-
Ρε ταξιδευτη τα πετάς και με αυταρέσκεια.
Αυτά είναι καθορισμένα από τη γαλλική επανάσταση. H σχέση του κράτους, ιδιοκτησίας και πολιτών. Σε αυτές τις αρχές στηρίζεται η σύγχρονη μετάφαιουδαρχικη δυτική δημοκρατία.
Ποιος σου είπε τα αντίθετα και τον πίστεψες;;;
Αυτό είναι σύνηθες στην Ελλάδα. Οι πολίτες δεν γνωρίζουν και δεν κατανοούν βασικές κοινωνικές έννοιες και αρχές. Απλώς ο αστοιχείωτος Έλληνας αναγκάζεται να ανακαλύπτει ξανά τον κόσμο και τις κοινωνικές σχέσεις κάθε φορά από την αρχή και κυρίως μέσα από εθνικές και οικονομικές κρίσεις διότι αρνείται να διαβάσει και κάποιο βιβλίο και να καλλιεργήσει την κριτική του ικανότητα. Για αυτό η χώρα πάσχει και γυρίζει γύρω από έναν φαύλο κύκλο παρακμής διότι οι πολίτες της είναι ως επι των πλείστον απαιδευτοι, (είμαστε στην κορυφή της Ευρώπης στην μη ανάγνωση βιβλιων, καλά περί κοινωνικών βιβλίων είμαστε πρωτόγονοι και φαίνεται από χιλιόμετρα) και έχουν το θράσος να θέλουν να επιβάλουν την αμορφωσιά τους στην κοινωνία. Θεωρούν πως οι διδαχές των γονιών τους είναι οι σωστές και ανώτερες από την σχετική διεθνή βιβλιογραφία, ασχέτως εάν οι γονείς τους δεν γνωρίζουν τίποτα σχετικό για το θέμα. Έτσι, ανακυκλώνεται η φιλοσοφία προσέγγισης στην γνώση και ανάπτυξης της κριτικής ικανότητας.
Κλασική επαρχιώτικη βλαχομπαροκ γενια.
Μια γενια έκανε κάποια μικρούλα προσπάθεια να αλλάξει κάπως αυτό μέσω της επένδυσης στην γνώση, λοιδορήθηκε από την αμόρφωτη γενια όπως συνήθως συμβαίνει σε καθε κοινωνική ομάδα όταν κάποιος ξεχωρίζει και τελικά έφυγε στο εξωτερικό. Τώρα μείναμε με τους βλαχομπαροκ προηγούμενους φωστήρες και τους επόμενους αφασιους
-
Μόνο που η προηγούμενη γενιά που εσένα σου φαίνεται αμόρφωτη, μεγάλωσε χωρίς τους υπολογιστές και τα βιβλία τα διάβαζε παντού.
Επίσης κόψε το αμόρφωτη γενικά, γιατί η γενιά σου, ούτε την τρίτη παλαιού γυμνασίου δεν θα έβγαζε και αυτά τα λένε όλοι οι καθηγητές πανεπιστημίων που γνωρίζω και είναι αρκετοί.
Ξέρεις το σχολείο που τελείωσα έχει πολλούς...
Και εδώ και στο εξωτερικό. -
Η δίκη μου γενια έκανε μια μικρή προσπαθεια και ξεχώρισε από την προηγούμενη μέσω της εκπαίδευσης. Οι γενικές γνώσεις και κατάρτιση της είναι υψηλότερες από την δίκη σου γενια. Είναι πασιφανές και γνωστό αυτό. Όλοι οι μη κομπλεξικοί το αναφέρουν και δη από την γενια σου. Εάν έχεις επαφή με καθηγητές πανεπιστημίου θα στο έχουν πει αν σου λένε τα αντίθετα...καταλαβα το ποιον τους. Απόδειξη αυτών πως οι Έλληνες αυτής της γενιάς με καλές γνώσεις κατάφεραν και στελέχωσαν πολύ καλές θέσεις εργασίας του εξωτερικού έχοντας να ανταγωνιστούν πολίτες του κόσμου. Θέσεις ευθύνης και υψηλής κατάρτισης.
