-
Καλες διακοπες
-
Αν νομίζεις ότι η ισορροπία μου εξαρτάται από τις μπαρούφες που γράφει ο κάθε τυχάρπαστος στα forum για τα αυτοκίνητα...επίσης καλές διακοπές να έχετε!!!
-
Με εκπλησει το γεγονος πως συνεχιζετε να επιτιθεστε ενω απλα σας ευχηθηκα καλες διακοπες. Βεβαια καθε αγνωστος για εσας μπορει να ειναι τυχαρπαστος και πρωτος εγω που δε συμφωνω με την αποψη σας, ομως θα πρεπει να γνωριζετε πως να φερεστε πρωτος εσεις, ειδικα οταν χαρακτηριζετε τους αλλους αγενεις. Τεσπα μονο η ισορροπια σας που χαθηκε με λυπει. Σκοπος ητο να το αποφυγουμε τουτο.
-
Για να μην συνεχίζουμε τα off topic, σας ρώτησα κάτι πολύ απλά και ευγενικά, αλλα μάλλον επειδή δεν έχετε οδηγήσει κανένα από τα 2 αυτοκίνητα που τυγχάνει αυτή τη στιγμή να έχω, δεν μπορείτε να απαντήσετε και αυτό επιβεβαιώνει ότι η αρχική σας ανάρτηση ήταν μάλλον επιπόλαιη και βασισμένη στο άκουσα, διάβασα, είχα παλιά ένα VW κλπ. Θα μπορούσατε φυσικά να γράψετε πχ ότι ποτε δεν θα αγοράζατε γενικά VW και Opel αν θέλατε οδηγική ευχαρίστηση και θα ήταν απόλυτα αποδεκτό. Το γεγονος ομως ότι ειρωνευτήκατε τις επιλογές μας χωρις να έχετε σίγουρα οδηγήσει τα συγκεκριμένα μοντέλα -ένα Passat GTE και ένα Mokka (που για την κατηγορία του στα μικρά BSUV όλα τα tests και τα reviews το κατατάσσουν στην πρώτη 3αδα σε οδηγικά χαρακτηριστικά μαζί με το Puma και το 2008) με ώθησαν να σας απαντήσω.Δεν αναφέρθηκα επ ουδενί προσωπικά σε εσάς ως τυχάρπαστο ήταν καθαρά γενίκευση για όσα αστήριχτα κατά καιρούς διαβάζουμε εδώ και αλλου.Καλή συνέχεια και γεια σας από μένα.
-
SGL ηρέμησε όλοι διαβαζουμε και έχουμε αποψη. Αν κάποιος είτε έχει δίκιο είτε όχι είναι ανάγωγος και προσβλητικός φαίνεται..............
Αμαξάρες οδηγείς και κανένας δεν λέει ότι σώνει και καλά ενα αυτοκίνητο πρέπει να είναι σπορ.
Το PASAT που έχεις είναι ΤΡΟΜΕΡΟ για ταξίδια και με πολυ γκαζι (ευθεια όμως μονο μας πατας στις στροφές σου ρίχνω χαχαχαχαχαχ) αλλά και μέσα στην πόλη που δεν πληρώνεις τίποτα και το MOKKA ένα από τα καλύτερα BSUV που ισορροπεί αναμεσα στο σποτιφ (που δεν είναι) και στην άνεση (που το πήρες και σε τρομερη τιμή γιατι δεν ξέρω αν αξίζει την τωρινη του)
Εγω προσωπικά βλέπω ότι έχεις στο γκαράζ 2 φοβερα αυτοκίνητα που για ξεχωριστους λόγους πολλοί θα ήθελαν να είχαν (και εγω). Για το πρώτο δεν πληρώνεις τίποτα και το δεύτερο είναι ενα ομορφο μικρο αμαξι που μέχρι και ο μικρος σου γουσταρει. Δεν είναι κανενα από τα 2 κάποιο που να δινει σπορτιφ οδηγικη ευχαρίστηση (δεν έχουν κοφτερα τιμόνια και σπορ αναρτήσεις και δεν προοριζονται για αυτο) αλλά δίνουν πάρα πολλά αλλα και είναι και πανέμορφα.
