-
Δεν μ αρέσει αυτός ο αντιπολιτευτικός οίστρος στα sites σε δηλώσεις περί των πολύ σοβαρών θεματων της χώρας. Έχουν βαλθεί όλοι οι μαϊντανοί να πουν την αποψαρά τους πάνω στις δύσκολες ώρες της χώρας. Προβαλλουν το εγω τους απεναντι στη απαραιτητη ηρεμια της πατριδας
Θεωρω πως οι ώρες επιβάλλουν τουλάχιστον σε αυτό το θέμα μια ηρεμία (υπάρχει γενικότερα μια ηρεμία στην αντιδραση μας και μ αρέσει) και ένα μήνυμα ότι οκ διαφωνούμε σε κάποια θεματα αλλα σε αυτο το συγκεκριμενο τωρα, απλά δεν ασκούμε αντιπολίτευση.
Μετά όταν τελειώσει η περιπέτεια εδώ είμαστε να κρίνουμε.
-
(υπάρχει γενικότερα μια ηρεμία στην αντιδραση μας και μ αρέσει)
Ο λαός έχει πιο επείγουσες ασχολίες π.χ. κοιτάζει πως θα καταφέρει να κάνει τα μπάνια του εν μέσω πανδημίας ή πως θα γίνει να προσκυνήσει την εικόνα της Μεγαλόχαρης στο χωριό του χωρίς μάσκα...
Όταν λυθούν αυτά, θα ασχοληθεί ο λαός και με τα δευτερεύοντα που θίγουμε στη συζήτηση. Άλλο ηρεμία, άλλο θερινή ραστώνη.
-
Όλα αυτά που μας απασχολούν το τελευταίο 6μηνο περίπου (ιός, ΑΟΖ) έχουν αγοράσει χρόνο για τον καταλληλοτατοτατο. Όμως ο Αύγουστος τελειώνει και έρχονται οι μέλισσες, μη σας πω οι ακρίδες.
Ο λαός θα καταλάβει τι έκανε πέρσι και αφού τιμωρεί πρώτα και ψηφίζει μετά, θα πάρει την τιμωρία του (αυτή τη φορά με περιτύλιγμα 'ο ιός αφού') και θα βρεθεί εντελώς παρέα με Βουλγαρους-Τουρκους σε εισοδηματικό επίπεδο.
Τα μπλε πλυντήρια (ΜΜπΕ, τρολακια) δουλεύουν στο φουλ, ξεπλένοντας 24/7 τα μπλε μπουμπούκια, αλλά τα ψέματα θα τελειώσουν λογικα κάπου στο φθινόπωρο...
-
Οι τυφλοί από ατύχημα, αρρώστια ή εκ γεννετής έχουν την συμπόνια όλων, οι κομματικοί τυφλοί είναι θέαμα που προκαλεί μόνο γέλιο, ειδικά όταν κάνουν και προβλέψεις η φαιδρότητα ξεχειλίζει.
-
Ο,τι πεις μαστορη...
Το ποσες φορες έχεις εσυ μετανιώσει για την επιλογή σου μας το έχεις δείξει πλαγιως. Εκεί που καίγεσαι (εθνικά), εκεί ήρθαν οι φαπες γρηγορα-γρηγορα αφού θες να μιλάμε έτσι. Μη σε ξεγελαει το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας 'σου'.
Βλεπεις η τουρκική μπανιέρα άλλαξε και πάλι ρότα και μας τα έχει μπαλονιασει Αυγουστιατικα. Kαι μόνος σου προσυπεγραψες την αντίδραση των εθνομηδενισται προ 2ετιας. Εγώ, ο 'τυφλός' δεν έγραψα -ουτε τοτε- τίποτα, και δε θα έγραφα. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες.
Για πες μας επειδή σε ενοχλούν οι προβλέψεις, θεωρείς πχ πως όταν λήξει το πρόγραμμα εκ περιτροπής εργασίας στον ΙΤ οι εταιρείες θα επαναπροσλαβουν ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους; Πχ στον τουρισμό νομίζεις ότι όσα ξενοδοχεία είναι ανοικτά αυτή τη στιγμή δεν έχουν κόσμο 'μαύρο' και τους κανονικούς εργαζόμενους σε αναστολή;
-
Το πρόβλημα με την οικονομία προέρχεται από τον Covid-19, εσύ ζήσε το όνειρο σου ότι ο Σύριζα θα ξεπερνούσε το πρόβλημα αβρόχοις ποσίν, η συμβουλη μου είναι να αλλάξεις πλευρό.
Δεν έχω να μετανιώνω για καμμία επιλογή μου γιατί δεν πιστεύω σε καμμία επιλογή από όσες μας προτείνουν εδώ και δεκαετίες, η κριτική μου επικεντρώνεται σε όσα θεωρώ στραβά και καταστρεπτικά για τη χώρα ανεξάρτητα ποιός - νομίζει - ότι κυβερνά.
