-
Οι Σμυρνιοί δεν είχαν όπλα . Οι Αφγανοί είχαν και τους Αμερικανούς δίπλα .
Ο δε Ελληνικός στρατός έφυγε και τους άφησε απροστάτευτους χωρίς όπλα .
Επειδή όμως το Ελληνικό κράτος θεώρησε έγκλημα την εγκατάλειψη αυτή , δίκασε , καταδίκασε σε θάνατο και εκτέλεσε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και έστειλε εξορία την πολιτειακή , που έκανε αυτά τα λάθη.
Αρα αν ξανακάνουμε τα ίδια λάθη , έχουμε ένα προηγούμενο . Στην σύγχρονη εκδοχή του βέβαια ...
Και έχουμε και το προηγούμενο της καταδίκης ενός πολιτικού κόμματος ως εγκληματικής οργάνωσης .
Και αυτό θα χρειαστεί , αν η χώρα απεμπολήσει τις θυσίες των προγόνων της .
Εννοείται ότι το πέταμα των όπλων και η διαφυγή στο εξωτερικό στρατεύσιμων είναι λιποταξία και τέτοιοι έρχονται εδώ .
Γυναίκες δε ελάχιστες . Τις παράτησαν και έφυγαν . Αρα πέρα από λιποτάκτες είναι και άνανδροι .
Μόνο πρόσφυγες δεν είναι .
-
wantone wrote:
Mια ερωτηση ειναι αφου δεν θελουν τους Ταλιμπαν γιατι δεν καθησαν να τους πολεμησουν; Αυτοι που ετρεχαν στο Αμερικανικο αεροπλανο νεοι ηταν και ανδρες σχεδον ολοι.
Επισης θα θυμαστε τις Κουρδησες μαχητριες του YPG που πολεμησαν για τον τοπο τους. Γιατι και οι Αφγανες που δεν θελουν τους Ταλιμπαν δεν καθησαν να πολεμησουν;
Για τον ίδιο λόγο ίσως που δεν κάθισαν οι Σμυρνιοί, όσοι τα κατάφεραν δηλαδή, να πολεμήσουν τους βιαστές δολοφόνους τους με τα κουζινομάχαιρα στα μπαλκόνια τους;
Δεν ξέρω πως έγινε δημοφιλής αυτή η ερώτηση μεταξύ δεξιοφρόνων μεν, αλλά χωρίς εγκεφαλική δυσλειτουργία δε, Ελλήνων...
Ο λογος που δεν πολεμησαν οι Σμυρνιοι ηταν γιατι πιστευαν οτι ο Κεμαλ δεν θα τους πειραξει. Οταν καταλαβαν οτι αρχισαν οι σφαγες τοτε ολα ειχαν καταρευσει και δεν ειχαν ουτε οπλα ουτε μπορουσαν να οργανωθουν.
Για τα αλλα που γραφεις εισαι για λυπηση.
-
λησμονειτε βασικα πραγματακια....
-
οι αβγανοι θελουν τα ταλιμπανια. μειοψηφια οσοι δεν τα θελουν
-
οι γυναικες τους κατα πλειοψηφια επισης συμφωνουν, τι να κανουμε...
-
οι σμυρνιοι δεν ητανε ασκεφτοι ή φανατικοι, ηταν πολιτισμενοι. και ετσι λειτουργησαν και απεναντι στους απολιτιστους. ουτε συγκριση, ουτε καλο παραδειγμα για τη περιπτωση ειναι
-
-
Στο μεταξύ η Ρωσία σφυρίζει αδιάφορα, η Κίνα το ίδιο, το Πακιστάν το ίδιο. Γιατί το κάνουν αυτό? Γιατί δεν θα πληρώσουν αυτοί το μάρμαρο αλλά κάτι Ελλάδες, Ιταλίες, Γαλλίες, Γερμανίες κλπ. Αυτοί θα γεμίσουν πρόσφυγες, εκεί θα πάνε, εκεί θα τους σπρώξουν αν προτιμάτε. Οπότε λέει και ο Αμερικανός, ρε δεν πάτε να κουρεύεστε, άντε γειά βγάλτε τα πέρα μόνοι σας, εγώ θα χάσω τον ύπνο μου?
