-
Συμφωνείς στα 4 από τα 5. Στην 4 δεν συμφωνείς διότι δεν σε αφήνει ο εγωισμός. Τι στοιχεία παρέθεσε εσύ? Αυτά τα 5 πραγματά που έγραψα αφορούν το τοπικό για αναβαθμηση σε diesel. Και αποτελούν καρφί για τα περισσότερα προκατασκευασμένα πιστεύω στο τοπικό η οπουδήποτε αλλού.
-
Η άποψη μου είναι ότι τα diesel ιδίως τα euro 5 -6 a.b....ειναι ' κομμένα' από πλευράς απόκρισης αρπαγματος και ιπποδύναμης καθαρά για θέμα ρύπων από ροπή να δεχτώ ότι τα περιορίζουν και για να προστατέψουν το σύστημα μετάδοσης που έχει ακριβά εξαρτήματα όπως το βολάν διπλής μάζας που είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ.
Αν λοιπόν ο προγραμματιστής ξέρει τα όρια και κυρίως κρατησει την ροπή να μην κάνει τρελά και απότομα ανεβάσματα πιστεύω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας .
Το μόνο - να κάνω και λίγη πλάκα- που με ανησυχεί είναι μήπως τα ΚΤΕΟ αποκτήσουν δυναμομετρα για να μετράνε τους ρύπους και την αιθάλη.
-
Συμφωνείς στα 4 από τα 5. Στην 4 δεν συμφωνείς διότι δεν σε αφήνει ο εγωισμός. Τι στοιχεία παρέθεσε εσύ? Αυτά τα 5 πραγματά που έγραψα αφορούν το τοπικό για αναβαθμηση σε diesel. Και αποτελούν καρφί για τα περισσότερα προκατασκευασμένα πιστεύω στο τοπικό η οπουδήποτε αλλού.
Με κατηγορείς για εγωισμό, ενώ εγώ κατέγραψα τις γνώσεις που αποκόμισα από το χώρο των μηχανικών και των προγραμματιστών, για ένα κινητήρα που είχα στο αυτοκίνητο μου και τον είχα ψάξει διεξοδικά. Εσύ τι στοιχεία παρέθεσες για να υποστηρίξεις την άποψη σου; Μας έδωσες την άποψη σου χωρίς ΚΑΝΕΝΑ στοιχείο και χωρίς ΚΑΜΙΑ αιτιολόγηση! Πες μας λοιπόν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ που διαφέρουν οι διάφορες εκδόσεις του 1.6 TDi της ίδιας εποχής από τα 75 στα 90 και τα 105 άλογα...
Κι επειδή δεν έχεις κάτι συγκεκριμένο να πεις, θα σου αντιγυρίσω το χαρακτηρισμό, λέγοντας σου ότι εσύ έχεις μουλαρώσει στην άποψη σου για τον 1.6 TDi, χωρίς να έχεις γνώσεις, αλλά εμμένοντας από εγωισμό!
Κατά τ' άλλα σαφώς και πολύ συχνά εκδόσεις του ίδιου κινητήρα με διαφορετικές ιπποδυνάμεις έχουν διαφορές σε περιφερειακά μηχανικά μέρη. Παραδείγματος χάριν ο προ 5ετίας 1.6 HDi της PSA διαφοροποιείτο ως προς το turbo (και πιθανώς και αλλού, αλλά δεν θυμάμαι πλέον) μεταξύ των εκδόσεων 90 και 110 ίππων. Η ισχυρότερη έκδοση είχε turbo μεταβλητής γεωμετρίας. Απ΄την άλλη πλευρά, πολύ γνωστό παράδειγμα εκδόσεων με διαφορετικές ιπποδυνάμεις και απολύτως ίδια μηχανικά μέρη είναι ο χιλιάρης Ecoboost που είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ο ίδιος στις εκδόσεις με 100 και 125 άλογα, με μόνη διαφορά το πρόγραμμα διαχείρισης του κινητήρα. Ακόμη και η έκδοση με τα 140 άλογα διαφέρει μόνο στη φλάντζα. Αυτός ο κινητήρας γιατί σου φαίνεται δύσκολο ή αδύνατο με ένα επαναπρογραμματισμό μόνο να πάει στα 140-145 άλογα με αφετηρία τα 100;
Σε κάθε περίπτωση η αντιπαράθεση μας είναι για τον 1.6 TDi, όπου αυτά που σου γράφω ισχύουν!
