-
LΧαχαχα να είσαι καλά cirus!!
Ξέρεις γιατί δεν ενθουσιάζομαι πολύ με το Passat και περισσότερο με το Mokka? Γιατί απλά το Passat δεν είναι δικό μου και μπορεί σε 1 μήνα σε 1 χρόνο ή δεν ξέρω ποτε να χάσω την δουλειά μου και μαζί και αυτό. Εστιάζω λοιπόν περισσότερο στο δικό μας απόκτημα που με ενδιαφέρει και πως θα τα πάει από βλάβες κλπ παρα στο εταιρικό που απλώς έχω την ησυχία μου για την χρήση όσο το έχω.....
Δεν είναι μόνο αυτό ρε φίλε νομίζω.
Δεν ξέρω είχα στο παρελθόν πχ ένα octavia και έπαιρνα ένα νηκιάρικο ανεμικό panda ή ένα augo που δεν πήγαινε βήμα
δεν συγκρινοταν με το actavia που είχα και όμως για καποιον ανεξηγητο λόγο παρόλο που ήταν χρέπια και δεν πήγαιναν βημα γελούσα πολύ και διασκέδαζα να τα οδηγω οσες μέρες τα νοίκιαζα.
δεν ξέρω το έχω μόνο εγω αυτο? μας αρέσουν τα μικρά αυτοκίνητα γιατί νομίζω βγάζουν λίγο το παιδί μέσα μας δεν ξέρω.
καλά το MOKA δεν συγκρίνεται με αυτα τα χρέπια (οχι σαν μοντελα σαν νοικιάρικα με πολλά χιλιόμετρα) που ανέφερά σε τίποτα είναι κλάσεις ανώτερο αλλά είναι επίσης ένα μικρό αυτοκίνητο και πανέμορφο κιολας οπότε fun to drive έχει νομίζω αρκετο παρόλο που δεν το έχω οδηγήσει.
-
Σαν κάτοχος και εγώ του νέου mokka θα σας πω και εγώ την γνώμη μου. Έχω το mokka περίπου 1.5μηνα και έχω διανύσει μαζί του 900χιλιομετρα κυρίως σε αστικό περιβάλλον. Θα μιλήσω για την έκδοση elegance με το αυτόματο κιβώτιο eat8 130. Στα θετικά του: πρόκειται για ένα ευκολοδηγητο αυτοκίνητο με σχετικά μικρό όγκο και ωραίο κόψιμο στο τιμόνι, είναι αρκετά ξεκούραστο και ευέλικτο μέσα στην κίνηση της πολης, τα υλικά στο εσωτερικό του είναι αρκετά ποιοτικά με πολύ περιορισμένα τα σκληρά πλαστικά ενώ η συναρμογή τους φαίνεται αρκετά καλή σε πρώτη φάση, το αυτόματο κιβώτιο είναι πολύ άνετο και οι αλλαγές του είναι τόσο αρμονικές που ούτε που τις καταλαβαίνεις, τα φώτα τα intellilux led είναι φανταστικά, στην κυριολεξία μετατρέπουν την νύχτα μέρα και σε καμία περίπτωση δεν μετάνιωσα που τα έβαλα και τα συστήνω ανεπιφύλακτα, το κράτημα του στις στροφές είναι πολύ ικανοποιητικό για ένα αυτοκίνητο ελαφρώς υπερυψωμένο χωρίς βέβαια να το έχω πιέσει αρκετά πάντως σε καμία περίπτωση δεν με φοβησε, η ηχομόνωση της καμπίνας είναι εκπληκτική, δεν ακούγονται σχεδόν καθόλου οι εξωτερικοί ενοχλητικοί θόρυβοι ενώ φιλτράρει πολύ καλά και τον θόρυβο της μηχανής και τον ελαστικών σε τραχύ δρόμο. Ο εξοπλισμός της elegance είναι υπεραρκετος αν κ εγώ πρόσθεσα τα intellilux Led φώτα, την 12αρα ψηφιακή οθόνη του οδηγού και το park and go πακέτο που περιλαμβάνει εκτός των άλλων και κάμερα 180 μοιρών. Στα αρνητικά του είναι κυρίως οι χώροι του που είναι πολύ περιορισμένοι. Το Πορτ παγκαζ είναι 350 λίτρα και για την δικιά που τριμελή οικογένεια για παράδειγμα είναι λίγο οριακό, βέβαια παίζει πάντα ρόλο οι ανάγκες του καθενός..