-
Δυστυχώς ο Κοτζιάς (τον οποίο δεν μπορώ να πω ότι συμπαθώ, αλλά ο Δένδιας μου φαίνεται χειρότερος) αναφέρει κάποια προφανή πράγματα, δλδ ότι δώσαμε πολύ παραπάνω απ ότι πήραμε, μόνο και μόνο για να εμφανιστεί μια συμφωνία. Επίσης ότι δεχτήκαμε μειωμένη επήρεια νησιών μεγαλύτερων από το Καστελλόριζο, οπότε τι περιμένουμε να γίνει;
Ελπίζω μόνο να μπορεί να αλλάξει αυτή η συμφωνία στο μέλλον κάπως.
Δεν είναι έτσι, ο Κοτζιάς και γενικά η κάθε αντιπολίτευση σε αυτά τα θέματα απευθύνεται σε κοινό που δεν είναι ενημερωμένο σε κάθε πτυχή ενός θέματοις με σκοπό τον επηρεασμό του για να βάλουν στο υποσυνειδητο τους την ώρα της κάλπης.
Το 1977 με την Ιταλία είχαμε ανακηρύξει υφαλοκρηπίδα στα 12 νμ, δεχόμενοι την μείωση της επήρρειας των διαπόροιων νησιών και των Οθωνών, αυτά πριν το 1982 που έγινε το δίκαιο των θαλασσών στο Μοντέγκο μπαίυ, άρα ο Κοτζιάς ήξερε τη λεπτομέρεια αλλά την έκανε γαργάρα και έμεινε να λέει ότι παραδώσαμε κυριαρχία γιατί αυτό θα ακούσει ο κόσμος και όχι τις λεπτομέρειες.
Τώρα ανακηρύξαμε ΑΟΖ και έχουν μπεί τα θέματα αλιείας που ενδιέφεραν πάντα τους Ιταλούς σε μια βάση, τι είδη επιτρέπεται να ψαρεύουν που κλπ, κάποια στιγμή θα βγούν όλες οι λεπττομέρειες της συμφωνίας.
Σε κάθε συμφωνία υπάρχουν εκατέρωθεν παραχωρήσεις, εδώ ο Κοτζιάς παρέδωσε χωρίς να ενημερώση κανένα ολόκληρη Μακεδονία και αντί να έχει κρυφτεί και να το βουλώνει, κουνάει και το δάχτυλο, αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται.
-
21 Quadra wrote:
Μήνες τώρα που σε διαβάζω μου κάνει εντύπωση η - απέραντη - αισιοδοξία σου σε γενικό επίπεδο.
Λες ότι θα καθίσουμε σαν κότες, σου υπενθυμίζω ότι το 2018 που έστειλα ετευνιτικό στο Καστελόριζο πήγε δική μας φρεγάτα και τους έκοψε τα καλώδια και τους ανάγκασε να φύγουν, το 2020 την καθαρά δευτέρα τους αποκρούσαμε στον Έβρο, πως είσαι σίγουρος ότι δεν θα αντιδράσει η χώρα σε νέα πρόκληση ?
Ρεαλιστής είμαι και πραγματιστής.
Αυτά που αναφέρεις δεν τα θεωρώ αντιδράσεις. Αμυντικές στάσεις τις θεωρώ απέναντι στην μόνιμη επιθετική στάση της Τουρκίας.
Βέβαιας είναι αμυντικές κινήσεις, προτείνεις δηλαδή να είμαστε επιθετικοί ?
-
Πολύ αισιόδοξο σε βλέπω, δλδ θα κάνουν έρευνες στο ελληνικό μέρος μόνο για ψυχολογικό πόλεμο χωρίς αντίκρισμα και μετά τις μελέτες για κάποιο λόγω θα χρειαστούν (αν θέλουν) πάνω από 6 μήνες για να στείλουν γεωτρύπανο?
