-
Lap wrote:
Ο.κ να αγωνιστούν οι γονείς τους και ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων. Τα παιδιά ειναι ανήλικα και δεν έχουν αναπτύξει κρίση ισάξια με ενός ενήλικα, τα παιδιά δεν τα αγγίζει κανένας και δεν πρέπει να τους χαλάει την παιδικότητα τους ούτε στην εφηβεία, έχουν ζωή μπροστά τους όντας ενήλικοι και γνωστες, να απαιτήσουν το συμφερον τους.
Οταν ενα παιδι 12 χρονων σου λεει οτι το σχολειο δεν μου αρεσει και δεν κανεις κατι, παιρνει την κατασταση στα χερια του και καλα κανει. Εχει την στηριξη των γονιών, οχι παντα βεβαια
Οχι, δεν κάνει αν το 'να πάρει την κατάσταση στα χέρια του' σημαίνει να το κλείσει. Ξαναλέω, το 'χειρότερο' ανοιχτό σχολείο είναι καλύτερο από το κλειστό. Η γνώση είναι δύναμη ακόμη και αν παρέχεται 'οπισθοδρομικά'. Και τέτοιες 'λύσεις' (κλειστά σχολεία) πλήττουν εν τέλη τους αδύναμους και μόνο. Εν ολίγης, τα παιδιά των λιγότερο προνομιούχων οικογενειών πυροβολούν τα ποδάρια τους την στιγμή που η παραπαιδεία συνεχίζει απτόητη μαζί με τα ιδιωτικά για τους έχοντες. Όποιος δεν το βλέπει αυτό εθελοτυφλεί. Ακριβώς ότι έγινε και τώρα επί covid που τα δημόσια σχολεία ήταν στο 'να δούμε' και τα φροντιστήρια και τα ιδιωτικά έκαναν μάθημα κανονικά. Μένω έκπληκτος που δεν έχει βγει ακόμη κάποιος να κάνει μήνυση στην Κεραμέως για το 'κύρος των πανελληνίων' όταν είναι σίγουρο ότι σε κάποια δημόσια ούτε τηλεεκπαίδευση γίνονταν για την γ λυκείου, ούτε σε φροντιστήρια μπορούσε να έχει πρόσβαση κάποιο παιδί.
-
Δείτε πως τραβάνε οι κομματικές παρατάξεις τα πρωτάκια στα πανεπιστήμια όταν πρωτομπαίνουν, δείτε πως είναι στοχοποιημένοι οι ανένταχτοι φοιτητές, αυτοί που δεν θέλουν να εμπλακούν κομματικά πουθενά και θέλουν μόνοι να σπουδάσουν, δείτε το μπούλινγκ που κάνουν οι σκληροπυρηνικοί γονείς στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και πως περνάνε τα δικά τους παιδιά και πως των άλλων που δεν είναι μέλη, αυτά και πολλά άλλα, παραβλέποντας όλα αυτά και εμμένοντας στην παιδεία που έχουμε στο μυαλό μας αλλά αυτή την παιδεία δεν την θέλει κανείς από όσους είναι μέσα στο σύστημα της παιδείας, δείτρε πόσο ζημιά έχει κάνει το μαμημένο το άσυλο επί δεκαετίες, δείτε και στον καθρέφτη σας και μετά υποστηρίξτε πάλι τους υπουργούς που ο κάθε ένας που αναλαμβάνει κάνει τούμπα όλο το σύστημα.
