-
γώ προσωπικά έχω την ίδια άποψη με την Τριανταφύλλου και την έχω γράψει. Αντί να καθόμαστε και να σκούζουμε
σαν τα κουτάβια στον Ερντογάν, φυγή προς τα εμπρός. Δημογραφικό έχουμε, να ζητήσουμε χρήμα από τους ευρωπαίους να φέρουμε κόσμο εδώ, να τον εγκαταστήσουμε, να του δώσουμε δουλειά, να μας ευγνωμονεί μια ζωή.
Και μετά ξύπνησα...Διότι η πραγματικότητα λέει ότι όσοι θα έρθουν (αν φύγουμε από τα τρέχοντα νούμερα και πάμε να αγγίξουμε
π.χ. το εκατομμύριο) θα στοιβαχτούν σε μια γκετοποιημένη κατάσταση εδώ κι εκεί.
Η πλειοψηφία θα φυτοζωεί κλέβοντας δουλειές από ανειδίκευτους έλληνες (δεν το λέω μόνο εγώ, το λένε
και πολλές αριστερές οργανώσεις). Οι οποίοι κατά την άποψή σου δεν πρέπει να τους βλέπουν σαν απειλή.
Ναι, το πρόβλημα είναι προφανώς ο καπιταλισμός και το ότι 'αν αγωνιστούν όλοι αυτοί αδερφωμένοι για τον
σοσιαλισμό τότε το πρόβλημα θα λυθεί'. Έχεις μιλήσει σε κανέναν ντόπιο εκεί που βρίσκεσαι περί
αριστεράς και δεξιάς να σου πεί τι πιστεύει; Γιατί 'κατα κει' μεριά το θέμα είναι αν ο ντόπιος βασιλιά/φύλαρχος
είναι καλός. Και άμα πεινάμε, δεν 'κάνουμε σοσιαλισμό', αλλάζουμε βασιλιά/φύλαρχο.Κάποιοι βεβαίως θα στραφούν και προς την παραβατικότητα για να ζήσουν λίγο καλύτερα.
Και μια μειοψηφία όπως έχουν δείξει πλείστα παραδείγματα θα 'ριζοσπαστικοποιηθεί' προς το ισλάμ με αναμενόμενα
αποτελέσματα (εκτός και αν οι έλληνες αριστεροί έχουν μεγαλύτερη πειθώ από τους Γάλλους...).Πραγματικά πιστεύεις ότι θα γίνει κάτι διαφορετικό; Α, το να βάλεις έναν άνθρωπο 20 ετών να τον ταίζει μια ΜΚΟ
(έστω και με 1000 ευρώ τον μήνα) δεν είναι λύση. Γιατί α) κάποια στιγμή το χρήμα της ΜΚΟ θα στερέψει αφού ο
'προστάτης' της θα θέλει να επενδύσει αλλού και β) οι άνθρωποι θέλουν ζωή, σπίτι, οικογένεια, φίλους.Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα ενσωματωθούν ποτέ στον τρόπο ζωής μας γιατί υπάρχει μια αγεφύρωτη απόσταση στον πολιτισμό, στις συνήθεις, στον τρόπο σκέψης, διασκέδασης, και βέβαια ο θρησκευτικός παράγοντας είναι θεμελιώδης, δεν μπορεί να έχεις δίπλα σου οικογένειες που εφαρμόζουν τη Σαρία, που πετροβολάνε όποια γυναίκα κάνει μοιχεία, που ενοχλούν και στην παραμικρή παρατ'ήρηση μαζεύονται 50 και τραβάνε και μαχαίρι, αυτά τα πράγματα δεν είναι συμβατά με τον Δυτικό τρόπο ζωής όπως και να το κάνουμε, από όποια σκοπιά και αν το δούμε, θα είναι πάντα ξένα σώματα και θα μας ταλαιπωρούν, όπως ξένα σώματα χωρίς καμμία ενσωμάτωση είναι οι δυτικοί στις μουσουλμανικές χώρες, είναι ένα και το αυτό, δεν είναι θέμα μισαλλοδοξίας αλλά καθημερινής πρακτικής.
