-
Ναι έχουν καλύτερες τιμές από αρκετές χώρες στην Ευρώπη. Το ίδιο νομίζω με το Honda Jazz.
Για πλάκα κοίταξα τι τιμές έχουν στη Peuegeot, και έχουν το 3008 με 19.900 και το 5008 20.900ευρώ!
Το 2008 ξέρετε από που ξεκινάει;;; 14.200!!
-
Έτσι ναι, το αγοράζω το 2008
-
Έτσι ναι, το αγοράζω το 2008
Όχι ρε συ, έχουν και το Swift!
-
Σωστός!
Ακυρο το 2008
-
Σωστός!
Ακυρο το 2008
xχαχα! έτσι...να κρατάμε και χαρακτήρα!!
Ξέρεις από πόσο ξεκινάει το Swift?
δεν έψαξα πολύ τιμές και εκδόσεις γιατί ήταν λίγο ποιο μπερδεμένο, πάντως ξεκινάει από 9.900ευρώ!
Kamiq ξεκινάει από 15.000(τρελό, ποιο ακριβά από το 2008), Karoq 18.900. Scala 14700 περίπου.
Τα ντόπια δεν είναι ιδιαίτερα φθηνά..
Πάντως από τις τιμές που βλέπω, το Yaris θα είναι αρκετά ακριβότερο Ελλάδα.
C-HR 20.700 και το μη υβρυδικό Yaris ξεκινάει από 12.400, με τον υβριδικό κινητήρα εκτοξεύεται σε τιμή.
-
Να πω την μαύρη αλήθελα από 11 έπρεπε να ξεκινά το swift και 14500 με πινακίδες το glx hybrid. Αυτές είναι φυσιολογικές τιμές για εμένα. Αν το σκεφτείς και βγάλεις τον δασμό 10% που έχει καπέλο πανω του, τόσο βγαίνει χοντρικά.
Γιατί όμως Τσεχία είναι τόσο φθηνα;
-
Να πω την μαύρη αλήθελα από 11 έπρεπε να ξεκινά το swift και 14500 με πινακίδες το glx hybrid. Αυτές είναι φυσιολογικές τιμές για εμένα. Αν το σκεφτείς και βγάλεις τον δασμό 10% που έχει καπέλο πανω του, τόσο βγαίνει χοντρικά.
Περα απο το οτι ειναι ειναι παραγωγος αυτοκινητων χωρα εχει αλλο νομισμα. 447500 σε σχεση με τα 18950 στην Γαλλια ειναι ενα πολλαπλασιο.
Που σημαινει οτι μπορει να αλλαζει την ισοτιμια του νομισματος και να κανει την τιμη σε ευρω οτι θελει.
Σε καθε περιπτωση εμας μας ενδιαφερει ποσο θα κανει εδω περα. Οι τιμες στην Γαλλια οντως ειναι ακριβες αλλα το ιδιο ειναι οι τιμες BMW πχ σε σχεση με Ιταλια οπου η Ιταλια ειναι πολυ φθηνοτερη για το ιδιο ακριβως αμαξι.
-
Γιατί οι τιμές έχουν σχέση και με το βιωτικό (οικονομικό) επίπεδο κάθε χώρα. Οι κατασκευαστές πουλάνε σε διαφορετικές τιμές σττην κάθε χώρα. Για παράδειγμα δες τιμές των μικρών αυτοκινήτων στην Γερμανία σε σχέση με την Ελλάδα, είναι πολύ πιο φτηνά στν Ελλάδα και έχουμε και μεγαλύτερο ΦΠΑ και ΕΤΤ. Οπότε η χονδρική τιμή είναι περί το 30% (ίσως και περισσότερο!) χαμηλότηερη στην Ελλάδα.
-
Υπάρχει γενικά ένας μύθος γύρω από τις οικονομικές δυνατότητες των Ελλήνων, τουλάχιστον μέχρι την οικονομική κρίση και ουσιαστικά τη χρεοκοπία του Ελληνικού κράτους, ήμασταν ένα από τα πλουσιότερα κράτη του ΚΟΣΜΟΥ και με πολίτες ακόμη ποιο πλούσιος, όχι μόνο της Ευρώπης.
