-
Εγώ γενικα για το ΦΠΑ μιλώ. Το ΦΠΑ είναι ΦΠΑ. Είναι ένας λογαριασμός με υπολογαριασμους
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όχι μόνο χαμηλό ΦΠΑ πρώτων υλών αλλα, και 1/1000 σε έτοιμα προϊόντα τρίτων χωρών με τον φόρο αυτόν να πηγαίνει στο κράτος πρόνοιας.
Δεν ξέρω αν το επιτρέπει η ευρωπαϊκή Ένωση αυτό, πρέπει να ψάξω
Το ποστ μου.....
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μας συστήνει το ΔΝΤ να αυξήσουμε τους φόρους στα καύσιμα και άλλο ως...κίνητρο για την μετάβαση στην πράσινη ανάπτυξη (ακούς @lap ; ) στην οποία έχουμε μείνει λίγο πίσω.
Ποιος ήρθε;;;;
Εάν αυξήσουν και άλλο τον φόρο στην βενζίνη.
Εμπρός αδέλφια, πάμε όλοι στο diesel
-
@antoniokon said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το αξιοπερίεργο θα ήταν αν, οι ανωτέρω δύο εκλεκτοί- εξαιρετικοί συμφορουμίτες, είχαν συμφωνήσει..
Booooooring
-
Εγώ γενικα για το ΦΠΑ μιλώ. Το ΦΠΑ είναι ΦΠΑ. Είναι ένας λογαριασμός με υποτμήματα
Ο ΦΠΑ αγορών / δαπανών συμψηφίζεται με το ΦΠΑ εσόδων δεν επηρεάζει σχεδόν καθόλου την ρευστότητα , στην ανάλυση για ταμειακά διαθέσιμα (κατάσταση ταμειακών ροών) δεν εξετάζεται ξεχωριστά.
Απο τη μία πλευρά ο ΦΠΑ βαρυνει ταμεικά κατα την πληρωμή των δαπανών-αγορών , απο την άλλη μειώνει ταμειακά κατά το ίδιο ποσό την υποχρέωση πληρωμής του ΦΠΑ απο τις πωλήσεις-έσοδα.
Στις εξαγωγικές παίρνουν το ΦΠΑ πίσω , πλέον έχει δοθεί πολύ μεγάλη προτεραιότητα σε αυτούς δεν υπάρχουν καθυστερήσεις.
Αλλά και πάλι , το 6% των δαπανών ενέργειας που δεν μπάινει σε όλο το ποσό του λογαριασμού ειναι πολύ μικρό ποσό σε σχέση με τις συνολικές ταμειακές ροές και δεν επηρεάζει ποτέ το λειτουργικό κόστος.
-
Χαίρω πολύ Χαιρόπουλος!
Vagkirk, οι παραγωγικές μονάδες κινούνται με συνεχόμενο δανεισμό. Για να γίνει η παραγωγή προς εξαγωγή πολλές φορές απαιτείται δανεισμός. Ο ΦΠΑ επηρεάζει τις οριακές καμπύλες κοστολόγησης των προϊόντων. Πόσο μάλλον όταν η αγορά είναι ξένη, και θέλεις να κάνεις την είσοδο σε αυτήν, κάτι που απαιτεί μια έξτρα ρευστότητα κτλ.
Άλλωστε εφόσον ένα υλικό αποτελεί πρώτη ύλη, κάθε είδους, δεν μπορεί να έχει μια προστιθεμενη αξία αφού δεν έχει βγει στην αγορά. Είναι μέρος του υπό δημιουργία προϊόντος
-
Γατε για παραγωγικές μονάδες το ΦΠΑ είναι θεματακι, ιδίως για εξαγωγικές.
Θυμήσου τι γινόταν επί μνημονίων με τις καθυστερήσεις ΦΠΑ.
Όταν μάλιστα τα τραπεζικά δάνεια έληγαν
Τρέχανε οι άνθρωποι να βρουν ρευστό
Δε μπορείς να φανταστείς πόσο δίκιο έχεις. Το 95 τοις εκατό της εργασιακής μου ζωής σε βαριά βιομηχανία.Το ΦΠΑ Μέγας πόνος. Μιλάω για τζίρους αρκετών εκατονταδων εκ ευρω.
-
Χαίρω πολύ Χαιρόπουλος!
Vagkirk, οι παραγωγικές μονάδες κινούνται με συνεχόμενο δανεισμό. Για να γίνει η παραγωγή προς εξαγωγή πολλές φορές απαιτείται δανεισμός. Ο ΦΠΑ επηρεάζει τις οριακές καμπύλες κοστολόγησης των προϊόντων. Πόσο μάλλον όταν η αγορά είναι ξένη, και θέλεις να κάνεις την είσοδο σε αυτήν, κάτι που απαιτεί μια έξτρα ρευστότητα κτλ.
Άλλωστε εφόσον ένα υλικό αποτελεί πρώτη ύλη, κάθε είδους, δεν μπορεί να έχει μια προστιθεμενη αξία αφού δεν έχει βγει στην αγορά. Είναι μέρος του υπό δημιουργία προϊόντος
Κοντά σε αυτό να αναφέρω πως τα πράγματα γίνονται πολύ ομορφότερα όταν προϊόντα και πρώτες ύλες αποτελούν χρηματιστηριακή υπόσταση.
-
Χαίρω πολύ Χαιρόπουλος!