-
Μαντράχαλοι, με τα καπιταλιστικά κινητά, με καπιταλιστικό ίντερνετ, με τα καπιταλιστικά κοινωνικά δίκτυα ... με κάτι ρούχα φουστάνια ... με σανδάλια, με μούσια με τα όπλα στο χέρι, και γύρω-γύρω όλοι στο καρουσέλ και βόλτες με συγκρουόμενα...
Παράνοια;
ή το πράμα που καπνίζουν εκεί κάτω κάνει το μυαλό πλαστελίνη...;
-
piliourits wrote:
wantone wrote:
Mια ερωτηση ειναι αφου δεν θελουν τους Ταλιμπαν γιατι δεν καθησαν να τους πολεμησουν; Αυτοι που ετρεχαν στο Αμερικανικο αεροπλανο νεοι ηταν και ανδρες σχεδον ολοι.
Επισης θα θυμαστε τις Κουρδησες μαχητριες του YPG που πολεμησαν για τον τοπο τους. Γιατι και οι Αφγανες που δεν θελουν τους Ταλιμπαν δεν καθησαν να πολεμησουν;
Για τον ίδιο λόγο ίσως που δεν κάθισαν οι Σμυρνιοί, όσοι τα κατάφεραν δηλαδή, να πολεμήσουν τους βιαστές δολοφόνους τους με τα κουζινομάχαιρα στα μπαλκόνια τους;
Δεν ξέρω πως έγινε δημοφιλής αυτή η ερώτηση μεταξύ δεξιοφρόνων μεν, αλλά χωρίς εγκεφαλική δυσλειτουργία δε, Ελλήνων...
Ο λογος που δεν πολεμησαν οι Σμυρνιοι ηταν γιατι πιστευαν οτι ο Κεμαλ δεν θα τους πειραξει. Οταν καταλαβαν οτι αρχισαν οι σφαγες τοτε ολα ειχαν καταρευσει και δεν ειχαν ουτε οπλα ουτε μπορουσαν να οργανωθουν.
Για τα αλλα που γραφεις εισαι για λυπηση.
Όχι φίλε μου, για λύπηση είναι όποιος έχει μηδενική ενσυναίσθηση και κατηγορεί τα θύματα, γιατί δεν κάθονται εκεί να πεθάνουν ήσυχα ή να ζουν τον εφιάλτη χρόνια, χωρίς τυχόν να τον ενοχλήσουν με την παρουσία τους.
Λόγω αυτού του κουσουριού, της έλλειψης ενσυναίσθησης, σου δίνω το ακραίο παράδειγμα της Σμύρνης, μπας και ταρακουνηθείς λίγο και καταφέρεις να μπεις στη θέση από τ'ανθρωπάκια αυτά. Το ιστορικό μπακράουντ δεν είναι το ίδιο, το να περιμένει άμαχος πληθυσμός να μπουκάρουν ένοπλα μαστουρωμένα φρικιά (όπως σωστά γράφει κι ο αγαπητός πιο πάνω) είναι το πιο κοντινό στην ιστορική μνήμη που έχουμε σα λαός, να μπαίνουν οι Τσέτες στη Σμύρνη.
Είναι απλά μια ανοησία το 'γιατί δεν κάθησαν να πολεμήσουν', κι εγώ κι εσύ (κάτι μου λέει μόνο εγώ...) μπορούμε να ...πολεμήσουμε, αν είμαστε σε ένα οχύρωμα κατάλληλα εξοπλισμένοι, δουλειά δηλαδή ενός στρατού, κανένας δεν πολεμάει απ το μπαλκόνι της κρεβατοκάμαρας με άδεια χέρια και τα γυναικόπαιδα γύρω, όσο προλαβαίνει τα παίρνει και φεύγει.
Μπορείτε να βρίσετε όσο θέλετε, και να μαζέψτε όσο μίσος περισσεύει, το γεγονός ότι ξεστομίζετε ή γράφετε την απόλυτη ανοησία 'γιατί δεν έμειναν να πολεμήσουν' οι πρόσφυγες, δεν αλλάζει.