Επαφη με λιβυη προφανώς βάση λογικής και δικαίου δεν μπορούν να έχουν, αλλά εάν υπολόγιζαν σε τέτοιες λεπτομέρειες δεν θα είχαν βάλει τους Λίβυους να υπογράψουν το Τούρκο λιβυκό μνημόνιο.
Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος, και αυτές οι κινήσεις δεν μου αρέσουν καθόλου, μιλάω από τη σκοπίά που ακολουθεί η χώρα εδώ και δεκαετίες, και καλά κάνει, να επικαλείται συνεχώς το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας, αν δεν ακολουθήσει αυτούς τους κανόνες τότε θα είναι πειρατής σαν την Τουρκία και σε ενδεχόμενο επεισόδιο θα έχουμε χάσει ακόμα και αυτό το δικαίωμα δεδομένου χωρίς το δίκαιο με το μέρος μας όλοι θα στηρίξουν την Τουρκία χωρίς τους ενδοιασμούς που έχουν τώρα, ήδη την στηρίζουν αλλά το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας όσο και να το καταπατούν είναι η τελευταία κόκκινη γραμμή που θα παραβιαστεί σε περίπτωση εμπλοκής, είδες και στον Έβρο, όταν φτάσαμε στο αμήν ήρθε η Ε.Ε στα σύνορα και πήρε θέση, αν είχαμε κάνει ντού στους απένατι και τρώγαμε μερικούς ποιά θα ήταν η αντίδραση της Ε.Ε και των υπολοίπων ?
-
Στον cruiser έγραφα.
-
Στον cruiser έγραφα.
ΟΚ. κανένα πρόβλημα.
-
Storm wrote:
21 Quadra wrote:
Μήνες τώρα που σε διαβάζω μου κάνει εντύπωση η - απέραντη - αισιοδοξία σου σε γενικό επίπεδο.
Λες ότι θα καθίσουμε σαν κότες, σου υπενθυμίζω ότι το 2018 που έστειλα ετευνιτικό στο Καστελόριζο πήγε δική μας φρεγάτα και τους έκοψε τα καλώδια και τους ανάγκασε να φύγουν, το 2020 την καθαρά δευτέρα τους αποκρούσαμε στον Έβρο, πως είσαι σίγουρος ότι δεν θα αντιδράσει η χώρα σε νέα πρόκληση ?
Ρεαλιστής είμαι και πραγματιστής.
Αυτά που αναφέρεις δεν τα θεωρώ αντιδράσεις. Αμυντικές στάσεις τις θεωρώ απέναντι στην μόνιμη επιθετική στάση της Τουρκίας.
Βέβαιας είναι αμυντικές κινήσεις, προτείνεις δηλαδή να είμαστε επιθετικοί ?
Θα ήμουν τρελός να προτείνω επιθετική συμπεριφορά. Η Ελλάδα δεν είναι για τέτοια πράγματα.
Είναι σαν να πρότεινα στην Δημοκρατίας της Κίνας (Ταιβάν) να ξεκινήσει εχθροπραξίες με την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.
-
Μάλλον συμφωνούμε όλοι λοιπόν ότι μια σύρραξη διαρκείας με την Τουρκία είναι χαμένη υπόθεση στρατιωτικά. Πολιτικά ένα σύντομο επεισόδιο ΙΣΩΣ να είχε κάποια οφέλη, αρκεί να δεχθούμε τις απώλειες. Να σηκώσουν χεράκια όσοι εδώ μέσα είναι διατεθειμένοι να θυσιαστούν. Όχι να ζητούνε μόνο μαγκιές στα χαρτιά...
-
**ΑΟΖ Ελλάδας-Ιταλίας: Μύθοι και πραγματικότητα – Ο χάρτης λέει την αλήθεια **
-
Σωστά Γάτε , αλλά κοίτα τα κανάλια , τα μμε , τα φόρα . Ολοι υπέρ της μετανάστευσης . Είναι πολλά τα λεφτά...
Χτες αυτοί στην Αγγλία που προστάτευαν το άγαλμα του Τσώρτσιλ ήταν 'ακροδεξιοί' για τα μμε , ενώ αυτοί που ήθελαν να το γκρεμίσουν 'δημοκράτες' ...