Δείτε και τους πειραγμένους καθηγητές στα πανεπιστήμια που νομίζουν ότι είναι δικό τους το μαγαζί και οι περισσότεροι φέρονται σαν μικροί θεοί χωρίς καμμία ταπεινότητα, δείτε όσοι έχουν προγράμματα που τρέχουν που πέρνουν κονδύλια ανάλογα με τους μαθητές στο κάθε πρόγραμμα τολυς που δεν τους δίνουν περνάνε καθυστερώντας τους 1-2 εξάμηνα για να έχουν την κρίσιμη μάζα φοιτητών πέρνοντας αυξημένο μπάτζετ κλπ, κλπ, τι γινόταν επί χρόνια με τα συγγράμματα, με την άρνηση του ΚΚΕ στην ένταξη Ευρωπαϊκών προγραμμάτων γιατί τάχα μου η σύνδεση με την αγορά και τη βιομηχανία ήταν υπέρ του κεφαλαίου και διάφορες άλλες μαλακίες που άρχισαν μετά το 1981 και έχουν παγιωθεί πρακτικά και συνειδησιακά σε όλο το χώρο της παιδείας.
Σε μια ευνομούμενη και σοβαρή πολιτεία θα είχαν αποφασίσει όλα τα κόμματα σε ένα σύστημα, σε μια ύλη, στα ιδια βιβλία και συγγράμματα να μην αλλάξει τίποτα για μια γενιά, αλλά το αλήτικο πολιτικό σύστημα της χώρας δεν θέλει ενεργούς, σοβαρούς και μορφωμένους πολίτες γιατί δεν θα μπορεί να τους τραβάει από τη μύτη, καλή ώρα εδώ μέσα γράφουμε 10-20 ? Τόσες είναι και οι γνώμες μας για τον κάθε υπουργό και το κάθε σύστημα στην παιδεία, αντί να απαιτήσουμε και να τους πιέσουμε να αποφασίσουν ένα σύστημα για 25 χρόνια, αλλά και εμάς μας βολεύει το μπάχαλο γιατί με τον τρόπο μας στηρίζουμε το κόμμα μας θεωρώντας ότι το δικό του σύστημα είναι θεϊκό και των άλλων για τα μπάζα, και απλά εδώ συζητάμε για να προβάλουμε μόνο το εγώ μας και για να την πεί ο ένας στον άλλον.
Για μένα μόνο η Διαμαντοπούλου τόλμησε να σπάσει το κακό σπυρί στην παιδεία, απόδειξη οι 270 ψήφοι που πήρε το νομοσχέδιο της στη βουλή, όποιος άλλο φέρει νομοσχέδιο για την παιδεία και πάρει αυτούς τους ψήφους ή περισσότερους θα πρέπει να τον κάνουν υπουργό και να τον στηρίζουν όλοι μέχρι να αποσυρθεί ηλικιακά, και ο επόμενος να μην έχει δικαίωμα αλλαγής για άλλα 25 χρόνια, αλλά δεν τολμάνε γιατί μετά θα πρέπει να κάνουν το ίδιο σε όλους τους τομείς και θα φαίνονται μόνο οι ικανοί και οι άχρηστοι θα πρέπει να εξαφανιστούν σαν τους δεινόσαυρους, τα υπόλοιπα είναι για να νάχουμε να λέμε.
Η καταστροφή της χώρας είναι το πολιτικό σύστημα το οποίο εμείς διαλέγουμε, στηρίζουμε και χειροκροτάμε, άρα είμαστε συνυπεύθυνοι για τα χάλια της χώρας και οι κλάψες όπως και η μετάθεση ευθυνών είναι εθνικό σπόρ 2 εκατονταετιών, το 2021 θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια της προσπάθειας της καταστροφής της χώρας, και το πόσο άχρηστοι είμαστε φαίνεται ότι ακόμα δεν τα καταφέραμε να τα μαμήσουμε όλα και είμαστε ακόμα ζωντανοί. μισοί αλλά ζωντανοί.
-
+1
-
Και μετά θέλετε αυτή η χώρα που ζούμε με αυτούς τους πολίτες που έχει να τα βάλει και με την Τουρκία...
Πεζόδρομος να ήταν όλος ο δρόμος αυτοί θα πήγαιναν να διαδηλώσουν όπου κυκλοφορούν αυτοκίνητα μόνο και μόνο για να προκαλέσουν χάος και πρόβλημα. Γιατί αυτοί είναι οι πολίτες αυτής τη χώρας.
