-
Μου είπαν από την αντιπροσωπεία ότι το Kuga μπήκε στην παραγωγή μέσα Μαΐου και υπολογίζουν περίπου ένα μήνα για παράδοση. Έχεις κανείς υπόψιν εάν όντως χρειάζεται τόσος λίγος χρόνος για παράδοση από τη στιγμή που θα πάρει αριθμό πλαισίου και θα μπει στη γραμμή παραγωγής; Από τη στιγμή που θα έρθει Ελλάδα πόσος χρόνος απαιτείται για να εκτελωνιστεί και να πάρει πινακίδες;
ΥΓ. Ευτυχώς ήμουν τυχερός και δεν έπεσα πάλι στην έλλειψη microchips. Γενικότερα μου είπαν ότι αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα στα υβριδικά (Puma - Focus) , στα αυτόματα πετρέλαια (Kuga) και σε κάποια επαγγελματικά φορτηγάκια, δίνοντας τεράστιο χρονικό διάστημα αναμονής.
Έμενα μπήκε γραμμη παραγωγής το PUMA 18/5 και μου είπαν ότι θελουν 10-15 μερες να ερθει Ελλαδα και αλλες 10-15 για να παραλαβω. Δηλαδή μέσα Ιούνη. Το δικό μου δεν έχει καθόλου υβριδικό σύστημα βέβαια αλλα τοσο μου είπαν . Θα δειξει αν θα είναι τοσο ή όχι.
-
Μου είπαν από την αντιπροσωπεία ότι το Kuga μπήκε στην παραγωγή μέσα Μαΐου και υπολογίζουν περίπου ένα μήνα για παράδοση. Έχεις κανείς υπόψιν εάν όντως χρειάζεται τόσος λίγος χρόνος για παράδοση από τη στιγμή που θα πάρει αριθμό πλαισίου και θα μπει στη γραμμή παραγωγής; Από τη στιγμή που θα έρθει Ελλάδα πόσος χρόνος απαιτείται για να εκτελωνιστεί και να πάρει πινακίδες;
Ναι τόσο, μπορεί και λιγότερο. Το δικό μου Κούγκα (το 2017) είχε κατασκευαστεί 31/1 και έφτασε Ελλάδα 14/2 και ήταν έτοιμο για παραλαβή από της 21/2. Οπότε ναι περίπου σε ένα μήνα από την ημερομηνία παραγωγής θα το έχεις.
-
Καλησπέρα σε όλους.
Νέος στο forum χωρίς την δική σας εμπειρία και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ότι μόλις έκλεισα το st line x kuga με τον 2.0 mhv κινητήρα + tecnology pack.
Όποιος θέλει γράφει γνώμη
Ευχαριστώ
-
Εξαιρετικό αυτοκίνητο πήρες...τι να πούμε εμείς!?!?! Με γειά, καλοτάξιδο και να το χαρείς με Υγεία.
-
Καλησπέρα σε όλους.
Νέος στο forum χωρίς την δική σας εμπειρία και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ότι μόλις έκλεισα το st line x kuga με τον 2.0 mhv κινητήρα + tecnology pack.
Ευχαριστώ
Πότε σου έδωσαν ημερομηνία παραλαβής;
ΥΓ Και μόνο που πήρες ST LINE X + tech pack είσαι στον ανώτερο δυνατό εξοπλισμό που υπάρχει έναντι ανταγωνιστικών μοντέλων. Πουθενά δεν θα βρεις ανάλογο εξοπλισμό και ποιότητα σε αυτα τα ποσά.
-
Καλησπέρα σε όλους.
Ευχαριστώ
Εύγε! Εξαιρετική επιλογή.
Ο δίλιτρος κινητήρας, δεν σε φόβισε, οικονομικά;
-
Τι τον ρωτάς και εσύ, αν είναι οικονομικά άνετος;
Λογικα για να επέλεξε διλιτρο το αντέχει..
Καλοτάξιδο έχει δίκιο ο dublin εξαιρετική επιλογή
-
Καλησπέρα σε όλους.