θεωρώ πως για μια τετραμελή οικογένεια με δύο μικρά παιδιά θα ήταν αναπόφευκτη η λύση της μπαγκαζιερας οροφής χωρίς να είναι κάτι αρνητικό βέβαια αυτό. Επίσης μου έκανε λίγο εντύπωση η αίσθηση των φρένων στο πάτημα αλλά η απόδοση τους είναι ικανοποιητική. Τέλος με προβλημάτισε λίγο η κατανάλωση, μέσα σε αστικό περιβάλλον με πολλά ξεκινά σταματά και με μόνιμα ενεργοποιημένο τον κλιματισμό είδα κατανάλωση γύρω στο 9-10l/100. Μπορεί και να είναι φυσιολογικό,βεβαια δεν ξέρω αν οφείλεται στο ότι δεν έχει στρωθεί ακόμα το αμαξι η αν όντως ο κλιματισμός το επιβάρυνει τόσο πάντως σε ανοιχτό επαρχιακό δρόμο χωρίς κλιματισμό σε 2 διαδρομές που έκανα είδα κατανάλωση γύρω στο 4.5 - 5 στο normal mode (στο eco mode δεν έχω μετρήσει ακόμα). Αυτά από μένα προς το παρόν θα επανέλθω όσο γνωρίζω το αμαξι καλύτερα.
-
Σαν κάτοχος και εγώ του νέου mokka θα σας πω και εγώ την γνώμη μου. Έχω το mokka περίπου 1.5μηνα και έχω διανύσει μαζί του 900χιλιομετρα κυρίως σε αστικό περιβάλλον. Θα μιλήσω για την έκδοση elegance με το αυτόματο κιβώτιο eat8 130. Στα θετικά του: πρόκειται για ένα ευκολοδηγητο αυτοκίνητο με σχετικά μικρό όγκο και ωραίο κόψιμο στο τιμόνι, είναι αρκετά ξεκούραστο και ευέλικτο μέσα στην κίνηση της πολης, τα υλικά στο εσωτερικό του είναι αρκετά ποιοτικά με πολύ περιορισμένα τα σκληρά πλαστικά ενώ η συναρμογή τους φαίνεται αρκετά καλή σε πρώτη φάση, το αυτόματο κιβώτιο είναι πολύ άνετο και οι αλλαγές του είναι τόσο αρμονικές που ούτε που τις καταλαβαίνεις, τα φώτα τα intellilux led είναι φανταστικά, στην κυριολεξία μετατρέπουν την νύχτα μέρα και σε καμία περίπτωση δεν μετάνιωσα που τα έβαλα και τα συστήνω ανεπιφύλακτα, το κράτημα του στις στροφές είναι πολύ ικανοποιητικό για ένα αυτοκίνητο ελαφρώς υπερυψωμένο χωρίς βέβαια να το έχω πιέσει αρκετά πάντως σε καμία περίπτωση δεν με φοβησε, η ηχομόνωση της καμπίνας είναι εκπληκτική, δεν ακούγονται σχεδόν καθόλου οι εξωτερικοί ενοχλητικοί θόρυβοι ενώ φιλτράρει πολύ καλά και τον θόρυβο της μηχανής και τον ελαστικών σε τραχύ δρόμο. Ο εξοπλισμός της elegance είναι υπεραρκετος αν κ εγώ πρόσθεσα τα intellilux Led φώτα, την 12αρα ψηφιακή οθόνη του οδηγού και το park and go πακέτο που περιλαμβάνει εκτός των άλλων και κάμερα 180 μοιρών. Στα αρνητικά του είναι κυρίως οι χώροι του που είναι πολύ περιορισμένοι. Το Πορτ παγκαζ είναι 350 λίτρα και για την δικιά που τριμελή οικογένεια για παράδειγμα είναι λίγο οριακό, βέβαια παίζει πάντα ρόλο οι ανάγκες του καθενός..