ρε συ λαπη ξανα.... δεν αφορουσε δικο σου ποστ γενικου φπα παρα μονον φπα καυσιμων σε επαγγελματικες εγκαταστασεις, εκπιπτωμενο. με max κοστος χρηματος ακομη και εαν επιστραφει μετα απο ενα ετος σε εξαγωγικες και μονο επιχειρησεις μια που μονο εκει εχει νοημα να συζηταμε για επιβαρυνση, το πολυ 0.05%. πως αυτο θα μειωσει τις τιμες? αστειακια κανουμε? την ιδια ωρα που η δεξια λαιλαπα μοιραζει μυρια σε κολλητους και φιλους τα οποια θα κληθουμε ολοι να πληρωσουμε και οι παραγωγικες μοναδες δεν ενισχυονται στο βωμο των κολλητων? κολυμπηθρα της νουδου εχει γινει πλεον καθε αναρτηση του αδερφου μου σπάι, κατα βαθος δικος μας ειναι ομως, η αγαπη μου ειναι μεγαλη για αυτον οσο και τρολλαρει
-
Εγώ θέλω να μαλώσω, πολλή ηρεμία έχει πέσει, οπότε θα επιμείνω....
-
Ο ΦΠΑ επηρεάζει τις οριακές καμπύλες κοστολόγησης των προϊόντων.
Δεν ξέρω βρε Lap μου,
αυτό που ξέρω είναι πως στην κοστολόγηση ενός προιόντος ή μιας υπηρεσίας δεν εμπλέκεις ποτέ τον φπα ή οποιοδήποτε φόρο. -
Τυπικά ναι, όμως κάτ εμέ το σωστό είναι να κοιτάς τα διαθέσιμα σου και πως αυτά επηρεάζουν στην μετέπειτα κοστολόγηση καθως προσπαθείς να παίξεις για την διείσδυση σε μια αγορά. Η αγορά, η ξένη, δεν σε περιμένει, δεν σε γνωρίζει, δεν σε εμπιστεύεται. Κάπως πρέπει να την δελεάσεις κάπως πρέπει να παραμείνεις εν λειτουργία και δη ανταγωνιστική καθώς προσπαθείς να κερδίσεις μέρος της.
Εκεί λοιπόν, πέρα από την κοστολόγηση του προϊόντος, όπως την διδάσκουν, υπάρχει μια μεγαλύτερη εικόνα.
Γενικώς πολλοί οικονομικοί δείκτες που είναι διαδεδομένοι δείχνουν μια πλασματική εικόνα. Και πολλές φορές είναι μέρος μιας φούσκας.
Τα έχω συζητήσει και με Τσέους. Δεν ξέρω αν με παίρνουν στα σοβαρά, εγώ πάντως τα λέω.Και μιλώ κυρίως για εξαγωγικές διότι αυτές φέρουν μια επιπλέον προστιθέμενη αξία στην οικονομία μας.
-
Άσχετο, ρε σεις....
Ρε μπας και δεν καταπολεμάται ο πληθωρισμός επειδή επιφέρει μεγάλη μείωση στο χρέος;;;
Θα μας λένε μετά πως μείωσαν το ποσοστό επί του ΑΕΠ;
-
Είναι κανείς εδώ;;;;;;
Εν....εν εν εν
Τεστ.... τεστ τεστ τεστ
Άδειο το καφενείο αυτό!!!!
-
Αφού εκδιώχθηκε κακήν κακώς η μία άποψη, έμεινε μόνη της η άλλη άποψη που έχει εκδιωχθεί κακήν κακώς, από την ίδια την Ιστορία...
Οπότε τι να πεις και για τι να σχολιάσεις...
Αν δεν υπήρχαν και οι συνεχείς βλακείες της κυβέρνησης που φαίνεται ότι έχει ξεμείνει από λεφτά, για να δίνεις τα επιδόματα, θα το κλείναμε το μαγαζί...
-
Καλά οκ, έβρισε η άλλη άποψη, αλλά όντως συμφωνώ πως δημοκρατία είναι η σύγκρουση επιχειρημάτων.
Άντε ελάτε, μιλήστε ελεύθερα. Μετά θα μαλώσουμε
-
Πως να έχει κίνηση το καφενείο;
Το διέλυσε ο Μητσοτάκης, όλοι οι δεξιοι ξυπνάνε και κοιμούνται με μπινελικια που τους έχει μαμησει την ζωή με την ακρίβεια, παραμιλανε οι άνθρωποι, δεν βλέπετε πόσο έχει αυξηθεί κατακόρυφα η επικινδυνότητα στους δρόμους;
Δυστυχισμένοι δεξιοί που ξεσπάνε στο τιμόνι.
Ο Andy ξέσπασε τα μπινελικια του και εδώ μέσα , πήρε την τιμωρία του , έπρεπε να επιστρέψει, δεν τον προγκηξε κανένας.
-
Οι αριστεροί δεν βρίζουν στο τιμόνι;
-
Βρίζουν αλλά πάντα φταίει η αντίδραση και οι πράχτορες της ιντέλιτζενς σέρβις...
-
Ναι βρε φυσικά και βρίζουν αλλά το βάρος πέφτει στους Νεοδημοκρατες τώρα
Ξέρεις τι θα πει να είσαι σοβαρός άνθρωπος , να έχεις ψηφίσει ΝΔ και την ώρα που οδηγείς αυτοκίνητο πχ να ακούσεις όπως σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο πως ο αρμόδιος υπουργός για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια θα...καταργήσει τις 1+1 προσφορές στα ΣΜ ;
Χτυπάς με δύναμη το κεφάλι στο τιμόνι εν κινήσει.
(Άσε με βρε @Lap να τρολαρω αλά Diego's μήπως εμφανιστεί ο Andya3 να μας τρολαρει και αυτός)
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2