-
Υπάρχει κάποιος κάτοχος του τελευταίου Kuga με τον τρικύλινδρο 1.5 ecoboost να μας πει πραγματικά τι ισχύει με κατανάλωση σε διάφορες συνθήκες; Και γενικά οδηγική συμπεριφορά, τράβηγμα κινητήρα κτλ.
Οι μετρήσεις των δημοσιογράφων δε μου λένε πολλά γιατί κάνουν μεικτή χρήση, θα το πιέσουν και αρκετά να το δουν στα όρια του. Δεν έχουν τόση σχέση με τη καθημερινότητα του μέσου οδηγού. Επίσης από ένα test drive της μισής ώρας πάλι δεν βγαίνουν αξιόλογα συμπεράσματα.
- Σχετικά με το stline x πιστεύω ότι τα 2500 επιπλέον με αυτά που δίνει το αξίζει το πακετο. Προσωπικά είχα δερμάτινα καθίσματα πριν και ήταν μεγάλο κίνητρο για μένα . Επίσης το stline σε σχέση με titanium είναι άλλο αυτοκίνητο
Να ερθει με το καλό και τα απολαύσεις χιλιάδες χιλιόμετρα με τους ανθρώπους σου. Αυτό με τα δερμάτινα δεν το κατάλαβα. ST Line και ST Line X εχουν ημιδερμάτινα καθίσματα απόσο εχω καταλάβει. Ισχύει;
-
Αυτό με τα δερμάτινα δεν το κατάλαβα. ST Line και ST Line X εχουν ημιδερμάτινα καθίσματα απόσο εχω καταλάβει. Ισχύει;
Καταρχήν ευχαριστώ.
Ναι ισχύει ημιδερματινα. Απλώς δεν μπορούσα από δερμάτινα να πάω σε υφασμάτινα. Ο συνδυασμός alcantara με δέρμα και τις κλωστές stline μου αρέσει υπερβολικά.
Το stline εχει υφασματινα χωρις υποβραχιονιο πίσω.
-
Υπάρχει κάποιος κάτοχος του τελευταίου Kuga με τον τρικύλινδρο 1.5 ecoboost να μας πει πραγματικά τι ισχύει με κατανάλωση σε διάφορες συνθήκες; Και γενικά οδηγική συμπεριφορά, τράβηγμα κινητήρα κτλ.
Οι μετρήσεις των δημοσιογράφων δε μου λένε πολλά γιατί κάνουν μεικτή χρήση, θα το πιέσουν και αρκετά να το δουν στα όρια του. Δεν έχουν τόση σχέση με τη καθημερινότητα του μέσου οδηγού. Επίσης από ένα test drive της μισής ώρας πάλι δεν βγαίνουν αξιόλογα συμπεράσματα.
Γενικά από test drive της μισής ώρας δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα, ίσα να δείς τα βασικά προλαβαίνεις.
Μικρό δείγμα αλλά μπορείς να πάρεις μια ιδέα εδώ :
Γύρω στο 8αράκι λογικό μου φαίνεται πάντως, ίσως λίγο αισιόδοξο..
-
Το χειροκίνητο μπορεί να υποστηρίξει acc ή είναι δώρον άδωρον; Επίσης μέσα στη πόλη, στην κίνηση της Αθήνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί;
-
Στα σύγχρονα acc ακόμα και σε χειροκινητο κιβωτιο όταν αλλαζεις ταχυτητα δεν απενεργοποιουνται, εσύ αλλάζεις κανονικά με συμπλεξη και αποσυμπλεξη και ισορροπία με το γκαζι, σηκώνεις έπειτα το πόδι από το πεντάλ του γκαζιού και αυτό συνεχιζει από εκεί που το άφησες. Μπορεί αν θέλεις να πατήσεις κα το πεντάλ του γκαζιου, να προσπεράσεις και μετά να σηκώσεις το πόδι από το γκαζι και αυτό ομαλά να ξαναγυρίσει στην ταχύτητα που του είχες θέσει διατηρώντας ταυτόχρονα όλο το αυτοματο σύστημα της απόστασης που έχουν τα acc. Δηλαδη, οσο πατας γκαζι απενεργοποιειται το σύστημα και μπορείς να πλησιάσει τον μπροστινό σου. Μόλις σηκώσεις το πόδι διαβάζει τον μπροστινό και φρενάρει απαλά για να αφήσει αποστασημ
Σε κίνηση μέσα στην πόλη οχι δεν μπορεί να κάνει το σταματά/ξεκινά όπως τα αυτόματα κιβωτια.