Υ.Γ.: Στα υπόλοιπα 4 σημεία σου είπα ότι συμφωνώ εν μέρει. Συγκεκριμένα:
-
Πολλοί θέλουν να βαυκαλίζονται ότι το αυτοκίνητο τους είναι πολύ πιο δυνατό από την εργοστασιακά δηλούμενη ιπποδύναμη, αλλά υπάρχουν και οι περιπτώσεις που αυτό ισχύει είτε λόγω κατασκευαστικών ανοχών (ένα 2-3-5% πάνω ή κάτω από την εργοστασιακή ιπποδύναμη δεν είναι παράλογο) είτε γιατί οι ιπποδυνάμεις δηλώνονται σε θεωρητικά σκαλοπάτια (π.χ. των 100 ή των150 ίππων) για φορολογικούς ή ασφαλιστικούς κυρίως λόγους,
-
Όντως δεν έχει κανένα ουσιαστικό νόημα να τσεκάρεις την ιπποδύναμη που δηλώνει ο κατασκευαστής, οποίος μετράει σε τελείως διαφορετικό δυναμόμετρο (πάγκου) από αυτά που έχει πρόσβαση ο ιδιώτης. Μόνοι λόγοι να το κάνεις είναι αν θες να μετρήσεις ποσοστιαία διαφορά πριν και μετά από κάποια επέμβαση / βελτίωση / μετατροπή ή αν υποψιάζεσαι κάποιο σημαντικό μηχανικό πρόβλημα.
-
Παρόλο που πολλά νούμερα που δίνουν οι βελτιωτές είναι ευσεβείς πόθοι ή και προϊόντα απάτης, υπάρχουν και περιπτώσεις (όπως το παράδειγμα του Ecoboost που ανέφερα πιο πάνω) που μια βελτίωση από τα 100 στα 145 άλογα είναι εφικτή μόνο με επαναπρογραμματισμό.
-
Είναι αναμενόμενο ότι όταν εξαντλείς μέρος των περιθωρίων ασφαλείας που έχει θέσει ο κατασκευαστής (π.χ. αυξάνοντας την πίεση υπερπλήρωσης ή την παροχή καυσίμου) κάτι μπορείς να χάσεις από τη μακροζωία των συγκεκριμένων εξαρτημάτων. Ο σωστός βελτιωτής θα κινηθεί εντός των ασφαλιστικών δικλείδων που έχει βάλει ο κατασκευαστής, αλλά ανάλογα με τη χρήση που θα κάνει ο οδηγός θεωρώ αναμενόμενη την πιθανότητα μικρότερης χιλιομετρικής αντοχής π.χ. του υπερσυμπιεστή, της αντλίας πετρελαίου ή των μπεκ.
-
-
Έχει διαφορετική αντλία και μπεκ. Έχει και άλλα. Σιγά σιγά θα τα πούμε όλα.
-
Γιατί σιγά σιγά; Μοιράσου τις γνώσεις σου μαζί μας.
Με ένα γρήγορο ψάξιμο βρήκα την απόδειξη ότι η αντλία είναι κοινή σε όλες τις εκδόσεις από 75 ως 105 ίππους του 1.6 TDi, με κωδικό 6R0919050H:
https://www.proxyparts.com/car-parts-stock/result/part-number/6r0919050h/part/electric-fuel-pump/
Θες να ψάξω και για τα μπεκ;
-
Τι έγινε τώρα; Χάσαμε τον otokomae και δεν θα μάθουμε σιγά σιγά και τα υπόλοιπα...
-
Τι έγινε τώρα; Χάσαμε τον otokomae και δεν θα μάθουμε σιγά σιγά και τα υπόλοιπα...
Έλα μη λουφαρεις. Ψάξε αντλία υψηλής τούρμπο και μπεκ μήπως και egr;
-
@otokomae ...από περιέργεια τι αμάξι έχεις ;
Εγώ έχω ένα βενζίνη και ένα ντίζελ πάντως...
-
Civic x diesel
-
Έλα μη λουφαρεις. Ψάξε αντλία υψηλής τούρμπο και μπεκ μήπως και egr;
Δεν ψάχνεις λίγο κι εσύ για αλλαγή; Εγώ το είχα το αυτοκίνητο και είχα κάνει την έρευνα μου τότε. Κάνε κάτι κι εσύ, αντί να πιθανολογείς μπας και σώσεις τον εγωισμό σου...