Ευχαριστώ
Καλοριζικο και καλοταξιδο ειναι σίγουρο οτι θα το ευχαριστηθεις και στην εκδοση που πήρες πραγματικα δεν υπάρχει τίποτα που να του λείπει. Αντε καλες βολτες και να γραψεις εντυπώσεις
-
Κατ' αρχάς σας ευχαριστώ όλους.
Τώρα όσον αφορά την παράδοση μου είπαν έτσι γενικά 4ο τρίμηνο.....
Οκ θα περιμένουμε.
Όσων αφορά το 2 λιτρο σκέφτηκα πολύ τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης, αλλά αν υπολόγισα σωστά στα 15 χρόνια καλά να είμαστε είναι γύρω στα 5 χιλιάρικα φόρο. Τόσο ήθελα σε τόκους για το touscon!!!! αν το έπαιρνα όπως το ήθελα....
Επίσης πόνταρα στο ότι όλα τα Plug in h είναι 2,5 λιτρα !!!!Δεν μπορεί να σου λέει από την μια πάρε υβριδικό να μην έχεις ρύπους και από την άλλη να σου χτυπάει τεκμήρια και φπδ!!!!!! Συν ότι δεν ήθελα αμιγώς πετρέλαιο ώστε σε περίπτωση μελλοντικών απαγορεύσεων να έχω την παπάτζα του mhv....
Θα δούμε λοιπόν ......
-
Και εγώ όταν έφαγα άκυρο στο αυτόματο πετρέλαιο λόγω έλλειψης microchips ήμουν μεταξύ 1.5 Ecoboost και 2.0 Ecoblue mhv. Ωστόσο λόγω φόρου πολυτελείας στράφηκα προς το βενζινοκίνητο. Σε κάθε περίπτωση πάντως το θεωρώ top αυτοκίνητο στη κατηγορία του ανεξαρτήτου κινητήρα, ειδικά στη έκδοση ST LINE X. Μέχρι και το plug in κοίταζα αλλά δεν είχα καθημερινά χιλιόμετρα -μένω επαρχία- για να πω ότι θα κάνω κάποτε απόσβεση.
ΥΓ Τα adaptive led lights είναι απολαυστικά, θα τα ευχαριστηθείς.
-
Καλοταξιδα σε όλους!Μην ακούτε τίποτα...Σας άρεσε κ λογικά πήρατε αυτό που σας έκανε κλικ περισσότερο.Αυτο μετράει!Επίσης είναι εξαιρετικο αυτοκίνητο!
-
Μία διευκρίνιση για επίδοξους αγοραστές, στο διαμορφωτή της Ford στην έκδοση ST LINE X αναφέρει 'Πόρτα χώρου αποσκευών ανοιγόμενη προς τα πάνω – Χειροκίνητη' ωστόσο το σωστό που δίνει η Ford κατά την έκδοση προσφοράς είναι το εξής 'Πόρτα χώρου αποσκευών ανοιγόμενη προς τα πάνω – Χειροκίνητη/ Αυτόματη ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα χώρου αποσκευών (ST-Line X & Vignale)', Προφανώς ο προγραμματιστής έκανε copy-paste και δεν χώραγε ολόκληρο. Το παράδοξο είναι ότι το αφήνουν και αιωρείται έτσι πόσους μήνες χωρίς να το διορθώνουν.