Παντως σε όποιο μοντέλο δεις κάνε ένα τεστ ντραιβ διοτι ναι μεν έτσι είναι τα σύγχρονα acc αλλά ποτέ δεν ξέρεις μη πέσεις σε καμία εξαιρέση και πληρώσεις πριν σιγουρευτείς.
-
Το χειροκίνητο μπορεί να υποστηρίξει acc ή είναι δώρον άδωρον; Επίσης μέσα στη πόλη, στην κίνηση της Αθήνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί;
Σε ταξιδι μια χαρα ειναι. Σε πολη αν εισαι σε δρομο με ροη μπορει να βοηθησει πχ ποταμι, αλλα γενικα οχι πολυ οταν σταματας αρκετες φορες.
-
- Σχετικά με το stline x πιστεύω ότι τα 2500 επιπλέον με αυτά που δίνει το αξίζει το πακετο. Προσωπικά είχα δερμάτινα καθίσματα πριν και ήταν μεγάλο κίνητρο για μένα . Επίσης το stline σε σχέση με titanium είναι άλλο αυτοκίνητο.
Καταρχάς συγχαρητήρια για την επιλογή του συγκεκριμένου οχήματος καθώς οδηγικά δεν έχει καμία σχέση με τα υπόλοιπα c_suv στο εύρος τιμής του. Με το καλό η παραλαβή.
Δεν το συζητάμε ότι το Kuga αξίζει πραγματικά ως St-line X και συμφωνώ ότι χάνει πολυ ως Titanium.
Αν δεν είναι οικονομικό το θέμα πώς και δεν επέλεξες να πας σε ecoblue auto που ταιριάζει στο χαρακτήρα αλλά και τον όγκο του οχήματος; Το λέω γιατί από τα pov που έχω δει στους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους νομίζω ότι λίγο ζοριζεται να κινήσει άνετα το αμάξωμα ο 15αρης ecoboost ενώ τα 30Nm ροπής του ecoblue σε συνδυασμό με 8αρι αυτόματο βλέπω να είναι πολύ πιο ταιριαστά στο όχημα.
-
Kyriakos33 wrote:
- Σχετικά με το stline x πιστεύω ότι τα 2500 επιπλέον με αυτά που δίνει το αξίζει το πακετο. Προσωπικά είχα δερμάτινα καθίσματα πριν και ήταν μεγάλο κίνητρο για μένα . Επίσης το stline σε σχέση με titanium είναι άλλο αυτοκίνητο.
Καταρχάς συγχαρητήρια για την επιλογή του συγκεκριμένου οχήματος καθώς οδηγικά δεν έχει καμία σχέση με τα υπόλοιπα c_suv στο εύρος τιμής του. Με το καλό η παραλαβή.
Δεν το συζητάμε ότι το Kuga αξίζει πραγματικά ως St-line X και συμφωνώ ότι χάνει πολυ ως Titanium.
Αν δεν είναι οικονομικό το θέμα πώς και δεν επέλεξες να πας σε ecoblue auto που ταιριάζει στο χαρακτήρα αλλά και τον όγκο του οχήματος; Το λέω γιατί από τα pov που έχω δει στους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους νομίζω ότι λίγο ζοριζεται να κινήσει άνετα το αμάξωμα ο 15αρης ecoboost ενώ τα 30Nm ροπής του ecoblue σε συνδυασμό με 8αρι αυτόματο βλέπω να είναι πολύ πιο ταιριαστά στο όχημα.
Ευχαριστώ για τις ευχές.
Το diesel γενικά δεν μου αρέσει γιατί κάνω 10-12k KM το χρόνο οπότε ακόμα και την οικονομική διαφορά της τιμής θέλω αρκετά χρόνια να την αποσβέσω. Επίσης λόγω των χιλομέτρων που κάνω δεν νομίζω ότι είμαι το target group του diesel.
Από την άλλη έχοντας το kuga του 2013 με βενζίνη με τα ίδια άλογα και ροπή ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος και στον δρόμο αλλά και στο συνεργείο 8 χρόνια οπότε είπα να το συνεχίσω εκ του ασφαλούς. Τώρα είναι και 100 κιλά ελαφρύτερο (3 κίλυνδρο όμως) αλλά όπως το ένοιωσα μου φάνηκε καλύτερο το καινούργιο και σε επίπεδο μηχανής αλλά και σε κιβώτιο,
Αν δεν ήμασταν στην Ελλάδα μπορεί να κοίταγα το mild hybrid αλλά δυστυχώς δεν είναι για την Ελλάδα ακόμα.
