-
Θα σου έλεγα ότι επέλεξες μη σύγκρισιμα πακέτα εφόσον η ηλιοοροφή είναι για να κάνεις το κέφι σου και να σου αυξήσει πρόσκαιρα την οδηγική σου απόλαυση, ενώ το tech pack αυξάνει το επίπεδο ασφάλειας μέσω της βέλτιστης ορατότητας που θα σου παρέχει. Και επειδή φαντάζομαι για να καταλήγεις στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο είσαι οικογενειάρχης αδιαπραγμάτευτα θα σου πρότεινα να βάλεις το tech pack.
-
Εμένα ο προβληματισμός μου είναι εάν αξίζει να προσθέσω εργοστασιακά το συναγερμό Thatcham CAT 1 ή να αρκεστώ σε αυτόν που δίνει η αντιπροσωπεία δώρο. Έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία ;
-
Εμένα ο προβληματισμός μου είναι εάν αξίζει να προσθέσω εργοστασιακά το συναγερμό Thatcham CAT 1 ή να αρκεστώ σε αυτόν που δίνει η αντιπροσωπεία δώρο. Έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία ;
Η γνώμη μου είναι απλή: εαν θες συναγερμό βάζεις εργοστασιακό, αλλιώς καλύτερα τίποτα. Εδώ δεν θα έβαζα με τίποτα (όπως και δεν το έκανα σε κανένα μου αυτοκίνητο και ούτε πρόκειται).
-
Για ποιό λόγο δεν θα έβαζες; Με προβλημάτισες για αυτό θα ήθελα να δω το σκεπτικό πάνω στο οποίο βασίζεις αυτή την άποψη.
-
Για ποιό λόγο δεν θα έβαζες; Με προβλημάτισες για αυτό θα ήθελα να δω το σκεπτικό πάνω στο οποίο βασίζεις αυτή την άποψη.
Συνοπτικά, γιατί πιστεύω ότι κάνουν μεγαλύτερη 'ζημιά' από το όποιο όφελος.
Αναλυτικά, γιατί:
-
Οι αντιπροσωπείες βάζουν πολύ φτηνούς συναγερμούς οι οποίοι στην καλύτερη περίπτωση δεν κάνουν τίποτα και στην χειρότερη μπορεί και να να μην συνεργάζονται καλά με τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου.
-
Δεν εμπιστεύομαι τον κάθε 'μαστρο-μήτσο' ηλεκτρολόγο (μη νομίζεις ότι το βάζει το συνεργείο, εξωτερικός συνεργάτης έρχεται συνήθως) να αρχίσει να κόβει καλώδια και να κάνει συνδέσεις με μονωτική ταινία αντί για κλέμες. Επίσης επειδή τρέχουν να το κάνουν σε όσο μικρότερο χρόνο γίνεται (γιατί είναι 'δώρο' άρα πληρώνουν αυτοί το κόστος), η τσαπατσοδουλειά είναι σχεδόν δεδομένη.
-
Δεν πιστεύω ότι αυτοί οι συναγερμοί προσφέρουν κάτι. Γενικά δεν προσφέρουν πολλά οι συναγερμοί, αλλά οι συγκεκριμένοι θα έλεγα τίποτα, πέρα από ψυχολογική ηρεμία (ίσως) στον ιδιοκτήτη.
-
Έχω δει αρκετές φορές να εμφανίζονται ηλεκτρικά προβλήματα, ειδικά στα καινούργια αυτοκίνητα, λόγω τοποθέτησης συναγερμού.
-
Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μην κουμπώσουν κάτι σωστά (ξηλώνουν αρκετά μέρη του αυτοκινήτου) και να αρχίσουν οι τριγμοί και μετά να τρέχω κάθε λίγο να δούμε τι φταίει. Δεν έχω χρόνο να το κάνω αυτό. Εδώ στο κεντρικό συνεργείο της Βελμάρ (στην Ε.Ο) και μου έσπασαν την επένδυση του καθρέπτη, δεν την κούμπωσαν σωστά (την εσωτερική) και τελικά το παραδέχτηκαν και την άλλαξαν...αλλά έτρεχα χωρίς λόγο.
Για αυτούς (κυρίως) του λόγους δεν έχω βάλει ποτέ συναγερμό δώρο. Πάντα ή εργοστασική παραγγελία ή τίποτα και πάντα έχω ασφάλεια κλοπής.
-
-
Θα το λάβω υπόψη μου στην παραγγελία που αναμένεται να κάνω. Μπορείς να μου πεις και τη γνώμη σου εάν χρειάζεται η ρεζέρβα ανάγκης ή να αρκεστώ στο κιτ ασφαλείας; Δεν έχω σκοπό να οδηγώ σε χωμάτινους δρόμους παρά μόνο σε άσφαλτο. Επίσης σκεφτόμουν εάν συμφέρει να μην τη παραγγείλω εργοστασιακά γιατί αν δεν κάνω λάθος αλλάζει ελαφρώς τους ρύπους και εκτός αυτού επιβαρύνεται με τέλος ταξινόμησης και να την προμηθευτώ από κάποια επιχείρηση πώλησης ελαστικών.
