-
Βλεπω ερτ, γενικα παντα βλπεω ερτ και ερτφλίξ.
Γενικα μ αρεσει πολυ η δημοσια τηλεοραση, η ερτ3 ιδιαιτερα βαζει εξαιρετικά κοινωνικα ντοκιμαντέρ.
Τωρα βλεπω νεα προσωπα στην ερτ που δουλευαν πριν σε ιδιωτικα που προμοταραν την κυβερνηση.
Λοιπον, δεν το βρισκω κακο να αλλαζου προσωπα στην ερτ. Ειναι δημοσια η ερτ ανοικει σε ολους μας οπως και σε δημοσιαγραφους που συμπαθουν την κυβερνηση.
Το βλεπω ως ενα σχολειο οπου καλο ειναι να περασουν οι δημοσιογραφοι της χωρας και να αποκτουν μια κουλτουρα δημοσιογραφιας.
Οσοι εχουν περασει το λενε και θυμουνται τα χρονια της ερτ ως σχολειο οποτε καλο ειναι να αλλαζουν τα προσωπα
Μεχρι στιγμης ειναι καλοι και δεν εχουν εκεινο το εντοκο προφιλ κομματοποιησης οπως πριν με καποιες εκπομπες.
-
Να συνεχίσει να είναι στο γνωστό πέι ρολ που την στηρίζει διεθνώς γιατί οι μπέιμπι μπούμερς γέρασαν και ζουν πολύ και ποιός θα πληρώνει τις συντάξεις τους , αφού έχασαν τα χρόνια τους στα φεστιβάλ και στα μπαράκια και δεν έκαναν παιδιά....
-
Το πολυτονικο δεν εχει σχεση με την αγοραια ομιλια. Οι εκφρασεις καθαρεουσας ειναι αντιθετες με την αγοραια ομιλια. Εκει θα ειχες δικιο.
Παντως εμενα προσωπικά μ ρεσει το πολυτονικο, ειναι αισθητικα πιο ομορφο στα ματια μου, οπως και οι αυξησεις και αλλαγες σε ιστορικους χρονους οπως υπερσυντέλικο/ παρακειμενος κτλ.
Εμεις πλεον βαζουμε ενα βοηθητικο ρημα οπως το 'εχω' και το κυριως ρημα το βαζουμε στον αοριστο, δεν χρησιμοποιουμε υπερσυντέλικο.
Η εφημεριδα βλεπω χρησιμοποιει τετοιους ιστορικους χρονους με τις αυξησεις τους και αισθητικα ειναι ομορφο.
-
Τελικά έχει ενδιαφέροντα άρθρα η Εστία...
https://www.estianews.gr/kentriko-thema/by-the-book-pros-elsinki-2-me-tin-sfragida-tis-merkel/
Προσωπικά όπως έχω ξαναπεί , η Γεωγραφία δεν είναι πάνω από την Πολιτική . Ετσι προφανώς τα 12 μίλια θα πρέπει να είναι για όλη την ηπειρωτική Ελλάδα , Επτάνησα , Κρήτη , Σποράδες , Κυκλάδες , Θάσο , Κάσο , Κάρπαθο , Ψαρά , Ικαρία , Λήμνος και Αγιο Ευστράτιο .
Για τα υπόλοιπα νησιά να είναι προς την πλευρά που δεν 'βλέπουν' την Τουρκία , αλλά και να υπάρχουν διάδρομοι ελεύθερης ζώνης σε κάποια σημεία που κοιτώντας το Μαρίν Τράφικ βλέπουμε τις κυκλοφορίες .
Ακόμα κλείσιμο κόλπων Θερμαϊκού , Χαλκιδικής , Πελοποννήσου , Ευβοϊκού . Με την δημιουργία ελεύθερων ζωνών , θα περιοριστεί η ανάγκη νηοψιών στα διάφορα πλοία που θα μας ήταν δύσκολο να πραγματοποιούμε .
