-
Καλησπέρα στο forum.
Γράφω για πρώτη φορά...Εύχομαι υγεία...Περίμενα καιρό για τον τιμοκατάλογο του νέου KUGA και συγκεκριμένα για την έκδοση St-line 1.5 150 ps (βενζίνη)...
Ανέβηκε αρκετά η τιμή από το απερχόμενο μοντέλο...Υπολόγιζα ότι θα έρθει γύρω στα 27-28 χιλιάρικα στη συγκεκριμένη έκδοση...Λογικά το φορολογικό σκαλοπάτι έκανε τη ζημιά...Κρίμα!
Καλώς ήρθες στην παρέα!
Εμένα προσωπικά σαν σχέδιο μου αρέσει περισσότερο το προηγούμενο, αλλά το καινούργιο είναι μεγαλύτερο, με όλα τα καινούργια συστήματα ασφαλείας, με πολύ καλύτερο εσωτερικό και οθόνες (πλέον οι οθόνες παίζουν ρόλο) και λογικά βελτιωμένο στα πάντα. Οι τιμές είναι φυσιολογικές για ένα κορυφαίο C suv στα όρια των D.
Οι 'καλές' τιμές που θυμάσαι από το προηγούμενο ήταν προς το τέλος της 'ζωής' του, και επίσης οι τιμές πληθωριστικά αλλάζουν. Άλλα είναι τα 20.000$ το 1990 και άλλο το 2020. Για όσους τους άρεσε το προηγούμενο μοντέλο, νομίζω έκαναν πολύ καλά και το πήραν στις τιμές προσφοράς, αφού πιστεύω θα μείνει ένα κλασσικό Ford.
H καινούργια σχεδιαστική γραμμή της Ford (Kuga/Puma) μου φαίνεται αδιάφορη προσωπικά.Μόλις βγουν όλοι οι ανταγωνιστές θα έχει δύσκολο δρόμο μπροστά της. Μην ξεχνάτε ότι αλλάζουν πολλά C suv στο κοντινό μέλλον (Qasqai/Tuscon/Sportage άμεσα).
-
Συμφωνώ απόλυτα ότι ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος, ειδικότερα , όταν βγουν στην αγορά στο προσεχές μέλλον, Qashqai, Tucson & Sportage.
Απλά, είχα ελπίδες ότι θα ερχόταν με τιμή χαμηλότερη των 30.000 ευρώ στην st-line έκδοση (βενζίνη).
Μάλλον βαδίζει, τιμολογιακά , σε ''premium'' μονοπάτια...
Συμφωνώ, επίσης , ότι είναι ανώτερο (τεχνολογικά σίγουρα) από το προηγούμενο μοντέλο, αλλά πιστεύω ότι θα μπορούσε να είχε λίγο πιο ανταγωνιστική τιμή στα C-SUV και να γινόταν κορυφαία ''value for money'' επιλογή.
Παραμένει, πάντως , ένα δυνατό χαρτί της Ford στην αγορά των SUV.
Παρατήρηση: Γενικά, οι τιμές έχουν πάρει την ανηφόρα σε πολλά μοντέλα ποικίλων κατηγοριών...
-
Εγώ θεωρώ ότι οι βασικές τιμές έπρεπε να ξεκινάνε πιο χαμηλά καθότι εκεί που είναι χτυπάνε πάνω στο 3008 που θα πάρει φέις λιφτ σε λίγο ακόμα και στο DS7 . Είναι πιο ακριβό από το επίσης νέο και με όλα τα συστήματα ασφαλείας C5 aircross.
Περί αισθητικής είναι υποκειμενικό το θέμα .
-
Οι τιμές είναι ελφρώς τσιμπημένες, αλλά το αυτοκίνητο έχει μεγαλώσει αρκετά, αφού είναι 4.61μ μήκος, δηλαδή φλερτάρει με την επόμενη κατηγορία.
Εμένα μου αρέσει πολύ περισσότερο από το απερχόμενο (αυτό που είχα δηλαδή), είναι αρκετά πιο δυναμικό και μου αρέσει πολύ η νέα σχεδίαση της ford μπροστά, όπως και στο Puma. Δεν μου αρέσει που υστερεί σε εξοπλισμό σε σχέση με το απερχόμενο, δηλαδή θα ήθελα στάνταρ τα LED και τον ψηφιακό πίνακα από την Titanium (ή έστω ST Line για τα LED γιατί τον ψηφιακό τον έχει) και πάνω. Όχι οτι ο ανταγωνισμός έχει καλύτερο εξοπλισμό σε αυτές τις τιμές, αλλά περίμενα με €30Κ περίπου να παίρνεις ένα πλήρες πακέτο με τον βασικό βενζίνης ή πετρελαίου, ενώ θές €35Κ (με όλα μέσα βέβαια, δεν λείπει τίποτα). Βέβαια συνεχίζει να είναι πιο φτηνό από το 3008.
