-
Αφου είσαι 2 άτομα και με προοπτική παιδάκι μια χαρα εισαι με το πουμα ντιζελ, μεχρι αρχίσει να το ενοχλούν τα γόνατα του στο μπροστινο θελεις μια δεκαετία!
να πω και εγώ την γνώμη μου σαν 'νέος' πατέρας με ένα μωράκι. το σημαντικό κατά την γνώμη μου που θα πρέπει να κοιτάξει κάποιος με προοπτική να έχει νέο μέλος στην οικογένεια στο άμεσο μέλλον, είναι καθαρά ο χώρος αποσκεύών. Αν εξαιρέσεις τον χωρο στα πίσω καθίσματα που χρειάζεσαι για το isize καθισματάκι (όπου σίγουρα το 2008 >puma, νομίζω ο Dublin είχε αναφερθεί παλαιότερα οτι το είχε ψάξει και το Peugeot έχει αρκετό χώρο), ο πίσω χώρος θα σε απασχολήσει πάλι μετά από κάποια χρόνια που μπορεί να έχεις ήδη ξεκινήσει για αλλαγή αυτοκινήτου. κατά τα άλλα όλα τα υπόλοιπα συμπράγκαλα μιας νέας οικογένειας μπαίνουν στο πορτ-μπαγκαζ. Καρότσια, λίκνα, πάρκοκρέββατα κλπ κλπ.
επίσης το πόσα λίτρα αναφέρει ο κατασκευαστής μπορεί να είναι και παραπλανητικό αν δεν το τσεκαρεις μόνος σου και δεν βεβαιωθείς οτι σε βολεύει το σχήμα.
-
Μου είχε φανεί οκ αλλά επειδή δεν το έχω δει τέρμα αναλυτικά σε ποιες ελλείψεις αναφέρεσαι? Η active ψηφιακό καντραν έχει η όχι?
Ψηφιακό πίνακα δεν έχει. Γενικά στην Active χάνει αρκετά το iCockpit χωρίς τον ψηφιακό πίνακα και την μεγάλη οθόνη. Είναι ένα από τα βασικά selling points του 2008 το iCockpit το οποίο στην Active φαίνεται λειψό.
Αρα εκτός από τα 2 παραπάνω που ανέφερα, λείπουν και οι ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες, οι αισθητήρες μπροστά, η κάμερα, το keyless, o ηλεκτροχρωματικός και τα Full Led (αυτά τα έχει μόνο το Titanium & ST Line X).
Ολα αυτά όμως είναι τελείως υποκειμενικά, οπότε οδήγησέ τα όλα να δεις εσένα ποιο σου αρέσει και ποιό σου ταιριάζει. Εγώ π.χ. στο 2008 εαν είναι δεν είναι GT Line (και η Allure οριακά είναι για εμένα) αισθάνομαι σαν 'φτωχός συγγενής', κάποιος άλλος είναι υπερ-ευχαριστημένος. Δεν σημαίνει ότι εγώ είμαι σωστός, είναι καθαρά θέμα του τι θέλει ο καθένας, για παράδειγμα εγώ δεν αντέχω να δίνω τόσα χρήματα και να έχω εσωτερικό με αυτό το super design και να χρησιμοποιώ κλειδί, μου φαίνεται τελείως παράταιρο!
-
Εστιάζοντας μόνο στο θέμα του κόστους κίνησης, έχω να πω ότι φυσικό αέριο κι υγραέριο έχουν χαμηλότερο κόστος κίνησης σε σχέση με το πετρέλαιο, χωρίς την αγωνία για μελλοντική απαγόρευση.
Το πρώτο προσφέρεται μόνο στο Kamiq και το δεύτερο μόνο στο Captur. Αμφότερα εντός προϋπολογισμού.