-
Να λοιπόν που σιγά σιγά τα πράγματα παίρνουν την γνωστή για ελληνικές κυβερνήσεις τροπή
Προσλαμβάνουμε τον άριστο και μετά τον κάνουμε διακοσμητικό κομοδίνο. Οποτε η δεν λεει τιποτα και ανεχεται/συγκαλυπτει το φαγοποτι των κομματικων η εχει τσιπα και παραιτειται. Ε, από το να προσλαμβάνουμε 'καρανικες' είναι μεγάλη πρόοδος τι να λέμε τωρα...
-
και ειδκα στην υγεια εχει ξεφυγει το πραμα. και σε ετουτους του πλε πλεον κανουν κουμαντο δ.υ. που πανε για το επιπλεον διακοσαρι το μηνα του επιδοματος ευθυνης και αποφασιζουν οπως παντα ως ηλιθιοι.
-
Να λοιπόν που σιγά σιγά τα πράγματα παίρνουν την γνωστή για ελληνικές κυβερνήσεις τροπή
Προσλαμβάνουμε τον άριστο και μετά τον κάνουμε διακοσμητικό κομοδίνο. Οποτε η δεν λεει τιποτα και ανεχεται/συγκαλυπτει το φαγοποτι των κομματικων η εχει τσιπα και παραιτειται. Ε, από το να προσλαμβάνουμε 'καρανικες' είναι μεγάλη πρόοδος τι να λέμε τωρα...
όπως αναφέρει ο ίδιος σε συνεντεύξεις του, δεν ζητήθηκε ούτε μια φορά η γνώμη του από τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υφυπουργό, και διαπίστωσε ότι ήταν περιθωριοποιημένος. Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής σημειώνει: «δημιουργήθηκε μια αδιέξοδη κατάσταση, καθώς οι απόψεις μου για την έρευνα και την καινοτομία δεν ταυτίζονταν με αυτές της κυβέρνησης», ενώ δεν διστάζει να φανερώσει την κεντρική διαφωνία του με την αντίληψη της κυβέρνησης: «Η κυβέρνηση δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στην επιχειρηματικότητα, αλλά πολύ μικρή υποστήριξη στην ίδια την έρευνα. Αυτό είναι μια αδιέξοδη πολιτική που έχει αποτύχει παντού στο εξωτερικό».
Πριν λίγες μέρες υπέβαλε αιφνιδιαστικά την παραίτησή του, κάτι που δεν ανακοινώθηκε ποτέ και έγινε αντιληπτό όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε τον αντικατάστάτη του -από την 1η Νοεμβρίου 2020- Καθηγητή Σπύρο Αρταβάνη-Τσάκωνα, χωρίς καμία αναφορά στην παραίτηση Δερμιτζάκη, ενώ καθήκοντα προεδρεύοντος θα ασκήσει τους επόμενους μήνες ο Αντιπρόεδρος Αρίστος Δοξιάδης. Ο ίδιος ο Μ. Δερμιτζάκης απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πληροφορία του 'βηματοδότη' ότι ήρθε σε σύγκρουση με μέλος της κυβέρνησης.
Στις 10 Ιουνίου, ενημερώνοντας μέσω τηλεδιάσκεψης τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Έρευνας & Τεχνολογίας, είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για 'υπερβολική χαλάρωση', μετά τη λήξη του αποκλεισμού.
'Είμαι αυστηρός σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του στυλ, ότι'τόσοι μήνες απομόνωσης, ο κόσμος έχει μπουχτίσει'. Δεν το δέχομαι αυτό ως επιχείρημα. Τα προβλήματα είναι πολύ σοβαρά, για να χαλαρώσουμε τόσο πολύ. Ο ρυθμός που θα δώσουμε εμείς ως πολίτες, είναι ο ρυθμός που θα έχουν και οι τουρίστες και όσο υπεύθυνος είναι, τόσο υπεύθυνοι θα είναι και αυτοί, όσο ανεύθυνη είναι η δική μας η πλευρά, τόσο ανεύθυνοι θα είναι και η δική τους συμπεριφορά', προειδοποίησε ο κ. Δερμιτζάκης εν όψει του ανοίγματος της τουριστικής αγοράς.
-
Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας επιβιώνουν οι κολλητοί, οι κουμπάροι, οι έχοντες να εισπράξουν γραμμάτια για παροχές ή υποσχέσεις σε προεκλογικές περιόδους και γενικά ότι βρωμάει κομματίλα.