Είπαμε όμως η Ιστορία απεχθάνεται τα Κενά . Αμα δεν γεννάς εσύ , θα φέρουν άλλους για να δουλέψουν , για να πληρώνουν εισφορές για να παίρνεις και εσύ την σύνταξη σου .
Επί της ουσίας όμως όσο δεν βάζεις χέρι στην χαμηλή εγκληματικότητα , βάζοντας τους να κάνουν τζάμπα δουλειές για να τιμωρηθούν , τα πράγματα θα χειροτερεύουν .
Αλλά σε εμάς εδώ θα συμβαίνουν αυτά . Γιατί στις μεγάλες χώρες , η ακροδεξιά που είναι προ των πυλών θα γινόταν αυτοδύναμη κυβέρνηση όσο γίνονται αυτά . Ετσι εκεί τους μαζεύουν όσο μπορούν , τους στοιβάζουν σε γκέτο και γενικά πλέον στα νάβι , πέραν των πληροφοριών για βενζινάδικα , έχουμε και για επικίνδυνες περιοχές .
-
Εμείς εδώ τους επιτρέπουμε να ζητάνε άσυλο γιατί αν τους το απαγορεύσουμε θα μας κάνουν νταντά οι έξω, οι ίδιοι που έχουν κάνει κουρέλι ότι δίκαιο τοπικό, εθνικό και διεθνές υπάρχει, μόνο εδώ θέλουμε να πηγαίνουμε by the book προφασιζόμενοι ότι θα μας μαλώσουνε, γιατί είναι πολλά τα λεφτά Άρη και μοιράζονται μηνιαίως οριζόντια σε όσουν μπορούν και επηρεάζουν τις αποφάσεις, κωλοέλληνες που θα πούλαγαν και τη μάνα τους για 100€.
-
σημερα δεν ειχα βουνα και περπατημα στις κορυφες. οποτες ειπα να το καμω με ξεκινημα απο το γραφειο, να δω στριτ λάιφ.
εξεκινησα προς τα σεπολια λοιπον και πραγματι εχουν ακομη την αισθηση που ειχαν, λαικος κοζμος, οχι ολοι ελληνοφατσες, αρκετοι ομως, οπως και αρκετοι μεταναστες δευτεροτριτης γενιας οπως εκοψα τα ελληνικα τους. μεσα μεσημερι, εστω και με λιγη κινηση ανασφαλης δεν αισθανεσαι. θα ελεγα οτι θυμιζουν και καλες, κινητικες λαικα, εποχες με καποιους που σεβονται που παταν και μαλιστα παραπανω απο τους εκαλοκηφισιωτες γονους. απο εκει εφτασα στην αγιου μελετιου, περασα τις γραμμες, δηλαδη Αγιος Παντελεημονας. οκ, προβλημα. μεγαλο. σκουροφατσες αντρικες παντου να ξυνουν τα αρχιδια τους, κατουρημενα και χεσμενα παντου, αραχτοι στα πεζοδρομια να παρενοχλουν ακομη και ομορατσους τους. τα μαγαζια ολα για τον αλι και τον τρισαλι και τα ειχε ενας αλι. η μυρωδια απαισια παντου. καπου στην αχαρνων, μια σκουρα χωρις μαντηλα μου ζητησε ιν ινγκλις να περπατησει διπλα μου προς το κεντρο, δεχθηκα, οποια ηταν ασυνοδευτη, και με μαντηλα και περισσοτερο χωρις, εμπαιναν μπροστα της και χειρονομουσαν. σε δρομο με κινηση μερα μεσημερι. και τη πλεον συνοδευομενη την κοιταζαν με ματια λιγουρας για παστουρμα, ιδια αξια εχει για αυτους σαν κρεας. ευτυχως φορουσα κατι ταλαιπωρημενα ρουχα, ειμαι και σκουρος, μονο ενας εκανε μια χειρονομια