-
Η Citroen πολλαπλούς πρέπει να φοράει μόνο στην DS7. Το θέμα με το συγκεκριμένο δεν θα είναι ποτέ το κοπάνημα στις εγκάρσιες ανωμαλίες που εξαλείφει κατά κάποιον τρόπο η διάταξη ML σε σχέση με τον ημιακαμπτο. Έχει set-up που νιώθεις 'σαν μαγικό χαλί' πραγματικά. Το θέμα είναι κατά πόσο αυτό το μαγικό χαλί θα το κάνει να πλέει στις ευθείες, να γέρνει στις στροφές και να βουτάει στα φρένα. Αν αυτό το μετριάσει σε σχέση με την ένταση του φαινομένου στο σαφώς βαρύτερο C5 aircross δεν θα έχει καμία ανάγκη για ML...
-
Αναλυτική παρουσίαση. Αν κάποιος γνωρίζει Γερμανικά να μας πει όσο μπορεί τι ειπώθηκε γιατί δεν γνωρίζω λέξη...
-
Στο whatcar στο review γράφουν για αναπηδησεις σε δρόμο με κυματοειδείς ανωμαλίες,και ότι γέρνει δραματικά σε δρόμο με στροφές αν το πιέσεις....Καλά λόγια για το εσωτερικό και την άνεση...Νομίζω ότι με το set up του 'μαγικού χαλιου',χάνει ακόμα και στα βασικά του fun drive...Οπότε θα πουλήσει εμφάνιση και τη γνωστή συνταγή της ανεσης,η τιμή θα παίξει το βασικότατο ρόλο για το αν πουλήσει η θα πάει απατο στην Ελλάδα,αφού μάλλον θα μπαίνει στα κιτάπια και άλλης κατηγορίας και αξιόλογων αντιπάλων...
-
Αυτές τις βλακείες που γράφουν οι ιδιοκτήτες των Χίλμαν και των Βόξωλ , είναι συνηθισμένες . Το αμάξι έχει δηλωθεί υπέρ της άνεσης . Οπότε στο στρίψιμο θα γέρνει όπως κάθε σιτροέν και κάθε αμάξι με σπόρ αναρτήσεις θα κόβει σπονδύλους στους επιβάτες του στους ελληνικούς δρόμους .
Τώρα για τους κυματοειδείς δρόμους , επίσης έχει ειπωθεί ότι τα διπλά αμορτισέρ δεν είναι υδροπνευματική και έχει θεματάκια , αλλά μου θυμίζει εκείνη την ιστορία με τον τύπο από το τοπ γκήαρ που έβαλε την κάμερα για τις ιπποδρομίες πάνω σε μία μεγάλη σιτροέν και μετά σε μία μεγάλη μπεμβε΄...
-
Στο whatcar στο review γράφουν για αναπηδησεις σε δρόμο με κυματοειδείς ανωμαλίες,και ότι γέρνει δραματικά σε δρόμο με στροφές αν το πιέσεις....Καλά λόγια για το εσωτερικό και την άνεση...Νομίζω ότι με το set up του 'μαγικού χαλιου',χάνει ακόμα και στα βασικά του fun drive...Οπότε θα πουλήσει εμφάνιση και τη γνωστή συνταγή της ανεσης,η τιμή θα παίξει το βασικότατο ρόλο για το αν πουλήσει η θα πάει απατο στην Ελλάδα,αφού μάλλον θα μπαίνει στα κιτάπια και άλλης κατηγορίας και αξιόλογων αντιπάλων...
Κλασική βάρκα της Σιτροέν θα είναι, τι περίμενες;
-
Αυτό που με τσαντίζει είναι ότι ενώ το δηλώνει ότι έτσι θέλει να είναι , την κριτικάρουν για αυτό .
Πάντως διάβασα όλα τα βρεττανικά ριβιού που είδα στο νετ για το αμάξι και λένε καλά λόγια .
-
Πιστεύω θα παίξει στις τιμές του Mokka και με αυτό θα χτυπηθεί στις πωλήσεις.
Focus και 308 θα είναι άλλη κλάση.
-
Όταν έρχεται σαν ανταγωνιστής του focus και του golf, η ακόμα και του 2008 δεν μπορεί να έχει να έχει τύχη όταν πχ σε οδική συμπεριφορά και άνεση τα δύο πρώτα παίρνουν από ενα 9αρι,και το c4 10 στην άνεση και 6 στην οδική συμπεριφορά..Θα πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία,που μάλλον πάλι δεν θα την έχει...Στα 17,5 αρχική τιμή θα έχει τύχη λόγω εμφάνισης ,αν έρθει με κάνα 19αρι και άδειο ,μόνο οι φανατικοί θα το πάρουν...
-
Γελάσαμε με 9άρι σε άνεση στο φόκους και στο γκόλφ ....