-
Διχως κοσμητικα και αυτο ειναι προοδος για εσας. Εχετε δικιο πως δεν εχω οδηγησει τα συγκεκριμενα, ομως φυσικα και εχω οδηγησει ξανα και ξανα αρκετα οπελ, λιγοτερα βαγγ (1.4 golf tsi 170 hp και passat cc 1.8). Οι αποψεις μου δεν βασιζονται σε φημες και διαδωσεις. Συνολικα υπαρχουν λογοι που κανενα απο τα δυο σηματακια δεν συμβαδιζουν με σπορ οδηγηση ενω η ευχαριστηση που μου προσφεραν ειδικα της οπελ ηταν μονο οταν απαλλαχτηκα απο δαυτα ενω του βαγγ ηταν σαφως καλυτερα, οχι ομως αρκετα. Συγνωμη που δεν αποθεωσα τις επιλογες σας λοιπον. Απο εκει και μετα επειδη περασαν αρκετα αμαξια απο τα χερια μου επαψα να θεωρω οδηγικη ευχαριστηση τη δυνατοτητα να πιανω ταχυτητες δικαστηριου στην Εθνικη εξω απο τη Θηβα ή στην Εγνατια εξω απο Ξανθη Κομοτηνη Αλεξανδρουπολη.
Ακομη και ο cirus πιο ευγενικα σας το ειπε πως ειδικα το ενα απο τα δυο μονο στις ευθειες θα τον περναγε, εγω θα σας πω και τα δυο. Ειδικα την οπελ ( τυγχανει να εχω και ενα κορσα 1.2 με 82 περιστασιακα) την εχω δει και σε δυνατα της μοντελα και δεν απορω πια που μετα το μαντα δε ξαναβγαλαν αυτοκινητο της προκοπης. Αποψεις ειναι αυτες και σε ενα καφενειακο σαιτ επιτρεπονται. Πρεπει να ειστε προετοιμασμενος και για αυτα. Διαφορετικα να επιλεγετε και φιλους που θα σας λενε ναι και μονο.
Τουλαχιστον ηρεμησατε τωρα.
-
Αγαπητέ cirus θα διαφωνήσω ότι το Passat GTE δεν δίνει σπορτίφ οδηγική ευχαρίστηση καθώς με το progressive steering και τις ρυθμίσεις που μπορείς να κάνεις και στην απόκριση του τιμονιού αλλά και στις ηλεκτρονικές αναρτήσεις που μπορουν να γίνουν πολύ σκληρές, το αυτοκίνητο είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Λόγω αυξημένου μετατροχιου έχει σαφώς διαφορετικά δυναμικά χαρακτηριστικά από ένα warm-hot hatchback, αλλά το τιμόνι, η ανάρτηση, τα φρένα και η ροπή των κινητήρων -sic- δινουν χαμόγελα. Εμένα μια χαρά sport οδηγική ευχαρίστηση μου προσφέρει στην ρύθμιση που του έχω φτιάξει.
@SPI-Duster χαίρομαι που επιτέλους γράψατε την αλήθεια που από την αρχή κατάλαβα ότι δεν τα έχετε οδηγήσει και η άποψη σας για την οδηγική ευχαρίστηση του Passat GTE στηρίζεται σε παλιότερα μοντέλα.Στεναχωριέμαι με την εμμονή σας να με παρουσιάζετε σαν να έχω χάσει την ισορροπία μου ή να έχω νευριάσει και μετά να ηρέμησα. Το να μου γράφετε οτι δεν είμαι Ελληνας χωρις να με γνωρίζετε δεν είναι αστειάκι. Στην αγένεια απαντώ όπως της αξίζει. Ως επαγγελματίας υγείας απλώς να σας ευχηθώ να είστε καλά και για όλα υπάρχει λύση.
