-
Στο Panda, της συζύγου του αδερφού μου, μπήκαν σήμερα μετά από αρκετό διάβασμα σε forums και στο δικό μας - και δική μου επιμονή - σε διάσταση 155 /80/13 τα Falken Sincera sn832 ecorun.
Βγήκαν στα 160€ με Dot 4820 και κατασκευή Ταϊλάνδης.
Αντικαθιστουν κάτι απαράδεκτα Barum brillantis 2 που μέχρι και τώρα μετά από 4 χρόνια έδειχναν καινούργια αλλά τσιριζαν και γλυστρουσαν από την πρώτη στιγμή σε στεγνό και βρεγμένο και μάλιστα παραλίγο να δημιουργήσουν 2 φορές ατύχημα σε φρενάρισμα στο βρεγμένο.
Ελπίζω να έγινε σωστή επιλογή γιατί ποιος ακούει την γκρίνια της νύφης που της αρέσει και το γρήγορο στρίψιμο που και που..
-
Καλησπέρα, αυτή τη στιγμή φοράω contipremiumcontact 5 σε μαμά διάσταση (185/55/15) και τα λάστιχα είναι αρκετά φθαρμένα όποτε χρειάζονται αλλαγή. Όμως τα περισσότερα λάστιχα που κοιτάω και μου αρέσουν δε τα βρίσκω σε αυτή τη διάσταση. Πχ κοιτούσα τα pilot sport 3 σε διάσταση 195/50/15. Είναι λάθος να κάνω μια τέτοια αλλαγή; Ποια είναι τα θετικά (αν υπάρχουν) και ποια τα αρνητικά ;
-
Θα ήθελα να μάθω αν κάποιος στο ίδιο σκάφος Β5 έχει βάλει 225/45r17 με ζάντα εργοστασιακό offset ΕΤ45 και αν βρίσκει το λάστιχο εσωτερικά στο αμορτισέρ + άνω ψαλίδι λόγο επιπρόσθετου πλάτους πέλματος , δηλαδή χρειαστεί μικρότερο offset πχ 35 για να βγει ποιο έξω ο τροχός;
-
Καλησπέρα, αυτή τη στιγμή φοράω contipremiumcontact 5 σε μαμά διάσταση (185/55/15) και τα λάστιχα είναι αρκετά φθαρμένα όποτε χρειάζονται αλλαγή. Όμως τα περισσότερα λάστιχα που κοιτάω και μου αρέσουν δε τα βρίσκω σε αυτή τη διάσταση. Πχ κοιτούσα τα pilot sport 3 σε διάσταση 195/50/15. Είναι λάθος να κάνω μια τέτοια αλλαγή; Ποια είναι τα θετικά (αν υπάρχουν) και ποια τα αρνητικά ;
Αλλάζει λίγο το βήμα (λόγω αλλαγής της διαμέτρου του τροχού) με αυτήν την αλλαγή διάστασης, αλλά είναι εντός των ορίων. Παρακάτω είναι ένα calculator. Αν είμαστε εντός 3% από την αρχική διάσταση, είμαστε εντάξει.
-
Καλησπέρα,
Μόλις αγόρασα ένα μεταχειρισμένο Renault Clio 0.9 TCE 90 με ημερομηνία κατασκευής το 17 και πρώτη κυκλοφορία 1/18. Τα λάστιχα θέλουν αλλαγή αλλά δεν είμαι πολύ σχετικός με αυτά μιας και ουσιαστικά αυτό ειναι το πρώτο αυτοκίνητο 100% δικό μου. Αξίζουν τα all season ή να πάω σε θερινά για την ώρα και χειμερινά κατα τον Νοέμβρη; Τι λάστιχα θα προτείνατε; Έχω δει μερικά και σύμφωνα με αξιολογήσεις μ έχουν κάτσει καλά τα Continental Eco Contact 6. 'Αξίζουν' γενικά Continental - Michelin για την τιμή τους ή να πάω σε πιο value for money; Οι διαδρομές γενικά είναι πόλη και λίγο περιφεριακές οδοί με ήρεμη οδήγηση, κυρίως Θεσσαλoνίκη - Χαλκιδική.
Διαστάσεις: 195/55 R16.Υ.Γ. Να προσθέσω ότι λόγω γνωστού μπορώ να πάρω τα Crossclimate+ σε καλή τιμή, αξίζουν για το συγκεκριμένο;
-
Δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα το τοπίου, αλλά αν δεν έχει χαμηλές θερμοκρασίες (5 βαθμούς) και χιόνια πάνω από 6μηνο, δεν έχει νόημα.
