-
Τα φίλτρα τύπου K&N με υγρά λάδια και συναφή καλύπτουν κυρίως on of καταστασεις όπου μετά από κάθε προπόνηση θα πετουσες το κλασικό φίλτρο, άσε που θα είχε μπουκωσει κιόλας. Το βγάζεις το πλένεις και το ξαναφοράς. Τώρα αν κανεις θέλει να το βάλει στο καθημερινό αμαξάκι ως φετίχ χέστηκε η φατμε στο γιενη τζαμί. Ιπποδύναμη δεν βελτιωνει
-
Οχι 5-6 αλογα κιτ ελευθέρας ροης (το εδιωξα το φιλτροκουτι).
Η μέτρηση (3.6L/100km ειναι ενδεικτική 3km τοσο διήρκεσε η ευθεία ,δεν εγινε για 100km). Παρέθεσα κι άλλα επιχειρήματα για το τι με έπεισε.
Ένα Skoda fabia 6Υ2 είναι αλλά δεν έχει καμια σημασία το αμάξι μόνο ο κωδικός του κινητήρα.
-
Ωραίος έγραψες ένα πολύ καλό κειμενο, διαβάζεται πανευκολα όλο και μπράβο σου, αλλά το φαινόμενο placebo βαρεσε κόκκινο. Δεν ισχύουν ούτε με σφαίρες τα πλεονεκτήματα που έγραψες.
Μόνο με παράλληλο εγκέφαλο και προγραμμα ισχύουν κάποια από αυτά που λες.
-
Εντάξει αδελφέ μου λογικά θα είσαι μηχανικός (χωρίς ειρωνεία και επίθεση).Δέχομαι την άποψη σου.
-
Εντάξει αδελφέ μου λογικά θα είσαι μηχανικός (χωρίς ειρωνεία και επίθεση).Δέχομαι την άποψη σου.
Να σαι καλά. Ούτε εμένα είναι ειρωνία. Απλά ξέρω πως λειτουργεί ένας κινητήρας καθώς και τα ηλεκτρονικα του. Έχω ασχοληθεί πολύ . Ίσως περισσότερο και από πολλούς επαγγελματίες.
Όπως την πατάς εσύ και ενθουσιάζεσαι , την πατάει πολύς κόσμος. Δεν είναι δηλαδή κάτι ασυνήθιστο. Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική.
-
Εντάξει μην είστε ισοπεδωτικοι. Μια ανάσα την παίρνει ο κινητήρας καθώς διευκολύνεται η ροή του αέρα. Αυτό συν τον ενθουσιασμό ότι τα κατάφερα πάλι,φέρνει πολλά άλογα,μείωση κατανάλωσης κτλ.
-
Δεν ξέρω μάλλον απατώμαι κύριοι.Όταν με εργασιακό φίλτρο-φιλτροκούτι στις 4000σ.α.λ με πλήρες γκάζι ,3η σχέση, ειχα στιγμιαία κατανάλωση 19-20L/100km και τώρα έχω 30-31L/100km (Σε ιδίο δρόμο,με ιδια κλίση) κάτι μάλλον συμβαίνει. Παραπάνω αέρας+παραπάνω καύσιμο=παραπάνω δύναμη (αυτή η διαφορά δεν είναι πάρα πολλή αλλά σίγουρα είναι αισθητή).
Πραγματικά κύριοι ,όποιος επιθυμεί να μου ανοίξει να μάτια εδώ είμαι να μου δείξει με αποδείξεις ότι κάνω λάθος.Να διορθωθώ τουλάχιστον να κλάψω τα λεφτά μου και να μου φύγει ο ενθουσιασμός.
-
Βαση της λογικης σου, 50% παραπανω καυσιμο αρα και 50% περισσοτερος αερας, με αναγωγη αν οχι 50% σιγουρα 40% περισσοτερη ιπποδυναμη, την ειδες αυτη πουθενα?
-
Σε παλαιότερο τέστ μεγάλου περιοδικού της αυτοκίνησης με δημοσιογράφους μηχανολόγους που γνωρίζουν 5 πράγματα παραπάνω από εμάς και από όχι δημοσιογράφους πχ της σχολής του ΑΝΤ χωρίς να θέλω να πω κάτι άλλο για τη σχολή, μια χαρά είναι, βγάζει πολιτικούς συντάκτες μόνο, είχαν δοκιμάσει όλα τα φίλτρα της αγοράς χαρτιού, γάζας, σφουγγάρι και το συμπέρασμα ήταν ότι τα μαμά φίλτρα είναι καλύτερα, και για πολλούς λόγους.