Σχετικά τώρα με τα reviews diesel ecoblue (120ps) vs petrol ecoboost (150ps) έχω την εντύπωση ότι μπαίνει η υποκειμενικότητα του δημοσιογράφου κάθε φορά. Νομίζω ότι ο καθένας πρέπει να αποφασίσει με βάση τις ανάγκες του.
-
Πέραν της δεδομένης οικονομίας που έχει ο diesel για κάποιον φυσικά που κάνει χλμ εκτός πόλης το βασικότερο είναι ότι σου δίνει δυνατότητα επιλογής αυτόματου κιβωτίου. Κάτι που δεν έχεις τη δυνατότητα να το κάνεις με το βενζινοκινητήρα, και εκεί νομίζω είναι το μεγάλο λάθος του σχεδιαστικού τμήματος που έχει αντίκτυπο και στις χαμηλές πωλήσεις. Δηλαδή κάποιος που θέλει βενζίνη πάει υποχρεωτικά σε manual.
-
Πέραν της δεδομένης οικονομίας που έχει ο diesel για κάποιον φυσικά που κάνει χλμ εκτός πόλης το βασικότερο είναι ότι σου δίνει δυνατότητα επιλογής αυτόματου κιβωτίου. Κάτι που δεν έχεις τη δυνατότητα να το κάνεις με το βενζινοκινητήρα, και εκεί νομίζω είναι το μεγάλο λάθος του σχεδιαστικού τμήματος που έχει αντίκτυπο και στις χαμηλές πωλήσεις. Δηλαδή κάποιος που θέλει βενζίνη πάει υποχρεωτικά σε manual.
Συμφωνώ σε όλα, απλά εμένα δεν με χαλάει το manual καθόλου.
-
Kyriakos33 wrote:
- Σχετικά με το stline x πιστεύω ότι τα 2500 επιπλέον με αυτά που δίνει το αξίζει το πακετο. Προσωπικά είχα δερμάτινα καθίσματα πριν και ήταν μεγάλο κίνητρο για μένα . Επίσης το stline σε σχέση με titanium είναι άλλο αυτοκίνητο
Να ερθει με το καλό και τα απολαύσεις χιλιάδες χιλιόμετρα με τους ανθρώπους σου. Αυτό με τα δερμάτινα δεν το κατάλαβα. ST Line και ST Line X εχουν ημιδερμάτινα καθίσματα απόσο εχω καταλάβει. Ισχύει;
Σε 30 χλμ ανοικτού δρόμου σε τεστ με σχετική πίεση είχε γράψει 9.4. θεωρώ με σταθερή ταχύτητα 130 μπορείς να δεις γύρω στο 7. Τώρα αν το τσιτωνεις τα +11 τα έχεις σίγουρα.
Απλά επειδή είναι μεγάλο αμάξι και σηκώνει φόρτωμα σε άτομα και αποσκευές φορτωμένο σίγουρα θα καίει 8-9 και χωρίς πίεση.
-
Φίλε Κυριάκο επειδή το κοιτούσα και εγώ το Kuga στην έκδοση Vignale 1.5 αλλά λόγω όγκου και μόνο , ως κάτοικος κέντρου Αθήνας όπου και το παρκάρισμα ακόμη και στην πυλωτή με δυσκόλευε (όχι ότι κατέληξα σε πολύ μικρότερο τελικά αλλά είναι κάπως πιο διαχειρίσιμο έστω) το απέρριψα μια ερώτηση μένεις κεντρικά σε κάποια πόλη , έχεις δικό σου χώρο για παρκάρισμα , όχι ότι παίζουν κάποιο ρόλο τώρα αυτές οι ερωτήσεις απλά από άποψη...
-
Σε 30 χλμ ανοικτού δρόμου σε τεστ με σχετική πίεση είχε γράψει 9.4. θεωρώ με σταθερή ταχύτητα 130 μπορείς να δεις γύρω στο 7. Τώρα αν το τσιτωνεις τα +11 τα έχεις σίγουρα.
Απλά επειδή είναι μεγάλο αμάξι και σηκώνει φόρτωμα σε άτομα και αποσκευές φορτωμένο σίγουρα θα καίει 8-9 και χωρίς πίεση.
Από τεστ που έκανες εσύ προέκυψαν τα νούμερα; Γενικά τα θεωρώ αξιόλογα νούμερα δεδομένου του όγκου του οχήματος.. και έχεις και νεύρο με τον κινητήρα βενζίνης.
