-
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ σε αυτή τη σελίδα:
https://www.latestcarnews.net/ford-kuga-2022/
το 2022 ενδέχεται να δούμε έκδοση 1.5 EcoBoost 175 ίππων που θα παίρνει και 8άρι αυτόματο...
Έπρεπε ήδη να υπάρχει αυτή η έκδοση για το Kuga είναι η γνώμη μου.
-
Σιγά μην έρθει Ελλάδα! Και αν έρθει θα έρθει σε έκδοση που θα βγαίνει 40Κ! Οι άνθρωποι είναι μαλωμενοι με το vfm.
-
Είναι πολύ πιθανόν να αναφέρονται στον ήδη υπάρχοντα κινητήρα με τα 182 άλογα που μπαίνει και στο focus. Το ίδιο μοτέρ ακριβώς μπαίνει και στο bronco sport στην Αμερική.
Απλά έχει να κάνει με το πώς μετρούν την δύναμη στην κάθε χώρα (bhp, ps, τροχό, στρόφαλο)
Στο αυτοκόλλητο που έχει το δικό μου στην πόρτα γράφει 175/182
-
Είναι πολύ πιθανόν να αναφέρονται στον ήδη υπάρχοντα κινητήρα με τα 182 άλογα που μπαίνει και στο focus. Το ίδιο μοτέρ ακριβώς μπαίνει και στο bronco sport στην Αμερική.
Απλά έχει να κάνει με το πώς μετρούν την δύναμη στην κάθε χώρα (bhp, ps, τροχό, στρόφαλο)
Στο αυτοκόλλητο που έχει το δικό μου στην πόρτα γράφει 175/182
Παντού στρόφαλο μετράνε. Η διαφορά είναι ανάμεσα στο imperial (BHP) και μετρικό (CV/PS) σύστημα.
-
Και γιατί δε βγαίνουν τα νούμερα; Η διαφορά που αναφέρεις είναι συνήθως 2-3 ίπποι. Το 175 με 182 έχουν αρκετή διαφορά.
1 PS είναι το 98.6% ενός BHP.
-
Παίζει να είναι η διαφορά με τα διαφορετικά ήδη βενζίνης. Ίσως αναφέρεται στο manual ο λόγος.
Τα στοιχεία των κατασκευαστών είναι πάντα από δυναμπομετρα πάγκου, δηλαδή από τον κινητήρα εκτός αυτοκινήτου.
Edit: Και μάλλον είναι θέμα βενζίνης, γιατί βλέπω ότι στην Αμερική η Ford δίνει δύο διαφορετικά νούμερα, αναλόγως των οκτανίων:
https://www.roadandtrack.com/news/a36384802/2021-ford-bronco-will-have-more-power-than-expected/
-
Πήρα αριθμό πλαισίου και από περιέργεια αγόρασα ένα report από το autodna.com (κόστος 7,8 euro). Περισσότερο να τσεκάρω τον εξοπλισμό της αρχικής παραγγελίας ήθελα. Διαπίστωσα ότι δεν κάνει πουθενά αναφορά στο ηχοσύστημα B&Ο παρά μόνο αναγράφει 10 High Series Speakers W/Subwoofer, ωστόσο ανακάλυψα και αυτό το link https://corporate.bang-olufsen.com/en/partners/automotive/ford. Δεν μπορώ να καταλαβώ τι ακριβώς ισχύει στο θέμα ήχου. Στον υπόλοιπο εξοπλισμό δεν υπάρχει ευτυχώς καμία διαφοροποίηση ή παράλειψη.
-
Πήρα αριθμό πλαισίου και από περιέργεια αγόρασα ένα report από το autodna.com (κόστος 7,8 euro). Περισσότερο να τσεκάρω τον εξοπλισμό της αρχικής παραγγελίας ήθελα. Διαπίστωσα ότι δεν κάνει πουθενά αναφορά στο ηχοσύστημα B&Ο παρά μόνο αναγράφει 10 High Series Speakers W/Subwoofer, ωστόσο ανακάλυψα και αυτό το link https://corporate.bang-olufsen.com/en/partners/automotive/ford. Δεν μπορώ να καταλαβώ τι ακριβώς ισχύει στο θέμα ήχου. Στον υπόλοιπο εξοπλισμό δεν υπάρχει ευτυχώς καμία διαφοροποίηση ή παράλειψη.
Μονο ο ενισχυτής είναι B&O όλα τα ηχεια και το sub γραφουν FOMOCO (ford motor company) απλά είναι λίγο καλύτερα απο τα απλά χωρις ενισχυτη B&O
-
Η διαφορά στον ήχο πάντως είναι κάτι παραπάνω από αισθητή. Ειδικά η λειτουργεία surround αλλάζει τον ήχο εντελώς.