και μου εκοψε το δρομο ζητωντας 20 ευρω, σεκφτομουνα και την εφορια που μου ερχεται και ειχα νευρα, εβρισα κατι αλλαχ, δεν με ακουσαν φαινεται οι αποδελοιποι να εχω κακα ξεμπερδεματα, τελος. στην επιστροφη κρατησε το ιδιο μεχρι το περασμα των γραμμων στον λαρισσης. τι πολεμο με τουρκια και παπαριες λεμε, πρωτα οξω, μαζεμα ολους και οξω, και μετα βλεπουμε. δεν τολμω να σκεφτω τι θα κανουν εαν εμεις κοντραρουμε κοντογεννιες τους. εχουν ηδη παρει τη πολη. προσεχως και τα σπιτια μας. και μην ακουσω περι προσφυγγων, με συριους κανω δουλειες απο το 1998, εχω φιλους αρκετους, τους ξεχωριζω αμεσως. ετουτοι ειναι πακιστανοαφρικανοασιατες. μονον. μεταναστες. αλλα με τη προσδοκια καλης ζωης με το ιδιο ακριβως ξυσιμο αρχιδιωνε οπως απο εκει που ηρθαν, με απαραλλαχτες συνηθειες και εμμονες, με κανενα σεβασμο στην ανθρωπινη και ειδικα στη γυναικεια ζωη.
...και μετα, πισω, σεπολια, στη δυραχιου, βλεπω στη πολυκατοικια διπλα στο γηπεδο που επαιζε ο μεταναστης γιαννης δη γκρικ φρικ το τεραστιο γκραφιτυ και σου ερχεται περηφανια. επροσεξα ομως και εκει το νάικ το σημα, στη μεση στο γκραφιτυ. αραγε ποιος το εκαμε? δωρεαν? ευγενικη χορηγια?
-
Σωστά Γάτε , αλλά κοίτα τα κανάλια , τα μμε , τα φόρα . Ολοι υπέρ της μετανάστευσης . Είναι πολλά τα λεφτά...
Χτες αυτοί στην Αγγλία που προστάτευαν το άγαλμα του Τσώρτσιλ ήταν 'ακροδεξιοί' για τα μμε , ενώ αυτοί που ήθελαν να το γκρεμίσουν 'δημοκράτες' ...
Είπαμε όμως η Ιστορία απεχθάνεται τα Κενά . Αμα δεν γεννάς εσύ , θα φέρουν άλλους για να δουλέψουν , για να πληρώνουν εισφορές για να παίρνεις και εσύ την σύνταξη σου .
Επί της ουσίας όμως όσο δεν βάζεις χέρι στην χαμηλή εγκληματικότητα , βάζοντας τους να κάνουν τζάμπα δουλειές για να τιμωρηθούν , τα πράγματα θα χειροτερεύουν .
Αλλά σε εμάς εδώ θα συμβαίνουν αυτά . Γιατί στις μεγάλες χώρες , η ακροδεξιά που είναι προ των πυλών θα γινόταν αυτοδύναμη κυβέρνηση όσο γίνονται αυτά . Ετσι εκεί τους μαζεύουν όσο μπορούν , τους στοιβάζουν σε γκέτο και γενικά πλέον στα νάβι , πέραν των πληροφοριών για βενζινάδικα , έχουμε και για επικίνδυνες περιοχές .
Στις χώρες που ονειρεύεσαι, έμπαινε ο Κόκκινος Στρατός και τις σοβάρευε κρουζεράκο...
-
Ο κόκκινος στρατός σαν την κόκα κόλα,πάει με όλα.
-
Οπως στην Ουγγαρία , Τσεχοσλοβακία , Φινλανδία....
-
Εντάξει τώρα, αν θεωρούμε - ακόμα - τη Ρωσία των Λένιν, Στάλιν, Χρουτσώφ κλπ, κλπ, δημοκρατική χώρα αναιρούμε τη νοημοσύνη μας.
-
Οπως στην Ουγγαρία , Τσεχοσλοβακία , Φινλανδία....