Πέρα από αυτά όμως οι γνώσεις που επικαλούμαι είναι πιο πολυ κοινωνικές, οι οποίες πηγάζουν μέσα από την αναζητηση των νέων για την δημιουργία νέων κοινωνιών.
Προφανώς το περιβάλλον σου δεν τα κατανοεί αυτά και ως κάτι ξένο τα λοιδωρεί. Είναι συνηθισμένη η ανθρώπινη αντίδραση σε ότι δεν κατανοεί.
-
Γελάσαμε πάλι...
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η δίκη μου γενια έκανε μια μικρή προσπαθεια και ξεχώρισε από την προηγούμενη μέσω της εκπαίδευσης. Οι γενικές γνώσεις και κατάρτιση της είναι υψηλότερες από την δίκη σου γενια. Είναι πασιφανές και γνωστό αυτό. Όλοι οι μη κομπλεξικοί το αναφέρουν και δη από την γενια σου. Εάν έχεις επαφή με καθηγητές πανεπιστημίου θα στο έχουν πει αν σου λένε τα αντίθετα...καταλαβα το ποιον τους. Απόδειξη αυτών πως οι Έλληνες αυτής της γενιάς με καλές γνώσεις κατάφεραν και στελέχωσαν πολύ καλές θέσεις εργασίας του εξωτερικού έχοντας να ανταγωνιστούν πολίτες του κόσμου. Θέσεις ευθύνης και υψηλής κατάρτισης.
Πέρα από αυτά όμως οι γνώσεις που επικαλούμαι είναι πιο πολυ κοινωνικές, οι οποίες πηγάζουν μέσα από την αναζητηση των νέων για την δημιουργία νέων κοινωνιών.
Προφανώς το περιβάλλον σου δεν τα κατανοεί αυτά και ως κάτι ξένο τα λοιδωρεί. Είναι συνηθισμένη η ανθρώπινη αντίδραση σε ότι δεν κατανοεί.
Όλα αυτά είναι άχρηστα, γράφεσαι στη ΔΑΠ κι αρχίζεις τα Α και ΟΥ και σε πάει πρίμα η ζωή.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γελάσαμε πάλι...
Μου αρεσει που φερνετε σαν αποδειξη και οι 2 συζητησεις σας με καθηγητες ελληνικων πανεπιστημιων .
Δεν ξερω αν μετριουνται στα δαχτυλα του ενος χεριου οι αξιοκρατικα εχοντες την εδρα , αλλά ολοι οι υπολοιποι καθηγηταδες εχουν γινει καθηγηταδες μεσω οικογενειοκρατιας η κομματων .
Εγω εχω την τυχη να γνωριζω μαοικους εκ γερμανιας που τους εχωσε ο σημιτης , μπορω δε να πω οτι οι κοτσαμπασηδες ηταν αδελφες του ελεους μπροστα στα λαμογια αυτα . -
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γελάσαμε πάλι...
Δυστυχώς η γενιά μου απηύδησε με την δίκη σας και την χωρα που φτιάξατε. Για αυτό έφυγε. Σε λίγο καιρό θα παρακαλάτε για μετανάστες να κατακλύσουν την κοινωνία για να συντηρούν τις συντάξεις σας. Ακόμα και αν υπάρξει πληθώρα γεννήσεων σε όσους έμειναν δεν φτάνει ο χρόνος για να βγουν στην αγορά εργασίας και να σας συντηρούν. Η λύση που θα επιζητά η γενια που μέχρι προσφάτως διοικούσε τη χωρα θα είναι η αθρόα εισροή μεταναστών για να καλύψουν εργατικές και φορολογικές ανάγκες. Θα είναι ο καταλληλότερος επίλογος μιας λαϊκίστικης γενιάς που επέβαλε την αμορφωσιά και τα συμπλέγματα της στην κοινωνία κυρίως λόγω των συντεχνιών και παρανομιών με σκοπό τον πλουτισμό και την επίδειξη.