Ο μεγάλος περίπατος και μπούρδες εντελώς.
Η πορεία που «παρέλυσε» την Αθήνα - Αφησαν τον πεζόδρομο και διαδήλωσαν στις λωρίδες αυτοκινήτων
https://www.iefimerida.gr/ellada/poreia-ton-ygeionomikon-parelyse-tin-athina
-
Επειδή τα ζω κάθε μέρα,δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα με τον φίλτατο Quadra....ένα από τα πολλά καλά που έκανε ο νόμος Διαμαντοπούλου είναι ότι πέταξε έξω τις φοιτητικές παρατάξεις από πολλές διαδικασίες λήψης αποφάσεων στα πανεπιστήμια.
-
Και μετά θέλετε αυτή η χώρα που ζούμε με αυτούς τους πολίτες που έχει να τα βάλει και με την Τουρκία...
Πεζόδρομος να ήταν όλος ο δρόμος αυτοί θα πήγαιναν να διαδηλώσουν όπου κυκλοφορούν αυτοκίνητα μόνο και μόνο για να προκαλέσουν χάος και πρόβλημα. Γιατί αυτοί είναι οι πολίτες αυτής τη χώρας.
Ο μεγάλος περίπατος και μπούρδες εντελώς.
Η πορεία που «παρέλυσε» την Αθήνα - Αφησαν τον πεζόδρομο και διαδήλωσαν στις λωρίδες αυτοκινήτων
https://www.iefimerida.gr/ellada/poreia-ton-ygeionomikon-parelyse-tin-athina
Γιατί η Τουρκία το πολίτες έχει δηλαδή; Τους EL;
Ως προς τον μεγάλο περίπατο να δώσουμε μια μούντζα στον δήμαρχο που τον έπιασε πρεμούρα να κάνει το έργο μέσα στον Ιούνιο και όχι π.χ. τον Αύγουστο όταν ο κόσμος θα είχε λιγοστέψει.
Ως προς τους συνδικαλιστές να δούμε άλλο ένα μεγαλοπρεπές ξεβράκωμα. Χίλια δίκια είχαν στα αιτήματά τους. Αλλά όταν κάνεις πορεία όχι από την 'πράσινη περιοχή' αλλά από τον δρόμο, δεν έχεις σκοπό να προβάλεις αιτήματα αλλά να ταλαιπωρήσεις τον συμπολίτη. Κρατάω όμως μια πισινή για το αν μπορούσαν να μπουν στο 'πράσινο' ή ήταν αποκλεισμένο, φρεσκοβαμμένο κ.λ.π.
ΥΓ: Άκουσα ότι ο δημαρχέος μάζεψε τους πρόσφυγες από την πλ. Βικτωρίας, ισχύει άραγε?
-
Αφήνουμε τα εύκολα, Παπαδραχμούληδες κτλπ που πουλάνε ανθρωπισμό ενώ κάνουν μπίζνες και πάμε στα σημαντικά.
Υπουργός εξωτερικών ο ένας που δεν ξέρει για μερική οριοθέτηση, έτσι;
-
Επειδή τα ζω κάθε μέρα,δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα με τον φίλτατο Quadra....ένα από τα πολλά καλά που έκανε ο νόμος Διαμαντοπούλου είναι ότι πέταξε έξω τις φοιτητικές παρατάξεις από πολλές διαδικασίες λήψης αποφάσεων στα πανεπιστήμια.
Ξέχασα να προσθέσω από το 1981, το σωτήριο έτος της μπαχαλοσύνης της χώρας και τον εκμαυλισμό της κοινωνίας στο όνομα της αριστεροσύνης, γιατί δημοκρατία, δεν είχαμε ποτέ και ούτε έχουμε, τη βρώμα, τα συνθήματα στους τοίχους, τις αφίσες και όλα όσα δεν έχουν θέση μέσα στα ΑΕΙ, τι να έγιναν άραγε οι μικροπωλητές μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου που ήταν κράτος ενα κράτη, και τα υπόγεια που είχαν γίνει εργαστήρια μολότωφ και ορμητήρια αντιεξουσιαστών ?