Όσο για την Τούρκικη μπανιέρα θέλεις να πείς ότι την έφερε η πολιτική της ΝΔ αλλά κάτι σε συγκρατεί, μίλα ελεύθερα, βέβαια ξεχνάς τα προηγούμενα 40+ χρόνια + τα 5 των αγαπημένων σου της δουλικότητας και της φοβίας προς την Τουρκία, που οι Συριζαίοι ανατριχιάζουν κάθε φορά που βλέπουν στολή και ολοκλήρωσαν το έργο της διάλυσης της άμυνας που είχαν ξεκινήσει οι Σαμαροβενιζέλοι οι οποίοι τώρα το παίζουν πατριώτες.
Αν οι Έλληνες ψηφοφόροι ένιωθαν λίγο ντροπή θα έπρεπε όλοι να πέσουν στα νερά του Αιγαίου μαζί με τους πολιτικούς τους.
Βέβαια ξεχνάς ότι ηθελημένα ότι σε κάθε ευκαιρία τα χώνω και στην Αγία οικογένεια για τα μέλη της που είναι συντεταγμένα με τον Σόρος και με τους ανθέλληνες καθηγητάδες του ΕΛΙΑΜΕΠ, υπάρχει και η συμμορία Ντόρας, Ραζάκη, Διακόπουλου που είναι και σύμβουλος ασφαλείας τρομάρα του που σε κάθε ευκαιρία μιλάνε να μοιράσουμε το Αιγαίο λες και είναι χωράφι τους.
-
Το τι ΘΑ έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομική κρίση που έρχεται είναι αντικείμενο εκτιμήσεων. Εγώ π.χ. εκτιμώ ότι θα ανάγκαζε όλες τις επιχειρήσεις να κρατήσουν όλους τους εργαζόμενους και να τους πληρώνουν με δικά τους χρήματα είναι/δεν είναι ανοικτές. Έχω δίκιο; Έχω άδικο; Ποιος να ξέρει;
Ωστόσο το τι κάνει η κυβέρνηση είναι αντικείμενο της πραγματικότητας. Σαφώς όταν το USA έχει ύφεση 33% στο β τρίμηνο, από δικαιολογίες υπάρχουν άφθονες. Αλλά όσοι πολίτες δουν την τσέπη άδεια τον Σεπτέμβρη χωρίς να έχουν δουλέψει το καλοκαίρι (άλλοι καθόλου, άλλοι λίγο, άλλοι με επιδόματα, άλλοι χωρίς) δεν θα ψάξουν για δικαιολογίες. Δάνεια και υποχρεώσεις τρέχουν, αν δεν παρθούν μέτρα που 'θα ανακουφίσουν τους πληγέντες' λίγοι θα σκεφτούν την COVID.
-
Αυτά ακριβώς.
Αλλά για τον κάθε quadra ή ultra blue ειναι ευκολο να βάζει λόγια στο στόμα των άλλων ('ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα έκανε καλύτερα'/τον Ερντογάν τον θρέφει η ΝΔ'), αλλά επειδή αυτοί λειτουργούν έτσι πρέπει σώνει και ντε να το κάνουν και οι αντίπαλοι τους... (Που 'σαι slap εικονίδιο)
-
Fiverg έχεις διαβασει καθολου το πρόγραμμα των Ζαιων που χωρίζεται σε δύο μέρη για την τόνωση της οίκονομιας κατά τη διάρκεια της κρίσης του Κορώνη;
-
Δάσκαλε όταν ξύνεσαι στη γκλίτσα του τσοπάνη θα εισπράξεις τα δέοντα, νόμος.
-
Εγώ στον Πήλιο μίλαγα ομως...
-
Sorry.
-
-
Εγώ στον Πήλιο μίλαγα ομως...
Ναι, τί;
Αμφισβητείται η εθνικοφροσύνη της Κυβερνήσεως ή μήπως ο πατριωτισμός της, μέχρι τελευταίας ρανίδος* του αίματος του Μπογδάνου;
Αφού ΔΕΝ μας το ακούμπησε, το καλώδιο, προς τι η μομφή; Πώς απειλείται ΑΟΖ που δεν έχει οριστεί;
Ατυχία πάντως, πάνω που είχε συμπιέσει ο Άδωνης το ελατήριο της Ανάπτυξης, να κάτσει απάνω του ο ιός και αντί να γευτούμε την εκτόξευση της, θα πάρουμε μια γεύση της οικονομίας του 1950, αυτής που τόσο αγαπήσαμε στην ασπρόμαυρη κινηματογραφική οθόνη, αλλά με smartphone στα χέρια...
Τουλάχιστον έχουμε την παρηγοριά των διεθνών επαίνων κι αναγνώρισης της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για τους διαρκείς χειρισμούς της κατά την πανδημία! Δεν είναι μικρό πράγμα, είναι μια λαμπρή σελίδα της Ιστορίας που θα οφείλεται αποκλειστικά και εξ ολοκλήρου στο brand name Μητσοτάκης.