-
Με ενημέρωσαν ότι το αμάξι είναι Ελλάδα και θα το έχω σε λίγες μέρες. Επειδή δεν έχω ανάλογη εμπειρία να προσέξω κάτι πριν τους πληρώσω; Μπορώ να ζητήσω έλεγχο αυτοκινήτου (για τον συμφωνηθέν εξοπλισμό, εάν υπάρχει κάποιο χτύπημα κτλ); Σχετικά με το πλύσιμο διάβασα που λέγατε να το αποφεύγουμε στις αντιπροσωπείες λόγω αραχνιάσματος; Ισχύει ή υπερβολές;
-
Με ενημέρωσαν ότι το αμάξι είναι Ελλάδα και θα το έχω σε λίγες μέρες. Επειδή δεν έχω ανάλογη εμπειρία να προσέξω κάτι πριν τους πληρώσω; Μπορώ να ζητήσω έλεγχο αυτοκινήτου (για τον συμφωνηθέν εξοπλισμό, εάν υπάρχει κάποιο χτύπημα κτλ); Σχετικά με το πλύσιμο διάβασα που λέγατε να το αποφεύγουμε στις αντιπροσωπείες λόγω αραχνιάσματος; Ισχύει ή υπερβολές;
Θα σε φωνάξουν να το δείς το αυτοκίνητο πρίν το παραλάβεις για να το ελέγξεις οπτικά. Είναι καλή ευκαιρία να δείς και τον εξοπλισμό. Το αμάξι συνοδεύεται από χαρτιά κτλ κτλ οπότε ρίχτους μια ματιά.
Δεν νομίζω να έχει πεί κάποιος ότι το πλύσιμο ειδικά σε αντιπροσωπείες δημιουργεί.. αράχνιασμα. Ισχύει ότι και με τα βενζινάδικα της γειτονιάς σου που πλένουν. Αν έχεις σκοπό να το περιποιείσαι μόνος σου ή να το πηγαίνεις σε κάποιο καλό πλυντήριο αυτοκινήτων τότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις ήδη..
-
1 λάθος πλύσιμο (με σκούπα ή άλλα τέτοια τραγικά) αρκεί για να ρημάξει όλο το βερνίκι με αράχνες. Αν δεν ξέρεις που και πως πλένει η συγκεκριμένη αντιπροσωπεία τα αυτοκίνητά της πριν την παράδοση, πες τους να μη το πειράξουν και πλύνε το είτε μόνος είτε εκεί που έχεις σκοπό να το πηγαίνεις.
Επίσης θα τσεκάρεις περιμετρικά όλο το αυτοκίνητο (καθώς και μέσα): αποστάσεις αρμών, συναρμογή, ταπετσαρίες, τυχόν χτυπήματα κτλ και ότι δεις (αν δεις) θα τους το υποδείξεις. Αυτό κάνω εγώ και ξέρω ότι είμαι καλυμμένος.
-
Έδωσα σε συγγενή να πάρει το δικό μου βόλτα και πήγε να το πλυνει. Και όταν ρώτησα να είχε χρησιμοποιησει σκούπα αντί για σφουγγάρι .... Έδειχνε σαν να μη θυμόταν....
-
Στην εποχή των μικροϊνών (με πολύ λογικό κόστος πλέον) ακόμα και το σφουγγάρι τραγικό είναι.
-
Καλησπέρα στο φορουμ.
Είμαι για αγορά αυτοκινήτου για 5μελή οικογένεια, οπότε ειμαι ανάμεσα σε wagon και suv.
Από τα δεύτερα ξεχωρίζω το kuga λόγω εμφάνισης - και όχι μόνο. Το αυτοκίνητο το είδαμε με τη σύζυγο και μας άρεσε ενώ είμαστε και ευτυχείς με τους χώρους του - κοιτάζω το 1.5 ecoboost titanium με έξτρα το πακέτο ασφάλειας που βγαίνει τρίτεκνο στις 25 χιλ.
Όσοι έχουν οδηγήσει μιλάνε για πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά ενώ η εγγύηση οχτώ ετών δείχνει να σε εξασφαλίζει. Επίσης με βολεύει πως δεν είναι mh γιατί αφενός το παίρνω φτηνότερα ως τρίτεκνος και αφετέρου δεν νομίζω πως αυτό το σύστημα δινει όσα υπόσχεται. Άλλωστε η κατανάλωση είναι σχετικά χαμηλή για τέτοιο αυτοκίνητο.
