-
Σε συνέχεια του χάους στα ελληνοτουρκικά, επιλέγω να μη συμμετέχω στον αντίλογο (στα άλλα μπορεί να γράψω κάτι), αλλά και τις περιόδου διακοπών (όσοι μπορέσουν να πάνε τουλάχιστον) και για να μην ανησυχούν οι λοιποί συμφορουμήτες ανοίγω το τόπικ αυτό.
o nickthetrib θα είναι εκτός από 31/7-24/8 και δεν θα μπαίνω στο φόρουμ να διαβάζω πράγματα που θα μου χαλάνε τη διάθεση ενώ μπορώ να παίζω με τα παιδιά μου
-
Σε συνέχεια του χάους στα ελληνοτουρκικά, επιλέγω να μη συμμετέχω στον αντίλογο (στα άλλα μπορεί να γράψω κάτι), αλλά και τις περιόδου διακοπών (όσοι μπορέσουν να πάνε τουλάχιστον) και για να μην ανησυχούν οι λοιποί συμφορουμήτες ανοίγω το τόπικ αυτό.
o nickthetrib θα είναι εκτός από 31/7-24/8 και δεν θα μπαίνω στο φόρουμ να διαβάζω πράγματα που θα μου χαλάνε τη διάθεση ενώ μπορώ να παίζω με τα παιδιά μου
-
Και μόνο που λες ότι έχεις παιδιά και χαλιέσαι με φανατικούς κάθε απόχρωσης, αντί να παίζεις μαζί τους έχεις κάνει φάουλ!!!
Στο κάτω κάτω το τα πιστεύω του καθενός δεν θα αλλάξουν ποτέ. Πάνω απ όλα τα παιδιά!!!
-
Και μόνο που λες ότι έχεις παιδιά και χαλιέσαι με φανατικούς κάθε απόχρωσης, αντί να παίζεις μαζί τους έχεις κάνει φάουλ!!!
Στο κάτω κάτω το τα πιστεύω του καθενός δεν θα αλλάξουν ποτέ. Πάνω απ όλα τα παιδιά!!!
Δεν αφήνω τα παιδιά για να διαβάσω και να ποστάρω στο Φόρουμ. Αν δεις τα ποστ μου γίνονται την ώρα που δουλεύω (κάποιες εργασίες παίρνουν χρόνο που μου επιτρέπουν να κάνω πράγματα παράλληλα) απογεύματα και ΣΚ δεν έχει φόρουμ. Επίσης αν δεις υπάρχουν φάσεις που στην δουλειά γίνεται της πουτ@νας που ούτε τότε γράφω ή διαβάζω.
Δεν περιμένω να αλλάξουν τα πιστεύω κάποιων να δουν και πλευρές που δεν θέλουν ή δε μπορούν να δουν που θα τους βοηθήσει να αποκτήσουν πιο ολοκληρωμένη άποψη, ακόμα και αν είναι διαφορετική από τη δική μου και να κάνουμε πιο σωστή και εις βάθος κουβέντα. Με κάποιους το έχουμε πετύχει και ας έχουμε διαφορετικές απόψεις (πχ με τον storm, με εσένα, τον κριου).
-
Ο καταιγίδας είν καλα;
Είναι θυμωμενος;
Του ειπαν τπτ οι mods για τις συντομογραφίες και τα δωρεάν γραμματα;
Θυμάμαι εγραφε πολυ στρωτα
-
Ο καταιγίδας είν καλα;
Είναι θυμωμενος;
Του ειπαν τπτ οι mods για τις συντομογραφίες και τα δωρεάν γραμματα;
Θυμάμαι εγραφε πολυ στρωτα
Δεν έπεσε στην αντιληψη μου κατι σε σχεση με mods αλλά ούτε και με καποιον αλλο (ισως με τον gatoz για την εργασιακή κατασταση στον κλαδο των IT, αλλά δεν νομίζω).
Αν ειναι θυμωμένος, ας ελπισουμε να μας πει με τι στραβωσε και να επανέλθει.
Τουλαχιστον να μπει εδώ να πει αν είναι καλά (και ας μην ξαναγραψει αν δεν θελει)
-
Θα πεθάνουμε όλοι
-
Θα πεθάνουμε όλοι
... φτωχοί και γκ@υλωμένοι...
