-
να το ρωτησω χωρια... που ειναι καταιγις και τζάιρος?
διακοπαι ελπιζω ή γενικως να παιρνουν καλα
Διάβασαν τις @@ στα ελληνοτουρκικά και έκοψαν λάσπη. Και εγώ αυτό θα κάνω για 2-3 μέρες και ας μην έχω δουλειά που να μου απαγορεύει την περιήγηση στο Φόρουμ.
Ανοίγω θέμα για να αναφέρουμε αν τουλάχιστον είμαστε καλά από υγεία
https://forum.4troxoi.gr/forum/anakoinoseis-ekdiloseis-toy-forum/anafora-eimaste-kala-apo-ygeia
-
ΤΖΑ !
Εδώ είμαι...
Χεχε
Πήγα για ολιγοήμερες διακοπές και είπα πως θα έμπαινα μόνο αν έβγαινε νέο swift....
Δεν βγήκε .....οπότε,
Πάντως παιδια ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον. Πολυ ευγενικο εκ μερους σας.. Να είστε πάντα καλά.
Υ.γ Γατε, άσε έκανε κάτι το swift που δεν το τιμά καθόλου, και σε θυμήθηκα......Χαχα
Υ.γ.1 Τώρα ή ο Ηλίας μ έκαψε το κεφάλι, ή όλες οι τυπισσες στα διόδια με ματιαξαν.
-
Έλα ρε Lap που ήσουν; Πέρασες καλά;
Έλλειπες κι αναγκάστηκα να υπερασπίσω και τη suzuki σε τόπικ που ανοίχτηκε σήμερα για αγορά οικογενειακού αυτοκινήτου...
-
Μια χαρά γιατρέ....
Αλλά κουράστηκα εν τέλη.
Εγώ όταν πάω διακοπές κουράζομαι σε αυτο το συμπερασμα καταλήγω.
Τελικά τα αρσενικα πάμε διακοπές για να χαίρονται τα θηλυκά...είδαλως άσε μας με εναν καφέ και μια μπύρα να βλέπουμε ματς, formula, να παίζουμε κάνα pro και να αράζουμε στο μπαλκόνι βαθμολογώντας κάθε μια που περνά.
Αυτές είναι διακοπές.....Όλα τα άλλα είναι κούραση
Για κάτσε να δω ποιος είπε κακό λόγο για τα σουτζουκάκια;...
Υ.γ Εγώ βρέθηκα, ο καταιγίδας που ειναι;
-
**“Τιτανικός”! 32,9 μείον το ΑΕΠ των ΗΠΑ ,”βουλιάζει” στην ύφεση και η Γερμανία! **
Το ΑΕΠ των ΗΠΑ μειώθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2020 κατά 32,9%, ποσοστό τρομακτικό! Και δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ φυσικά. Η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε με το μεγαλύτερο καταγεγραμμένο ρυθμό της το δεύτερο τρίμηνο καθώς οι καταναλωτικές δαπάνες, οι επενδύσεις των επιχειρήσεων και οι εξαγωγές κατέρρευσαν κατά τη πανδημία της COVID-19, με αποτέλεσμα να εξανεμιστούν σχεδόν 10 χρόνια ανάπτυξης.
Η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν στη μεγαλύτερη ευρωπαίκή οικονομία συρρικνώθηκε κατά 10,1% σε τριμηνιαία βάση από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο ύστερα από αναθεωρημένη συρρίκνωση κατά 2,0% τους τρεις πρώτους μήνες του έτους. Η βουτιά είναι η μεγαλύτερη από τότε που η υπηρεσία άρχισε να συγκεντρώνει τριμηνιαία στοιχεία για την ανάπτυξη το 1970 και χειρότερη από τη συρρίκνωση κατά 9% που προέβλεψαν οικονομολόγοι σε δημοσκοπηση του Reuters.
Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία, τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία εξανεμίζουν σχεδόν μια δεκαετία ανάπτυξης. Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 11,7% από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία. Αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν συρρίκνωση κατά 11,3%. Οι εξαγωγές και οι εισαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών κατέρρευσαν το δεύτερο τρίμηνο, όπως και οι δαπάνες των νοικοκυριών και οι επενδύσεις σε εξοπλισμό, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία. Αυξήθηκαν όμως οι κρατικές δαπάνες.
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank Γιοργκ Κρέμερ δήλωσε ότι η ανάκαμψη ήδη ξεκίνησε στα τέλη Απριλίου, το οποίο σημαίνει ότι για το τρίτο τρίμηνο αναμένεται ισχυρή αύξηση στην οικονομική ανάπτυξη. «Ωστόσο, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι η γερμανική οικονομία θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδά της», πρόσθεσε ο ίδιος.
Σε μια απρόσμενα καλή εξέλιξη, ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το Γραφείο Απασχόλησης. Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 18.000 στα 2,923 εκατ. σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους, με το ποσοστό της ανεργίας να διαμορφώνεται στο 6,4%. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters προέβλεπαν αύξηση του αριθμού των ανέργων κατά 43.000, το οποίο θα οδηγούσε το ποσοστό της ανεργίας στο 6,5%. «Η αγορά εργασίας συνεχίζει να υφίσταται πιέσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, παρόλο που η γερμανική οικονομία είναι σε πορεία ανάκαμψης», δήλωσε αξιωματούχος του Γραφείου Απασχόλησης.
Πηγή Militaire
-
Οι 'Κοιλάδες του Φόβου' – Ένα υπαρξιακό θρίλερ επιπέδου Νόμπελ
Περίμενα ένα τυχαίο συναπάντημα,
ένα ξαφνικό γιγάντιο κύμα συμπόνιας
που θα συνέτριβε την περιφρόνηση, το μίσος,
τέλος πάντων, τη συσσωρευμένη οργή,
ένα κατακλυσμό κατανόησης…Ιντερμέδιο, σελ 164
Αν οι 'Κοιλάδες του φόβου' είχαν γραφτεί στα αγγλικά, θα ήταν σίγουρα υποψήφιες για Νόμπελ Λογοτεχνίας
https://slpress.gr/politismos/oi-quot-koilades-toy-fovoy-quot-ena-yparxiako-thriler-epipedoy-nompel/
-
**Έκρηξη στο Blue Horizon στο λιμάνι του Ηρακλείου **
Πίκρα, σαν πρώην συνάδελφος αυτές οι ειδήσεις με βαραίνουν πολύ, έχω και φίλο κολλητό σε παρόμειο ατύχημα στην Γαλλία σε μηχανοστάσιο από διαρροή αερίων βενζίνης που εισχώρησαν στο μηχανοστάσιο ήταν φορτωμένο με βενζίνη χάθηκε ο Α! μηχανικός, και τραυματίστηκε με εγκαύματα ο φίλος μου, κάθησε στη Γαλλία 4 μήνες στην εντατική, αλλά γλύτωσε, εγώ ευτυχώς μια στραβή μου έτυχε στα χρόνια που ταξίδευα, ήμουν σε βάρδια 12-4 και από υψηλή πίεση σε ένα κύλινδρο άνοιξε ένα ασφαλιστικό και πέρασε ένα ρεύμα αέρα διαμέτρου Φ100 με κάποιες εκατοντάδες bar με καυσαέρια ελάχιστα από το πρόσωπο μου, θα με είχε αποκεφαλίσει, πάνε αυτά, πέρασαν, kρίμα στον νέο μηχανικό που χάθηκε.
5 κύλινδροι με διάμετρο Φ 1100mm ο καθένας, μηχανή Sulzer δίχρονη 5κύλινδρη 5.500 ΗΡ στις 120 στροφές το λεπτό.
-
Καλο ταξιδι.