Το αυτοκίνητο προορίζεται για χρήση κυρίως σε μικρή νησιώτικη πόλη και στους επαρχιακούς δρόμους του νησιού για 10.000 χλμ ετησίως. Αυτό που με κρατάει από το να το πάρω είναι το μεγεθός του - σκάφος με 4.61 μήκος και 1.88 πλατος θα πρέπει να είναι δύσκολα διαχειρίσιμο μέσα στην πολη. Δυνατότητα για 2ο μικρό αυτοκίνητο δεν υπάρχει. Από άποψη μεγέθους είναι πιο βολικά τα tucson - sportage όμως δεν μου αρέσουν ενώ για το qq ακούω άσχημα λόγια αναφορικά με την αξιοπιστία του - δεν ξέρω βέβαια το νέο πως θα είναι από αυτή την άποψη.
Λοιπόν, ποια είναι η γνώμη όσων το έχουν, παλεύεται το kuga για μοναδικό οικογενειακό αυτοκίνητο με χρήση κυρίως εντός πόλης; Να πω πως έχω πάρκινγ στο σπίτι για αυτό το μέγεθος.
-
Καλησπέρα σε όλους.
Παρέλαβα σήμερα το Kuga 1.5 ecoboost stlinex black agate.
Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος από το αυτοκίνητο. Επειδή είχα και το kuga 1.6 του 2013 έχω να πω ότι ότι με έκανε να το πάρω τότε, τώρα το έχουν κάνει ακόμα καλύτερο. Το τιμόνι - κιβώτιο εξαιρετικό. Οι χώροι μεγαλύτεροι αλλά δεν φαίνονται τόσο απέξω. Τα ηλεκτρονικά εξαιρετικά. Μου έκανε εντύπωση η ποιότητα των καμερών και το βάθος που δίνουν. Για κινητήρα δεν μπορώ να πω ακόμα καθώς έχω 50 χιλιόμετρα ακόμα.
Η αυτόματη πόρτα αποσκευών όλα τα λεφτά καθώς και τα φώτα που σε αυτούς που πήγαν στα adaptive φαντάζομαι θα είναι ακόμα καλύτερα.
Η ανάρτηση φανταστική και η ηχομόνωση είναι σε κορυφαίο επίπεδο.
Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων εξαιρετικός με αρκετή πληροφορία.
Σίγουρα είναι ταξιδιαρικο αυτοκίνητο αλλά μέσα στην πόλη είναι πολύ ευχάριστο λόγω τιμονιού και ανάρτησης.
Επίσης εντυπωσιάστηκα με το πακέτο αφαιρούμενου κοτσαδορου που όταν δεν τον έχεις δεν φαίνεται τίποτα και δουλεύει και η κλωτσιά για να ανοίξει η πόρτα αποσκευών.
Το σαλόνι του stlinex είναι πάρα πολύ ωραίο.
Ένα παράπονο ότι τα πετάλια του είναι απλά λαστιχένια αλλά κάποια στιγμή μπορεί να τα αλλάξω. Έπρεπε να τα είχαν όμως σε αυτό το πακέτο.
Σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο αισθάνομαι σαν να κάθομαι πιο ψηλά και μου φαίνεται καλύτερη η ορατότητα. Δείχνει να μπορεί να οδηγηθεί αρκετά οικονομικά αν και ακόμα είναι νωρίς για να πω.
Σε κάθε περίπτωση για οικογένεια είναι μια εξαιρετική επιλογή.
Όταν έχω περισσότερα στοιχεία θα ενημερώσω.
-
Τα πεντάλ αλουμινίου τα είχαν και τα αφαίρεσαν, τα πρόσθεσαν στο πακέτο που έχει την αεροτομή και τις κόκκινες δαγκάνες. Δεν είναι μεγάλο κόστος πάντως να τα βάλεις γύρω στο 100ευρώ , είναι από τα πρώτα από που θα βάλω μόλις παραλάβω. Πότε είχε μπει παραγωγή θυμάσαι; Από Αθήνα παρέλαβες;
FORD KUGA 2020