1) Δεν υπήρχε διαφορά από τα σούπερ ντούπερ φίλτρα μετά από κάποια λίγα χλμ όταν καθόταν η σκόνη στις πτυχές τους όλα είχαν την ίδια απόδοση.
-
Τα ελευθέρας άφηναν μαζί με τον αέρα να περνούν και μικροσωματίδια τα οποία δεν είναι ότι καλύτερο για τον κινητήρα από πλευράς φθοράς του
-
Το μαμά το πετάς και βάζεις καινούργιο με κλάσμα της αγοράς ενός ελεύθερου φίλτρου το οποίο επιβαρύνεται με το κόστος των καθαριστικών του
-
Το aftermarket φίλτρο γάζας ή σφουγγάρι θέλει τον χρόνο του για τον καθαρισμό του, αυτό δεν το έχει το μαμά φίλτρο.
Άρα ο ήχος είναι εκεί αλλά η απόδοση είναι placebo
-
-
Δεν ξέρω μάλλον απατώμαι κύριοι.Όταν με εργασιακό φίλτρο-φιλτροκούτι στις 4000σ.α.λ με πλήρες γκάζι ,3η σχέση, ειχα στιγμιαία κατανάλωση 19-20L/100km και τώρα έχω 30-31L/100km (Σε ιδίο δρόμο,με ιδια κλίση) κάτι μάλλον συμβαίνει. Παραπάνω αέρας+παραπάνω καύσιμο=παραπάνω δύναμη (αυτή η διαφορά δεν είναι πάρα πολλή αλλά σίγουρα είναι αισθητή).
Πραγματικά κύριοι ,όποιος επιθυμεί να μου ανοίξει να μάτια εδώ είμαι να μου δείξει με αποδείξεις ότι κάνω λάθος.Να διορθωθώ τουλάχιστον να κλάψω τα λεφτά μου και να μου φύγει ο ενθουσιασμός.
Την απόδειξη αν θες μπορεις να μας την δώσεις εσύ. Κάνε μια δυναμομετρηση με τη custom κατασκευή και μια με το μαμα φίλτρο και φιλτροκουτι. Όχι μόνο καλύτερα δεν θα είναι με τη ' βελτιωμένη ' κατασκευή , αλλά σε μεγάλο ευρος στροφών ίσως είναι και χειρότερα τα πράγματα. Κοντά στο κοφτή ίσως έχει μια ελάχιστη διαφορά προς το καλύτερο , οριακά μετρήσιμη από το το δυναμομετρο .. ούτε καν αντιληπτή από τον οδηγό.
Το μοτερακι λειτουργεί με συγκεκριμένο χάρτη ψεκασμού, συγκεκριμένο avance, δεν πρόκειται να δεις την παραμικρή διαφορά στην δύναμη. Όλα τα προσαρμόζει ο εγκεφαλος στα μέτρα του μαμά προγράμματος. Το ότι βλέπεις κάποιες διαφορετικές τιμές από τους αισθητήρες ροής αέρα δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.
Για τον ήχο μόνο συμφωνώ που συντονίζει σε κάποιες στροφές η κατασκευή και δινει την αίσθηση του άγριου.
-
6 αλογα στα 64,μιλαμε για 10% βελτιωση δηλαδη κατα τα λεγομενα....
Απο τη στιγμη που εδωσες 150 ευρω για την εισαγωγη,δωσε αλλα 40 να του κανεις μια δυναμομετρηση.
-
Αγαπητέ super@t , διάβασα το άρθρο και μιλάει για κινητήρες GDI ενώ ο AZQ είναι MPI .
https://imageupload.io/efJHg5UJLv.i
-
Αγαπητέ super@t , διάβασα το άρθρο και μιλάει για κινητήρες GDI ενώ ο AZQ είναι MPI .
https://imageupload.io/efJHg5UJLv.i
Μου αρέσει σαν κατασκευή και οπτικά.. Βγαίνει και πανευκολα να κάνεις και 2 δυναμομετρησεις με αυτό και με το μαμά.
-
Προτιμώ καλύτερα με χρονο στα 400 μέτρα μέσω gps και προσέγγιση για πρώτη φάση και προγραμματίζω και το δυναμόμετρο. Επίσης clogged, επειδή ούτε και εσύ διάβασες καλα ,σημαίνει φραγμένο( φίλτρο ).
