-
Δεν το είχα καθόλου στα υπόψη μου λόγω 'κολλήματος' με τη συγκεκριμένη αντιπροσωπεία. Ωστόσο οφείλω να παραδεκτώ ότι είναι πολύ ικανοποιητικό. Το μόνο πρόβλημα μου είναι το mild hybrid διότι ψάχνω αμάξι κατά κύριο λόγο για εκτός πόλης διαδρομές (εκδρομές-ταξίδια) οπότε εάν δεν κάνω λάθος έχει επιπρόσθετο βάρος από την υβριδικό κινητήρα χωρίς αντίκρισμα στις μεγάλες διαδρομές , ίσα ίσα αυξάνει την κατανάλωση. Και δεύτερον η τετρακίνηση είναι μόνιμη ή την χρησιμοποιείς κατ' επιλογήν; Ας με διορθώσει κάποιος εάν λέω κάτι λάθος , δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ισχύουν αυτά που αναφέρω για τον υβριδικό.
-
Για όσους λένε ότι είναι άσχημο και αδιάφορο μάλλον έχετε δει τις εκδόσεις Trend και Titanium διότι η ST LINE είναι top. Εσωτερικά πολύ ποιοτικό , φοβερή θέση οδήγησης και τεράστιοι χώροι για τους πίσω επιβάτες, όσοι έχουν παιδιά και παλεύουν με τα καρεκλάκια και τις ζώνες θα το εκτιμήσουν. Περιλαμβάνει ότι τελευταίο υπάρχει σε θέμα εξοπλισμού και ασφάλειας. Μόνο οι adaptive προβολείς λείπουν που περιλαμβάνονται στο technology pack. Εγώ σε αυτά τα χρήματα 35.000-37.000 (st line αυτόματο πετρέλαιο 1.5 ecoblue) δεν μπορώ να βρω κάτι αντίστοιχο πάντως σε ποιότητα και εξοπλισμό.Εκτός και εάν θές να έχεις bwv και audi ξεβράκωτα μόνο και μόνο για το brand.
Η μόνη αμφιβολία είναι ο συγκεκριμένος κινητήρας εαν θα είναι έχει την κατάλληλη δύναμη και έκρηξη σε προσπεράσεις.
-
Το υβριδικό της χιουνται όπως και τα περισσότερα 48v είναι για να βοηθούν την κίνηση από από αδράνεια και ρίχνοντας λίγο τους μετρήσιμους ρύπους.
Ναι αν κίνησε κυρίως σε ταξίδι η μπαταρία μόνο βάρος προσθέτει ισχύει.
Η τετρακινηση νομίζω της χιουνται είναι με κουμπί.
-
Στο σύνολο των σημερινών suv-crossover η τετρακίνηση είναι αυτόματη, τα κουμπιά, αν υπάρχουν, είναι για το κλείδωμα του ποσοστού μπρος- πίσω ή την επιλογή διαφορετικού προγράμματος, πχ snow.
-
Συνεπώς η αυτόματη τετρακίνηση βοηθά σε κάθε φάση της οδηγησης διαβάζοντας απώλεια πρόσφυσης σε άξονα ή και τροχό και δίνοντας επιπλέον όπου χρειάζεται άρα συνεισφέρει στην οδική συμπεριφορά. Προφανώς με μικρό αντίκτυπο στην κατανάλωση.
-
Τα σημερινά,σύγχρονα SUV είναι AWD δηλ. αυτοματη 4κινηση κι επιλογή επιπλέον προγραμμάτων,κλειδώματος κ.ά.
Τα κλασσικά,παλαιάς κοπής είναι 4χ4 δηλ. ειναι προσθιοκίνητα ή πισωκίνητα και με επιλογέα μπαίνει η 4κίνηση όταν χρειάζεται.Για δύσκολες καταστάσεις offroad,είναι καλύτερη αυτή η τετρακίνηση.
Υ.Γ. Είχα δει έναν τύπο στην Αμερική που τα εξηγούσε.Αν βρω το βίντεο θα το ποστάρω.
