-
Τελευταίο το 4 στο καρ οφ δε γίαρ...
Πρώτο το γιάρις...
Εντάξει για πρώτο δεν θα το είχα , αλλά ούτε τελευταίο , ούτε πρώτο το γιάρις ..
Υπάρχει το όμορφο Ρόβερ , άντε και το Κούπρα ή το ηλεκτρικό 3 της φόλκς...
Εγώ το Ρόβερ θα ψήφιζα για την εμφάνιση του και μόνο .
Το γιάρις μόνο αν είχα σχολή οδηγών ...
Εγώ θα είχα
Ρόβερ για την εμφάνιση
ID3 γιατί είναι σχεδιαστική επανάσταση από την γκόλφω του 70
C4 γιατί τα κάνει όλα και συμφέρει
Κούπρα γιατί είναι νέα εταιρεία και προσπαθεί
500 , Γιάρις και Οκτάβια , δεν έδειξαν κάτι νέο , σαν φέις λίφτ είναι .
-
Για το Γιάρις διαφωνώ, άξιζε να κερδίσει. Εϊναι τελείως ΑΛΛΟ αυτοκίνητο από το προηγούμενο και δεν μοιάζει καθόλου με F/L αλλά με 5 γενιές μπροστά! Καταλαβαίνω γιατί κέρδισε.
Για το C4 διάβσα αρκετά σχόλια (και από τους Γάλλους) για τον λόγο που δεν το ψήφισαν και όλα συγκλίνουν στα ίσια πράγματα: α) προσπαθεί πολύ για να είναι διαφορετικό, χωρίς να είναι, β) στον δρόμο είναι όπως όλα τα PSA δεν έχει κάτι διαφορετικό, γ) έχει χάσει την ταυτότητα της Σιτροέν, δ) δεν έχει καθόλου σπορτίφ έκδοση, ε) έχει θέμα χώρων, πρόσβασης και ορατότητα κλπ.
-
To yaris το έχω δει μόνο εξωτερικά .
Γενικά δεν κοιτάω σούπερ μίνι αφού δεν χωράω μέσα .
Οπότε αν ισχύει αυτό που λες , τότε μάλλον για αυτό το έβγαλαν .
Εγώ παραμένω στο Ρόβερ για την εμφάνιση του και μόνο...
-
Για το Γιάρις διαφωνώ, άξιζε να κερδίσει. Εϊναι τελείως ΑΛΛΟ αυτοκίνητο από το προηγούμενο και δεν μοιάζει καθόλου με F/L αλλά με 5 γενιές μπροστά! Καταλαβαίνω γιατί κέρδισε.
Για το C4 διάβσα αρκετά σχόλια (και από τους Γάλλους) για τον λόγο που δεν το ψήφισαν και όλα συγκλίνουν στα ίσια πράγματα: α) προσπαθεί πολύ για να είναι διαφορετικό, χωρίς να είναι, β) στον δρόμο είναι όπως όλα τα PSA δεν έχει κάτι διαφορετικό, γ) έχει χάσει την ταυτότητα της Σιτροέν, δ) δεν έχει καθόλου σπορτίφ έκδοση, ε) έχει θέμα χώρων, πρόσβασης και ορατότητα κλπ.
Για 3άδα περίμενα Yaris,ΙD3,C4 και τελικό τα δύο τελευταία -όχι γιατί το yaris δεν είναι πολύ καλό και βελτιωμένο- ,αλλά γιατί τα άλλα δύο είναι πιο all around οχήματα.
Πάντως από τους λόγους που αναφέρουν για τη μη ψήφιση του C4 εκτός από την ορατότητα πίσω και το μικρό πίνακα οργάνων,τα υπόλοιπα μου φαίνονται λίγο άκυρα.Δηλαδή γιατί δεν είναι διαφορετικό;H σχεδίαση του είναι ξεχωριστή και το κάνει άμεσα αναγνωρίσιμο στο δρόμο.Στην κύλιση,οδήγηση,άνεση είναι όπως τα άλλα PSA,δηλ. όπως ένα 2008 ή ένα Opel; Όλοι γράφουν ότι με τις υδραυλικές αναρτήσεις έχει διαφορά.Μετά,έχει χάσει την ταυτότητά της και δεν έχει σπορτιφ έκδοση.Μα o κύριος χαρακτήρας της είναι η άνεση κι αν έβγαζε σπορτίφ,θα λέγανε ότι αλλοιώθηκε,πάει να μιμηθεί άλλους και δεν είναι το δικό της πεδίο κ.τ.λ. Γενικώς,ίσως για άλλους λόγους δεν το ψήφισαν και βρίσκουν δικαιολογίες.
Για μένα,που δεν με έλκυε ως τώρα ιδιαίτερα η μάρκα,οι τελευταίες γενιές της Citroen έχουν γίνει αρκετά ενδιαφέρουσες (C3,C3aircross,νέα C4).Έχοντας οδηγήσει και το c3 στην οικογένεια -το έχει η αδερφή μου εδώ και 4 χρόνια- έχω θετικές κυρίως εντυπώσεις.Έχουν τις ιδιαιτερότητες τους και τις αδυναμίες τους,αλλά έχουν βελτιωθεί -σε τομείς που πριν δεν ταίριαζαν με τα δικά μου γούστα-,κρατώντας κι ένα -έστω και λιγότερο από το παρελθόν- διαφορετικό χαρακτήρα από τους υπόλοιπους.
-
Συμφωνώ για το C4, και εμένα μου αρέσει πολύ και το περίμενα μέσα στην 3αδα. Το βρίσκω ξεχωριστό, όμορφο και πιστό στις αρχές της Σιτροέν...έστω προσαρμοσμένες στο 2021 και στον όμιλο.