Αυτή είναι η - καλή - παιδεία της αριστερής φατρίας ? Κολλητάρια με τους βλαμμένους στο μυαλό αντιεξουσιαστών που τους γέμιζε το σύστημα με χάπια και ουσίες για να σπάνε, να καίνε και να πετάνε μολότωφ στους αστυνομικούς και στα τμήματα ? και από κοντά και οι μπαχαλάκηδες του Ρουβίκων, ζήσαμε 5.5 χρόνια την κορύφωση της ανομίας στον χώρο αυτό.
-
Γιατί η Τουρκία το πολίτες έχει δηλαδή; Τους EL;
Στην Τουρκία από ότι ξέρω συνήθως γίνονται πορείες για να υμνήσουν τον Σουλτάνο. Πότε έγινε τελευταία φορά μεγάλη απεργία ή πορεία κατά του Σουλτάνου; Το 2013, αν θυμάμαι καλά;
Νομίζω ότι είναι άτοπο να συγκρίνουμε τους δύο λαούς και τις δύο χώρες μεταξύ τους. Διαφέρουν σε πάρα πολλά.
-
Αχ θεέ μου.
Να κάνω προσπάθεια συζήτησης ή οχι;
Αυτό σκέφτομαι.
Τεσπα,
Λοιπόν ρενακια, έχεις προβάλει ολες τις κοινωνικές αλλαγές στην χώρα μας σε ένα κόμμα που εσύ στο μυαλό σου το έχεις ανάγει σε εχθρό και δεν το πας. Οχι οτι ηταν φοβερο κομμα ιδιαιτερα προς το τελος του, ως κόμμα εξουσίας αλλά έχεις εμμονή με αυτό. Δικαίωμα σου βέβαια., αλλα αυτά που λες τα αρνούνται οι κοινωνιολόγοι.
Με λίγα λόγια.
Η μπαχαλοσυνη όπως την αναφέρεις ήταν το κοινωνικό αντανακλαστικό σε μια καθιστικία τάξη που ξεκίνησε στην Γαλλία στο τέλος της δεκαετίας του 60. Στην βαλκανική χώρα μας με τα δικά της στερεότυπα άρχισε να εμφανιζεται αργοτερα κάρτα μια δεκαετία, καθώς μεσολάβησε και ένα αυταρχικό καθεστώς.
Άρχισε δηλαδη να διαγράφεται προς το τέλος της δεκαετίας του 70 και οντως απελευθερώθηκε με την ψήφο σε ένα διαφορετικό κόμμα της εποχής εκείνης.
Αυτή η συμπεριφορά έχει τις ρίζες του σε μια γενιά που υπέφερε από αυταρχισμό, και παράλληλα πέρναγε στην νέα διεθνή οικονομική ανάπτυξη που στηριζόταν στον ατομικισμό. Είναι μια μπερδεμένη γενιά με διαφορετική αρχή, διαφορετικό μέσο και διαφορετική συνέχεια στο σήμερα.
Μην θεωρείς ότι όλοι έχουν την δική σου σοφία, οι άνθρωποι και οι ομάδες ανθρώπων έχουν αδυναμίες, πολλές αδυναμιες.
Εκτός αν τους θεωρείς τους περισσότερους ηλίθιους όπως εγώ και ότι περιμένουν κάποιον να τους πει μεσα απο συνθηματα τι να πράξουν και να ψηφίσουν. Αλλα είπες ότι έχω άδικο σε αυτό, άρα οι άνθρωποι δεν επηρεάζονται εύκολα από λογάκια.
