-
Πιο όχι ποιο
-
Το προτερημα του αυτοκινητου ειναι η υβριδικοτητα. Ουτε το γκουπ της πορτας, ουτε η πχιοτητα κατασκευης, ουτε οι επιδοσεις
Με 5lt εντος, αυτο ειναι το χαρακτηριστικο που το καθιστα ελκυστικο, σε σχεση με τα 7αρια-8αρια των ανταγωνιστων BSUV
Σωστό η υβριδικότητα είναι. Κατι άλλο δεν βρίσκω και γω να ξεχωρίζει. Είναι όμως από τα οικονομικότερο λογω hybrid
Υπαρχουν και mild hybrid BSUV ανταγωνιστικά που είναι στο 5,5 με 6,5 ή και diesel που είναι πιο κάτω ακόμα.
Απλά το αναφέρω γιατι αναφέρες μόνο αυτά που είναι στο 7-8 που βεβαιως και υπάρχουν
-
Πιο όχι ποιο
παναθεμα σε δαιμονα του τυπογραφείου
-
-
Υπαρχουν και mild hybrid BSUV ανταγωνιστικά που είναι στο 5,5 με 6,5 ή και diesel που είναι πιο κάτω ακόμα.
Σωστά, αλλά όχι μέσα στην πόλη. Το 7-8 είναι εκεί που το υβρίδιο έχει 5. Όταν τα άλλα έχουν 5.5-6 το υβρίδιο έχει 4. Μόνο σε ταξίδι είναι μικρή η διαφορά. Ξεκάθαρα URBAN SUV, το έχουμε πει.
-
Όπως μας τόνισαν τα στελέχη της Toyota Hellas, κατά τη διάρκεια γνωριμία μας με το Yaris Cross στις Βρυξέλλες, τα αυτοκίνητα που έχουν προγραμματιστεί να έλθουν στη χώρα μας για το 2021 έχουν ήδη προπωληθεί, με τις συνολικές παραγγελίες μέχρι τώρα να έχουν ήδη ξεπεράσει τις 1.600!
εντυπωσιακο!
υπαρχει αλλο μοντελο με τετοια προπωληση τα τελευταια χρονια?
-
Ο κόσμος πλέον έχει καταλάβει ότι η Toyota είναι σοβαρή εταιρεία που δεν προσπαθεί να εντυπωσιάζει με 'ποιοτικό γκουπ' όταν κλείνουν οι πόρτες και άλλες βλακειουλες, αλλά σκοράρει 5 αστέρια στο crash test έχει στάνταρ ηλεκτρονικές ευκολίες οδήγησης που τα άλλα ούτε εχτρα και είναι από τα πιο ελαφρυα στην κατηγορία του .
Το απλό yaris μάλιστα είναι λίγο βαρύτερο από ένα mx-5 nd στην fullhybrid έκδοση!!!
-
cirus wrote:
Σωστά, αλλά όχι μέσα στην πόλη. Το 7-8 είναι εκεί που το υβρίδιο έχει 5. Όταν τα άλλα έχουν 5.5-6 το υβρίδιο έχει 4. Μόνο σε ταξίδι είναι μικρή η διαφορά. Ξεκάθαρα URBAN SUV, το έχουμε πει.
Τα έχουμε πει σαν το υβριδικο μεσα στην πόλη δεν έχει σε καταναλωση. Δεν λέω κάτι αντίθετο
-
Ε τώρα...... Προκαλείς...... Είναι δυνατόν να μη το γράψω
Χαχαχα
-
Ο κόσμος πλέον έχει καταλάβει ότι η Toyota είναι σοβαρή εταιρεία που δεν προσπαθεί να εντυπωσιάζει με 'ποιοτικό γκουπ' όταν κλείνουν οι πόρτες και άλλες βλακειουλες, αλλά σκοράρει 5 αστέρια στο crash test έχει στάνταρ ηλεκτρονικές ευκολίες οδήγησης που τα άλλα ούτε εχτρα και είναι από τα πιο ελαφρυα στην κατηγορία του .
Το απλό yaris μάλιστα είναι λίγο βαρύτερο από ένα mx-5 nd στην fullhybrid έκδοση!!!
Κανενας ποτε δεν είπε οτι η Toyota δεν είναι σοβαρή εταιρεία, αλίμονο αν ήταν ένς από τους μεγαλύτερους κατασκευαστες στον κόσμο. Δεν νομίζω να το αμφισβήτησε ποτε κανενας αυτο.
