-
Dublin wrote:
Γενικά αν πας για Yaris, το selling point είναι η υβριδικότητα κατ' εμέ, αν πας σε συμβατική λύση τότε υπάρχουν πολλές επιλογές.
Ποιος ατμοσφαιρικός δίνει 121 άλογα με περίπου 180ΝΜ ροπής σε ενδιαφέρον οδηγικά σουπερμίνι;
Ποιος δίνει; Γιατί του νέου yaris είναι 145 Nm η ροπή. Στον 1,5 μη-υβριδικό.
-
Mea culpa. Έχεις δίκιο για την ροπή. Αλλά και πάλι ο ανταγωνισμός δίνει σε ατμόσφαιρα λιγότερα από 100 άλογα. Πολύ φθηνότερα, σύμφωνοι, αλλά με βασικό εξοπλισμό, μιας και κινητήρες 70-80 αλόγων δεν μπαίνουν σε μεσαίες - υψηλές εξοπλιστικές εκδόσεις.
Σε επιδόσεις θα είναι πάλι χαμηλότερα απ' τον ανταγωνισμό, όμως μήπως σε κατανάλωση και κόστη χρήσεις είναι πιο φθηνό; Όχι τόσο φθηνότερο όσο το hybrid αλλά και πάλι φθηνό.
-
Καλά δεν είναι και καμιά επιτυχία το 2020 ατμοσφαιρικός 1.5 με 145Νm ροπή και 120 άλογα.
Κάποια Alfa έβγαζε μια 156 και 147 πριν από 20+ έτη με 146Νm και 120hp (ο.κ. με 100 κ.εκ. παραπάνω, 1.6 twinspark).
Α ρε Ιταλοί, πως τα καταφέρατε έτσι μετά από τόσα χρόνια...
-
Και η Toyota είχε παρόμοια νούμερα στα μέσα του 90 αλλά τι έχει να λέει αυτό;
-
Δεν ξέρω! Περισσότερο νοσταλγικό είναι το θέμα. Όπως λέει και ο Bryan εδώ https://youtu.be/te23H1AFOgA?t=67 σαν tribute στα δυνατά ατμοσφαιρικά που υπήρχαν παλιότερα. Με τους αριθμούς δεν θα προτιμούσες ποτέ έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα σε αυτοκίνητο το 2020
-
Δεν ξέρω! Περισσότερο νοσταλγικό είναι το θέμα. Όπως λέει και ο Bryan εδώ https://youtu.be/te23H1AFOgA?t=67 σαν tribute στα δυνατά ατμοσφαιρικά που υπήρχαν παλιότερα. Με τους αριθμούς δεν θα προτιμούσες ποτέ έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα σε αυτοκίνητο το 2020
Εξαρτάται από το αυτοκίνητο και τον κινητήρα. Σε μικρά, καθημερινά, αυτοκινητάκια, προφανώς και δύσκολα θα επέλεγε κανείς το ατμοσφαιρικό. Σε σπορ όμως αλλάζει...
-
Όμορφο και εξωτερικά και εσωτερικά και σίγουρα θα είναι και αξιόπιστο ΑΛΛΑ το τωρινό ξεκινάει από 11.500€ και στο Γαλλικό site της toyota το νέο yaris ξεκινά από 16000€. Αν κοστίζει το 1000αρι 12500€, το 1500αρι 13500€ και το υβριδικό 16500€ θα πουλήσει καλά στην Ελλάδα. Αν ξεκινάει από 16000€ θα πάει απατο. Εδώ 16200€ κοστίζει η corolla sedan. Ποιος θα δώσει 16000€ για 1000αρι yaris
-
Τελικά έπεσα έξω. Από 17335€ το υβριδικό,1000€ ακριβότερο από το τωρινό.
https://www.car.gr/29984080-toyota-yaris-new-yaris-hybrid-dynamic-force
-
Μάλλον για τιμή εισαγωγής μου κάνει αυτό και όχι επίσημι τιμή Toyota Hellas. Ακόμα δεν έχει έρθει επίσημα Ελλάδα, μετά τον Σεπτέμβριο. Αυτό είναι 100% εισαγωγής.
-
Αρα ενα 20 αρι οπως το βλεπουμεμστο video προωθησης;
Χμμμμ, δεν ειναι κακη τιμη
-
Ποιο είναι το μειονέκτημα να πάρει κάποιος ένα αυτοκίνητο παρα-εισαγωγής;
Γενικά πώς βλέπετε τη τιμή του, έστω και παρα-εισαγωγής;
-
Μια χαρα, αν σκεφτεις οτι εχει standard το toyota sense
-
Μάλλον για τιμή εισαγωγής μου κάνει αυτό και όχι επίσημι τιμή Toyota Hellas. Ακόμα δεν έχει έρθει επίσημα Ελλάδα, μετά τον Σεπτέμβριο. Αυτό είναι 100% εισαγωγής.
Η προσφορά είναι από την toyota στην Γλυφάδα. Επίσημα θα έρθει τον Σεπτέμβριο αλλά παραγγελίες γίνονται 2-3 μήνες πιο πριν. Αν η τιμή είναι πραγματική είναι λογική και αν υπάρξει και καμιά καμία προσφορά ακόμα καλύτερα. Λογικά το 1000αρι θα κοστίζει 13.000€ και το 1500αρι 14.000€.
Το 1500αρι με τα 120 άλογα θα είναι γρήγορο μιας και το yaris ζυγίζει 1000 κιλά. Θα θυμίζει 106 rallye από πλευράς γκαζιού.