Αυτές οι χώρες πάντως μαχόταν στο πλευρό των Ναζί οικειοθελώς και ήταν καλοζωισμένοι συγκριτικά, όταν οι παππούδες μας (ο δικός μου, στο πυροβολικό) πολεμούσαν στην Αλβανία, και οι πατεράδες μας πεινούσαν και δεν είχαν πανωφόρι (όπως ο πατέρας μου παιδάκι, στην ασπρόμαυρη οικογενειακή φωτογραφία).
Όταν εισέβαλαν στην Σοβιετική Ένωση και στη συνέχεια τον ήπιαν απ' τον Κόκκινο Στρατό, μετά το τέλος του πολέμου θυμήθηκαν και οι ίδιοι εθελοντές Ναζί και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, ότι επρόκειτο για φλογερούς δημοκράτες που τους καταπίεζαν οι σοβιετικοί δικτάτορες...
-
Νομίζω ότι δεν θα γίνει τίποτα απολύτως. Συζητήσεις επί συζητήσεων και κόντρα συζητήσεις. Τροφή για Ευαγγελάτους και Βερύκιους.
Η Τουρκία θα συνεχίσει την ίδια συμπεριφορά για πάντα και έτσι θα ζήσουν οι πολίτες στην Ελλάδα.
α! Δίνω και μία πιθανότητα να μπουν στο συρτάρι ότι αφορά ενεργειακά, εξορύξεις κλπ... και να γίνει αυτό που θέλει ο Βαρουφάκης.
Η Ελλάδα ούτε σε θερμά επεισόδια θα πάρει μέρος, ούτε πρόκειται να κάτσει να τα βάλει με την Τουρκία. Ούτε με κανέναν. Είναι και θα παραμείνει υποτακτική χώρα, όχι γιατί το θέλει το πολιτικό της σύστημα, αλλά γιατί αυτό θέλει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της.
Οπότε όσοι (πολίτες) ονειρεύονται μάχες και θερμά επεισόδια μάλλον δεν έχουν καταλάβει σε τι κοινωνία ζούνε.
Νομίζω πως η θέση του Storm είναι η πιο ρεαλιστική σε ότι αφορά τα Ελληνοτουρκικά.
Να συμπληρώσω, η σημερινή Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει απωλέσει την εθνική της κυριαρχία για μια δεκαετία ( δεν υπάρχει 'μερική' εθνική κυριαρχία, όπως δεν γίνεται 'λίγο' παρθένα ή ολίγον έγκυος) και είχε διορισμένους επικυρίαρχους στο έδαφός της και τελεί ακόμη υπό επιτήρηση (ούτε υποψία κάποιας πολιτικής που θα εφαρμοστεί χωρίς έγκριση, ακόμη και σε μικρές τεχνικές λεπτομέρειες).
Οι Τούρκοι του Ερντογάν κάνουν παιχνίδι σαν Κράτος (και για εσωτερική κατανάλωση και διατήρηση της εξουσίας) αλλά εκπροσωπούν και τεράστια οικονομικά-επιχειρηματικά συμφέροντα παγκόσμιας ισχύος, ώστε να έχουν σημαντικούς πραγματικούς συμμάχους των οποίων τα συμφέροντα συμβαδίζουν με τα συμφέροντα του Ερντογανικού Κράτους.
Αυτό το πράγμα ΔΕΝ συμβαίνει με την Ελλάδα! Ό,τι asset είχε η Ελλάδα να προσφέρει, το έχουν βάλει ήδη στο χέρι οι ενδιαφερόμενοι καθιστώντας την αποικία χρέους, με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζοντας ακόμη και τυχόν μελλοντικά 'δικαιώματα' ή ευκαιρίες προκύψουν.
Οι εγχώριοι 'μεγαλοεπιχειρηματίες' έχουν αποσυνδέσει τα συμφέροντά τους από αυτά του Κράτους. Θα κερδίσουν το μερίδιό τους ως πλοιοκτήτες, βιομήχανοι ενέργειας, κλπ. ακόμη κι σε πιθανή χασούρα του Ελληνικού Κράτους (έχω φέρει το παράδειγμα των Αγγελοπουλαίων, που παρείχαν στους Τούρκους τα γεωτρύπανα με τα οποία μας απειλεί η Τουρκία).
