-
καλησπέρα σε όλους,
Ειμαι κάτοχος Golf MK VII TDI 1,6 (2015), απολύτως ευχαριστημένος και θα ήθελα να προχωρήσω σε αγορά super mini κυρίως για χρήση εντός πόλης αλλα και σε περιαστικές διαδρομές.
Σε budget περίπου 12Κ λογικά θα επιλεξω κάτι ελαφρώς μεταχειρισμένο (+- 3ετιας) και αυτοματο με αξιοπρεπείς επιδόσεις, οποτε από 90hp και πάνω. Πρόκειται για αμάξι που το χρειάζομαι να ειναι αξιόπιστο και θα το κρατήσω αρκετα χρόνια
Εμφανισιακά μου αρέσει αρκετά το νέο Polo (μαλιστα βλεπω οτι σε αρκετα αξιόπιστα βρετανικά sites λαμβάνει υψηλή βαθμολογία) και το Fiesta (το οποίο δε βρίσκω μεταχειρισμένο αυτοματο). Τα Yaris (hybrid), Corsa, Ibiza μου ειναι σχετικά αδιάφορα.
Εσεις τι θα επιλέγατε από τα ανωτέρω; Θα προχωρουσατε σε αγορά καινούριου της ίδιας κατηγορίας με κάποια υπέρβαση;
Ευχαριστώ πολύ,
Γιάννης
-
καλησπέρα σε όλους,
Ειμαι κάτοχος Golf MK VII TDI 1,6 (2015), απολύτως ευχαριστημένος και θα ήθελα να προχωρήσω σε αγορά super mini κυρίως για χρήση εντός πόλης αλλα και σε περιαστικές διαδρομές.
Σε budget περίπου 12Κ λογικά θα επιλεξω κάτι ελαφρώς μεταχειρισμένο (+- 3ετιας) και αυτοματο με αξιοπρεπείς επιδόσεις, οποτε από 90hp και πάνω. Πρόκειται για αμάξι που το χρειάζομαι να ειναι αξιόπιστο και θα το κρατήσω αρκετα χρόνια
Εμφανισιακά μου αρέσει αρκετά το νέο Polo (μαλιστα βλεπω οτι σε αρκετα αξιόπιστα βρετανικά sites λαμβάνει υψηλή βαθμολογία) και το Fiesta (το οποίο δε βρίσκω μεταχειρισμένο αυτοματο). Τα Yaris (hybrid), Corsa, Ibiza μου ειναι σχετικά αδιάφορα.
Εσεις τι θα επιλέγατε από τα ανωτέρω; Θα προχωρουσατε σε αγορά καινούριου της ίδιας κατηγορίας με κάποια υπέρβαση;
Ευχαριστώ πολύ,
Γιάννης
-
Σε καινούργιο παίζει αυτή η προσφορά με το Ibiza 1.0 Tsi 115ps DSG σε έκδοση reference ουσιαστικά με πολύ βασικό εξοπλισμό στα 14κ. πχ εδώ https://www.car.gr/29109559-seat-ibiza-ibiza-ref-dsg-auto-1-0
Περι αξιοπιστίας είναι πρώτιστα θέμα τύχης και καλής συντήρησης παρά τα όσα θα ακούσεις απο σχετικούς και μή. Τα περισσότερα ανεξάρτητα συνεργεία θα σου πούν οτι όλα χαλάνε ανεξαρτήτως καταγωγής,pedigree κτλ κτλ.
Στα 12Κ αυτόματο σουπερμίνι μεταχειρισμένο έχεις αρκετές επιλογές είναι η αλήθεια και εφόσον είσαι ευχαριστημένος απο το Golf όπως λές, μπορείς να πάς σε polo. Προσωπικά μ'αρέσουν και τα C3, Clio σε αυτά τα χρήματα. Το yaris hybrid είναι το καλύτερο για χρήση **πόλης **απο όσα έχω δοκιμάσει αλλά όπως λές δε σ'αρέσει. Tip: **Μην **πάρεις αμάξι που δε γουστάρεις! Εσύ πληρώνεις και είναι κρίμα να πάρεις κάτι που σου πάσαρε κάποιος άλλος. Σκέψου να πάρεις κάτι που δε σαρεσει.. οτι κουσούρι βγάλει θα σιχτιρίζεις. Αν πάρεις κάτι που σ'άρεσε τα κουσούρια του θα τα συγχωρείς πιο εύκολα..
Γνώμη μου είναι να κάνεις μια καλή έρευνα αγοράς, να δείς αμάξια απο κοντά και να προτιμήσεις ελληνικό, με 'καθαρό' ιστορικό αυτοκίνητο αν τελικά πας για μεταχειρισμένο.
