-
@lap said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Προφανώς δεν είναι ένα τρέμουλο! Διάβασε οποιοδήποτε site και ενημερώσου!
καληνυχτα αν περιμενεις να ενημερωθεις απο τα σαιτς
-
Είναι η πρώτη φορά που βλέπω να στήνονται σκηνές, χωρίς να έχουν γίνει καταστροφές.
Ακόμα και ως άσκηση, αξίζει. -
@antonakis said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Είναι η πρώτη φορά που βλέπω να στήνονται σκηνές, χωρίς να έχουν γίνει καταστροφές.
Ακόμα και ως άσκηση, αξίζει.Eίναι καλο θεαμα για την τηλεοραση. Σου λεει που να βγαινεις να διαδηλωσεις στο Συνταγμα τωρα, εδω περιμενουμε τσουναμι. Κατσε στο σπιτι σου και ποσταρε στο ιντερνετ.
-
@wantone said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Ακόμα και ως άσκηση, αξίζει.Eίναι καλο θεαμα για την τηλεοραση. Σου λεει που να βγαινεις να διαδηλωσεις στο Συνταγμα τωρα, εδω περιμενουμε τσουναμι. Κατσε στο σπιτι σου και ποσταρε στο ιντερνετ.
Ή κάτσε στο πληκτρολόγιο να κάνεις πολιτική.
-
@wantone said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Ή κάτσε στο πληκτρολόγιο να κάνεις πολιτική.
το ιντερνετ δεν τους απειλει γιατι τα σβηνουν τα ποστς που δεν τους αρεσουν αφου ελενχουν την ενημερωση.
-
Οι τιμές πάντως καλά κρατούν...
Το αερόστατο, δώρο.
-
magic
-
Δεν έχω πάει ποτέ, αν και έχω φιλαράκι με εξαιρετικό ξενοδοχείο πάνω στην καλντερα, κληρονόμος, που μου έλεγε να παω και όλα θα τα κανόνιζε αυτός.
Λέτε να σκάσει το ηφαίστειο;
-
@lap said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Δεν έχω πάει ποτέ, αν και έχω φιλαράκι με εξαιρετικό ξενοδοχείο πάνω στην καλντερα, κληρονόμος, που μου έλεγε να παω και όλα θα τα κανόνιζε αυτός.
Λέτε να σκάσει το ηφαίστειο;
Αν πας εσύ..... σίγουρα
-
Για να ξέρουμε πως ακόμη υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι.
-
-
Του Βασίλη Λαμπογλου
Σαν σήμερα ήταν-το 1776- που προσφερόταν στον τόπο μας ο γιατρός από την Κέρκυρα που στις επισκέψεις κατ’ οίκον έβαζε διακριτικά κάτω από το μαξιλάρι του ασθενή χρήματα για τα φάρμακα.
Ο "είδα πολλά εις την ζωήν μου, αλλά σαν το θέαμα εδώ εις την Αίγιναν, δεν είδα τι παρόμοιο ποτέ, και άλλος να μην το ιδεί… γυναίκες αναμαλλιάρες, άνδρες με λαβωματιές πολέμου, ορφανά γδυτά κατεβασμένα από τες σπηλιές, γέροντες μου ζητούσαν να αναστήσω τους αποθαμένους τους, μανάδες μου έδειχναν εις το βυζί τα παιδιά τους και μου έλεγαν να τα ζήσω και ότι δεν τους απέμεναν παρά εκείνα και εγώ".
Αυτόs που έφτιαξε τακτικό στρατό, έθεσε τον στόλο στην δικαιοδοσία της κυβέρνησης, ίδρυσε την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, κατέστειλε την πειρατεία, ίδρυσε το Εθνικό Νομισματοκοπείο και καθιέρωσε τον φοίνικα ως εθνικό νόμισμα, οργάνωσε την πρώτη στατιστική υπηρεσία που διενήργησε την πρώτη απογραφή, ίδρυσε την εκκλησιαστική σχολή στον Πόρο, το ορφανοτροφείο και το πρώτο αρχαιολογικό μουσείο στην Αίγινα, εφάρμοσε την πρακτική της καραντίνας των κοινοτήτων που πλήττονταν από τις επιδημίες τύφου, ελονοσίας κλπ. και έθεσε σε λειτουργία πάνω από 100 σχολεία με 10.000 μαθητές μέσα σε μόλις τρία χρόνια.