Ίσως μάλιστα, μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους καθ' αυτόν τον τρόπο (άλλο να κλείνουν δουλειές με έναν Τούρκο Μπέη που εκπροσωπεί διεθνή συμφέροντα, κι άλλο να προσπαθούν να συναλλαγούν με το Ελληνικό Δημόσιο υπό την επιτροπεία της ΕΕ).
Η μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα στην Ελλάδα (συμπεριλαμβανόμαστε κι εμείς που συζητάμε), μπορεί να μην κατέχει τη γνώση των διεθνών εξελίξεων, γνωρίζει όμως πως είναι 'στην απέξω' όλων αυτών. Ακόμη όμως και η 'αριστοκρατία' των στρατιωτικών, τραπεζιτών, επιστημόνων κλπ. (δεν το λέω ως μομφή, αλλά ως κοινωνική ομάδα με ανώτερη μόρφωση και γνώση στα ανώτερα κλιμάκια) βλέπουν πως όταν το Κράτος που διαχειρίζονται δεν έχει το έρεισμα κάποιων διεθνών συμφερόντων που θα συμβαδίζουν, περνούν σε μια πλήρως αμυντική νοοτροπία προσωοικής-οικογενειακής επιβίωσης, όπως και ο απλός λαός.
-
Storm wrote:
Νομίζω ότι δεν θα γίνει τίποτα απολύτως. Συζητήσεις επί συζητήσεων και κόντρα συζητήσεις. Τροφή για Ευαγγελάτους και Βερύκιους.
Η Τουρκία θα συνεχίσει την ίδια συμπεριφορά για πάντα και έτσι θα ζήσουν οι πολίτες στην Ελλάδα.
α! Δίνω και μία πιθανότητα να μπουν στο συρτάρι ότι αφορά ενεργειακά, εξορύξεις κλπ... και να γίνει αυτό που θέλει ο Βαρουφάκης.
Η Ελλάδα ούτε σε θερμά επεισόδια θα πάρει μέρος, ούτε πρόκειται να κάτσει να τα βάλει με την Τουρκία. Ούτε με κανέναν. Είναι και θα παραμείνει υποτακτική χώρα, όχι γιατί το θέλει το πολιτικό της σύστημα, αλλά γιατί αυτό θέλει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της.
Οπότε όσοι (πολίτες) ονειρεύονται μάχες και θερμά επεισόδια μάλλον δεν έχουν καταλάβει σε τι κοινωνία ζούνε.
Νομίζω πως η θέση του Storm είναι η πιο ρεαλιστική σε ότι αφορά τα Ελληνοτουρκικά.
Να συμπληρώσω, η σημερινή Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει απωλέσει την εθνική της κυριαρχία για μια δεκαετία ( δεν υπάρχει 'μερική' εθνική κυριαρχία, όπως δεν γίνεται 'λίγο' παρθένα ή ολίγον έγκυος) και είχε διορισμένους επικυρίαρχους στο έδαφός της και τελεί ακόμη υπό επιτήρηση (ούτε υποψία κάποιας πολιτικής που θα εφαρμοστεί χωρίς έγκριση, ακόμη και σε μικρές τεχνικές λεπτομέρειες).
Οι Τούρκοι του Ερντογάν κάνουν παιχνίδι σαν Κράτος (και για εσωτερική κατανάλωση και διατήρηση της εξουσίας) αλλά εκπροσωπούν και τεράστια οικονομικά-επιχειρηματικά συμφέροντα παγκόσμιας ισχύος, ώστε να έχουν σημαντικούς πραγματικούς συμμάχους των οποίων τα συμφέροντα συμβαδίζουν με τα συμφέροντα του Ερντογανικού Κράτους.
