβαια παίρνεις και ακόμα πιο γρήγορο αυτοκίνητο, ρυθμιζόμενη ανάρτηση και αυτόματο κιβώτιο. Ακόμα κι έτσι φαίνεται φθηνότερο από άλλα της κατηγορίας, και πιθανόν παραμένει στις κορυφαίες επιλογές και στα ~37000 που έρχεται.
Μπορεί σε λίγα χρόνια να μην μπαίνει ούτε το full hybrid αν και αυτό φαίνεται πολύ μακριά αλλά ποιος ξέρει;!
Κάτοικος κέντρου και κάπως σου κάθεται στραβά να δώσεις τόσα και να είσαι μονά-ζυγά.
Έχει κανείς εμπειρία να μοιραστεί για το Full Hybrid;
Ευχαριστώ!
-
Καλησπέρα,
Με το αυτοκίνητο σχεδόν άδειο στη διαδρομή από Αθήνα προς Καλαμάτα, τα συμπεράσματα είναι τα παρακάτω :
-
καμία ευπάθεια στους κλασικούς πλαγίους ανέμους στην ευθεία προς το ύψος των Μεγάρων
-
ικανοποιητική αίσθηση και ανταπόκριση του συστήματος διεύθυνσης, δε βρήκα κάποια ουσιαστική αδυναμία τόσο σε αίσθηση όσο και κατευθυντικοτητα.
Δεν έχει το 'κοφτερό' σύστημα διεύθυνσης της BMW Ε90, αλλά (ευτυχώς!) δεν έχει και την ίδια άνεση!
Τα παραπάνω συν την ησυχία στην καμπίνα, συνηγορούν σε ξεκούραστο ταξίδι χωρίς πραγματικά αξιοσημείωτα μειονεκτηματα.
Υ. Γ. Δεν έχω οδηγήσει Kuga, 3008 και τον λοιπό ανταγωνισμό ώστε να έχω μέτρο σύγκρισης - η σύγκριση έγινε με τα προηγούμενα αυτοκίνητά μου
-
-
Δεν εχεις και λογο να βασανιζεσαι. Αλλωστε προκειται για ενα πραγματικα καλο αυτοκινητο που για ολα αυτα που προσφερει ειναι vfm. Δυο φιλοι μου το εχουν παραγγειλει ήδη.
-
Σήμερα το είδα από κοντά σε αντιπροσωπεία και μπορώ να πω ότι άλλαξε η αρχική μου γνώμη για την εμφάνιση του όπου δεν με ενθουσίαζε και τόσο.
Είναι ωραίο τελικά και το εσωτερικό του καλοσχεδιασμένο και άνετο.
Το μόνο που με χαλάει λίγο είναι ότι έχει μαλακά πλαστικά μόνο στο επάνω μέρος του ταμπλό, στο επάνω μέρος του υποβραχιώνιου και λίγο στις πόρτες εκεί που είναι οι διακόπτες.
Αν είχε περισσότερα μαλακά πλαστικά θα ήταν σούπερ.
Έχω ένα τικ με τα σκληρά πλαστικά.Δεν ξέρω τι ευκρίνεια θα έχουν οι οθόνες του με τον ήλιο.
Επίσης στο χώρο αποσκευών οπτικά δεν μου φαίνονταν τα λίτρα που αναφέρονται, αλλά πιθανόν να ξεγελάει το μάτι.
Νομίζω η Distinctive με τον αυτόματο 150άρι κινητήρα φτάνει 30 χιλιάρικα; Εντάξει, με κάνα χιλιαρικάκι παρακάτω θα ήταν μια χαρά. -
Το ξαναείδα πρόσφατα, για λίγο μιάς και ήμουν εκεί κοντά. Εξωτερικά είναι επιβλητικό και φαίνεται ακριβότερο, σίγουρα έχει επιρροές από το αντίστοιχο Lexus, ειδικά από το πλάι. Μέσα όμως μου φάνηκε αρκετά "φτηνό" σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Και δε μου άρεσαν οι διακόπτες αφής.. ίσως η συνολική εικόνα εσωτερικά να βελτιώνεται στις ακριβότερες εκδόσεις, αυτή που είχαν στην έκθεση πρέπει να ήταν η βασική.