-
Η διαφορά στον ήχο πάντως είναι κάτι παραπάνω από αισθητή. Ειδικά η λειτουργεία surround αλλάζει τον ήχο εντελώς.
Γενικά θα σου πω, σαν επαγγελματίας του ήχου για πάνω από 2 δεκαετίες, ένα κλασικό κόλπο που γίνεται είναι ότι η 'standard' λειτουργία σου παρουσιάζεται τελείως μουφα, και μετά κάνουν ένα ωραίο equalizing (ουσιαστικά ρυθμίζουν τις συχνότητες, είναι τα διάφορα προφίλ που βλέπουμε), και του δίνουν ένα εντυπωσιακό όνομα και αυτό ήταν!
Το κλασσικό ανέκδοτο είναι όταν ένας ενισχυτής δεν φτάνει στα 10, αλλά στα 11, it's one louder!
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Up_to_eleven
Η ικανότητα ήταν πάντα εκεί, απλά σου έδωσαν την επιλογή! Πάλι θα την έπαιρνες να ξέρεις, το σημαντικότερο είναι το hardware (σίγουρα έχουν περισσότερα και καλύτερα ηχεία από την τελείως απλή έκδοση φαίνεται), και ενώ στην εικόνα μπορείς να κάνεις εκπτώσεις και πάλι να εντυπωσιαστείς, στον ήχο, όχι.
-
Συμβαίνει και στις άλλες εταιρείες πιστεύεις ή μόνο στη Ford;
-
Συμβαίνει και στις άλλες εταιρείες πιστεύεις ή μόνο στη Ford;
Αυτό που ανέφερα; Τουλάχιστον από τη δεκαετία του 80 σε όλα τα προϊόντα ήχου/εικόνας.
Ειδικά στην εικόνα, τα περισσότερα κάνουν περισσότερο κακό από καλό, συνήθως σε φιλικά/συγγενικά σπίτια, τα απενεργοποιώ τα περισσότερα και ρυθμίζω κατάλληλα!
Με τον ήχο, επειδή οι περισσότεροι δεν ξέρουν να το ρυθμίσουν ή έχουν 2-3 επιλογές, τότε αυτό το preset που έχει φτιάξει ο μηχανικός ήχου συνήθως είναι καλύτερο από ότι θα μπορούσε να φτιάξει το 99% των χρηστών.
Γενικότερα ο ήχος είναι πολύ ακριβό πράγμα και δεν υπάρχουν shortcuts. Εγώ κάνω κάποιες πολύ εξειδικευμένες δουλειές μέσα στην βιομηχανία (είναι λίγο πολύπλοκο να εξηγήσω), και όχι με μεγάλα budget (όπως κάναμε εξωτερικό, οι διαφορές είναι χαώδης) παρ' όλα αυτά, τα φθηνότερα μικρόφωνα που χρησιμοποιώ κοστίζουν 4 ψηφία, υπάρχουν και με μισή τιμή, αλλά για μένα η διαφορά είναι τεράστια, άλλοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα!
Το θέμα που συζητήσαμε είναι αν έχει ταμπελακι και διαφήμιση κάποιας εταιρείας ήχου, και τελικά έχει κάποιες ρυθμίσεις μόνο, ή έστω τον ενισχυτή, αν είναι 'ηθικό/έντιμο/νόμιμο' να χρησιμοποιείς το brand name της.
Επίσης αυτό με την Ford το έχουμε δει να παραγινεται πλέον, ξεκινάει ένα μοντέλο, και σε 2-3 χρόνια έχει αλλάξει κατά πολύ (π.χ.θυμάμαι το ντουλαπάκι που είχε για τα ψιλά το Focus, αυτό δεν έχει κοπεί τώρα;).
-
Όντως δεν είμαι επαγγελματίας στον χώρο του ήχου, ούτε έχω ιδιαίτερη εμπειρία. Ακούω πάντως αρκετή μουσική και με βάση τα δικά μου γούστα (ενός άσχετου δηλαδή) καταλαβαίνω διαφορές ανάμεσα σε ακουστικά, ηχεία υπολογιστή και φυσικά συστήματα αυτοκινήτου.
