-
Εγώ πάντως ξέρω αρκετούς ανθρώπους που ξεκίνησαν από φτωχές οικογένειες και ανέβηκαν ψηλά και παραμένουν ευγενείς .
Στη σημερινή Ελλάδα τους ευγενείς τους τρώει το σκοτάδι, η επικράτεια απανταχού έχει γεμίσει τσάμπα μάγκες, όποιος φωνασκεί, λοιδορεί, προπηλακίζει και γενικά υψώνει τη φωνή του, ή και τα γραπτά του θεωρείται από τους αμνήμονες και τους κοινωνικά αμόρφωτους ότι είναι καβάλα στο άλογο, όποιος προσπαθεί να είναι μετριόφρων και να κρατάει χαμηλούς τόνους θεωρείται αυτόματα και αδύναμος ή ηλίθιος.
Η λεκτική βία έχει πάρει το πάνω χέρι και πάρα πολλοί συντάσσονται στο πλευρό αυτών που θεωρούν εαυτούς προνομιούχους και τάχα μου εντεταλμένους από κάποια ανώτερη δύναμη στο να καθυποτάξουν τους υπόλοιπους που διαφωνούν μαζί τους, είναι γνωστό δε ποιοι ακολουθούν το δόγμα - όσοι δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας-
-
Απίστευτη ομιλία για το 'προσφυγικό' από τον Αντιπ/ράρχη Βορείου Αιγαίου
Υπάρχουν κάποιοι που τολμάνε να που δημόσια την αλήθεια, ας υπάρχουν και κάποια ελεύθερα αυτιά να την ακούσουν
-
Που αλλου δηλαδη ;;;;
Πολυ 'αλλου ' χρησιμοποιητε εδω περα....
Για πες μου, που αλλου;;;;
Επισης δεν ειπε κανεις οτι ειναι προτυπο νεολαιας...ειπα εγω οτι ειναι προτυπο;;;;;..έιπα οτι ειναι αγροικος και ειπα οτι προτιμω τον αγροικο και ρσενικο στις εξηγησεις του προς προσβολες του στυλ μαζεψε τον Σκυλο σου, απο τους φλωρους..
Τους φλωρους που μιλανε σε κοροϊδα για τη υγεια ενω εφαγαν παρεα με τα φιλαρακια τους 40 και δις ευρω σε υπερσυνταγογραφισεις που με αυτες λαδωθηκαν εν συνεχεία δεκαδες ιδιωτικες εταιριες του χώρου και επαγγελματιες απο τα δημοσια ταμεια, αλλα αυτοι ηταν ευγενικα παιδια....ξεχασα.
Ειχαν τροπους....δεν ηταν τσομπανηδες.
Και ναι οταν καποιος κανει τετοια ανοδο κοινωνικη και με την εργασια του και τις απειρες ωρες διαβασματος σωζει ζωες...εγω του βγαζω το καπελο...εγω ξεκινησα 100 κλασεις πιο πανω και μονο τους φορους μου προσφερω...ολα τα αλλα για την παρταρα μου καθως δεν κανω καποιο λειτουργημα...
Υ.γ ρε συ κκοστακ να ελεγα εγω σε εσενα, '***αντε ρε μαζεψε την σκυλα σου'' ***σε καποια που ειναι διπλα σου οταν μαλιστα παραλληλα δυσφημώ την εργασια σου με μισες αληθειες......να δω τι πολιτισμο θα ειχα να φαω μετα.
Φυαικα δεν λεω κατι τετοιο μη παρεξηγηθουμε...
-
@ρενακια
Αλλο αυτο που λες, υπάρχει και συμφωνω εν μερη, αλλο όμως και η δικτατορία των ηλίθιων.... έχει τεράστια διαφορά.
Τα τελευταια ετη ξυπνησε ο καθε μ@@@@ς απο τη στάνη του και χωρίς καμία γνώση και με ταση σε συνωμοσιολογιες (οπου δεν υπαρχει γνωση για να καλύψεις τα κενα γεννάς συνωμοσιολογιες ) λεει τις βλακειες του....