-
γώ προσωπικά έχω την ίδια άποψη με την Τριανταφύλλου και την έχω γράψει. Αντί να καθόμαστε και να σκούζουμε
σαν τα κουτάβια στον Ερντογάν, φυγή προς τα εμπρός. Δημογραφικό έχουμε, να ζητήσουμε χρήμα από τους ευρωπαίους να φέρουμε κόσμο εδώ, να τον εγκαταστήσουμε, να του δώσουμε δουλειά, να μας ευγνωμονεί μια ζωή.
Και μετά ξύπνησα...Διότι η πραγματικότητα λέει ότι όσοι θα έρθουν (αν φύγουμε από τα τρέχοντα νούμερα και πάμε να αγγίξουμε
π.χ. το εκατομμύριο) θα στοιβαχτούν σε μια γκετοποιημένη κατάσταση εδώ κι εκεί.
Η πλειοψηφία θα φυτοζωεί κλέβοντας δουλειές από ανειδίκευτους έλληνες (δεν το λέω μόνο εγώ, το λένε
και πολλές αριστερές οργανώσεις). Οι οποίοι κατά την άποψή σου δεν πρέπει να τους βλέπουν σαν απειλή.
Ναι, το πρόβλημα είναι προφανώς ο καπιταλισμός και το ότι 'αν αγωνιστούν όλοι αυτοί αδερφωμένοι για τον
σοσιαλισμό τότε το πρόβλημα θα λυθεί'. Έχεις μιλήσει σε κανέναν ντόπιο εκεί που βρίσκεσαι περί
αριστεράς και δεξιάς να σου πεί τι πιστεύει; Γιατί 'κατα κει' μεριά το θέμα είναι αν ο ντόπιος βασιλιά/φύλαρχος
είναι καλός. Και άμα πεινάμε, δεν 'κάνουμε σοσιαλισμό', αλλάζουμε βασιλιά/φύλαρχο.Κάποιοι βεβαίως θα στραφούν και προς την παραβατικότητα για να ζήσουν λίγο καλύτερα.
Και μια μειοψηφία όπως έχουν δείξει πλείστα παραδείγματα θα 'ριζοσπαστικοποιηθεί' προς το ισλάμ με αναμενόμενα
αποτελέσματα (εκτός και αν οι έλληνες αριστεροί έχουν μεγαλύτερη πειθώ από τους Γάλλους...).Πραγματικά πιστεύεις ότι θα γίνει κάτι διαφορετικό; Α, το να βάλεις έναν άνθρωπο 20 ετών να τον ταίζει μια ΜΚΟ
(έστω και με 1000 ευρώ τον μήνα) δεν είναι λύση. Γιατί α) κάποια στιγμή το χρήμα της ΜΚΟ θα στερέψει αφού ο
'προστάτης' της θα θέλει να επενδύσει αλλού και β) οι άνθρωποι θέλουν ζωή, σπίτι, οικογένεια, φίλους.fiver στο συγκεκριμένο θέμα μιλάς λογικά, αλλά πάνω σε ένα υποθετικό σενάριο.
Και να μας δώσουν λεφτά για να 'κρατήσουμε' αυτούς τους ανθρώπους εδώ, θα το κάνουμε ενάντια στη θέλησή τους, θα είναι εδώ φυλακισμένοι 'υπό την αιγίδα της Ε.Ε.' όπως είναι και τώρα.
ΔΕΝ θέλουν να μείνουν εδώ οι άνθρωποι, δεν έρχονται για να ζήσουν στην Ελλάδα!
Στην πρώτη ευκαιρία που βρίσκουν την κοπανάνε από δω, όχι γιατί δεν έπιασε η καμπάνια πρόσκλησης του Αλ6 ή επειδή τους κοιτάζει βλοσυρά ο Άδωνις, αλλά επειδή αυτή η χώρα αυτή τη στιγμή, δεν έχει τίποτε να τους προσφέρει.