Εν τέλη. Δεν φταίει κάποιο κόμμα, είναι μια κοινωνική αλλαγή , εξού και το σύνθημα που τσίμπησε ο Αντρέας, 'αλλαγη' που ειχε ερθει ο χρόνος να εμφανιστεί τότε.
Τι ίδιο συναιβει νωριτερα απο εμας στη κεντρική ευρωπη το ιδιο θα συμβει ακι αργοτερα απο εμας στα υπολοιπα Βαλκάνια μετα την πτώση του δικού τους αυταρχισμού. Οι άνθρωποι αντιδρούν ως κοινωνικές ομάδες με συνολική μνήμη απενατι σε οτι οριζουν ως καταπίεση.
Προσωπικά, δεν ειμαι ανθρωπος της αντιδρασης, παντα ειμαι μαζεμενος διότι είμαι άνθρωπος της προσαρμογής, αλλά τα βιβλία των ειδικών μας λένε πως αυτό δεν συμβαίνει με μεγάλες κοινωνικές ομάδες που η μια παρασέρνει την άλλη.
-
Διαβάζεις μόνο βιβλία και ααγνοείς την πραγματικότητα, όσα έγραψα τα έχουμε ζήσει, εσύ τότε μάλλον ήσουνα στην κούνια με το μπιμπερό και σήμερα αναπαράγεις την τότε πραγματικότητα αλλά και τη σημερινή μέσα από αφηγήσεις ανθρώπων που την δημιούργησαν και την παρουσιάζουν εξιδανικευμένη, πως άλλωστε ?
Επίσης να πω ότι εγώ δεν κάνω φιλοσοφική συζήτηση όπως στην αίθουσα Παρνασσός, ούτε ψάχνω να βρώ τις αιτίες πανευρωπαϊκά ή παγκόσμια, εμένα με ενδιαφέρει τι κάνουν οι εδώ κερχελέδες που το παίζουν πολιτικοί επιπέδου και δεν κάνουν ούτε για να διοικήσουν περίπτερο εκτός από το να αυξάνουν τους λογαριασμούς τους και το ψευδεπίγραφο επίπεδο τους στην παρέα που μεγάλωσε με το ΚΛΙΚ παραμάσχαλα θεωρώντας το το ευαγγέλιο της εποχής.
-
Quadra τις διαπιστώσεις τις ξέρουμε όλοι, δεν χρειάζονται 5 ποστ την ημέρα σε όλα νήματα να μας λες τί κακοί που ήταν οι 'αριστεροί'. Θα εκτιμούσα πολύ (και θα χε νόημα και η συζήτηση) αν μας πεις και τις αιτίες, όχι μόνο τα συμπτώματα, όπως και ποιοι ήταν οι καλοί/καλύτεροι που θα έπρεπε να βαδίσουμε στα βήματά τους.
Όπως π.χ. κάνεις για τη Διαμαντοπούλου, που την επαινείς. Εγώ δεν γνωρίζω το περιεχόμενο των νομοσχεδίων της, ίσως ψάξω να βρω (αν θέλεις γράψε τα βασικά σε μια παράγραφο) αλλά θυμάμαι να γελοιοποιούν όλοι την κατάσταση στα ραδιόφωνα, με τις φωτοτυπίες και τα CD αντί βιβλίων και τις μη συμπληρωμένες θέσεις καθηγητών ακόμη και μετά το νέο έτος...
Το 'Κλικ' λαϊφστάϊλ με τη Μύκονοοοος και τα Τσερόκια, δεν νομίζω να είναι προνόμιο της ...'αριστεράς', σαν κάτι λίγο πιο 'δεξιό' το έχω στο μυαλό μου.
-
Το γνωστό βλαμμένο σε νέες περιπέτειες:
-
Το 'Κλικ' λαϊφστάϊλ με τη Μύκονοοοος και τα Τσερόκια, δεν νομίζω να είναι προνόμιο της ...'αριστεράς', σαν κάτι λίγο πιο 'δεξιό' το έχω στο μυαλό μου.
