-
Πέρσι τέτοιο καιρό πούλησα το αυτοκίνητο μου,μάρκας seat Ibiza μοντέλο 2018 από αγγελία που έβαλα στο car! Ο πρώτος που το είδε το αγόρασε! Μου ζήτησε βέβαια, να γίνει ένας εξονυχιστικός έλεγχος σε ιδιωτικό ΚΤΕΟ, και το κόστος θα το αναλάμβανε αυτός. Έτσι κι έγινε. Ο έλεγχος κράτησε τουλάχιστον δυο ώρες,με πολύ λεπτομέρεια! Το μόνο μεμπτό που βρήκαν, ήταν η φούσκα από ημιαξόνια, μπροστά είχε αρχίσει να έχει ένα μικρό σκίσιμο. Όχι κάτι σοβαρό. Στο επόμενο σέρβις που θα έκανε, θα το άλλαζαν με μικρό κόστος! Γενικά είχα μια πολύ καλή συνεννόηση μαζί του!
-
@antoniokon said in Tρόποι ελέγχου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου:
Μικρή αναβίωση στο ποστ...
Ήξερα ότι για έλεγχο μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, υπάρχει η Spotmechanic...
Κάνοντας όμως μια σχετική αναζήτηση, διαπίστωσα ότι πλέον υπάρχουν πολλές εταιρείες που κάνουν έλεγχο και σου παραδίδουν αναλυτική έκθεση με τα ευρήματα τους...
Ενδεικτικά αναφέρω:
Έχει κανείς εμπειρία, είτε θετική είτε αρνητική, με κάποια από τις παραπάνω εταιρείες?
Εχω εμπειρια απο τον 1o οταν πηρα το cmax
Γενικα εμεινα ικανοποιημενος, περασε παρα πολυ ωρα να ψαχνει το αμαξι, το οδηγησε, το ελιωσε, γενικα εκανε καλη δουλεια. Βρηκε καποια θεματακια, μου εδωσε το πρασινο φως και προχωρησα.Εχω παρει πολλες φορες αντιστοιχη υπηρεσια, και απο spotawheel, και απο το https://auto-check.gr.
Το spotawheel νομιζω πολυ βιαστικοι, και διεκπαιρεωτικοι.Το https://auto-check.gr ενα παιδι πολυ σωστος και λεπτομερης ειχα μεινει παρα πολυ ευχαριστημενος για αρκετους ελεγχους που εκανα
Παντως τελικα πιστευω οτι ειναι καλυτερα ελεγχος σε γνωστο εξειδεικευμενο συνεργειο που θα εχουν και περισοτερη γνωση του συγκεκριμενου μοντελου και των θεματων του.
-
@tiodor63 said in Tρόποι ελέγχου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου:
Εγω παντως αν ξαναγορασω μεταχειρισμενο θα καλεσω εταιρια ελεγχου. Η προσφατη εμπειρια μου απο ελεγχο μεταχειρισμενου σε μηχανικο, σε κτεο και σε αντιπροσωπεια δεν ηταν τοσο καλη. Στο μηχανικο εκλεισα ραντεβου δυο ημερων με συνεχεις υπενθυμισεις και οταν πηγα το αυτοκινητο δεν ειχε ραμπα. Στα κτεο το μονο που κανεις ειναι τσεκαρισμα καυσαεριων, και να στο ριξουν μια ματια απο κατω. Φανταστειτε οτι το περασα εκουσιο ελεγχο απο δυο κτεο και δεν ειδαν οτι ειχε καμενο πισω στοπ. Στην αντιπροσωπεια παλι ισως κανουν κατι καλυτερο αλλα θελουν ραντεβου μιας εβδομαδας οποτε το πραγμα γινεται πολυ δυσκολο.
Για φανοποιο μη το συζητατε, γιατι το πηγα σε γνωστο μου και το μονο που εκανε ηταν μια βολτα γυρω-γυρω απο το αμαξι.
Σε ολα αυτα να προσθεσω και την δυσκολια με τον πωλητη που δυσανασχετουσε συνεχως. (λογικο λογω χρονοτριβης)Εντάξει, το ξέσκισες και 'συ στους ελέγχους.