*αυτό το -ραν της ρανίδος, είναι η ρίζα του 'run' που τρέχει; γνωρίζει κανείς φιλόλογος ή χρειάζεται γλωσσολόγος;
-
Είσαι θεουλης...
-
Πολύ κομματική κόντρα βρε παιδιά ...
Δεν βαρεθήκατε ?
Αφού δεν είστε στα κομματικά πέ(η) ρόλλ ..
Τι σκάτε ?
Πάντως ο Ερντι τελικά έχει θέμα μεγάλο και φόβο μεγάλο , μήπως γίνει Σαντάμ ή Ανουάρ...
Για αυτό και ο Κυριάκος έβγαλε το διάγγελμα και έπιασε τα τηλέφωνα , αλλά και δεν μίλησε για τον άξονα των Ζ που έκατσαν οι τούρκοι . Ούτε σχολιάζουμε τα όσα λέει ο Ερντι ...
Γιατί σου λέει αυτός όσο αισθάνεται ότι πιέζεται , τόσο πιο αυτοκτονικός γίνεται...
Νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να εξηγηθεί καλά αύριο στον Πομπέο και να ετοιμάσουν οι επικυρίαρχοι την διάδοχη κατάσταση...
-
Κάπου διάβασα ή άκουγα σε ράδιο πως οι Αμερικανοί και Γερμανοί έχουν σύνολικά ενεργές επενδύσεις στην Τουρκία, περισσότερα δισ. απ το ελληνικό ΑΕΠ (~250 + ~80, δεν συγκρατώ λεπτομέρειες όταν μετράνε δισεκατομμύρια).
Αυτό τους δίνει εξουσία στην οικονομία της χώρας, αλλά πολύ χλωμό το βλέπω να αντιταχθουν ευθέως στον Ερντογάν, ειδικά προς στήριξη της Ελλάδας.
Ξέρεις, για τον Μητσοτάκη ευχομασταν να έπιαναν τόπο και οι δάφνες με τις οποίες τον έραιναν για την επιτυχία του lock down, αλλά όπως φαίνεται πλέον, εχει φάει κλωτσιά η καρδαρα. Μακάρι να μη συμβεί το ίδιο και στα Ελληνοτουρκικά... κανένα κακό αμιγές καλού πάντως, παράδειγμα πως άδειασε μετεκλογικά ο Κυριάκος στο θέμα των Πρεσπών, όλους τους προεκλογικούς 'Μακεδονομάχους', αποκαθιστώντας ως ένα βαθμό και τη λογική έναντι της πατριδοκαπηλίας που προηγήθηκε. Ίσως στο ίδιο πνεύμα χρειάζονται λιγότεροι πρώιμοι έπαινοι μέχρι να δούμε πως θα εξελιχθεί η μοιρασιά της ΑΟΖ, που ίσως για 'εθνομηδενιστες' όπως εγώ να είναι σωστή κίνηση, οι 'πατριώτες' όμως θα τη δουν ως προδοσία.
Όσο για το payroll, μετά από επιμονή και κατακραυγή, το έχει αναρτήσει ο Πετσας δημόσια, και δυστυχώς δεν είμαστε μέσα, ΤΖΑΜΠΑ φωνάζουμε και γράφουμε όλοι!
-
Μωρέ εσείς οι εθνομηδενιστές τα βρίσκεται σε πολλα μεν τους νεοφιλελέ εκτός των οικονομικών αλλά τεσπα
Τι σημαίνει όμως εθνομηδενιστης;
Δηλαδή αρνείστε την διαφορετικότητα (δεν ομιλώ για ανωτερότητα) σε διάφορες πτυχές της κοινωνίας κάποιων πληθυσμιακών ομάδων που τα ονομάζουμε έθνη;
-
Τελικά άμα έχεις το sl στην αρχή του σάιτ σου , μια μλκ την κουβαλάς ...
Κάτι ειπώθηκε για υποβρύχιο στον Κάβο Ντόρο ...
Αν ισχύει , καλό θα είναι να πει ο Δένδιας στους άλλους υπεξ , ότι την επόμενη φορά που θα παραβιαστεί η Αβλαβής Διέλευση , θα έχουμε ταρατατζούμ...
-
Τελικά άμα έχεις το sl στην αρχή του σάιτ σου , μια μλκ την κουβαλάς ...
Κάτι ειπώθηκε για υποβρύχιο στον Κάβο Ντόρο ...
Αν ισχύει , καλό θα είναι να πει ο Δένδιας στους άλλους υπεξ , ότι την επόμενη φορά που θα παραβιαστεί η Αβλαβής Διέλευση , θα έχουμε ταρατατζούμ...
Και να το πει συνοφρυωμένος κοιτώντας πάνω απ τα γυαλιά, που θα τα χει κατεβασμένα στη μύτη, για να καταλάβουν οι εταίροι πως δεν αστειεύεται, δεν είναι σαν τους προηγούμενους!
(Γιατί τώρα με τις μάσκες, είναι δύσκολο να καταλάβουν τις προθέσεις μας).
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2