-
Ισχυουν όλα αυτα που γραφει ο Φανης πιο πανω λογικα΄ειναι ολα αλλα πολλες φορες το σηματακι στο τζαμι και κυρίως το λαμπακι που αναβοσβήνει και κάποια παρουσια κάποιου ρανταρ στα παραθυρα αποτρέπει τα κλεφτρόνια της πλακας απο το να κανουν καν απόπειρα , σου λεει ας παμε στο επόμενο που δεν έχει σίγουρα συναγερμο.
Και νομίζω τις 10 φορες που θα προσεγγίσει κακοβουλα κάποιος το αμάξι σας οι 9 αφορούν κλεφτρονι περιπτέρου . Αν στο προσεγγίσει επαγγελματίας θα το καταλαβεις με τον κακό τρόπο την άλλη μερα...Δλδ γνωμη μου βάζεις έναν τυπικό ( το δωράκι της αντιπροσωπείας) για να έχεις το λαμπακι για το 90-95% των περιπτώσεων γιατί το 5-10% δεν το καλύπτει ούτε ο συναγερμός του χιλιάρικου...
-
Σε συνέχεια των όσων αναφέρει ο Tkin73, να προσθέσω ότι θα καταλάβεις μέσω του συναγερμού που χτυπάει κι αυτόν που προσπαθεί να (ξε)παρκάρει και σε ακουμπάει, ιδιαίτερα χρήσιμο αν ανήκεις στη κατηγορία αυτών που παρκάρουν στο δρόμο ...
-
Ισχυουν όλα αυτα που γραφει ο Φανης πιο πανω λογικα΄ειναι ολα αλλα πολλες φορες το σηματακι στο τζαμι και κυρίως το λαμπακι που αναβοσβήνει και κάποια παρουσια κάποιου ρανταρ στα παραθυρα αποτρέπει τα κλεφτρόνια της πλακας απο το να κανουν καν απόπειρα , σου λεει ας παμε στο επόμενο που δεν έχει σίγουρα συναγερμο.
Και νομίζω τις 10 φορες που θα προσεγγίσει κακοβουλα κάποιος το αμάξι σας οι 9 αφορούν κλεφτρονι περιπτέρου . Αν στο προσεγγίσει επαγγελματίας θα το καταλαβεις με τον κακό τρόπο την άλλη μερα...Δλδ γνωμη μου βάζεις έναν τυπικό ( το δωράκι της αντιπροσωπείας) για να έχεις το λαμπακι για το 90-95% των περιπτώσεων γιατί το 5-10% δεν το καλύπτει ούτε ο συναγερμός του χιλιάρικου...
Θα συμφωνήσω, το κάτι είναι καλύτερο από τίποτα, και επίσης σε όλα μου τα αυτοκίνητα έχω βάλει και δεν είχα ποτέ θέμα, ούτε τριγμούς, ούτε πρόβλημα.
Δεν έχει άδικο και ο Φάνης στην επιχειρηματολογία του, απλά εργοστασιακός συναγερμός συνήθως είναι πολύ ακριβός σαν έξτρα και αυξάνει γενικά την τιμή (αφού μπαίνει και στους υπολογισμούς) και στην άλλη περίπτωση πολλές φορές παίρνεις ή το δώρο, ή τίποτα.
Meta βάζουν συνήθως, στο 2008 μου φαίνεται και 'εξελιγμένος', δηλαδή λειτουργεί μόνο με το κοντρόλ του αυτοκινήτου, στα παλιά ήθελες ξεχωριστό κοντρολακι.
Ρεζέρβα θεωρώ απαραίτητη. 1 φορά να σου χρειαστεί θα βλαστημας την ώρα και τη στιγμή..
-
οι META ειναι απο τους καλυτερους αν οχι οι καλυτεροι. οπου ειχα σε αμαξια ή μηχανες ποτε προβλημα και παντα σωστοι χωρις αντιδρασεις ευεξαπτης εμμηνοπαυσικης
-
Συμφωνώ με τον Tkin73 , Να αποτρέψουμε το αυτοκίνητο από τον 'περαστικό' να μην σου σπάσει τζάμι για ένα 2ευρω ξεχασμένο ή για να ψάξει στο ντουλαπάκι ακόμα και για τους βΡωμά που θα θέλουν να το σηκώσουν να σου πάρουν τις ζαντούλες ή ότι άλλο τους γυάλισε ! Βέβαια παίρνεις και το ρίσκο που λέει ο Fanis75 με την προχειροδουλειά , αν και νομίζω δεν είναι τα πράγματα τόσο τραγικά !
