-
Λογικό μου ακούγεται να το αποφεύγουν αλλά, όχι δεν γίνεται.
Οταν τον Απρίλη έψαχνα για λάστιχα, και μου έλεγε διαθεσιμότητες, μου είπε ότι crossclimate αν θυμάμαι καλά έχει τρία ετοιμοπαράδοτα. Δεν νομίζω να σημαίνει κάτι διαφορετικό από ότι ένα κάπου δόθηκε μόνο του. -
Ειναι σαν τις παντοφλες, Αν σου δώσει την δεξια, τι να την κανει την αριστερη? Θα του μεινει
-
@alexandros-k said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ειναι σαν τις παντοφλες, Αν σου δώσει την δεξια, τι να την κανει την αριστερη? Θα του μεινει
Ατυχές το παράδειγμα σου. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με ασύμμετρο πέλμα αλλά και πάλι οι λαστιχαδες ζητάνε ότι έχουν ανάγκη για το μαγαζί τους.
-
@ggab said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@alexandros-k said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ατυχές το παράδειγμα σου. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με ασύμμετρο πέλμα αλλά και πάλι οι λαστιχαδες ζητάνε ότι έχουν ανάγκη για το μαγαζί τους.
Πλακα εκανα
Κι εγω ξερω οτι σου δινουν οσα λαστιχα θες . Αλλά καποιος ειπε οτι του εδιναν μονο ζευγαρι -
Κι εγώ είχα αλλάξει μόνο ένα (continental) γιατί ήταν μόνο ενός μήνα , αλλά το παραγγείλαμε από τον αντιπρόσωπο (αν είχε ο λαστιχάς τετράδα αμφιβάλλω αν θα μου πουλούσε μόνο το ένα)
-
Σε διάσταση: 175/70/R14 σε i20 1,2 τι προτείνετε;
Γενική χρήση σε άσφαλτο και λίγο χώμα. Λόγω οικόγενειας προτεραιότητα στην ασφάλεια. -
@geobal said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Γενική χρήση σε άσφαλτο και λίγο χώμα. Λόγω οικόγενειας προτεραιότητα στην ασφάλεια.Τα Falken 110 χωρίς σκέψη.
-
Ρωτησα τρεις λαστιχαδες, για pirelli P1 και P7 σε διασταση 195/50/R16,πηρα τιμη 470€ με περαστικα,για Rainsport 5 σε διασταση 205/45/R16 στα 450€ σε τιμη προσφορας,οι τιμες για continental,michelin,Bridgestone,Goodyear ξεφευγουν απο 500€ και πανω.
Για οικονομικο λαστιχο,μου προταθηκαν,maxxis,matador,kleber με τις τιμες να κυμαινονται στα 350-370€,θα πρεπει να τα ζυγισω και να κανω την επιλογη μου εντος ιουλιου,το κοστος για επωνυμη μαρκα εχει αυξηθει στα υψη.
-
@ken11 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ρωτησα τρεις λαστιχαδες, για pirelli P1 και P7 σε διασταση 195/50/R16,πηρα τιμη 470€ με περαστικα,για Rainsport 5 σε διασταση 205/45/R16 στα 450€ σε τιμη προσφορας,οι τιμες για continental,michelin,Bridgestone,Goodyear ξεφευγουν απο 500€ και πανω.
Για οικονομικο λαστιχο,μου προταθηκαν,maxxis,matador,kleber με τις τιμες να κυμαινονται στα 350-370€,θα πρεπει να τα ζυγισω και να κανω την επιλογη μου εντος ιουλιου,το κοστος για επωνυμη μαρκα εχει αυξησει στα υψη.
Ειλικρινα αν δεν εχεις σκοπο να βαλεις καποια απ'τις σοβαρες εταιρειες, μην αλλαζεις καθολου λαστιχα.
Το να δωσεις 370 ευρω για να βαλεις matador και λοιπες μαιμουδιες ειναι εντελως πεταμα χρηματων. Την εχω πατησει με φαινομενικα καλυτερες εταιρειες απ'αυτες (bf goodrich) που ιδιως στο βρεγμενο ηταν κυριολεκτικα σκοτωστρες κι εβαλα μυαλο. -
Γενική χρήση σε άσφαλτο και λίγο χώμα. Λόγω οικόγενειας προτεραιότητα στην ασφάλεια.Τα Falken 110 χωρίς σκέψη.
Ξέρει κανείς στην περιοχή του Βόλου ποιος τα εμπορεύεται; Αλλιώς, απόψεις για Hanhook K435 ή Michelin EnergySaver 2;
-
@driver-m said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Για οικονομικο λαστιχο,μου προταθηκαν,maxxis,matador,kleber με τις τιμες να κυμαινονται στα 350-370€,θα πρεπει να τα ζυγισω και να κανω την επιλογη μου εντος ιουλιου,το κοστος για επωνυμη μαρκα εχει αυξησει στα υψη.
Ειλικρινα αν δεν εχεις σκοπο να βαλεις καποια απ'τις σοβαρες εταιρειες, μην αλλαζεις καθολου λαστιχα.
Το να δωσεις 370 ευρω για να βαλεις matador και λοιπες μαιμουδιες ειναι εντελως πεταμα χρηματων. Την εχω πατησει με φαινομενικα καλυτερες εταιρειες απ'αυτες (bf goodrich) που ιδιως στο βρεγμενο ηταν κυριολεκτικα σκοτωστρες κι εβαλα μυαλο.