-
Ο γνωστός μάλλον έχει παρει τα βουνά;
-
Ναι.
-
Ευπειθώς αναφέρω πως μια χαρά είμαι, παρά του ότι ήπια την τελευταία μου μπύρα 13 Γενάρη, μην ανησυχείτε για μένα, που κάνω βραδινό 12ωρο στο εργοστάσιο στην άλλη άκρη του ντουνιά, ανήμερα 15Αύγουστο, όταν οι πιο καλοί φίλοι περνάνε τη μέρα σε πηλιορείτικη πλατεία και η οικογένεια είναι μέσα στα έλατα της Πίνδου με το καινούριο ΜΟΥ suvλακι και λείπω εγώ και έμεινα σαν τον κούκο να γράφω στο φόρουμ, όταν όλοι το έχετε ρίξει στις μπύρες και τα κοκτέλια...
Καλά είμαι γω, και σας έχουν μείνει 45 λεπτά ακόμη για last drinks, επιτέλους γίναμε Ευρω-πέη...
-
Ευπειθώς αναφέρω πως μια χαρά είμαι, παρά του ότι ήπια την τελευταία μου μπύρα 13 Γενάρη
Ως πότης, θα προτιμούσα να μην έχω φάει φαγητό από τις 13-1, παρά να μην έχω πιει μπύρα. Περαστικά εύχομαι εκεί στην Μπαρμπαριά...
-
Εύχομαι και εγώ τα καλύτερα εκεί που είσαι... Πες μας εντυπώσεις που σου λένε από το Σουβ-λάκι...
-
Εύχομαι και εγώ τα καλύτερα εκεί που είσαι... Πες μας εντυπώσεις που σου λένε από το Σουβ-λάκι...
To ΣουΦ-λακι, αν υιοθετήσουμε την Πινδεϊκή εκφορά, στο πρώτο μικτό του ταξίδι, εθνική οδός Βόλου-Τρικάλων και μετά επαρχιακό δρόμο ανάβαση απ' την Πύλη, μου το περιγράφουν ως υπεράνετο για ταξίδι που σβήνει λακούβες κι ανωμαλίες. Κι ότι με δυσκολία κρατιόταν στα 110-120 και με 2μιση χιλιάδες στροφές πιάνει 140-150 (βαρύ πόδι ο οδηγός...), και στο επίμαχο σημείο εντός του οικισμού (θυμάστε που ρωτούσα τί βελτίωση μπορώ να κάνω στο ατμοσφαιρικό 1.600αρι για να βγαίνει άνετα και με ασφάλεια) το αυτόματο κιβώτιο ανέβασε και δευτέρα που του έκοψε τη φόρα, αλλά με 1η στο manual mode 'ανεβαίνει μόνο του', όπως και αντίστροφα 'κατεβαίνει μόνο του' τον απότομο αυτό δρόμο, με το hill descent. Μου τα περιγράφουν όπως τα υπέθετα όταν επέλεξα το αυτοκίνητο, και μου κακοφαίνεται που δε μπορώ να είμαι εκεί να το διαπιστώσω.
-
Ωραία ...
Το κατέβασμα λόφου το έχω χρησιμοποιήσει και εγώ 2-3 φορές και έχει μεγάλη πλάκα...
-
#gatakia
#i_am_back
επηγα λοιπον με το τζιβι στο κρικελλο. να γκουγκλαρετε την ιστορια με τον δασκαλο τον Βασιλη Παπανικολαου, ειδικα οι λεφτ, περπατησα μεχρι τη καλυβα, εχει πινακιδα πιο κατω απο το Ε4, δοξα και τιμη σε αυτους που δωσανε ζωη για οτι πιστεψαν και φωτια σε αυτους που προδωσαν και αντι για Θαναση δωσανε ονομα ερνεστο, ετσι για πιασιαρικο, οχι οτι ξερουν και ο ερνεστο ποιος ητανε.