Αναμένω να το δώ από κοντά και να το οδηγήσω, για να σχηματίσω μια καλύτερη άποψη.
-
Νομιζω οτι θα μπορουσαν να κανουν κατι καλυτερο τιμολογικα. Επισης αγνωστο γιατι δεν εβαλαν 48βολτ ηπια υβριδικο συστημα στον 1,5, να μην πω οτι θα μπορουσε να βγαινει και με τον 1000αρι ηπια υβριδικο των 155 ιππων του πουμα.
-
Περασα σημερα απο Φορντ και μπορεσα να το δω απο κοντα. Εντυπωσιακο αυτοκινητο, τεραστιοι χωροι.
Η εκδοση που ειδα ειχε συρομενα τα πισω καθισματα, πολυ βολικο. Πολυ ανετο τιμονι, μαλλον ειναι αφρολεξ κατω απο το δερμα. Θεση οδηγησης σωστη και ανετη, γενικα το αμαξι βγαζει ενα φρεσκο αερα.
Παντως δεν με επεισε οτι αξιζει τα 28.130 που μου ειπε ο πωλητης οτι κοστιζει
-
Και εγώ το είδα (στατικά, δεν το οδήγησα) την προηγούμενη εβδομάδα. Σαφώς καλύτερο από το απερχόμενο, πάρα πολύ όμορφο και τεράστιο! Έχει περάσει σε άλλη κατηγορία μεγέθους.
-
Ενω στις φωτογραφιες δεν μου εβγαζε κατι ομορφο - ακομη ενα Tucsonοειδες σκαφος σκεφτομουν, απο κοντα ειναι πολυ ομορφο.
-
Δεν το εχω δει απ κοντά, το προηγούμενο ομως το λάτρευα. Ήταν ξεχωριστό κ SUV.
Δεν μου αρέσει αυτή η 'στρογγυλοποιηση' και νορμαλοποιηση που κάνει η Ford, νομίζω ήταν τάση πριν 1-2 δεκαετίες. Ακόμη κ Sportage/Tuscon/Qasqai που στηριζονται σε αυτές τις γραμμές θα κινηθούν διαφορετικά.
Το αυτοκίνητο πρέπει να είναι τεράστιο. Δηλαδή από το Ecosport/Puma πας στο Kuga;!
Κάπου το έχει χάσει εδώ η Ford..μεσολαβουν πάνω από 40εκατοστα χωρις SUV..
-
Το οδηγησε κανεις παιδες;
το κοιταω το ξανακοιταω, ενω μου ηταν τελειως αδιαφορο, αρχιζει να μου αρεσει πολυ. Φανταζομαι απο κοντα θα ειναι ακομα πιο ωραιο.
-
Το οδηγησε κανεις παιδες;
το κοιταω το ξανακοιταω, ενω μου ηταν τελειως αδιαφορο, αρχιζει να μου αρεσει πολυ. Φανταζομαι απο κοντα θα ειναι ακομα πιο ωραιο.
Δεν το οδήγησα, θα προσπαθήσω μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Πάντως από κοντά είναι ακόμα πιο όμορφο, για εμένα από τα ωραιότερα της κατηγορίας τους, πολύ δυναμικό και με αρμονικές γραμμές. Μου αρέσει πολύ περισσότερο από το προηγούμενο Kuga (το οποία είχα). Επίσης έχει πολύ καλό εξοπλισμό και τσιμπημένη τιμή.
-
Nαι, μόλις είδα autogefuhl και χαζεύω λίγο τον διαμορφωτή. Θα πάω και εγώ να το δώ από κοντά σίγουρα.
Ποια είναι μια γενική άποψη για το πετρέλαιo τους? Παρόμοιες καταστάσεις με του PSA 1.5?
-
To είδα αρκετά από κοντά και κάθισα και μέσα .
Η μάσκα του μπροστά δεν μου αρέσει , αλλά είναι υποκειμενικό . Εσωτερικά το αμάξι έχει πολύ μεγάλους χώρους , είναι άνετο , είναι ωραίο εσωτερικά , πάντα με την λογική της Φόρντ .
Για μένα που οι διαστάσεις μου , δεν είναι του μέσου ανθρώπου , τα καθίσματα είναι λιγότερο φαρδυά από ότι πρέπει .
Αλλά είπαμε δεν είμαι ο μέσος όρος .
Σίγουρα υπάρχει χώρος για άλλο ένα μοντέλο μεταξύ του Κούγκα και του Πούμα .