Focus πήρες, όχι bugatti! -
Όταν είχα πάρει το ΜΧ5 πήγα με ένα φίλο μηχανικό, 21-22 χρονων ήταν τότε,στον Έβρο μια Κυριακή, το σηκώσαμε σε ράμπα σε ένα βενζιναδικο, μου είπε ότι ήταν καλή περίπτωση και το πήρα. Το αυτοκίνητο παρά τις κάποιες φθορές χρήσης μου φώναζε για καθαρό. Τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν καλή περίπτωση. Οκ αν το ξεψυριζαμε θα βλέπαμε ότι το ψυγειο ήθελε αλλαγμα αλλά ήταν ψέγμα. Όταν το πήγα συνεργείο επιβεβαίωσαν την καλή του κατάσταση.
Τον τελευταίο καιρό που έψαχνα πάλι ειδα ένα με πολλές εξωτερικές φθορές (στις φωτογραφίες δε φαινόντουσαν). Μου κατέβασε την τιμή κάπου στο χιλιάρικο και μου πλήρωνε και μεταβίβαση οπότε το κάνε αρκετά δελεαστικο. Ελληνικό ατρακαριστο, πλήρες ιστορία σέρβις χιλιόμετρα σε ανοιχτό δρόμο κλπ. Δε μου πολυκαθοταν καλά και ήθελα οπωσδήποτε να το δει ο μηχανικός μου. Τελικά έβγαλε αλλά 600-700€ σε μηχανικά μέρη συν διαρροές από πολλά σημεία.
Το τελευταίο που είδα στα δικά μου μάτια φαινόταν καλό, ήμουν σε φάση να μη το ελέγξω καν αλλά επειδή μου είπε πως αν χρειάζεται κάτι αναλαμβάνει να το πληρώσει λέω ας το πάω μπας και. Όντως ήθελε πίσω τακάκια και στεγανοποίηση κάποιων μπεκ οπότε γλίτωσα κάτι ψιλα και μου δώσε το οκ.Γενικά ένα αυτοκίνητο και μόνο που το βλέπεις να στέκεται καταλαβαίνεις περίπου περί τίνος πρόκειται. Είδα κάτι σαβουρες που δεν ασχολήθηκα καν. Έναν έμπιστο μηχανικό που γνωρίζεις προσωπικά χρειάζεται για να σου δώσει το πράσινο φως. Δεν υπάρχει συνταγή για το αν είναι καλύτερο να πας σε αντιπροσωπεία, ΚΤΕΟ εξουσιοδοτημένο.
-
@imr said in Tρόποι ελέγχου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου:
Παντως τελικα πιστευω οτι ειναι καλυτερα ελεγχος σε γνωστο εξειδεικευμενο συνεργειο που θα εχουν και περισοτερη γνωση του συγκεκριμενου μοντελου και των θεματων του.
+1
-
@bassstarlet said in Tρόποι ελέγχου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου:
@tiodor63 said in Tρόποι ελέγχου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου:
Εγω παντως αν ξαναγορασω μεταχειρισμενο θα καλεσω εταιρια ελεγχου. Η προσφατη εμπειρια μου απο ελεγχο μεταχειρισμενου σε μηχανικο, σε κτεο και σε αντιπροσωπεια δεν ηταν τοσο καλη. Στο μηχανικο εκλεισα ραντεβου δυο ημερων με συνεχεις υπενθυμισεις και οταν πηγα το αυτοκινητο δεν ειχε ραμπα. Στα κτεο το μονο που κανεις ειναι τσεκαρισμα καυσαεριων, και να στο ριξουν μια ματια απο κατω. Φανταστειτε οτι το περασα εκουσιο ελεγχο απο δυο κτεο και δεν ειδαν οτι ειχε καμενο πισω στοπ. Στην αντιπροσωπεια παλι ισως κανουν κατι καλυτερο αλλα θελουν ραντεβου μιας εβδομαδας οποτε το πραγμα γινεται πολυ δυσκολο.
Για φανοποιο μη το συζητατε, γιατι το πηγα σε γνωστο μου και το μονο που εκανε ηταν μια βολτα γυρω-γυρω απο το αμαξι.
Σε ολα αυτα να προσθεσω και την δυσκολια με τον πωλητη που δυσανασχετουσε συνεχως. (λογικο λογω χρονοτριβης)Εντάξει, το ξέσκισες και 'συ στους ελέγχους.
Focus πήρες, όχι bugatti!Ε και τι καταλαβα? Μισοδουλεια εγινε παλι.
Παντως δεν ειναι θεμα ψιρισματος αλλα ηθελα οσον το δυνατον καλυτερο ελεγχο γιατι η κορη μου φευγει επαρχια για δουλεια με αυτο. -
Τι δεν εντοπίστηκε σωστά στον έλεγχο;
Tρόποι ελέγχου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου