-
Περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσεις, παρά θα λύσεις με 15+ ίντσες.
Κάτσε στ'αυγά σου, δεν είναι για χαμηλά προφίλ οι ελληνικοί νταμαρόδρομοι. -
Ok ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Μάλλον θα τ αφήσω ως έχει. Ωστόσο ενημερωτικά, αν θέλουμε να βάλουμε μεγαλύτερες ζάντες, πέρα από το βίδωμα εάν ταιριάζει, τι άλλο ενδεχομένως να χρειαστεί ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα κατά την κίνηση; Πχ άλλη ανάρτηση;
-
Όταν μπαίνουν χαμηλοπρόφιλα ελαστικά, πρέπει να γίνονται και ανάλογες αλλαγές σε ελατήρια/αμορτισέρ, αλλά στην πράξη μένουμε στα ίδια, αφού η εμφάνιση είναι το kyr;ivw ζητούμενο!
Δεν ξέρω αν χρειαστούν και αλλαγή τα πλαστικά ή PTFE δαχτυλίδια που κεντράρουν τον τροχό.
Άστο το σταρλετάκι, μην το ταλαιπωρείς.Πούλα τις ζάντες και ξόδεψτα σε κάτι χρήσιμο π.χ φυμέ μεμβράνες ή ηχοσύστημα -
Οι γενικεύσεις δεν είναι ότι καλύτερο.
-
@bassstarlet said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Όταν μπαίνουν χαμηλοπρόφιλα ελαστικά, πρέπει να γίνονται και ανάλογες αλλαγές σε ελατήρια/αμορτισέρ, αλλά στην πράξη μένουμε στα ίδια, αφού η εμφάνιση είναι το kyr;ivw ζητούμενο!
Άστοχη γενίκευση, αν σκεφτεί κανείς ότι συνήθως οι κατασκευαστές κυκλοφορούν ένα μοντέλο, με την ίδια ακριβώς ανάρτηση, σε 2 - 3 διαφορετικές διαστάσεις ελαστικών (π.χ. 215/55/16 - 215/50/17 - 235/40/18).
-
Παιδιά, μιλάμε για στάρλετ 90 ίππων, που δεν έχει την ανάρτηση με την απόσβεση που έχετε συνηθίσει στα νεότερα οχήματα, και είναι και κοντό (μήκος).Κάποιοι ακούνε για ημιάκαμπτο και «στραβώνουν» τα μούτρα τους.
Μήπως έχετε στο νου σας, διπλά ψαλίδια γύρω-γύρω, και κάνετε σύγκριση;
Αν το κινεί κυρίως ΕΟ και ΑΟ, αλλάζει το θέμα, αλλά για μέσα στην πόλη, με τα διάσπαρτα φρεάτια και τις λακούβες, τι θα κάνει;
Ναι, κάποιοι κατασκευαστές έχουν ακριβώς την ίδια ανάρτηση με 2-3 διαστάσεις, αλλά η διάμετρος του τροχού σε αυτά δεν νομίζω να είναι ίδια με του στάρλετ. -
Ακριβώς το ίδιο ίσχυε και για το θρυλικό starlet. Σεταριζοταν με 2-3 διαστάσεις διαφορετικές.
-
Όταν λες «θρυλικό», εννοείς το πισωκίνητο;
-
EP 82
-
@bassstarlet said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Παιδιά, μιλάμε για στάρλετ 90 ίππων, που δεν έχει την ανάρτηση με την απόσβεση που έχετε συνηθίσει στα νεότερα οχήματα, και είναι και κοντό (μήκος).Κάποιοι ακούνε για ημιάκαμπτο και «στραβώνουν» τα μούτρα τους.
Μήπως έχετε στο νου σας, διπλά ψαλίδια γύρω-γύρω, και κάνετε σύγκριση;Όχι, έχουμε στο νου μας ΟΛΑ τα μικρά και μικρομεσαία (κατηγορίες B και C) των τελευταίων 20-30 χρόνων, που έχουν τουλάχιστον 2-3 εναλλακτικές διαστάσεις ελαστικών. Με τη συντριπτική πλειονότητα αυτών να έχουν τελείως συμβατική ανάρτηση, δηλαδή μπροστά γόνατα ΜcPherson και πίσω ημιάκαμπτο.
-
Να πω την αλήθεια, δεν θυμάμαι κανένα στάρλετ με τροχούς μεγαλύτερους από 13'' και μάλιστα σιδερένιες.
Για το ep70 η τογιότα πούλαγε και αλουμινίου κάποια στιγμή, νομίζω και αυτές 13άρες το πολύ 14 να ήταν.
