-
Άγνωστο. Δεν έχω πετύχει κάτι. Το θέμα είναι το δικό μας φαίνεται να έχει το "πρόβλημα" ψηλά, στο ύψος του κεφαλιού ας πούμε. Οπότε εγώ εκεί θα προσπαθήσω να βάλω κάτι και όχι κατα μήκος όλης της πόρτας ή στους αρμούς. Αν βάλουμε και πολύ λάστιχο μετά παίζει να χουμε θέμα με κλεισίματα πόρτας κτλ που ήδη δεν είναι καλά ζυγισμένη και δεν κλείνει με το βάρος της. Θέλει λίγο φόρα να της δώσεις. Δεν ξέρω εάν το έχετε παρατηρήσει κι άλλοι αυτό.
-
Σαν τι να βάλεις;
-
-
Ωραίος! Αποθηκεύτηκε για μελλοντική αγορά.
Τα έχεις ξαναδοκιμάσει;
-
Όχι αλλά έχει άπειρα βιντεάκια στο youtube που βάζουν, κυρίως σε Rav έχω δει. Απλά κάνουν κάτι μου εμένα μου φαίνεται λάθος, βάζουν τσιμούχα να βρίσκει σε τσιμούχα ενώ θεωρώ το σωστό είναι η τσιμούχα να βρίσκει σε μέταλλο για να κάνει τη δουλειά της. Όπως δουλεύουν δηλ και οι εργοστασιακές.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Άγνωστο. Δεν έχω πετύχει κάτι. Το θέμα είναι το δικό μας φαίνεται να έχει το "πρόβλημα" ψηλά, στο ύψος του κεφαλιού ας πούμε. Οπότε εγώ εκεί θα προσπαθήσω να βάλω κάτι και όχι κατα μήκος όλης της πόρτας ή στους αρμούς. Αν βάλουμε και πολύ λάστιχο μετά παίζει να χουμε θέμα με κλεισίματα πόρτας κτλ που ήδη δεν είναι καλά ζυγισμένη και δεν κλείνει με το βάρος της. Θέλει λίγο φόρα να της δώσεις. Δεν ξέρω εάν το έχετε παρατηρήσει κι άλλοι αυτό.
Ο ήχος κυκλοφορεί και ανακλαστικά. Το οτι είναι στο ύψος του κεφαλιού δεν σημαίνει απαραίτητα οτι "βάζει" από εκεί.. Trial & Error θέλει.
Ναι η πόρτα θέλει φόρα για να κλείσει.. και εγω μαθημένος από γερμανικό που κάνει γντούπ και λες έχει κλείσει...τέλος
Στο βιντεάκι του Αli... ο μάστορας μονο στο ντουλαπάκι και στον τεμπλελη δεν έβαλε...
-
Ναι παίζει να είναι κι από αλλού ο ήχος, δεν ξέρω. Πρέπει να βγω μια μέρα επί τούτου Αττική Οδό να κάτσω να ψάχνω τέτοιες μλκς αλλά που χρόνος. Εαν μου κάτσει ένα σχέδιο που έχω και είμαι φρι τις πρώτες 2 εβδομάδες του Ιουνίου, θα του βγάλω τα μάτια. Θα ξηλώσω ότι ξηλώνεται!
-
Στέφαν147, μιας και έχεις παραγγείλει πολλά μαραφέτια, καλό θα ήταν να κάνεις ένα συνολικό ριβιού μαζεμένο για το πόσο βοήθησε το καθένα, ή όχι.
-
Βρήκα μια φωτο που είχα βγάλει τις πρώτες ημέρες που παρέλαβα. Αυτή ήταν η εικόνα του ντυμένου θόλου του τροχού, έχει ένα συμπαγές - αφρώδες υλικό, δεν μου φέρνει σε απλή μοκέτα. Πιθανολογώ ότι και να μπει κάτι παραπάνω από αυτό στον θόλο δεν θα δει κάποιος διαφορά, ήδη φαίνεται αρκετά μονωμένο. Η λύση για μείωση αεροδυναμικού θορύβου σε μεγάλες ταχύτητες, χωρίς ξηλώματα με κίνδυνο τριγμών στο μέλλον σε συνθήκες συστολής -διαστολής, πρόσθετες τσιμούχες αντιαισθητικές κλπ, είναι να τα ηχομονωτικά τζάμια σε οδηγό - συνοδηγό, με άγνωστο φυσικά κόστος, πάχος, βάρος και αντοχές του μοτέρ ανόδου - καθόδου. -
Όταν λεμε μοκέτα δεν εννοούμε προφανώς αυτές που έχουμε σπίτι. Έχει συγκεκριμένες ιδιότητες το υλικό για να βρίσκεται εκεί καθώς είναι εκτεθιμένο σε διάφορα. Επίσης η μοκέτα καλώς βρίσκεται εκεί απλά από πίσω της θα έπρεπε να υπάρχει και λαμαρίνα. Αυτό είναι το σύνηθες σε αυτοκίνητα μιας κάποιας αξίας. Εγώ δεν έχω ξαναδεί μηχανοστάσιο που να το χωρίζει μόνο μία μοκέτα από το δρόμο.