-
Να θυμισω οτι οι πολιορκημενοι στο Μεσσολογι προτιμησαν να κανουν εξοδο παρα να σφαγουν αμαχητη και τα γυναικοπαιδα να πανε στα σκλαβοπαζαρα.
Καλημερα
-
Το μόνο εύκολο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι, δυστυχώς, το να πάρεις μια ακραία θέση. Δύσκολο είναι να σκεφτείς ότι οι ταλιμπάν θα αιματοκυλήσουν τον τόπο;
Το ότι τους δέχτηκαν πίσω χωρίς καμία αντίσταση, όντως δείχνει ότι μάλλον αυτή είναι η κουλτούρα τους και αυτό θέλουν. Και οι άντρες ίσως είναι λογικό να το θέλουν. Οι γυναίκες όμως; Νομίζω το να περνάς τέτοια ζωή πρέπει να ναι η απόλυτη σπατάλη της ζωής. Δεν μπορώ να δεχτώ σαν κουλτούρα να μην έχεις το δικαίωμα σε μόρφωση/δουλειά/κοινωνική θέση και να ζεις ως σκλάβος.
Επίσης καλοί καλοί οι Έλληνες αλλά όπως θυμόμαστε σταμάτησαν τα προσφυγικά ρεύματα (ίσως και με ίσως ανεπίτρεπτες πρακτικές).
-
Θα έπρεπε οι Δυτικοί να επιβάλουν στους ψυχάκιδες, να υπάρξει η δυνατότητα να αποχωρήσουν από την χώρα τα γυναικόπαιδα, εφόσον το επιθυμούν. Και ας κάτσουν πίσω μέσα στις ερήμους οι αρκουδόμαγκες να παίζουν μακρυά γαϊδούρα.
Αλλά εδώ βλέπουμε να γίνεται το ανάποδο. Τα πλήθη που τρέχουν να φύγουν είναι ως επί το πλείστον άντρες.
Είτε οι γυναίκες έχουν απομονωθεί μέσα στα σπίτια τους, είτε πάσχουν από το 'σύνδρομο στοκχόλμης'.
Δεν νομίζω να είναι τόσο βιτσιόζες. Ειδικά στο Αφγανιστάν. Σε άλλες χώρες ίσως. Αλλά στο Αφγανιστάν; Μπα. Χλωμό...
Επίσης υπάρχει και ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα. 20 χρόνια με τους Αμερικάνους πάρα πολλοί νέοι (αγόρια/κορίτσια) μεγάλωσαν σε ένα περιβάλλον ελεγχόμενο και με κάποιες δόσεις δυτικού τρόπου ζωής. Και τώρα ξαφνικά πλάκωσαν τα μούσια με τα όπλα.
Τραγική κατάσταση.
-
https://mobile.twitter.com/LeShaque/status/1427629800215166979
Ένας Λιβανέζος ταξίδεψε πίσω και γράφει ημερολόγιο καθημερινής ζωής...
Να ήταν μόνο το Αφγανιστάν το πρόβλημα...
https://www.bbc.com/news/world-middle-east-53390108
Και πιο πρόσφατα:
https://www.nytimes.com/2021/07/05/world/middleeast/lebanon-economic-crisis.html
-
Δύο τα τινά:
-
Βλέπουνε τον Κούλη να προσπαθεί ανεπιτυχώς να καλμάρει τους συλλαλημενους και σου λένε 'ευκαιρία είναι'.
-
Να η ευκαιρία αντιστοιχα να πατήσει πόδι η Ελλάδα και να ακυρώσει τη συμφωνία καταρρίπτοντας και το επιχείρημα των Μαδουραιων 'μα για να μη βάζει τη μύτη της η Τουρκία τα κάναμε'.
Εν τω μεταξύ είχα μια ακομα συζήτηση με φίλο από τους αγώνες που διαφωνούμε δημιουργικά. 'Ρε μαν, μια ζωή γκρινιάζετε ότι αυτή η χώρα είναι κλωτσοσκουφι, αλλά την ίδια ώρα το '15 είχατε βγει στα κεραμίδια (και σκαβατε το λάκκο ταυτόχρονα, αλλά πάει στο διάολο ήττα έγραψε το κοντερ) μη τυχόν και παρασηκωσουμε κεφάλι. Νάου γουάτ με τους πουθεναδες γεμιστές γεωγραφικού χώρου μεταξύ Αλβανοβουλγαροσερβιας;'
-
-
Οι πρώτοι που παράτησαν τα όπλα ήταν οι στρατιώτες του τακτικού στρατού του Αφγανιστάν που την κοπάνησαν στις γειτονικές χώρες .
