-
Καλά εννοείται ότι είσαι εξαίρεση της εξαίρεσης στην Ελλάδα, με παιδιά κιόλας. Ο μεσος ορος των αγοραστών θα το κρατήσει πάνω από δέκα ετη.
Με την ίδια λογική γιατί δεν αγοράζεις dsg;
Σιγά την εξαίρεση! Αλλά και έτσι να είναι, δεν έχουν σημασία αυτές οι λεπτομέρειες σε αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής και γενικής χρήσης, σημασία έχει η εγγύηση και να επισκέπετεται όσο πιο αραιαά γίνεται τα συνεργεία. Ναι Μάζτνα και Χόντα είναι στην κορυφή με την Τογιότα από κάτω. Αλλά εαν αυτό το πληρώσω 20-30% επάνω, τότε αρχίσει να μην έχει νόημα...λέω εγώ!
Δεν αγοράζω dsg (αλλά dct το σκέφτομαι σοβαρά!!) για πολλούς λόγους:
-
Κυριότερος: ανήκει στο κατάπτυσο γκρουπ που κατέστρεψε την αυτοκίνηση και δη τους Γάλλους.
-
Ελάχιστα αυτοκίνητα μου αρέσουν από το γκρούπ.
-
Με τα ίδια λεφτά υπάρχουν πολύ καλύτερα και ωραιότερα (για εμένα) αυτοκίνητα.
-
Δεν το γουστάρω...με ενοχλεί!
-
Όταν πάω να το πουλήσω θα φύγει δύσκολα λόγω dsg (ενώ ένα υβριδικό θα φύγει την επόμενη ημέρα).
-
-
Οπως η Χοντα φτιαχνουν αυτοκινητα σημερα, που θα ειναι αυτοκινητα και μετα απο τα χρονια μιας εγγυησης. Παρολο που εχω χρονια να παρω καθαροαιμο ιαπωνα, σε καποιον που δε μπορει να αλλαζει τα αυτοκινητα συχνα θα ηταν προσωπικο ατοπημα να του προτεινω κατι αλλο. Οσο για τα ΤΟΥΟΤΑ ειναι επισης αξιοπιστα επουδενι ομως, οδηγοκεντρικα ή ποιοτικά σε σχεση με τα Χοντα. Ακομη κυκλοφορουν crv hrv 20ετιας που αντεχουν να γυρισουν το κοσμο αρκετες φορες. Δε θα ελεγα το ιδιο για τους ευρωπαιους ανταγωνιστες τους. Αν υπαρχουν και αν τους θυμαστε...Απλα πραγματα.
-
Δοκιμη, μεταξύ yaris και jazz.
Πιο γρήγορο το jazz,
0.2 λιτρα /100χλμ οικονομικοτερο στην πολη το yaris.
Ίδια καταναλωση εκτός πόλης. 6.5 λιτρα/100χλμ και τα δυο
Καλύτερο φρενάρισμα στο yaris κατά 2 μετρα στα 100-0
Χωροι φυσικά jazz
Βλεπω καλύτερη διαχειρηση του αμαξώματος στο yaris κατά την δοκιμή αποφυγής εμπόδιου.
Δεν ξερω την γλώσσα αλλά αν κατάλαβα καλά..... 1500 ευρω κόστος αλλαγής μπαταρίας στο yaris..... 6500 ευρώ στο jazz!!!!!! Αυτό από μόνο του τρομάζει. Δεν ξέρω αν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε.
-
Λοιπόν,επειδή στο topic του Yaris cross ποσταρίστικε ένα συγκριτικό στο zeperfs, και για να δώσουμε ένα δίκιο στον Lap που υποστηρίζει ότι το Jazz είναι ίσως το πιο 'ομοιογενές' υβριδικό, δείτε έδω σε σύγκριση με τα άλλα υβριδικά (όσον αφορά το yaris cross σύγκριση στο site γίνεται με το απλό yaris,μια κι ακόμη δεν έχουν το cross).
https://zeperfs.com/en/match8682-8116-8761-6510-7880.htm
Kαι αν κάποιος σκεφθεί ότι το jazz είναι ελαφρύ,μικρότερο από Corolla και CHR δείτε τη σχέση βάρους/ιπποδύναμης που είναι ίδια με τα 1.800αρια Τoyota! Και παρά του ότι έχει τη μικρότερη ιπποδύναμη απ'όλα,εκεί που μετράει περισσότερο δηλ. στις ρεπρίζ είναι καλύτερο!! Τελικά οι Ιάπωνες της Honda κάτι καλό έχουν καταφέρει.. (Τα Toyota βέβαια έχουν καλύτερη κατανάλωση απ'αυτά που περιγράφονται,αλλά και το Jazz είναι το αμέσως καλύτερο μετά από αυτά).Επίσης καλή προσπάθεια κι οι Κορεάτες με το Kona.
