-
Χαρακτηριστικη αγάπη ιππέα προς το άλογο...
Λαπ, εσύ προτείνεις να σταματήσει η χρήση γαϊδουριων για διασκέδαση, τι λύση δίνεις για όσα μείνουν ας το πούμε άνεργα; Υπάρχει άλλη ανάγκη για γαϊδούρια σήμερα;
-
Ναι απάνθρωπο κατά εμέ.
Υπάρχει και η στείρωση για τον έλεγχο του πληθυσμού τους. Και ας τα αφήσουμε ελεύθερα. Όσοι θέλουν και τα αγαπούν ας τα έχουν ως ζώα φάρμας προσφέροντας τους ένα καλύτερο επίπεδο διαβίωσης.
Εχεις δει ελεύθερα άλογα στην φύση;. Τι ωραίο θέαμα που τρέχουν όλα μαζί σαν αγέλη!!! Είχε βάλει και ο @dimsabas φωτογραφίες τους, σε δοκιμή του με ένα suv .
-
Έχω πετύχει τα άλογα του Ολύμπου σε μαραθώνιο. Όντως ξεχνιέσαι να τα βλέπεις.
-
Αγέρωχα. Έχω δει και εγώ πριν χρόνια και όπως τα λες. Χαζεύεις κοιτώντας τα. Είναι πολύ εντυπωσιακό ζώο.
-
-
Εδώ ελευθέρωση γαϊδάρων, όχι Ελλήνων οδηγών, αλλά κανονικών γαϊδάρων. Τα έχουν κλειστά τον χειμώνα, μάλλον για προστασία από τον χειμώνα.
Δες πώς κάνουν όταν νιώθουν ελεύθερα.
-
Έχει και κάτι βίντεο με γελαδια που αφήνουν ελεύθερα και χοροπηδούν. (όχι αρκετά χαριτωμένα ώστε να κόψω τις μοσχαρίσιες όμως)
-
-
Δεν έχω δει το βίντεο που λες, φαντάζομαι όπως και στο δικό μου χωριό απλά παίρνουν τα γαιδουρακια τους που όλο το χρόνο απλά βόσκουν ελεύθερα γιατί πλέον δεν υπάρχει χρήση για αυτά και κάνουν κάνα χιλιόμετρο αγώνα για πλάκα.
Ίσως βρέθηκε και κάποιος που ξέφυγε και έδωσε με την βέργα καμία παραπάνω και διαμαρτυριθηκε καμία βεγκαν φίλη σας.
Για πες μου αυτό εστην εικόνα είναι βασανιστήριο?
-
@yem όσο και αυτό...
Η αυτό...
-
Δεν είναι βασανιστήριο; Για σκέψου εσένα να τα έχεις αυτά δεμένα πάνω σου όλη μέρα. Παλιά ήταν μεταφορικό μέσο. Πλέον έχουν περάσει κάπου 100 έτη που υπάρχουν τα μηχανοκίνητα
Δηλαδή εσείς στο σπιτι σας με κεριά κυκλοφορείτε επειδή κάποτε έτσι έκαναν ή έχετε ρεύμα;Γιατί υπάρχει μια νοσταλγία για το παρελθόν που περιλαμβάνει το βασανιστήριο και κακοποίηση ζώων; Δεν είναι αυτό μια ανωμαλία της κοινωνίας;
Θεωρώ πως υπάρχει σύνδεση της κατάπτωσης της κοινωνίας μας με την κακοποίηση των ζώων διότι έχουμε τέτοια έθιμα (μη χέσω) που περιλαμβάνουν τη βία κατά ζωντανών που δεν έχουν φωνή να εκφραστούν. Είναι μια υποσυνείδητη εκπαίδευση των πολιτών στην βία σε πολλά επίπεδα.
Παλιά είχαν ως αστείο το να κλωτσούν γάτες τα παιδιά!!!! Σύνηθες σπορ. Έτσι μεγάλωσαν οι γενιές που κατέστρεψαν τη χώρα.
-
Δεν τρώγονται όλα τα μανιτάρια, δες πια σε πειράζουν να τα κόψεις.
-
Μια χαρά είμαι....
Απλά έχεις μάθει σε μια παράδοση που δεν σέβεται τα ζωντανά και ενεργοποιούνται οι άμυνες σου. Δεν πειράζει θα σου πέρασε. Κάποτε τα ίδια έλεγαν για τους ανθρώπους σκλάβους που συμβάλουν στην οικονομία και ότι τους δίνουν νερό και στέγη. Φυσικά κάποιοι δεν συμφωνούσαν με αυτό και ξέσπασε ένας από τους μεγαλύτερους πολέμους της σύγχρονης ιστορίας. Ο σκοπός ήταν η κατάργηση της βίας προς τον αδύναμο
Όποιος μάθει να τυραννά ζωντανα για διασκέδαση, την συμπεριφορά αυτή πολύ εύκολα την περνά στον άνθρωπο που είναι αδύναμος να αντισταθεί όπως και τα ζώα. Έχουν αποδειχθεί επιστημονικά αυτά από την ψυχολογία.