Κατι που για σένα είναι βλακειούλα για καποιον άλλο μπορεί να είναι σοβαρό και τουμπαλιν.
5 αστερια έχουν και οι άλλοι οχι μονο η Toyota
Στανταρ ηλεκτρονικές ευκολίες δίνουν πολλοί ακόμα όχι μόνο η Toyota
Το ότι είναι τόσο ελαφρύ στον βωμό της χαμηλότερης κατανάλωσης με hybrid κινητήρα είναι στα θετικά του αλλά χάνει σε άλλα πράγματα.
Γενικά είναι τα πιο οικονομικα μετά τα ηλεκτρικα και έχουν σχεδιαστεί λεπτομερώς για να το κάνουν αυτό και πραγματικα ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ. Αυτο είναι το μεγαλο ατού τους. Αν κοιτάξεις για αλλα πράγματα και οχι για κατανάλωση όπως πολλοί αλλοι ανθρωποι κοιτανε υπάρχουν ανταγωνιστές που τα προσφέρουν σε πολύ μεγαλύτερους βαθμους από την toyota. Είναι ανάλογα τι θες.
-
Ευτυχώς ή δυστυχώς ναι τις δοκίμασα back to back με fiesta, c3 aircross και Vitara και καμία τους δεν έκανε έτσι. Για το απλό Yaris μιλάω πάντα. Αλλά απ' ότι βλέπω στα ίδια επίπεδα θα κινηθεί και το cross.
Πέρα από τις πόρτες και η ποιότητα των υλικών μέσα επίσης κάτω του μετρίου στο Yaris... Από την άλλη ήταν αρκετά ικανοποιητικό στο δρόμο και με μοναδικά στοιχεία οπότε σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι φθηνότερο, δεν ενοχλεί τόσο η ποιότητα.
Όταν το cross όμως παίζει σε τιμές corolla, δεν υπάρχει δικαιολογία. Η corolla απ' ότι διαβάζω (δε την έχω δει ακόμη από κοντά) είναι αρκετά ανώτερη ποιοτικά παντού.
H Κορόλα είναι αρκετά 'ποιοτική' σε αυτά τα πράγματα, άνω του μέσου όρου πλέον.
Δεν έχετε δει τελευταίο ή προτελευταίο Camry στις βασικές εκδόσεις, τα πλαστικά του, διακόπτες και λοιπά στο εσωτερικό, με 'χειρόφρενο' στο αριστερό πόδι... να γελάς κλαίγοντας η ΤΟΥΟΤΑ, ή του ύψους ή του βάθους...
-
Γι αυτό λοιπόν αναρωτιέμαι, αφού μιλάμε για αστικό περιβάλλον, ποιος ο λόγος να πάρει κάποιος yaris cross αντί για corolla εφόσον μιλάμε για ίδια πάνω κάτω χρήματα; Επειδή είναι λίγο πιο ψηλό; Ξαφνικά το ύψος κοστίζει; Για πόλη μιλάμε... Την 4κίνηση δεν την υπολογίζω γιατί αν μπει κι αυτή εκεί είναι που αρχίζει και γίνεται αστεία η τιμή...
Ο μοναδικός λόγος ίσως να είναι το μήκος, αλλά και πάλι: Πόσο αξίζουν τα 20 εκατοστά λιγότερα, οι μικρότεροι εσωτερικοί χώροι και η εμφανώς χαμηλότερη ποιότητα; Ο ημιάκαμπτος αντί για τα διπλά ψαλίδια;
Να τονίσω πως αντιπαραθέτω 2 μοντέλα της ΙΔΙΑΣ εταιρίας, δεν βάζω καν στην εξίσωση τον ανταγωνισμό.
-
Πάντως στις ακριβότερες εκδόσεις καθόλου άσχημο δεν φαίνεται, το κλασικό ουδέτερο 'γερό' γιαπωνέζικο.
Κι αφού χωράνε τα κλιτσινάρια του φίλτατου γερμαναρά πίσω απ' τον εαυτό του, οι περισσότεροι θα βολευτούν.
Είναι το μοναδικό αμάξι που οικονομοτεχνικά με βάζει σε πειρασμό (εννοείται και το Βιτάρα_μόνο, αλλά εκεί οικονομοτεχνικά δεν έχει νόημα) και θα ήθελα να δω και οδηγήσω κάποια στιγμή, αν και πολύ φοβάμαι πως οι επιδόσεις του θα είναι μέρα με τη νύχτα με τον 1.5hdi & aisin, ενώ τα λεφτά για καύσιμα περίπου τα ίδια...
