-
@lap said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Δεν μπαίνουν μονάχα για λίγες ώρες. Υπάρχουν προγράμματα που μπαίνουν για αρκετό καιρό ιδιαίτερα για τους μετανάστες.
Δεν πάνε σου λέω. Μην αλλάζεις την πραγματικότητα όπως σε βολεύει.
Κάνεις κακό σε όποια ιδέα αντιπροσωπεύεις.Προφανώς δεν πρέπει να δημιουργούνται άστεγοι. Σε αυτό συμφωνώ.
Αλλά το να μην ξέρεις όλη την ιστορία και αν υπάρχουν δομές για να κοιμηθούν οι άνθρωποι και δεν τις επιλέγουν, τότε ξεκινάς να προπαγανδίζεις
Ρε συ Λαπ, δεν σου φτάνει να πεις την άποψή σου χωρίς κριτική επί προσωπικού συγκεκριμένα για τον συνομιλητή σου, οπως προβλέπουν κι οι κανονισμοί, αντί να απευθύνεσαι σε δεύτερο πρόσωπο για να πεις στον άλλο ότι λαϊκίζει, προπαγανδίζει κλπ. προκειμένου να μειώσεις ή ακυρώσεις αυτά που λέει;
ΠΩΣ θα σου φαινόταν να σου πω ότι σκέφτεσαι σαν και στηρίζεις τους φασίστες;
-
Λαϊκισμός θα μου φαινόταν.
Αυτό σου λέω.
Για αυτό η λεγόμενη αριστερά δεν μπορεί να ανέβει. Διότι δεν είναι αντικειμενική.
Τι σημαίνει αντικειμενικότητα;
Σημαίνει να πεις- Όντως υπάρχουν δομές αλλά κάποιοι από αυτούς δεν θέλουν να πάνε.
- Οι λόγοι είναι διάφοροι αλλά και λόγοι ναρκωτικών και άλλων τέτοιων ασχολιών
- Το σύστημα όπως λειτουργεί ωθεί τους αδύναμους ανθρώπους στο περιθώριο. Και πως όλοι οι άνθρωποι μπορούν να βρεθούν σε αυτό το σημείο. Κανείς δεν εξαιρείται. Συνεπώς το κράτος πρόνοιας πρέπει να είναι ισχυρό και μεγάλο.
Αυτό είναι η πραγματικότητα.
Ούτε φασίστες, ούτε δυτικός πολιτισμός, πόσο μάλλον ότι βάζουν εμπόδια κάτω από γέφυρες και μέσα σε υπόγεια τούνελς για να μην διαδηλώνουν οι πολιτες κτλ κτλ ... Να πας να ζήσεις σε άλλους πολιτισμούς να κλαίς 30 ώρες το 24 Ώρο.
Αυτά που λες δεν στέκουν και εν τέλη οδηγούν στην απαξίωση της πολιτικής που αναφέρεις στις συζητήσεις ως πιο σωστή.
-
Λ
και όταν εξελιχθούν οι άστεγοι σε φακίρηδες θα συμφωνείς να μπουν νάρκες; -
Απόλυτα λογικό και επαγωγικό συμπέρασμα.
Αφού λοιπόν θα γίνουν φακίρηδες θα βάζουν κρεβάτια με καρφιά στις δομές φιλοξενίας.
Κατεβάστε ψηφοδέλτιο και μετά βρίστε τον λαό.
-
Δεν χρειάζεται να μου μιλάς στον πληθυντικό
-
Όχι νάρκες ρε παιδιά. Λερώνουν πολύ.
Καλύτερα ελεύθεροι σκοπευτές.
-
Καλύτερα αυτό με τα λέιζερ που έφτιαξαν οι άγγλοι να εξαχνώνονται οι "στόχοι".
Κάτι ξέρουν οι αποικιοκράτες -
-
Ή άχαστος ?
-
@ibiza95 said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Λ
και όταν εξελιχθούν οι άστεγοι σε φακίρηδες θα συμφωνείς να μπουν νάρκες;Βραζιλία κι αλλού, βρίσκουν μια παρέα συνταξιούχων ενστολων που για ένα εξτραδακι καθαρίζουν τη γειτονιά...
Αν πεις ότι χρειάζονται βαθιές τομές για να μην γίνονται ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ, πρόληψη αντί για φασιστικές πρακτικές, είσαι λαϊκιστής.
-
Έχεις βγάλει ένα πόρισμα.
Δεν έχεις εξετάσει εάν υπάρχουν δομές στις πόλεις αυτές
Δεν έχεις εξετάσει στην περίπτωση που υπάρχουν, εάν όντως πάνε η όχι και γιατί δεν πάνε οι άστεγοι;;;Και βγάζεις φασίστες τον Δήμο που επιχειρεί να μην κάνει εύκολο το να ζεις κάτω από γέφυρες η πάνω σε δημόσια παγκάκια απροστάτευτος και να γκετοποιούνται γειτονιές και περιοχές.