Δεν ακούω ποτέ υπερβολικά δυνατά μουσική. Για παράδειγμα στο focus από τα 30 που είναι το μέγιστο, σπάνια φτάνω τα 17 18. Μου αρέσει όμως ο καθαρός ήχος και δοκιμάζοντας τα 2 συστήματα, ως εντελώς ερασιτέχνης, κατάλαβα αρκετή διαφορά. Ειδικά με το Surround ενεργοποιημένο (έναντι του Stereo που είναι μοναδική επιλογή στο απλό σύστημα). Παίζει φυσικά ρόλο και η ποιότητα του αρχείου που παίζεις. Στο ράδιο πχ δεν υπάρχει τεράστια διαφορά. Ακούγοντας ένα τραγούδι στο Tidal όμως ή από ένα mp3 με 320 bitrate, μιλάμε για εντελώς άλλο ήχο.
Σίγουρα έχει να κάνει με ρυθμίσεις και παραμετροποίηση, πάντως δεν νομίζω απλά με τις εργοστασιακά προσφερόμενες ρυθμίσεις να μπορείς να φέρεις το απλό στο επίπεδο του B&O. Άλλωστε 3 μπάρες έχει, treble, mid, bass και το fader.
Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως για κάποιον που δεν σκοπεύει να ασχοληθεί μετά την αγορά για την βελτίωση του ηχοσυστήματος, με aftermarket προϊόντα, αλλά επιθυμεί καλύτερο ήχο, είναι μια πολύ καλή επιλογή. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με επώνυμα aftermarket συστήματα. Εννοείται αυτά θα είναι κατά πολύ καλύτερα (και ακριβότερα).
-
Όντως δεν είμαι επαγγελματίας στον χώρο του ήχου, ούτε έχω ιδιαίτερη εμπειρία. Ακούω πάντως αρκετή μουσική και με βάση τα δικά μου γούστα (ενός άσχετου δηλαδή) καταλαβαίνω διαφορές ανάμεσα σε ακουστικά, ηχεία υπολογιστή και φυσικά συστήματα αυτοκινήτου.
Δεν ακούω ποτέ υπερβολικά δυνατά μουσική. Για παράδειγμα στο focus από τα 30 που είναι το μέγιστο, σπάνια φτάνω τα 17 18. Μου αρέσει όμως ο καθαρός ήχος και δοκιμάζοντας τα 2 συστήματα, ως εντελώς ερασιτέχνης, κατάλαβα αρκετή διαφορά. Ειδικά με το Surround ενεργοποιημένο (έναντι του Stereo που είναι μοναδική επιλογή στο απλό σύστημα). Παίζει φυσικά ρόλο και η ποιότητα του αρχείου που παίζεις. Στο ράδιο πχ δεν υπάρχει τεράστια διαφορά. Ακούγοντας ένα τραγούδι στο Tidal όμως ή από ένα mp3 με 320 bitrate, μιλάμε για εντελώς άλλο ήχο.
Σίγουρα έχει να κάνει με ρυθμίσεις και παραμετροποίηση, πάντως δεν νομίζω απλά με τις εργοστασιακά προσφερόμενες ρυθμίσεις να μπορείς να φέρεις το απλό στο επίπεδο του B&O. Άλλωστε 3 μπάρες έχει, treble, mid, bass και το fader.
Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως για κάποιον που δεν σκοπεύει να ασχοληθεί μετά την αγορά για την βελτίωση του ηχοσυστήματος, με aftermarket προϊόντα, αλλά επιθυμεί καλύτερο ήχο, είναι μια πολύ καλή επιλογή. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με επώνυμα aftermarket συστήματα. Εννοείται αυτά θα είναι κατά πολύ καλύτερα (και ακριβότερα).
Ναι, σωστά αυτά που λες, νομίζω τα ίδια είπα και εγώ με άλλα λόγια!
Το ότι δεν το προσφέρει η Ford, και εκατοντάδες άλλες εταιρείες σε παρόμοια προϊόντα, είναι ουσιαστικά marketing και fragment segmentation. Όπως στα παλιά φθηνά hi Fi, τα θυμάσαι;! Ένα κουμπί στο κέντρο κάπου του ενισχυτή και ξαφνικά όλα γινόντουσαν μαγικά! Σε high end και επαγγελματικά μηχάνημα δεν υπήρχαν/υπάρχουν μαγικά κουμπιά!
Είμαι - σχεδόν - σίγουρος ότι και σε επίπεδο hardware θα έχουν καλύτερα και περισσότερα ηχεία.
-
Εδω σε 320 bpm ηχείο που ετριζε έφτιαξε και έβγαζε καθαρό μπάσο.!!! Τόσο μεγάλη διαφορά μόνο και μόνο από την πηγή.
Παντως και στην τηλεόραση που έχει Dolby atmos κτλ, βελτιώνεται αισθητά αλλά αν δεν υπάρχει σωστό hardware τοτε να το βράσεις.
Και στα αυτοκίνητα εγώ είμαι ευχαριστημένος, τα περισσοτερα με αρχείο υψηλής ποιότητα εχουν πολύ καλό ήχο σε μεσαία ένταση.