Άντε, σου βρήκα (επειδή δε μου πήρε πάνω από ένα λεπτό) και τα κοινά μπεκ για τις εκδόσεις με 75-90-105 άλογα:
-
MONMAN2 wrote:
Civic x diesel
Δεν μπορώ παρά να πω Χ1000, ωραίο αυτοκίνητο και ωραίος ντηζελοκινητήρας , έχω οδηγήσει τέτοιο civic και έχεις ένα δίκιο δεν χρειάζεται βελτίωση αλλά τα VW τα άτιμα είναι πολύ βελτιώσιμα , αν έχεις πάρει κάποια 'μικρής απόδοσης' έκδοση βλέπεις κάτι τέτοιο
http://www.microchips-tuning.com/carellcars/vw-polo-1-6l-tdi-90ps-stage1-remapped-145ps-300nm/
και μπαίνεις σε πειρασμό , γιατί δηλ μόνο τα civic να εχετε 30 ροπή ;!
-
Εγώ δεν πιστεύω αυτά τα νούμερα που ανακοινώνουν οι διάφοροι βελτιωτες. Βέβαια έχω δει πολλά ντιζελ επαγγελματιών κυριως, που από το πολύ πείραγμα στο τέλος πετάξανε και το φίλτρο μικροσωματίδιων και δεν το λένε παρα μόνο ψιθυριστα. Για μένα πάντως το ντίζελ είναι εργαλείο δουλειάς και πρέπει να είναι αξιόπιστο μέσα στα πλαίσια του κατασκευαστή. Αλλιώς αφήνουμε δουλειές και κυνηγάμε την ουρά μας.
-
@monman2 said in Βελτίωση κινητήρα diesel:
Έχω κάνει αναβάθμιση του εγκεφάλου εδώ και ένα χρόνο και 30000 χλμ σε ένα Yaris που έχω.
Είμαι ευχαριστημένος και από τις επιδόσεις αλλά κυρίως από την οικονομία ,τα 300 € τα έχω κάνει απόσβεση γιατί είμαι σχεδόν 1 λίτρο κάτω σε μέση κατανάλωση .
Προβλήματα 0 μέχρι τώρα απλα καμμιά φορά ξεχνιέμαι και επειδή μπορεί το αυτοκίνητο πια και δεν ανάβει βελάκι για κατέβασμα, πάω με 90 και 6η πράγμα που δεν είναι καλό ούτε για το μοτέρ ούτε για την μετάδοση , αυτό πρέπει να το κόψω!
Eγω παντως παλι σε auris 1.4 ,2014 touring sports η καταναλωση αυξηθηκε 2 λιτρα στην πολη και 1 στην εθνικη οδο ,ενδεικτικα με 140 εχω 6.9 - 7,1 με 17 αρα ζαντα και βεβαιως βαρυτερο σκαφος λογω καραβαν ,εργοστασιακο ειχα 6 - 6,2.Η αληθεια ειναι οτι ,με 160 σταθερα η καταναλωση δεν ανεβαινει δραματικα παρα 0,5 - 0,7 παραπανω δλδ 7,5 - 7,8
Ι ιπποδυναμη ανεβηκε στα 115 ps + 6 κιλα ροπης -
@chrisbell said in Βελτίωση κινητήρα diesel:
@monman2 said in Βελτίωση κινητήρα diesel:
Έχω κάνει αναβάθμιση του εγκεφάλου εδώ και ένα χρόνο και 30000 χλμ σε ένα Yaris που έχω.
Είμαι ευχαριστημένος και από τις επιδόσεις αλλά κυρίως από την οικονομία ,τα 300 € τα έχω κάνει απόσβεση γιατί είμαι σχεδόν 1 λίτρο κάτω σε μέση κατανάλωση .
Προβλήματα 0 μέχρι τώρα απλα καμμιά φορά ξεχνιέμαι και επειδή μπορεί το αυτοκίνητο πια και δεν ανάβει βελάκι για κατέβασμα, πάω με 90 και 6η πράγμα που δεν είναι καλό ούτε για το μοτέρ ούτε για την μετάδοση , αυτό πρέπει να το κόψω!