Αυτοί που μπορούν να πάνε μπροστά τη χώρα κοιτάνε από την κλειδαρότρυπα και μένουν στην απέξω γιατί δεν ακολουθούν την κομματική γραμμή του να μην κάνεις τίποτα γιατί φαίνεται η ανοησία, η άγνοια και η επαγγελματική αποτυχία των υπηρετούντων το σύστημα, ώς εκ τούτου πολεμούν με νύχια και δόντια όσους αξίζουν και μπορούν να προσφέρουν σύμφωνα με την επιστήμη τους και κυρίως με την κοινή λογική.
Η Ελλάδα θα πάει μπροστά, ΠΟΤΕ απλά γιατί όλοι εμείς τους ανεχόμαστε και ξοδεύουμε τα λόγια μας συζητώντας πόσο επικίνδυνοι και άχρηστοι είναι, μέχρι για κάποιο λόγο κληθούμε να μπούμε στο κρατικό payroll, όλα τότε γίνονται ίσιωμα και εξαφανίζονται ως δια μαγείας οι λακκούβες που συζητάγαμε επί χρόνια,
Περιμέναμε μετά από τόσα στραπάτσα να προχωρήσουμε ποιό ίσια, πιο γρήγορα, πιο λογικά, λιγότερο κομματικά, το όνειρο κράτησε 6 μήνες μετά μια από τα ίδια, έχει χαθεί πάλι η μπάλα μέσα στην ακατάσχετη κομματίλα, για μια φορά ακόμα κρίμα.
Όμως είμαστε συνυπεύθυνοι στην κατάντια, να μην το ξεχνάμε αυτό.
-
To καραγκιοζιλίκι είναι ελαφρύς χαρακτηρισμός, ό σωστός είναι ότι στον Σύριζα έχουν πάθει Vertigo, είναι 3 ομάδες ψευτών που δεν τα βρίσκουν ούτε μεταξύ τους, η μία ομάδα ήθελε αρνητική ψήφο, η ομάδα των 53 ήθελε θετική και η άλλη ομάδα των προεδρικών ήθελε παρών, τι να πει κανείς ? αυτή είναι η μοίρα των κομμάτων που ψωνίζουν στελέχη από το πανέρι.
Ενώ το ΚΚΕ και ο Βαρουφάκης έχουν στελέχη από το πάνω ράφι και καταψηφίζουν, θα μπορούσαν να μετεγκατασταθούν στην Άγκυρα και από εκεί να μας λένε τις προθέσεις τους για την χώρα μας, αύριο θα κουνάνε το δάχτυλο ζητώντας εθνική ομοψυχία, υπάρχουν Έλληνες και Έλληνες, το κακό γιαυτούς είναι ότι εμείς φοράμε μάσκα για τα μαμούνια όπως τα λέει ο Γάτος ενώ σε αυτούς έχουν πέσει όλες οι μάσκες.
-
Aυτοί που πίεζαν να ανοίξουμε τον τουρισμό, τώρα κατηγορούν την κυβέρνηση ότι το έκανε μέσα στον Ιούλιο και γεμίσαμε κρούσματα. Αν δεν άνοιγαν τα σύνορα θα κατηγορούσαν πάλι. www.youtube.com/watch?v=R2XdA4v2yhg
Αντίστοιχα βλέπουμε ο καθένας να κάνει κριτική ανάλογα με το συμφέρον του. Κακώς για κάποιους άνοιξε ο Τουρισμός και κολλήσαμε, καλώς να ανοίξουν άλλοι κλάδοι, στους οποίους ανήκουν και πλήττονται επαγγελματικά. Γενικά κάθε κριτική έχει να κάνει με το συμφέρον και την τσέπη μας...
Τέλος αύριο θα κυρωθεί η συμφωνία με την Αίγυπτο. Δεν ξέρω αν είναι καλή ή κακή στις λεπτομέρειές της, μιας και ειδικός δεν είμαι. Αυτό όμως είναι καραγκιοζιλίκι...
-
Για το άνοιγμα των σχολείων...
