-
Γενικα μονο αναιμικο δεν τον λες το κινητηρα των 120 ιππων 30 κιλων ροπης του 1.5. Τώρα ποσο καλα τραβαει το σκαφος του κουγκα θεωρω αξιοπρεπως δεν θα βαζει φωτια αλλα δεν θα κρεμαει ειναι ντιζελ
-
Το θεμα ειναι η ροπη στρεψης, δηλαδη η ευκολία του να γυρίσουν με δύναμη τα εμβόλα και να ξυπνήσουν τον όγκο αυτόν.
(1800 κιλά, ώρε φίλε τι ειναι αυτο;;;; Δύο τονοι φόρτωμενο με την οικογένεια)
Η ιπποδύναμη ειναι διαφορετική στα diesel διότι δεν στροφαρουν ψηλά λογω ιδιοτητας του καυσιμου. (Η ιπποδύναμη ειναι συνάρτηση και τον στροφών του κινητήρα)
Άρα μην κολλας απόλυτα στα 120 άλογα ως νούμερο και δες την ροπη.
Η ιπποδύναμη σε συγκεκριμένες στροφές οντως παίζει ρόλο να κρατήσει σταθερή ταχύτητα υπό κλίση οδοστρώματος.
-
Μην τα μπλεκετε βρε με τις ροπες. Πάλι τα ίδια θα λέμε; Μόνο τα άλογα μετράνε. Το παραγομενο έργο δηλαδή ενός κινητήρα.
-
Ναι το παραγωμενο έργο ροπής επί στροφών.
-
Το αμάξι εμένα πάντως δε μου αρέσει ούτε μέσα ούτε έξω.Αυτα τα τραβηγμένα φώτα προς τα πίσω όπως και στο chr (εκεί ακόμη πιο τραβηγμένα) ποτέ δε μου άρεσαν.Επίσης πως να μάθω αυτή τη φοβερή οδηγική εμπειρία όπως λέτε όταν οι αντιπροσωπείες είναι μετρημένες σαν τα κουκιά και θέλω 170 χιλιόμετρα για να πάω σε μία(Θεσσαλονίκη) και για επίσημο service 60 χιλιόμετρα (Ξάνθη).Ένα πράγμα όπως με τη χόντα αντιπροσωπείες γιοκ.
-
Και η ροπή παραγόμενο έργο είναι.
-
Γενικα μονο αναιμικο δεν τον λες το κινητηρα των 120 ιππων 30 κιλων ροπης του 1.5. Τώρα ποσο καλα τραβαει το σκαφος του κουγκα θεωρω αξιοπρεπως δεν θα βαζει φωτια αλλα δεν θα κρεμαει ειναι ντιζελ
Συμφωνώ απολύτως (είδες;!), δεν είναι το ίδιο 120 άλογα βενζίνης με πετρέλαιο, και αυτές οι χαμηλό-μεσαίες των diesel έχουν πολύ δύναμη να δώσουν.
Εμένα προσωπικά μου φαίνεται οτι μαλακώνει η μάρκα πολύ, προτιμούσα το παλιό και - σχεδόν - κλασσικό καθαρό SUV. Επίσης απο ότι διαβάζω για το μέγεθος του (αγγίζει σχεδόν D suv κατηγορία, και είναι και τιμολογημενο έτσι) είναι σχετικά μέτριο σε χώρους κ αποσκευές.
Πολύ μόδα έχουν γίνει τα crossover Ευρώπη κ δεν μου αρέσει. Καλύτερα να φέρουν τα Ινδικά να γουστάρουμε!
-
Και το προηγούμενο Kuga crossover ήταν ουσιαστικά. Άσχετα αν έδειχνε κάπως πιο άγριο. Τα περισσότερα στις μέρες μας crossoverίζουν.
Το τελευταίο που ήταν ίσως πιο καθαρό όπως λες SUV ήταν το Maverick.
Λυπάμαι ιδιαίτερα που δεν υπάρχουν τέτοιοες επιλογές πλέον αλλά φαντάζομαι πως ο περισσότερος κόσμος τα αγοράζει για καθημερινή μετακίνηση καθαρά στην άσφαλτο πλέον και για έξτρα χώρους και ύψος...
Μακάρι να είχαμε επιλογές (και φορολογία που να τις επιτρέπει) όπως Patrol, Land cruiser (το κανονικό όχι το Prado), Pajero, Pathfinder κτλ...
-
Εδώ ονειρευόμασταν ποτέ θα έρθει το 5θυρο jimny και έφυγε και το τριθυρο.
-
Και η ροπή παραγόμενο έργο είναι.
Δε σου δίνει την δύναμη του κινητήρα. Μόνο τα άλογα τη δείχνουν. Και για αυτό όλοι οι κατασκευαστές ανακοινώνουν κυρίως τα άλογα. Σε κάποιες χώρες ΜΟΝΟ τα άλογα. Απλά εδώ έπρεπε κάπως να πείσουν το πόπολο να αγοράσει τα αναιμικά πετρέλαια των 75-80-100-120 αλόγων και έτσι μαρκετινίστικα έβαλαν στη ζωή μας τον όρο ροπή. Και έτσι η κλασσική ατάκα των πωλητών που πέρασε και στον μέσο άνθρωπο (και τελικά από ότι φαίνεται και εδώ μέσα) είναι ότι 'ναι, δεν έχει πολλά άλογα αλλά έχει πολλή ροπή!'