-
Γι αυτό λοιπόν αναρωτιέμαι, αφού μιλάμε για αστικό περιβάλλον, ποιος ο λόγος να πάρει κάποιος yaris cross αντί για corolla εφόσον μιλάμε για ίδια πάνω κάτω χρήματα; Επειδή είναι λίγο πιο ψηλό; Ξαφνικά το ύψος κοστίζει; Για πόλη μιλάμε... Την 4κίνηση δεν την υπολογίζω γιατί αν μπει κι αυτή εκεί είναι που αρχίζει και γίνεται αστεία η τιμή...
Ο μοναδικός λόγος ίσως να είναι το μήκος, αλλά και πάλι: Πόσο αξίζουν τα 20 εκατοστά λιγότερα, οι μικρότεροι εσωτερικοί χώροι και η εμφανώς χαμηλότερη ποιότητα; Ο ημιάκαμπτος αντί για τα διπλά ψαλίδια;
Να τονίσω πως αντιπαραθέτω 2 μοντέλα της ΙΔΙΑΣ εταιρίας, δεν βάζω καν στην εξίσωση τον ανταγωνισμό.
Αν εγώ χωρούσα στην υβριδική Κορόλα των 22 χιλιάδων και δεν ήταν τόσο χαμηλή που να νομίζω τουλάχιστον, πως θα βρει σε οποιαδήποτε ανωμαλία ή σκαλοπάτι, δεν θα κοιτούσα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα. Στην πράξη όμως, οι χώροι που διαθέτει για τις ανάγκες μου (σωματικές διαστάσεις, συνεχώς μειούμενη ευλυγισία και εξοχικό απόμερο, που σημαίνει σε κάθε ταξίδι το αμάξι γεμίζει από προμήθειες μέχρι μικροέπιπλα) το κατέστησαν απλά ακατάλληλο για τη συνήθη χρήση. Το Κορόλα είναι το τέλειο αν είσαι σχετικά φιτ και μπαίνεις μέσα με τον χαρτοφύλακά σου, το λαπτοπ και μια χειραποσκευή, για ένα ή δύο άτομα. Για παραπάνω δεν κάνει, κι αυτό το κενό υποτίθεται πως θα καλύψει μέχρι ένα μέρος στην Ελληνική αγορά το Cross. Είναι σαν να αναβαθμίζεται κατά 50% ο ωφέλιμος χώρος, πρακτικότητα, και δυνατότητα πρόσβασης σε κακοτράχαλο σε σύγκριση με την Κορόλα, με παραχώρηση ως προς την οδηγική αίσθηση (μικρό το κακό καθώς και τα δύο δεν είναι αυτοκίνητα επιδόσεων και κανένας δεν αγοράζει τα καθημερινής χρήσης ΤΟΥΟΤΑ για τα γκάζια τους) και πιθανόν την οικονομία κατ' ελάχιστον.
-
Γι αυτό λοιπόν αναρωτιέμαι, αφού μιλάμε για αστικό περιβάλλον, ποιος ο λόγος να πάρει κάποιος yaris cross αντί για corolla εφόσον μιλάμε για ίδια πάνω κάτω χρήματα;
Επειδή ήμουν στο ίδο δίλλημα και επέλεξα Corolla (για τους λόγους που αναφέρεις, σαφώς καλύτερο αυτοκίνητο σε ΟΛΑ με λιγότερα χρήματα!!), να σου πω γιατί κάποιος θα επιλέξει το Yaris Cross:
-
Γιατί ειναι SUV (μόδα και κυρίως όταν στην επιλογή μπαίνει η σύζυγος, ΠΟΤΕ γυναίκα δεν θα προτιμήσει το χαμηλό από τα αψηλό).
-
Γιατί είναι μόδα και κρατάει καλύτερα μεταπώληση.
-
Γιατί καβαλάει πιο εύκολα πεζοδρόμια και λακούβες.
-
Γιατί έτσι.
-
Γιατί τα αψηλά βολεύουν με μικρά παιδιά.
-
Ψυχολογικοί λόγοι ότι τα 15-20 εκ μικρότερο μήκος βοηθάνε στην πόλη (μέγα μύθος εκτός εαν μένεις στην Κυψέλη ή το Παγκράτι).