Η Ελλάδα και η οικονομία της, είναι αυτή τη στιγμή στο άνω επίπεδο των μεσανατολικών μεσογειακών χωρών που ο λαός τους φυτοζωεί, δηλαδή όπως π.χ. οι χώρες του Μαγκρέμπ απ' τις οποίες κάποιοι απ' αυτούς προσπαθούν να αποδράσουν...
Αν είχαμε κάποιο εργολαβικό τσουνάμι όπως πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες, πιθανόν κάποιοι απ' αυτούς να επέλεγαν να εργαστούν και να κερδίσουν χρήματα στην Ελλάδα για ένα διάστημα. Επίσης υπάρχει μια μερίδα, αυτοί που είναι χαμηλής μόρφωσης κι ειδίκευσης, που αν κατάφερναν να βρουν μια αγροτική δουλειά που να τους επιτρέπει να έχουν το ρύζι της ημέρας και ένα κρεβάτι και να στέλνουν κι 100€ το μήνα στην οικογένεια, θα το έκαναν χωρίς δεύτερη σκέψη, όπως το κάνουν σε όλες τις χώρες εκτός ΕΕ. (όσο εγκληματικό και να είναι να συμβαίνει αυτό σε αναπτυγμένες κοινωνίες και να μας βρίσκει αντίθετους)
-
Προφανώς και το δικό μου σενάριο είναι υποθετικό αφού ουδείς θα δώσει χρήμα για να τους κρατήσουμε αξιοπρεπώς εδώ (θα το είχαν κάνει για τους δικούς τους).
Το δικό σου σενάριο που λέει ότι θα φύγουν όσοι φτάνουν εδώ ενώ όλοι επάνω έχουν κλείσει τα σύνορα τι είναι; Ρεαλιστικό; Πως θα φύγουν; Θα πετάξουν; Θα πάρουν βάρκα προς Ιταλία; Δηλαδή στην τελική το να τους δεχόμαστε με ανοιχτές αγκάλες για να πεθάνουν π.χ. σε ένα φορτηγό ψυγείο μέσα στα Σκόπια είναι καλό;
-
piliourits, λες -και το πιστεύω ότι έτσι είναι- πως δεν θέλουν να μείνουν εδώ,δε θέλουν να ζήσουν στην Ελλάδα,αλλά όπως σωστά επισήμανε ο fiverg,αν δεν κάνουν ούτε μπρος –γιατί δεν μπορούν- (Δυτ.Ευρώπη, κλείνουν τα σύνορά τους),ούτε πίσω -γιατί δε θέλουν- (χώρες από όπου προέρχονται δεν είναι όλες σε πόλεμο,όμως είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από εμάς) κι επομένως 'από το ολότελα,καλή κι η Παναγιώταινα'. Άρα, το 80-90% θα παραμείνει οριστικά και θα κοιτάξει με οποιοδήποτε τρόπο να επιβιώσει και να ζήσει μόνιμα εδώ.
fiverg,στην Ιταλία πλέον δεν ακούω να πλησιάζουν πλοία και ΜΚΟ (ενώ πριν 4-5 μήνες ήταν καθημερινά είδηση) μετά από τα δικαστήρια,την παρακράτηση στα λιμάνια 1-2 πλοίων και υπαλλήλων ΜΚΟ που έκανε -καλώς ή κακώς- η ιταλική κυβέρνηση (αφού βέβαια πρώτα οι υπόλοιποι ευρωπαίοι έκαναν τους 'κινέζους').Οπότε, η μόνη πύλη εισόδου για Β.Αφρική και Ασία είναι η Ελλάδα.