καπου λοιπον στο διασελλο της καλιακουδας, στα 1770 μετρα, μετα τη καταιγιδα που ειχε το προπερασμενο σαββατο, τις απειρες στροφες και νεροφαγωματα, τα γκρεμια των εκατονταδων μετρων, σε κατα τα αλλα ψιλοβατο χωματοδρομο πλησιαζεις τον Θεο. ακομη και αν εισαι διας αριστερος. κατεβαίνοντας, μαλλον κουτρουβαλωντας, τη στουρναρα βγαινεις πανταβρεχει και αραζεις στη γεφυρα στα πλατανια, αν και δεν καταφερα να νικησω το ποταμι, απο τη βροχα κατεβαζε παπαδες και δυσκολεψε πολυ το περπατημα καθως το νερο αντι για το συνηθισμενο μεχρι τη γαμπα εφτανε στο στερνο, εριχνε και πετρες απο ψηλα μαζι με νερο, οποτε γυρισα στο αμαξι. δεν εχασα, η ευρυτανια ειναι τοπος ιερος και καπου εκει στους χωματοδρομους μετα τη ροσκα, οχι τους κλασσικους, τους αλλους, αλλαζεις διασταση, ομορφια τοση που να πουλας ψυχη, ελαφια, σκιουροι για συντροφια ειδα και ενα γερακι, κατω απο 20 οι βαθμοι, το θες το μπουφανακι αλλα ειναι και το νερο απο τις πηγες σαν το παγωτο που πρωτοδοκιμασες σαρανταπεντε χρονια πισω, εφραινεται ο ουρανισκος και η καρδια.
οτι θελετε για οδηγιες εκειθε, στον γατο να απευθυνθείτε, ειχε μια καποια εμπειρια, εβαλε ακομη λιγη.
περι αυτοκινητων, το λιγοτερο ειναι, εκει λοιπον ειναι γεματος ο τοπος με βιταρα καθε γενιας οι ντοπιοι. και με εκπληξη ειδα οτι ειναι και της τελευταιας πλεον. τα πουγκο σιτροενια και τα αλλα γκέικα δεν ειναι για εκει, αντε κανενα σκορπιο νταστερ που και που. βεβαια οι επισκεπτες ειχανε δικουνοσουβια, μέινλι τριο οχτω, αλλα αραγμενα στη πλατεια του χωριου, εψηνα μια παρεα στο χωριο με ενα βενζινα που μιλαγανε για γκριπ να παμε απο το μαλακο το χωματοδρομο που παει κοκαλια-κρικελλο και περναει απο τις πηγες του κρικελλοποταμου - μιλαμε σχεδον ασφαλτος, μου ειπανε να δουνε πρωτα, τους επηγα, σκασανε στα γελια μου τα χωσανε οτι ειναι δυσκολα, οποτε τους πηγα και με το κλιο της γατας! ομως εκει αυτοι, οχι, ειναι βλεπεις ακριβο και εχουνε δοσεις ακομη. τωρα αυτοματες καταβασεις σε μπροστοκουνα, οκ, ειναι λιγο το χαμογελο, λιγο η ειρωνια, ας μην μιλησω...
-
Γεια σου Γάτε με τα ωραία σου
έχω ξαναγράψει και θα ξαναγράψω, η ορεινή Ελλάδα ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ, άγρια ομορφιά, χαίρεσαι που είσαι ζωντανός και βρίσκεσαι εκεί... Νερό & αέρας ιαματικά, πως το λένε, Ευλογία Κυρίου, βρίσκει το Γιν το Γιαν, συντονίζονται τα Τσάκρα, καθαρίζει η Αύρα, σφίγγουν με ροπόκλειδο ακριβείας οι βίδες που έχουν λασκάρει, ξαναθυμάται το DNA τί είχε στο νου του ο σχεδιαστής όταν μας έβαλε στη παραγωγή, ούτε υγρούς κάμπους, ούτε τσιμεντένια κλουβιά...
ακόμη και η πανέμορφη θάλασσά μας, καλή είναι το καλοκαίρι αλλά όχι για χόρταση (το λέω εγώ που από νεογέννητο δεν έχω ζήσει μακριά από θάλασσα κι υπήρξα κωπηλάτης, ψαροντουφεκάς, τον καθημερινό καφέ όσο γίνεται πιο κοντά στο κύμα σε κάθε ευκαιρία, κι ακόμη και στη χώρα με τις καμήλες, ζω σε περιοχή παραθαλάσσια), και το καλοκαίρι συνήθως έχει μποτιλιάρισμα κάθε ονειρεμένη (και κρυφή) παραλία, πράγμα που είναι αδύνατον να συμβεί στα βνα... επίσης, επειδή οδηγός είναι η ανάγκη κι όχι η μόστρα, τα βνα είναι Δωρικά, χωρίς πολλά φρου φρου, τα πάντα είναι γνήσια κι αισθάνεται ο άνθρωπος πως είναι προνόμιο που υπάρχει εκεί και πόσο μικρός είναι μπροστά στη Φύση...