Ε δεν θα τους βρισουν για το πόσο τσομπαναρια είναι;;;;;;;;
θίγονται και απο πανω;;;;
το οτι λένε μπούρδες απο το κεφαλι τους, δεν τους θίγει δηλαδή;;;
Δες τι γινεται τα τελευταια ετη στα περιφερειακά κανάλια και τι τυποι απιστευτοι λενε οτι τους κατέβει...και αλλοι βλαμμενοι απαίδευτοι και νοικοκυρές χωρις επαφη με κατι συγκεκριμενο τους πιστευουν και απο πανω και φανατίζονται.
Δικτατορία των ηλιθίων .....
-
Το ότι παραδόθηκε ένας οικονομικός παράδεισος από την παρελθούσα κυβέρνηση,με ξεπερνά....
Για την 'περήφανη' διαπραγμάτευση του 15 τίποτα? Δεν μας κόστισε καθόλου?Δεν πήγε την χώρα κάποια χρόνια πίσω?
Για εκείνο το έγκλημα,δεν πρέπει ο Μπαρούφας να πάει φυλακή?
-
να σε ξεπερνα ΚΚοστακ μου...
ειναι αληθεια.....αλλο αν δεν θελεις να πιστεψεις
-
Αυτό που προφανώς δεν έχεις καταλάβει,είναι ότι δεν τα κατάφεραν αυτοί οι παντελώς άχρηστοι αλλά όλοι εμείς,οι απλοί πολίτες με τον ιδρώτα και το αίμα μας.
-
Καλά, γράψε μας και μια αγιογραφία για τον Σαμαρά που κατέβασε το έλλειμμα 10 μονάδες...
Να την βλέπουμε και να λέμε 'γεια σου μεγάλε ευεργέτη', 'πως το κατάφερε βρε
ο μπαγάσας', 'πρώτη φορά κυβέρνηση στα χρονικά κατάφερε τέτοιο νοικοκύρεμα' κ.λ.π.
Ή εκεί τα νούμερα δεν έχουν σημασία; Από που ξεκίνησε ο Αλέξις το 'νοικοκύρεμα'; Από το -12%;Αμ το θέμα είναι να γίνει το νοικοκύρεμα χωρίς να ξεσκίσεις τον κόσμο. Άμα είναι να τον σκίσεις το ήξεραν και οι προηγούμενοι, η διαφορά είναι ότι με τα μνημόνια υπήρχε άλλοθι στο σκίσιμο... Εσύ με τον Αλάξι να έχει φορολογήσει ότι κινείται μας τον βγάζεις θαυματοποιό. Αμ έτσι μεγάλε, ξέρω κι εγώ.
ΥΓ: Ο άμεμπτος ηθικά λεβέντης που θαυμάζεις φρόντισε επί όσα χρόνια ήταν υφυπουργός να καλύπτει συγγενή του αναισθησιολόγο που εμπλέκεται στον θάνατο παιδιού υπό αναισθησία με κατηγορίες ότι η ίδια τελούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών. Φημολογείται μάλιστα ότι την υπόθεση του δανείου του την έβγαλε στην φόρα ο γονέας του παιδιού. Δεν μιλάμε για 'αψύ, βαρβάτο', 'χοντροκομένο' κ.λ.π. Μιλάμε για σκουπίδι.
-
Ναι ταξιδευτη...μη το παμε με δεικτες και αρχιζω να κατεβαζω πινακες....