-
**Έκρηξη στο Blue Horizon στο λιμάνι του Ηρακλείου **
Πίκρα, σαν πρώην συνάδελφος αυτές οι ειδήσεις με βαραίνουν πολύ, έχω και φίλο κολλητό σε παρόμειο ατύχημα στην Γαλλία σε μηχανοστάσιο από διαρροή αερίων βενζίνης που εισχώρησαν στο μηχανοστάσιο ήταν φορτωμένο με βενζίνη χάθηκε ο Α! μηχανικός, και τραυματίστηκε με εγκαύματα ο φίλος μου, κάθησε στη Γαλλία 4 μήνες στην εντατική, αλλά γλύτωσε, εγώ ευτυχώς μια στραβή μου έτυχε στα χρόνια που ταξίδευα, ήμουν σε βάρδια 12-4 και από υψηλή πίεση σε ένα κύλινδρο άνοιξε ένα ασφαλιστικό και πέρασε ένα ρεύμα αέρα διαμέτρου Φ100 με κάποιες εκατοντάδες bar με καυσαέρια ελάχιστα από το πρόσωπο μου, θα με είχε αποκεφαλίσει, πάνε αυτά, πέρασαν, kρίμα στον νέο μηχανικό που χάθηκε.
5 κύλινδροι με διάμετρο Φ 1100mm ο καθένας, μηχανή Sulzer δίχρονη 5κύλινδρη 5.500 ΗΡ στις 120 στροφές το λεπτό.
Quadra, είναι δυνατόν να μην υπάρχουν σοβαροί μέθοδοι αποφυγής ατυχημάτων στα πλοία;
Στις πετροχημικές βιομηχανίες έχουν εφαρμοστεί διεθνώς κάποια σοβαρά στάνταρ και υπάρχουν οργανισμοί που αναλύουν και δημοσιεύουν τα ατυχήματα και τις αιτίες τους για να μην επαναληφθούν, όπως π.χ. https://www.csb.gov/investigations/completed-investigations/?Type=2
Υπάρχει κάτι τέτοιο στα πλοία;
Και καλά εν πλω, στο λιμάνι εφαρμόζεται ποτέ μέθοδος LoTo, Safe Work Permit κλπ. ή επαφίενται όλοι στην γνωστή μέθοδο filotimo που δεν μεταφράζεται σε άλλες γλώσσες κλπ. Κάτι μου λέει πως το θύμα πήγε να δουλέψει σε ζεστό καζάνι υπό πίεση σε πλοίο εντός του λιμανιού και όχι μόνο δεν τους εμπόδισε κανένας, αλλά μάλλον αυτή είναι η συνήθης πρακτική... επίσης είναι δυνατόν να ανοίγουν τα ασφαλιστικά σε τυχαία κατεύθυνση, δεν υπάρχουν αγωγοί να κατευθύνουν την εκτόνωση και δοχείο όπου θα δεχθεί την εκτόνωση; Δεν έχω βρεθεί ποτέ σε μηχανοστάσιο πλοίου.
-
Αστο ρε Πηλιου.
Τι θεματα ανοιγεις τωρα? Ασφαλεια σε χωρο εργασίας???
και το εξτρα κοστος για τα μετρα ασφάλειας (μελετη και εγκατάσταση σε 30 χρονων πλοιο), ποιος θα το πληρώσει η πλοιοκτήτρια???
Εδώ δινουν αδειες ανευ αποδοχων και αναγκαζουν κοσμο να πληρωνουν τεστ κορωνοιου πριν επιστρεψουν απο αδεια.
-
Πήλιου κανόνες πάντα υπήρχαν, στα χρόνια μου τα αναλογικά ήταν απλοί, στα σημερινά ψηφιακά χρόνια που διανύουμε είναι αυστηρότεροι, το ανθρώπινο λάθος όμως δεν το αποφεύγεις και ακόμα παραμονεύει για να γίνει το κακό.
Μιας και δεν έχεις πάει σε μηχανοστάσιο πλοίου θα σε πάω εγώ με λίγες από τις δεκάδες φωτό που τράβηξα σε ένα από τα μεγαλύτερα πλοία container του κόσμου στο είδος του.