Αυτοί που ανέβηκαν και έπεφταν από τα αεροπλάνα ήταν άνδρες στρατεύσιμης ηλικίας που παράτησαν τα γυναικόπαιδα να τα σκοτώσουν οι ταλιμπάν .
Αρα λιποτάκτες , άνανδροι , προδότες , χέστες , που θα έρθουν να μας το παίξουν κακόμοιροι .
Δεν τους θέλουμε .
Τα άλλα και οι συγκρίσεις με γεγονότα που δεν έχουν καμία σχέση , απλά εξυπηρετούν ιδεολογικές λογικές και όχι πραγματικές .
Αλλωστε αν για κάτι κατηγορήθηκε ο Στεργιάδης και η στρατιωτική ηγεσία ήταν που δεν εξόπλισε τους Ελληνες της Μ. Ασίας και να τους εντάξει στον τακτικό στρατό , όπως αντίστοιχα είχε γίνει με τις μεραρχίες Κρητών και Αρχιπελάγους το 1912 , χωρίς ακόμα να έχουν απελευθερωθεί τυπικά τα εδάφη εκείνα .
Οπότε ναι ήταν άοπλοι και με γυναικόπαιδα δίπλα οι Σμυρνιοί .
Ναι ήταν ένοπλοι και πέταξαν τα όπλα οι Αφγανοί .
Ανάλογη λοιπόν και η αντιμετώπιση τους .
Επρεπε να μείνουν εκεί .
Δεν έμειναν ?
Εχουν την ανάλογη αντιμετώπιση του λιποτάκτη και του άνανδρου .
-
300 χιλ στρατο ειχαν οι Αφγανοι με αμερικανικο εξοπλισμο ο οποιος διαλυθηκε σε μερικους μηνες και ολος ο εξοπλισμος επεσε στα χερια των ταλιμπαν. τετοιο πραγμα ουτε στα ονειρα τους, εχουν οπλα για χρονια (μεχρι και ελικοπτερα, αρματα μαχης, πυροβολικο) και ολα πληρωμενα απο τους Αμερικανους. Συν οι υποδομες που εφτιαξαν οι αμερικανοι τα τελευταια 20 χρονια. Βρηκαν οι Ταλιμπαν μια καλυτερη χωρα απο αυτη που αφησαν το 2001!
-
Ακόμα συνεχίζουν κάποιοι να μιλάνε για «πρόσφυγες» στην Ελλάδα.
Λαθρέποικοι/λαθροεισβολείς είναι.
-
Κάποια δεδομένα (κατά την άποψη μου).
Σκοπίμως συγχέονται οι Ταλιμπάν με τους μουτζαχεντίν του Ράμπο. Ουδέν αναληθεστερο. Οι μουτζαχεντίν (Παστούν;) είναι οι μόνοι που τους πολεμούν ακόμη. Βέβαια εκεί ο κάθε τοπικός πολέμαρχος αλλάζει άποψη τρεις φορές κάθε μέρα αναλόγως με τα ανταλλάγματα που παίρνει.
Αυτοδιάθεση των λαών; Την ξεχάσαμε τώρα; Ο λαός εκεί θέλει τους Ταλιμπάν. Η μεγάλη πλειοψηφία. Αυτό θέλουν, όπως στρώσουν θα κοιμηθούν. Το ότι κάποια εκατομμύρια δεν γουστάρουν θεοκρατία και μπουργκα και θέλουν να πάνε αλλού, δεν είναι κανενός άλλου θέμα να το επιλύσει παρά μόνο δικό τους. Θα δούμε κιόλας το πώς θα κυβερνήσουν γιατί λεφτά θα χρειάζονται, όταν μέχρι και οι Σαουδάραβες έχουν ρίξει λίγο νερό στο κρασί τους δεν νομίζω να πάνε τόσο πολύ στα άκρα.