-
οτι λεει ο πανορμος, τα κεντρικα διαφορικα ειναι για ασφαλτος βασικα, για χωμα θες αλλα πραματα και καταστασεις και αν εχεις κεντρικο διαφορικο θες και αυτο να κλειδωνει αλλα και οπωσδηποτε ενα μπλοκε πισω. Τετρακινηση, ειτε για ασφαλτο, που χου χιονι, ή για εστω λάιτ χωμα, τα διπλου συμπλεχτη ειναι εγγυημενο προβλημα.
-
Το ST-LINE KUGA ΜΥ 21 έχει led φώτα ή αλογόνου;;;Υπάρχουν αλλαγές στα φώτα σε σχέση με το MY 20;
Ξέρει κανείς;Στο site δεν το λέει ξεκάθαρα...
Πρέπει να βάλεις το tech pack για full led ή να πας σε st-line X;
-
Στις εκδόσεις πάντως στην stline x αναφέρει εμπρός προβολείς led στην απλή όχι. Κλασική σαλαμοποιηση εξοπλισμού (5 συνολικά εκδόσεις το μοντέλο!). Και εγώ νομίζα ότι είχε η st line λεντ αλλά ...
Μιλάμε για αμάξι από 30Κ ως 34Κ όχι με το κλειδί που δεν έχει λεντ φώτα.
-
Είμαι σχεδόν 100% σίγουρος τον Σεπτέμβριο (30/9) που είχα πάρει προσφορά για st line, μου μίλησαν για led προβολείς. Στο ενημερωτικό φυλλάδιο του αυτοκινήτου τώρα λέει ξεκάθαρα αλογόνου . Επίσης να έχουν μειώσει την τιμή από 31.303 (με μεταλλικό) σε 30.868. Ισχύει ακόμα η έκπτωση των 955 €? Έβγαινε τελική 30.629 (με τα led) .
To st line X είδα κάποια στιγμή το αύξησαν και τώρα πρέπει να το έχουν μειώσει περισσότερο από πριν (δεν ξέρω όμως αν έχει αντίκτυπο στον εξοπλισμό).
-
Επειδή ετοιμάζομαι να το αγοράσω και το έχω ψάξει αρκετά σας λέω με σιγουριά ότι η ST LINE έχει φώτα αλογόνου και η ST LINE X φώτα led. Οι κατευθυντικοί δυναμικοί προβολείς περιλαμβάνονται μόνο στο tech pack. Για νά έχεις πλήρες πακέτο φωτισμού δηλαδή πρέπει σε κάθε περίπτωση να τοποθετήσεις το tech pack. Βέβαια άμα δώσεις τόσα λεφτά νομίζω είναι μονόδρομος να βάλεις και το tech, δεν είναι τεράστιο το κόστος και σου δίνει τρομερή αίσθηση ασφάλειας και ορατότητας.
-
Ισχύει κανονικά η έκπτωση του test drive bonus , εγώ ετοιμάζομαι να παραγγείλω 1.5 Ecoblue auto ST LINE X με extra το tech pack και μου έδωσαν τιμή περίπου 37.000 ευρώ. Ο διαμορφωτής δίνει ένα χιλιάρικο παραπάνω.
-
Σε γνωστό μου,που του έκαναν προσφορά σε ST-LINE KUGA πρόσφατα,έγραφε τα εξής στο χαρτί με το βασικό εξοπλισμό:
- Προβολείς αλογόνου εστιασμένης δέσμης με λαμπτήρες LED στη μεσαία σκάλα
- Φώτα ημέρας LED
- Προβολείς ομίχλης εμπρός LED με λαμπτήρες στροφής
- Πίσω φώτα LED
- Ρύθμιση ύψους δέσμης προβολέων
Δηλαδή έχει led λάμπες μόνο,χωρίς κατευθυντικούς προβολείς (full led με όλες τις δυνατότητες);Σωστά καταλαβαίνω;
-
Αυτά είναι τα γνωστά και ως eco-led. LED λάμπα αλλά με κάτοπτρα αντί για προτζέκτορα. Είναι αρκετά καλύτερα από φανάρια αλογόνου, αλλά όχι όσο τα κανονικά LED. Για κάποιον που κοιτάει να πάρει κάτι σε όσο καλύτερη τιμή γίνεται είναι μια χαρά. Τα απλά αλογόνου προσωπικά τα θεωρώ πλέον ανεπαρκή.