Αλλιώς Καθαρά θερινά !
-
Δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα το τοπίου, αλλά αν δεν έχει χαμηλές θερμοκρασίες (5 βαθμούς) και χιόνια πάνω από 6μηνο, δεν έχει νόημα.
Αλλιώς Καθαρά θερινά !
Οι θερμοκρασίες είναι σχετικές. Ναι, δεν κινούμαι στη Φλώρινα αλλά 2-3 μήνες η Θεσσαλονίκη σίγουρα βιώνει και κατω από 5 βαθμούς. Χιόνια πάνω από εξάμηνο σίγουρα όχι. Τι θα προτείνατε ως καθαρά θερινά; Έχω 2-3 στο μυαλό μου αλλά δυσκολεύομαι να τα συγκρίνω και να καταλήξω. **1. Bridgestone T005 2. Pirelli Cinturato P1 Verde 3. Continental Eco Contact 6 **που τα προανέφερα. Αν έχετε να προσθέσετε και κάποιο ακόμα ή να επιλέγατε κάποιο απο αυτά θα βοηθούσε πολύ!
-
Έχω το προηγούμενο clio από το δικό σου κι.εχω δοκιμάσει και τα pirelli p1 verde και τώρα φοράω και τα eco contact 6...μεταξύ των δύο το continental είναι καλύτερο αλλά και το pirelli καλές εντυπώσεις μου.αφησε...
-
goodyear efficient grip performance. Πολύ καλό all around ελαστικό . Λενε πολύ καλά λόγια και για το 2, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.
-
goodyear efficient grip performance. Πολύ καλό all around ελαστικό . Λενε πολύ καλά λόγια και για το 2, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.
Δυο φορές μου εχει τυχει στραβός σκελετός σε ελαστικά η μια ήταν στο παραπάνω perfomance σε διάσταση 185/60 15 , σίγουρα κατασκευαστικό σφάλμα , δυστυχώς τα ελλατωματικά αρχικά είχαν μπεί μπροστά και δεν το κατάλαβα αμέσως - υπήρχαν ενδείξεις αλλα ήταν ισχνές - όταν τα έβαλα πίσω και σε ταχύτητες ταξιδίου έτρεμε όλο τα αυτοκίνητο ήταν εκτός εγγύησης ,την πάτησα ...made in germany κατα τα αλλα
-
Πηγαινε στα Τ005 αφοβα.
Καταπληκτικο λαστιχο για την κατηγορια, φοβερη προσφυση σε στεγνο και βρεγμενο, ωραια αισθηση στο τιμονι, λιγο σκληρο βεβαια και θορυβωδες αλλα οχι σε μεγαλο βαθμο μπροστα στα προτερηματα του.Το φοραω σχεδον 3 χρονια και ειμαι φουλ ευχαριστημενος. Σιγουρα θα το προτιμουσα απ'τις αλλες σου δυο επιλογες αν και απο το τελευταιο eco contact δεν εχω καθολου εμπειρια. Αν βγαινει και premium contact 6 στη διασταση σου (που δε νομιζω) πηγαινε εκει αλλιως το Τ005 δεν θα σε απογοητευσει.
-
Τα τελευταία 2 χρόνια λόγο δουλειάς κάνω το δρομολόγιο Σερρες-Θεσσαλονίκη όλο τον χρόνο κάθε μέρα χειμώνα καλοκαίρι δρομολόγιο 100χλμ +100χλμ επιστροφή, ο δρόμος έχει ανηφόρες κατηφόρες πολλές στροφές και ορεινή διαδρομή αλλά και ίσια μεγάλα τμήματα . Τα 2 αυτά χρόνια φοράω michelin crossclimate το λάστιχο είναι κορυφή σε κάθε καιρό με παγετό , χιόνι, βροχή, καύσωνα με ταχύτητες συνήθος 100 - 120 έως και παροδίκα για λίγο με αρκετά μεγάλη ταχύτητα (εντός του δείκτη ταχύτητας του ελαστικού) στα καλά ίσια τμήματα του δρόμου με καλό καιρό. Δεν παρατηρήθηκε κακές συμπεριφορές . Το μόνο που ίσως δεν μου πολύ άρεσε ήταν όταν με καλοκαιρινή μπόρα καταιγίδα με υπερβολική βροχάρα και δρόμο σαν ποτάμι ήταν ότι με ταχύτητα μεγαλύτερη από 80 χλμ σου έδεινε την αίσθηση ότι δεν πατούσε καλά σαν να πατιναριζε κάπως, ίσως επιδη δεν έχει κατά μήκος κανάλι .