-
kyriakosrod wrote:
Καλησπέρα. Για ντίζελ θα πρότεινα ένα εκ των γαλλικών μοντέλων. Ύστερα σε βενζίνη τα mild hybrid έχουν ελαφρύ προβάδισμα. Σε βενζίνη θα προτιμούσα puma. Όλα παίζουν τον ρόλο τους. Είναι σημαντικό να έχεις καλή αντιπροσωπευση στην περιοχή σου ώστε να σε στηρίξει. Επίσης τα επιτόκια. Νομίζω αυτή την στιγμή η Ford έχει μηδενικό.
Καλησπέρα και ευχαριστώ για τη βοήθεια. Γιατί στα Γαλλικά για diesel? Εννοώ γιατί όχι το puma diesel η το t-cross?
Ναι σε αυτό έχεις δίκιο. Το επιτόκιο δεν με απασχολεί καθώς η αγορά θα γίνει cash
το t Cross είναι το μοναδικό που έχω οδηγήσει κ δεν μου άρεσε. Όπως είπε και ένας φίλος πριν το ένιωθα να κοπανάει. Επίσης τα ντίζελ του group δεν έχουν την καλύτερη φήμη και έχουν δύο χρόνια εγγύηση μόνο. Στα ντίζελ είπα τα γαλλικά γιατί έχουν παράδοση στους ντίζελ όχι ότι το Φορντ δεν είναι εντάξει. Απλά το πλεονέκτημα που έχει στην βενζίνη δεν υπάρχει. Σε χώρους υπερέχουν τα γαλλικά νομίζω. Με λίγα λόγια οποίο σ αρέσει και να έχεις καλή αντιπροσωπευση. Γιατί και δέκα χρόνια εγγύηση να έχεις αν σου βγάλει κάτι χτυπά ξύλο μπορεί να σε ταλαιπωρησουν.
-
Πάει πολλά η Allure, άσε..
Ψηφιακή δεν δίνει στην Active. Έχει και προσφορές αυτές τις μέρες.
Πάρε και τα 3 τεστ ντραιβ (Puma, 2008, Captur) και θα δεις μόνος σου πιστεύω τι σου ταιριάζει. Νομίζω τα 2 τελευταία είναι παρόμοια, ο diesel του PSA καλύτερος και ποιο σύγχρονος μάλλον της Renault, Ford δεν τον ξέρω, έχω τον προηγούμενο 1.6 στο B max, μια χαρά και αυτός.
Εμένα αυτό είναι το τοπ 3 μου στην κατηγορία αλλά επειδή με ενδιέφεραν απολύτως οι χώροι με καλύπτει πολύ περισσότερο το 2008 σαν μέσος όρος και από design, γενικά είμαι φίλος PSA και Ford - Renault όλο κάτι με χαλάει, Κορεάτικα πολύ καλά αλλά λίγο πίσω στα B suv και το γενικό 'ραφιναρισμα', και μου φάνηκε περισσότερο ώριμο από όλα οδηγικα από όσα είχα δοκιμάσει τότε.
Και τα 3 ειναι μοντέλα 2020, δεν μπορείς να κανείς λάθος και με κλειστά μάτια να διαλέξεις.
Ναι δίκιο έχεις ότι αυτά και τα 3 μοντέλα φαίνονται πολύ δυνατά. Στη Renault η αληέθια είναι δεν έχω παει(θα παω σήμερα) να το δω από κοντά και γενικά να δω τις εκδόσεις πάντως απο αυτά που βλέπω είναι όμορο αμάξι.
Στο 2008 πετρέλαιο δυστυχώς μέχρι active μπορώ να πάω. Το ford μέχρι τώρα είναι το πιο πλήρες στην st line έκδοση στα χρήματα μέχρι 22.000.
-
Εστιάζοντας μόνο στο θέμα του κόστους κίνησης, έχω να πω ότι φυσικό αέριο κι υγραέριο έχουν χαμηλότερο κόστος κίνησης σε σχέση με το πετρέλαιο, χωρίς την αγωνία για μελλοντική απαγόρευση.