Δες την κοινωνία μας, τους δημόσιους χώρους μας, τους χούλιγκανς, τους ακραίους εξτρεμιστές. Βία παντού για διασκέδαση και τρόπος εκφράσης. Και κυρίως βία στον αδύναμο ως μια προέκταση δηλαδή του αδυνάμου ζώου. -
@lap said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Κάποτε τα ίδια έλεγαν για τους ανθρώπους σκλάβους που συμβάλουν στην οικονομία και ότι τους δίνουν νερό και στέγη
Νομίζεις ότι είσαι ελεύθερος δλδ τώρα .
-
Τουλάχιστον σωματικά δεν με δένουν σε ένα στύλο και δεν κουβαλω τουρίστες στην πλάτη μου.
Αυτό το κέρδισε ο δυτικός πολιτισμός μέσα από πολύ και επίμονο αγώνα, όχι όμως όλος ο πλανήτης.
-
Η φάση είναι "βρήκαμε παππά , να θάψουμε πεντέ - έξι "!
Ο κύκλος των κατόχων ιπποειδών έχει μέσα του πολύ χειρότερους ( πραγματικούς) κακοποιητές από παιδιά που καβαλάνε γαιδουράκια . Από μικρόψυχους ( μικροτσούτσουνους) που ανατρέφουν ( καταστρέφουν) όσο πιο βαρβάτα αρσενικά άλογα, προσπαθώντας να κρύψουν το έλλειμμα του ανδρισμού τους πίσω από αγρίμια άλογα εώς ιδιοκτήτες που νομίζουν ότι ο γάιδαρος είναι hilux και το φορτώνουν τρεις φορές πάνω. Για τον ιππόδρομο . ας μην γράψω καν.
Ερώτηση γιατί είναι μεγαλύτερη κακοποίηση ο "αγώνας" των παιδιών από την απελευθέρωση εγκλεισμένων γαϊδουριών, όπως στο παραπάνω βίντεο ,που πρέπει να έχουν να δούν χωράφι 5 χρόνια ;
Η κορεκτίλα , δεν μου επιτρέπει να αρθρώσω φράσεις όπως καμτσίκι ιππασίας ( και όχι βίτσα) , βαρεμάρα του ζωντανού ( δεν καλπάζει καν , απλά γρήγορο βηματισμό ) και λοιπά. Είναι σωστό όλο αυτό που έγινε; Πιθανότατα όχι , αλλά πολύ περισσότερο θα ασχολούμουν με το αν είναι καλοταϊσμένα και περιποιημένα τα ζωντανά ( έτσι φαίνονται όσο μπορείς να διακρίνεις ) ,παρά αν του φωνάζουν ( τα παιδάκια, έτσι.....) ή το χτυπούν στα πισινά. Προφανώς δεν έχετε δει γαϊδούρι μη συνεργάσιμο ή "εκνευρισμένο - δυσαρεστημένο".
υ.γ. το βλέμμα του θλιμμένου γαΙδουριού πολλές φορές προκύπτει από ευνουχισμό , καθώς όπως λέει και η παροιμία "να μουν το Μάη γάϊδαρος, τον αύγουστο κριάρι..... " . Κάτι ήξερε ο λαός...
Μία γενική συμβουλή , το γαϊδούρι , δεν το προσεγγίζουμε αν δεν γνωρίζουμε το ζώο , ως μία γάτα ή ένα φιλήσυχο σκυλάκι. Έχουν το χαρακτήρα τους , υπακούουν ( αν υπακούν ) μόνο στα αφεντικά τους και είναι δύσπιστα με τους ξένους, προστατεύοντας την αγέλη τους.
-
Αφορμή ήταν το περιστατικό. Το θέμα που έθιξα είναι η παιδεία που δέχονται τα παιδιά μέσα από αθώα με μια πρώτη ματιά έθιμα. Το χτύπημα τους ήταν η αφορμή. Γιατί να το χτυπήσεις το ζωντανό για να βγει πρώτο σε έναν χαζό αγωνα που διοργανώνουν ανθρώποι για να περάσει η ώρα τους και να χαρεί το παιδί; Συνδιάζει την χαρά με τη βία σε κάποιο άλλο ζωντανό. Ας τρέξει το ίδιο το παιδί να γυμναστει κιόλας, μη γίνω κακός και εγώ με αυτά που ειδα.
Τα εγκλεισμενα γαϊδούρια αν δεν κάνω λάθος τα έχουν μέσα κατά τον χειμώνα. Λογικά εκεί έχει χιόνι και δεν μπορούν να φάνε εύκολα, λόγω κρύου. Δεν ξέρω αν είναι σωστή πρακτική, έχει όμως σκοπό την προστασία τους. Όχι τον βασανισμό τους.
-
-
Τον έχω δει, αλλά θυμώνει εύκολα με τις ερωτήσεις.
-
Στεναχώρια με την ΑΕΚ. Κρίμα. Δεν πειράζει
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]