-
Η μάσκα του μπροστά δεν μου αρέσει , αλλά είναι υποκειμενικό .
Σίγουρα υπάρχει χώρος για άλλο ένα μοντέλο μεταξύ του Κούγκα και του Πούμα .
Όπως είπες, υποκειμενικά, εμένα η μάσκα είναι που μου αρέσει πάρα πολύ, είναι αεροδυναμική, αρμονική και φέρνει λίγο από Jag. Αλλά εγώ είμαι και 'περίεργος', π.χ. μου αρέσει πολύ η μάσκα του 3008 (και όλο το αυτοκίνητο), αλλά καθόλου του 2008 που είναι πολύ κάθετη.
Επίσης συμφωνώ, υπάρχει πολύ 'χώρος' ανάμεσα σε Kuga & Puma για ένα ενδιάμεσο μοντέλο, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί κάτι. Το κενό το καλύπτει (χωρίς επιτυχία) το Focus Active.
Edit: Πολύ καλή κριτική. Αυξημένοι χώροι, πιο ελαφρύ, οικονομικό και σβέλτο από το προηγούμενο και συνεχίζει να είναι κορυφαίο στον δρόμο, ειδικά όσων αφορά την ποιότητα κύλισης που είναι και το ζητούμενο σέ ένα οικογενειακό αυτοκίνητο.
-
Ήμουνα πολλές φορές σε αντιπροσωπεία Φόρντ την τελευταία εβδομάδα και τά δοκίμασα όλα . Στατικά βέβαια. Αλλά ήμουν για άλλη μάρκα εκεί.
-
Το νεο Κουγκα μέσα έξω είναι αμαξαρα τι να λεμε τώρα. Απλά όταν μου το έκανε επίδειξη ο πωλητής και αφού πάει μπρος πίσω τα καθίσματα για να μου δείξει τι κάνει λέει και από εδώ πέφτουν τα καθίσματα! Ε τους έκανε ίσα με δέκα φορές τους μοχλούς! Ακόμα να πέσουν !!!
Αλλά είναι τεράστιο και στις 3 διαστάσεις. Θέλει δικό του πάρκιγκ όπου και να το πας.
-
Απαράδεκτο το ότι το μόνο τετρακίνητο είναι το δίλιτρο diesel. Το προηγούμενο 1.5/180/4x4 είχε ιδανικό κυβισμό, επιδόσεις και εκτός δρόμου δυνατότητες.
-
Απαράδεκτο το ότι το μόνο τετρακίνητο είναι το δίλιτρο diesel. Το προηγούμενο 1.5/180/4x4 είχε ιδανικό κυβισμό, επιδόσεις και εκτός δρόμου δυνατότητες.
Τώρα το έφαγε το αδρανές αέριο (λέγε με CO2).
-
Το νεο Κουγκα μέσα έξω είναι αμαξαρα τι να λεμε τώρα. Απλά όταν μου το έκανε επίδειξη ο πωλητής και αφού πάει μπρος πίσω τα καθίσματα για να μου δείξει τι κάνει λέει και από εδώ πέφτουν τα καθίσματα! Ε τους έκανε ίσα με δέκα φορές τους μοχλούς! Ακόμα να πέσουν !!!
Αλλά είναι τεράστιο και στις 3 διαστάσεις. Θέλει δικό του πάρκιγκ όπου και να το πας.
Να υποθεσω οτι δεν εχεις προχωρησει ακομα σε παραγγελια/αγορα καποιου αυτοκινητου, σωστα;
-
Σωστά...όπως έχουμε πει όταν εχεις ένα αμάξι που σε καλύπτει κατά μεγάλο ποσοστό πρέπει να υπάρξουν οι ιδανικές συνθήκες για να κάνεις την αλλαγή ( πάντα όταν τα δεν περισσεύουν). Έφτασα κοντά στο 2008 αλλά είχα θέμα με την ανταλλαγή και τελικά και οι χώροι του σε φάρδος είναι μικρότεροι από του δικού μου μόλις το συνειδητοποίησα τα 29 χιλιάρικα που ζηταγε το 2008 μου φάνηκαν υπερβολικά (τόσα λεφτά και θα πήγαινα σε στενότερο αμάξι).
Έχω αρχίσει να καλό βλέπω το φοκους ακτιβ το οποίο έχει τρομερούς χώρους μέσα , τελικά λόγω βάθους χώρου αποσκευών δεν είναι και τόσο deal break , μπαινοβγαίνω οριακά καλά και εντάξει οδηγικά με καλύπτει 100% (ότι καλύτερο έχω οδηγήσει τελευταία χρόνια).
FORD KUGA 2020