-
Λάδι στη φωτιά
Η επιστημη σιγα σιγα ξεκινα ερευνες και μελετες, καποιες μαλιστα απο το 60, και συμφωνα με αυτές διαπιστωνει πως δεν παιζει τον πρωταρχικο ρολο η εμπειρια στη ζωη αλλα η δυνατοτητα του εγκεφαλου να κατανοει συνθετα προβληματα και καταστασεις και ετσι οδηγηται στην υποστηριξη πολιτικων κομματων
https://www.livescience.com/18132-intelligence-social-conservatism-racism.html
Tην λεκτική νοημοσύνη μερικοι αντιθετοι με τους 'αριστεριστες' το μεταφραζουν ως εκπαιδευση σε αριστερολογια.
Θα κανω ενα αλμα συμπερασματος, αυθαιρετο, και θα πω πως ετσι εξηγηται πως πολλοι που εχουν την ικανοτητα λογω νοημοσυνης να βγαζουν 2 και 3 φορες υψηλοτερο εισοδημα ή και εκατομμυρια να θεωρούνται ως μια συνωμοσια αριστεριστων (γενικως κοινωνικα φιλελευθερων) που μεταξυ τους συνεργαζονται. Ισως ειναι αποτελεσμα της υψηλης νοημοσυνης η οποια αππφερει περισσοτερα χρηματα.
Δηλαδη εχουμε δει το σκηνικό τελειως δεξιοι με 3 και 60 και αδυναμια να εισπραξουν εισοδηματα να κατηγορουν αριστεριστες με δεκαπλασιο εισοδημα στην ιδια οικομομία. Δηλαδή υπαρχει αντιθεση σε αυτο το σημειο
Δεν μιλω για το τι λενε και τι τους συμφερει, λεω για το τι πιστευουν χωρις το οφελος καποιου κερδους στην απαντηση τους.
Δηλαδη οι πιο απλοι εγκεφαλοι αρεσκονται σε απλα τετραγωνα αφηγηματα χωρις υπολογισμο των άλλων μεταβλητών, αρχων και συνεπειων. (Αδυναμια συνθεσης προβληματος)
Επισης ετσι εξηγηται πως η συντριπτικη πλειοψηφια των καλλιτεχνων που εχουν παρα πολυ υψηλη συναισθηματικη νοημοσυνη ακολουθουν συγκεκριμενες πολιτικες εκφανσεις.. οχι ολοι φυσικα αλλα η συντριπτικότατη πλειοψηφια.
Πως η συντιρπτικη πλειοψηφια των μεγαλων πανεπιστημιων διδασκουν συγκεκριεμενες οικονομικοπολιτικες αρχες, οι συντριπτικοι πλειοψηφία συγγραφεων και ποιητων του πλανητη εχουν συγκεκριεμενες αποψεις κτλ.
Φυσικα σε ολα υπαρχουν και εξωτερικοι παραγοντες και ιδιοτελεια με κρυφους σκοπους και στοχους...αλλα ολο αυτο δειχνει γενικά μια κατευθυνση.
Διαβαζοντας τα πιο πανω με βαζει σε σκεψεις πως ο διαχωρισμός δεν ειναι σε ιδεολογιες αλλα στην δυνατοτητα των εγκεφαλων να καταγραψουν τα δεδομενα και τα ζητουμενα συνθετων προβληματων.
Οι ιδιεολογιες ισως ειναι η ομαδοποιηση εγκεφαλων με συγκεμριμενες δυνατοτητες καταγραφης και αναλυσης.
-
Είδα 2 περίεργα στις ειδήσεις.
Το 1ο είναι ότι υπάρχουν 'γειτονιές' αφγανών/ιρακινών/αφρικανών. γι αυτούς γιατί δεν υπάρχει μια διαδικασία εξπρές, αφού κατά μεγάλη πιθανότητα θα πρέπει να επιστρέψουν απ όπου ξεκίνησαν;
Το 2ο ήταν ένας τύπος που είχε πάει σε ένα χωράφι με ελιές (με πολλούς άλλους) και έριχνε τσιμέντο να φτιάξει σπίτι, όπως είπε ο ίδιος. Μα καλά, τι γίνεται; Όποιος θέλει κάνει ότι θέλει;
Πάντως δυστυχώς η Ευρώπη για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι δεν είναι ενωμένη Ευρώπη. Είναι Ευρώπη του προσωπικού συμφέροντος. Θα πρέπει οι πραγματικοί μετανάστες πολέμου να μοιραστούν με κάποιον τρόπο. Αν γκετοποιηθούν και μοιραστούν στην Ελλάδα όλοι αυτοί, σίγουρα θα έχουμε πολλά προβλήματα αφομοίωσης. Σίγουρα όμως ο μισανθρωπισμός δεν είναι λύση.