Δεν διαφωνω σε γενικες γραμμες,απλα πλεον αρκετοι δεν μπορουν να καλυψουν ενα τετοιο μπατζετ,οποτε πεφτουν σε θυγατρικες εταιριες για να γλιτωσουν λεφτα,θα μπορουσα να βαλω Kleber Dynaxer HP4,Hankook Ventus Prime 4 ως κατι πιο οικονομικο.
Βεβαια,δεν σημαινει πως τα >500€ των premium ελαστικων,αξιζουν ολα αυτα τα λεφτα.
-
Το να δωσεις 370 ευρω για να βαλεις matador και λοιπες μαιμουδιες ειναι εντελως πεταμα χρηματων. Την εχω πατησει με φαινομενικα καλυτερες εταιρειες απ'αυτες (bf goodrich) που ιδιως στο βρεγμενο ηταν κυριολεκτικα σκοτωστρες κι εβαλα μυαλο.
Δεν διαφωνω σε γενικες γραμμες,απλα πλεον αρκετοι δεν μπορουν να καλυψουν ενα τετοιο μπατζετ,οποτε πεφτουν σε θυγατρικες εταιριες για να γλιτωσουν λεφτα,θα μπορουσα να βαλω Kleber Dynaxer HP4,Hankook Ventus Prime 4 ως κατι πιο οικονομικο.
Βεβαια,δεν σημαινει πως τα >500€ των premium ελαστικων,αξιζουν ολα αυτα τα λεφτα.
Η Hankook ουδεμία σχέση με θυγατρική,οικονομική και ελαστικά απο το κάτω ράφι.
-
Ξέρει κανείς στην περιοχή του Βόλου ποιος τα εμπορεύεται; Αλλιώς, απόψεις για Hanhook K435 ή Michelin EnergySaver 2;
Κάνε έρευνα αγοράς.
-
Η Hankook ουδεμία σχέση με θυγατρική,οικονομική και ελαστικά απο το κάτω ράφι.
Είχα κι εγώ την ίδια γνώμη παλιότερα, αλλά τα τελευταία χρόνια δεν ισχύει αυτό. Πλέον η Hankook φτιάχνει πολύ αξιόλογα λάστιχα. Εμπιστεύτηκα τα ξένα τεστ που έβγαζαν το Ventus Prime 3 (K125) από τα πολύ καλά της τουριστικής κατηγορίας και το τοποθέτησα πριν μερικά χρόνια σε αυτοκίνητο 200 ίππων. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.
-
Βάλε τα Uniroyal rainsport 5 φοβερά! -
Σε ποιο αυτοκινητο σου εχεις τα rainsport 5? Τα εχω δει να φοριουνται αρκετα,περιμενω τηλ για να πετυχω προσφορα στα 450€ 195/50/R16,εντος ιουλιου.
-
Σε ποιο αυτοκινητο σου εχεις τα rainsport 5? Τα εχω δει να φοριουνται αρκετα,περιμενω τηλ για να πετυχω προσφορα στα 450€ 195/50/R16,εντος ιουλιου.
Σε μερκ w202 πολύ γκρίπ και αγοράζεις πολύ περισσότερο πέλμα από κοντι π.χ.
-
Negative - Relatively poor performance in the dry with extended dry braking and heavy understeer in dry handling.
Ποσο θα πρεπει να λαβω υποψη την αρνητικη κρητικη στο tyrereviews περι υστερησης στο στεγνο,εντονης υποστροφης και μετριο φρεναρισμα στο στεγνο?
-
Negative - Relatively poor performance in the dry with extended dry braking and heavy understeer in dry handling.
Ποσο θα πρεπει να λαβω υποψη την αρνητικη κρητικη στο tyrereviews περι υστερησης στο στεγνο,εντονης υποστροφης και μετριο φρεναρισμα στο στεγνο?
Στο στεγνό όλα τα λάστιχα έχουν υπεραρκετή πρόσφυση μέχρι και αυτά που κάνεις πατινάζ στη βροχή. Μέχρι 30+ βαθμούς στον αέρα τα λάστιχα έχουν φοβερή πρόσφυση και με οριακή οδήγηση επί 2 ώρες. Πάνω από 30 βαθμούς δεν έχει νόημα αυτό το πράγμα όλα τα λάστιχα με οριακή οδήγηση θα τείνουν να γλιστρήσουν-σφυριξουν νωρίτερα. Για να σε διευκολύνω μπροστά έχω τα conti sc5.
Δεν έχουν μόνο σκληρά πλαϊνά αλλά στη διάσταση σου θα είναι έτσι και αλλιώς σκληρά.
Εγώ τα κατατάσσω σίγουρα ως εφάμιλλα των conti. -
@w202-amg said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Στο στεγνό όλα τα λάστιχα έχουν υπεραρκετή πρόσφυση
Όχι βέβαια. Η διαφορές είναι μεγάλες και στο στεγνό.
@w202-amg said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Πάνω από 30 βαθμούς δεν έχει νόημα αυτό το πράγμα όλα τα λάστιχα με οριακή οδήγηση θα τείνουν να γλιστρήσουν-σφυριξουν νωρίτερα.
Δεν είναι απόλυτο αυτό. Παλιά Bridgestone (τα ορθόδοξα, τα κούτσουρα), χαζοσπίναραν στον κρύο καιρό. Στην ζέστη βεντούζωναν.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]