-
Συγνωμη αλλα τα ραλλακια τα κατοχυρωσαμε εμεις στην suzuki..βρειτε αλλον κουβα.
-
Συγνωμη αλλα τα ραλλακια τα κατωχυρωσαμε εμεις στην suzuki..βρειτε αλλον κουβα.
Ισχύει από πλευράς γκαζιου. Λογικά ομως το toyota θα είναι πιο στιβαρό γιατί άνοιξα την πόρτα του νέου swift και μου θύμισε αμάξι του 1980. Φτερό στον ανεμο
-
Δεν θα έλεγα ότι υπάρχουν σοβαρά μειονεκτήματα, εφόσον υπάρχει πανευρωπαϊκή εγγύηση (εκτός ίσως από το να μην έχουν τα στοιχεία σου σε ενδεχόμενη ανάκληση). Αλλά σε ένα αυτοκίνητο που δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα οι τιμές, τότε ο κίνδυνος είναι κάποιος να το πληρώσει πιο ακριβά από όσο θα κοστίζει όταν εισαχθεί κανονικά. Αυτό έγινε με το new Captur που ορισμένοι έφεραν εισαγωγή από Ε.Ε. και η τιμή έβγαινε πιο ακριβά από όσο όταν ήρθαν επίσημα από τον Θ.
Τώρα εαν η Dimco δίνει την επίσημη τιμή (την οποία η Τογιότα μου είπε γραπτά ότι θα την ανακοινώσει μετά τον Σεπτέμβριο), τότε δικό μου λάθος. Απλά ήξερα ότι δεν έχουν ανακοινωθεί τιμές, ούτε καν στους επίσημους εμπόρους.
Πάντως τα €17.500 είναι πολύ καλή τιμή, αλλά δεν γνωρίζω εξοπλισμό.
-
Dublin wrote:
Δεν θα έλεγα ότι υπάρχουν σοβαρά μειονεκτήματα, εφόσον υπάρχει πανευρωπαϊκή εγγύηση (εκτός ίσως από το να μην έχουν τα στοιχεία σου σε ενδεχόμενη ανάκληση). Αλλά σε ένα αυτοκίνητο που δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα οι τιμές, τότε ο κίνδυνος είναι κάποιος να το πληρώσει πιο ακριβά από όσο θα κοστίζει όταν εισαχθεί κανονικά. Αυτό έγινε με το new Captur που ορισμένοι έφεραν εισαγωγή από Ε.Ε. και η τιμή έβγαινε πιο ακριβά από όσο όταν ήρθαν επίσημα από τον Θ.
Τώρα εαν η Dimco δίνει την επίσημη τιμή (την οποία η Τογιότα μου είπε γραπτά ότι θα την ανακοινώσει μετά τον Σεπτέμβριο), τότε δικό μου λάθος. Απλά ήξερα ότι δεν έχουν ανακοινωθεί τιμές, ούτε καν στους επίσημους εμπόρους.
Πάντως τα €17.500 είναι πολύ καλή τιμή, αλλά δεν γνωρίζω εξοπλισμό.
Σωστός, και εμένα μου ήρθαν στο μυαλό εκείνες οι τιμές του Captur και δεν είχα προσέξει ότι δεν έχουν ουσιαστική έκδοση στην αγγελία, οπότε δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πολλά. Αναφέρει άσπρο χρώμα, μάλλον κάποιο χωρίς χρέωση, και δεν ξέρουμε και τελική τιμή με το κλειδί στο χέρι, που λέμε. Είναι λίγο ρευστά ακόμη.
-
Lap wrote:
Ισχύει από πλευράς γκαζιου. Λογικά ομως το toyota θα είναι πιο στιβαρό γιατί άνοιξα την πόρτα του νέου swift και μου θύμισε αμάξι του 1980. Φτερό στον ανεμο
Του 80 ειχαν κατι λαμαρινες, σαν πετρα μηπως εννοεις του 30 ....oh wait.
Μηπως ξοδεψαν εκατομμυρια στην εξελιξη για να φτιαξουν μια παναλφρη πορτα που να προσφερει προατασια....Μπα...
-
apolonios wrote:
Lap wrote:
Του 80 ειχαν κατι λαμαρινες, σαν πετρα μηπως εννοεις του 30 ....oh wait.
Μηπως ξοδεψαν εκατομμυρια στην εξελιξη για να φτιαξουν μια παναλφρη πορτα που να προσφερει προατασια....Μπα...
Δεν λέω ότι δεν είναι ασφαλές αλλά είχε μακράν την πιο ελαφριά πόρτα σε σχέση με τα άλλα μικρά των άλλων εταιρειών. Μου θύμισε πόρτα saxo η 106.
-
Πιο ελαφρια ειναι η πορτα του swift απο αυτην τριθυρου ραλλακι...στο υπογρσφω.
Γενικα εκαναν τεραστιων διαστασεων προσπαθεια να το κανουν πανλαφρο χωρις να χανει σε αισθηση στιβαροτητας και ασφαλειας.
Αν οδηγησεις ραλλακι και swift θα νομιζεις ουι μπηκες σε μονολιθικο τσιμεντενιο πλαισιο, δεν μιλω για αισθηαη βαρους αλλα για αισθηαη στιβαροτητας.
Οκ τα ραλλακια πλεον ειναι παλια και οι συγκρισεις ειναι αδικες αλλα η διαφορα στην αισθηαη του πλαισιου σε στροφες κτλ ειναι κυριολεκτικα η μερα με τη νυχτα.
Και τα ραλλακια ακομα και σημερα τραβαει η μπογια τους.
2020 Toyota Yaris