Στο group του συγκεκριμένου οχήματος στο facebook, κάτοχος του ST Line 1.5 ecoboost αναφέρει για αστική μετακίνηση 'μέσα στην πόλη θα δεις και 6.5 με 7ltr με το eco mode'. Το να γράφει 7 στα 130 επίσης εξαιρετικό και μάλλον ρεαλιστικό. Και για επιβεβαίωση, σε βίντεο από δοκιμή στο youtube (https://www.youtube.com/watch?v=ab8AITwLfQA στο 13:00 λεπτό) στα 120 γράφει 6.4λτ/100χλμ, προφανώς μόνο με τον οδηγό μέσα. Στα 140 φυσικά ανεβαίνει στα 8.4 αλλά οκ.. από κει και πάνω ξέρεις τι να περιμένεις.
Το να πηγαίνει φορτωμένο ταξίδι με 8 (ή 9λτ/100χλμ αναλόγως πίεσης) επίσης φυσιολογικό. Εξάλλου μιλάμε για ταξιδιάρικο οικογενειακό αυτοκίνητο.. θα κινείσαι κυρίως με ταχύτητες 110-130 απλά θέλεις όταν κατεβάσεις για προσπέραση να νιώθεις σιγουριά για το νεύρο και την απόκριση του κινητήρα. Συν την πολύ καλύτερη δυναμική συμπεριφορά που καταγράφει η Φαμπιάτου στη δοκιμή της λόγω μειωμένου βάρους σε σχέση με το πετρέλαιο.
-
Στο Focus πάντως για να δω 7 μέσα στην πόλη πρέπει να πηγαίνω σαν τον επιτάφιο. Το 7.5 πετυχαίνεται με λογικά συντηρητική οδήγηση. Λιγότερο νομίζω πανδύσκολα σε συνθήκες πόλης...
Μη κοιτάτε τις στιγμιαίες καταναλώσεις αλλά την μέση. Η στιγμιαία δεν λέει σχεδόν τίποτα. Παίζουν πολλά ρόλο.
-
Φίλε Κυριάκο επειδή το κοιτούσα και εγώ το Kuga στην έκδοση Vignale 1.5 αλλά λόγω όγκου και μόνο , ως κάτοικος κέντρου Αθήνας όπου και το παρκάρισμα ακόμη και στην πυλωτή με δυσκόλευε (όχι ότι κατέληξα σε πολύ μικρότερο τελικά αλλά είναι κάπως πιο διαχειρίσιμο έστω) το απέρριψα μια ερώτηση μένεις κεντρικά σε κάποια πόλη , έχεις δικό σου χώρο για παρκάρισμα , όχι ότι παίζουν κάποιο ρόλο τώρα αυτές οι ερωτήσεις απλά από άποψη...
Παρκάρω εδώ και 8 χρόνια με το παλιο kuga που είναι 4,53 με το 4,61 δεν νομίζω ότι θα δω μεγάλη διαφορά.
Γενικά όταν πήρα το πρώτο kuga είχα κάποιες επιφυλάξεις αλλά πραγματικά μετά από λίγο δεν το σκέφτηκα ποτέ.
Το παλιό δεν το έβαλα ποτέ σε parking στο σπίτι. Το καινούργιο θα το βάζω μάλλον.
Αθήνα που εργάζομαι δύσκολα βρίσκεις και με smart αλλά δεν το πολύ έπαιρνα στην δουλειά.
Εν κατακλείδι μπορώ να συμφωνήσω ότι αν δεν υπάρχει parking σε πολυσύχναστους δρόμους δεν είναι καλή επιλογή ένα suv 4,5 + μέτρα, αλλά διαφωνώ ότι αν κάποιος έχει 5 με 10 πόντους έχει συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με το να βρεις parking στις ίδιες συνθήκες
-
Στο group του συγκεκριμένου οχήματος στο facebook, κάτοχος του ST Line 1.5 ecoboost αναφέρει για αστική μετακίνηση 'μέσα στην πόλη θα δεις και 6.5 με 7ltr με το eco mode'.
Στο eco και normal μέχρι 130 απενεργοποιείται ο μεσαίος κύλινδρος οπότε σίγουρα θα επηρεάζει την κατανάλωση.
Το 7 ltr μου φαίνεται ονειρικό νούμερο αλλά είμαι λίγο δύσπιστος. Νομίζω η μπίλια πρέπει να κάθεται προς το 8 για μετακίνησ μέσα στην πόλη.
-
Tkin73 wrote:
Από τεστ που έκανες εσύ προέκυψαν τα νούμερα; Γενικά τα θεωρώ αξιόλογα νούμερα δεδομένου του όγκου του οχήματος.. και έχεις και νεύρο με τον κινητήρα βενζίνης.