Αυτό το πράγμα ΔΕΝ συμβαίνει με την Ελλάδα! Ό,τι asset είχε η Ελλάδα να προσφέρει, το έχουν βάλει ήδη στο χέρι οι ενδιαφερόμενοι καθιστώντας την αποικία χρέους, με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζοντας ακόμη και τυχόν μελλοντικά 'δικαιώματα' ή ευκαιρίες προκύψουν.
Οι εγχώριοι 'μεγαλοεπιχειρηματίες' έχουν αποσυνδέσει τα συμφέροντά τους από αυτά του Κράτους. Θα κερδίσουν το μερίδιό τους ως πλοιοκτήτες, βιομήχανοι ενέργειας, κλπ. ακόμη κι σε πιθανή χασούρα του Ελληνικού Κράτους (έχω φέρει το παράδειγμα των Αγγελοπουλαίων, που παρείχαν στους Τούρκους τα γεωτρύπανα με τα οποία μας απειλεί η Τουρκία).
Ίσως μάλιστα, μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους καθ' αυτόν τον τρόπο (άλλο να κλείνουν δουλειές με έναν Τούρκο Μπέη που εκπροσωπεί διεθνή συμφέροντα, κι άλλο να προσπαθούν να συναλλαγούν με το Ελληνικό Δημόσιο υπό την επιτροπεία της ΕΕ).
Η μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα στην Ελλάδα (συμπεριλαμβανόμαστε κι εμείς που συζητάμε), μπορεί να μην κατέχει τη γνώση των διεθνών εξελίξεων, γνωρίζει όμως πως είναι 'στην απέξω' όλων αυτών. Ακόμη όμως και η 'αριστοκρατία' των στρατιωτικών, τραπεζιτών, επιστημόνων κλπ. (δεν το λέω ως μομφή, αλλά ως κοινωνική ομάδα με ανώτερη μόρφωση και γνώση στα ανώτερα κλιμάκια) βλέπουν πως όταν το Κράτος που διαχειρίζονται δεν έχει το έρεισμα κάποιων διεθνών συμφερόντων που θα συμβαδίζουν, περνούν σε μια πλήρως αμυντική νοοτροπία προσωοικής-οικογενειακής επιβίωσης, όπως και ο απλός λαός.
Κανείς ντόπιος μεγαλοεπιχειρηματίας δεν έχει κάνει αυτό που λες. Περιμένω π.χ. με μεγάλη περιέργεια να δω τι ανταλλάγματα θα πάρει ο Βαρδής αφου 'επέτρεψε' την καλωδιακή σύνδεση Κρήτης και νήσων με την ενδοχώρα. Να μην ξεχνάμε ότι το έργο αυτό το είχε 'καθυστερήσει' για κάποιο καιρό ο Σύριζα. Ποιος το καθυστέρησε, ο Σταθάκης από μόνος του;
Ουδείς ξένος όμιλος βάζει από μόνος του 'χέρι' σε οτιδήποτε. Μέχρι και το liberal έγραφε πριν κάποιο καιρό το παράδοξο των 'συμπράξεων' μεταξύ ξένων ομίλων και ελληνικών με ποστσό 90-10. Πως βάζεις εσύ κεφάλαια 10% σε μια μπίζνα που ο άλλος έχει το 90%? Έλα μου ντε, προφανώς τίποτα δεν βάζεις, είσαι απλά ο μεσάζων για να πάρει εμπρός η μηχανή (με ανάλογη αεριτζίδικη αμοιβή). Είναι προφανής άλλωστε ο λόγος που επενδύσεις στην ελλάδα δεν γίνονται εκτός του μοτίβου αυτού. Όλη αυτή η δαιδαλώδης νομοθεσία, το ασαφές πλαίσιο, η γραφειοκρατία και η 'στοργή' προς πάσης φύσεως χρήσιμους ηλίθιους με σωστες προθέσεις (αρχαιολόγους, περιβαντολλόγους/οικολόγους, 'ανησυχούντες' κ.λ.π.) αυτό εξυπηρετούν.