Και το 'κλου' για το τέλος... κοιτάξτε προς το τέλος τον δείκτη perf/price ratio (επιδόσεων/τιμής) πόσο καλός είανι για το jazz.Aντίθετα,εδώ ο Σ έχει καταφέρει να πουλά +2000 ευρώ το honda από τη μέση τιμή του στον υπόλοιπο κόσμο και η Τoyota Hellas μείον 4-5000 ευρώ τα toyota από τον άλλο κόσμο !!! (δείτε τις μέσες τιμές στην αρχή). Το'χει θάψει το αμαξάκι ο Σάρα..
-
Ωραία σύγκριση. Η σύγκριση η σωστή είναι είτε με το yaris cross είτε αντίθετα με το απλο Jazz.
Αλλα οπως πολύ σωστά λες αυτήν έχει το site με αυτήν βολευόμαστε.
Πιστεύω πως το μεγάλο ηλεκτρικό μοτερ και η μία σχέση μεταοδησς του Jazz είναι ο λόγος και ο καταλύτης των καλών επιδοσεων. Μεγάλη ροπη και άμεση, ηλεκτρικό γαρ.
Οποτε πρέπει να έχουμε και αυτό στα υπόψιν μας. Αλλο πραγμα η ροπη σε κάποιες στροφες και ο πολλαπλασιασμος της με κάποια γρανάζια αλλά με μικρο φάσμα λειτουργίας, και άλλο μια σχέση ταχύτητας, ολη η ροπη ως τούβλο και καμια εναλλαγή γρανάζιων.
Δηλαδη θεωρώ πως λογικά θα υπάρχουν στιγμές που θα χάνει το προβάδισμα κατά τις ρεπριζ, αλλά τις αναπληρώνει από το συνεχές boostαρισμα.
Για αυτόν τον λόγο δεν το θεωρώ απλά ένα παράλληλο υβριδικο σύστημα και υποδεέστερο του συνδιαστικου της Toyoαt, αλλά ένα ενδιάμεσο στάδιο πριν τα ηλεκτρικά. Ως χρήση δηλαδή πρέπει να σου δίνει μισή γεύση από τους ηλεκτροκινητήρες που θα έχουμε στο μέλλον με τα ηλεκτρικά αυτοκινητα.
Μονο για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στη Honda.
Η τιμή είναι κακή. Αλλιώς τα εχει ολα όπως έχω πει. Χωρους, ανεση, ηχομονωση, παθητική ασφάλεια, αξιοπιστια κτλ.
-
Εαν το Jazz ήταν 'σωστά' τιμολογημένο στην Ελλάδα, ήδη θα το είχα στο γκαράζ μου, απλά πράγματα!
-
το πρόβλημα τιμολόγησης είναι πανευρωπαικό. Γαλλία,Γερμανία το jazz απο 22500 ξεκινάει
-
το πρόβλημα τιμολόγησης είναι πανευρωπαικό. Γαλλία,Γερμανία το jazz απο 22500 ξεκινάει
Nαι, όμως άλλο το 22.500 για τους Γερμανούς Γάλλους κ.ά. ευρωπαίους αγοραστές κι άλλο για τους Έλληνες.
Επίσης το Crosstar έξω ξεκινά από 27.000 (Ιταλία 27.150) ή και λίγο κάτω από 27.000 (Γερμανία 26.800) κι όχι από 29.000
Y.Γ. Επίσης, τώρα είδα ότι στη Ηοnda Γαλλίας (στη σελ. τους στο FB) προμοτάρουν κι έκπτωση 2.500(!) ευρώ για ορισμένα αυτοκίνητα ως τις 30/6/2021..
-
Νομίζω ότι η δική μας μεσαία έκδοση είναι πιο ακριβή από την ίδια έκδοση στην ευρωπη. Αν βάλουν και έκπτωση 2500 ευρώ τότε πλησιάζει ένα πλούσια εξοπλισμένο yaris ή ίσα με corolla.