Το πρώτο προσφέρεται μόνο στο Kamiq και το δεύτερο μόνο στο Captur. Αμφότερα εντός προϋπολογισμού.
Να σου πω αυτες τις επιλογές καυσίμου δεν τις είχα τόσο στο μυαλό μου
-
Tkin73 wrote:
Αφου είσαι 2 άτομα και με προοπτική παιδάκι μια χαρα εισαι με το πουμα ντιζελ, μεχρι αρχίσει να το ενοχλούν τα γόνατα του στο μπροστινο θελεις μια δεκαετία!
να πω και εγώ την γνώμη μου σαν 'νέος' πατέρας με ένα μωράκι. το σημαντικό κατά την γνώμη μου που θα πρέπει να κοιτάξει κάποιος με προοπτική να έχει νέο μέλος στην οικογένεια στο άμεσο μέλλον, είναι καθαρά ο χώρος αποσκεύών. Αν εξαιρέσεις τον χωρο στα πίσω καθίσματα που χρειάζεσαι για το isize καθισματάκι (όπου σίγουρα το 2008 >puma, νομίζω ο Dublin είχε αναφερθεί παλαιότερα οτι το είχε ψάξει και το Peugeot έχει αρκετό χώρο), ο πίσω χώρος θα σε απασχολήσει πάλι μετά από κάποια χρόνια που μπορεί να έχεις ήδη ξεκινήσει για αλλαγή αυτοκινήτου. κατά τα άλλα όλα τα υπόλοιπα συμπράγκαλα μιας νέας οικογένειας μπαίνουν στο πορτ-μπαγκαζ. Καρότσια, λίκνα, πάρκοκρέββατα κλπ κλπ.
επίσης το πόσα λίτρα αναφέρει ο κατασκευαστής μπορεί να είναι και παραπλανητικό αν δεν το τσεκαρεις μόνος σου και δεν βεβαιωθείς οτι σε βολεύει το σχήμα.
Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια.
Εχεις δίκιο για τους χώρους και μπορώ να πω πως το 2008 και το Puma έχουν πολύ καλά πορτπαγκαζ. Νομίζω ότι με καλύπτουν ανετα. Μόλις δω και το Renault θα σας πω
-
Masma wrote:
Μου είχε φανεί οκ αλλά επειδή δεν το έχω δει τέρμα αναλυτικά σε ποιες ελλείψεις αναφέρεσαι? Η active ψηφιακό καντραν έχει η όχι?
Ψηφιακό πίνακα δεν έχει. Γενικά στην Active χάνει αρκετά το iCockpit χωρίς τον ψηφιακό πίνακα και την μεγάλη οθόνη. Είναι ένα από τα βασικά selling points του 2008 το iCockpit το οποίο στην Active φαίνεται λειψό.
Αρα εκτός από τα 2 παραπάνω που ανέφερα, λείπουν και οι ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες, οι αισθητήρες μπροστά, η κάμερα, το keyless, o ηλεκτροχρωματικός και τα Full Led (αυτά τα έχει μόνο το Titanium & ST Line X).
Ολα αυτά όμως είναι τελείως υποκειμενικά, οπότε οδήγησέ τα όλα να δεις εσένα ποιο σου αρέσει και ποιό σου ταιριάζει. Εγώ π.χ. στο 2008 εαν είναι δεν είναι GT Line (και η Allure οριακά είναι για εμένα) αισθάνομαι σαν 'φτωχός συγγενής', κάποιος άλλος είναι υπερ-ευχαριστημένος. Δεν σημαίνει ότι εγώ είμαι σωστός, είναι καθαρά θέμα του τι θέλει ο καθένας, για παράδειγμα εγώ δεν αντέχω να δίνω τόσα χρήματα και να έχω εσωτερικό με αυτό το super design και να χρησιμοποιώ κλειδί, μου φαίνεται τελείως παράταιρο!