Αυτός που είναι να το κλέψει θα το κλέψει σίγουρα και αυτός που θα το τρακάρει παρκαρισμένο θα φύγει και δεν θα τον δει κανένας γιατί κανένας δεν ενδιαφέρεται !
-
Οπως έγραψα καθαρά προσωπική άποψη (γιατί έχω δει τραγικά πράγματα, όταν σύχναζα στα συνεργεία) και σεβαστή κάθε άλλη άποψη. Απάντησα γιατί δεν έβαζα και συνεχίζω να μην βάζω εγώ, δεν σημαίνει ότι έχω και δίκιο! Όμως εγώ δεν θέλω να κάνουν κοπτοραπτική στο αυτοκίνητό μου, είναι και ψυχολογικό το θέμα. Επίσης, από τα 4 αυτοκίνητα που μου είχαν κάνει βανδαλισμό ή απόπειρα κλοπής, τα 3 είχαν συναγερμό, εαν αυτό λέει κάτι.
Όσο για την ρεζέρβα, σίγουρα είναι καλύτερη από το κιτ επισκευής (το οπποιο καλύπτει μόνο τρύπημα και όχι π.χ. σκίσιμο) αλλά προσωπικά δεν την θεωρώ απαράιτητη, εφόσον δεν κινείσαι εκτός δρόμου. Μπορείς να την προμηθευτείς και εκ των υστερών (απλά τσέκαρε τιμή, καμιά φορά όταν την παραγγείλεις είναι πιο φτηνή!).
-
Συμφωνώ απόλυτα με το Φάνη και αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω στο δικό μου δε θα άφηνα να μου βάλουν το συναγερμό 'δώρο'. 4-5 κλιπάκια τα βρήκα απο εδώ και απο εκεί στην καμπίνα και μάλιστα ένα απο αυτά μέσα σε αεραγωγό !
Εγεγαμήθη να το βγάλω απο εκεί μέσα και δε ξέρω και αν έχει και τίποτα άλλο...
Όσον αφορά τη ρεζέρβα αναρωτήσου πότε σε έπιασε τελευταία φορά λάστιχο και πράξε αναλόγως.
Σε δικά μου αυτοκίνητα χρειαζόμουν όχι μια, αλλά δύο ρεζέρβες όταν κυνηγούσα αναβάσεις και ειδικές πρίν κάααμποσα χρόνια. Αλλά τα τελευταία δέκα και βάλε χρόνια σε προσωπικό αμάξι δεν έχει χρειαστεί ποτέ και θα μείνω στο κιτ επισκευής.. Σε εταιρικά μια φορά ανά τρία χρόνια όλο και κάτι θα μου τύχει όμως. Ξεκάθαρα δλδ με τα σενάρια χρήσης και τις 'συνήθειες' σου να το πάς..
-
Για να κάνει κάποιος χοντρή τσαπατσοδουλειά σε εγκατάσταση συναγερμού σημαίνει ότι δεν ξέρει την τύφλα του. Στα καινούρια αυτοκίνητα η εγκατάσταση συναγερμού είναι μία τυπική διαδικασία αφού στην ουσία οι συναγερμοί απλά κουμπώνουν.
Όλοι βάζουν αυτόν http://www.metasystem.gr/el/products/97-car-alarm-systems/259-easycan-evo.html επειδή μπαίνει πανεύκολα. Στις αντιπροσωπείες επειδή τα παίρνουν με το 'κιλό' σε κάποιες περιπτώσεις οι ανιχνευτές είναι με αυτοκόλλητο πάνω στο παρμπρίζ.
Και τέλος ψάξτε μήπως το αυτοκίνητο που αγοράσατε έχει ήδη βασικό τύπο συναγερμού αλλά απενεργοποιημένο. Στο δικό μου έχει συναγερμό που ενεργοποιείται μέσω OBD. Ενεργοποιεί την κόρνα του αυτοκινήτου όταν κάποιος παραβιάζει οτιδήποτε έχει κλειδώσει με το κεντρικό κλείδωμα. Δηλ. πόρτες και καπώ. Αυτό το σύστημα είχε και το ECOSPORT και το πούλαγαν σαν κανονικό συναγερμό.
Στο δικό μου ο συναγερμός που έβαλαν είναι πλεονασμός αφού θα μπορούσαν να είχαν ενεργοποιήσει το εργοστασιακό τύπο συναγερμού με ένα κλικ μέσω OBD.
Πάντως αν γίνει ζημιά στην τοποθέτηση συναγερμού, λύση μπορεί να βρεθεί και συνήθως τα κόστη αποκατάστασης είναι μικρά. Άλλες εγκαταστάσεις 'αξεσουάρ' είναι ποιο επίφοβες και αν σκάσει πρόβλημα το λούζεται για πάντα ο πελάτης.