Ποιες ανακριβιες λες;;;
Πολυ απλα....οπως ολες οι χωρες και ολοι οι άλλοι την εφαγαν την καυτή πατάτα αλλα ολοι ίσιωσαν αμεσως διοτι ειχαν φροντισει να εχουν αλλη εσωτερικη οικονομια τα προηγουμενα ετη απο τη δική μας... Μεσα σε 2 με 5 ετη ετη ισιωσαν ολοι τους.... εμεις μπηκαμε σε 20 ετιες προβληματων με το που υπηρξε μια εξωτερικη ασταθεια...τι σημαινει αυτο;;;;
Οτι διοικούσαν παθητικά, οτι βγει δηλαδή και οτι λαχει και αντε να ορισουμε καποια φορολογια που εξυπηρετει την εκλογικη μας βαση.. και να φανατισουμε τους ιθαγενείς μας ....οι περισσοτεροι μάλιστα πολιτικοί της εποχής ηταν αμαρφωτοι με την εννοια οτι ολοι τους ηταν δικηγοροι....και δεν μπορουσαν να καταλαβουν βασικες αρχες οικονομκας που διδασκονται τα 18χρονα....και δεν λεω υπερβολες.
Υπαρχουν ανθρωποι που εκαναν πολιτικη καριερα, πήραν συνταξη πολιτικού και δεν ξερουν τιποτα απο οικονομικα και διεθνη οικονομία, μονο πολλαπλασιασμό γνωρίζουν......αλλα ψηφιζαν για οικονομικα νομοσχεδια και μίλαγαν για το εργο των κυβερνήσεων με θράσος και αυταρέσκεια
Επειδή, ειχα ψαξει ως φοιτητης την οικονομία της χώρας μας και τις δυναμικές της σε κάποιες εργασίες (ενταξει ψηλο απλες εργασιούλες ως φοιτητης, αλλά εβγαζες συμπερασμα) ήταν εμφανές όμως πως πολλες φορες αυτα που λες για τη δεξια της εποχης δεν ειναι τελείως αληθη, συμφωνα με τους πινακες και τους δεικτες και τα δυναμικά αποτελεσματα αξιολογησης αυτων.... μη κοιτας μονο το χρεος ή τον αριθμο βιοτεχνιών ως βασικούς δεικτες. Αυτα είναι δεδομενα για να γίνουν αλλες αξιολογησεις και μαθηματικες αναλύσεις...ειναι απλα τα νουμερα.
Δηλαδή, και πριν το 81 στρώθηκε ενα έδαφος που δημιούργησε τις βασεις ωστε να ξεσπάσει στην χωρα....αν και οπως ειπα πρεπει να δεις το γενικοτερο ευρωπαϊκο πλαισιο της εποχης και τους δανεισμους, οπως επιίσης συγκεκριμενες πολιτκές και οικονομικών σχολών.....
Δηλαδη, να στο πω με παράδειγμα, παω εγώ και σου ανοίγω τη φιάλη με το γκαζι σε ενα σπιτι και όντας κλειστο χωρο και περιμενω εσενα απ έξω καθως θα μπεις μέσα και θα αναψεις το τσιγαρο και την καταστροφη του σπιτιου...
Και έπειτα σε κατηγορώ για τις ζημιές που έκανες στο σπιτι.....
Ποιος αφησε ελευθερο και ανοιχτο το γκαζι;;;;
Μ@@κας εσυ που καπνιζεις και αναψες τσιγαρο εκει μέσα. Μ@@@ς και εγω που αφησα το γκαζι (μη σταθερη οικονομία δηλαδη)
Αυτη ειναι η πραγματικοτητα για την Ελλαδα.
Χύμα στο κύμα η χώρα....καμια σχεση με αυτο που παρουσιαζεις της δυνατής Ελλάδος και ανθηρης οικονομικά (αυτα ναι μονο για το 1/5 του πληθυσμού της...(εμ ετσι δεν γίνεται σταθερη και σωστη οικονομία)...
Για αυτο λεω πως ναι μεσα απο** μεγάλο λαϊκο πονο** σημερα η οικονομια ηρθε για πρωτη φορα στις πραγμστικες της διαστασεις...χωρις φουσκες και με καθαρους και θετικους δεικτες σχεδον σε ολα τα επιπεδα.