θεωρώ πως για μια τετραμελή οικογένεια με δύο μικρά παιδιά θα ήταν αναπόφευκτη η λύση της μπαγκαζιερας οροφής χωρίς να είναι κάτι αρνητικό βέβαια αυτό. Επίσης μου έκανε λίγο εντύπωση η αίσθηση των φρένων στο πάτημα αλλά η απόδοση τους είναι ικανοποιητική. Τέλος με προβλημάτισε λίγο η κατανάλωση, μέσα σε αστικό περιβάλλον με πολλά ξεκινά σταματά και με μόνιμα ενεργοποιημένο τον κλιματισμό είδα κατανάλωση γύρω στο 9-10l/100. Μπορεί και να είναι φυσιολογικό,βεβαια δεν ξέρω αν οφείλεται στο ότι δεν έχει στρωθεί ακόμα το αμαξι η αν όντως ο κλιματισμός το επιβάρυνει τόσο πάντως σε ανοιχτό επαρχιακό δρόμο χωρίς κλιματισμό σε 2 διαδρομές που έκανα είδα κατανάλωση γύρω στο 4.5 - 5 στο normal mode (στο eco mode δεν έχω μετρήσει ακόμα). Αυτά από μένα προς το παρόν θα επανέλθω όσο γνωρίζω το αμαξι καλύτερα.
ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον review. Καλοτάξιδο και καλορίζικο να είναι το αμαξάκι σου. Πραγματικα πάρα πολύ όμορφο. Για μένα όπως εχω πει πολλές φορες μαζι με PUMA και 2008 είναι τα 3 μκραν ποιο ομορφα στην κατηγορία. Δεν ξερω αν είναι τα 3 κορυφαία σε άλλους τομείς αλλά σιγουρα είναι στα ποιο όμορφα και αυτό από μονο του για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικο.
θα μπορούσες να βάλεις τιμες που αγορασες και έξτρα ποσο κόστιζαν (φωτα κτλ) μπας και βοηθησει κάποιον που ενδιαφέρεται?
νομίζω οτι η καταναλωση αφου στρωθει θα πέσει λίγο φίλε μου ειναι λίγο φυσιολογικό αυτο, δεν μιλάω για τρομερή διαφορά αλλα θα πέσει. Φανταζομαι θα το δεις και θα μας πεις να ξέρουμε αφού έχεις κάνει κάποια χιλιόμετρα
Γραψε περισσότερα μολις γράψεις χιλιόμετρα
-
Καλοτάξιδο να είναι και να το χαρείς!!!
τι χρωμα είναι και ποσο το αγόρασες τελική τιμή;
εμεις με μόλις 600κμ στο οδόμετρο του Elegance και με χειροκίνητο κιβώτιο με τα 100 άλογα έχουμε 6,4 κατανάλωση.
-
Η αλήθεια είναι πως κ εγώ ήμουν ανάμεσα στο Opel mokka και στο ford puma...τελικά κατέληξα στο mokka λόγω αυτόματου κιβωτίου που τότε αν δεν κάνω λάθος δεν είχε βγάλει το puma και επειδή το puma δεν άρεσε καθόλου στην γυναίκα χωρίς να έχω καταλάβει τον λόγο ακόμα. Το mokka το είχα κάνει προπαραγγελια οπότε ήμουνα από τους τυχερούς που το πρόλαβαν στην αρχική του τιμή. Τα matrix τα φώτα και το πακέτο park and go ήταν δωρεάν μέσα από την προσφορά imoreopel που αν δεν κάνω λάθος ισχύει ακόμα. Η ψηφιακή οθόνη του οδηγού με κάτι έξτρα ακομα που την συνοδεύουν στοίχησε γύρω στα 600ευρω και όλο μαζί με το αυτόματο κιβώτιο μου βγήκε στα 24000 και το αντίστοιχο με χειροκίνητο κιβώτιο που είχα πάρει προσφορά στα 21200. Με την ανατιμολογηση είναι διαφορετικά τα πράγματα πλέον. Πήρα το mokka σε λευκό χρώμα με μαύρη οροφή.
