-
@gtsartsal said in Toyota Corolla Cross:
Τα χρώματα της Τογιότα είναι πιο ανθεκτικά;
Πολλά αυτοκίνητα στον ευρύτερο κύκλο έχουν πάρα πολλά σημαδακια από πετραδάκια.Σε ότι αφορά την σχεδιαστική γραμμή, όλα τα λεξους την ίδια έχουν....
Χωρίς καμία διάθεση αντιπαραθεσης, νομίζω οτι ήμουν σαφής στο παραπάνω post μου.
Άλλο stone chips, που πράγματι είναι κοινό πρόβλημα σε πολλά αυτοκίνητα (και Toyota), κι άλλο chipping paint problem, οπως αναφέρουν τα άρθρα του link.
Το οτι, όπως είναι λογικό, κάποια μοντέλα του ίδιου κατασκευαστή ενδεχομένως μοιάζουν μεταξύ τους, δεν νομίζω ότι τα καθιστά ίδια όπως τα Mazda, που μόνο από το μέγεθος καταλαβαίνεις ότι είναι διαφορετικό μοντέλο. -
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
Η Toyota δανείζει ολόκληρα αυτοκίνητα στη Mazda, ας δανειστεί κι αυτή ένα χρώμα...
Και λογικά, αν φτιάξει η Toyota το χρώμα με τις προδιαγραφές της, θα εχει μεγαλύτερη αντοχή από της Mazda, γιατί το Soul Red έχει θεματάκια...https://www.google.com/search?q=mazda+soul+red+problems&oq=soul+red+pro&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqCAgCEAAYFhgeMgYIABBFGDkyCAgBEAAYFhgeMggIAhAAGBYYHjIICAMQABgWGB4yCAgEEAAYFhgeMggIBRAAGBYYHjIICAYQABgWGB4yCAgHEAAYFhgeMggICBAAGBYYHjIICAkQABgWGB4yCggKEAAYgAQYogQyCggLEAAYgAQYogTSAQg1ODYzajBqN6gCFLACAQ&client=ms-android-samsung-ss&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8&chrome_dse_attribution=1
Εν τω μεταξύ, η ίδια σχεδιαστική γραμμή σε όλη τη γκάμα μοντέλων της Mazda και το ίδιο χρώμα Soul Red, όσο ωραίο κι αν είναι (προσωπικά ποτέ δεν με συγκίνησαν τα μπορδωροδοκόκκινά...), έχουν γίνει λίγο προβλέψιμα και κουραστικά, δεν νομίζετε;Τέτοιες ανταλλαγές μοντέλων γίνονται για χρόνια. Το προηγούμενο Yaris στην Αμερική ήταν rebadged Mazda. Επίσης οι προδιαγραφές της Mazda είναι συνήθως ανώτερες από της Toyota.
ΥΓ: Όχι, δε νομίζουμε. -
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
@gtsartsal said in Toyota Corolla Cross:
Τα χρώματα της Τογιότα είναι πιο ανθεκτικά;
Πολλά αυτοκίνητα στον ευρύτερο κύκλο έχουν πάρα πολλά σημαδακια από πετραδάκια.Σε ότι αφορά την σχεδιαστική γραμμή, όλα τα λεξους την ίδια έχουν....
Χωρίς καμία διάθεση αντιπαραθεσης, νομίζω οτι ήμουν σαφής στο παραπάνω post μου.
Άλλο stone chips, που πράγματι είναι κοινό πρόβλημα σε πολλά αυτοκίνητα (και Toyota), κι άλλο chipping paint problem, οπως αναφέρουν τα άρθρα του linkΤο οτι, όπως είναι λογικό, κάποια μοντέλα του ίδιου κατασκευαστή ενδεχομένως μοιάζουν μεταξύ τους, δεν νομίζω ότι τα καθιστά ίδια όπως τα Mazda, που μόνο από το μέγεθος καταλαβαίνεις ότι είναι διαφορετικό μοντέλο.
Στα δικά μου μάτια, τα λεξους μου φαίνονται ότι είναι περισσότερο ίδια μεταξύ τους...
Το chippng δεν καταλαβαίνω τι εννοεί;
Εγώ stone chips βλέπω σε αναρτήσεις στο ίντερνετ
-
@starlet85 said in Toyota Corolla Cross:
Τον πυροσβεστήρα που τον βάζουμε οέο;
Επίσης έχει βάλει κάποιος λασπωτήρες;
Ναι έχω βάλει λασπωτήρες, δεν έβρισκα για πολύ καιρό ήταν σε έλλειψη λόγο το ότι είχε καεί ένα εργοστάσιο προμηθευτή της Toyota με πλαστικά εάν είχες ακούσει, αλλά τώρα πλέον βρίσκεις!
-
Δεν βλέπω διθυραμβικές αναρτήσεις, με αποδείξεις εννοείται, από την κατανάλωση του κορόλα κρος σε σχέση με του αιρκρος και ανησυχώ...
-
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Δεν βλέπω διθυραμβικές αναρτήσεις, με αποδείξεις εννοείται, από την κατανάλωση του κορόλα κρος σε σχέση με του αιρκρος και ανησυχώ...
Αν απευθυνόσουν σε εμένα που έχω και τα δύο αυτοκίνητα, δεν ξέρω αν είναι διθυραμβικό, βλέπω αυτή τη στιγμή 5λτ Μέση Κατανάλωση, μηδενισμενη πριν 29 αστικά χλμ, με μια μικρή πρωινή βόλτα μέχρι Αγριά. Νομίζω 1,78€ είχα βάλει απλή βενζίνη Ελιν.
2 φορές έχω γεμίσει από τότε που το πήρα, 26λτ παίρνει περίπου και βγάζει περίπου 500χλμ, χωρίς να ανάψει λαμπάκι. Στο παρθενικό ταξίδι Αθήνα Βόλο έκαψε 5.53λτ μετρημένα στην αντλία (499χλμ με 27.6λτ), έδειχνε 5.6-5.7 στο καντράν.
Δεύτερο γέμισμα, 512χλμ με 26.3λτ, στην αντλία 5.13λτ ακριβώς όσο και στο καντράν (5.1).
Σε αστικές διαδρομές βλέπω 4 ως 4.7 και πλέον το εμπιστεύομαι το τριπ κομπιούτερ ως προς την ακρίβεια, αφού μετράει τα ίδια με την αντλια.
Το Σιτροεν το κινεί πλέον περισσότερο ο πατέρας μου σε αστικές διαδρομές, 5.8-5.9λτ έδειχνε χτες που το πήρα και πήγαμε 2 ατομα μέχρι Φάρσαλα να φέρω κάτι Πουτίγκες Γκρίνια και Χαλβαδες Αρχοντή απ την πηγή
Ίσως στην επιστροφή είχε πέσει στο 5.6 αν δεν κάνω λάθος, μάπα ο δρόμος, αργός επαρχιακός και απαράδεκτος εκεί που τον πήρε το ποτάμι... Στο Σιτροεν βάζω πάντα Ελιν Κρυσταλ, κάτω από 1.7€ νομίζω, δεν θυμάμαι ακριβώς τιμή (ίσως πει κάποιος, με το αντμπλου στα 40€, τα ίδια κοστίζουν).
Εγώ είμαι αυτός που έλεγα πως τα υβριδικά πετυχαίνουν καταναλώσεις ντίζελ, και πιστεύω πως η διαφορά σε λίτρα (στα δεκαδικά υπέρ του Τογιότα) αποσβαινει τη διαφορά τιμής (στα δεκαδικά υπέρ του ντίζελ) και ουσιαστικά είναι "μία ή άλλη".Τα δύο αυτοκίνητα είναι αρκετά κοντά σε αίσθηση, προτιμώ λίγο το πάτημα και τιμόνι του τογιοτα, που όμως είναι και μισή κατηγορία παραπάνω, σωστή σύγκριση θα ήταν με 3008 ή C5 ερκρος και εκεί πιστεύω θα ισοφαριζαν σαν αίσθηση, με διαφορά μόνο προσωπικά γούστα και είδος διαδρομών. Ίσως και το νέο C3 Aircross να είναι "στα ίσια" η αίσθηση αλλά δεν το έχω δοκιμάσει, και δυστυχώς μόνο σε ντίζελ θα το συγκρινα.
Πάντως η χθεσινή βόλτα μου θύμισε πως και το Σιτροεν είναι καλό αμάξι και κρίμα για τα πράγματα που με ξενερώνουν όπως περιστασιακά μικροτριξίματα, που δεν αναπαραγονται ούτε ακούγονται πάντα, ενώ γενικά έχει αρκετά μασιφ αίσθηση, χώρους, εμφάνιση... -
-
Για σένα το έβαλα γιατί έχοντας και τα δύο θα είσαι ο πιο αξιόπιστος αν τα οδηγείς εσύ βέβαια.
Toyota Corolla Cross