-
Δυστυχως για εσας θα τη γραψω one more time οπως λενε στο εξωτερικο. Μονο οι δημοσιογραφοι του ειδικου τυπου εχουν την υποχρεωση να γραφουν ακριβως για τα μοντελα που εχουν οδηγησει. Εδω καταθετουν εμπειριες και αποψεις ανθρωποι που οπως εσεις εχουμε διαφορετικο αντικειμενο. Προσωπικα εχοντας μεγαλη πείρα απο σχολες μπορω να βλεπω και να συμπαιρενω τις τασεις καθε κατασκευαστη. Δεν εγραψα ποτε κατι για τα συγκεκριμενα μοντελα. Εγραψα πως δεν περιμενω να διαφερουν απο τη φιλοσοφια του κατασκευαστη τους. Αγενης ησασταν και ειστε ακομη και τωρα που για κατι τοσο ασημαντο με λουσατε με κοσμητικα.. Αν παντως θεωρησετε πως οποιος βρεισκει εξαιρετικες τις επιλογες σας, τις εχει οδηγησει κιολας, να σας βγαλω το καπελο. Εξαιρετικη περιπτωση. Επιτελους ομως πειτε μας την αληθεια. Σε ποιο ελληνικο χωριο λενε elaborate? Αφηστε καλυτερα, μη λετε τπτ για αυτο. Σημασια εχει πως εγω δεν ειμαι απο τετοιο. Ηταν που θελατε και να μην ασχοληθω μαζι σας...
-
Αλήθεια τώρα το συνεχίζετε για το αν είμαι Έλληνας;!!!
Η απάντηση που θα λάβετε είναι κρίμα τα ελληνικά που μάθατε στις σχολές με τα ορθογραφικά σας λάθη σε 5 αράδες.Πραγματικά η τελευταία φορά που σας απαντώ, εκφραστείτε ελεύθερα.
-
Αγαπητέ cirus θα διαφωνήσω ότι το Passat GTE δεν δίνει σπορτίφ οδηγική ευχαρίστηση καθώς με το progressive steering και τις ρυθμίσεις που μπορείς να κάνεις και στην απόκριση του τιμονιού αλλά και στις ηλεκτρονικές αναρτήσεις που μπορουν να γίνουν πολύ σκληρές, το αυτοκίνητο είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Λόγω αυξημένου μετατροχιου έχει σαφώς διαφορετικά δυναμικά χαρακτηριστικά από ένα warm-hot hatchback, αλλά το τιμόνι, η ανάρτηση, τα φρένα και η ροπή των κινητήρων -sic- δινουν χαμόγελα. Εμένα μια χαρά sport οδηγική ευχαρίστηση μου προσφέρει στην ρύθμιση που του έχω φτιάξει.
Ενταξει μπορεί να κάνω λάθος δεν το έχω οδηγήσει αλλά με τόσες μπαταρίες και βάρος θεωρω ότι το αυτοκίνητο ναι μεν στρίβει παρα πολύ καλά σε ανοιχτές στροφες αυτοκινητόδρομου αλλά σε συνεχόμενες στροφές σε βουνίσιους δρόμους δεν μπορεί να τα καταφέρει τόσο καλά οσο σπορ μοντέλα εξου και η γνώμη μου. Αυτο δεν σημαίνει οτι δεν είναι ευχαριστο οδηγικά. Δεν διεκδηκώ το αλαθητο αλλά νομίζω και η ίδια η VW δεν το θεωρει σπορ αλλά ένα γρήγορο saloon car και δρομέα μεγαλων αποστάσεων (δεν το βοηθάει όπως πολύ σωστα είπες το μετατρόχιο είναι πολύ μεγαλο). Σπορ αίσθηση μπορεί να δίνει και αν στην δίνει τα υπολοιπα περισευουν, απλά εγω δεν το θεωρω σπορ μοντελο ακομα και να σου δίνει αυτή την αισθηση.
Στο ξαναλέω σε ζηλέυω που το οδηγείς είναι φανταστικό αυτοκίνητο ασχετως της γνωμης μου ότι δεν ειναι σπορ. Ειναι απλά η γνωμη μου ότι ένα οποιοδήπωτε αυτοκίνητο με τόσο μεγάλο μετατρόχιο δεν μπορεί να θεωρηθει σπορ. Γρηγορο όποιος λέει ότι δεν είναι προφανώς λέει χαζομάρες.
Σε ευθεία όμως και σε ανοιχτές στροφές είναι ΦΩΤΙΑ και ΛΑΥΡΑ.