-
Η αλήθεια είναι πως κ εγώ ήμουν ανάμεσα στο Opel mokka και στο ford puma...τελικά κατέληξα στο mokka λόγω αυτόματου κιβωτίου που τότε αν δεν κάνω λάθος δεν είχε βγάλει το puma και επειδή το puma δεν άρεσε καθόλου στην γυναίκα χωρίς να έχω καταλάβει τον λόγο ακόμα. Το mokka το είχα κάνει προπαραγγελια οπότε ήμουνα από τους τυχερούς που το πρόλαβαν στην αρχική του τιμή. Τα matrix τα φώτα και το πακέτο park and go ήταν δωρεάν μέσα από την προσφορά imoreopel που αν δεν κάνω λάθος ισχύει ακόμα. Η ψηφιακή οθόνη του οδηγού με κάτι έξτρα ακομα που την συνοδεύουν στοίχησε γύρω στα 600ευρω και όλο μαζί με το αυτόματο κιβώτιο μου βγήκε στα 24000 και το αντίστοιχο με χειροκίνητο κιβώτιο που είχα πάρει προσφορά στα 21200. Με την ανατιμολογηση είναι διαφορετικά τα πράγματα πλέον. Πήρα το mokka σε λευκό χρώμα με μαύρη οροφή.
Εξαιρετική επιλογή, τα OpelMore! υπάρχουν ακόμη, αλλά οι τιμές έχουν αυξηθεί αρκετά. Οι πρώτες τιμές ήταν πραγματικά κλεψιά! Σαν να κέρδισες κάνα 2.000 και με τα OpelMore πήρες σχεδόν τα πάντα.
Εxellence να φανταστώ πήρες; Μαζί με την οθόνη τι άλλο έδινε;
-
Την έκδοση ellegance..τότε υπήρχε και η edition αλλά πλέον από ότι είδα δεν την φέρνουν Ελλάδα..μαζί με την 12 ιντσών οθόνη του οδηγού ουσιαστικά προσφέρει τους εργοστασιακούς χάρτες της Opel και το Opel connect. Στο park and go αν δεν κάνω λάθος δίνει τους πλευρικούς αισθητήρες, τους αισθητήρες παρκαρίσματος μπρος και πίσω και την κάμερα οπισθοπορειας μαζί με την πανοραμική κάμερα. Αυτό στοιχίζει γύρω στα 179 ευρώ...ουσιαστικά το imoreopel σε ανεβάζει σχεδόν μία έκδοση πάνω..τα matrix φώτα που και το park and go για μένα είναι must, τώρα η μεγάλη οθόνη οδηγού δεν είναι κάτι ιδιαίτερο απλά είναι πιο ωραίο στο μάτι γτ γεμίζει το καντράν και συνδέεται πιο ωραία με την οθόνη της κεντρικής κονσόλας.
-
Ellegance! Συγνώμη, Xcellence είναι στο Arona!
Ακριβώς αυτό, με τα OpelMore! Είσαι μία κατηγορία πάνω+τα Matrix που είναι από μόνα τους selling point και δεν δίνονται σε άλλο mainstream PSA και γενικά δεν θυμάμαι αν δίνεται σε άλλο B suv και σε ποια έκδοση..
Επίσης είναι και πανέμορφο!
Δεν σου βγάζει το χάρτη στο ψηφιακό καντράν του οδηγού τουλάχιστον;
'Παρακαλαγα' τότε τον κολλητό μου να το προπαραγγειλει στην έκδοση που το πήρες, και αυτός ήταν 'θα δούμε, κάτσε να έρθει, να δούμε και κάνα άλλο', τώρα ξενέρωσε και με Crossland, και με Stonic και Vitara του φαίνεται παλιό, αλλά το Mokka τώρα του φαίνεται ακριβό..