Αυτόs που εναντιώθηκε στην γάγγραινα του τόπου(200ετήs),τον κοτζαμπασισμό- "στοχασθείτε, δεσπότη μου, ότι αι άθλιαι αυταί οικογένειαι πάσχουσιν εξ αιτίας των κλεπτιστάτων αρχόντων, υπουργών τε και καπιτάνων''- και τουs προκρίτουs,τα τοπικά συμφέροντα και συγκρούστηκε με τουs Άγγλουs και την αξιούμενη ''κληρονομική μοναρχία'' τουs . - Αυτόs που η υπονομευσή τηs ''Κερκυραικήs κυβέρνησηs'' (έτσι σκωπτικά, αποκαλούσαν την κυβέρνηση του οι ΄ΆγγλοΓάλλοι) πριμοδοτησε την Υδραίικη ανταρσία και οδήγησε τον Μιαούλη στην ανατιναξη τηs φρεγάταs ΕΛΛΑΣ(τι σημειολογία) στον Πόρο και στην σύλληψη του συμπολεμιστη του Κανάρη(το αρχικό σχέδιο της "αυτονομίας" προέβλεπε καταβολή φόρου υποτέλειας στον σουλτάνο 1.5 εκ. γρόσια το χρόνο).
-Ο υπουργός εξωτερικών του Τσάρου που επέλεξε έναν ατελεσφορο (προς χάρη την διακυβέρνησης της χώρας του) μεγάλο έρωτα τηs Ρωξάναs Στούρτζαs και αυτός ο Άνδρας, που όταν ο φιλέλληναs Γκαίτε, πληροφορήθηκε την δολοφονία του κραυγασε « από σήμερα, παύω να είμαι Φιλέλλην….» , αλλά και η εφημερίδα της Ύδρας «Απόλλων»-όργανο του Μαυροκορδάτου-,
10 μέρες μετά την δολοφονία θα κυκλοφορούσε το τελευταίο φύλλο της με τίτλο:
«Παύομεν την έκδοσιν της εφημερίδος μας, επειδή απολαύσαμεν τον σκοπόν μας - ο τύραννος δεν υπάρχει πλέον».
- Ο εμπνευστήs του ομοσπονδιακού συστήματοs διακυβέρνησηs τηs Ελβετίαs, ''των καντονιών''(αντιτάχθηκε στον Μέτερνιχ) και σωτήραs τηs Γαλλίαs (ωs υπουργόs εξωτερικών του Τσάρου τo 1815-παρ'όλο τιs σφοδρέs επιθυμιεs τηs συμμαχίαs για τον διαμελισμό τηs).
O Kυβερνήτηs τηs χώραs που τον έθαψαν με τα ίδια ρούχα που φορούσε όταν δολοφονήθηκε, γιατί δεν είχε άλλα καλά ρούχα!
Τα είχε εκποιήσει και αυτά μαζί με κάποια τελευταία του προσωπικά αντικείμενα για να πληρωθούν μερικά φορτία τροφίμων που είχαν φθάσει στο Ναύπλιο και ήταν να μοιραστούν σε χήρες και ορφανά της Επανάστασης.Και σαν τον δολοφόνησαν, έστειλαν την σορό του στην Κέρκυρα και δεν επέτρεψαν στο καράβι να μπει στο λιμάνι όσο ήταν μέρα.
Και η κηδεία του έγινε μαύρα μεσάνυχτα χωρίς να επιτραπεί η παρουσία ούτε των στενών του συγγενών.
O Iωάννηs Kαποδίστριαs που το οραμά του... "Πρέπει η Ελλάς να κηρυχθεί ομοφώνως δια των Μεγάλεων Δυνάμεων χώρα αφιερωμένη αποκλειστικά και μόνο εις τας Επιστήμας και την διαφώτιση του ανθρώπινου γένους, το έδαφος της να κηρυχθεί εκ των έξω απρόσβλητο, εσωτερικά δε να κρατηθεί μακράν πάσης ξένης αναμίξεως…..
τέλος οφείλει η Ελλάς να κηρυχθεί δια όλη την ανθρωπότητα κράτος Ιερόν, κέντρο εκπαιδεύσεως όλων των Εθνών!''
έμεινε ανολοκληρωτο όπωs και η προσωπική του ζωή.
Σ'ευχαριστούμε Κυβερνήτα...
αλλά, μαs ''άξιζεs? "
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]