-
Βρήκα κάποιες πληροφορίες σε σύγκριση μεταξύ Ctosdland/Mokka και e-Mokka, τα ηλεκτρικά δεν μπορούν να τραβήξουν trailer (γενικά μιλώ με αφορμή τη σύγκριση);
the Mokka is the better holiday car for people with a trailer tent or caravan. 1200 kg braked weight is allowed on the Mokka hook. With the Crossland this is only 840 (petrol versions) to 870 kg (diesel). The electric Mokka-e, on the other hand, is not allowed to pull a trailer at all.
-
Πιθανώς να έχει να κάνει με το homologation approval κάθε μεμονωμένου μοντέλου- μιλάω για μοντέλα που έχουν και ηλεκτρικά και συμβατικά κινητήρια σύνολα.Νομίζω ότι είτε α)λόγω αυξημένου βάρους των ηλεκτρικών σε σχέση με τα συμβατικά δεν μπορούν να ξεπεράσουν την έγκριση που έχουν λάβει για το μέγιστο βάρος έλξης - ίσως είναι παράλειψη των κατασκευαστών και δεν έχουν προβεί σε αναθεώρηση των εγκρίσεων τους για τα ηλεκτρικά, είτε β) μειώνεται που μειώνεται δραστικά η αυτονομία με clima κλπ φανταστείτε πόσο μειώνεται η αυτονομία με την έλξη ενός τρέιλερ ή ενός τροχόσπιτου...
Από κάποιο σημείο και μετά λόγω ήδη αυξημένου βάρους των ηλεκτρικών με τις μπαταρίες αν προσθέσεις ένα τρέιλερ πχ μπορεί η καταπόνηση σε φρένα, αναρτήσεις κλπ να είναι τόσο σημαντική που ρισκάρεις την οδηγική σταθερότητα και να χρειάζονται αναβαθμισμένα εξαρτήματα/συστήματα.
Ίσως τα αμιγώς ηλεκτρικά και ισχυρά μοντέλα τύπου Tesla/Jaguar IPace/Ford Mustang E να έχουν τέτοια έγκριση και να επιτρέπεται να έλκουν.
-
Αυξημένο βάρος, σημαίνει και αύξηση της θερμοκρασίας στον ηλεκτροκινητήρα.
Οπότε μπορεί να μην έχει γίνει μελέτη (;) για την επαρκή ψύξη του σε αυξημένο φορτίο.
-
Έχει παρατηρήσει κανείς κάτοχος οποιουδήποτε νέου μοντέλου Opel δυσκολία στην σύνδεση του αυτοκινήτου με την εφαρμογή My Opel?
Ζήτημα να έχει συνδεθεί 2 φορές από τότε που το πηραμε και έκανα register το VIN....Δεν κάνει καθόλου update ούτε τα χλμ ούτε τις διαδρομές κλπ...
-
Και εμένα μου το έκανε στην αρχή και κάτι πείραξα στις ρυθμίσεις της εφαρμογής στο κινητό και από τότε συνδέεται αυτόματα μόνο του με το που βάλω το κλειδί στην μίζα. Κοίταξε στις άδειες χρήσεις της εφαρμογής στο κινητό σου, βάλτο να κάνει εκκίνηση μόνο του όταν δέχεται δεδομενα.
-
Λοιπον, μόλις γύρισα απο test drive διαδρομή με το ΑΤ 130ps, αρχή πειραιώς-καλλιθέα-μοσχάτο μέσα και πίσω. Μια χαρα μου φαίνεται σαν δύναμη, δεν ενιωσα να μου λείπει κάτι και με το αυτόματο πίανει όμορφα απο χαμηλά. Οι αλλαγές γίνονται απίστευτα στρωτά και λίγο που έπαιξα με τα αυτάκια μου φάνηκε αρκετα γρήγορο.Στις λακούβες δεν το λες και βούτυρο αλλά απο το fiesta με τις 17 που οδηγώ τώρα πολύ καλύτερο και αρκετά κοντα σε αυτό που θέλω.