-
Όντως το mokka τώρα είναι ακριβο. Θα το σκεφτόμουνα πολύ με τα τωρινά δεδομένα. Στο καντράν μπροστά μου εμφανίζει τον εργοστασιακό χάρτη με την πλοήγηση ο οποίος είναι ικανοποιητικός αλλά δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα στην Ελλάδα η live ένδειξη της κίνησης για να σου διαλέγει την καλύτερη διαδρομή. Στην κεντρική οθόνη μου βγάζει και τον εργοστασιακό χάρτη αλλά και το Google maps. Ήταν ευκαιρία τότε το Opel, αν δεν με ειχει προειδοποιήσει ο πωλητής ότι αναμένονται αυξήσεις τότε και εγώ δεν θα είχα βιαστεί να το κλείσω γτ σκεφτόμουνα μπας κ έβλεπα και το Yaris cross. Τελικά δεν το μετάνιωσα η τιμή value for money με αυτά που προσφέρει και την ποιότητα που έχει.
-
Ησουν τυχερός και το πήρες σε πολύ καλή τιμη, μπραβο, πολύ δυνατη κινηση
Να το χαισεσται και να μας γραψεις και αλλες εντυπώσεις.
-
Σας ευχαριστώ πολύ, θα επανέλθω όταν του κάνω κ αλλά χιλιόμετρα για να σας πω εντυπώσεις...
-
Ισχύει πως οι τιμές Φεβ_ΜΑΡ ήταν πάρα πολύ καλές ωστόσο ακόμα και τώρα για τα ετοιμοπαραδοτα είναι ελάχιστα ακριβότερες με παζάρι.Για παραγγελία δεν ξέρω τι παίζει αλλά πάνε μακριά οι παραδόσεις.
Το elegance χειροκίνητο από 21200 που ανέφερε ο φίλος το πήρα 21700 με κόκκινο χρώμα και μαύρη οροφη (είχα προσφορά και 21500 αλλά με χειρότερο επιτόκιο) και το elegance αυτόματο με μπλε μεταλλικό χρώμα (όχι λευκό) και μαύρη οροφή μου το έδιναν 24000 (χωρίς τον διευρύμένο πίνακα οργάνων.)
Αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορεί ακόμα να το πάρει σε σχετικά συμφέρουσα τιμή.
-
[quote=cirus]
SGL wrote:
Δεν είναι μόνο αυτό ρε φίλε νομίζω.
Δεν ξέρω είχα στο παρελθόν πχ ένα octavia και έπαιρνα ένα νηκιάρικο ανεμικό panda ή ένα augo που δεν πήγαινε βήμα
δεν συγκρινοταν με το actavia που είχα και όμως για καποιον ανεξηγητο λόγο παρόλο που ήταν χρέπια και δεν πήγαιναν βημα γελούσα πολύ και διασκέδαζα να τα οδηγω οσες μέρες τα νοίκιαζα.
δεν ξέρω το έχω μόνο εγω αυτο? μας αρέσουν τα μικρά αυτοκίνητα γιατί νομίζω βγάζουν λίγο το παιδί μέσα μας δεν ξέρω.
Μήπως γιατί η μεγαλύτερη χαρά όταν χειρίζεσαι ένα όχημα (και αφού έχεις αντιληφθεί τι μπορεί να σου δώσει), είναι να στο δίνει όσο το δυνατόν πλησιέστερα στο 1:1 αυτό που του ζητάς; Ενα αμάξι που ανάβει τα φώτα μόνο του, τους υαλοκαθαριστήρες μόνο του, σε κρατάει στις γραμμές μόνο του, αλλάζει ταχύτητες μόνο του, διατηρεί αποστάσεις μόνο του, σε απομονώνει από τους ήχους της κίνησης, σου κάνει μασάζ και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, δεν μπορεί να σου δώσει χαρά** οδήγησης. **Ισως μπορεί να προσφέρει άλλα πράγματα (για τους περισσότερους σπουδαιότερα), αλλά όχι οδήγησης, ίσως γι'αυτό χαμογελάς με 'ταπεινά' αυτοκίνητα. Δεν είναι νομίζω τυχαίο ότι η 'πολυτέλεια' παλαιότερα ήταν χαρακτηριστικό αυτοκινήτων που δεν τα οδηγούσαν οι κάτοχοι τους. Ειμαι 55 χρονών αλλά δεν βαρέθηκα να οδηγώ.