να πω κατ αρχήν για πολλοστή φορά ότι το αρνητικότερο side effect του lockdown στην κοινωνία ηταν το κλείσιμο των σχολείων για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν χρειάζονται ανάλυση.
Το λογικό για μένα θα ήταν να κατέβαινε το όριο μαθητών ανά τάξη, π.χ. στους 15 και να γίνουν περισσότερα τμήματα. Αντ' αυτού το όριο κάποια στιγμή μέσα στην χρονιά ανέβηκε, δεν ξέρω αν ήταν πριν τον κορονοιό. Άκουσα την Ζαχαράκη να λέει κάτι γελοιότητες ότι αυτό αυξήθηκε μόνο για τις πρώτες τάξεις του δημοτικού, λες και αν ένα τμήμα ξεκινήσει με 25 μαθητές στην Πρώτη, μετά από δύο χρόνια στην Τετάρτη θα μείνουν 20.
Για να πηγαίναμε σε τμήματα των 15 μαθητών θα χρειάζονταν αίθουσες και διδάσκοντες. Για τις αίθουσες δεν είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσαν να βρεθούν πλην του παλιού 'καλού' συστήματος πρωί/βράδυ που θα έκανε τις ζωές μας άνω/κάτω (και όλων των εξωσχολικών δραστηριοτήτων), αλλά οι συνθήκες είναι έκτακτες και νομίζω δικαιολογούν μιας χρονιάς ανακατωσούρα. Διδάσκοντες προφανώς και θα μπορούσαν να βρεθούν αρκεί να έμπαινε το χέρι στην τσέπη. Με μια αναδιοργάνωση της ύλης πάντως (ας γίνουν φέτος μόνο τα βασικά σε κάθε μάθημα και ας αναπροσαρμοστεί η ύλη για όλα τα επόμενα έτη) δεν νομίζω ότι θα χρειαζόμασταν 2Χ τους υπάρχοντες διδάσκοντες... Στο κάτω κάτω βαρεθήκαμε να επιδοτούμε μπιτσόμπαρα και μπαρίστες, ας προσλαμβάναμε και κάποιους καθηγητές.
Αντ' αυτών οι τάξεις ανοίγουν 'κανονικά', με όλα τα παιδιά και με μάσκες σαν φερετζέ (οι μάσκες θα χρειάζονταν ακόμη και αν είχαμε 10 μόνο παιδιά στην τάξη). Η αγαπημένη μου υπουργός (που συμπεριφέρεται ωσάν να μας κάνει χάρη που είναι σε αυτό το υπουργείο γιατί την έριξαν στην μοιρασιά και ήθελε άλλο...) κοιμήθηκε όλο το καλοκαίρι επαναπαυόμενη από τα λίγα κρούσματα του Μαίου και την καλή εικόνα των σχολείων του Ιουνίου. Καμία προσπάθεια για κάτι διαφορετικό, καμία προνοητικότητα στο ότι το άνοιγμα της οικονομίας θα έφερνε κρούσματα όπως όλοι έλεγαν, κανένα ψάξιμο, καμία νέα πρόταση για την περίσταση. Όλοι γιούρια στις τάξεις με μάσκες και αντισηπτικά. Και όταν θα αρχίσουν να υπάρχουν κρούσματα σε σχολεία και θα κλείνει ένα σχολείο για κανά 15ήμερο, θα γελάσουμε πάλι με την 'θεσμοθετημένη' τηλεεκπαίδευση που θα προσφερθεί απλόχερα από υπουργείο και ΟΛΜΕ.
Συγχαρητήρια...
ΥΓ: Δεν ξέρω τις θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και αν θα τα έκανε καλύτερα ή χειρότερα. Βλέπω όμως τι κάνει επί του θέματος η κυβέρνηση, η προσέγγιση για μένα είναι απογοητευτική. Αν υπάρχει 'λαμπρό' και ουσιαστικό πεδίο για αντιπολίτευση, αυτό είναι το θέμα της φετεινής παιδείας!