-
Για να κάνει κάποιος χοντρή τσαπατσοδουλειά σε εγκατάσταση συναγερμού σημαίνει ότι δεν ξέρει την τύφλα του. Στα καινούρια αυτοκίνητα η εγκατάσταση συναγερμού είναι μία τυπική διαδικασία αφού στην ουσία οι συναγερμοί απλά κουμπώνουν.
Όλοι βάζουν αυτόν http://www.metasystem.gr/el/products/97-car-alarm-systems/259-easycan-evo.html επειδή μπαίνει πανεύκολα. Στις αντιπροσωπείες επειδή τα παίρνουν με το 'κιλό' σε κάποιες περιπτώσεις οι ανιχνευτές είναι με αυτοκόλλητο πάνω στο παρμπρίζ.
Και τέλος ψάξτε μήπως το αυτοκίνητο που αγοράσατε έχει ήδη βασικό τύπο συναγερμού αλλά απενεργοποιημένο. Στο δικό μου έχει συναγερμό που ενεργοποιείται μέσω OBD. Ενεργοποιεί την κόρνα του αυτοκινήτου όταν κάποιος παραβιάζει οτιδήποτε έχει κλειδώσει με το κεντρικό κλείδωμα. Δηλ. πόρτες και καπώ. Αυτό το σύστημα είχε και το ECOSPORT και το πούλαγαν σαν κανονικό συναγερμό.
Στο δικό μου ο συναγερμός που έβαλαν είναι πλεονασμός αφού θα μπορούσαν να είχαν ενεργοποιήσει το εργοστασιακό τύπο συναγερμού με ένα κλικ μέσω OBD.
Πάντως αν γίνει ζημιά στην τοποθέτηση συναγερμού, λύση μπορεί να βρεθεί και συνήθως τα κόστη αποκατάστασης είναι μικρά. Άλλες εγκαταστάσεις 'αξεσουάρ' είναι ποιο επίφοβες και αν σκάσει πρόβλημα το λούζεται για πάντα ο πελάτης.
250euros είναι καλό δωράκι, δεν είναι και τσάμπα, τώρα το πόσο το παίρνει η αντιπροσωπεία και το πως και το γιατί τον τελικό πελάτη δεν τον ενδιαφέρει, αφού εσύ αν το βάλεις εξωτερικά 220-250euros θα δώσεις, οπότε δεν είναι και κενό δώρο.
-
Όπως τα λες. Ο Meta είναι μια χαρά λύση και στις περισσότερες εφαρμογές δεν παρουσιάζει παραξενιές. Εσένα Meta σου έχουν βάλει στο Peugeot;
-
Όπως τα λες. Ο Meta είναι μια χαρά λύση και στις περισσότερες εφαρμογές δεν παρουσιάζει παραξενιές. Εσένα Meta σου έχουν βάλει στο Peugeot;
Και στο Citroen και στο Peugeot.
-
Ρε παιδιά οι εργοστασιακοί συναγερμοί πόσο χρεώνονται και δεν τους προτιμάτε; Προσωπικά στο polo τον πλήρωσα 173€+ΦΠΑ αποφεύγοντας φυσικά το ξήλωσε-ράψε. Μου κάνει εντύπωση, γιατί στη VW δε φημίζονται για τις φθηνές τιμές τους.
-
Ρε παιδιά οι εργοστασιακοί συναγερμοί πόσο χρεώνονται και δεν τους προτιμάτε; Προσωπικά στο polo τον πλήρωσα 173€+ΦΠΑ αποφεύγοντας φυσικά το ξήλωσε-ράψε. Μου κάνει εντύπωση, γιατί στη VW δε φημίζονται για τις φθηνές τιμές τους.
Όπως λέει ο storm τα ποιο πολλά έχουν συναγερμό για τις πόρτες και μετά κουμπώνουν έξτρα τους αισθητήρες κίνησης, δεν έχει σημασία μόνο πόσο έχει εργοστασιακό γιατί αν δεν θες άλλο έξτρα και το αυτοκίνητο υπάρχει έτοιμο στο χρώμα που θες είτε στην αντιπροσωπεία είτε στο τελωνείο είτε στο Parking του εργοστασίου γιατί να βάλεις ειδική παραγγελία μόνο για το συναγερμό και να περιμένεις κάνα 3 μηνο παράδοση?
-
Ο συναγερμός που φοράει το polo από το εργοστάσιο έχει και αισθητήρες κίνησης και μετακίνησης του αυτοκινήτου. Όσο για το χρόνο παράδοσης έτσι κι αλλιώς έβαλα πολλά έξτρα επάνω, οπότε δεν υπήρχε πρόβλημα μεγαλύτερης καθυστέρησης.
FORD KUGA 2020