Έχεις ζήσει σε γκέτο;;;; Ξέρεις πως είναι;
Δηλαδή με την λογική σου, θα πρέπει να καταγγείλεις τους Δήμους σε όλον τον πλανήτη που βάζουν κλειδαριές στα Δημοτικά κτήρια.... Αφού θα μπαίνουν να κοιμούνται οι άστεγοι ή οποίος άλλος θέλει να κάνει ότι θέλει.
Και γιατί μονάχα τους δήμους. Τους ιδιώτες;;;;
Να συμφωνήσω πως αν δεν υπάρχει καμία δομή ή χώρος φιλοξενίας, να το κάνει κάποιος δημος, αλλά εσύ και εγώ δεν το γνωρίζουμε αυτό οπότε πως μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα.
Στο τέλος λες το χειρότερο επιχειρήμα για να πείσεις πως η λύση είναι η τάδε πολιτική παράταξη.Λες πως το κάνουν για να μην διαδηλώνουν οι πολίτες.... Πάνω σε παγκάκια και κάτω από γέφυρες.
Κάτσε και σκέψου σαν ένας τρίτος αναγνώστης. Αν ήσουν πολιτικός και τα έλεγες αυτά, πόσες ψήφους θα έπαιρνες και από ποιους;
Αυτό που σου λέω είναι πως ο πολιτικός χωρος που θέλεις να προπαγανδίζεις απαξιώνεται με τέτοια επιχειρήματα. Η μάζα του κόσμου σε όλον τον ΠΛΑΝΉΤΗ δεν θα τα βρει λογικά.
-
Εχει απόλυτο δίκιο ο Λαπ.
Εχω ρωτήσει και εγώ σε Δήμους για συγκεκριμένα άτομα που επαιτούν, ή που δηλώνουν άστεγοι και όλες οι περιπτώσεις είναι προβληματικές.
Απλά την στήνουν σε πολύ κεντρικά σημεία για να ελπίζουν να πάρουν λεφτά.
Και δυστυχώς με αυτήν τους την πρακτική, ταλαιπωρούνται και άτομα, συνήθως μόνα τους, μεγάλης ηλικίας με πενιχρή σύνταξη, η απλά με βοήθημα που δεν μπορούν να βρουν σωστή στήριξη..
Αλλά για την αριστερίλα τους ενδιαφέρει να υπάρχουν άστεγοι, όχι να τους καλύπτει το κοινωνικό κράτος.
Εχουμε και τους δικαιωματιστές στο αμέρικα που επίσης αντί να θεραπεύσουν την αιτία που μένει άστεγος κάποιος, το περνάνε σαν τρέντυ...
-
Βρε Λαπ, ΔΕΝ είμαι πολιτικός, ΔΕΝ είμαι μέλος κανενός κόμματος, ΔΕΝ εκπροσωπώ κανένα πολιτικό χώρο.
Δεν ξέρω για σένα.
Δεν με νοιάζει τι ψηφίζεις ούτε θέλω να σε σπρωξω κάπου.
Στους Νεοδημοκράτες που τους τη λέω, επικαλουμαστε τη βασική ανθρώπινη αξιοπρέπεια, που όποιος την έχει δεν μπορεί να συντάσσεται, ας πούμε, με τον Καραμανλή.
Εντάξει, είδαμε αρκετή ακροκεντρώα ρητορική, η πολιτική που έχει φτάσει τον πλανήτη στο σημερινό αδιέξοδο, χορτάσαμε...Το να αφαιρείς τα παγκάκια και να βάζεις σουβλιά στα πεζοδρόμια, εσύ το βρίσκεις δικαιολογημενο, επειδή αυτοί που κοιμούνται εκεί το κάνουν από βίτσιο...
Εγώ το λέω εκλεπτυσμένο φασισμό.
-
-
Αυτοί που την στήνουν σε κεντρικά σημεία δεν είναι επαίτες.
Είναι υπάλληλοι.
Π.χ αυτοί που ξαπλώνουν/κάθονται έξω από το Αρεταίειο. -
This post is deleted! -
Και λίγα έγραψες….
-
Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις!
Ξέρεις κι αξιολογεις τους συνομιλητές απ τα συμφραζόμενα, σπουδαίο ταλέντο...Εκφασισμος της κοινωνίας λέγεται αυτό, δεν είναι τόσο φανταχτερος στην αρχή, περνάει ως καθημερινή κανονικοτητα.
Μέχρι κάποια στιγμή που είναι πια αργά. -
Μα αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ θέλουν.
Οποιαδήποτε πέτρα υπάρχει πάνω σε άλλη, να κυλήσει και να πέσει.
Έτσι θα καταστρέψουν του αστούς που τόσο μισούν.
Είναι τυχαίο, που μαζί με τους πούστηδες, έχουν το ίδιο σύνθημα;
«να πεθάνει η Ελλάδα να ζήσουμε εμείς» ; -
Δεν έχει νόημα να πω τίποτα άλλο.
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]