Στο group του συγκεκριμένου οχήματος στο facebook, κάτοχος του ST Line 1.5 ecoboost αναφέρει για αστική μετακίνηση 'μέσα στην πόλη θα δεις και 6.5 με 7ltr με το eco mode'. Το να γράφει 7 στα 130 επίσης εξαιρετικό και μάλλον ρεαλιστικό. Και για επιβεβαίωση, σε βίντεο από δοκιμή στο youtube (https://www.youtube.com/watch?v=ab8AITwLfQA στο 13:00 λεπτό) στα 120 γράφει 6.4λτ/100χλμ, προφανώς μόνο με τον οδηγό μέσα. Στα 140 φυσικά ανεβαίνει στα 8.4 αλλά οκ.. από κει και πάνω ξέρεις τι να περιμένεις.
Το να πηγαίνει φορτωμένο ταξίδι με 8 (ή 9λτ/100χλμ αναλόγως πίεσης) επίσης φυσιολογικό. Εξάλλου μιλάμε για ταξιδιάρικο οικογενειακό αυτοκίνητο.. θα κινείσαι κυρίως με ταχύτητες 110-130 απλά θέλεις όταν κατεβάσεις για προσπέραση να νιώθεις σιγουριά για το νεύρο και την απόκριση του κινητήρα. Συν την πολύ καλύτερη δυναμική συμπεριφορά που καταγράφει η Φαμπιάτου στη δοκιμή της λόγω μειωμένου βάρους σε σχέση με το πετρέλαιο.
Το μονο νουμερο που είναι δικο μου ειναι το 9.4 σε ανοικτο δρομο για 30χλμ με σχετικη πίση στο γκαζι (οχι σκισιμο ομως) τα υπολοιπα ειναι δικες μου υποθεσεις. 6.5 μεσα στην πολη ακομα και σε εκο Mode μου φαινεται δυσκολο εκτος αν λεγοντας πολη εννοουμε πχ μια επαρχιακη πόλη. Σε αθηνα θεσσαλονικη τοσο μεγαλο όχημα όσο καλα να δουλευει το σταρτ στοπ και οσο προηγμενος ο κινητηρας μιλάμε για αδρανεια 1600 κιλων με 1 άτομο!!
Στην πολη και ως 40-50 χλμ αυτονοητο ειναι το εκο αλλα δυσκολα το βλεπω κατω από 7.5.
-
ntou wrote:
Στο group του συγκεκριμένου οχήματος στο facebook, κάτοχος του ST Line 1.5 ecoboost αναφέρει για αστική μετακίνηση 'μέσα στην πόλη θα δεις και 6.5 με 7ltr με το eco mode'.
Στο eco και normal μέχρι 130 απενεργοποιείται ο μεσαίος κύλινδρος οπότε σίγουρα θα επηρεάζει την κατανάλωση.
Το 7 ltr μου φαίνεται ονειρικό νούμερο αλλά είμαι λίγο δύσπιστος. Νομίζω η μπίλια πρέπει να κάθεται προς το 8 για μετακίνησ μέσα στην πόλη
Μα ούτως η άλλως δε μιλάμε για αυτοκίνητο που θα το πάρει κάποιος για να γράφει χιλιόμετρα στο κέντρο μιας πόλης.. Αν ισχύει αυτό το 7 (έστω και με το ψόφιο eco mode ενεργοποιημένο) πιο πολύ με απασχολεί από άποψη τεχνολογικής εξέλιξης, το πόσο έχουν εξελιχθεί οι κινητήρες. Μπορεί να γράφει 8 φορτωμένο στα 120-130 στην εθνική;; αυτό με ενδιαφέρει
-
Το Kuga PHEV έχει ανακληθεί; Υπήρχε κάποιο πρόβλημα με φωτια στις μπαταρίες;
-
οταν το κοιταξα λιγο πριν το τελος του 2020 ηταν σε φαση που οχι μονο δεν πουλουσαν καινουργια αλλα πηραν πισω και τα πουλημενα που κυκλοφορουσαν. κατι με υπερθερμανση και φωτια. αν και ο λογος που δεν το προτιμησα ηταν οτι ειναι δικουνητο αν και φεβ και δεν μου αρεσε. απο τιμη στα 47 το βινιαλε-καπως με οτι υπηρχε απο καταλογο και δεν το ειχε, ελαχιστα δηλαδη.
7 τοτε κατω απο το τριοχτω το 300 και 5.5 σημερα.
FORD KUGA 2020