Ξεχνάς τον εθνικό σοσιαλΗστή εκδότη, Πέτρο Κωστόπουλο, που μας ξεβλάχεψε μέσα από τα λαϊφσταιλ και τα εξώφυλλα...
-
Το μόνιμο πρόβλημα και η μόνιμη σκέψη των 'γαλάζιων' στελεχών: 'Η υπουργοποίηση'.
Άντε να δούμε ποιοι άλλοι γόνοι θα κάτσουν σε υπουργική καρέκλα. Θα μείνω έκπληκτος αν η Κεφαλογιάννη αυτή τη φορά μείνει χωρίς υπουργικό θρόνο. Θα ξεσηκωθεί όλο το Βαρδινογιαννέικο.
ΝΔ και μπουρμπούτσαλα.
-
Quadra τις διαπιστώσεις τις ξέρουμε όλοι, δεν χρειάζονται 5 ποστ την ημέρα σε όλα νήματα να μας λες τί κακοί που ήταν οι 'αριστεροί'. Θα εκτιμούσα πολύ (και θα χε νόημα και η συζήτηση) αν μας πεις και τις αιτίες, όχι μόνο τα συμπτώματα, όπως και ποιοι ήταν οι καλοί/καλύτεροι που θα έπρεπε να βαδίσουμε στα βήματά τους.
Όπως π.χ. κάνεις για τη Διαμαντοπούλου, που την επαινείς. Εγώ δεν γνωρίζω το περιεχόμενο των νομοσχεδίων της, ίσως ψάξω να βρω (αν θέλεις γράψε τα βασικά σε μια παράγραφο) αλλά θυμάμαι να γελοιοποιούν όλοι την κατάσταση στα ραδιόφωνα, με τις φωτοτυπίες και τα CD αντί βιβλίων και τις μη συμπληρωμένες θέσεις καθηγητών ακόμη και μετά το νέο έτος...
Είσαι υπερβολικός και δημιουργείς ψευδείς εντυπώσεις για να πεις την εξυπνάδα σου, δεν γράφω 5 πόστ την ημέρα για τους κακούς αριστερούς, που όντως είναι κακοί και κατέστρεψαν την κοινωνία, άποψη μου, το ΚΛΙΚ έβγαινε από τα αριστερά στην δεξιά και έτρεχαν οι επαναστατημένοι νέοι ( αριστεροί δεν είναι όσοι επαναστατούν ενάντια στο κατεστημένο ? ) να το ακολουθήσουν, αλλά μιλάς για κάτι που δεν το έζησες οπότε ότι λες είναι από σπόντα και δεν μετράει όσο νομίζεις.
Όλα αυτά είναι συμπτώματα που καταλήγουν σε διαπιστώσεις αλλιώς πως θα το διατυπώσω ? Η διατύπωση προέρχεται από το σύμπτωμα.
Το νομοσχέδιο της Διαμαντοπούλου το διακομοδούσαν όσοι δεν ήθελαν να εφαρμοστεί, οι 270 ψήφοι της βουλής κάτι έπρεπε να σου λένε, αλλά μου κάνεις αντιπολίτευση μαθημένος από τις αριστερές σου καταβολές, ή τις αντιδραστικές σου καταβολές, διάλεξε εσύ τι ισχύει, αν ήθελες, γιατί δεν θέλεις, θα το έβρισκες το νομοσχέδιο στο νετ αλλά θέλεις να δημιουργείς εντυπώσεις, καλά κάνεις, ας κρίνουν άλλοι, εγώ έχω διαμορφώσει άποψη, όπως και εσύ φαντάζομαι.