Σε all around κατάσταση μου αρέσανε πάρα πολύ και δεν τα αλλάζω κάνουν πολύ καλά την Δουλειά τους σε όλες τις περιπτώσεις σε συνδιασμό με σύνεση στην οδηγική συμπεριφορά
-
Νομίζω θα καταλήξω στα Uniroyal RainSport 5 τελικά γιατι τα βρίσκω και σε καλή τιμή. Ούτως ή άλλως όλα λίγο πολύ την ίδια δουλειά κάνουν! Σας ευχαριστώ πολύ όλους!
-
Γεια χαρά στην παρέα
έχω το FOCUS 1.6 sport 2006, 115ΗΡ. 205/55/16 , εχω φορέσει conti sport contact 2, 3 , και τα τελευταία 4 χρόνια Pirelli Cinturato P7 blue. Ο διακαής μου πόθος ήταν τα premiuncontact 6 αλλά δεν είχαν βγει κάτω από 17'' τότε.
Πριν τα πάρω να σας ρωτήσω γνώμες:
- Υπάρχει ασφαλέστερο (καλύτερο) ελαστικό για συνετό οδηγό; Εννοώ φρενάρισμα βρεγμένο/στεγνό, αποφυγή εμποδίου κλπ.
Δεν με ενδιαφέρει η τιμή, μόνο το απολύτως καλύτερο για τα παιδάκια μου, ούτε η κατανάλωση ή ο θόρυβος. Μόνο η ασφάλεια.
Ταξίδια μερικές φορές το χρόνο, και τα Σαββατοκύριακα καλοκαιριού Σαλονικη-Χαλκιδική.
-
Το ίδιο σε flat run σε τι αλλάζει ως προς συμπεριφορά -αίσθηση κλπ; μήπως να το προτιμήσω λόγω ασφάλειας στην περίπτωση κλαταρίσματος με ταχυτητα;
-
Αλλαγή από 55 σε 50 τι διαφορές έχει για τον οδηγό και τη συμπεριφορά;; απειροελάχιστες ή αισθητές;
Αυτά τα λίγα... ακούω γνώμες
ΥΓ φτάνοντας τη 15ετια το καλοκαίρι θεωρητικά θα προσπαθήσω να αλλάξω εντός 1 χρόνου το αμάξι με νεότερο (focus πιθανότατα) , αυτό σημαίνει ΕΠΩΝΥΜΟ ελαστικό, από τις 5-6 μεγάλες εταιρίες, κάτι falken kumho και άλλα που δεν τα ξέρει το ευρύ κοινό όσο και καλά να είναι δεν τα θέλω μην έχω πρόβλημα μεταπώλησης.
-
Γεια χαρά στην παρέα
έχω το FOCUS 1.6 sport 2006, 115ΗΡ. 205/55/16 , εχω φορέσει conti sport contact 2, 3 , και τα τελευταία 4 χρόνια Pirelli Cinturato P7 blue. Ο διακαής μου πόθος ήταν τα premiuncontact 6 αλλά δεν είχαν βγει κάτω από 17'' τότε.
Πριν τα πάρω να σας ρωτήσω γνώμες:
- Υπάρχει ασφαλέστερο (καλύτερο) ελαστικό για συνετό οδηγό; Εννοώ φρενάρισμα βρεγμένο/στεγνό, αποφυγή εμποδίου κλπ.
Δεν με ενδιαφέρει η τιμή, μόνο το απολύτως καλύτερο για τα παιδάκια μου, ούτε η κατανάλωση ή ο θόρυβος. Μόνο η ασφάλεια.
Ταξίδια μερικές φορές το χρόνο, και τα Σαββατοκύριακα καλοκαιριού Σαλονικη-Χαλκιδική.