Θυμάμαι από τα στοιχεία μου, το 2003 ήμασταν 24ο κράτος, παγκοσμίως. Μέχρι το 2005 ήταν το αποκορύφωμα του Νεο Ελληνικού κράτους, δυστυχώς από εκεί και έπειτα οι αυριανοί ιστορικοί θα μελετούν τις απαρχές του τέλους του (που φυσικά είναι λάθη δεκαετιών, λαοί και πληθυσμοί δεν καταστρέφονται σε 1 δεκαετία). Νομίζω πολλοί δεν καταλαβαίνουν το νούμερο, πρακτικά στα τέλη του 20ου αιώνα θα μπορούσαμε να είχαμε κυριολεκτικά αγοράσει κάποιες Βαλκανικές χώρες, και να είχαμε λύσει γεωπολιτικά προβλήματα, που αναμφίβολα θα καταστρέψουν το Ελληνικό κράτος τις επόμενες δεκαετίες.
Το 2014 ήμασταν 43 από 166 χώρες. Τώρα είμαστε γύρω στο 49-50.
Επίσης, όπως φαίνεται, υπήρχε, και υπάρχει, αρκετό 'λίπος' ακόμη, από αφορολόγητα, μαύρα και άραχνα χρήματα, και είναι ενδεικτικό, ότι από όλες τις λίστες που ανοίχτηκαν και τις off shore που ελέγθηκαν παγκοσμίως, το Ελληνικό κράτος ΔΕΝ διεκδίκησε ποτέ να πάρει ή να φορολογήσει χρήματα πίσω!
Falciani list 130.000 ονόματα (2.000 Έλληνες στην HSBC Geneva μόνο), 54.000 Έλληνες έβγαλαν από την Τράπεζα της Ελλάδος 22.000.000.000 (!!) τις αρχές της κρίσης, και άλλα πολλά.
-
Υπάρχει γενικά ένας μύθος γύρω από τις οικονομικές δυνατότητες των Ελλήνων, τουλάχιστον μέχρι την οικονομική κρίση και ουσιαστικά τη χρεοκοπία του Ελληνικού κράτους, ήμασταν ένα από τα πλουσιότερα κράτη του ΚΟΣΜΟΥ και με πολίτες ακόμη ποιο πλούσιος, όχι μόνο της Ευρώπης.
Θυμάμαι από τα στοιχεία μου, το 2003 ήμασταν 24ο κράτος, παγκοσμίως. Μέχρι το 2005 ήταν το αποκορύφωμα του Νεο Ελληνικού κράτους, δυστυχώς από εκεί και έπειτα οι αυριανοί ιστορικοί θα μελετούν τις απαρχές του τέλους του (που φυσικά είναι λάθη δεκαετιών, λαοί και πληθυσμοί δεν καταστρέφονται σε 1 δεκαετία). Νομίζω πολλοί δεν καταλαβαίνουν το νούμερο, πρακτικά στα τέλη του 20ου αιώνα θα μπορούσαμε να είχαμε κυριολεκτικά αγοράσει κάποιες Βαλκανικές χώρες, και να είχαμε λύσει γεωπολιτικά προβλήματα, που αναμφίβολα θα καταστρέψουν το Ελληνικό κράτος τις επόμενες δεκαετίες.
Επίσης, όπως φαίνεται, υπήρχε, και υπάρχει, αρκετό 'λίπος' ακόμη, από αφορολόγητα, μαύρα και άραχνα χρήματα, και είναι ενδεικτικό, ότι από όλες τις λίστες που ανοίχτηκαν και τις off shore που ελέγθηκαν παγκοσμίως, το Ελληνικό κράτος ΔΕΝ διεκδίκησε ποτέ να πάρει ή να φορολογήσει χρήματα πίσω!