Γάτε μη μας το τρίβεις στη μούρη το Βιτ το ξέρω πως είναι καλύτερο σε πολλά, αλλά το προηγούμενο καλοκαίρι και τον περασμένο Δεκέμβρη, πήγα να το ψάξω... στη Λάρισα που είχα πάρει το εσεξ-τέσσερο, μου είπαν για 24+ χιλιάρικα το αυτόματο δικούνητο βενζίνη, στο Βόλο μου είπαν να δω και τις Επιλογές του Σφακιανακη, που είχε τα ελαφρώς μεταχειρισμένα στα 22+ τα δικούνα, για αυτόματο τέτρα ο κούκος αηδόνι σαν αυτά που κελαηδούν στην Πίνδο, με αυτές τις τιμές και κόστος κίνησης +12€ ανα 100χλμ, ο νους μου πήγε στο κελάηδημα του Γκιώνη και όταν βρέθηκε η ευκαιρία πήρα το Σιτροενάκι τούμπανο και οικονομικό. Δε το πήρα για μόστρα, και γι αυτά που προβλέπεται να κάνει, πιστεύω ασπροπρόσωπο θα με βγάλει (και πέριξ του Ασπροπόταμου). Χώρια ότι μεταξύ θαλάσσης και Πίνδου, μεσολαβούν 250χλμ κάμπου, κι όσο πιο φθηνά κι άνετα τα διασχίζουμε, τόσο καλύτερα...
Κοίτα τώρα τί θα πάρεις μετά το Βιτ και πως θα το εξοπλίσεις, γιατί είπαμε θέλουμε να ακολουθούμε κάποιον με ικανό όχημα κι εμπειρία να αισθανόμαστε ασφάλεια Είναι πολύ πιθανόν να κλωτσήσω την καρδάρα και μόλις ανοίξουν τα αεροδρόμια να έρθω να δω από κοντά πως διαχειρίζεται τη κρίση ο Μητσοτάκης, και μέχρι τότε, κάνω όνειρα για το πως είναι ο δρόμος κι αν θα πηγαίνει καλά το Σιτροέν, από την Πύλη να καταλήξει Μέτσοβο, με ενδιάμεσο σταθμό το Χαλίκι. Αν τις γνωρίζεις αυτές τις διαδρομές, που πιστεύω είναι βατές το καλοκαίρι και ίσως έχει γίνει κι όλο άσφαλτος πλέον, στείλε οδηγίες.
Όλοι οι δεξιοί φίλοι πάντως είναι αισιόδοξοι για το μέλλον, τώρα αν του χρόνου θα ζούμε στο 2021 ή στο 1950, θα δείξει... Ο πατέρας του Ερνέστου πάντως αν το έμαθες, κάνει στροφή στη Πίστη και ευχήθηκε στους απανταχού Ζαίους για τον Δεκαπενταύγουστο σαν να ήταν Αρχιμανδρίτης κι όχι ο άθεος αστεφάνωτος αρχηγός της Αντιπολίτευσης. Περιμένει κι αυτός, να δει αν θα πατώσει ο Μητσοτάκης και θα του παραδώσει αμαχητί καμμένη γη* στις επόμενες εκλογές, ή αλλιώς θα πάει να μονάσει φαίνεται, για να υιοθετεί σιγά σιγά ένα τόσο Ελληνοχριστιανικό προφίλ.
*(και μια που τ' αναφέραμε, την καμμένη γη, φτυστός ο Κυριάκος με τον συχωρεμένο μπαμπά του! Πόσες μέρες πέρασαν απ' τη προφητεία περί του δάσους που θα καιγόταν έτσι κι αλλιώς, γι αυτό καλύτερα να το έκαναν ριζόρτ! Πως το λέμε στη Θεσσαλία, 'δεν έτρωγε .... καλύτερα;' )
-
αντριου ευπειθως αναφερω
δεν σας τη λεω που επηρατε κατι αλλο, λεγω ομως να μην βγειτε με το αλλο στα χωματα. μεινετε στην ασφαλτος. και αυτα τα και καλα γκριπ και νταουν χιλ ουτε για αστειο εμπιστοσυνη, θα σας φανε οι λυκοι σε κανα βουνο.
επισης ο ασπρος και τα τζουμερκα ειναι ηδη απο χαμηλα και γαμω. πολυ περσοτερο τα απο εκει πανω και απο κατ η αργιθεα. βασικα απο πυλη ξεκινας και πας για ελατη. 2-3 χιλιομετρα πριν ελατη εχει μια ταβερνα, κατι των κυνηγων στο πλάι του δρομου. ειναι αρρωστια, σπιτικο φαγητο, τσιπουρο και καθεσαι ενα οχταωρο - εγγυημενα ενα απο τα τοπ 3 φαγητομαγαζα εν κοσμω αδικο. μετα φευγεις και περνας ελατη, το πολυ-πολυ καφε στο γωνιακο στη πλατεια. μολις καβατζαρεις το χιονοδρομικο πας αριστερα. αμα θες να παιξει με το αψηλο, ειναι ασφαλες και για δικουνα να ανεβεις καλοκαιρι εκει που πανε τα λιφτια. περνας τα μεγαλα χωρια και σταματας σε ενα πολυ ωραιο εκκλησακι με θεα τη πυρα (οπου υπαρχει εξαιρετη οφ διαδρομη μεσα στο ποταμι για πυλη), μετα συνεχας με προσοχη, ειναι καλος ο δρομος και δεν εχει πετρες ακομη αλλα εχει φυγει καπου-καπου το οδοστρωμα. ενα προσκυνηματακι και ξεμουδιασμα στον αγιο νικολα. καπου θα δεις ενα διχαλο, η αριστερα οδηγει στο διχασμο: αν πας απο εκει εχει την αθαμανη που ειναι παρα πολυ ωραιο χωριο αλλα δεν βγαζει πουθενα και πρεπει να γυρισεις, οποτε μεινε δεξα. μετα απο λιγο φτανεις τριποταμο. εκει μεγαλη σταση, αν δουλευει το τουριστικο πηγαινε για καφε πανω απο τα ποταμια ή παρε τη φραπεδια διπλα στο δρομο εκει που κατεβαινει το ποταμι απο καλλιροη, αλλιως ανεβα λιγακι, 5-6 χιλιομετρα και αν, προς καλαμπακα, στη στροφη για τη κρανια εχει κοντοσουβλι που μυρναει φραουλα με λιπος και στη κρανια εχει εναν αεκτζη στην πλατεια που μπορει να μη παω την αεκ αλλα παω τη καφεδια του στην αμμο ψημενη. γυρνα πισω και φυγε προς τα πανω. ο δρομακος μεχρι καταφυτο ειναι πολυ καλος, ΑΝ ειχες τετρακινητο εχει και μια πολυ καλη περασια απο καταφυτο για καλλιροη. εσυ συνεχιζεις. και προσεχεις πλεον γιατι εχει πολλα πεσιματα το βουνο, εχω κανει περισσοτερες ωρες σε ασφαλτο να σκαρφαλωνω βουναλακια απο οτι σε χωμα. οπως λοιπον ανεβαινες εχεις αριστερα σου τον ασπρο. σε κατι κτηρια που φαινονται στο βαθος, αραξε και πηγαινε με τα ποδια σε ενα παλιο, πεσμενο γιοφυρακι, εχει νομιζω πινακιδες. μετα βγαινεις προς ανθουσα δεξα να δεις το ομορφοχωρι, διπλα ειναι, και γυρνας παλι πισω και συνεχιζεις να ανεβαινεις. πλεον προσεχεις παρα, μα παρα πολυ για πεσμενες πετρες και βουνο. σε 5-10 λεπτα εισαι χαλικι. μετα υποθετω τον ξερεις το δρομο, στενος, κακοριζικος, αλλα πανεμορφος με κοτρωνια επισης μεχρι το ανηλιο. καπου πιανει και πολυ δασος και μη πας βραδυ γιατι εχει πολυ ομιχλη και θα φας κανενα μαρσπιε στη κοτρωνα.οπως επισης μη πας και χειμωνα, οκ, κοστιζει λιγοτερο, καιει λιγοτερο αλλα ειπαμε - οι μαγκιες θελουν ερωτα και γιουρα, στο καρπενησι για 900 χιλιομετρα με το τερας το τζιβι εκαψα 4 κατοσταρικα αεριοβενζινες. νησαφι ομως, ξεμπουχτισα απο τον λαμογιο που κυβερναει τη ζωη μου. αν ειναι να μεινεις καπου, μεινε στο μοντανια, ειχε καει αλλα το σιαξανε και λεει.