Και ο χώρος αποσκευών μου φάνηκε επίσης μικρός για τα λίτρα που ανακοινώνει. Ψηλός-βαθύς αλλά αρκετά ρηχός, αλλά μπορεί και να με ξεγέλασε, who knows..
-
Σχετικά με αναμονές σε παραγγελίες, μετά από πόσους μήνες έχετε παραλάβει το αυτοκίνητο ?
γιατί σε ερώτηση στην ΒΕΛΜΑΡ μου είπαν 6 μήνες για το αυτόματο. -
@hpe320 said in Νεο Hyundai Tucson :
Σχετικά με αναμονές σε παραγγελίες, μετά από πόσους μήνες έχετε παραλάβει το αυτοκίνητο ?
γιατί σε ερώτηση στην ΒΕΛΜΑΡ μου είπαν 6 μήνες για το αυτόματο.Εγώ δεν το έχω παραλάβει βέβαια , αλλά έχω παραγγείλει το. Hybrid από Αύγουστο και μου έχουν πει Γενάρη θα είναι παραδοτέο ,αν και κρατάω μικρό καλάθι .Στη βελμαρ κάτι τρέλα μου έλεγαν και πήγα στο FMS στου Ρέντη
-
γιατί σε ερώτηση στην ΒΕΛΜΑΡ μου είπαν 6 μήνες για το αυτόματο.Καλησπέρα φίλε. Ό,τι και να σου είπαν είναι τυχαία εκτίμηση. Εύχομαι να βγω ψεύτης και να σου έρθει νωρίτερα το αυτοκίνητο. Εγώ έχω παραγγείλει από 27/02 βενζίνη αυτόματο distinctive 4x4 180hp συν δερμάτινα αεριζόμενα και ACC. Μέχρι στιγμής μετράω 3 αναβολές στην παράδοση του αυτοκινήτου, με τελευταία εκτίμηση τέλη Οκτωβρίου, την οποία πια δεν πιστεύω. Μεγάλη απόγνωση... Με βλέπω να ακυρώνω τον Οκτώβριο και να αγοράζω από αλλού κάποιο άλλο ετοιμοπαραδοτο, καθώς η ζωή συνεχίζεται και πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας. Εξάλλου και ο ενθουσιασμός του νέου αυτοκινήτου έσβησε πια και η ανάγκη νέου μεγαλύτερου αυτοκινήτου είναι πιο έντονη. Καλή τύχη!
-
@charisgian said in Νεο Hyundai Tucson :
Εγώ έχω παραγγείλει από 27/02
Πόσα χρήματα είχες δώσει προκαταβολή?
Ελπίζω τον Οκτώβρη να τελειώσει η αναμονή σου. -
γιατί σε ερώτηση στην ΒΕΛΜΑΡ μου είπαν 6 μήνες για το αυτόματο.Καλησπέρα φίλε. Ό,τι και να σου είπαν είναι τυχαία εκτίμηση. Εύχομαι να βγω ψεύτης και να σου έρθει νωρίτερα το αυτοκίνητο. Εγώ έχω παραγγείλει από 27/02 βενζίνη αυτόματο distinctive 4x4 180hp συν δερμάτινα αεριζόμενα και ACC. Μέχρι στιγμής μετράω 3 αναβολές στην παράδοση του αυτοκινήτου, με τελευταία εκτίμηση τέλη Οκτωβρίου, την οποία πια δεν πιστεύω. Μεγάλη απόγνωση... Με βλέπω να ακυρώνω τον Οκτώβριο και να αγοράζω από αλλού κάποιο άλλο ετοιμοπαραδοτο, καθώς η ζωή συνεχίζεται και πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας. Εξάλλου και ο ενθουσιασμός του νέου αυτοκινήτου έσβησε πια και η ανάγκη νέου μεγαλύτερου αυτοκινήτου είναι πιο έντονη. Καλή τύχη!