Falciani list 130.000 ονόματα (2.000 Έλληνες στην HSBC Geneva μόνο), 54.000 Έλληνες έβγαλαν από την Τράπεζα της Ελλάδος 22.000.000.000 (!!) τις αρχές της κρίσης, και άλλα πολλά.
'Υπάρχει γενικά ένας μύθος γύρω από τις οικονομικές δυνατότητες των Ελλήνων'
Στο παραπάνω είναι όλο το ζούμι. Πάμπλουτοι ελληνικής υπηκοότητας υπήρχαν από πάντα, και όλων των βαθμίδων μέχρι τα λαμόγια κατωτέρας υποστάθμης, που κερδοσκοπούσαν όπως μπορούσαν.
Οι ανισότητες όμως των εισοδημάτων εντός Ελλάδος, είναι ίσως οι εντονότερες απ' όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη και θα μπαίνουν ψηλά και στη παγκόσμια λίστα. Οπότε υπάρχει ο μύθος των φτωχών Ελλήνων και ο άλλος μύθος των πλουσίων Ελλήνων. Η πραγματικότητα στην Ελλάδα είναι η συνήθης στις κακοδιαχειριζόμενες χώρες υψηλής θεσμικής διαφθοράς, να υπάρχουν λίγοι ασυνήθιστα πλούσιοι και πολλοί ασυνήθιστα φτωχοί.
-
Το είχα γράψει και εγώ αυτό παλιά.
με δανεικά είχαμε μεγέθυνση ΑΕΠ τα οποία μπορούσε να τα μετατρέψει σε αναπτυξη, αλλά οντως είμασταν 4 θέσεις κάτω από τους 20 πλουσιότερες χώρες του πλανήτη.
Α ρε, πασοκαρα
Γενικα και προσωπικά αυτό το νούμερο με έκανε υπερήφανο. Να ανηκω σε μια τόσο προηγμένη οικονομία, τουλάχιστον στα νουμερα. Γενικά, εγώ και 100στη θέση να είμαστε πάλι υπερήφανος είμαι γιατί μ αρέσει πολύ η Ελλαδίτσα μου, με κατηγορούν ως τοπικιστη οι φίλοι μου, αλλά ο.κ Δεν με χαλάει να είμαστε ξανά στους 20 πλουσιότερες χώρες, με κοινωνικά όμως χαρακτηριστικά που να απολαμβάνουν όλοι οι Έλληνες και οι πολίτες της χωρας στοιχεία της πλούσιας οικονομίας σε τομείς όπως υγεία, παιδεία, κοινωνικό κράτος κτλ για μενά αυτό είναι στοιχείο πατριωτισμού.
Mods ας μεταφερθεί στο τοπικό πολιτική, και εντάξει μην βρίζετε απο μεσα σας, sorry για το offtopic
-
Στην πραγματικότητα όλα αυτά τα χρόνια, ήμασταν πλούσιοι πολίτες σε ένα φτωχό -κι όχι πλούσιο- κράτος.
Και η φούσκα όταν έσκασε το απέδειξε αυτό. Απλά, έγιναν φτωχότεροι και οι πολίτες αυτού του προϋπάρχοντος,φτωχού κράτους.
-
Τι αυτοκίνητα αγοράζουμε;
Πόσα σπίτια έχουμε;
-
Dublin wrote:
'Υπάρχει γενικά ένας μύθος γύρω από τις οικονομικές δυνατότητες των Ελλήνων'
Στο παραπάνω είναι όλο το ζούμι. Πάμπλουτοι ελληνικής υπηκοότητας υπήρχαν από πάντα, και όλων των βαθμίδων μέχρι τα λαμόγια κατωτέρας υποστάθμης, που κερδοσκοπούσαν όπως μπορούσαν.