-
Μέτριο το αποτέλεσμα στα crash tests - αν και με αυστηρότερα κριτήρια από παλιά θελω να δω τα σύγχρονα BSUV με τα νέα κριτήρια τι αποτελέσματα είχαν για να κάνουμε διαπιστώσεις ...
Όντος μέτριο το αποτέλεσμα θα έλεγα. Για άλλη μια φορά η PSA δεν βάζει όλα τα safety features από την πρώτη έκδοση όπως συμβαίνει και στο 2008 όπου οι κάμερες - αισθητήρες για την νύχτα τις βάζει σε πιο ακριβές εκδόσεις. Το παιδάκι πάντως το βράδυ το έστειλε στο χώμα ( 3:20). Πολύ χαμηλά και στα safety assist.
EDIT :Τώρα που το ξαναβλέπω γιατί δεν έχει ποδηλάτες?
-
Το mokka έπιασε 73% προστασία επιβατών και 75% παιδιών.
Αντίστοιχα το sandero 70% και 72%
Τα υπολοιπα ειναι βαθμολογίες για τα ηλεκτρονικά σύστημα και τους πεζούς.
Οχι για να δείτε.... Για αυτά που λέγατε για τις νέες πλατφόρμες, ακριβές πλατφόρμες, νούμερο ένα πλατφόρμες και τα ρεστα των psa σε αντίθεση με το ταπεινό dacia.
Οπως ειπα και τότε για τα dacia, εχουν αλλάξει τα κριτήρια ακόμα και τα ανώτατα και κατωτα όρια των τεστ πάνω στα ανδρείκελα. Θα ξανά αλλάξουν το 2023.
Πολλα από τα περσινά 4 αστέρα θα πήγαιναν για 2 στερα και 3 στερα αν τα ξαναδοκιμαζαν.
Παμε τώρα στα θετικά του mokka.
Στην δοκιμη για τα παιδιά το πλάνο δείχνει πίσω να ενεργοποιείται αερόσακος λεκάνης για τους πίσω επιβάτες; Αν ναι πάρα πολύ ουσιαστικό και αξιόλογη επιλογή αν το προσφέρουν.
-
Αυτο το πράγμα που από το ξεκίνημα του euroncap το 1996
πέρασαν 25 χρόνια για να ανακαλύψουν ορισμένοι πως τα τεστ αυστηροποιούνται ΟΧΙ ΦΕΤΟΣ ΜΟΝΟ, αλλά σχεδόν κάθε χρόνο,
με ξεπερνάει.Τώρα αν αυτό οι συγκεκριμένοι το ανακάλυψαν μετά από 25 χρόνια
κι αυτό εξαιτίας της επίδοσης 2 αστεριών του αγαπημένου τους Dacia,
τυχαίο δε νομίζω... LOLΕπίσης ένα άλλο πράγμα,
είναι αυθαίρετος ο ισχυρισμός πόσα περσινά αστέρια ισοδυναμούν με τόσα φετινά αστέρια.
Κάθε μοντέλο αξιολογείται ως μοναδική περίπτωση,
τα κριτήρια των δοκιμασιών δεν είναι πάντοτε συγκρίσιμα,
το κάθε μοντέλο συμπεριφέρεται διαφορετικά αναλόγως της δοκιμασίας,
τα αποτελέσματα δεν είναι προβλέψιμα στη θεωρία,
πάντοτε χρειάζεται η δοκιμασία στο πεδίο δοκιμών
και η επίδοση στη δοκιμασία κρίνεται σε απολύτως λεπτομερείς μετρήσεις.Και για να τελειώνουμε,
το euroncap όχι σήμερα αλλά πάντα αυτό έκανε,
έδειχνε πόσο σύγχρονο είναι στην παθητική και ενεργητική ασφάλεια ένα μοντέλο στη χρονιά που περνάει τη δοκιμασία.
Για αυτό,
πάντα τα αποτελέσματα συνοδεύονταν από τη χρονιά.
Και για αυτό,
πολλές φορές το ίδιο μοντέλο στον κύκλο ζωής του έχει ξαναδοκιμαστεί.