123.000 τόνοι, 366 μέτρα μήκος 48.5 πλάτος 14.5 βύθισμα, χωρητικότητας 10100 container, για να αντιληφθείς το μέγεθος, από το κατάστρωμα του πλοίου μέχρι την γέφυρα είναι 13 όροφοι, από το κατάστρωμα και κάτω άλλο ένα παραπλήσιο χάος, 7 όροφοι το μηχανοστάσιο + σεντίνες, αξονικά, τιμονάκι κλπ.
Ο καπετάνιος ήταν φίλος και πήρα και φίλους από το Renault club και το επισκευθήκαμε, στις φωτό πάτα 2 κλίκ να δείς το πραγματικό μέγαθος, δες σε μεγάλη εικόνα την ψυτάλλεια πό τη γέφυρα του πλοίου για να δείς και το μέγεθος του.
-
αχχχχχχχχχχχχχ. πολλοι οι κινδυνοι στη θαλασσα αλλα μεγαλη η ομορφια παναγιωτη...................
πισω αν ημουνα 30 χρονια εκει θα δουλευα. τωρα περιοδικα, φορουμ και φωτο απο ολο το κοσμο για καραβια... απο οτι καταλαβαινω αυτο που εβαλες ειναι ενα μεσαιομεγαλο των 10000 teu (και οχι container οπως τα εχουμε στο μυαλο μας) που ειναι πραγματι τεραστιο σαν εκτοπισμα. υπαρχουν βεβαια πλεον μεχρι και 24000 teu!!! Χαρακτηριστικο αυτων των πλοιων δεν ειναι μονο το μεγεθος αλλα και η ταχυτητα, μιλαμε ταξιδευουν με κατι 25+ knots που ειναι τρελη ταχυτητα για μεγαλο καραβι. Που αυτη βεβαια η ταχυτητα, αλλα και το ειδος του φορτιου, εχουν επιβαλει να λειτουργουν κατι σαν παλουκια-περαμα σε δρομολογια στα λιμανια του κοσμου. και ετσι το πληρωμα ειναι διαρκως στη πρεσσα, πληρωνεται βεβαια εξαιρετικα, για να προλαβαινει φορτωεκφορτωσεις και καταπλου-αποπλου και μην απολαμβανοντας πλεον καθολου τη ζωη οπου πιανουν. βασικα σκατοζωη αλλα φραγκατη.
στο ατυχημα τωρα, οκ λενε παλιο καραβι, δεν ειναι ετσι, ειναι εξαιρετικο και αξιοπλοο γιαπωνεζικο του καλου καιρου, με φυστικι ΄'ταμπλω', καταλαβαινει ο κουαντρα. συντηρηση μαλλον εχει καλη, ειναι η εταιρεια απο τις καλες, αλλα εχει οπως ολα και κινδυνους. πρεπει να γινει ερευνα, παντα γινεται δια νομου, για να βρεθει τι εφταιξε και αν φταιει καποιος να τιμωρηθει. κριμα στο παληκαρι. και να σκεφτεις οτι στο αιγαιο υπαρχουν και καμποσοι 'πειρατες' της ακτοπλοίας, ειδικα μετα τη καταργηση της αδειας σκοπιμοτητας, που βγαζουν κατι παπαροταχυπλοα και κανουν δρομολογια που περναει απο τσικνια με 8 μποφωρια. και οι πρωην και οι νυν.
ΑρΕς
χεχεχ,παναγιωτ, ο γατος δεν περιμενει τπτ να του φτιαξεις, σου ειχε πει μονο χρονια πολλα για τη γιορτη σου αλλα εσυ αγχωθηκες
-
Δεν είδα τις ευχές, ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά εσύ και η οικογένεια σου.