-
Από ότι έχω δει οι τιμές καλών αυτομάτων πόλης απο ιδιώτες με λίγα χιλιόμετρα, παίζουν γύρω στα 12,000€ έως 14Κ ανάλογα τα μοντέλα κι εκδόσεις. Είναι αρκετά κοντά σε τιμές καινούριου. Θα θεωρούσα τα αυτοκίνητα με ΕΑΤ6 ιδανικά για χρήση στη πόλη, π.χ. C3 ή 208. Επίσης είχα δει αγγελίες σχεδόν καινούριων Mazda 2 από αξιόπιστη εμπορία στα 15Κ. Αν εμπιστεύεσαι το DSG, το ibiza της προσφοράς.
-
Το C3 δεν το είχα σκεφτεί, φαίνεται αρκετά καλή περίπτωση και βρήκα ένα στο car με 10.800 από ιδιώτη.
Τα dsg βγάζουν ακομα προβλήματα;
Το 208 (προηγούμενο μοντέλο) μου φαίνεται πολύ παλιό, το ίδιο και το προηγούμενο Fiesta. Το Astra και το Yaris (προηγούμενα) φαίνονται ακομα σχετικά φρέσκα και το C3 επίσης (νομιζω 2017 βγηκε).
Το πρόβλημα είναι ότι τα Fiesta και Polo άλλαξαν σχετικά πρόσφατα μοντέλο και δεν υπάρχουν πολλά μεταχειρισμένα.
-
Στα χρήματα που αναφέρεις και με τα ζητούμενα που έχεις, σαφώς η καλύτερη επιλογή είναι Yaris Hybrid. Polo εχει DSG και ο συνδυασμός του με την κίνηση στην πόλη δεν είναι καθόλου καλός. Το DSG έχει βελτιωθεί αρκετά αλλά συνεχίζει να έχει θεματάκια και ειδικά για κίνηση μέσα στην πόλη δεν είναι καλό, υπερθερμαίνεται. Fiesta αυτόματο δεν θα βρεις εύκολα, οπότε μάλλον το αποκλείεις.
-
Suzuki swift cvt. Clio 208 ή nissan micra cvt
-
Yaris hybrid
-
Πάντως και το προηγούμενο Clio ήταν σούπερ αξιόπιστο. Προσωπικά είμαι PSA fan, αλλά το c3 δεν το θεωρώ ανώτερο απ' όσα έχουν αναφερθεί, πόσο μάλλον με το fiesta...
-
αλλά το c3 δεν το θεωρώ ανώτερο απ' όσα έχουν αναφερθεί, πόσο μάλλον με το fiesta...
Μπορεί να μην είναι ως σύνολο, αλλά το 'πρόβλημα' στα ζητούμενα του νηματοθέτη είναι το αυτόματο κιβώτιο και δη η χρήση εντός πόλης. Το Φιέστα, εκτός του ότι υπάρχουν ελάχιστα αυτόματα, είναι με διπλου συμπλέκτη, οπότε τζηζ για την πόλη και ειδικά με το παρελθόν του powershift. Το C3 έχει εξαιρετικό αυτόματο.
Δυστυχώς σε αυτή την κατηγορία, όποιος θέλει αυτόματο για την πόλη (όπως π.χ. και εγώ) οι επιλογές είναι ελάχιστες και ουσιαστικά το Υβριδικό Γιάρις είναι μονόδρομος, με τα της PSA να είναι οι πιο ουσιαστικές εναλλακτικές και μετά κάνα Ιαπωνικό CVT ή με μετατροπέα, ό,τι εισάγεται Ελλάδα.
-
Σωστό αυτό, το αυτόματο του PSA είναι εξαιρετικό
-
Πάντως ως προς το υβριδικό Yaris διαβάζω ότι λόγω μικρής μπαταρίας η διαφορά στην κατανάλωση από την απλη βενζίνη δεν ειναι τόσο μεγάλη.
Επιπροσθέτως θα ήθελα να ρωτήσω εάν αξίζει και πάλι η αγορά (αυτόματου) diesel καθώς οι καταναλώσεις ειναι αρκετα καλύτερες. Εκτός εάν σε μια 5ετια απαγορευτούν στο κέντρο της Αθηνας;
Οι επιλογές σε diesel αυτοματο ειναι ελαχιστες παντως (κυριως Corsa, Cliio προηγούμενα).
-
Πάντως ως προς το υβριδικό Yaris διαβάζω ότι λόγω μικρής μπαταρίας η διαφορά στην κατανάλωση από την απλη βενζίνη δεν ειναι τόσο μεγάλη.
Επιπροσθέτως θα ήθελα να ρωτήσω εάν αξίζει και πάλι η αγορά (αυτόματου) diesel καθώς οι καταναλώσεις ειναι αρκετα καλύτερες. Εκτός εάν σε μια 5ετια απαγορευτούν στο κέντρο της Αθηνας;
Οι επιλογές σε diesel αυτοματο ειναι ελαχιστες παντως (κυριως Corsa, Cliio προηγούμενα).
Δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση για απαγόρευση ή οτιδήποτε. Ίσα ίσα που τα περισσότερα δεν έχουν καν δακτύλιο. Γενικά αποφεύγω να μπαίνω κέντρο, για ποιό λόγο να το κάνω; και αν δουλεύω Σύνταγμά/Ομόνοια πάω με μετρό, αλλιώς θέλει να πληρώσεις ημερήσιο πάρκινγκ, που να παρκάρεις;
Η PSA και Renault grouppe έχει σίγουρα πολλές επιλογές αυτόματο diesel. Και ο VAG φαντάζομαι. Εγώ έχω ένα Ford B max diesel για Αθήνα και δουλειές τέτοιες και κατά 95% δουλεύει σε αυτές τις συνθήκες.
Τώρα, αν πηγαίνεις Παγκράτι - Πανεπιστημίου κάθε μέρα, δηλαδή κάνεις 5χλμ τη μέρα, πάρε ηλεκτρικό ποδήλατο. Θα γλυτώσεις πολλές χιλιάδες € και θα πηγαίνεις και γρηγορότερα.
Το νέο Citroen Ami θα είναι ιδανικό για τέτοια χρήση, ίσως το σκεφτώ αν έρθει και είναι κοντά στα 6000€ που κάνει Γαλλία.
Αν τώρα, 1 φορά το μήνα βγαίνεις Αττική οδό ή κανείς ένα ταξιδάκι, κατά 100% είσαι μέσα στα όρια νορμάλ χρήσης diesel.
-
Σήμερα έκανα test drive στο 208 το χειροκίνητο 100 άλογα και μου έκανε καλή εντύπωση (αρνητικό ότι δεν έχει ζάντα αλουμινιου και ψηφιακό πίνακα οργάνων η έκδοση).
Η τιμή του αυτόματου βενζίνη στα 100 άλογα ειναι 17.100 και.με χρηματοδότηση με 7,5% επιτόκιο. Μου φαίνεται αρκετά ακριβό και το επιτόκιο πολυ υψηλό.
-
Σήμερα έκανα test drive στο 208 το χειροκίνητο 100 άλογα και μου έκανε καλή εντύπωση (αρνητικό ότι δεν έχει ζάντα αλουμινιου και ψηφιακό πίνακα οργάνων η έκδοση).
Η τιμή του αυτόματου βενζίνη στα 100 άλογα ειναι 17.100 και.με χρηματοδότηση με 7,5% επιτόκιο. Μου φαίνεται αρκετά ακριβό και το επιτόκιο πολυ υψηλό.
Δεν αξίζει με τίποτα, έχει πάρα πολύ φτωχό εξοπλισμό και τιμή στα ύψη. Με τα ίδια χρήματα παίρνεις το ομόσταυλο Corsa EAT8 με 130 ίππους και εξοπλισμό GS Line, πολύ καλύτερο πακέτο. Αλλιώς με 100 άλογα το Corsa στοιχίζει αρκετά λιγότερα.
-
Ούτε καν το 208 σε αυτή την τιμή!
Οπως τα λέει ο Φάνης το corsa είναι η κορυφαία επιλογή από πλευράς VFM στην κατηγορία με το καλό αυτόματο , 130 άλογα και πλούσιο εξοπλισμό.
Εγώ θα κοιτούσα και το νέο i20 , χθες κυκλοφόρησε ο τιμοκατάλογος , έχει επιλογές σε αυτόματα και με το καινούργιο imt κιβώτιο της Hyundai
-
Βγήκαν και οι τιμές του νέου C3 αλλά έχει και κάτι παλιά με προσφορές .
https://www.citroen.gr/wp-content/uploads/2020/09/pricelist_AC_092020.pdf
-
Βγήκαν και οι τιμές του νέου C3 αλλά έχει και κάτι παλιά με προσφορές .
https://www.citroen.gr/wp-content/uploads/2020/09/pricelist_AC_092020.pdf
Είναι καλές προσφορές? Γιατί στον τιμοκατάλογο δεν αξίζει, έχει τα ίδια με το Shine+ και πιο ακριβό από το Shine το καινούργιο.
-
Δεν χωράω και δεν έχω ρωτήσει .
Γενικά παίζουν 1000-1500
-
Πηγα και ειδα το Clio σήμερα, ακομα πιο ακριβό από το 208. Με τιμή 17.300 πρέπει να πληρώσεις 40% προκαταβολή και ισόποσες δόσεις με 3,9% επιτόκιο.
Νομίζω το Corsa με τα 100 άλογα αυτόματο κανει καπου 16χιλ. Η πιο φθηνή έκδοση του υβριδικού Yaris ειδα ότι κανει 17.350..
Μηπως το απόλυτο vfm ειναι τελικά το Ibiza (15χιλ) και από τα πιο premium το Polo (16.800);.
.
Αγορά Super Mini Αυτόματου