-
Αναλόγως τι εννοείς σβέλτα.
Τώρα αν μιλάς για 140 στην ΕΟ θεωρώ δεν είναι κάνα άπιαστο νούμερο. Σίγουρα το σχήμα δεν είναι ότι πιο κατάλληλο.
Τώρα αν εννοείς στρίψιμο (σβέλτα) αλλάζει.
Υπάρχει άραγε κανείς με το 1.8 να το πατάει παραπάνω να δώσει feedback;
Σίγουρα παρτο για td και δες το αν σου κάνει. -
@islander said in Toyota Corolla Cross:
Μετά από την δεύτερη αλλαγή κρεμαγιέρας σε διάστημα ενός μήνα σε Kuga st line 1.5 diesel του 2019(πάντα στην εγγύηση λόγω οκταετούς εγγύησης). Σκέπτομαι την αλλαγή του αυτοκινήτου και μετά από μια έρευνα αγοράς που έκανα και απέκλεισα για διάφορους λόγους Qashqai, Arkana, MG ZH MAX και Peugeot κατέληξα με κάποιους ενδοιασμούς στο Corolla Cross, θέλω αυτόματο δεν με ενδιαφέρουν οι ταχύτητες.
Η χρήση είναι λίγο πόλη(κινούμε με την μηχανή εντός πόλης κυρίως) και περισσότερο ταξίδια Ελλάδα και εξωτερικό το μεγαλύτερο ποσοστό.
Θέλω να μου πείτε αν η Corolla 1.8(αγορά 2λιτρου δεν σκέπτομαι γιατι είμαι καμένος απο φόρους) μπορεί με ταχύτητες πάνω από 130 να προσπεράσει και γενικότερα να κινηθεί σβέλτα ή λόγω υβριδικού είναι αργή και θα καίει ένα σκασμό βενζίνη.
Όσο αφορά το βάρος είναι δυο επιβάτες με αποσκευές και κλιματισμό κυρίως.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας προκαταβολικά.Άλλαξες κρεμαγιερα και σου χάλασε πάλι σε ένα μήνα;κάποια μαλακια σου έκαναν στο συνεργείο η δεν έγινε σωστή διάγνωση
Αν θες να κινείσαι πάνω από 130 με οικονομία .... diesel -
Η χρήση είναι λίγο πόλη(κινούμε με την μηχανή εντός πόλης κυρίως) και περισσότερο ταξίδια Ελλάδα και εξωτερικό το μεγαλύτερο ποσοστό.
Θέλω να μου πείτε αν η Corolla 1.8(αγορά 2λιτρου δεν σκέπτομαι γιατι είμαι καμένος απο φόρους) μπορεί με ταχύτητες πάνω από 130 να προσπεράσει και γενικότερα να κινηθεί σβέλτα ή λόγω υβριδικού είναι αργή και θα καίει ένα σκασμό βενζίνη.Μπορεί, αλλά δεν θα ειναι γρήγορη προσπέραση, απλά σβέλτη. Δεν θα καίει ένα σκασμό, αλλά ούτε θα ειναι τόσο οικονομική (ως διαφορά) όσο σε άλλες συνθήκες. Γενικα, για την χρήση που περιγράφεις, δεν θα έλεγα ότι ειναι καλή επιλογή. Υπάρχουν πολύ καλύτερα C suv για τέτοια χρήση, όπως το Κούγκα που έχεις (και η κρεμαγιέρα δεν ειναι κάτι το φοβερό). Άλλο π.χ. ειναι ένα VW / Skoda / Seat με τον 1.5 tsi που ειναι εξαιρετικό μοτέρ και ιδανικό για την χρήση που θές.
-
Μήπως πρέπει να επαναδιατυπώσει την ερώτηση για να καταλάβουμε τι χρήση θέλει ο φίλος;
Ρωτάει για προσπέραση με ταχύτητα πάνω από 130, δηλαδή τι, αν μπορεί εκεί που ταξιδεύει με 140 να βρει προπορευόμενο και να ανοίξει μέχρι τα 160 για να το προσπεράσει;
Και αν σε αυτές τις ταχύτητες θα μένει οικονομικό στα 5μισι λίτρα, όπως στα 120;
Υποτίθεται ότι έχει τελική 180 το αυτοκίνητο, σε αυτές τις ταχύτητες δεν εμπλέκεται ο ηλεκτροκινητηρας, είναι ένα ατμοσφαιρικό 1800αρι με 140 άλογα και αεροδυναμική SUV.Αν κάποιος θέλει τέτοιες επιδόσεις και κυρίως ταξίδι, σημαίνει ότι δεν νοιάζεται πλέον για οικονομία και καλά θα κάνει να πάρει τουλάχιστον δίλιτρο και ίσως δίλιτρο τουρμπόντιζελ, γιατί το να πηγαίνεις οποιοδήποτε μικρότερο κυβισμό τελικιασμένο για μεγάλα διαστήματα, είναι εφικτό αλλά δεν συνίσταται, δεν έχει φτιαχτεί για τέτοια χρήση.