Τα αυτόματα κιβώτια έχουν παντού μεγάλη αναμονή λόγω έλλειψης microchips. Το ίδιο πρόβλημα είχα και εχώ με το αυτόματο Kuga και τελικά άλλαξα την παραγγελία σε χειροκίνητο κιβώτιο και ήρθε στην ώρα του. Εξάλλου το ACC προσεγγίζει την ύπαρξη αυτόματου κιβώτιου, ειδικά σε δρόμους χωρίς κίνηση. Βέβαια εξαρτάται και που κάνεις τις καθημερινές σου μετακινήσεις. Άμα είσαι σε μεγάλη πόλη με κίνηση τότε με το αυτόματο θα δεις τεράστια διαφορά αφού θα είσαι άνετος στην κυκλοφοριακή συμφόρηση.
ΥΓ. Είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις ετοιμοπαράδοτο με ACC, και εκεί σίγουρα μην συμβιβαστείς. Είναι σαν παίζεις Playstation το ACC, τελείως άλλη φάση οδήγησης.
-
@polistas said in Νεο Hyundai Tucson :
Εγώ έχω παραγγείλει από 27/02
Πόσα χρήματα είχες δώσει προκαταβολή?
Ελπίζω τον Οκτώβρη να τελειώσει η αναμονή σου.5000€, αλλά δεν έχει καμία σημασία. Η προκαταβολή επιστρέφεται ανά πάσα στιγμή.
-
5000€, αλλά δεν έχει καμία σημασία. Η προκαταβολή επιστρέφεται ανά πάσα στιγμή.
Έχει κάποια σημασία, για την πολιτική που εφαρμόζει η κάθε εταιρεία στο θέμα της προκαταβολής.
-
@polistas said in Νεο Hyundai Tucson :
5000€, αλλά δεν έχει καμία σημασία. Η προκαταβολή επιστρέφεται ανά πάσα στιγμή.
Έχει κάποια σημασία, για την πολιτική που εφαρμόζει η κάθε εταιρεία στο θέμα της προκαταβολής.
Νομίζω δεν μπορούν από το νόμο. Σε κάθε περίπτωση η αντιπροσωπεία που έχω πάει με έχει διαβεβαιώσει ότι μου επιστρέφει την προκαταβολή όποτε θελήσω, καθώς κι αυτοί έχουν άγνοια για την παραγωγή και παράδοση του αυτοκινήτου.
-
Πάντως τόση καθυστέρηση παραγγελία από τέλος Φεβρουαρίου και παράδοση τέλος Οκτωβρίου και βλέπουμε είναι σχεδόν ακατανόητη.
Θα το δέχομουν μόνο αν είχαν σταματήσει να παραδίδουν αμάξια του μοντέλου.
Δλδ ότι αμάξια παραδίδουν πχ από τον Ιούνιο και μετά είναι παραγγελίες ακόμα πιο παλιές; Το αμάξι Ιανουάριο Φεβρουάριο βγήκε στις εκθέσεις! Και όσο ειδική παραγγελία απαιτεί κάποια στιγμή φτάνει η ώρα του! 8 μήνες και βλέπουμε όσο και να έχουν τελειώσει τα τσιπς δεν δικαιολογούνται.
Φίλε εσύ ξέρεις τι σου λένε πάντως κάτι δεν πάει καλά. Στο τέλος μπορεί να σου φέρουν μέχρι άλλο αμάξι.... υπάρχει αιτία λόγω της ειδικής παραγγελίας που δεν στο παραδίδουν. Μάλλον δεν μπορούν φέτος και φυσικά εσύ δεν ενημερώθηκες. Ίσως μπήκε παραγγελία που δεν μπορεί να ολοκληρωθεί στην παρούσα φάση και απλά προσπαθούν να μην ακυρώσεις και θα σε πάνε από το 2022 που προφανώς θα μπορέσουν. -
@tkin73 said in Νεο Hyundai Tucson :
Πάντως τόση καθυστέρηση παραγγελία από τέλος Φεβρουαρίου και παράδοση τέλος Οκτωβρίου και βλέπουμε είναι σχεδόν ακατανόητη.