Αν είσαι 1,70 και 60 κιλά με καλή μέση , μπορεί να νιώσεις άνετα ...
-
Πολύ άνετα και το Focus και το Golf, σε σημείο που αν είσαι λίγο σβέλτος τα βρίσκεις και μαλακά (με την κακή έννοια) στις βασικές εκδόσεις.
-
Νομίζω δίκαιο και σύντομο review.
He gets it, καταλαβαίνει ότι το αυτοκίνητο κοιτάει αλλού στην κατηγορία και τα Air bumps τα θεωρεί καλύτερα από το C5 (ίσως φταίει το βάρος του C5, γενικά έχει πάρει mixed reviews σε αυτό το θέμα, μάλλον πρέπει να ψάξει λίγο περισσότερο τις ρυθμίσεις η Citroen, να το βγάλει λίγο σκληρότερο ίσως).
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι χάλασαν ανθρωποωρες και χρήματα για να βάλουν αυτή τη βλακεία για το τάμπλετ μπροστά στο ταμπλό. Τουλάχιστον 50 πράγματα βλέπω που θα μπορούσαν να είχαν κάνει για να βελτιώσουν την καμπίνα.
Ένα φθηνότερο C-HR βλέπω, και το λέω για καλό. Το πόσο φθηνότερο, θα κρίνει και την εμπορική του πορεία.
-
Γελάσαμε με 9άρι σε άνεση στο φόκους και στο γκόλφ ....
Για Γκόλφ δεν έχω άποψη, αλλά το Focus είναι απίστευτα άνετο (μιλάω για ανάρτηση και ποιότητα κύλισης), ακόμα και σε έκδοση ST Line, το πιο άνετο hatchback που έχω οδηγήσει.
-
criuser wrote:
Γελάσαμε με 9άρι σε άνεη στο φόκους και στο γκόλφ ....
Για Γκόλφ δεν έχω άποψη, αλλά το Focus είναι απίστευτα άνετο (μιλάω για ανάρτηση και ποιότητα κύλισης), ακόμα και σε έκδοση ST Line, το πιο άνετο hatchback που έχω οδηγήσει.
Δεν νομίζω ότι μιλάτε για το ίδιο πράγμα. Το C3 Aircross και C5 Aircross πώς θα τα χαρακτήριζες;
-
Δεν νομίζω ότι μιλάτε για το ίδιο πράγμα. Το C3 Aircross και C5 Aircross πώς θα τα χαρακτήριζες;
Δεν μιλάει για άνεση ανάρτησης ο Κρούζερ? Για χώρους λέει?
C5 Aircross δεν έχω οδηγήσει. Το C3 Aircross είναι πολύ άνετο και μου άρεσε αλλά σε κάποιες αρκετά βαθιές εγκάρσιες ανωμαλίες (εγκοπές) ένοιωθα το πίσω μέρος να κοπανάει. Για παράδειγμα το C-HR στην ίδια διδρομή είχε καλύτερη ποιότητα κύλισης (με τις 17αρες).
-
Θεωρητικά το νέο C4 θα έχει καλύτερη οδηγική συμπεριφορά αφού είναι και 11 εκατοστά ποιο χαμηλό. Το C3 Aircross είναι περίεργη υπόθεση. Εμένα μου έβγαλε ανάμεικτα συναισθήματα στην οδήγησή του. Άλλες φορές μου άρεσε πολύ, άλλες φορές με χάλαγε πολύ. Το στήσιμο του όμως δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με το στήσιμο του VW Group. Για τα Ford δεν έχω εμπεριστατωμένη άποψη.
Εγώ κατάλαβα ότι το Aircrοss είναι εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας αυτοκίνητο στην Λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου. Σε αυτή την διαδρομή (ευθείες, στροφές και δυνατότητα για πάτημα γκαζιού) διαπίστωσα ότι είναι αυτοκίνητο για χαλαρούς ρυθμούς. Και ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει αυτοκίνητα hatchback παρόλο που είχε ένα κινητήρα που μπορεί να το κινήσει πολύ σβέλτα. Το θέμα δεν αφορά μόνο την ανάρτηση, αλλά γενικά το στήσιμο του αυτοκινήτου και ο ρόλος του. Αυτή η διαδρομή ήταν το κερασάκι στη τούρτα για να αποφασίσω να το δώσω.
Το νέο C4 θέλω να πιστεύω ότι θα είναι ποιο 'Peugeot' ...
-
δλδ storm το c3 aircross στην Βάρης Κορωπίου, από πόσα και πάνω σε χάλαγε???
Στα 100 σε εμπνέει για παραπάνω??? Ότι σαν μοτέρ τα πήγαινε δεν το συζητάω καν (εδώ πάει το αουρις)!!!