Το Κορόλα είναι το τέλειο αν είσαι σχετικά φιτ και μπαίνεις μέσα με τον χαρτοφύλακά σου, το λαπτοπ και μια χειραποσκευή, για ένα ή δύο άτομα. Για παραπάνω δεν κάνει,
Μόνο εδώ θα σταθώ, στα άλλα συμφωνώ! Σαφώς και κάνει για παραπάνω (εξάλλου έχει μεγαλύτερους χώρους από την 116 που είχα για 5 χρόνια ώς οικογενειακό). Άνετα πήγαμε 3 άτομα με αποσκευές διακοπές για 10 ημέρες. Μια χαρά χώρους έχει για ανθρώπους Μ.Ο (1.80 ύψος και 80-90 κιλά) και 3μελή οικογένεια. Είπαμε ΔΕΝ έχει χώρους για C Hatch αλλά όχι ότι χωράει μόνο μια βαλιτσα, μην το πάμε στο άλλο άκρο!
-
-
εγω παντως (οταν ερθει στις αντιπροσωπειες το Cross) θα κανω το δικο μου patented καροτσακι τεστ δλδ θα παω με το καροτσακι του μωρου και θα δω σε ποιο απο τα 2 Corolla vs Cross θα το φορτωσω πιο ευκολα
Φυσικα θα επιλεξω πρωινη ωρα (μην γινουμε και εντελως ρεζιλι)
-
εγω παντως (οταν ερθει στις αντιπροσωπειες το Cross) θα κανω το δικο μου patented καροτσακι τεστ δλδ θα παω με το καροτσακι του μωρου και θα δω σε ποιο απο τα 2 Corolla vs Cross θα το φορτωσω πιο ευκολα
Φυσικα θα επιλεξω πρωινη ωρα (μην γινουμε και εντελως ρεζιλι)
Σωστό, αλλά:
-
Για πόσα χρόνια πιστεύεις ότι θα έχεις καροτσάκι? Εμείς 2 χρόνια το κρατήσαμε
-
Και στο Κούγκα το Stokke (πεταμένα λεφτά!!) χώραγε με ζόρι και τελικά πήραμε και ένα μπαστούνι να κάνουμε την δουλειά μας.
-
-
Τώρα άμα σου πω ότι η δικιά μου σκούζει οπότε της λέω για ψηλο;;; Λες να είναι ελαττωματική;
Την παρακαλάω τόσες μέρες να πάμε να οδηγήσει το Vitara και όλο βρίσκει δικαιολογίες! Φοβάται τον όγκο για κάποιο ανεξήγητο λόγο.
Για το fiesta και το Yaris αμέσως έτρεξε.
Καλά το δε Yaris cross όταν της το έδειξε ο πωλητής στον υπολογιστή έβαλε τα γέλια... Της φάνηκε κακάσχημο. Ρόμπα γίναμε ένιωσα άσχημα χαχα.
-
Καλά το δε Yaris cross όταν της το έδειξε ο πωλητής στον υπολογιστή έβαλε τα γέλια... Της φάνηκε κακάσχημο. Ρόμπα γίναμε ένιωσα άσχημα χαχα.
Δίκιο έχει, δεν βλέπεται!!
-
Τώρα άμα σου πω ότι η δικιά μου σκούζει οπότε της λέω για ψηλο;;; Λες να είναι ελαττωματική;
Την παρακαλάω τόσες μέρες να πάμε να οδηγήσει το Vitara και όλο βρίσκει δικαιολογίες! Φοβάται τον όγκο για κάποιο ανεξήγητο λόγο.
Για το fiesta και το Yaris αμέσως έτρεξε.
Και η δική μου δεν θελει πολύ τα ψηλά
Δεν είναι η μοναδική που της φαίνεται κακασχημο. Για μένα είναι φυσιολογική αντιδραση, ειδικα με τόσα όμορφα BSUV στην κατηγορία. (2008, puma, moka κτλ) ποιο πολύ με κουασιμόδο μου φαίνεται τουτο. Αυτα βεβαια είναι γούστα σε άλλον το δείχνεις και λέει τι ομορφο που είναι. περι ορέξεως κολοκυθόπιτα. Το θέμα δεν είναι πως φαίνεται σε μας αλλά σε αυτούς που θα το αγοράσουν. Αν αρέσει σε εκείνους δεν μας πέφτει λόγος. Συζητηση να γίνεται.
Το απλό Yiaris δεν μου φαίνεται άσχημο, μια χαρα μου φαίνεται. Αλλά το cross ......
Toyota Yaris Cross