Δλδ ότι αμάξια παραδίδουν πχ από τον Ιούνιο και μετά είναι παραγγελίες ακόμα πιο παλιές; Το αμάξι Ιανουάριο Φεβρουάριο βγήκε στις εκθέσεις! Και όσο ειδική παραγγελία απαιτεί κάποια στιγμή φτάνει η ώρα του! 8 μήνες και βλέπουμε όσο και να έχουν τελειώσει τα τσιπς δεν δικαιολογούνται.
Φίλε εσύ ξέρεις τι σου λένε πάντως κάτι δεν πάει καλά. Στο τέλος μπορεί να σου φέρουν μέχρι άλλο αμάξι.... υπάρχει αιτία λόγω της ειδικής παραγγελίας που δεν στο παραδίδουν. Μάλλον δεν μπορούν φέτος και φυσικά εσύ δεν ενημερώθηκες. Ίσως μπήκε παραγγελία που δεν μπορεί να ολοκληρωθεί στην παρούσα φάση και απλά προσπαθούν να μην ακυρώσεις και θα σε πάνε από το 2022 που προφανώς θα μπορέσουν.Όντως ακατανόητο. Ακούγεται ότι δίνουν προτεραιότητα στα μηχανικά κιβώτια και σε αυτοκίνητα χωρίς έξτρα εξοπλισμό επειδή έχουν λιγότερα τσιπ και με αυτό το τρόπο ικανοποιούν περισσότερους πελάτες. Τα ντίζελ έχουν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στο χρόνο παράδοσης. Μπες και στο ελληνικό γκρουπ στο φβ να καταλάβεις.
-
@tkin73 said in Νεο Hyundai Tucson :
Φίλε εσύ ξέρεις τι σου λένε πάντως κάτι δεν πάει καλά. Στο τέλος μπορεί να σου φέρουν μέχρι άλλο αμάξι.... υπάρχει αιτία λόγω της ειδικής παραγγελίας που δεν στο παραδίδουν. Μάλλον δεν μπορούν φέτος και φυσικά εσύ δεν ενημερώθηκες. Ίσως μπήκε παραγγελία που δεν μπορεί να ολοκληρωθεί στην παρούσα φάση και απλά προσπαθούν να μην ακυρώσεις και θα σε πάνε από το 2022 που προφανώς θα μπορέσουν.Όντως ακατανόητο. Ακούγεται ότι δίνουν προτεραιότητα στα μηχανικά κιβώτια και σε αυτοκίνητα χωρίς έξτρα εξοπλισμό επειδή έχουν λιγότερα τσιπ και με αυτό το τρόπο ικανοποιούν περισσότερους πελάτες. Τα ντίζελ έχουν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στο χρόνο παράδοσης. Μπες και στο ελληνικό γκρουπ στο φβ να καταλάβεις.
Σίγουρα δίνουν προτεραιότητα εκεί που τους συμφέρει δεν εξηγείται αλλιώς ....όμως τα 5 χιλιαρα τα μαζεύουν ανεξαρτήτως προτεραιότητας....το να επικαλούνται ότι δεν γνωρίζουν δεν τους απαλλάσσει από την ευθύνη. Αν εξαρχής έλεγαν παράδοση στις ειδικές παραγγελίες 10 μήνες ή ένα χρόνο όλοι ή θα έφευγαν ή θα συμβιβάζονταν με κάτι πιο συμβατικό. Το να δίνουμε συνεχώς παρατάσεις στην παράδοση δεν είναι τίμια συμπεριφορά.
Με την λογική τι συμφέρει και που έχουμε λιγότερα τσιπακια μπορεί στο τέλος να σου πουν 31/12 ή παίρνεις αυτό που θέλουμε εμείς ή σου επιστρέφουμε τα λεφτά...
Πάντως δεν μπορεί μετά από 7 μήνες να μην έχουν δεσμευτική ημερομηνία παράδοσης...
Hyundai Tucson NX4 (2020)