Ούτε το 1500αρι Κουγκα έχει φτιαχτεί για τέτοια χρήση.
Για συνήθη τέτοια χρήση συνίσταται πχ ένα Ε220 που θα έχει και την ηχομόνωση και ο,τι άλλο χρειάζεται, άλλο αν όλα τα αυτοκίνητα μπορούμε να τα ζορίζουμε μέχρι εκεί.Δεν έχω δοκιμάσει αυτό που ρωτάει, και ίσως ποτέ δεν θα το κάνω, βλέπω πως σε κανονικές συνθήκες όταν βάλω sport mode στην 1.8 έχει πολύ καλές επιταχύνσεις ώστε να μη διστάζω κάποια προσπέραση, υπάρχει απόθεμα ισχύος αλλά η κατανάλωση ίσως φτάσει 9αρια. Και μάλλον η διλιτρη θα το χει ακόμη πιο εύκολο αυτό το σενάριο, 30κατι ευρώ το μήνα κοστίζει ο φόρος για το δίλιτρο, που τα γλιτώνεις από καύσιμο εντός πόλης.
Πιστεύω όμως ότι όλα αυτά τα μικρότερου κυβισμού suv δεν φτιάχτηκαν για τέτοια συνήθη χρήση.
-
Kuga st line 1.5 diesel του 2019
Σε σχέση με τον dieselοματρακα σου των 13sec για 0-100 και 13+kg/ίππο το 1.8 Corolla cross με τα βενζινομπαταριατα 140 άλογα θα σου φανεί... τσιτάχ, γαζέλα.
Και overall πιο οικονομικό θα είναι γιατί θα κερδίζεις αρκετά σε κατανάλωση εντός πόλης ανάλογα το μίγμα των χλμ που κάνεις εντός και εκτός.
Μόνο σε χώρους ίσως είναι υποβάθμιση αλλά για 2 άτομα που το θες δεν θα σε πειράξει καθόλου.
Καλύτερες επιδόσεις μόνο με 1.5 Tsi.
To Troc 1.5 DSG στα ίδια λεφτά περίπου θα ήταν ιδανικό σε επιδόσεις αλλά με πιο τσιμπιμενη κατανάλωση.Εναλλακτικά θα μπορούσες να δεις και το C4 cross με το νέο υβριδικό σύνολο, σχεδόν το ίδιο οικονομικό σε κατανάλωση με το Toyota, νομίζω στα ίδια χρήματα το παίρνεις με πολύ καλό εξοπλισμό, αληθινό Citroen σε σχέση με τους καινούργιους τενεκέδες της Stellantis, καλούς χώρους και απίστευτη άνεση και ποιότητα κύλισης από τις αναρτήσεις του.
-
Μετά από την δεύτερη αλλαγή κρεμαγιέρας σε διάστημα ενός μήνα σε Kuga st line 1.5 diesel του 2019(πάντα στην εγγύηση λόγω οκταετούς εγγύησης). Σκέπτομαι την αλλαγή του αυτοκινήτου και μετά από μια έρευνα αγοράς που έκανα και απέκλεισα για διάφορους λόγους Qashqai, Arkana, MG ZH MAX και Peugeot κατέληξα με κάποιους ενδοιασμούς στο Corolla Cross, θέλω αυτόματο δεν με ενδιαφέρουν οι ταχύτητες.
Θέλω να μου πείτε αν η Corolla 1.8(αγορά 2λιτρου δεν σκέπτομαι γιατι είμαι καμένος απο φόρους) μπορεί με ταχύτητες πάνω από 130 να προσπεράσει και γενικότερα να κινηθεί σβέλτα ή λόγω υβριδικού είναι αργή και θα καίει ένα σκασμό βενζίνη.
Όσο αφορά το βάρος είναι δυο επιβάτες με αποσκευές και κλιματισμό κυρίως.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας προκαταβολικά.Ταξίδια σε Εθνική + Υψηλές Ταχύτητες = Saloon/Sedan (ή άλλο χαμηλό τέλως πάντων), όχι SUV.
Toyota Corolla Cross