Τούτων λεχθέντων, η χρυσοτόκος όρνιθα που λέγεται 'ελληνικό κράτος' έχει ακόμη πολλά να δώσει. Πολλά περισσότερα από μια αμφιβόλλου αποτελέσματος συνδιαλλαγή με τους απέναντι όπου θα έχουν να κάνουν με άγνωστους κυβερνώντες και λογικά μεγαλύτερα επιχειρηματικά ψάρια. Άρα ένα διαλυμένο ελληνικό δοβλέτι, θεωρώ ότι για πολλούς από τους ντόπιους λήσταρχους δεν θα είναι για καλό.
Όσο για την θέση των πολιτών, θα πρέπει να ξαναγράψω καμιά 100στή φορές μπας και το καταλάβετε ότι όλα τα 'θερμά' επεισόδια των τελευταίων 25+ ετων έχουν να κάνουν με επαγγελματίες στρατιωτικούς και ούτε καν με κληρωτούς.
Επαγγελματίες πάτησαν στα Ίμια
Επαγγελματίες (δικοί μας) σκοτώθηκαν εκεί
Επαγγελματίες (δικοί μας) πιάστηκαν στον Έβρο για ένα τρίμηνο
Επαγγελματίες παραβιάζουν κάθε μέρα το Αιγαίο και αναχατίζονται από δικούς μας επαγγελματίες.
Το ίδιο και στην θάλασσα.
Επαγγελματίες έσπρωχναν από την μία και απωθούσαν από την άλλη τους μετανάστες την Καθαρά Δευτέρα.
Συνεπώς πριν φτάσουμε να μιλάμε για Κολοκοτρώνηδες και Μπουμπουλίνες στον απλό λαό και τρομοκρατούμαστε αναμεταξύ μας, ας δούμε τι σημαίνει θερμό επεισόδιο, ποιοι θα εμπλακούν, τι απώλειες μπορούν να υπάρξουν, αν είμαστε έτοιμοι γα κάτι τέτοιο, πόσα αεροπλάνα μπορούν να σηκώσουν οι απέναντι, πόσα πλοία, πόσες σωλήνες 120mm έχουν στον Έβρο κ.λ.π. Αυτά τα ξέρουν επιτελείς και πολιτικοί και ας πράξουν αναλόγως.
-
Η Τουρκία είναι χώρα με όραμα και στρατηγική. Εμείς θελουμε να καθόμαστε να τα ξύνουμε και στο τέλος να την βγάλουμε καθαρή χάρη στους από μηχανής θεούς, Αμερικανούς, ξανθό γένος, Αιγύπτιους, χαφταρηδες, Ελ από α του Σείριου, αρχάγγελους Μιχάηλ και γαβριηλ κτλ.
-
Το επαγγελματίας δεν είναι απαραίτητα κακό. Μιλάμε για Έλληνες επαγγελματίες. Αν ήταν π.χ. Αλβανοί επαγγελματίες στον Ε.Σ. , ναι θα φοβόμουν. Θεωρώ ότι οι περισσότεροι θα ρίσκαραν τις ζωές τους στη δύσκολη στιγμή. Το ίδιο ισχύει και για τους απλούς στρατιώτες. Δεν είναι όλοι έτοιμοι να το βάλουν στα πόδια στα δύσκολα.
Αυτό που προβληματίζει εμένα είναι ο παράγοντας 'πείρας'. Οι Τούρκοι είναι παραδοσιακά πολεμοχαρής λαός, εμείς έχουμε να ζήσουμε πόλεμο από το 74.
Εκτός αυτού, κοιτάζοντας τα σύνορά μας, βλέπουμε ότι το παιχνίδι θα παιχτεί στη θάλασσα και στον αέρα. Και βλέπουμε ότι είμαστε υπολογίσιμη δύναμη. Δεν έχουμε δοκιμαστεί βέβαια στη θάλασσα αλλά στον αέρα το χουμε.
EλληνοΤουρκικά, μεταναστευτικό και Ανατολική Μεσόγειο - Κύπρος