-
Εδώ και 4 μήνες, η γυναίκα μου και η κόρη μου, άρχισαν να ψάχνουν για ένα καινούργιο μικρό - μικρομεσαίο αυτοκίνητο, με αρχικό κριτήριο να είναι αυτόματο και σέ αξία να είναι γύρω στα 22-23000 €. Γυρίσαμε όλες τις αντιπροσωπείες, είδαμε όλα τά μικρά μικρομεσαία, όπως έχουμε συνηθίσει να τά ονομάζουμε. Είδαμε και τά b-suv της κάθε μάρκας. Τα συμπεράσματα μου, οι γυναίκες είναι δύσκολες και στην επιλογή αυτοκινήτου. Επίσης, επειδή ακολουθούσα και εγώ για να τους εξηγήσω, ότι απορίες είχαν, διαπίστωσα ότι δεν χωρούσα σέ κανένα, εάν δεν κατέβαζα το κάθισμα τέρμα κάτω, για κάποιο λόγο, που μου εξήγησε και πωλητής, ανεβάζουν τά καθίσματα τέρμα ψηλά για να νιώθουν αφ' υψηλού οι υποψήφιοι αγοραστές!!! Αρχίσαμε να απορρίπτουμε τα diesel, τα πολύ μικρά σέ χώρους, όσα δεν είχαν καλή ορατότητα, τα ογκώδη χωρίς ουσιαστικά μεγαλύτερους χώρους, εντωμεταξύ οι γυναίκες άρχισαν να αποκτούν γνώσεις, μάθανε τά τούρμπο, τά τρικύλινδρα, τά υβριδικά, τα ηλεκτρικά, τόν κάθε τύπο αυτόματου κιβωτίου, τί σημαίνει ποιότητα στο αυτοκίνητο, καθώς και όλα τά σύγχρονα συστήματα ασφαλείας. Κάπως έτσι ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος, επισκέψεων, στα πολύ λιγότερα πλέον επιλεγμένα, μετά το πρώτο ξεσκαρτάρισμα, καθώς και σε αυτά που δεν είχαμε δει στον πρώτο γύρο γιατί δεν υπήρχαν στις εκθέσεις. Επίσης διαπίστωσαν ότι ίσως να ανέβαζαν λίγο το διαθέσιμο ποσό για την αγορά, για να πάρουν αυτό που πραγματικά τούς αρέσει και καλύπτει τις ανάγκες τους ιδίως σε θέματα ασφαλείας. Η δική μου διαπίστωση, ότι τα καινούργια αυτοκίνητα είναι πλέον πολύ κλειστοφοβικά, σχεδιασμένα λες και θέλουν να νομίζεις ότι είσαι σε πολεμίστρα. Κάπως έτσι αρχίσαμε και τά λίγα τέστ ντραιβ, δεν βρίσκεις εύκολα αυτόματο, εκτός των υβριδικών. Πριν λίγες μέρες περιοριστήκαμε σε δύο τρεις επιλογές. Όσπου πήραν τηλέφωνο και από την αντιπροσωπεία της Honda, καθώς υπήρχε διαθέσιμο jazz για να το δούμε από κοντά και να κάνουμε test drive. Δεν το είχαμε ξαναδεί. Πράγματι πήγαμε το είδαμε, έκαναν το test drive, με τον πωλητή, εγώ περίμενα και μετά από τουλάχιστον μισή ώρα, ήρθαν στην έκθεση και συζητούσαν τίς λεπτομέρειες της αγοράς. Η ετυμηγορία τους: αυτό ψάχναμε αλλά δεν ξέραμε ότι υπάρχει και μάλιστα ετοιμοπαράδοτο. Στην φουλ έκδοση executive, από δέρμα μέχρι εργοστασιακό συναγερμό, ψάχναμε τί δώρο να μας κάνουν, πέρα από την κάποια μικρή έκπτωση του πωλητή. Η ετυμηγορία της κόρης μου, αφού κρατούσε στοιχεία για ότι είδαμε, ότι τελικά δεν είναι τόσο ακριβό για αυτά που προσφέρει. Η δική άποψη, ακριβό αλλά αξίζει.
-
Στην φουλ έκδοση executive, από δέρμα μέχρι εργοστασιακό συναγερμό, ψάχναμε τί δώρο να μας κάνουν, πέρα από την κάποια μικρή έκπτωση του πωλητή.
Kαλοτάξιδο και καλορίζικο! Αν επιτρέπεται, σε ποια αντιπροσωπεία και τελικά τι δώρο σας έκαναν και πόσο ήταν η έκπτωση;
-
Καλά και ασφαλή χιλιόμετρα να έχετε και ευχαριστούμε για τις εντυπώσεις σας
-
Νομίζω το καλύτερο στην κατηγορία του, value for money δεν το λες, αλλά καλύπτει άριστα πολλές ανάγκες μετακίνησης και μεταφοράς.
