-
Εγώ πολλές φορές βάζω σε φθηνά no name η ιδιόκτητα 100αρα πχ τώρα βρίσκω από 1.74 έως 1.78 , δεν είχα ποτέ θέμα με την ποιότητα αλλά κάποιες φορές με την... ποσότητα. Ζημιά έχω πάθει 1-2 φορές με απλή από μεγάλα εταιρικά.
-
Εγώ πολλές φορές βάζω σε φθηνά no name η ιδιόκτητα 100αρα πχ τώρα βρίσκω από 1.74 έως 1.78 , δεν είχα ποτέ θέμα με την ποιότητα αλλά κάποιες φορές με την... ποσότητα. Ζημιά έχω πάθει 1-2 φορές με απλή από μεγάλα εταιρικά.
Συμπέρασμα... προσπαθούμε όλοι να βρούμε όποιο πρατήριο μας κλέβει λιγότερο!
-
Όταν λες ζημιά, τι εννοείς;
-
Εννοώ από το να μην εκκινεί καθόλου ο κινητήρας παρόλο που δεν υπήρχε κανένα άλλο θέμα ηλεκτρολογικό ή στην αντλία βενζίνης και μετά από πάρα πολλές προσπάθειες να παίρνει με πολύ λευκό καπνό από την εξάτμιση , ή να έχω πυρακια και μειωμένη απόδοση το οποίο εξαφανιζόταν μόλις άλλαζα πρατήριο.
-
Αυτά ακούγονται σαν νερό στο καύσιμο.
-
Αυτά ότι τα καύσιμα στην Ελλάδα δεν είναι καλά είναι ιστορίες από την κρύπτη. Μια χαρά είναι η 95άρα, αρκεί φυσικά να μην την νοθεύει ο πρατηριούχος. Αν όμως νοθεύει τη 95άρα, το ίδιο θα κάνει και με τα υπόλοιπα καύσιμα. Οπότε βρείτε ένα αξιόπιστο πρατήριο και βάλτε άφοβα όποιο καύσιμο θέλετε.
Φυσικά και είναι καλά, αν δεν είναι νοθευμένα. Η 95αρα συμφέρει να νοθευτει επειδή αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό των πωλήσεων. Τα πιο αξιόπιστα πρατήρια, πάντα με επιφύλαξη και φυσικά εκτός εξαιρέσεων , προφανώς είναι τα εταιρικά διότι έχω καταλάβει ότι ασχολούνται με θέματα ελέγχου ποιότητας και του όγκου καυσίμου που γεμίζουν τα ρεζερβουάρ. Μια φορά παραπονέθηκα για την ποσότητα καυσίμου που έβαλα σε γνωστό πρατήριο της Λ. Τατοΐου και έγινε ολόκληρο θέμα, με πήραν τηλέφωνο και ήταν απόλυτοι ότι γίνεται συχνότατα ογκομετρικος έλεγχος στις τρόμπες, πιο συχνά από ο, τι επιβάλλεται από την εταιρεία.
-
Μίλησα με τον ξάδερφο που έχει αγοράσει την έκδοση 180, αυτόματο και τετρακίνητο. Είναι κατενθουσιασμένος με το όχημα (είχε ένα Grand Vitara του 09, δίλιτρο και χειροκίνητο με υγραέριο). Το βρίσκει διαστημόπλοιο κι η κατανάλωση που έχει είναι γύρω στο 7,5. Περίεργο, γιατί τον θεωρώ γκαζιάρη. Μου είπε βέβαια ότι συνήθως ταξιδεύει με 120-130, ήμουν σίγουρος ότι θα ήταν +20. Όντως τα 7,5 λίτρα είναι εξαιρετική επίδοση για τέτοιο σκαρί.
-
Μίλησα με τον ξάδερφο που έχει αγοράσει την έκδοση 180, αυτόματο και τετρακίνητο. Είναι κατενθουσιασμένος με το όχημα (είχε ένα Grand Vitara του 09, δίλιτρο και χειροκίνητο με υγραέριο). Το βρίσκει διαστημόπλοιο κι η κατανάλωση που έχει είναι γύρω στο 7,5. Περίεργο, γιατί τον θεωρώ γκαζιάρη. Μου είπε βέβαια ότι συνήθως ταξιδεύει με 120-130, ήμουν σίγουρος ότι θα ήταν +20. Όντως τα 7,5 λίτρα είναι εξαιρετική επίδοση για τέτοιο σκαρί.
έχω το ίδιο αυτοκίνητο και, όπως έχω προαναφέρει, επιβεβαιώνω την απροσδόκητα καλή κατανάλωση για τετρακίνητο με αυτόματο κιβώτιο (η τετακινηση είναι επίσης αυτόματη - όχι μόνιμη) βάρους 1,700 κιλών, με ταχύτητα 120-130 χλμ/ώρα με κλιματισμό άλλα όχι φορτωμένο και στη ρύθμιση ''eco'' . Για να είμαστε αντικειμενικοί, πρέπει όμως να κάνουμε αντίστοιχες μετρήσεις στις άλλες δύο ρυθμίσεις προφιλ οδήγησης (confοrt & sport) και με φορτίο.
Πάντως τα 9-9,5 ή 10 λίτρα στα 100 χλμ των μετρήσεων των τεστ δεν τα έχω δει ακόμα, που σημαίνει ότι τέτοια κατανάλωση εμφανίζεται σε ρυθμούς τεστ, όπως πράγματι ανέφεραν κάποιοι δημοσιογράφοι.