-
Ολοι οι κατασκευαστες τα ίδια κάνουν που γραφονται ποιο πάνω.
Νομίζω ότι αν αναβάθμιζαν τον ήχο σε κάτι πραγματικά επώνυμο και σωστο για να βάλουν hardware και να μονώσουν σωστα την καμπινα για να ακουγεται ο ηχος βελτιστα θα είχαμε τα εξής παρατράγουδα:
Η τιμή μπορεί να ανέβαινε και 3000-4000 Ευρώ επάνω
Το Subwoufer θα επιανε χώρο από το πορτ-μπαγκαζ.
και πάλι λόγω των περιορισμών της καμπίνας ενός αυτοκινητου ο ήχος δεν θα ήταν το ιδιο καλός με το αντιστοιχο ηχοσυστημα στημένο σε ένα σαλονι.
Αν λοιπόν το έκαναν αυτό ΠΟΙΟΣ πραγματικα τρελος θα πλήρωνε για αυτο?????? ΚΑΝΕΝΑΣ είναι η απάντση οπότε οι κατασκευαστες σωστα κινουνται προσφέροντας ενα λίγο καλύτερο ήχο πουλώντας ονομα κατασκευαστη ηχείων (φυκια για μεταξωτες κορδέλες ακα marketing)
-
Αυτό που με κάνει να αναρωτιέμαι και να απορώ είναι για ποιό λόγο στο forum στοχοποιείται συνεχώς η Ford για πράγματα που όπως αναφέρεις συμβαίνουν σε όλους τους καταστευαστές. Συνεχώς γίνονται αναφορές και κακόβουλη κριτική για το Puma και το Kuga σε σημείο εμπάθειας. Και επειδή πρώτη φορά αγοράζω Ford αναρωτιέμαι τι θα συναντήσω όταν παραλάβω το Kuga.
-
Και επειδή πρώτη φορά αγοράζω Ford αναρωτιέμαι τι θα συναντήσω όταν παραλάβω το Kuga.
Ένα εξαιρετικό και ολοκληρωμένο αυτοκίνητο!!
-
Θα συνατήσεις ότι είπε και ο από πάνω (FANIS)
Μη σε αγχωνει καθόλου και να χαιρεσαι να διαβαζεις κακα σχόλια από το να διαβαζεις αποθεώσεις. Μη σε πειραζει καθόλου αυτο ασχετως για ποιο λόγο γίνεται αν υπάρχει κριτική σκέψη παντα μπορείς να απομονώσεις την χρήσιμη πληροφορία είτε προέρχεται από κάποιον κακοπροαίρετο είται από κάποιον καλοπροέραιτο,
Τα Ford όπως όλοι οι κατασκευαστές έχουν στα αυτοκίνητα τους τα καλά και τα κακά αλλα να είσαι σίγουρος ότι το KUGA είναι ένα πάρα πολύ καλό αμαξι. Τελειο δεν είναι όπως ΚΑΝΕΝΑ αμαξι οποιουδήπωτε κτασκευαστή
Αν έδινα βαση στα κακόβουλα σχόλια που μου έγιναν όταν είπα την επίλογη μου στο PUMA ST (δες αντοιστιχο νημα αν δεν βαριεσαι) θα επρεπε να λέω παναγία μου τι μ@λ@κια εκανα. Αντιθέτως δεν έχω παραλάβει ακόμα και είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι έχω κάνει εξαιρετική επιλογή παρολα τα μικροπροβλήματα που μπορει να αντιμετωπίσω και πλέον γνωριζω.
-
Μου είπαν από την αντιπροσωπεία ότι το Kuga μπήκε στην παραγωγή μέσα Μαΐου και υπολογίζουν περίπου ένα μήνα για παράδοση. Έχεις κανείς υπόψιν εάν όντως χρειάζεται τόσος λίγος χρόνος για παράδοση από τη στιγμή που θα πάρει αριθμό πλαισίου και θα μπει στη γραμμή παραγωγής; Από τη στιγμή που θα έρθει Ελλάδα πόσος χρόνος απαιτείται για να εκτελωνιστεί και να πάρει πινακίδες;
ΥΓ. Ευτυχώς ήμουν τυχερός και δεν έπεσα πάλι στην έλλειψη microchips. Γενικότερα μου είπαν ότι αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα στα υβριδικά (Puma - Focus) , στα αυτόματα πετρέλαια (Kuga) και σε κάποια επαγγελματικά φορτηγάκια, δίνοντας τεράστιο χρονικό διάστημα αναμονής.
FORD KUGA 2020