Τέλος πάντων, πολύ ασχοληθήκαμε. -
@otokomae said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
EP 82
Αυτό φορούσε και 14αρα.
-
Όλες οι μετατροπές σε 1.3Τ μια χαρά 15άρες και (λιγότερο) 16άρες φορούσαν πάντως. Απλώς δεν έχει πολύ νόημα σε μαμά αυτοκίνητο γιατί το κόβεις αρκετά και πληρώνεις τσάμπα λάστιχα.
-
Άλλο οι μετατροπές, μιλάμε για ατμό.
-
To autotriti ανακάλυψε τα linglong βλέπω.
Ανακάλυψε, διαφημίζει μάλλον το ίδιο.
-
Ζάντα 16αρα έβαλα τα Michelin primacy 4+ 215/60/R16 . Εμένα μου φάνηκε στο Troc 1.0 μέτριο ελαστικό. Μου αρέσει που παραπονιόμουν οτι τα Falken που ήρθε από το εργοστάσιο φαγώθηκαν εύκολα.
Τα Primacy 4+ έφυγα σε στροφή μέσα στα τουνελ της Εγνατίας οδού με ταχύτητα 100km/h. Έφυγε ο κώλος του αυτοκινήτου και δεν είχε και άνεμο. Έσκασε το πίσω που βρήκε σε πλαινό κράσπεδο ευτυχώς αλλάχθηκε μέσα στην εγγύηση. Γενικά δεν έμεινα καθόλου ικανοποιημένος. Με τα Falken εύρισκα σε γωνίες πεζοδρομίου και έσπαγε η γωνία. Αυτά τα Michelin μόνο ήσυχα στο ταξίδι είναι και έχουν καλό πάτημα σε βρεγμένο οδόστρωμα, αλλιώς κατ' εμέ δεν αξίζουν τα 680 που έδωσα. Την επόμενη φορά θα βάλω ξανά Falken και ανά 3 έτη πέταμα στα σκουπίδια. Ακόμα και τα Sava eskimo τα χειμερινά μου φαίνονται πολύ καλύτερα από τα Primacy 4+. -
Για τα τελευταία δεν έχω άποψη , αλλά κι εγώ τα primacy 3 που φορούσα παλαιότερα τα κατατάσσω μέσα στα πιο υπερεκτιμημένα ελαστικά που είχα...στο στεγνό δεν είχαν καθόλου καλή πρόσφυση , στο βρεγμένο κρατούσαν μια χαρά ακόμα και στο τέλος της ζωής τους , αλλά γενικά δεν είχαν κάποιο τομέα που να ξεχωρίζουν
-
Michelin primacy 4+ σε Vitara diesel, με λίγα λόγια, εξαιρετικό ελαστικό.
Φοβερό στο στεγνό, και με 42 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία, απίστευτα σταθερό.Επαναλαμβάνω: δεν υπάρχει καλύτερο ελαστικό. Βέβαια μαζί με τα ελαστικά, θέλουν έλεγχο και/ή αλλαγή και τα αμορτισέρ. Για πιο σωστά αποτελέσματα.
-
@japanese1 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Michelin primacy 4+ σε Vitara diesel, με λίγα λόγια, εξαιρετικό ελαστικό.
Φοβερό στο στεγνό, και με 42 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία, απίστευτα σταθερό.Επαναλαμβάνω: δεν υπάρχει καλύτερο ελαστικό. Βέβαια μαζί με τα ελαστικά, θέλουν έλεγχο και/ή αλλαγή και τα αμορτισέρ. Για πιο σωστά αποτελέσματα.
Ο vasil όμως λέει ότι με τα falken φρεζαριζε τα πεζοδρόμια και δεν καταλάβαιναν τίποτα, ενώ τα Michelin δεν ήταν καλά στο φρεζαρισμα των πεζοδρομίων..
-
Έχω την ίδια άποψη με τον japanese μετά από 5.000χλμ σε YC (εκδρομές και πόλη με ζέστη).
Και εκτός καλής απόδοσης είναι πολύ άνετο δε καταλαβαίνω λακκούβες.
Τώρα είναι όντως περίεργο μετά από τόσα εξέλιξης λάστιχο michelin να φεύγει στα 100χλμ/ώρα.
Μήπως ήταν παραπάνω η πίεση? Γιατί αν έχει καύσωνα ανεβαίνει ακόμα πιο πάνω η πίεση και μετά χάνεις πρόσφυση.https://www.wetrytires.com/what-happens-when-tires-overheat/
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]