Έχεις μετρήσει πόσα πόστ γράφεις την ημέρα για τους κακούς δεξιούς ? Ξεχνάς βέβαια πως δεν είμαι ούτε δεξιός, ούτε αριστερός, ούτε πιστεύω σε κανένα κόμμα, όταν υπάρχει η κοινή λογική δεν χρειάζεται να την παρκάρω κάπου γιατί θα χάσω την ελευθερία της έκφρασης, όπως πχ εσύ που είσαι στρατευυμένος όπως έχω διαπιστώει.
-
piliourits wrote:
Είσαι υπερβολικός και δημιουργείς ψευδείς εντυπώσεις για να πεις την εξυπνάδα σου, δεν γράφω 5 πόστ την ημέρα για τους κακούς αριστερούς, που όντως είναι κακοί και κατέστρεψαν την κοινωνία, άποψη μου, το ΚΛΙΚ έβγαινε από τα αριστερά στην δεξιά και έτρεχαν οι επαναστατημένοι νέοι ( αριστεροί δεν είναι όσοι επαναστατούν ενάντια στο κατεστημένο ? ) να το ακολουθήσουν, αλλά μιλάς για κάτι που δεν το έζησες οπότε ότι λες είναι από σπόντα και δεν μετράει όσο νομίζεις.
Όλα αυτά είναι συμπτώματα που καταλήγουν σε διαπιστώσεις αλλιώς πως θα το διατυπώσω ? Η διατύπωση προέρχεται από το σύμπτωμα.
Το νομοσχέδιο της Διαμαντοπούλου το διακομοδούσαν όσοι δεν ήθελαν να εφαρμοστεί, οι 270 ψήφοι της βουλής κάτι έπρεπε να σου λένε, αλλά μου κάνεις αντιπολίτευση μαθημένος από τις αριστερές σου καταβολές, ή τις αντιδραστικές σου καταβολές, διάλεξε εσύ τι ισχύει, αν ήθελες, γιατί δεν θέλεις, θα το έβρισκες το νομοσχέδιο στο νετ αλλά θέλεις να δημιουργείς εντυπώσεις, καλά κάνεις, ας κρίνουν άλλοι, εγώ έχω διαμορφώσει άποψη, όπως και εσύ φαντάζομαι.
Έχεις μετρήσει πόσα πόστ γράφεις την ημέρα για τους κακούς δεξιούς ? Ξεχνάς βέβαια πως δεν είμαι ούτε δεξιός, ούτε αριστερός, ούτε πιστεύω σε κανένα κόμμα, όταν υπάρχει η κοινή λογική δεν χρειάζεται να την παρκάρω κάπου γιατί θα χάσω την ελευθερία της έκφρασης, όπως πχ εσύ που είσαι στρατευυμένος όπως έχω διαπιστώει.
'Ρε συ' Quadra
δεν το έγραψα ειρωνικά, σχήμα λόγου το '5 ποστ τη μέρα', θέλοντας να πω πως δεν χρειάζεται η συνεχής υπενθύμιση. Όταν διαβάζω συνεχώς για τους κακούς αριστερούς, απαντώ για να υπενθυμίζω πως μοιράζονται τις ευθύνες για τη σημερινή κατάντια με τους καλούς δεξιούς...
Επειδή αμφισβητώ πολλά από τα πράγματα που λες κι έχουμε πολύ διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων, δεν είμαστε 'ορκισμένοι εχθροί' ούτε είμαι στρατευμένος κλπ. ούτε και συ, και εφόσον συμμετέχουμε σε δημόσια συζήτηση, ας έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε τις απόψεις, χωρίς να προσβάλλουμε το άτομο. Και να έχουμε και λίγο πιο χαλαρό ύφος, να κάνουμε λίγο πλάκα, δεν είναι θεμιτό; Πρέπει να επικοινωνούμε στον πληθυντικό;
Στο συγκεκριμένο θέμα, ειλικρινά την εποχή εκείνη δεν ασχολήθηκα και δεν γνωρίζω το περιεχόμενο του νομοσχεδίου Διαμαντοπούλου, αλλά όπως είπα είχε γίνει μεγάλος ντόρος για τις ελλείψεις βιβλίων & εκπαιδευτικών. Είναι μια μικρή έκπληξη για μένα να ακούω πως επρόκειτο για μια ξεχωριστή υπουργό και αν και δύσπιστος, θα ήθελα να δω τους λόγους για τους οποίους κάποιος έχει τέτοια άποψη.