Αλλά αν πχ στα 100 εκεί λες όπα στα 110 θα φύγει, μιλάμε για σοβαρό θέμα από άποψη κρατήματος! πχ Βράδυ 22:30 καθημερινή (που δεν είχε κίνηση και δεν θα γινόμουν επικίνδυνος αν εβρισκα φαναρι κοκκινο) μπορούσα να μπω σε καμπές κλπ με 120+ με το αουρις (που δεν είναι και φοκους)
-
Φίλε στην συγκεκριμένη λεωφόρο έκανα πολλά τεστ. Στις ανοιχτές στροφές, ειδικά όταν ήταν διαδοχικές, πάνω από 100km/h εμένα μου έδινε την εντύπωση ότι δεν θα μείνει στο δρόμο.
Μάλιστα σε ένα φανάρι ξεκίνησα μαζί με μία Alfa Romeo 156. Φύγαμε μαζί, το πατήσαμε το γκάζι, προσπάθησα να την ακολουθήσω αλλά στην πρώτη ανοιχτή στροφή έφυγε αέρα. Εγώ απλά χαλάρωσα γιατί το Aircross δεν... Και φυσικά δεν αναφέρομαι σε τρελά γκάζια. Απλά σκέφτηκα να ακολουθήσω στα 'ίσα' μία Alfa 156 όπου ο οδηγός της απλά έφυγε σβέλτα.
Ένα άλλο πρόβλημα ήταν οι ανωμαλίες του δρόμου που πήγαιναν το αμάξωμα πέρα-δώθε οπότε και αυτό δεν άφηνε και πολλά περιθώρια για ποιο 'σπιρτόζικη' οδήγηση. Ξέρεις, όταν πέφτεις σε φρεάτιο και το αμάξωμα πάει πέρα-δώθε σου αφήνει μία αίσθηση 'σεισμού' που 'γκρεμίζει' το 'ακίνητο'.
-
Όλα τα reviews λένε ότι το C4 ΔΕΝ είναι Peugeot, είναι κλασσικό Citroen των τελευταίων ετών, χαλαρό αυτοκινητάκι για βόλτες.
15 εκατοστά είναι από το έδαφος, τι 11 εκατοστά διαφορά?!
@Νickthetrib δεν είναι επικίνδυνο, απλά δεν σε προδιαθέτει να μπαίνεις με 120 σε στροφές και τέτοια, επίσης είναι ψηλό αμάξι, έχει μεγάλες κάθετες επιφάνειες, και 5 πόντους ψηλότερο από το Auris, δεν έχει καμία σχέση.
Αν πας να το πιέσεις σε κουράζει, αλλά δεν γίνεται επικίνδυνο στα χιλιόμετρα που λες.
Και το C4 θα έχει όρθια θέση οδήγησης όπως και τα υπόλοιπα Citroen (ακόμη και το C3 έχει όρθια θέση), τα παίρνεις για να κάνεις άνετα τη δουλειά σου και να βολτάρεις και να πηγαίνεις άνετα ταξιδάκια σε άνετα καθίσματα - πολυθρόνες, αυτό ξενίζει κάποιους, δεν είναι για όλους αυτή η συνθήκη. Εγώ τώρα που επέλεξα B suv πήγα σε περισσότερο οδηγική κατεύθυνση (καμία σχέση με το 2008 το C3 Aircross), όταν είχα πάρει B για να κάνω τη δουλειά μου (C3) το προτίμησα από άλλα, μετά που πήραμε για τη δουλειά ένα μικρό αλλά με χώρους και κουβάλημα πήγα πάλι σε Ford (B Max, είμαι και λίγο Ford-άκιας, τι να κάνουμε..) αλλά με κουράζει πάααρα πολύ, το τιμόνι που κόβει άμεσα και η 'νευρικότητα' που σου βγάζει, για ταξίδια το έχω κόψει τελείως, δεν το παίρνω σχεδόν ποτέ πλέον, και ας είναι λίγο γρηγορότερο από το C3.
Γούστα και επιλογές είναι αυτά!
-
Για μένα το να γέρνει σε πίεση σε στροφές οκ το αντέχεις,άντε και το να βουτάει στα φρενα αλλά το να νιωθεις οτι πλέει σε μεγάλες ταχύτητες και σε μικροαλλαγές κατεύθυνσης είναι κόκκινη γραμμή...Από την άλλη αν όπως λένε είναι οικογενειακό αυτοκίνητο γι'αυτό και η πλαδαρή οδηγική συμπεριφορά,πως εδωσαν μονο 380 λίτρα χώρο αποσκευων..ελληνικό review ποτέ θα γίνει?!
-
15 εκατοστά είναι από το έδαφος, τι 11 εκατοστά διαφορά?!
Ύψος αμαξώματος.
CITROEN C4 III mod 2021