Οι ανισότητες όμως των εισοδημάτων εντός Ελλάδος, είναι ίσως οι εντονότερες απ' όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη και θα μπαίνουν ψηλά και στη παγκόσμια λίστα. Οπότε υπάρχει ο μύθος των φτωχών Ελλήνων και ο άλλος μύθος των πλουσίων Ελλήνων. Η πραγματικότητα στην Ελλάδα είναι η συνήθης στις κακοδιαχειριζόμενες χώρες υψηλής θεσμικής διαφθοράς, να υπάρχουν λίγοι ασυνήθιστα πλούσιοι και πολλοί ασυνήθιστα φτωχοί.
Επειδή έχω ζήσει σε κάποιες χώρες, και έχω επισκεφθεί ακόμη περισσότερες, όταν με ρωτούσαν για την Ελλάδα προ-κρίσης, την χαρακτήριζα σαν το Στρουμφοχωριό. Στον κόσμο μας. Κοίτα πόσα και τι αυτοκίνητα αγοράζουμε, πόσα σπίτια έχει η πλειονότητα των Ελλήνων κλπ.
Δεν αντιλέγω ότι με την 'κρίση' φτωχοποιήθηκε ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων, αλλά να δεις φτώχεια σε δυτικές δημοκρατίες, και να βάλεις τα πόδια στον ώμο για να σωθείς. Μη μιλήσω για Ασία/Αφρική, νομίζω δεν χρειάζεται. Ή για την Μέκκα του πολιτισμού, Η.Π.Α..Στο κέντρο και σε κάποια μέρη των Τιράνων ξέρεις τι αυτοκίνητα και χλιδή είδα; 4 λεπτά περπατώντας ποιο πέρα, απόλυτη ανέχεια, ακόμη και στο κέντρο.
Επίσης τα στοιχειά των διαφυγόντων κεφαλαίων στο εξωτερικό μιλάει για πολλές εκατοντάδες χιλιάδες Έλλήνων, μόνο 2 λίστες που ανέφερα αφορούν περίπου 55.000 άτομα, 55.000 οικογένειες είναι πολύς κόσμος, όχι 50 εφοπλιστές και 50 μεγαλο-κεφαλαιούχους..τα διαφυγόντα κέρδη σε φορολογία μόνο είναι δις ευρώ, αυτά φώναζε η Ευρώπη, αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα, και φταίνε μόνο οι έξω για ότι συμβαίνει εδώ..food for thought.
Μόνο τα λεφτά που φαγώθηκαν στα μπουζούκια στα 90-00'ς φτάνουν να αγοράζαμε τα μισά Βαλκάνια (εκτός από Ρουμανία, που είναι μεγάλη, και καμιά Κροατία που δεν θα τη θέλαμε, και καμιά Σλοβενία που δεν θα ήθελε!).
-
Τι αυτοκίνητα αγοράζουμε;
Πόσα σπίτια έχουμε;
Έχει πήξει ο κόσμος σε Volvo και 3008.. Qasqai 2o σε πωλήσεις συνολικά στην Ελλάδα το 2019, το XC40 είχε πουλήσει περισσότερο από το C3 Aircross μέχρι κάποτε που θυμάμαι τον πίνακα πωλήσεων!
η ιδιοκατοίκηση στην Ελλάδα αγγίζει τα όρια πρώην κομμουνιστικών καθεστώτων που μοίραζαν διαμερίσματα. και ένα σπίτι στο χωριό, και αν είσαι από χωριό, και ένα διαμέρισμα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Πάτρα - Ηράκλειο κ.λ.π Εξοχικά δεν έχει κανένας σας εδώ μέσα? εγώ δεν έχω, αλλά σχεδόν οι πάντες που γνωρίζω από Αθήνα κάπου γύρω γύρω είχαν και ένα αυθαίρετο, ουπς, συγνώμη, εξοχικό ήθελα να πω..
-
Καλά.
Για το 2019 πάντως το Qashqai πούλησε 3442 κομμάτια.
Άραγε να ήταν περισσότερα κομμάτια από τα, Panda, Yaris, Polo, Corsa, C3, 208 ξεχωριστά;
-
Καλά.
Για το 2019 πάντως το Qashqai πούλησε 3442 κομμάτια.