-
Λες τε Λαπ να βγάλουν οι δεξιοί τις Αύρες στις πλατείες να σχηματίσουν αψίδες νερού για να υποδεχτουν τους Μπαγκλαντεσιανούς εργάτες που θα φέρει ο Άδωνις;!
-
Πολύ ζέστη πάντως σήμερα. Τις συνέπειες τις βλέπουμε.
-
Πάω για μια βουτιά. Τις συνέπειες της πρότασης μου θα τις διαβάσω αργότερα.
-
Να τα χαίρεσαι και να κανεις ότι γουστάρεις. Η ένσταση είναι να μην τα χρησιμοποιείς ως επιχείρημα στις συζητήσεις. Καλές βουτιές.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Λες τε Λαπ να βγάλουν οι δεξιοί τις Αύρες στις πλατείες να σχηματίσουν αψίδες νερού για να υποδεχτουν τους Μπαγκλαντεσιανούς εργάτες που θα φέρει ο Άδωνις;!
Αυτό δεν έγινε με τους εργάτες γης από την Αίγυπτο; Κάτσε να δεις όσο περνούν τα έτη τι έχει να γίνει.
Θα αρχίσουμε να φέρνουμε δευτεροκλασάτους Ασιάτες που είναι και καλοί στα μαθηματικά και στα κομπιούτερς διότι τους πρωτοκλασάτους θα τους έχουν πάρει οι μεγάλες χώρες.Άλλωστε τόσα χρόνια είχαμε τους βαλκανιους να μας χτίζουν τα σπίτια και τις υποδομές μας. Τώρα θα έχουμε σε κάθε κλάδο μεταναστες κάθε είδους από τα χωράφια μέχρι θέσεις ευθύνης θα έρθουν όλες οι φυλές του κόσμου με τις ευλογίες των λαϊκιστών συνταξιούχων.
Όπως συμβαίνει συχνά η ιστορία θα εξελιχθεί ως φάρσα. -
Να τα χαίρεσαι και να κανεις ότι γουστάρεις. Η ένσταση είναι να μην τα χρησιμοποιείς ως επιχείρημα στις συζητήσεις. Καλές βουτιές.
Μπα? Γιατί? Κλεμμένα τα χω? Βρε τι πλάκα έχετε μερικοί!
-
Το να συμμετέχεις σε συζήτηση για την δυσκολία των νέων και όχι μόνον να ζήσουν και να επιβιώσουν στην χωρα κάνοντας επίδειξη νεοπλουτισμού δείχνει το υπόβαθρο με το οποίο γαλουχήθηκες και το οποίο διαδίδεις στις επόμενες γενιές. Είναι μια λανθασμένη συμπεριφορά. Πέρα δηλαδη από μια γραφικότητα που είναι αστεία και στο λέω είναι κοινώς αναγνωρισμένη, φτάνεις σε σημείο να προσβάλεις τον ίδιο τον εαυτό σου.
Οι πραγματικά πλούσιοι που αποκτούν πλούτη από την εργασία και προκοπή τους (γνωρίζω κάποιους από αυτούς), δεν τους αναγνωρίζεις και σαφέστατα δεν το επιδεικνύουν ως απάντηση στην δυσκολία των συμπολιτών τους.
-
Κάποτε σε ένα παλικάρι με οικονομικά προβλήματα που ήθελε να αγοράσει bmw με σκοπό να κάνει επίδειξη αγνοώντας τα τεχνικά στοιχεία του αυτοκινήτου του απήντησα πως εάν το κανεις για επίδειξη μην την αγοράσεις. Εάν γνωρίζεις τι αγοράζεις ως μηχάνημα να την αγοράσεις.