Το τιμόνι του με ξένισε λιγάκι εμφανισιακά. Είναι λες και το έχεις βγάλει απο άλλο αμάξι και το έχεις βάλει σε αυτό. Γενικά ψιλοχαλάει το υπόλοιπο κατ εμε φανταστικό design. Επισης ένα άλλο που μου φάνηκε περίεργο, μετά απο απότομο πάτημα ένιωθα ότι άφηνα το γκαζι και αυτο για μισό δευτερόλεπτο συνέχιζε να δίνει. Ισως ειναι και λόγω του αυτόματου, έχω να οδηγήσω αυτόματο 10 χρόνια απο το Cherokee του πατέρα μου.
Η μπροστινή μασκα με φοβίζει λίγο όσον αφορά σημάδια απο πετραδάκια σε βάθος χρόνου και το Piano Black στην κονσόλα μου φαίνεται δύσκολο να μην γρατσουνιστεί.
Επίσης, δεν είχα καταλάβει ότι η GS Line δεν έχει adaptive ούτε σαν εξτρα. Οπότε η προσφορά για Ultimate 28300 με μαυρο καπώ σαν εξτρα και ασημί χρώμα. Αν ήταν στα 25-26 θα το σκεφτόμουν σοβαρα. Τώρα με αυτήν την τιμή και τα επιτόκια πάμε στα 31+ που τα θεωρώ απίστευτα πολλά για αυτό το αμάξι.
-
Λοιπον, μόλις γύρισα απο test drive διαδρομή με το ΑΤ 130ps, αρχή πειραιώς-καλλιθέα-μοσχάτο μέσα και πίσω. Μια χαρα μου φαίνεται σαν δύναμη, δεν ενιωσα να μου λείπει κάτι και με το αυτόματο πίανει όμορφα απο χαμηλά. Οι αλλαγές γίνονται απίστευτα στρωτά και λίγο που έπαιξα με τα αυτάκια μου φάνηκε αρκετα γρήγορο.Στις λακούβες δεν το λες και βούτυρο αλλά απο το fiesta με τις 17 που οδηγώ τώρα πολύ καλύτερο και αρκετά κοντα σε αυτό που θέλω.
Το τιμόνι του με ξένισε λιγάκι εμφανισιακά. Είναι λες και το έχεις βγάλει απο άλλο αμάξι και το έχεις βάλει σε αυτό. Γενικά ψιλοχαλάει το υπόλοιπο κατ εμε φανταστικό design. Επισης ένα άλλο που μου φάνηκε περίεργο, μετά απο απότομο πάτημα ένιωθα ότι άφηνα το γκαζι και αυτο για μισό δευτερόλεπτο συνέχιζε να δίνει. Ισως ειναι και λόγω του αυτόματου, έχω να οδηγήσω αυτόματο 10 χρόνια απο το Cherokee του πατέρα μου.
Η μπροστινή μασκα με φοβίζει λίγο όσον αφορά σημάδια απο πετραδάκια σε βάθος χρόνου και το Piano Black στην κονσόλα μου φαίνεται δύσκολο να μην γρατσουνιστεί.
Επίσης, δεν είχα καταλάβει ότι η GS Line δεν έχει adaptive ούτε σαν εξτρα. Οπότε η προσφορά για Ultimate 28300 με μαυρο καπώ σαν εξτρα και ασημί χρώμα. Αν ήταν στα 25-26 θα το σκεφτόμουν σοβαρα. Τώρα με αυτήν την τιμή και τα επιτόκια πάμε στα 31+ που τα θεωρώ απίστευτα πολλά για αυτό το αμάξι.
είναι καλουλί αλλά είναι ακριβό πολύ αδικαιολογητα. λίγοι τυχεροι πρόλαβαν σε προσφορα που τα είχε στην αρχη και το πήραν σε καλή τιμη.