Άραγε να ήταν περισσότερα κομμάτια από τα, Panda, Yaris, Polo, Corsa, C3, 208 ξεχωριστά;
τα στοιχεία υπάρχουν, 3655 κομμάτια πούλησε και ήταν 7ο σε πωλήσεις,
πούλησε 23 αυτοκίνητα λιγότερα από το 6ο Peugeot 208.
Πούλησε 555 περισσότερα αυτοκίνητα από τo Renault Clio, και πολύ περισσότερο από άλλα 263 και βάλε μοντέλα (κάποια ήταν γρουπαρισμένα, περισσότερα μοντέλα σε 1 καταγραφή).
Το XC40 πούλησε τελικά 277 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκίνητα από το C3 Aircross (περισσότερα και από το Suzuki Baleno!),
και μη νομίζεις ότι σε χώρες όπως η Σλοβακία και η Βουλγαρία μπορούν 7546 άτομα να αγοράσουν καινούργιο Yaris..
Μη με κάνετε να ξανα-ψάχνω τώρα, στο άλλο thread που πάλι λέγαμε τα ίδια, ή Ελλάδα είχε διπλάσιες και παραπάνω πωλήσεις αυτοκινήτων από χώρες παρόμοιες, ή ακόμη και διπλάσιες σε πληθυσμό.
-
Μη με κάνετε να ξανα-ψάχνω τώρα, στο άλλο thread που πάλι λέγαμε τα ίδια, ή Ελλάδα είχε διπλάσιες και παραπάνω πωλήσεις αυτοκινήτων από χώρες παρόμοιες, ή ακόμη και διπλάσιες σε πληθυσμό.
Δεν ψάχνεις;
Βλέπω για το 2019,
Τσεχία, 10,7 εκ, 250 000 πωλήσεις
Ελλάδα 10,5 εκ,114 000 πωλήσεις
Πορτογαλία 10,2 εκ, 224 000 πωλήσεις
Ουγγαρία 9.7 εκ, 158 000 πωλήσεις
Σλοβακία 5,4 εκ, 101 000 πωλήσεις
Δανια, 5,7 εκ, 225 000 πωλήσεις
Φινλανδια 5,5 εκ,114 000 πωλήσεις
Ιρλανδία 5 εκ, 117 000 πωλήσεις
Στοιχεία ACEA.
-
Dublin wrote:
Δεν ψάχνεις;
Cars per capita: Greece 29th out of 197 countries
487 cars per 1000 people
ισοβαθμία με Ολλανδία, περισσότερα από Sweden, France, South Korea, U,K, Lithuania, Romania, Ireland, Denmark, Israel, Βραζιλία, Ουγγαρία, Αργεντινή, κλπ
Μετά από χρεωκοπία και 12 χρόνια κρίση..
-
Οι στατιστικές είναι σαν τα μαγιό μπικίνι, δείχνουν πολλά, αλλά κρύβουν τα καλύτερα.
Ναι, έχουμε 487 ιχ ανά 1.000 κατοίκους, αλλά αν βάλετε στην εξίσωση και κάποιους άλλους παράγοντες, τότες το πράμα χλωμαίνει:
α. Τι αμάξια έχουμε? -> κυρίως 'μπρίκια' είναι η μόνη σωστή απάντηση. Ποιός δυτικοευρωπαίος αγοράζει για οικογενειακό το Γιάρις ή ένα Κόρσα? οέο? Έχετε δει τι αμάξι κυκλοφορεί αλλού? ΕΕ15 εννοώ, άντε και ΕΕ27.
βου. Πόσων Μαίων είναι το μέσο ιχ στη χώρα μας? -> 19 σύμφωνα με τη Statista, το διπλό περίπου από τη Γερμανία
γου. Πόσα μηνιάτικα ενός μέσου εργαζόμενου κοστίζει το μέσο ιχ στη χώρα μας, π.χ. ένα Γιάρις 1.5, ένα 2008, ένα i30, και πόσο αλλού?
https://troxoikaitir.gr/article/381/ypergiros-o-stolos-tis-elladas
2020 Toyota Yaris