μη τον φοβηθεις το δρομο παντως καλοκαιρι και οχι βραδυ, ειναι εμπειρια. αλλα να εισαι συ, οχι να παρει ο προνομιουχος, που εχει δουλεια ελλαδα, τη νυφη τη γαλλιδα να τη διακορεψει, να σου μυρναει ελατο το σκάιπ και να σκεφτεσαι οτι πλερω εικοσιτοσα και ο κελεμπιας διπλα εχει τρελαθει στο κλασιμο
-
Ως γνωστόν η τρέλα πάει στα βουνά...
Εμείς στην θάλασσα , μπορεί να αποφασίσω κάποια στιγμή να πάω με το γκριπ στα Θαψά...
-
Ως γνωστόν η τρέλα πάει στα βουνά...
Εμείς στην θάλασσα , μπορεί να αποφασίσω κάποια στιγμή να πάω με το γκριπ στα Θαψά...
εχω παει με χάι-ουν-ντάι ατόζ χιλια του 98 το βαγονετ, χωρις ουτε καν υδραυλικο. θα τα καταφερεις με γκριπ? χεχεχ
ρε συ κριου ασφαλτος ειναι σχεδον πλεον..,.. αμα θες να πας καπου ομορφα και να πηγαινει και η δικουνα τετοια εποχη, ξεκινα προς μετοχι, αφου περασεις το χωμα για τσιλαρο-θαψα, εχει μια πολυ κλειστη δεξια στροφη με ενα χωματοδρομο που τεμνει καθετα την ασφαλτο και απο τις δυο μεριες, κανε αριστερα προς το βουνο, και ακολουθα τον κυριο και πατημενο χωματοδρομο. θα σε βγαλει σε ενα πολυ ομορφο εκκλησακι, τον Αγιο Κωνσταντινο και μερος να κατσεις να ξαποστασεις. Εχει ηδη ελατα εκει. συνεχα τον δρομο ισια στο εκκλησακι, αλλωστε αν στριψεις δεξια θα απογοητευτεις, και σε λιγο θα βγεις στη βρωμονερα και θα σου φυγει το σαγονι απο την ομορφαδα. εχει και νερο να πιεις και να κανεις κολατσιο. υπολογισε ουτε 20 λεπτα απο την ασφαλτο, αντε 30 γιατι ειναι η πρωτη σου. ο δρομος ειναι εκει και για δικουνες και χωρις πολυ ταρακουνημα. μετα απο βρωμονερα πηγαινε τον ισιο δρομο που διασχιζει το οροπεδιο μεχρι εφταο. απο εφταο ολο ισια θα βγεις καδι. να εχεις μαζι σου μπουφαν.
για θαλασσα ρωτα να σου πουνε για την παραλια χαραλαμπου παραπανω απο την χειλιαδου - πας απο λαμαρη. για πηγαινε εκει που ειναι πραγματικα ομορφα και δεν γινεται του 'ακη μη πας στα βαθεια'. να ξερεις οτι απο πανω απο τη στανη εκει πιανει κινητο, παρε με να σε βγαλω, εχω φτασει μεχρι το κυμα... https://www.google.com/maps/place/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1+%CE%A7%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85/@38.6720339,23.90237,264a,35y,294.97h,45.12t/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x14a14d4a80cf31e3:0xba492459e4437a4c!8m2!3d38.6752897!4d23.8968757
Αναφορά αν είμαστε καλά απο υγεία