Το Kuga των 120 αλόγων (πετρέλαιο) είναι τοσο πιο αργό από το Kuga των 150 αλόγων (βενζίνη) όσο δείχνουν και τα άλογα τους. Και όχι, δε θα αγόραζα ποτέ τέτοιο σκάφος με μόλις 120 άλογα. Όπως έγραψα και πριν, το θεωρώ έως και επικίνδυνο υπό συνθήκες. Focus και Fiesta με 120 άλογα θα έπαιρνα, Kuga όχι.
-
Και το προηγούμενο Kuga crossover ήταν ουσιαστικά. Άσχετα αν έδειχνε κάπως πιο άγριο. Τα περισσότερα στις μέρες μας crossoverίζουν.
Το τελευταίο που ήταν ίσως πιο καθαρό όπως λες SUV ήταν το Maverick.
Λυπάμαι ιδιαίτερα που δεν υπάρχουν τέτοιοες επιλογές πλέον αλλά φαντάζομαι πως ο περισσότερος κόσμος τα αγοράζει για καθημερινή μετακίνηση καθαρά στην άσφαλτο πλέον και για έξτρα χώρους και ύψος...
Μακάρι να είχαμε επιλογές (και φορολογία που να τις επιτρέπει) όπως Patrol, Land cruiser (το κανονικό όχι το Prado), Pajero, Pathfinder κτλ...
Καλά, ναι, εννοείται, αλλά παρα-crossοβερισαμε.
Ας πούμε η KIA έφτιαξε το Xceed για να παίξει με Focus Active κ το C4 που έρχεται ενώ θα μπορούσε να φέρει το φοβερό κ τρομερό Seltos!
-
Σύμφωνοι... Όντως έχει ξεφύγει το θέμα... Τι να κάνουμε όμως που αυτά πουλάνε γιατί είναι η μόδα;
Αν το καλοσκεφτείς, ένα Focus Active Wagon καλύπτει καλύτερα τις crossover ανάγκες ενός μέσου οδηγού σε σχέση με το Kuga και έχει και καλύτερη συμπεριφορά και κατανάλωση στο δρόμο.
Σε τι είναι πραγματικά καλύτερο ένα 2κίνητο Kuga;
Θεωρώ ότι είναι ξεκάθαρα θέμα εμφάνισης. Σε κάποιους αρέσει να οδηγούν 'μεγάλο'/'φουσκωμένο'. Δεν το κατακρίνω φυσικά... Ό,τι αρέσει στον καθένα!
-
Ρε συ super, με τις λέξεις θα παίζουμε; Τι είπα πριν; Ποιο είναι το έργο του κινητήρα; Δεν είναι τα άλογα; Αφού αυτό είναι το όλον. Αυτό περιγράφει τον κινητήρα.
-
Τα άλογα ειναι αποτέλεσμα μαθηματικης πράξης.
Δηλαδή το έργο του κινητήρα επί πόσες στροφές αυτός στροφαρεξ.
Υ.γ το στροφαρεξ είναι απορρυπαντικό που βοηθά το πλυντήριο να στροφαρεξ εύκολα στο στέγνωμα.
-
Σε ένα βαρύ όχημα,θες την ροπή για να σε κουβαλήσει,αν δε αυτή συνδυάζεται και με ευστροφία τότε ξεκολλάς ποιο γρήγορα.
Αν τα άλογα του civic ήταν ατμοσφαιρικά, τότε θα έπρεπε να 'μαγειρεύεις' με τον λεβιέ των ταχυτήτων.
-
O 1.5 ecoboost θα πέφτει άραγε στα κάτω από τα 8 στα 100? Ή μόνο υπό αρκετές προϋποθέσεις; Ρωτάω γιατί είναι ο μόνος που στην τιτανιουμ κρατά τιμή με χρώμα κάτω από τα 28.
-
O 1.5 ecoboost θα πέφτει άραγε στα κάτω από τα 8 στα 100? Ή μόνο υπό αρκετές προϋποθέσεις; Ρωτάω γιατί είναι ο μόνος που στην τιτανιουμ κρατά τιμή με χρώμα κάτω από τα 28.
Δύσκολα πιστεύω στο βάρος αυτό. νομίζω στο drive σε ένα βίντεο που έχουν κάτι είπε για 8+. με λίγο πάτημα 10+ φαντάζομαι.
-
Ναι, αλλά υπο συνθήκες κρίνοντας από αυτό που είχα. Το νέο είναι οριακά πιο ελαφρύ και έχει το νέο 3κύλινδρο Ecoboost με απενεργοποίηση κυλίνδρου που είναι αρκετά πιο οικονομικός από τον προηγούμενο που φόραγε το δικό μου.
Σε ταξίδι άνετα μπορείς να είσαι κάτω από 8λτ/100χλμ, αρκεί να μην πηγαίνει πάνω από 150χ.α.ω. Σε επαρχιακή διαδρομή γίνεται με στρωτή οδήγηση. Στην πόλη μάλλον αδύνατον, κοντά στο 10 το κόβω ίσως και περισσότερο εαν κάνεις πολλές επιταχύνσεις.
-
παντως στο video του drive αναφέρει για αρκετά ελαφρύτερο αμαξι. Τελικά πόσο ελαφρύτερο είναι ?
-
παντως στο video του drive αναφέρει για αρκετά ελαφρύτερο αμαξι. Τελικά πόσο ελαφρύτερο είναι ?
Στην πραγματικότητα δεν ξέρω (δεν ξέρω εαν τα έχουν ζυγίσει σε κάποιο τέστ), στα χαρτιά η διαφορά είναι περί τα 20 κιλά μόνο. Απλά, εαν συνυπολογίσεις και το πόσο μεγαλύτερο είναι το νέο Kuga, τότε η διαφορά είναι μεγάλη συγκριτικά.
FORD KUGA 2020