Εμενα προσωπικά, να δεις πως με χτυπησαν οικονομικα, ουτε πατινι δεν μπορω να παρω...αλλα κανω υπομονη διοτι ξερω οτι το γενικοτερο πλαισιο της οικονομιας μας δενει και τσιμεντοποιητα,ι ωστε την επομενη δεκαετια να κανω σοβαροτατα και μεγαλα ανοιγματα ξεροντας οτι δεν ζω σε μια οικονομικη φουσκα που διασκεδαζαν οι προηγουμενες γενιες πανω στην πλατη μου
Έγινε δηλαδη επιτελους το reset της χωρας και παραδοθηκε η σκυτάλη με ενα οικονομικο παράδεισο (συγκριτικα με το 2015), ως δωρο στην επομενη κυβερνηση..
Στα αλλα ψιλοσκατα τα πηγαν οι προηγουμενοι, ερασιτεχνες και βιαστικοί....συμφωνω, δεν θυμαμαι καποιο φοβερο τους εργο...
Σε αυτο ομως (οικονομία) διδαξαν στους δεξιους.... δίοτι επιτελους η χωρα εχει αληθινά και οχι ψεύτικα νουμερα και ολα σχεδον θετικά με σοβαρες προοπτικες.
Τωρα πραγματικα μπορουμε να χτισουμε μια ευρωπαϊκη χωρα με σταθερη βαση.
Υ.γ Καπνιζεις;;;;
Υ.γ1 Αυτο που καίει τους περισσοτερους και ξερω τι λεω, δεν ειναι το τι δεν εκαναν οι ζαιοι αλλα το τι πετυχαν..διοτι χανουν το επιχειρημα και καραμέλα του πως οι κεντροαριστεροι κατεστρεψαν τη χώρα και την διαχειρηση και αναπτυξης της οικονομιας.
Στις επομενες δεκαετιες στα καφενεια θα ακουγεται οτι η αριστερα 'η έστω κεντροαριστερά πιο σωστά,** εσωσε την οικονομια** απο τους δεξιους ερασιτεχνες....Αυτο ''ποναει'' περισσοτερο απο καθε τι αλλο
Ξερω πολυ καλα το τι ενοχλει
-
Μα ρε παιδια το εχουμε ξαναπει.....
Το να ριχνεις το ελλειμα και να λες εχω ανάπτυξη δεκαδικού με μηδεν ταμειακα διαθεσιμα.....ειναι μικροοικονομικά αλλα κυριως μακροοικονομικά ΑΤΟΠΟ ..... και απιστευτα σοβαρό για εθνικους κινδυνους....μη το ξεχναμε αυτό καθόλου
Ειναι μεγα λαθος για ενα γινατι προσωπικο (πολιτικο κόστος και αυτό που ως επρπε να ανεχτείς) να αφηνεις μια ολοκληρη χωρα χωρις διαθεσιμα κια να λες περιμενω ως παρενθεση την επομενη κυβέρνησή....πως να το πω αλλιως...παμε σε αλλο επιπεδο...πιστευω το καταλαβαινετε....που αλλες εποχες θα ειχε αλλο αποτελεσμα....υπηρξαν μαυρες εποχες στον τοπο μας.
Αν πάλι εισαι επιχειρηματίας ουτε να σε ξερω δεν θελώ διοτι θα παρασυρεις πολλους μαζι σου με αυτα τα μυαλα....χαχαχαχα
Ο Σαμαρας κακα τα ψεματα πουληθηκε και απο τους εξω...να τα λεμε ολα μεταξυ μας..... να ειμαστε σωστοι...αλλα και πάλι απο το ''Σκίζω τα μνημόνια σελίδα σελίδα''σε μια αθλια οικονομια, εεεε πάει πολύ....