-
ιανι δεν γραφεις καλυτερο χρονο αν μπειτε 2 για κοντρουλα στην ειδικη, μονος σου αμα εισαι. επι των του φιβερ, απλα διαπιστωσις οτι γινονται ολα για τη βιτρινα με τις κουκλες. αυτες ομως.
-
Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι άλλοι που έχουν ξεπέσει στον ασταμάτητο (και σχεδον μοναχικό πια, αλλά νταξει, γιατί να έχουμε μια ηρεμία στο φόρουμ παρόλες τις διαφορές;) αγώνα να ξεπλένουν την ΝΔ. Κανένα μα κανένα συμφέρον δεν έχουν αυτοί, διαχρονικά. Ώπα κάπου πια...
Ξανά λοιπόν: Το άνοιγμα των σχολείων πρέπει να γίνει. Αν θα είναι 7,14,24,44 πρεπει να γίνει. Πρώτοι καιγονται γι'αυτο οι καθ' ομολογίαν τους άμεσοι χρηματοδότες της ΝΔ κιόλας αλλά κουβέντα γι'αυτους. Μετά ακολουθεί το δημόσιο σχολείο που 'σέρνει' τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών, με τα τελευταία ειδικά να είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. Εδώ η Νικουλα ακόμα και στα ιδιωτικά σχολεία έδωσε τη δυνατότητα να έχουν in house ΚΞΓ.
Ο κλάδος εκπαιδευση πρέπει να ανοίξει στο κομματι να γραφτούν τα παιδιά, να διαμορφωθουν τα τμήματα σε όλες τις μορφές εκπαίδευσης. Στο φινάλε, η εκπαίδευση είναι ουσιαστικοτατη για τα ίδια τα παιδιά και δεν μπορούν 'να πετιουνται' χρονιές. Δεν είναι πχ εστίαση -οπου και εκεί ανήκω, (πλαγίως) αλλά έχω αφήσει ασχολιαστη την 'συμβατή' με τις ιδεολογικές αρχές της ΝΔ μονομερή της ορίζοντια επέμβαση επί 6 ολοκληρους μήνες στο ύψος των ενοικίων, λες και δεν είναι ούτως ή αλλως προσαρμοσμένα στην οικονομική πραγματικότητα-. Εννοείται πως αν η κατάσταση δεν το επιτρέπει θα γίνουν τα προβλεπόμενα στα σχολεια, δεν είπαμε να ανοίξουν σαν να μην τρέχει τίποτα. Το βασικο σχόλιο μου ήταν πως με τηλεκπαίδευση με το καλημέρα δεν θα πάει καθόλου καλά η χρονιά,(αυτά που λέει ο fiverg) αλλά τσιμπάμε αυτό που θελουμε, συνηθισμένα τα βουνά...Ίσα ίσα που με συμφέρει η τηλεκπαίδευση, δε θα ανεβοκατεβαίνω Αθηνα-Χαλκιδα και θα πληρώνομαι. Έχω πει όμως τόσες και τόσες φορές ότι όσο μικραίνει η ηλικία 'δεν ειναι το ίδιο'...
Ενα φροντιστήριο ξένων γλωσσών λοιπον (επειδή κοπτονται τάχα μου οι γνωστοι κάποιοι) πλήττεται, αλλά ουσιαστικά μετατοπίζεται τουλάχιστον ένα μέρος του κύκλου εργασιων του. Υποψηφιοι που πλήρωσαν εξεταστρα για μέσα Μαϊου βρέθηκαν να δίνουν μέσα Ιουλίου, ακόμα και τελη Σεπτεμβρη (!!!) ειδικά στα αστικά κέντρα όπου οι υποψήφιοι είναι πολλοί και τα μέτρα covid δεν επιτρέπουν μεγάλο αριθμό εξεταζομένων. Δεν έχει 100% χασουρα οπως ομάδες αθλημάτων, σχολές πολεμικών τεχνών κτλ που με το καλημέρα της σεζόν δε θα δουλέψουν και που δουλεύουν κατά κόρον με μαθητες. Γι'αυτους επίσης κουβέντα. Το παν είναι να εξωτερικευουμε τις εμμονές μας όμως, αρπαζομενοι από μια προτασουλα, μια λεξουλα.