Συγχαρητήρια για την επιλογή σας, απλά αναρωτιέμαι και εγώ για την τιμή, και το χρώμα!
Καλοταξιδο, να το χαρείτε με υγεία.
-
Τα αυτοκίνητο αγοράστηκε από τον Σαρακάκη στην Θεσσαλονίκη, τελική τιμή 26.500, μείον 150 έκπτωση και δώρο τά πολύ όμορφα ανοξείδωτα διακοσμητικά - προστατευτικά στα μπροστινά μαρσπιέ. Χρώμα λευκό platinum pearl, ταιριάζει με το λευκό σαλόνι
-
Καταπληκτικό χρώμα, του πάει πολύ από ότι έχω δει στο ίντερνετ.
Φανταστική έκπτωση, έπρεπε να τους κεράσεις και κάνα καφέ για την εξυπηρέτηση!
Πέρα από την πλάκα, επαναλαμβάνω τις ευχές μου για υγεία και πολλά και καλά χιλιόμετρα!
Ερώτηση: τι άλλα αυτοκίνητα έχετε στην οικογένεια;!
-
Από ότι φαίνεται είναι το καλύτερο b seg. Και εγω αν είχα αυτά τα χρήματα άμεσα διαθέσιμα θα το κοιτούσα πάρα πολύ σοβαρά. Τα κάνει όλα πάρα πολύ καλά.
-
Καλοτάξιδο και να το χαρείτε με Υγεία!
-
Φήμες λένε ότι ο πωλητής πηρε προαγωγή σε περιφερειάρχη αφου κατάφερε να πουλησει το ακριβότερο b segment με 150 ευρώ έκπτωση.
Τον κοιτουν όλοι είτε μέ σεβασμό είτε με βλέμμα φθόνου. Οι δε κυρίες έχουν εντοπίσει το επόμενο αστέρι των αγορών.
-
Ένα πιο εκτεταμένο review -σε ορισμένα συγκριτικά στοιχεία με άλλα της κατηγορίας του- από το Quattroruote για το Jazz
Από αυτά που είναι πιο ενδιαφέροντα (κι εκτός από εκείνα που ξέρουμε ήδη), λέει πως τα φρένα είναι ικανοποιητικά,αλλά παρουσιάζουν κόπωση σε συνεχόμενα φρεναρίσματα,πέτυχαν σε τυποποιημένη διαδρομή 150km κατανάλωση 20,4km/lt -οριακά καλύτερη από yaris- και σε πόλη μπορεί να φτάσει και 26km/lt (3,84lt/100km),πετυχαίνει την καλύτερη επίδοση από τα συγκρινόμενα σε επιτάχυνση 80-120km/h,ο χώρος αποσκευών τον βρήκανε -όπως σε όλα- μικρότερο από το δηλωθέν (εκτός από το yaris που μέτρησαν 300λτ αντί για τα 286).Κάποιες μικροατέλιες στο φινίρισμα στην ένωση του μπροστινού φτερού (όμως λένε πως είναι φυσιολογικό για την Β κατηγορία.Η ανάρτηση ισορροπεί μια χαρά ανάμεσα στην άνεση και στην σταθερή συμπεριφορά σε ταξίδι.
Το κορυφαίο, ότι στην Ιταλία ξεκινά από περίπου 21.000 που μαζί με προσφορά κι εκπτώσεις full hybrid φθάνει τα 18.000 !
-
Από dB είναι πολύ μέτριο, περίμενα πολύ καλύτερα από ένα τέτοιο μοντέλο. Φυσιολογικά το Sandero είναι το χειρότερο. Τρομερή έκπληξη το Yaris στο kickdown είναι το χειρότερο από όλα με μεγάλη διαφορά, αυτό θα δημιουργεί τεράστια διαφορά θορύβου μέσα στην καμπίνα, και επειδή το αυτί λειτουργεί πολύ συγκριτικά, θα δημιουργείται μεγάλη εντύπωση.
256λιτρα το Jazz, τελικά το Yaris περισσότερο! 310 το Sandero και το αστείο 220λιτρα το i20.
0-100 9.5 Jazz - 10.1 Yaris - 10.8 i20 - 11.7 το Sandero.
80-120.
7.5 Jazz - 8.5 Yaris - 11.5 i20 - 13.3 Dacia
Honda Jazz 2020 Hybrid