-
Μετά και από μερικα testdrive και χρόνια τογιοτακιας ειπα να κάνω μια αλλαγη κατέληξα στο c4 130 ps feel pack αυτοματο ,ωραίο πάτημα , ηχομόνωση και άνεση ,τα Φορντ απορρίφθηκαν λόγω εμφάνισης κυρίως,τα peugeot αδιάφορα μια κόπια όλα,μποτάκια ολόιδια, στο νούμερο αλλάζουν 2008,3008,5008 κλπ,kia και hyundai και skoda μπορεί να έχουν κάνει άλματα αλλά τα σήματα αυτά με ανακατευαν από μικρή ηλικία,opel δεν κοίταξα έχω και ένα για την αδρεναλινη ...Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η εμφάνιση,ιδιαίτερη όχι κραυγαλέα όπως πχ το chr ,θα παραμείνει φρέσκια για αρκετά χρόνια η σχεδίαση του....
-
Καλοτάξιδο. Καλά χιλιόμετρα!
-
Kαλορίζικο και καλοτάξιδο!!
Σε τι χρώμα;
-
Καλοτάξιδο. βενζίνη ή diesel ?
-
Με το καλό, καλοτάξιδο!
-
Mastoras78 wrote:
Καλή τιμή έχει ο 1.2 με το Eat8 . Δε περίμενα τόσο μικρή κατανάλωση να πώ την αλήθεια σύμφωνα με το τέστ. Άξιο
Εεε καλά μην τα πιστεύεις και όλα, ειδικά από το συγκεκριμένο έντυπο.
Εδώ: https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-citroen-c4-c-cross-12-puretech-130-eat8 μετρήσανε αρκετά παραπάνω και λογικά πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα.
8.8 μου είχε δείξει εμένα ο 1.2 εατ8 , το 6-6.5 που λένε είναι πολύ μακριά πιο κοντά είναι τα νούμερα του ντραιβ. Φυσικά στο σπορ. Έχει τεράστια διαφορά στην χαρτογράφηση ο 1.2 μεταξύ σπορ και εκο. Έχουν κάνει φοβερή δουλειά. Αλλάζει τελείως η απόκριση. Η 8η σχέση στο σποτ μπαίνει σίγουρα μετα τα 140 το είχα γράψει εδώ όταν το οδηγησα δεν θυμάμαι ακριβώς ταχύτητα μπορεί και παραπάνω! Οπότε υπάρχει και μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση μεταξύ των προγραμμάτων.
Στο 1.5 εατ8 αντίθετα με ίδια οδήγηση ακριβώς στο καπάκι έγραψα 5.9 πάλι στο σπορ. Εδώ όμως η διαφορά με το εκο ήταν μικρή δεν άλλαζε ιδιαίτερα.
-
Ευχαριστώ για τις ευχές πήρα την έκδοση allure ,130 ps σε λευκό πέρλα...
-
είσαι σίγουρος ότι πήρες citroen, γιατί allure είναι εκδοση σε Peugeot και όχι citroen.
-
Μετά και από μερικα testdrive και χρόνια τογιοτακιας ειπα να κάνω μια αλλαγη κατέληξα στο c4 130 ps feel pack αυτοματο ,ωραίο πάτημα , ηχομόνωση και άνεση ,τα Φορντ απορρίφθηκαν λόγω εμφάνισης κυρίως,τα peugeot αδιάφορα μια κόπια όλα,μποτάκια ολόιδια, στο νούμερο αλλάζουν 2008,3008,5008 κλπ,kia και hyundai και skoda μπορεί να έχουν κάνει άλματα αλλά τα σήματα αυτά με ανακατευαν από μικρή ηλικία,opel δεν κοίταξα έχω και ένα για την αδρεναλινη ...Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η εμφάνιση,ιδιαίτερη όχι κραυγαλέα όπως πχ το chr ,θα παραμείνει φρέσκια για αρκετά χρόνια η σχεδίαση του....
Kαλοτάξιδο!Παραγγελία ή ετοιμοπαράδοτο?
-
Τζώρτζης wrote:
είσαι σίγουρος ότι πήρες citroen, γιατί allure είναι εκδοση σε Peugeot και όχι citroen.
2008 πήρε ο φίλος και από λάθος έγραψε σε συνέχεια εδώ , Τζώρτζη μην ανγχώνεσαι μια εταρεία είναι τα λιοντάρια με τις ερπύστριες !
-
1.2 130 ps shine μηχανικό κιβώτιο σε μαυρο μονόδρομος,δεν έχω πάρει άλλο χρώμα σε αυτοκινητο...
21.000 μόνο; Η τιμή καταλόγου ποια ήταν;
-
1.2 130 ps shine σε μαυρο μονόδρομος,δεν έχω πάρει άλλο χρώμα σε αυτοκινητο...
-
Τζώρτζης wrote:
Κι επίσης η citroen δεν έχει λευκό πέρλα..
-
1.2 130 ps shine σε μαυρο μονόδρομος,δεν έχω πάρει άλλο χρώμα σε αυτοκινητο...
ώπα γιατί μας ,μπέρδεψες λιγάκι...Feel pack είναι τελικά ή shine?Ετοιμοπαράδοτο ή παραγγελία?Ρωτάω γιατί και εγώ ειμαι σε αναμονή με παραγγελία, 26 Γενάρη .
-
@Sherlock, τελικά κατέληξες σε shine αντί για feel pack που έλεγες αρχικά;
CITROEN C4 III mod 2021