-
fiverg εγώ δεν λέω ότι δεν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία, δεν λέω ότι δεν έπρεπε να έχουμε τουρισμό.
Κάθε κίνηση έχει τα + και τα - .
Αν αύριο ανοίξουν και κάθε 2-3 ημέρες κλείνει και ένα τμήμα από κρούσματα, τι να πούμε δλδ, ότι φταίει η κυβέρνηση;
Είναι μια κατάσταση η οποία δεν ελέγχεται εύκολα. Κακά τα ψέματα.
Στα του τουρισμού εγώ πχ πιστεύω ότι έπρεπε από την αρχή να βάλουν υποχρεωτικό τεστ εντός 72 ωρών ώστε να μπεις στην χώρα. Το Ισραήλ το έκανε νομίζω. Θα δημιουργούμε μια επιπλέον δυσκολία για όσους ήθελαν να έρθουν στην χώρα και ίσως διάλεγαν να πάνε αλλού.
Δλδ αν τώρα θα εισπράξουμε 20-25% του περσινού τζίρου από τον Τουρισμό, ίσως με το μέτρο αυτό να πηγαίναμε πιο κάτω.
Θα ήταν τώρα όλοι που ασχολούνται με τον τουρισμό και ήδη κλαίνε,να κράζουν την κυβέρνηση που έβαλε ένα ακόμα εμπόδιο και καταστράφηκε η σεζόν.
Στην όλη δλδ κατάσταση όλοι φωνάζουν και έχουν τα δίκια τους. Αλλά δεν μπορεί το δικό μου δίκαιο επειδή με πλήττει μια απόφαση να είναι περισσότερο δίκαιο από του άλλου.
Αυτό λέω και τίποτα περισσότερο.
Y.Γ: Την Κεραμέως την είχα σε εκτίμηση με βάση το βιογραφικό της και τον τρόπο που μιλούσε πριν γίνει Υπουργός.
Καλά της απάντησε ο Σαραντάκος: ''Η κ. Κεραμέως είπε ότι έχουμε 17 παιδιά/τάξη κατά μέσο όρο, άρα δεν χρειάζεται να γίνει μείωση μαθητών ανά αίθουσα. Με την κεραμεική λογική, είμαστε 10.4 εκατ πληθυσμός σε έκταση 132.000 τετρ χιλ, δηλαδή περίπου 1 κάτοικος ανά 12.5 στρέμματα. Γιατί να κρατάμε αποστάσεις;''
-
'ΥΓ: Δεν ξέρω τις θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και αν θα τα έκανε καλύτερα ή χειρότερα. Βλέπω όμως τι κάνει επί του θέματος η κυβέρνηση, η προσέγγιση για μένα είναι απογοητευτική. Αν υπάρχει 'λαμπρό' και ουσιαστικό πεδίο για αντιπολίτευση, αυτό είναι το θέμα της φετεινής παιδείας!'
Έχουν δώσει ήδη την απάντηση οι συνομιλητές πιο πάνω, όποιος κάνει αντιπολίτευση είναι εχθρός της Πατρίδος και προς απόδειξη αυτού, οι δημοσιεύσεις της Ομάδας Αλήθειας...
-
Χαχα
Οταν εχεις διδακτορικό τετοια λες..... τέλειο αυτο δεν το ειχα δει.
Διασπορα τυπικη αποκλιση ανεφερε;
Οχι γιατι μπορει να ανεφερε....
Χαχαχαχα
Τρελοδηγε βαλε στην προταση σου και καποια δις για κοινωνικο τουρισμο που εισπρατονται πισω απο τζιρους. Ξερεις τι σημαινει τζιρος στην αγορα αρα με αντιλαμβανεσαι...και εχουμε κομον εδαφος.
Παμε παρακατω.
Υπουργικον συμβουλιον 4τροχοι φορουμ
-
Χαχα
Οταν εχεις διδακτορικό τετοια λες..... τέλειο αυτο δεν το ειχα δει.
Διασπορα τυπικη αποκλιση ανεφερε;
Οχι γιατι μπορει να ανεφερε....