-
Όλα αυτά τα βαριά σκαριά το ζόρι τους είναι σε κίνηση και σε σταματά ξεκινά που πρέπει να νικήσουν την αδράνεια του μεγάλου βάρους τους.
Στην ΕΟ όταν σταθεροποιούν 120-130 ρίχνουν καταναλώσεις και τότε παλεύουν με τον αεροδυναμικό συντελεστή τους. Εδώ πόσο είναι 0.31? Αν ναι δεν είναι κακός για τον χαρακτήρα του αμαξιου.
-
Όλα αυτά τα βαριά σκαριά το ζόρι τους είναι σε κίνηση και σε σταματά ξεκινά που πρέπει να νικήσουν την αδράνεια του μεγάλου βάρους τους.
Στην ΕΟ όταν σταθεροποιούν 120-130 ρίχνουν καταναλώσεις και τότε παλεύουν με τον αεροδυναμικό συντελεστή τους. Εδώ πόσο είναι 0.31? Αν ναι δεν είναι κακός για τον χαρακτήρα του αμαξιου.
Ναι , Cd = 0.315 . Στο σταμάτα-ξεκίνα βοηθά το υβριδικό σύστημα, όπως επίσης στα πρώτα μέτρα με τον κινητήρα κρύο. Στο S60 1.5T 152 HP η στιγμιαία κατανάλωση τερμάτιζε στα 40λιτρα/100 χλμ (!) με το που πατούσες το γκάζι να ξεκινήσεις με κρύο κινητήρα. Το Τucson με την ίδια μεταχείριση , δείχνει 8,8/100 !
-
Στα δικα μου τεστ που είχα κάνει το 180 (νομίζω) χειροκίνητο μου είχε βγάλει κατανάλωση 9.4 ανάλογη μου είχε δώσει και το Κούγκα 1.5 βενζίνη 150 στην ίδια διαδρομή με παρόμοια οδήγηση.
Το οκταβια αντίστοιχα με τον 1.5 το απλό στην ίδια διαδρομή και πάνω κάτω ίδια οδήγηση είχα 5.7! Φυσικά το Σκόντα είναι +100 κιλά ελαφρύτερο και με καλύτερο αεροδυναμικό συντελεστή.
-
Στα δικα μου τεστ που είχα κάνει το 180 (νομίζω) χειροκίνητο μου είχε βγάλει κατανάλωση 9.4 ανάλογη μου είχε δώσει και το Κούγκα 1.5 βενζίνη 150 στην ίδια διαδρομή με παρόμοια οδήγηση.
Το οκταβια αντίστοιχα με τον 1.5 το απλό στην ίδια διαδρομή και πάνω κάτω ίδια οδήγηση είχα 5.7! Φυσικά το Σκόντα είναι +100 κιλά ελαφρύτερο και με καλύτερο αεροδυναμικό συντελεστή.
Τα Kuga & το Octavia είναι βέβαια και διαφορετικές κατηγορίες αμαξώματος από το Tucson (δηλ. όχι C-SUV) ,οπότε δεν υπάρχει άμεση συγκρισιμότητα. Φυσικά, ένα μεγάλο μπράβο στη Skoda για την κατανάλωση του 1,5 !
-
Το Kuga βασίζεται στο πάτωμα του Focus,οπότε είναι C-suv.
-
εχετε δικιο, ναι είναι C-SUV.
-
εχετε δικιο, ναι είναι C-SUV.
-
Kuga & Tucson είναι παρόμοιου όγκου οπότε η σύγκριση είναι σε ευθεία γραμμή.
Το οκταβια είναι σαφώς χαμηλότερο αμάξι κάτω από 1.50μ ύψος με πολύ μικρότερο αεροδυναμικό συντελεστή νομίζω 0.26 και αρκετά ελαφρύτερο από τα άλλα δύο παρά τα 4.68μ μήκους και κάπως έτσι πετυχαίνει τόσο εξαιρετικές καταναλώσεις ( σε βαθμό βέβαια που αν μου τις έλεγαν δεν θα τις πιστευα ) καθώς ήταν επίδοση οικονομικού ντίζελ όχι βενζίνης 150 αλόγων.
-
νομιζω ιδιος ο κινητηρας του σκοντα με του τιγκ που ειχα με τα 130. σχεδον 9αρια και στη πιεση 10αρια. με κρατημενα παθη οχτω.
-
Και στο καροκ που είχα πάει βόλτα τον 1.5 150 στην ίδια διαδρομή με το οκταβια 9.5 έδειξε το Σκόντα όμως 5.7 άλλος αεροδυναμικός συντελεστής άλλο βάρος.
-
Το έχω ακούσει πολλές φορές σε reviews. Η εφαρμογή του 1,5TSI στο Octavia βγάζει εντυπωσιακές επιδόσεις και καταναλώσεις. Πέρα από το ίδιο το μοτέρ το αποδίδουν στον εξαιρετικό του αεροδυναμικό συντελεστή. Επίσης αν δεν κάνω λάθος έχει εφάμιλλα αποτελέσματα είτε ως mh+DSG είτε με το μηχανικό κιβώτιο. Πραγματικά μπράβο τους που πέτυχαν τέτοιο αποτέλεσμα σε τέτοιο σκάφος.
-
Φαντάσου τι καταναλώσεις θα πετυχαίνει με το φυσικό αέριο...
Hyundai Tucson NX4 (2020)