Το euroncap πάντα αυτό έκανε,
άσχετα αν ορισμένοι τώρα όλως τυχαία το ανακάλυψαν.Δεν είναι συνωμοσία για να αδικήσουν ένα αγαπημένο μοντέλο του οποιουδήποτε,
είναι πρόβλημα του κάποιου που δεν κατάλαβε πως το πεντάστερο Μαζντα 5 του 2005 μπορεί και να ήταν ασφαλέστερο από το πεντάστερο Laguna του 2001
ή πως το να βγαίνει λχ το πρώτο πεντάστερο supermini με τα κριτήρια της νέας χρονιάς εκεί που έβγαιναν μόνο τετράστερα τα supermnin,
είναι μεγάλη υπόθεση.Περί Dacia η περιεκτική αναφορά,
τα Dacia πάντα αποτύγχαναν να ανταποκριθούν στα σύγχρονα κριτήρια των δοκιμασιών,
σε αντίθεση με άλλες μάρκες που είτε είχαν τα πάνω και τα κάτω τους είτε ήταν μονίμως άνω του μέσου όρου.
Είναι επιλογή του brand της Dacia να μην ανταποκρίνεται στα συγχρονα κριτήτια ασφάλειας,
παλιότερα το έκανε με παρωχημένες πλατφόρμες σήμερα κάνει την ίδια επιλογή με πλατφόρμες της ίδιας γενιάς με τη Renault.
Δεν πρέπει να είναι πολλές οι μάρκες που δεν έχουν ούτε μια φορά επιτύχει πλήρως σύηχρονη επίδοση ασφάλειας στο euroncap,
κι η Dacia είναι μια από αυτές:
ούτε μια από τις 9-10 φορές που έχει δοκιμαστεί Dacia δεν προέκυψε 5αστερο αποτέλεσμα!
Προφανώς, για να υπάρχει και το περιθώριο κέρδους και να τηρείται η απόσταση της εμπορικής εικόνας της κάθε μάρκας του συγκεκριμένου γκρουπ.Τα αυτοκίνητα κρίνονται στο πόσο σύγχρονα είναι.
Όταν αγοράζεις καινούριο, θες να είναι σύγχρονο.
Στην ίδια σύγκρουση ή στην ίδια οδηγική συμπεριφορά,
το πιο σύγχρονο αυτοκίνητο παρέχει περισσότερη ασφάλεια για τα χρήματά του.Αυτά.
-
Το Sandero έχει την καινούργια πλατφόρμα της Renault, με Clio/Capture και τα λοιπά..
-
Καλά Εντάξει.
Τα έχουμε ξαναπεί. Αντε πάλι πάμε από την αρχή. Δεν πειράζει.
Τα αποτελέσματα ειναι συγκρίσιμα ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΑ ΠΟΥ ΠΩΛΟΎΝΤΑΙ ΤΑΥΤΌΧΡΟΝΑ ΩΣ ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΑ.
Οποτε ΕΦΌΣΟΝ ΠΩΛΟΎΝΤΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ αλλα βαθμολογουνται με ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΆ ΚΡΙΤΉΡΙΑ, αυτο ειναι λογος σχολιασμού.
Απλή κοινή λογική. Τίποτα παραπανω, τίποτα λιγότερο και συνωμοσίες. Ο κοινός παρανομαστής είναι το γεγονός ότι ΠΩΛΟΎΝΤΑΙ ΤΑΥΤΌΧΡΟΝΑ.
Πόσο πιο απλά να το πούμε;
Μη ψάχνεις να βρεις σημεία για να πεις κάτι έξυπνο. Χάνεις την αξιοπιστία σου.
Ο χρόνος που χρειάστηκε για να γράψεις όλα αυτά ισοδυναμεί με τον χρόνο να ψάξεις και να βρεις τα κριτήρια βαθμολογιών, τις αλλαγές τους όπως και τις διαφορες ενημερώσεις για επικείμενες αλλαγές.