-
Για τα καλλιτεχνικά και τη μουσική πάει στο διάολο (ο συμβολισμός συμβολισμός βέβαια, αλλά άντε να το δεχτούμε λόγω του πως γίνονταν τα μαθήματα), αλλά για το σχέδιο (γραμμικο-ελευθερο) wtf;;;;
Αν κάποιος θέλει να μπει γραφιστική,αρχιτεκτονικη,καλών τεχνών το δίνει ως ειδικό μάθημα στις πανελλαδικές.
Επισης το μαθαίνουμε αφότου ψηφίστηκε το νομοσχέδιο ενώ για τα αγγλικά από το υπερηχογράφημα το ξέραμε. Ποιος ο λόγος;*
Κουαντρα, το ότι ένα νομοσχέδιο πήρε 270 ψήφους εκείνη τη στιγμή που κατέβηκε προς ψήφιση (όταν δλδ ψηνόταν η συνεργασία των πρώην ασπονδων εχθρών 'για το καλό του έθνους') δεν είναι επιχείρημα για το αν ειναι σωστό ή όχι. Με αυτή τη λογική, ας κάνει η ΝΔουλα ο,τι της καπνίσει και όποιος φέρνει αντιρρήσεις ας μην του λέει κανείς τίποτα, απλα, ως άλλη Βούλτεψη, μπορεί να τρέχει (γυμνός και ανέμελος) κραδαίνοντας ένα χαρτί με τα αποτελέσματα των εκλογων αλαλάζοντας 40%!!! 40%!!!
*Μήπως ότι οι καθηγητές αυτοί θα μας χαιρετίσουν σύντομα;
-
Για τον νόμο Διαμαντοπούλου μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι έβαλε σε μια τάξη πολλές διαδικασίες των πανεπιστημίων. Εξοβέλισε τις φοιτητικές παρατάξεις που δρούσαν σαν συμμορίες από σχεδόν όλες τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Στα δε εκλεκτορικά,η πλειοψηφία των εκλεκτόρων ήταν από διαφορετικά πανεπιστήμια -ακόμα και του εξωτερικού- αρκεί να ήταν εγγεγραμμένοι στα μητρώα και να είχαν την μέγιστη δυνατή συνάφεια γνωστικού αντικειμένου. Έτσι έπαψε να βάζει ο μπαμπάς τον γιο πχ και εξασφαλίστηκε η μέγιστη δυνατή αξιοκρατία. Το τι γινόταν πριν είναι πραγματικά απίστευτο και έχω βρεθεί αυτόπτης μάρτυρας σε συμπεριφορές χειρότερες ακόμα και από Χρυσαυγίτες....να μπαίνει η χ φοιτητική παράταξη στο γραφείο του υπό εξέλιξη διδάσκοντα και να του λένε 'η υποψηφιότητα σας είναι αδύναμη και δεν την στηρίζουμε. Αποσύρετε την εξέλιξη σας αλλιώς θα σας κάνουμε την ζωή αφόρητη'.....τώρα πλέον δεν αποφασίζουν οι φοιτητές για την τύχη του διδάσκοντα,πριν αυτοί καθόριζαν την εξέλιξη του!
-
Ξεχαστήκανε τα χτισίματα με τούβλα στο γραφείο του πρύτανη με τον πρύτανη μέσα, αλλά αυτά είναι προοδευτικά πράγματα που δεν τα καταλαβαίνει κανείς ούτε στην Ελλάδα ούτε στην εσπερία, τι να μας πουν τώρα οι δεξιοί...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2