Προφανώς Αμερικάνοι και δυτικοί έπαθαν καζο. Όχι τόσο στην ουσία όσο σε επίπεδο εντυπώσεων. Πίστευαν ότι θα φύγουν, ότι ο στρατός θα κάτσει να πολεμήσει αλλά προφανώς δεν είχαν λογαριάσει σωστά την προηγούμενη παράγραφο. Να δούμε τώρα ποιος θα τους ξαναπάρει σοβαρά για να συνεργαστεί μαζί τους
-
Άκουσα τον Φίλη στο ραδιόφωνο και είπε ότι αφού δεν έβγαινε κάπου, επίτηδες έφυγαν οι Αμερικάνοι για να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση (και καλά) εις βάρος της Ρωσσίας. Τώρα πως μπορούν να επηρεάσουν τους Ρώσσους μου φαίνεται λίγο περίεργο να το πω; Δικαιολογία; Δεν ξέρω...
-
Άκουσα τον Φίλη στο ραδιόφωνο και είπε ότι αφού δεν έβγαινε κάπου, επίτηδες έφυγαν οι Αμερικάνοι για να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση (και καλά) εις βάρος της Ρωσσίας. Τώρα πως μπορούν να επηρεάσουν τους Ρώσσους μου φαίνεται λίγο περίεργο να το πω; Δικαιολογία; Δεν ξέρω...
Κάτι ανάλογο είχε αναφέρει και ο Assange από το 2011. Δεν τους ενδιεφερε τόσο η 'νίκη'.
https://twitter.com/wikileaks/status/1427929346262642688?t=iTj17DFM2pt9bXXIDCge9Q&s=19
-
Δεν σας βλέπω σε φόρμα σήμερα, οπότε ας κάνω μια πάσα στον Κρίου που βάζει τα γρήγορα γκολάκια σε ανάλογες περιπτώσεις... Εορτασμοί της Ασούρα στον Πειραιά...
Πλάκα θα χει να ξεθαρέψουν και τίποτα Φιλιππινέζοι ν' αρχίσουν τις Σταυρώσεις το Πάσχα...
-
Δεν ισχυει αφου οι Ρωσσοι και οι Κινεζοι ειναι υπερ των Ταλιμπαν. Τωρα ισως εννοουν οτι θα βοηθησουν οι Ταλιμπαν τους Ρωσσους Ισλαμιστες στον Καυκασο, αυτο μπορει να ισχυει αλλα απο οτι φαινεται στην αρχη οι Ρωσσοι προσπαθουν να τα βρουν με τους Ταλιμπαν.
Για μενα απλα καθησαν 20 χρονια για να ξοδεψουν χρηματα (που τα καρπωθηκαν Αμερικανικες εταιρειες) και μονο αυτο. Και για να εχουν βασεις κοντα σε Ρωσσια και Κινα αλλα αυτο δεν ειναι τοσο σημαντικο γιατι εχουν βασεις σε καλυτερα μερη.
-
Ο Ερντογάν είπε ότι θα ανοίξει τα σύνορα, το βέβαιο είναι ότι θα έρθουν αναγκαστικά εκατομμύρια Αφγανοί ακόμα και θα προστεθούν στους υπόλοιπους. Έχω πολλές απορίες η μεγαλύτερη είναι για όλους αυτούς και τους τωρινούς και τους επόμενους δεν υπάρχει κορονοιός, είναι άτρωτοι, έχουν ανοσία, δεν ενδιαφερόμαστε καθόλου για την υγεία τους, τότε γιατί τους δεχόμαστε? Δεν καταλαβαίνουμε επίσης ότι αν έχουμε μια πυρηνική βόμβα κορονοιού που ζει μαζί μας θα την μεταδώσουν και σε εμάς ακόμα και αν έχουμε κάνει 10 εμβόλια? Πόυ είναι ο Σύψας, ο Βασιλακόπουλος, ο Καπραβέλος, ο Γώγος,, ο Τούντας και οι άλλοι να πουν ότι πρέπει να τηρούν και αυτοί τα μέτρα και να κάνουν το εμβόλιο?
EλληνοΤουρκικά, μεταναστευτικό και Ανατολική Μεσόγειο - Κύπρος