Eγω παντως παλι σε auris 1.4 ,2014 touring sports η καταναλωση αυξηθηκε 2 λιτρα στην πολη και 1 στην εθνικη οδο ,ενδεικτικα με 140 εχω 6.9 - 7,1 με 17 αρα ζαντα και βεβαιως βαρυτερο σκαφος λογω καραβαν ,εργοστασιακο ειχα 6 - 6,2.Η αληθεια ειναι οτι ,με 160 σταθερα η καταναλωση δεν ανεβαινει δραματικα παρα 0,5 - 0,7 παραπανω δλδ 7,5 - 7,8
Ι ιπποδυναμη ανεβηκε στα 115 ps + 6 κιλα ροπηςΝομίζω οτι αυτό γίνεται γιατί κοιτάς τον υπολογιστή του αυτοκινήτου ,μέτρα την κατανάλωση στην αντλία εμένα το δικό μου είναι απαισιόδοξο και οσο πιο σιγά πηγαίνω τόσο ανοίγει η ψαλίδα ανάμεσα σε αυτό που δείχνει στην οθόνη και στην πραγματικότητα της αντλίας , σχεδόν ενα λίτρο παραπάνω γράφει στην οθόνη!
Εχω 15άρες στο δικό μου και με ταχύτητες μεχρι 120 παίζει ανάμεσα στα 4-4,5 λίτρα στα 100χλμ μέση κατανάλωση
το δικό σου θα πρέπει να είναι στα ίδια ,να μην πω ακόμη χαμηλότερα λόγω καλλίτερης αεροδυναμικής
-
Εδώ και 10 μήνες έχω στην κατοχή μου ένα μεταχειρισμένο Vw Touran 1.6 tdi με τον κινητήρα με τα 115 άλογα, μοντέλο 2017. Πολύ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο το οποίο ευχαριστιέσαι στα ταξίδια. Σκέφτομαι σοβαρά να κάνω μια αναβάθμιση πρώτου σταδίου και μπορώ να πω πως βρήκα αρκετές χρήσιμες πληροφορίες εδώ μέσα! Έμαθα την RICA η οποία προτείνει αναβάθμιση στα 141 άλογα και 29kg ροπής& κόστος στα 460 ευρώ! Έχετε κάτι άλλο να μου προτείνεται;
-
Και η αξιοπιστία πάει περίπατο.
-
@otokomae said in Βελτίωση κινητήρα diesel:
Και η αξιοπιστία πάει περίπατο.
Μιλάς από προσωπική πείρα να φανταστώ; Αντιμετώπισες προβλήματα στο δικό σου αυτοκίνητο;
-
@george-dasoulas said in Βελτίωση κινητήρα diesel:
Εδώ και 10 μήνες έχω στην κατοχή μου ένα μεταχειρισμένο Vw Touran 1.6 tdi με τον κινητήρα με τα 115 άλογα, μοντέλο 2017. Πολύ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο το οποίο ευχαριστιέσαι στα ταξίδια. Σκέφτομαι σοβαρά να κάνω μια αναβάθμιση πρώτου σταδίου και μπορώ να πω πως βρήκα αρκετές χρήσιμες πληροφορίες εδώ μέσα! Έμαθα την RICA η οποία προτείνει αναβάθμιση στα 141 άλογα και 29kg ροπής& κόστος στα 460 ευρώ! Έχετε κάτι άλλο να μου προτείνεται;
http://www.microchips-tuning.com/
Ρώτα και εδώ , είναι πολύ safe προγραμματιστής και εχει δυναμόμετρο , εχει κάνει δεκάδες με το δικό σου μοτέρ...
-
Βλέπω ένα Arona 1.6 TDI από 95 άλογα το πήγε stage 1 σε 151 και 330 ροπή!
Και γράφει και αυτό:
Car had a piggyback fitted
Τι είναι τούτο; -
@vagkirk said in Βελτίωση κινητήρα diesel:
Βλέπω ένα Arona 1.6 TDI από 95 άλογα το πήγε stage 1 σε 151 και 330 ροπή!
Και γράφει και αυτό:
Car had a piggyback fitted
Τι είναι τούτο;Piggyback = παράλληλος εγκέφαλος τύπου Racechip (tuning box).
Βελτίωση κινητήρα diesel