Ναι τελικά ΄τώρα που το λες υπάρχου ελλείψεις. Οχι ένταξή η allure θεωρώ είναι μια χαρά για εμένα αλλά τον ψηφιακό πίνακα όπως και τους αναδιπλούμενους καθρέπτες τα θέλω.
-
αφου οδηγησεις τα παραλιγο σουβια και τα μαζουτια, κανε ενα τεστ ντράιβ σε βιτ τεσσερο επι τεσσερο, ετσι να χολντ γιορ μπρεθ..
α, και ναι κανει θορυβο παραπανω αλλα σε ταχυτητες που τα αλλα 'επιασα μια φορα στη κατηφορα' λενε. και το πραγματι φτωχο σε πλαστικο εσωτερικο του δεν εχει ξεφτισει ή μιλησει 5 χρονια τωρα που το κακοποιω σε καθε λογης χωματοδρομο.
-
Ναι,αλλά είναι ήδη πέντε χρονών το σουλούπι του.
-
και 56 μπορει να ειναι
-
Άσε το φόρουμ προς το παρόν για να μην επηρεαζεσαι, αφιέρωσε αρκετο χρόνο και κάνε απο 2-3 καλα τεστ ντραιβ σε όσα βλέπεις σοβαρα (ή και ολοήμερο ή σκ αν βρεθεί αυτοκινητο) και εφόσον έχεις το κασέρι έχεις πλεονεκτημα. Η ποιότητα κύλισης δύσκολα να γίνει αντιληπτή με ένα δεκάλεπτο td που αφήνουν οι περισσότεροι πωλητες, πρέπει να βγεις οπωσδήποτε αυτοκινητοδρομο, να τσεκαρεις αν πλέει, πως πάει σε εγκάρσιες ανωμαλίες και σε σαγρε οδόστρωμα (αν τρίζει ή το νιώθεις πολύ). Από b suv θα επέλεγα αποκλειστικα μεταξύ 2008 και capture λόγω χωρων, θα έβαζα ισως δάνειο 2.5 χιλιάρικα για την allure γιατί το αξίζει. Πετρέλαιο σε αυτά τα κυβικά δεν θα είναι ιδιαίτερα σπιρτοζικο, έχει σχετικα μικρό ωφέλιμο εύρος αλλά σίγουρα καλύτερο από χιλιάρι βενζίνη. Υγραέριο σε καινούργιο αυτοκίνητο εγώ δεν θα προτιμουσα έστω και εργοστασιακό (έχω στο παλιό μου, καταευχαριστημενος). Βιταρα αλλαζει νομίζω το 21. Αν ανέβεις χρηματικά υπάρχει και το κόσμημα cx30
-
Κ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ wrote:
και 56 μπορει να ειναι
Ναι,αλλά αυτή είναι Ιταλίδα και όχι Γιαπωνέζα....
-
Να ενα κοινο με τιν γατο....
Δυο διαφορετικες γενιες.....κοινες εμπνευσεις.
Δεν με χαλα, καθολου δεν με χαλα το 56αρο
-
Να ενα κοινο με τιν γατο....
Δυο διαφορετικες γενιες.....κοινες εμπνευσεις.
Δεν με χαλα, καθολου δεν με χαλα το 56αρο
Που να βρεθεί μια τέτοια γιαγιά, να της ξεκοκκαλίσουμε τη σύνταξη, και όχι μόνο...
Τα Captur & 2008 που προτείνετε για το χώρο αποσκευών που χρειάζεται με μωρό, είναι περισσότερα λίτρα από το Puma?
-
Οι φλωροι....Και η γιαγιά
-
Γάτε είσαι απολαυστικός!!!!
Γελάω ακόμη με το post που έκανες για την μπελουτσι!!!
Είσαι θεούλης!!!!