Ο άλλος παπαρες ελεγε '' Θα χτυπα τον Ζουρνά και θα χορευουν οι αγορες...'' (φουλ κακός λαϊκισμος, Εδω ολοκληρη Αργεντινή, μια χωρα τεραστιων διαστασεων και δυναμης, την εκαναν....αντε μη πω τι) αλλα αφησε εν τελη μια σωστη οικονομια που μπορει σε ογκο να ειναι μικροτερη αυτής πριν την κριση, αλλα σε ποιοτικα στοιχεια ειναι πολυυυυυυ καλυτερη.
Καλυτερη οχι γιατι φορολογει παντου...καλυτερη διοτι πλεον αντεχει στοχευμένες και σταδιακες φοροελαφρυνσεις, χωρίς να καταστρεφεται η δυναμική της....
Το να φοροελαφρυνεις γενικα και αοριστα ώστε να ξαναβγείς πρωθυπουργός και να σε χειροκροτούν και οι δείκτες της οικονομίας και η αναλυση αυτων να εχουν τα μαυρα τους τα χαλια, και να αρχιζεις πάλι δημιουργηκες λογιστικες εγγραφες ** .....ειναι το ιδιο με τις δεκαετιες πριν την κριση.**
Θεωρω τον Κουλη έξυπνο, δεν πιστευω οτι θα κανει κακο στην οικονομία μας, το αντιθετο μαλιστα, αλλα θελω να δω πως θα μεταφραστει η πολιτικη του σε βασικους δεικτες που επηρεαζουν την καθημερινοτητα των χαμηλομεσαιων στρωματων και όχι των ανωτερων.
Προς το παρόν με ανησυχεί πως καλύπτουμε το έλλειμμα εσόδων με ελαφρύνσεις που κόβουν απο το μαξιλαρι, το οποιο εχει στοχο να δανειζοματε φθηνα, μιας και δεν καταφεραμε (δεν θελαμε πιο σωστα) να το χρησιμοποιήσουμε για τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Αλλα θα δουμε ...νωρις ειναι ακόμα.
Αν εκανε κατι ο κρητικός ...δικαιοσύνη υπαρχει..και αν εκανε την κουτσουκελα να το πληρωσει χωρις κλεψιες και ναι μεν αλλα.....
τα 40 δις απο τον μισθουδακο σου fiverg ....που πηγαν;;;;;
-
Κάνουν παρέα με αυτά της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από εκείνους που έλεγαν στον κόσμο περί 'σισάχθειας' και φρόντισαν το πρώτο εξάμηνο του '15 να τρομάξουν τους πάντες ώστε να τους κάνουν να στείλουν τα χρήματά τους αλλού.
-
Εγω και η οικογενεια μου τα κρατησαμε εδώ...και πριν το 15 ενω ειχαμε προσφορες για εξω.
Μεχρι και τοτελευταιο ευρω τα κρατησαμε εδω και ειπαμε ή ολοι μαζι κάτω ή κραταμε τη χωρα (πιστωτικο συστημα)
Χεσμενοι ειμασταν αλλα μειναμε εδω...
Μας ζητουσαν στο εξωτερικό εγγυητική ξενης τραπέζης και λέγαμε ελληνικής...και δεν απαντουσαν...
Περναμε απο άλλο τηλεφωνο διοτι μας ειχαν μπλοκρει το νουμερο μας, αλλα ειπαμε το πάμε μεχρι τελους.
και ιδιαιτερα η γενια μου που δεν εφταιξε ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ, παιδακια ειμασταν οταν η χώρα πηγαινε στα βραχια.
Υπαρχουν και άλλοι έλληνες....τι να κανουμε;;;;
Αλλά επειδη, σε βλέπω πολύ ευκολοχώνευτο στα πραγματικα χρεη και στις λογιστικές εγγραφες...δηλαδή γκλουπ πανε στο στομαχι κατευθειαν και δεν σ αρεσουν κόστη ευκαιριας ενος παραλληλου συμπαντος.... θα παραγγειλω για εσενα...
''Αλλη μια 40αρα περικαλω στον κύριο.....του άρεσε...θελει κ αλλο..''