-
Η θέση του φίλτρου είναι στο θερμότερο σημείο του μηχανοστασίου, δίπλα στην εξάτμιση και πίσω από το ψυγείο, σε άλλη πιο δροσερή θέση να πέρνει αέρα από έξω και όχι από τον χώρο του μηχανοστασίου θα είναι καλύτερα γενικά.
-
Η θέση του φίλτρου είναι στο θερμότερο σημείο του μηχανοστασίου, δίπλα στην εξάτμιση και πίσω από το ψυγείο, σε άλλη πιο δροσερή θέση να πέρνει αέρα από έξω και όχι από τον χώρο του μηχανοστασίου θα είναι καλύτερα γενικά.
Έχεις δίκιο οτι θα μπορούσε να είναι σε πιο ψυχρο σημείο αλλά θα έπρεπε να μεταφέρω ολη τη μπαταρία .Σε εκείνο το σημείο δεν είναι τελείως κλειστό υπαρχει ένα ανοιγμα περιπου 3-4 εκατοστά σε ύψος και 5-10 εκατοστά σε πλάτος όπου μπορεί ο αέρας να μπαίνει μέσα .
-
Προτιμώ καλύτερα με χρόνο στα 400 μέτρα μέσω gps και προσέγγιση για πρώτη φάση και προγραμματίζω και το δυναμόμετρο. Επίσης clogged, επειδή ούτε και εσύ διάβασες καλά ,σημαίνει φραγμένο( φίλτρο ).
Ο περιορισμός της ροής είναι αυτό που ενδιαφέρει. Οπότε είτε φραγμένο φίλτρο [που στο παράδειγμα αυτό, οι τύποι βάλανε μια πετσέτα πάνω στο φίλτρο για να προσομοιώσουν το φραγμένο φίλτρο], είτε καινούργιο, είτε άλλη μετατροπή, η πτώση πίεσης είναι που μετράει. Και αυτό δείχνει και το κείμενο, ότι η κατανάλωση επηρεάζεται ελάχιστα, οι επιδόσεις επηρεάζονται όταν το μπουκώσεις πολύ το φίλτρο.
Εσύ είσαι κάπου ενδιάμεσα. Κοίτα για το καλοκαίρι την θερμοκρασία του αέρα.
-
Αν δεν μας ενδιαφέρουν οι επιδόσεις, για οικονομία σε ατμόσφαιρικο και τραβάει ζεστό αέρα κοντά από την εξαγωγή θα ρίξει πολύ το αβάνς άρα μια τρύπα στο νερό?
-
Jaystu wrote:
Προτιμώ καλύτερα με χρόνο στα 400 μέτρα μέσω gps και προσέγγιση για πρώτη φάση και προγραμματίζω και το δυναμόμετρο. Επίσης clogged, επειδή ούτε και εσύ διάβασες καλά ,σημαίνει φραγμένο( φίλτρο ).
Ο περιορισμός της ροής είναι αυτό που ενδιαφέρει. Οπότε είτε φραγμένο φίλτρο [που στο παράδειγμα αυτό, οι τύποι βάλανε μια πετσέτα πάνω στο φίλτρο για να προσομοιώσουν το φραγμένο φίλτρο], είτε καινούργιο, είτε άλλη μετατροπή, η πτώση πίεσης είναι που μετράει. Και αυτό δείχνει και το κείμενο, ότι η κατανάλωση επηρεάζεται ελάχιστα, οι επιδόσεις επηρεάζονται όταν το μπουκώσεις πολύ το φίλτρο.
Εσύ είσαι κάπου ενδιάμεσα. Κοίτα για το καλοκαίρι την θερμοκρασία του αέρα.
Το καλοκαίρι με το εργοστασιακο φιλτροκούτι θα ειμαι . Ναι η πίεση του αέρα μπορεί να αλλάξει και άλλους τρόπους π.χ Αλλαγη διατομης σωλήνα απο φιλτρο εως τη πεταλουδα, μειωση τριβων μεσω των λιγοτερων γωνιων στον σωλήνα του αέρα.Super@t τι αμάξι έχεις και τι μόντες έχεις κάνει; Ή γενικά έχεις δοκιμάσει να βάλεις φίλτρο ή συστημα ελευθερας;
-
Επεσες σε ανθρωπο και εσυ να τον ρωτησεις αν γνωριζει.. . Ξερει πολλά μη του κολλας. Εκνευριζει αλλα ξερει πιστεψε με.
Φίλτρο ελευθέρας...αναβάθμιση ή όχι;