- Το ίδιο σε flat run σε τι αλλάζει ως προς συμπεριφορά -αίσθηση κλπ; μήπως να το προτιμήσω λόγω ασφάλειας στην περίπτωση κλαταρίσματος με ταχυτητα;
- Αλλαγή από 55 σε 50 τι διαφορές έχει για τον οδηγό και τη συμπεριφορά;; απειροελάχιστες ή αισθητές;
Αυτά τα λίγα... ακούω γνώμες
ΥΓ φτάνοντας τη 15ετια το καλοκαίρι θεωρητικά θα προσπαθήσω να αλλάξω εντός 1 χρόνου το αμάξι με νεότερο (focus πιθανότατα) , αυτό σημαίνει ΕΠΩΝΥΜΟ ελαστικό, από τις 5-6 μεγάλες εταιρίες, κάτι falken kumho και άλλα που δεν τα ξέρει το ευρύ κοινό όσο και καλά να είναι δεν τα θέλω μην έχω πρόβλημα μεταπώλησης.
Δεν είπες εντυπώσεις για αυτά που μέχρι τώρα φοράς.
-
Υπάρχουν αρκετοί παράμετροι να εξετάσει κανείς όταν θέλει το καλύτερο. Υδροπλανιση,υγρό φρένο,στρίψιμο υγρού κύκλου,υγρός χειρισμος,υγρός πλευρικός χειρισμός και τα αντίστοιχα στο στεγνο. Αν εξετάσουμε μόνο την παράμετρο φρένο στεγνό βρεγμένο τότε ναι είναι καλή επιλογή.
-
Τα ελαστικά runflat είναι βαρύτερα ελαστικά δεδομένου ότι έχουν ειδική κατασκευη που σημαίνει επιβάρυνση σε καύσιμο σε επιδόσεις και φυσικά στο φρενάρισμα.
-
Η αλλαγή διάστασης που αναφέρεις είναι εκτός ορίων του 3% ως μεταβολή.
-
¨Εχει δοκιμάσει κανείς τα νέα Bridgestone Potenza Sport σε διάσταση 225/45/17; Εμφανίζονται σαν διάδοχοι των S001 από τα οποία γενικά είχα αρκετά καλές εντυπώσεις (2 φορές που το έβαλα στην εν λόγω διάσταση).
-
Tucson 1.6 diesel με 115 άλογα. Από τη μάνα του φοράει 215/70/16 J6,5, έκδοση comfort. Στα 45.000 χλμ πλέον ήρθε η ώρα της αλλαγής ελαστικών. Με την ευκαιρία θέλω να αλλάξω και ζάντες.
Έχουμε και λέμε:
οι ζάντες που θέλω να βάλω βγαίνουν 8J/18 ET 40 και 8,5J/19 ET 45
από το εργοστάσιο βγαίνει με 7J/18 ET 51 και 7,5J/19 ET 53
τα ελαστικά που προτείνει ο κατασκευαστής είναι 225/50/18 και 245/45/19
στην περίπτωση των 18 είμαστε οκ, στην περίπτωση των 19, σκέφτομαι για 235/50/19, η απόκλιση είναι κάπου στο 1,4%
Ποια είναι η ερώτηση τώρα θα μου πείτε..
Μία από τις 2 ζάντες θα μπει όπως και να χει, το θέμα είναι ποια
Ξέρω, θα ανέβει η κατανάλωση αλλά idc (I dont care..)
Θέλω να πετύχω όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες και καλύτερο πάτημα
Η απόκλιση των 1,4% θεωρείται αμελητέα, σημαντική, επικίνδυνη? Ξέρω ότι είναι μέσα στα δεκτά πλαίσια, στην πραγματικότητα όμως τι γίνεται?
-
Κατ'εμέ θα εκτοξευθεί το κόστος αλλαγής ελαστικών χωρίς αντίκρισμα στα δυναμικά χαρακτηριστικά. Μοναδικό κέρδος η εμφάνιση. Το 1.4% είναι εντός ορίων πάντως.
-
Αν η επιλογή της ζάντας γίνει λαμβάνοντας υπόψιν και το βάρος της και επιλεγεί μια ζάντα όσο το δυνατόν πιο κοντά στο βάρος των εργοστασιακών, τότε η διαφορά στην απόκριση (και στην κατανάλωση) θα είναι τόσο μεγάλη;
Π.χ. μια τέτοια με βάρος κοντά στα 10 κιλά;
PROLINE CX300 BG in 8 x 18 Zoll ET 48, SKU:291203 Felgen vom Fachhändler | onlineraeder.de
-
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΕΙΧΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΑ FALKEN, ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΑ TRACKMAX, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 100 ΕΥΡΩ ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ. Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΙΑΝΙ 19/45/17
ΓΝΩΜΕΣ;; ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΑ TRACKMAX.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Παρακαλείσθε να γράφετε με πεζούς (μικρούς) χαρακτήρες. [Mod]
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]