Ρίξε μια ματιά σ αυτά τα δύο τεράστια κενά και θα καταλάβεις.
-
Θα το τσεκάρω όταν τελειώσω με δουλειά γιατί από τη φωτο δεν μπορώ να καταλάβω
-
Οι θόλοι είναι ντυμένοι και στους μπροστά τροχούς ;
Το μαζντα που έχω, με τις 18αρες ζάντες, μου φαίνεται ότι έχει θόρυβο κύλισης μόνο από τους μπροστά τροχούς που δεν έχει μοκέτα.
Το πρώτο διάστημα είχα ψάξει πολλά μοντέλα αν έχουν κάτι παραπάνω στους μπροστινούς θόλους.
Κανένα δεν είχε μοκέτα στους μπροστά θόλους. Ούτε χ1, ούτε gla, ουτε tiguan .... -
@gtsartsal said in Toyota Corolla Cross:
Οι θόλοι είναι ντυμένοι και στους μπροστά τροχούς ;
Το μαζντα που έχω, με τις 18αρες ζάντες, μου φαίνεται ότι έχει θόρυβο κύλισης μόνο από τους μπροστά τροχούς που δεν έχει μοκέτα.
Το πρώτο διάστημα είχα ψάξει πολλά μοντέλα αν έχουν κάτι παραπάνω στους μπροστινούς θόλους.
Κανένα δεν είχε μοκέτα στους μπροστά θόλους. Ούτε χ1, ούτε gla, ουτε tiguan ....και το Scross έχει τέτοια επένδυση στους θόλους, εμπρός και πίσω. Αλλά δεν θα το έλεγα και μοκέτα...
-
Τα περισσότερα αυτοκίνητα μέσης αξίας έχουν σκληρό υλικό στους θόλους με επένδυση μια λεπτή μοκέτα, όχι αφρώδες συμπαγές υλικό σαν αυτό της φωτογραφίας που ανέβασα. Εάν έχει αυτό το υλικό και στους 4 θόλους θα το τσεκάρω το απόγευμα
-
Με την λέξη μοκέτα , επένδυση εννοώ.
Σε κανένα αυτοκίνητο που είδα τον τελευταίο χρόνο από περιέργεια δεν είχε και στους 4 τροχούς.
-
Guys μιλαμε για συμπιεσμένο ύφασμα. Σαν επένδυση είναι μια χαρά. Το να στέκει εκεί μόνο του ανάμεσα στον τροχό και το μηχανοστάσιο είναι το περίεργο. Και δε μιλάμε για μέσες αξίες πλέον. 40 χιλιάρικα δώσαμε. Οκ δεν είναι κάνα αστρονομικό ποσό αλλά πάντα η σύγκριση πρέπει να γίνεται με τον ανταγωνισμό. Ένα 3008 πχ δεν είναι έτσι. Ούτε καν το Λεον μου δεν είναι έτσι.
-
Η εργοστασιακή ηχομόνωση τοποθετείται ανάμεσα σε μηχανή και καμπίνα, στο σημείο που εφάπτονται τα δύο, για τον λόγο αυτό ο κετσές δεν ηχομονώνει αλλά μόνο προστατεύει το καπό από θερμοκρασία κινητήρα. Συνεπώς, το τι γίνεται στη μηχανή και ο ήχος από τη κύλιση απομονώνεται μόνο με υλικό σε θόλους, υλικό ηχομονωτικό ανάμεσα σε κινητήρα και καμπίνα και στο πάτωμα του αυτοκινήτου (εννοείται και τα κρύσταλλα). Οτιδήποτε αφορά το μηχανοστάσιο δεν θα πρέπει να επηρεάζει, με άλλο τρόπο την καμπίνα.
-
Δε μιλάω για την προστασία στο καπώ. Αυτό είναι έως και άχρηστο για αμάξια σαν το ΨΨ γιατί δεν ανεβάζει θερμοκρασίες. Επίσης στο σημείο που λες μεταξυ μηχανοστασίου και καμπίνας, το λεγόμενο και "καθρέφτη", το αμάξι έχει μόνωση. Όχι τίποτα φοβερό αλλά έχει. Ευτυχώς έχει και από τη μέσα μεριά ηχομωνοτικό κάτω απ΄τη μοκέτα στην καμπίνα.
-
Ενάμιση μήνας 4,5 μικτή με 5300 χλμ.
Μέση ταχύτητα 54 χλμ/ώρα. Κίνηση 80% περιαστικό, 10% αυτοκινητόδρομος, 10% Αστικό -
Τα ίδια χλμ έχω κι εγώ. 5.530 για την ακρίβεια και μέση 5.9λτ/100.
Μέση ταχύτητων όλων αυτών τα 46χαω και 34% αυτοκινητόδρομος.
Toyota Corolla Cross