-
Άσε το φόρουμ προς το παρόν για να μην επηρεαζεσαι, αφιέρωσε αρκετο χρόνο και κάνε απο 2-3 καλα τεστ ντραιβ σε όσα βλέπεις σοβαρα (ή και ολοήμερο ή σκ αν βρεθεί αυτοκινητο) και εφόσον έχεις το κασέρι έχεις πλεονεκτημα. Η ποιότητα κύλισης δύσκολα να γίνει αντιληπτή με ένα δεκάλεπτο td που αφήνουν οι περισσότεροι πωλητες, πρέπει να βγεις οπωσδήποτε αυτοκινητοδρομο, να τσεκαρεις αν πλέει, πως πάει σε εγκάρσιες ανωμαλίες και σε σαγρε οδόστρωμα (αν τρίζει ή το νιώθεις πολύ). Από b suv θα επέλεγα αποκλειστικα μεταξύ 2008 και capture λόγω χωρων, θα έβαζα ισως δάνειο 2.5 χιλιάρικα για την allure γιατί το αξίζει. Πετρέλαιο σε αυτά τα κυβικά δεν θα είναι ιδιαίτερα σπιρτοζικο, έχει σχετικα μικρό ωφέλιμο εύρος αλλά σίγουρα καλύτερο από χιλιάρι βενζίνη. Υγραέριο σε καινούργιο αυτοκίνητο εγώ δεν θα προτιμουσα έστω και εργοστασιακό (έχω στο παλιό μου, καταευχαριστημενος). Βιταρα αλλαζει νομίζω το 21. Αν ανέβεις χρηματικά υπάρχει και το κόσμημα cx30
Ναι σε αυτό δίκιο έχεις. Υγραέριο και εγλω δεν κοιτάω. Το Vitara καλό χρυσό αλλά το είδα και δεν μου έκανε κλιλ οπότε απορρίφθηκε.
Εχθές μετά το vitara πήγα να δω το CAPTUR και το οδήγησα κιόλας το πετρέλαιο. Ωραίος ο κινητήρας στην έκδοση Expresion όπου είναι μια καλή έκδοση απλά δεν έχει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και δεν έχει το ηλεκτρικό χειρόφρενο.
Θα προτειμούσα να δω την dynamic αλλά σε πετρέλαιο είναι εκτός budget.
Γενικά ωραίο αμάξι και με πολύ καλο προτμπαγαζ αλλά το 2008 μου αρέσει περισσότερο.
Τα επικρατέστερα αυτήν την στιγμή είναι 2008 και ford Puma
-
nico wrote:
Ναι σε αυτό δίκιο έχεις. Υγραέριο και εγλω δεν κοιτάω. Το Vitara καλό χρυσό αλλά το είδα και δεν μου έκανε κλιλ οπότε απορρίφθηκε.
Εχθές μετά το vitara πήγα να δω το CAPTUR και το οδήγησα κιόλας το πετρέλαιο. Ωραίος ο κινητήρας στην έκδοση Expresion όπου είναι μια καλή έκδοση απλά δεν έχει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και δεν έχει το ηλεκτρικό χειρόφρενο.
Θα προτειμούσα να δω την dynamic αλλά σε πετρέλαιο είναι εκτός budget.
Γενικά ωραίο αμάξι και με πολύ καλο προτμπαγαζ αλλά το 2008 μου αρέσει περισσότερο.
Τα επικρατέστερα αυτήν την στιγμή είναι 2008 και ford Puma
Masma να ρωτήσω όταν λες για puma st line μιλάς για βενζινη ή πετρέλαιο. Γιατί πετρέλαιο σαν να διάβασα κάπου ότι στοιχίζει 26 και κάτι.
-
Masma να ρωτήσω όταν λες για puma st line μιλάς για βενζινη ή πετρέλαιο. Γιατί πετρέλαιο σαν να διάβασα κάπου ότι στοιχίζει 26 και κάτι.
Μήπως διάβασες για το ST Line X το οποίο όντως έχει τόσο? Γιατί το απλό ST Line έχει €21.800 σε diesel. Και αυτή η τιμή δεν είναι με τα νέα ΕΤΤ, οπότε ίσως και να είναι λίγο χαμηλότερη.
Αγορά καινούριου B-SUV.