καποτε ελεγες για κατι βιλλάρες.....για χτυπα και ρώτα σε ποιο κλάδο δραστηριοποιούνται....
Και fiverg για δες λίγο εδω που εισαι και μισθωτός
υ.γ Σε πειραζω fiverg μου
...τα ίδια λεφτουδακια κλαιω και εγω...
μη θυμωσεις μαζι μου...τσιγκλαω για να γινει παιχνιδι
-
Πείραζε, δεν πειράζει.
Αλλά για το '15 θα πρέπει κι εσένα να σου πω ότι όποιος είχε σοβαρό νταραβέρι με νοσοκομεία, αν τελικά γίνονταν το 'ατύχημα' θα πήγαινε άκλαυτος. Διότι το κράτος με όσα συναλλαγματικά του είχαν απομείνει θα είχε σοβαρότερες τρύπες να καλύψει από τα φάρμακα (κόστους μερικών χιλιάδων ευρώ το κάθε ένα) 200-300 νοματαίων. Γι' αυτό και ο δρ σόιμπλες έλεγε για ανθρωπιστική βοήθεια, γι αυτό και ο πανούλης έλεγε ότι θα τα φτιάχνει ο στρατός (και εννοούσε ασπιρίνες).
Οπότε βλέπεις ο καθένας τα βίωσε τα πράγματα αλλιλως. Και ίσως καταπίνω πιο εύκολα απ' όσο πρέπει τα 40 δις εμπρός στο να γίνονταν κάποιοι συγγενείς 'παράπλευρες απώλειες' της 'εμπανάστας'. Και το θέμα είναι ότι αυτά (μου) τα έλεγαν και μορφωμένα γίδια σαν τον 'μπουτάλ' κρητικό σου. Α ναι, βέβαια δεν έκλεψαν φράγκο, τίμιοι άνθρωπες πάνω απ' ολα...
-
εδω εχεις οντως ενα point...
υπο αυτο το πρισμα.....ψαξε να βρεις τι και πως....σε νοσοκομεια χωρςι φαρμακα εκεινο το 6μηνο..
Δεν γνωριζω....δεν ειμαι του κλαδου....ψηλο ναδα γνωριζω...δηλάδη τιποτα.
Απλά το πάω αλλιως το τραγουδι ....οτι η 40αρα ήταν δις και οχι στραγαλια και οντως λεξουλες χωρις σοβαροτητα,
Ηταν δις όσο τα εσοδα του κρατους απο μισθωτους και αλλες πηγες τα οποια χάθηκαν γενικώς και αορίστως μεσα σε 20 ετη.
Πως γκενεν ατο;;;;;
Αν αυτα υπηρχαν εξ αρχης στα ταμεια ( με ολες τις αλλες μεταβλητες σταθερες....φουλ υποθεση δηλάδη) τα μνημονια θα ταν παιδικη χαρά. Δεν θα υπηρχε αυτο το εξαμηνο ως συνεχεια του εθνικου δράματος της χώρας.
πες οχι 40 δις ....35..και μόνο 5 δις ετσι πουρμπουαρ στα αποθεματικα των νοσοκομειων κλειδωμενα σε λογαριασμους και σε κρατικα ομολογα ώστε να ζουνε ολα τα νοσοκομεια απο τοκους και να εχουν λουξους δωματια
Βιλλάρες, καγιεν, κοττερα και ευγενικά παιδια εγιναν ολα αυτα
υ.γ τον πίνακα τον είδες πιο πάνω;;;;;;;.
Ε, ερχονται και νεες αντικειμενικες αξιες στα ακινητα και (ισως) αγρτεμαχια.Απο την μια τσεπη στην άλλη.
Διοτι οι αποτομες μεταβασεις ....ποτε δεν βγαινουν σε καλό....Το έχω αναφερει ξανα.
Π.χ μειωσεις μερισματων σε funds αντι τεραστια αυξηση αποσβεσεων σε μηχανηματα πραγωγης.