Τα καράβια είναι μεγάλη λατρεία, ήμουνα τυχερός που γύρισα τη γή γύρω - γύρω 2-3 φορές και είδα άλλους κόσμους, τι να λέμε τώρα, θάλασσα αγαπημένη και ζωοδόχος.
Δεν είπα ότι μου ζήτησες να σου φτιάξω κάτι και αρνήθηκα, αν πάντως κάτι χρειάζεσαι εδώ είμαι.
Για το πλοίο, το συγκεκριμένο αλλά και τα υπόλοιπα της κατηγορίας του, το εντυπωσιακό είναι η ισχύς του ρεύματος που έχει / έχουν για τα ψυγεία κοντάινερ ή TEU αν θέλεις, 2.5 Χ 5 = 12.5 megawatt είναι κάτσε καλά, μπορεί να τροφοδοτήσει με ρεύμα όλο τον Πειραιά.
-
Ανοιξε ενα θεμα quadra ...ειναι πολυ ενδιαφερον.
Υοαρχουν και σχετικα βιντεο στο youtube.
-
-
Την μελέτη έπρεπε να δημοσιεύσεις, όχι στο Σκατοβιντεο, αν θες να σε πάρουν στα σοβαρά!!!!
-
Και γιατί ενοχλήθηκες ? , και γιατί είναι σκατοβίντεο ? Αν σε ενδιαφέρει ψάξε εσύ να βρείς την εφημερίδα της Κύπρου του 2017, μήπως είσαι ανάγωγος ? Εσένα γιατί να σε πάρω σοβαρά όταν επιτίθεσαι χωρίς λόγο και αιτία ? Μήπως είσαι χωροφύλακας εδώ ? Άντε μπράβο εξυπνάκια.
-
Μα είναι δύνατον να σπαταλήσει κάποιος 10 λεπτά για να δει ένα γελοίο βίντεο, ως προς την αισθητική και το πως είναι τεχνικά φτιαγμένο, για να δει τις κοινοτοπίες που σε κείμενο θα έκανε 30 δευτερόλεπτα να διαβάσει; Τα γνωστά, για τους Μογγόλους λόγω DNA κι εμάς τους καθαρόαιμους (δεν έχει σημασία που πέρασε όλος ο ντουνιάς από δω και οι μισοί Έλληνες έχουν κατατομή Αιγυπτιο-Αφρικανού, είμαστε οι καθαρόαιμοι απόγονοι των Αρχαιων που συνεδρίασαν μια μέρα στην Πνύκα και είπαν 'λοιπόν, μάγκες, από δω και πέρα θα είμαστε όλοι χριστιανοί και θα αναπαραγόμαστε μόνο μεταξύ μας για τα επόμενα 2000 χρόνια). Όταν λοιπόν ξεκινά ένα επιχείρημα βασισμένο στο DNA είναι από μόνο του γελοίο, κι αν υπάρχει κάτι τόσο σημαντικό σ'αυτό το βίντεο, ας διαβάσουμε μια 'απομαγνητοφώνησή του' να ενημερωθούμε.
-
Αφορά επίσημη έρευνα που δημοσιεύτηκε και έγινε είδηση ακόμη και από κρατικά πρακτορεία ειδήσεων.
Έβαλε ο Quadra ένα βίντεο και κανείς δεν μπήκε σε διαδικασία να το ψάξει λίγο μήπως τελικά αφορά πραγματική έρευνα. Αλλά πάλι (όπως σε πολλά θέματα) τα ίδια και τα ίδια από τους ίδιους και τους ίδιους.
Κούρασε το φόρουμ. Έχει κουράσει πολύ. Εμμονές και οι ίδιες καραμέλες σε πολλά θέματα
Για αυτό εξαφανίστηκα στο πιθάρι μου και εκεί θα παραμείνω.
Για όσους βαριούνται τα βίντεο ας κάτσουν να διαβάσουν την έρευνα: https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0179474
Αυτά και γεια σας.
-
Που πας , κάτσε εδώ να μιλήσουμε για το αιρκρος ...
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]