Στην λελογισμένη αυτή κριτική ακόμα και ο n cap ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει στην επίσημη σελίδα και στο συνοδευτικό έγγραφο της δοκιμης, πως το αυτοκινητο θα είχε βαθμολογηθεί με 4 αστέρια αν δεν έπεφτε στα νέα πρότυπα.
Αυτο σημαίνει πως ακόμα και ο οργανισμός αντιλαμβάνεται πως ΤΑΥΤΌΧΡΟΝΑ στην αγορά πωλούνται αυτοκινητα που έχουν αξιολογηθεί από τον ίδιο με διαφορετικά κριτήρια και αυτό μπορεί να δημιουργήσει σύγχυση στον υποψήφιο αγοραστή.
1+1=2
Το τι πρεσβεύει κάθε εταιρία είναι γνωστό και δεν χρειάζεται να μας το διδάξεις. Έχουμε έμπειρα, παρά πολύ καλή, σε διαβεβαιώ.
Να σαι καλά.
Edit:Συμφωνώ πως τα ηλεκτρονικά σύστημα είναι απαραίτητα δεν τα απαξιωνω, αξιοπρόσεκτο και αξιόλογο όμως είναι το γεγονός πως ως προς την παρεχόμενη παθητική ασφάλεια του κλωβού ασφαλείας, των ζωνών, των αερόσακων κτλ τα δύο αυτοκινητα (mokka, sandero) είναι στο ίδιο επίπεδο, σύμφωνα με τα ΝΈΑ ΚΡΙΤΉΡΙΑ.
Αυτα.
Α!.... Και LOL
-
Ακριβως.
Απλώς, είναι όπως λένε οι υπεύθυνοι της dacia σε κάποια σημεία πιο υποβαθμισμένη, η λεγομενη low budget εκδοχή της. Το είχα ποσταρει στο σχετικό νημα. Ανέφεραν πως είναι ακριβώς ίδια η πλατφόρμα αλλα υπάρχουν μικρότερης ακαμψιας χαλυβες σε κάποια σημεία του αυτοκινήτου, και συνεπώς φθηνότεροι στην κατασκευή. Το αποτέλεσμα όμως του τεστ δείχνει να μπορεί να αντεπεξέλθει στην παθητική ασφάλεια όπως και ένα opel mokka. Το γεγονός αυτο ειναι άξιο σχολιασμού.
-
Το Sandero έχει την καινούργια πλατφόρμα της Renault, με Clio/Capture και τα λοιπά..
Την έχει και αυτό εννοώ εκεί που λέω
«Είναι επιλογή του brand της Dacia να μην ανταποκρίνεται στα συγχρονα κριτήτια ασφάλειας,
παλιότερα το έκανε με παρωχημένες πλατφόρμες σήμερα κάνει την ίδια επιλογή με πλατφόρμες της ίδιας γενιάς με τη Renault.»Τί με αυτό; Η πλατφόρμα δεν είναι πανάκεια όμως.
Δεν είναι η πρώτη φορά που μοντέλα με την ίδια πλατφόρμα πετυχαίνουν εντελώς διαφορετική επίδοση.
Το αποτέλεσμα μετράει και ποτέ η Dacia δε θέλησε (γιατί οι πόροι υπάρχουν στο γκρουπ) να προσφέρει μια σύγχρονη επίδοση ασφάλειας.σύγχρονος=που συμβαδίζει με το πνεύμα της εποχής μας και υιοθετεί τις αντιλήψεις και καινοτομίες της σε αντίθεση με αυτόν που παραμένει προσκολλημένος στο παρελθόν
Τώρα για τις εξυπνάδες που δίνεις και συμβουλές Lap (αυτό κι αν είναι ΛΟΛ)
δε σε παίρνει.
Έχεις εκτεθεί και εγώ λέω τα αυτονόητα.
Ειδικά με την εμπειρία σου στο φόρουμ έχεις δώσει προφίλ τί σκαμπάζεις.
Για πες πότε ανακάλυψες τα κριτήρια του euroncap;Και κανείς δε γουστάρει όταν παίρνει το 2021 αυτοκίνητο στην τιμή του καινούριου με ασφάλεια της περασμένης δεκαετίας.
Ίσως ο Lap. LOL όμως!
Opel Mokka 2021