Αυτο ειναι το μιγμα πολιτικης που λεγαμε
τσπ αντε τα παμε, ξεδωσαμε, παμε τωρα στα καρα μας....βγηκαν νεα μοντελα
-
χρεωση πιστωση. ενεργητικο παθητικό, καθαρη θέση
μαθε σημερα αυτα....αυριο εχει εξεταση
-
Οι άσχετες δημοσιεύσεις έφυγαν. Ηρεμία παρακαλώ
-
Πάλι δεν πρόλαβα τον καυγά ....
Λαπ για τα σύγχρονα τα έχουμε πει , για τα παλιά όμως σου ξαναλέω δεν τα ξέρεις καλά .
Οι κρίσεις του πετρελαίου του 1973 και του 1979 δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα πληθωρισμού σε όλη την Δύση .
Στις χώρες που ΔΕΝ έχουν πετρέλαιο , Ευρώπη και Ιαπωνία ακόμα μεγαλύτερο .
Σε εμάς που είχαμε και το Κυπριακό και τις ακριβές αμυντικές δαπάνες , αυτά ήταν καταστροφή .
Προφανώς και η πολιτική που ασκήθηκε την περίοδο 1974-1981 είχε αδυναμίες . Αλλά από το 1974-1977 είχε θέματα εδραίωσης της δημοκρατίας και άμυνας έναντι της Τουρκίας και από το 1977 , είχε να αντιμετωπίσει τον λαϊκισμό του Ανδρέα που υποσχόταν τα πάντα στους πάντες και έθετε και θέματα εμφυλίου .
Ετσι ο γερο-Καραμανλής έκανε κρατικοποιήσεις , συρόμενος σε αυτές από την απήχηση του Ανδρέα .
Αλλά η οικονομία της χώρας μας ήταν σε καλή κατάσταση , καλύτερη από σήμερα γιατί είχαμε παραγωγή και ελάχιστο δανεισμό και σαν χώρα και σαν νοοτροπία .
Να σου θυμίσω ότι εκείνη την εποχή που μιλάμε ήταν μία περίοδος 30-35 ετών , στην οποία η χώρα είχε ξεκινήσει κυριολεκτικά από το ΜΗΔΕΝ .
Οταν έφυγαν οι φίλοι μας οι Γερμανοί που τώρα κάνουν το παγώνι για τις αποζημιώσεις , μας είχαν γκρεμίσει πολλές γέφυρες , μας είχαν ανατινάξει τον Ισθμό και είχαν ρίξει μέσα τις ατμομηχανές και τα βαγόνια των τρένων και , είχαμε και τον εμφύλιο και οι μόνοι τρόποι επικοινωνίας μεταξύ των πόλεων της χώρας μας ήταν τα πλοία και κάτι κάρα από τους παλιούς δρόμους της Τουρκοκρατίας .
Σκέψου ότι για να πας από την Αθήνα στην Πάτρα έπρεπε να πάς Πειραιά , να πάρεις το πλοίο να πας στον Ισθμό . Να περάσεις με κάρο ή αμάξι στην Κόρινθο και από εκεί να σε πάρει άλλο πλοίο που πήγαινε Πάτρα και συνέχιζε Επτάνησα και Αιτωλο-Ακαρνανία . Η ή άλλη διαδρομή Πειραιάς - Λαύριο - Αλιβέρι - Χαλκίδα - Αιδηψό - Βόλο - Θεσσαλονίκη . Γενικά τότε οι μεταφορές έμοιαζαν με κρουαζιέρες , αλλά με μικρά και παλιά πλοία , μεγέθους γιώτ , των 30-80 μέτρων .
Αυτή η χώρα πέρασε και εμφύλιο και μετά το 50 προσπάθησε να μαζέψει τα κομμάτια της μετά από 10 χρόνια πόλεμο .
Μετά την υποτίμηση του Μαρκεζίνη που σταθεροποίησε το νόμισμα είχαμε μεγάλη ανάπτυξη , πάντα βέβαια ενθυμούμενοι ότι ξεκινήσαμε λίγο πάνω από το μηδέν .