Χαχαχαχα
Τί σημασία έχουν όλα αυτά... σημασία έχει να μάθουν τα παιδιά να λένε 'Κυργιάκο' πριν πουν 'εκδρομή' στο σχολείο...
-
Αυτό με το τεστ προ της εισόδου δεν το έχω και περί πολλού. Καλύτερο από το τίποτα, αλλά πάει ο άγγλουρας και το κάνει, βγαίνει 'καθαρός', πάει στην pub πριν πετάξει την επόμενη το χάραμα και γίνεται φέσι και τίγκα κορωνιασμένος κι εσύ έχεις ένα τεστ που τον έχει φουλ υγιή.
Δεν ασχολούμαι καθόλου με τα του τουρισμού, είναι πεδίο αντιπολίτευσης άνευ ουσίας, ότι και να γίνονταν κάποιος θα φώναζε. Υπάρχουν άλλωστε ένα σωρό δημοσιεύματα, ακόμη και τώρα, όπου έχει μπει λουκέτο (π.χ. Πάρος) ότι 'η κυβέρνηση και οι λοιμοξιολόγοι καταστρέφουν άνευ λόγου την οικονομία'. Ε, πάνω εκεί και η αντιπολίτευση θα πάει όπου φυσάει ο άνεμος και θα τα πει έτσι ή αλλιώς.
Αλλά το άνοιγμα της παιδείας δεν είναι το ίδιο. Μια μέριμνα στα μεγάλα αστικά κέντρα ώστε να μην υπάρχουν 25 παιδιά σε κάθε τάξη θα έπρεπε να έχει ληφθεί. Πόσοι παραπάνω καθηγητές θα χρειάζονταν; Θα πέφταμε έξω από αυτό; Επίσης μια μέριμνα για τηλεεκπαίδευση με αποστολή laptop/tablet και ευρυζωνικής σύνδεσης επίσης θα μπορούσε να έχει ληφθεί (ας ήταν σε επίπεδο περιφέρειας με στόχο να τα μοιράζει σε όποιο σχολείο κλείνει και μετά από 15 μέρες που θα ανοίγει να τα παίρνει πίσω). Εγώ δεν βλέπω να έχει ληφθεί κάποια μέριμνα. 30 κάρτες έδειξε η υπουργός και όλες αφορούσαν τις μάσκες, τα διαλείμματα και τις καθαρίστριες. Και για το βασικό που είναι τα 25 παιδιά σε ταξη τίποτα... Λες και αν είχαμε 15 παιδιά στην τάξη θα απαλλασσόμασταν από την ανάγκη για μάσκες/καθαρίστριες κλπ.
Επίσης δεν έχω κάτι προσωπικό με την υπουργό (εννοείται, που να συναντηθούν οι δρόμοι μας;). Αλλά και η εσωτερική μου πληροφόρηση είναι ότι αποπνέει μια εικόνα βαρεμάρας στο τρέχον υπουργείο ενώ η Ζαχαράκη το παλεύει πολύ περισσότερο. Ωστόσο, το τελικό αποτέλεσμα της εκπαιδευτικής χρονιάς 2020-2021 αναμένεται φτωχό και έχει την ακέραια ευθύνη. Και άντε να πεις ότι για την 2019-2020 υπήρχε η δικαιολογία του απρόσμενου, εδώ τι υπάρχει;
-
Και για να ξέρουμε σε τι κατάσταση είμαστε, επειδή τα νούμερα δεν είναι οι εντυπωσιακές χιλιάδες των μεγάλων χωρών...
https://www.newsbreak.gr/ygeia/121786/koronoios-thliveri-protia-pleon-gia-tin-ellada/
Πρώτη σε κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού σε όλη την Ευρώπη πέρασε δυστυχώς η Ελλάδα χθες. Κι επιτυχία του πρώτου κύματος μετετράπη σε τραγωδία από την αφροσύνη του ανοίγματος των συνόρων, η οποία όχι μόνο δεν έφερε τα αναμενόμενα έσοδα, αντίθετα θα στοιχίσει ακριβά στον ελληνικό λαό.
-
είναι σαν να αυξηθεί η τιμή της τσίχλας 50% και η τιμή της βενζίνης 50%...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2