Τιμόνι σαν του puma οποιο και να οδηγήσεις στα BSUV δεν θα βρεις. Στο λέω γιατι έχεις fiesta και τα fiesta έχουν και αυτα καλό και ακριβες τιμονι. Μετα θα έβαζα το kamiq σε τιμόνι αν και όχι τόσο καλό. Εχει όμως μεγαλους χώρους να το δεις και αυτό αν και σε ομορφιά δεν συγκρινεται με 2008, puma , moka
-
Τιμόνι σαν του puma οποιο και να οδηγήσεις στα BSUV δεν θα βρεις. Στο λέω γιατι έχεις fiesta και τα fiesta έχουν και αυτα καλό και ακριβες τιμονι. Μετα θα έβαζα το kamiq σε τιμόνι αν και όχι τόσο καλό. Εχει όμως μεγαλους χώρους να το δεις και αυτό αν και σε ομορφιά δεν συγκρινεται με 2008, puma , moka
Περασα και απο την ford την βόλτα μου. Για το πούμα, με χαλάνε 2 πράγματα. Που θα δώσω τόσα λεφτά και ουσιαστικά θα μπώ πάλι στο ίδιο αμάξι (σαν κάτοχος φιεστα) και το διπλοσύμπλεκτο. Για το 2008 φοβάμαι λίγο τα γαλλικά (θα μου πείς το Mokka τι είναι???) και η allure plus που βλέπω να με καλύπτει πάει τα 29.5++ οπότε φέυγουμε ψηλά.
Υ.Γ. Αν δεν φοβόμουν οτι το Focus 1.5 182 θα καει τα άντερα του, θα το είχα κλείσει ήδη. Με το φίεστα μετρημένη στο sprintmonitor έχω 8.2 σε 68Κ χιλιόμετρα. Άρα με το φοκι εκτιμώ ότι θα φτάσω 11+ που δεν πολυψήνω. Αλλα βλέπουμε..
-
cirus wrote
Περασα και απο την ford την βόλτα μου. Για το πούμα, με χαλάνε 2 πράγματα. Που θα δώσω τόσα λεφτά και ουσιαστικά θα μπώ πάλι στο ίδιο αμάξι (σαν κάτοχος φιεστα) και το διπλοσύμπλεκτο. Για το 2008 φοβάμαι λίγο τα γαλλικά (θα μου πείς το Mokka τι είναι???) και η allure plus που βλέπω να με καλύπτει πάει τα 29.5++ οπότε φέυγουμε ψηλά.
Υ.Γ. Αν δεν φοβόμουν οτι το Focus 1.5 182 θα καει τα άντερα του, θα το είχα κλείσει ήδη. Με το φίεστα μετρημένη στο sprintmonitor έχω 8.2 σε 68Κ χιλιόμετρα. Άρα με το φοκι εκτιμώ ότι θα φτάσω 11+ που δεν πολυψήνω. Αλλα βλέπουμε..
Πλατφόρμα/κινητήρες/κιβώτια και πολλά άλλα είναι ολόιδια στα Mokka/2008/C4!
2008 πήρες προσφορά; Μην κοιτάς από ιντερνετικά, ρώτα κάπου, κάνουν φοβερές προσφορές (τουλάχιστον όταν είχαν stock). επίσης ακόμη δίνουν το χρώμα δώρο νομίζω που όσο να' ναι είναι κάνα 500αρικο αλλού, και περισσότερο οι πέρλες και τα 3πλης.
Το τιμόνι εννοείς ότι έχουν κρατήσει το παλιό μουφεξ, λες και έχεις πάρει Crossland 3ετιας; Μεγάλο ατόπημα, άλλαξαν τα πάντα, εκτός από αυτό..
Με την προσφορά Opel More! η Elegance είναι εκπληκτική έκδοση.
-
Πέρνα από το Thread του Focus και διάβασε, το μέλος που έχει το 1.5Τ SW αλλά με χειροκίνητο βλέπει σίγουρα χαμηλότερες καταναλώσεις από τα 11 που αναφέρεις. Με την ταυτότητα στο στόμα είσαι συνέχεια όταν οδηγάς, ή μόνο εντός πόλης;
Κατ' εμέ αν έχεις το Fiesta μην πάρεις το Puma, ίδιο αμάξι και θα ξενερώσεις. Πάρε μια μπαγκαζιέρα στην τελική αν σου λείπουν οι χώροι. (που αν κοιτάς και το Mokka λογικά δεν χρειάζεσαι και τρελούς χώρους). Νομίζω για Focus είσαι πάντως, ειδικά αν είσαι ικανοποιημένος και από το Fiesta, brand loyalty..!
Opel Mokka 2021