Η χώρα μας καλά τα πήγαινε για τα δεδομένα της εποχής . Να κοιτάξεις τις πραγματικές χώρες που ανταγωνιζόμαστε . Τις γειτονικές μας των Βαλκανίων και του Βίζεγκραντ . Προπολεμικά είμαστε σε ανάλογη κατάσταση , αυτές οι βορειότερες δηλαδή λίγο καλύτερα γιατί είτε δεν είχαν περάσει Τουρκοκρατία , είτε γιατί η Τουρκοκρατία ήταν λιγότερο σκληρή σε αυτές .
Στον πόλεμο εκτός της Γιουγκοσλαβίας , οι άλλες δεν έπαθαν τίποτα γιατί ήταν πάντα με το μέρος των νικητών . Αρχικά με τον Χίτλερ , μετά με τον Στάλιν και έτσι μάχες και καταστροφές στις υποδομές δεν είχαν εξαιρουμένης της Πολωνίας .
Μετά αυτές πέρασαν στην σοβιετική κατοχή και βρέθηκαν πολύ πίσω από εμάς , όχι όμως από υποδομές και όταν το 1990 γύρισαν στην Δημοκρατία ξεκίνησαν σε χαμηλότερο επίπεδο .
Δηλαδή εμείς επειδή όπως λέγανε μετά τα στελέχη του ΚΚΕ που έβλεπαν πέρα από την μύτη τους 'ευτυχώς που χάσαμε τότε' , επειδή λοιπόν εδώ νίκησαν οι Δημοκρατικές δυνάμεις και όχι ο ολοκληρωτισμός , μπορέσαμε με αργά και δύσκολα βήματα να ανακάμψουμε από τις καταστροφές που μας έκανε ο γερμανικός ολοκληρωτισμός .
Οπότε να τα θυμάσαι και να τα διαβάζεις σωστά . Οχι από πασοκικά έντυπα...
Εγραψα στο θέμα των οικοδομών για την αναστολή του ΦΠΑ στα ακίνητα από το 2006 . Οπως είχα πει πολλές φορές δεν υπήρχε άλλος δρόμος από νομική άποψη . Αλλά τώρα στέκομαι στους διθυράμβους , πόσο καλό θα κάνει στην οικοδομή και στα επαγγέλματα που είναι γύρω της , στην αξία των τραπεζών που τα έχουν υποθήκη και γενικά στην οικονομία .
Εγώ απλά θα πω το εξής . ΓΑΠ , είναι γνωστό ότι ήσουν και βλάκας και προδότης . Δεν ξέρω αν το πρώτο σε οδήγησε στο δεύτερο ή απλά δεν αισθανόσουν Ελληνας ποτέ , οπότε απλά έκανες μπίζνες με τα αφεντικά σου . Ελπίζω η Νέμεση να σε βάλει ιστορικά εκεί που ανήκεις . Δίπλα στον Ιωαννίδη .
-
κρίου, ενας ερωτας γεννιέται στο αν επηρες σπιτι ή την εκανες τη μαλακια θρεντ, τι καυγαδες λες?
-
Blood, sweat and tears...
-
Τι να σας πω ρε;;;;;
Μα τι ανθρωποι θεε μου....
Εγω θα λεω τα δικα μου o pgs θα ειρωνευεται χωρις να λεει καποιες ουσιασιτκες προτασεις, εγω μετα θα τον βριζω και αυτος γο ιδιο και θα τα σβηνει μη φαει μπαναρισμα....και παει λεγοντας
Αλλα οταν ρωτα για τα λεφτα του...τι να του πω;;;; να τον αφησω να χαλασει λεφτα χωρις να το ψαξει....
Εγω μπορει να βριζομαι με ολους...αλλα ποτε δεν κρατω κακια....αποδεχομαι τις αδυναμιες σας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2