-
μάλιστα, δεξιος=βλαξ
-
Ρε γατε... ελεος.
Διαβασες τις πηγες που εβαλα;;;
Στις χωρες που εγιναν οι ερευνες η πλειοψηφια των ανθρωπων με υψηλοτερη νοημοσυνη (οχι ολοι) του μεσου ορου εχουν μια κλιση προς πολιτικες που στην ελλαδα χαρακτξριζονται αριστεριστικες... οχι ακριβως αριστερες.....γενικα σε πιο κοινωνικα φιλελευθερες.
Γενικά τα άκρα αρεσκονται στα απλα αφηγηματα και στις μαγικες λυσεις και στα απλοποιημενα συμπερασματα και γενικευσεις... τα πιο συνθετα τους φερνουν αγχος και συγχυση
Εκει οι ερευνες δειχνουν πως οι εγκεφαλοι των παιδιων που ειχαν χαμηλη δυνατοτητα συναισθηματικης και λεκτικης νοημοσυνης απο τους συνομηλικους τους, αργότερα ως ενηλικοι υποστηριζαν ακραιες πολιτικες βίας και ρατσιστικες (φυλετικη, κοινωνικη, ταξικη) προκρισεις.
Υ.γ συνετιστηκα γατουλη μου ή θελω ακομα για να μη προσβαλλω με τα posts μου
-
Πως τα κατάφερες και στο τελευταίο σου ποστ έφτασες στον pgs που είναι η ειδικότητα του, μόνο εσύ ξέρεις!
-
Τι εννοεις;;
Δεν κατάλαβα
-
Τι εννοεις;;
Δεν κατάλαβα
Ρώτησε τον, μακάρι να τα βρείτε και να σταματήσει η φαγωμάρα
-
δεν μιλάμε
να μιλήσετε!!!
-
Vasvo μου
Δεν εχω προβλημα με κανεναν....αν ειρωνευτεις την δυσλεξια μου, αν λεω την αποψη μου και μειωνεις την ειδοκτητα μου, γενικα αν με ειρωνευεσαι χ ρις καποια στοιχεια η αντιθετη αποψη θα σε ειρωνευτω ασχημα και θα σε προαβαλλω.
Αν ποσταρω κατι και μου πεις ξερεις lap διαφωνω και αυτο το στηριζω στην δικη μου εμπειρια ή το στηριζω με τεκμηριωση σοβαρων πηγων...
Πολυ ωραια να το αναλυσουμε
Αν δεν προτεινεις κατι διαφορερικο και με ειρωνευεσαι χωρις πραγματικο αντιλογο, τι πιστευεις πως θα γινει;
O pgs με το που ζητησε μια βοηθεια αμεσως θελησα να τον βοηθησω οπως μπορουσα ωστε να μη χασει τα λεφτακια του. Αυτο σημαινει οτι δεν εχω φαγωμαρα ουτε θελω το κακο του. Το αντιθετο μαλιστα.
Αν με ηξερες προσωπικα θα καταλάβαινες τι λεω. Στους χειροτερους 'εχθρους' μου στον πραγματικό κοσμο οταν ειχαν αναγκη και το εμαθα ημουν παντα διπλα τους.
Αν δεις καποια μελη με πειραζουν και μαλιστα το συνεχιζω διοτι καταλαβαινω οτι σκοπος τους δεν ειναι να με μειωσουν...αλλα να με πειραξουν. Εχει διαφορα αυτο.