Τότε ειχες συμφωνήσει μαζί μου και με επαινούσες και εγώ συμφωνούσα μαζί σου.Από τότε πέρασε καιρός και μάλλον σε επηρέασε η Τραπ υποκουλτούρα που ίσως ακούν οι απόγονοι σου και σκοπό έχει να προκαλέσει τον φθόνο στον φτωχό. Έχασες την σοβαρότητα και επίπεδο σου που οντως ειχες. Είναι η λεγόμενη κρίση των 50. Δεκτή ως ένα σημείο και κατανοητή όπως οι εξάρσεις των εφήβων, κανεις δεν εξαιρείται αλλα εντάξει. Κράτησε ένα καλο επίπεδο.
Εγώ συνεχίζω να σε συμπαθώ παρα τις κόντρες διότι μέσα από τις εξάρσεις που και που βλέπω σωστές απόψεις.
-
Δεν κατανοώ την κατηγορία περί μη αξιοκρατίας, αναφέροντας τα κόμματα ή το όνομα της οικογένειας.
Αν ανήκεις στο κυβερνών κόμμα και προσληφθείς γι'αυτό τον λόγο ή επειδή(ς) η οικογένεια έχει ένα σημαντικό status στην κοινωνία, είναι αξιοκρατικό 100%!!
Τι να κάνουμε, δεν είμαστε όλοι ίσοι... -
Λαπ πραγματικά αξιοθρηνητες οι τοποθετήσεις σου. Είναι σκέτη ντροπή να πέφτεις τόσο χαμηλά. Με έχεις κατηγορήσει ξεδιάντροπα με ψευδη που το δόλιο σου μυαλό μόνο έχει δημιουργήσει. Αν με συμπαθείς ή αντιπαθείς το αντιλαμβάνομαι εδώ και ένα χρόνο από τον άθλιο τρόπο που μου επιτίθεσαι κάθε φορά νομίζοντας πως με ξέρεις. Ένα μόνο σου επιτρέπω να ξέρεις. Πως σε θεωρώ ανάξιο - ανεπαρκεστατο. Δεν έχει να κάνει με συμπάθεια ή αντιπάθεια .Είναι η γνώμη μου μόνο. Δε σου την έχω καταθέσει πρώτη φορά. Ελπίζω να μη πέφτεις από τα σύννεφα.
-
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όλα αυτά είναι άχρηστα, γράφεσαι στη ΔΑΠ κι αρχίζεις τα Α και ΟΥ και σε πάει πρίμα η ζωή.
Τι να την κάνει την ΔΑΠ.
Με την ΠΑΣΠ, Τετάρτη ορκίζεσαι και με το πτυχίο στο χέρι, την Παρασκευή πιάνεις δουλειά στο δημόσιο...
Ετσι γινόταν...
-
Το να συμμετέχεις σε συζήτηση για την δυσκολία των νέων και όχι μόνον να ζήσουν και να επιβιώσουν στην χωρα κάνοντας επίδειξη νεοπλουτισμού δείχνει το υπόβαθρο με το οποίο γαλουχήθηκες και το οποίο διαδίδεις στις επόμενες γενιές. Είναι μια λανθασμένη συμπεριφορά. Πέρα δηλαδη από μια γραφικότητα που είναι αστεία και στο λέω είναι κοινώς αναγνωρισμένη, φτάνεις σε σημείο να προσβάλεις τον ίδιο τον εαυτό σου.
Οι πραγματικά πλούσιοι που αποκτούν πλούτη από την εργασία και προκοπή τους (γνωρίζω κάποιους από αυτούς), δεν τους αναγνωρίζεις και σαφέστατα δεν το επιδεικνύουν ως απάντηση στην δυσκολία των συμπολιτών τους.
Σίγουρα δεν θα ήταν στο πασοκ αυτοί...
Αλλιώς οι υπόλοιποι πασόκοι θα τους πέρναγαν για ηλίθιους και θα τους έκλειναν σε ίδρυμα...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2