-
Συμφωνα με το site, για την ST-LINE δινουν LED στη μεσαια σκαλα και αλογονου στη μεγάλη.
Για την ST-LINE X δινουν LED και στις 2 σκαλες. Και επισης αυτόματη αλλαγή μεγάλης σκάλας και ρύθμιση ύψους δέσμης προβολέων.
Το tech pack (πάλι συμφωνα με το site, 1314€ αν το προσθεσεις στην ST-LINE και 682€ αν το προσθεσεις στην ST-LINE X !!!) δίνει Head-up display και το advanced LED συστημα (τετραπλοί, εστιασμένης δέσμης)
Προσωπικά θεωρώ τραγικό για αυτοκίνητο 31-32.000€ (απλό ST-LINE) να μην εχει full LED μπροστα-πίσω και αυτοματη αλλαγή σκάλας. Και το άλλο τρελό, να μην εχει υποβραχιονιο πίσω, κάτι που προσφέρουν αυτοκίνητο τον 20-25.000€ πλεον ως δεδομένο. Το αδικουν το αυτοκίνητο.
-
Η διαφορά στη τιμή οφείλεται στο γεγονός ότι η ST LINE X έχει απλούς προοβολείς LED επομενώς χρεώνουν μόνο τους κατευθυντικούς και το head up display ενώ η ST LINE δεν έχει LED. Σας παραθέτω την απάντηση που πήρα από τη Ford για ανάλογο ερώτημα που έθεσα:
Σχετικά με το ερώτημά σας, σας ενημερώνουμε πως οι τετραπλοί κατευθυντικοί προβολείς LED περιλαμβάνονται στο προαιρετικό πακέτο εξοπλισμού Technology Pack που διατίθεται με επιπρόσθετη χρέωση για τις εκδόσεις Titanium, ST-Line, ST-Line X & Vignale. Οι εκδόσεις ST-Line X & Vignale διατίθενται εργοστασιακά με απλούς προβολείς LED.
-
Δλδ υπάρχουν 3 διαφορετικοι προβολεις led:
-
Oι απλοι με κατοπτρο αλλα λάμπα Led (Titanium, ST-Line)
-
Οι σταθεροι full led (ST-Line X & Vignale)
-
Οι τετραπλοι κατευθυντικοι Led (optional σε όλες τιε εκδοσεις)
Σωστά κατάλαβα;
-
-
- Titanium - ST LINE (μεσαία σκάλα led , προβολείς ομίχλης led , μεγάλη σκάλα αλογόνου)
2.ST LINE X - Vignale όλοι οι προβολείς led
3.Προαιρετικό tech πακέτο που περιλαμβάνει τους κατευθυντικούς-δυναμικούς προβολείς όπου η τιμή του διαφοροποιείται στις ST LINE X και Vignale διότι έχουν ήδη προβολείς led εργοστασιακά. Στις δύο πρώτες εκδόσεις είναι ακριβότερο το tech pack γιατί σου υπολογίζει το κόστος των led προβολέων.
Οι κατευθυντικοί προβολείς αυξανομειώνουν την ένταση ανάλογα με το προπορευόμενο όχημα ή αντίθετα διερχόμενο όχημα , το φωτισμό της περιοχής και την πορεία του δρόμου (ακολουθεί το δρόμο στις στροφές).
-
Σωστά...Έτσι μάλλον είναι!
Κάτι άλλο...Σας βάζω ένα σχετικό δίλημμα που αφορά στην προσθήκη έξτρα εξοπλισμού σε ST-LINE:
Τι θα διαλέγατε ως πρόσθετο εξοπλισμό,την πανοραμική ηλιοροφή ή το technology pack (full led κτλ),αν είχατε τη δυνατότητα επιλογής μόνο ενός εκ των δύο;;;
Θέλω γνώμες (γκάλοπ)...
Υπάρχουν αρνητικά στην ηλιοροφή (π.χ πιθανά τεχνικά θέματα στο μέλλον,διαρροές-νερά,μηχανισμοί κτλ),ενώ τα full led θεωρούνται πιο safe επιλογή;;;Τι πιστεύετε;
-
Τech pack
FORD KUGA 2020