Τσπ
Ας μη το συζηταμε άλλο, κουραζουμε το forum...εχουν δικιοι οι mods
-
Πολλές φορές ο γραπτός λόγος παρεξηγείται και χρειάζεται μια πιο χαλαρή διάθεση.
-
Εγώ δεν μπορώ τις σεντονιάδες.
Ειδικά όταν είναι ανορθόγραφες και με άθλιο συντακτικό.
Οπότε τα σεντόνια τα προσπερνώ.
-
Συμφωνω...
Απλα προσωπικα κουραστικα. Εκανα το λαθος να μπω στο τοπικ της πολιτικης.... οι περισσοτεροι εδω και εγω μαζι κανουμε παραλληλους μονολογους με ειρωνικα στοιχεια.
Για αυτο εβαλα αυτες τις πηγες οτι οι πολιτικες επιλογές ως εναν βαθμό (περα απο εξωτερικους παραγοντες και σκοπιμότητες) εχουν να κανουν και με βιολογικα χαρακτηριστηκά
Δηλαδη σκεφτηκα πως πλακωνομαστε στα πολιτικα και προσπαθει να πεισει ο ενας τον αλλον σαν να μαλαωναμε για το αν ειναι καλο το καστανο μαλλι ή τα καφε ματια ή τα ξανθα μαλλιά.
Βιολογια ειναι κατα πολυ μεγαλο βαθμο και η πολιτική
Καλυτερα να μαλωσουμε για τα αυτοκινητα μας, τα οποια ειναι επιλογες γουστου.
-
Εγώ δεν μπορώ τις σεντονιάδες.
Ειδικά όταν είναι ανορθόγραφες και με άθλιο συντακτικό.
Οπότε τα σεντόνια τα προσπερνώ.
Καλά εσύ είσαι Storm, άμα φορτώσεις τα σβήνεις όλα
-
Storm οταν διαβαζα τον παλιο γατο εψαχνα τα γυαλλια μου και κοιταζα απο πολυ κοντα την οθονη.....
Αρα υπαρχει και χειροτερος
-
Εγώ πάντως δεν γράφω για να πείσω κάποιον. Γράφω για μένα με βάση τις δικές μου εμπειρίες, την δική μου άποψη και μέχρι εκεί. Και πάντα προσπαθώ να είμαι περιεκτικός και σε απλή κατανοητή Ελληνική γραφή.
Φυσικά όταν βλέπω περίεργες απόψεις ή αντιφάσεις ή οφθαλμοφανέστατη υποκρισία, παρεμβαίνω και μέχρι εκεί. Δεν μπαίνω όμως σε αντιπαραθέσεις και ατελείωτους διαλόγους. Δεν προσφέρουν κάτι αυτά σε ένα φόρουμ με αγνώστους που κανείς δεν ξέρει από που τελικά γράφουν.
-
Συμφωνω...
Απλα προσωπικα κουραστικα. Εκανα το λαθος να μπω στο τοπικ της πολιτικης.... οι περισσοτεροι εδω και εγω μαζι κανουμε παραλληλους μονολογους με ειρωνικα στοιχεια.
Για αυτο εβαλα αυτες τις πηγες οτι οι πολιτικες επιλογές ως εναν βαθμό (περα απο εξωτερικους παραγοντες και σκοπιμότητες) εχουν να κανουν και με βιολογικα χαρακτηριστηκά
Δηλαδη σκεφτηκα πως πλακωνομαστε στα πολιτικα και προσπαθει να πεισει ο ενας τον αλλον σαν να μαλαωναμε για το αν ειναι καλο **το καστανο μαλλι **ή τα καφε ματια ή τα ξανθα μαλλιά.
Βιολογια ειναι κατα πολυ μεγαλο βαθμο και η πολιτική
Καλυτερα να μαλωσουμε για τα αυτοκινητα μας, τα οποια ειναι επιλογες γουστου.
Μην είσαι τόσο σίγουρος και για....το μαλλί της γριάς μπορεί να ξεφορτώσει κάποιος
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2